>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Ciekawą ofertę wystawił bet365 na mecz Brazylii z Portoryko, bo do gry są dwie linie punktowe. Jedna 135,5 gdzie na under jest kurs 1,75, a druga 177,5 i kurs na under 1,85 :grin:. W takiej sytuacji warto moim zdaniem skorzystać z tej drugiej linii, bo nawet przy 4 setach jest szansa na wejście undera. O tym, że Canarinhos i Portorykańczyków dzieli różnica klas przekonywać nikogo nie trzeba. Co prawda podopieczni Rezende nie grają jeszcze na swoim normalnym poziomie, co widać było już w meczach z Polską. Mimo to porażka z USA na pewno była sporą niespodzianką, choć nie od dziś wiadomo, że Jankesi nie leżą Brazylijczykom. Trudno jednak porównywać USA czy Polskę do Portoryko. Ostatnio gdy grali przeciwko naszym reprezentantom liczyłem, że na własnych śmieciach urwą przynajmniej seta, ale nawet na tyle nie było ich stać. Zawodził także ten, na którego najbardziej liczono, czyli Hector Soto, bo widać, że nie jest w stanie grać na takim poziomie jak kiedyś. A poza nim ciężko było wskazać na kogoś, kto mógłby pociągnąć grę do przodu i skończyło się dwoma szybkimi 0-3. Tak więc nie wyobrażam sobie, by dzisiaj Brazylijczycy mieliby mieć spore problemy z Portoryko. Mimo, że Canarinhos nie są w szczytowej formie to i tak nie mogą pozwolić sobie na następne wpadki.
Brazylia vs Portoryko - Poniżej 177,5 pkt # 1,85 bet365 ✅ (128 pkt)
Wczorajsza porażka Włochów zaskoczyła pewnie niejednego, ale po ujrzeniu linii punktowej w bet365, uważam, że na nich nie zrobiła wrażenia, bo jest ona niższa o 2 &quot;oczka&quot; w porównaniu do pierwszego meczu. Piątkowe spotkanie było dosyć dziwne, bo po pierwszym secie byłem pełen obaw o mój over. Włosi niepodzielnie panowali na parkiecie i wydawało się, że zmiotą Francuzów szybkim 3-0. Na szczęście po raz kolejny okazało się, ze set setowi nierówny i mimo gładkiej porażki w pierwszej odsłonie niedoceniani Francuzi potrafili się podnieść i wygrać drugiego na przewagi. Wydawać by się mogło, ze taka porażka powinna rozjuszyć Włochów, ale nic bardziej mylnego, bo siatkarze z Półwyspu Apenińskiego nie dość, że nie poprawili gry to grali coraz słabiej. Z kolei goście wyraźnie poczuli tę słabość rywali i zgarnęli pełną pulę. Pierwszoplanowymi postaciami w ekipie francuskiej byli Toniutti, Grebennikov i Rouzier. Pierwszy znakomicie rozgrywał, często gubiąc blok. Drugi znakomicie grał w przyjęciu, a przede wszystkim w obronie. Antek jak przystało na lidera zespołu kończył dostawał najtrudniejsze piłki i co najważniejsze kończył je. Tymczasem poza pierwszym setem wszyscy Włosi wyglądali bardzo &quot;niewyraźnie&quot;. Widać było brak kontuzjowanego Savaniego, bo ani Maruotti ani tym bardziej Della Lunga nie byli w stanie go zastąpić. Najgorsze wrażenie sprawił ten ostatni, który ani nie wzmocnił zbytnio przyjęcia, ani nie kończył ataków, a o zagrywce lepiej nie wspominać.
Tak więc po wczorajszym spotkaniu nie widzi mi się dzisiaj 3-0 w jedną bądź w drugą stronę. Mimo wszystko Francuzi nie są już aż tak słabi by dostać szybkie baty, ale także i nie tacy mocni, by pogonić Włochów bez straty seta, dlatego też uznałem, ze over jest najlepszą opcją na to spotkanie.
Włochy vs Francja - Powyżej 175,5 pkt # 1,85 bet365 ✅ (177 pkt)

Otrzymane punkty reputacji: +4
marco 17

marco

Użytkownik
Polacy zagrali świetnie, ciekawi mnie czy jutro też tak zagrają. Jak dla mnie to spotkanie no bet.
Kubańczycy powinni znowu wygrać i ustawić się na dobrej pozycji do awansu, tym bardziej że, czekają ich jeszcze wyjazdowe mecze z coraz lepiej grającą Francją i mimo wszystko nadal mocnymi Włochami. Savani nie zagrał z powodu kontuzji której nabawił się w meczu z Koreą w drugim secie i wtedy gra Włochów siadła. Dzisiaj także jego występ stoi pod znakiem zapytania.
Dzisiaj zagram na Serbów kurs 1.45 i Argentyna (-1.5) kurs 1.40 oraz Kube
Nie będę rozpisywał się o Serbach, gdyż powyżej wszystko zostało już napisane.
Później wrzucę analizę meczu Argentyny z Portugalią.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Mam pytanie do znawców:
Wujek betsafe funduje fajne kursy:
Włochy-Francja hc +1,5 Francja = 2,4
Włochy-Francja hc +2,5 Francja = 1,5
Który wg was kursik jest ganz gut, bo z tego co czytam to Francuzi się rozkręcają i jak zwykle u nich bywa jest armata w ataku to jest i$i,
Francja wygra 1 set to chyba 60-70% szans :p :?:
Jaka jest wasza koncepcja do tego zakładu na hc
Edyta/
Ciekawy kuponik można skleić:
Russia handicap -1,5 - 1,25
Francja +2,5 hc = 1,5
Korea-Kuba 2 = 1,4
ako : 2,52

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Mam pytanie do znawców:
Który wg was kursik jest ganz gut, bo z tego co czytam to Francuzi się rozkręcają i jak zwykle u nich bywa jest armata w ataku to jest i$i,
Edyta/
Francja +2,5 hc = 1,5
Korea-Kuba 2 = 1,4
Ja dziś nie odważę się postawić na Francję złamanego grosza , głównie z tego względu że gdyby wczoraj Włosi nie pokpili sprawy i nie dali rozwinąć skrzydeł Francji w drugim secie to pewnie skończyłoby się na 3:0 i kolejnej porażce Żabojadów . Brakowało wczoraj bardzo Savaniego , ani Maruotti ani Della Lunga nie byli wstanie go zastąpić , w końcówce meczu trochę siadła gra Łasko , średnio zagrał Zaytsev i wszystko to złożyło się na porażkę Włoch . Myślę że dziś Włosi wyjdą zmobilizowani na maksa i rozbiją Francję , tym bardziej że w ekipie &quot;Trójkolorowych&quot; gra wcale nie wygląda dużo lepiej niż na początku rozgrywek , wszystko ciągnie Rouzier , tylko jego ataki są pewne , reszta drużyny bardzo męczy się na ataku i nie wierze że tak słabo grająca Francja będzie wstanie pokonać po raz drugi Włochów , nie wierzę również w nic więcej niż 1 set dla gości.
Rosja z handi i Kuba to absolutne pewniaki , nie widzę szans dla rywali tych drużyn . Kuba dziś zagrała znakomicie , widać że z meczu na mecz grają co raz lepiej , widać że coraz bardziej się rozumieją i widać też że są w dobrej formie . Leon i Bell dziś byli nie do zatrzymania na ataku , trochę gorzej Hernandez ale i tak Korea nie miała żadnych szans , również nie widzę innej opcji w jutrzejszym meczu niż Win Kuba , buki dały prezent wystawiając tak wysoki kurs.

marco 17

marco

Użytkownik
Mam pytanie do znawców:
Edyta/
Francja +2,5 hc = 1,5
Korea-Kuba 2 = 1,4
Uważam że, kuponik pewny. Japończycy na pewno nie ugrają dwóch setów, więc handi na Rosję jak najbardziej.
Kuba także siądzie. Hernandez może nie gra najlepiej ale, on tak gra od początku ligi światowej. Bell bardzo dobrze zastępuje Leala, no i w końcu Leon zaczął grać od spotkań z Francją na swoim poziomie. Kubańczycy świetnie grają na siatce, 15 bloków Kuby przy 5 blokach Korei w meczu trzysetowym robi wrażenie.
Włosi nadal bez Savaniego, a widać że bez niego to nie ta sama gra. Rouzier, Tuia i nieżle grajcy Marechal powinni jednego seta ugrać

K 23

kajzer

Użytkownik
Brazylia vs Portoryko

Typ: Handicap na sety -2.5
Kurs:1.30

Swoje typy w tym tygodniu postanowiłem zacząć od meczów ligi światowej i grupy w której znajduję się polska reprezentacja. Wybrałem pojedynek pomiędzy Brazylią a Portoryka, czyli zdecydowanie najlepszą jak dotąd drużyną w grupie i zdecydowanie najgorszym zespołem w grupie. Jak wiadomo zdecydowanym faworytem tego spotkania będą gospodarze czyli Brazylijczyc aczkolwiek na samo ich zwycięstwo nie opłaca się stawiać ponieważ kurs jest tragicznie niski aczkolwiek na wygraną w trzech setach już da się skusić. Brazylia jak dotąd wygrała 5 spotkań na 6 rozegranych tracą zaledwie 5 setów zaś Portoryka nie zdołało wygrać ani razu i szczerze wątpię, żeby miało się to zmienić co ciekawe dzisiejsi goście wygrali jak dotąd zaledwie dwie partie. Myślę, że Brazylia nie będzie miała żadnych problemów z wygranie meczu w trzech partiach zapowiada się bardzo jednostronny pojedynek.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
USA (-1,5 seta ) - Polska 1
kurs - 2 unibet

Gratulacje dla całego naszego zespołu oraz trenerów za osiągnięty rezultat w pierwszym meczu z USA. Polacy zagrali jak wyżej było opisane &quot;rewelacyjnie&quot; i na dyspozycję USA tego dnia wystarczyło. Zespół USA chyba nie spodziewał się takiego przebiegu meczu i jak to bardzo często w takich sytuacjach bywa odwrócenie na swoją korzyść rezultatu spotkania okazało się niemożliwe.Dziś myślę że wynik meczu będzie odwrotny tzn. 3:0 lub 3:1 dla USA.Co mnie do takiego granie skłania? To że w Polsce po porażce 0:3 dzień później była wygrana 3:0. W Brazylii po 1:3 w pierwszym meczu w drugim 3:1 do przodu.Grając w moim przypadku progresję dwu meczową będę do przodu 100 euro. Wczoraj przegrana 100 euro. Dziś 200 euro na -1,5 seta USA po kursie 2.Liczę się również z tym że można zmoczyć 300 ale to wydaje mi się mało prawdopodobne.Mistrz Olimpijski nie powinien dać się ograć drugi raz z rzędu.Tadzin dzięki Tobie wygrałem wczoraj na Francji. Też chodził mi po głowie ten typ ale dopiero po Twojej propozycji grania tego zdarzenia zdecydowałem się na &quot;super inwestycję&#39;.Oby tak dalej!!! BRAWO

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Dziś myślę że wynik meczu będzie odwrotny tzn. 3:0 lub 3:1 dla USA.Co mnie do takiego granie skłania? To że w Polsce po porażce 0:3 dzień później była wygrana 3:0. W Brazylii po 1:3 w pierwszym meczu w drugim 3:1 do przodu
Nie brałbym pod uwagę tych meczy szczególnie 1. kolejki i meczu Polska - USa. Przez 1. i 2. kolejke a nawet 3. było widać że drużyny się zgrywają i wyniki dość często był dziwaczne, choćby Polska Usa,Korea Kuba czy Argentyna Serbia (z drużyną Serbów dalej są ogromne problemy tak apro po). Teraz już bardziej na poważnie można analizować mecze biorąc pod uwagę to co w ostatnim meczu zaprezentowała dana drużyna.
Wg mnie Polska od meczy z Brazlią reprezentuje wyrównany poziom i w przypadku gorszej postawy Kurka, Bartman przejmuje pałeczkę lidera. Wczoraj Usa zagrało na swoim normalnym poziomie (nawet statystyki tak mówią), z kolei liderem w ataku miast Kurka który grał średnio był Bartman + zmiana Ruciaka na Kubiaka, który co można było przewidzieć gra zdecydowanie lepiej.
Wygrana Usa z Brazylią to wynik dobrej gry Usa, ale też i koszmarnych błędów po stronie Brazylijczyków ,a także brak lidera w ataku.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: Liga Swiatowa Siatkowka 18.06.2011 18-00
Spotkanie: Niemcy-Bulgaria (po dwóch setach)
Typ: 2
3,90
Betsafe
Analiza
Dziś w spotkaniu siodmej kolejki, a czwartej serii spotkan w siatkarskiej lidze swiatowej w grupie B Niemcy na wlasnym parkiecie podejma reprezentacje Bulgarii. W tej grupie zdecydowanie dominuje zespol rosyjski, ktory wygral wszystkie szesc spotkan, a w nich stracil zaledwie jednego seta. Na drugim miejscu plasuje sie zespol Bulgarii z bilansem 3-3, trzecie miejsce zajmuja Niemcy z bilansem 2-4, a ostatnia jest Japonia z 1-5. W Bulgarii dosyc nieoczekiwanie gosciom zza naszej zachodniej granicy udalo sie raz zwyciezyc. Obydwa spotkania konczyly sie jednak dopiero po tiebreakach. Sadze, ze dzis moze byc juz inaczej. Niemcy zasygnalizowali w ostatni weekend w spotkaniach u siebie z Japonią wyraźna znizke formy. Obydwa spotkania konczyly sie po tiebreakach i jedno Niemcy przegrali. Choc byli bliscy porazki w dwoch spotkaniach, gdyz w jednym z nich Japonia prowadzila juz 2-0. Na papierze lepiej wyglada zespol Bulgarii i jesli dzis tylko zagraja oni na miare swoich mozliwosci powinni zwyciezyc. Bulgarzy musza *****c punkty jesli chca znalezc sie na miejscu premiowanym udzialem w final eight dlatego tez nie moga sobie dzis pozwolic na porazke.

K 23

kajzer

Użytkownik
USAPolska

Typ:2
Kurs:2.50

Tym razem nieco patriotyczny typ postanowiłem postawić na wygraną Polaków z Amerykanami w meczu w ramach 8 kolejki ligi światowej. Jak widać po kursie wystawionym przez bukmacherów Polacy nie są faworytami ale podobnie było w ostatnim meczu, który odbył się ostatniej nocy gdzie za Polaków płacili aż 3.50 a mimo to Nasi siatkarze wygrali w trzech partiach. Myślę, że dzisiaj nie będzie naszym łatwo ponieważ Amerykanie w tej edycji ligi światowej z reguły drugie spotkanie rozgrywają lepsze i myślę, że podobnie będzie i teraz ale nasz młody zespół pokazał, że ma ogromny potencjał i może wygrać z każdym poza tym nasi siatkarze rozkręcają się z meczu na mecz i jak tak dalej pójdzie to ciężko będzie ich powstrzymać jak na razie Polacy są na drugim miejscu tuż przed Amerykanami, jak dzisiaj wygramy to myślę, że mamy praktycznie pewne drugie miejsce. Kurs jest naprawdę fajny dlatego myślę, że warto zaryzykować.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Wczorajsze spotkanie spokojnie możemy nazwać pojedynkiem Mikko Oivanena z Serbią. Nowy nabytek Trefla Gdańsk rozegrał rewelacyjne spotkanie. Atakował aż 60 razy i co ciekawe zanotował aż 60% skuteczność w tym elemencie. Jeżeli miałbym kogoś jeszcze wyróżnić w zespole Finów to na pewno rozgrywającego Mikko Esko. Sporo piłek posyłał do Mikko Oivanena, ale nie były to czytelne wystawy dla blokujących rywali.

Wydaje mi się, że dzisiaj Serbowie zgarną już komplet punktów (już wczoraj nie wiele brakowało, żeby 3 punkty powędrowały do Serbów). Dzisiaj podopieczni Trenera Kolakovica jeszcze uważniej będą pilnować Mikko Oivanena. Poza tym dzisiaj gwiazdor fińskiej reprezentacji może odczuwać zmęczenie. Nie wierzę w to, że dzisiaj zagra na poziomie podobnym do wczorajszego spotkania.

Typ:
Serbia (-1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 17:30 !​

Niemcy - Bułgaria​

Bardzo ważne spotkania dla układu tabeli w Grupie B. Niemcy i Bułgarzy między sobą rozstrzygna kto zajmie 2 miejsce i być może zapewni sobie awans do Final Eight. Oba zespoły jak na razie rozczarowują. Potencjał jest większy po stronie Bułgarów i to właśnie zawodnicy z Bałkanów powinni byc faworytami w dzisiejszym starciu.

Trener Lozano w kilku spotkaniach strasznie rotował składem. Nie wynikało to raczej ze sprawdzenia wszystkich zawodników, ale z przeciętnej formy Niemców. Pewny miejsca w podstawowym składzie może być przyjmujący Robert Kromm. Świetne warunki fizyczne pozwalają mu rozwinąć się w ataku. Słabszym punktem kapitana reprezentacji Niemiec jest przyjęcie zagrywki. Na przyjęciu zagrywki Niemcy mają czterech dobrych zawodników. Oprócz Kromma są jeszcze: Sebastian Schwarz, Denys Kaliberda i Marcus Popp. Ciężko stwierdzić kto rozpocznie dzisiejsze spotkanie w wyjściowym składzie. Pod nieobecność Grozera pierwszym atakującym jest Jochen Schops. Zawodnik doświadczony i ograny. Na rozegraniu w wyjściowym składzie jak na razie zawsze zaczynał Simon Tischer. Dosyć często na parkiecie pojawia się jego zmiennik Patrick Steuerwald. Na środku siatki pewniakiem jest Marcus Bohme. O drugie miejsce na tej pozycji rywalizują Max Gunthor i Stefan Hubner. Częściej jak na razie występował Stefan, który jest bardzo doświadczonym zawodnikiem. Nie wiem jak ma się sytuacja z libero Ferdinandem Tille. W ostatniej serii spotkań brakowało w składzie tego zawodnika.

Bułgarzy od początku Ligi Światowej dysponują większością podstawowych zawodników. Wyniki, które jednak osiągają są dalekie od oczekiwać. Czytałem przed rozpoczęciem LŚ, że w Fazie Grupowej ma nie wystąpować Vladimir Nikolov. Co ciekawe kapitan reprezentacji Bułgarii rozpoczynał wszystkie spotkania w wyjściowym składzie. Daleki od swojej optymalnej, normalnej formy jest Matey Kaziyski. Uważam tego zawodnika za autorytet i darzę go ogromnym szacunkiem. Zawsze do dyspozycji Trenera czy to w klubie czy w reprezentacji. Profesjonalista w każdym calu. Teraz wydaje mi się, że Matey może być po prostu zmęczony po całym sezonie. Klopotem u Bułgarów od jakiegoś czasu jest obsada pozycji drugiego przyjmującego. W wyjściowym składzie wychodzi Todor Aleksiev, ale ten zawodnik często miewa wahania formy. Dobre spotkania przeplata z beznadziejnymi. Trener Stoytchev pod nieobecność Yosifova i Nikolaya Nikolova (nie ma go w składzie na LŚ) ostatnio na środku siatki wystawiał duet Hristo Tsvetanov - Teodor Todorov. Połączenie rutyny z młodością. Właśnie młody Todorov pokazuje się z bardzo dobrej strony w bloku. Trochę gorzej radzi sobie w ataku, ale potencjał jest ogromny. Za rozegranie odpowiada oczywiście Andrey Zhekov. Dobry zawodnik, który jednak pewnego poziomu chyba nie przeskoczy. Większośc piłek Zhekov posyła do swoich skrzydłowych. Nie wiem czym spowodowane jest rzadkie wykorzystywanie środkowych w ataku. Tak często wyglądała gra tego zespołu za czasów Trenera Prandiego i tak samo wyglada obecnie.

Bułgarzy są faworytami tego starcia. Na pewno przed rozpoczęciem LŚ postawili sobie minimum, którym był awans do Final Eight. Potencjał w tym zespole jest naprawdę spory. Myślę, że Bułgarzy w końcu wskoczą na swój poziom. Na efekty pracy Trenera Stoytcheva musimy po prostu trochę poczekać.

Spodziewam się twardego, zaciętego spotkania. Nie ma mowy o odpuszczaniu. Od początku do końca powinniśmy być świadkami siatkarskiej wojny. Może po raz kolejny w starciu tych drużyn zobaczymy tie-breaka ?

Typ:
Bułgaria (+1.5 Sets Handicap) @ 1.42 Unibet ✅
Bułgaria @ 1.85 Unibet ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport Extra już od godziny 18:00 !​

EDIT: Niemcy 3:2 Tsvetan Sokolov i spółka ????

Wczoraj Włosi po pierwszym dosyć dobrym secie spuścili z tonu i wyglądało to tak jakby czekali na to co zrobią Francuzi. Niestety dali im się wyraźnie rozkręcić i póżniej nie byli w stanie ich zatrzymać. Wyróżniali się Rouzier, libero Grebennikov i Toniutti.

Włosi według mnie nie pozwolą sobie na drugą porażkę z rzędu. Dzisiaj wyjdą na to spotkanie maksymalnie zmobilizowani. Bez Savaniego ich siła w ataku znacznie spada. Dragan Travica to dobry rozgrywający i myślę, że po wczorajszym spotkaniu wspólnie z Trenerem Berutto wyciągnęli wnioski i dzisiaj gra w ataku musi wyglądać lepiej.

Dlaczego liczę dzisiaj na Włochów ? Francuzi zagrali wczoraj bardzo dobre spotkanie, ale w ich grze również nie brakowało błędów. Świetnie rozgrywał Toniutti, ale było to spowodowane beznadziejną zagrywką Włochów i perfekcyjnym przyjęciem Trójkolorowych. Jeżeli chodzi o grę w ataku to oprócz Rouziera nikt się nie wyróżnił.

Typ:
Włochy (-1.5 Sets Handicap) @ 1.50 Unibet ✅

Transmisje ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 20:30 !​

Argentyna - Portoryko​

Argentyna jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Podopieczni Trenera Webera pewnie prowadzą w Grupie C. Wydaje mi się, że już niedługo przypieczętują swój awans do Final Eight.

Gra Argentyńczyków w tej edycji Ligi Światowej bardzo mi się podoba. Według mnie ten zespół w ciągu roku poczynił największe postępy spośród wszystki drużyn występujących w LŚ. Warto zwrócić uwagę na wiek poszczególnych zawodników, którzy zazwyczaj rozpoczynają w wyjściowym składzie:
Luciano De Cecco - Rozgrywający - 1988
Federico Pereyra - Atakujący - 1988
Facundo Conte - Przyjmujący - 1989
Rodrigo Quiroga - Przyjmujący - 1987
Sebastian Sole - Środkowy - 1991
Pablo Crer - Środkowy - 1989
Franco Lopez - Libero - 1989
Bardzo młody, perspektywiczny zespół. Mam nadzieję, że w przyszłości będą się jeszcze rozwijać. Za kilka lat mogą znaleźć się w ścisłej, światowej czołówce.

Argentyńczycy grają kombinacyjną, szybka siatkówkę. Mlodzi siatkarze grają bez kompleksów i w ich niektórych zagraniach widać prawdziwą myśl. Jeżeli podopieczni Trenera Webera utrzymają przyjęcie na dobrym poziomie to jestem spokojny o wynik. Luciano De Cecco w tym sezonie pokazuje, że w przyszłości może być najlepszym zawodnikiem na swojej pozycji. Skutecznie gubi blok rywali.

Kurs strasznie niski, ale na podbicie w sam raz. Wydaje mi się, że wszystko w tym spotkaniu będzie zależeć od Argentyńczyków. Jeżeli zagrają na swoim normalnym poziomie to po raz trzeci w starciu z Portugalią zgarną komplet punktów.

Typ:
Argentyna (-1.5 Sets Handicap) @ 1.35 Unibet ✅

W pierwszym spotkaniu od początku do końca dominowała Kuba. Olbrzymią przewagę było widać przede wszystkim w bloku i w ataku.

Pierwsze skrzypce w reprezentacji prowadzonej przez Trenera Blackwooda grali przyjmujący Henry Bell i Wilfredo Leon. Prezentowali się bardzo pewnie w ataku i zanotowali świetną skuteczność. Problemem dla Koreańczyków w drugim spotkaniu będzie Wilfredo Leon, który od kilku spotkań pokazuje, że złapał bardzo dobrą formę. Kiedy otrzymywał pilkę na lewym ataku zupełnie nie przejmował się blokiem i nie próbował go omijać. Uderzał po prostu piekielnie mocno nad rękami bezradnych Koreańczyków. Funkcja kapitana zespołu wyraźnie uspokoiła Leona, który wyraźnie wydoroślał i naprawdę jego postawa na boisku może się podobać. Cały czas brakuje solidnego atakującego. W tej edycji LŚ Fernando Hernandez gra strasznie słabo.

Jutro ponownie lepszą drużyna powinna być reprezentacja Kuby. Azjaci dzisiaj próbowali różnych kombinacji na siatce, ale ich rywale świetnie czytali grę i zanotowali sporo punktowych bloków. Ponownie liczę na parę Bell - Leon. Jeżeli patrzylibyśmy tylko na atak to mogła by to być najlepsza para przyjmujących na świecie.

Typ:
Kuba (-1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 7:00 !​

Otrzymane punkty reputacji: +16
alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Dzisiaj Polacy zagrali zdecydowanie gorzej w przyjęciu niż dzień wcześniej. Amerykanie też bez rewelacji, najlepszy element w ich wykonaniu to była zagrywka. Mecz dziwny, punkty zdobywane seriami z obu stron.
Dla mnie antybohaterem spotkania Marcin Możdżonek, po prostu żenada w jego wykonaniu, chłop 211 cm, siły nie ma, o technice nie wspominam, szkolne błędy. 4 seta po prostu zawalił.

K 1

kwasnykwasny

Użytkownik
WL
Moje Typy na Dzis
Rosja-Japonia 1 (-2.5s.) 1.5✅ wynik 3:0
Brazylia-Portoryko 1 (-2.5s.) 1.28✅ wynik 3:0
Niemcy-Bułgaria 2 (+1.5s.) 1.45✅ wynik 1:3
AKO: 2.78 (Bet365)
Stawka :200
Zysk: 356✅

Myśle ze niczego nowego na temat tych spotkań nie napisze. Rosja absolutny faworyt meczu a nawet kandydat do finału ligi. Japonia duźo mniej argumentów w ataku, słabsze warunki fizyczne i kolosalnie mniejsze umiejętności.
Brazylia,absolutni hegemoni siatkówki grają z przeciętnymi portorykańskimi siatkarzami, polecam również under 135,5 ptk.
Trzeci mecz zapowiada sie na zaciety pojedynek, Niemcy jak zawsze groźni na swoim terenie o czym we wczorajszym meczu przekonali sie Tsvetanov i spółka. Dziś scenariuz powinien byc podobny i mysle ze Bułgarzy conajmniej dwa sety ugrają. Godny uwagi over 185.5

Wszystko jak w masełko:cool:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Niemcy - Bułgaria​

Wczoraj byliśmy świadkami trzeciego spotkania pomiędzy tymi drużynami w tej edycji LŚ. Po raz trzeci zwycięzce poznaliśmy dopiero po pięciu setach. W pierwszych dwóch setach wyraźnie dominowali Niemcy. W kolejnych dwóch partiach role się zupełnie odwróciły. Tylko tie-break był wyrównany i bardzo emocjonujący.

Po stronie Niemców wyraźnie w ataku wyróżniał się środkowy Marcus Bohme, który zanotował 92% skuteczności w tym elemencie. Drugi środkowy Stefan Hubner znakomicie prezentował się w bloku (7 punktów w tym elemencie). Pozostali zawodnicy wypadli bardzo przeciętnie.

W reprezentacji Bułgarii mieliśmy teatr jednego aktora. Tym aktorem był atakujący Tsvetan Sokolov, który udanie zastąpił Vladimira Nikolova. Tsvetan zdobył aż 33 punkty ! Niestety nie miał żadnego wsparcia w postaci pozostałych zawodników. Podopieczni Trenera Stoytcheva popełnili kilka błędów w tie-breaku. Nie chodzi tu o bezpośrednio oddane punkty, ale o złe wybory. Kilka ważnych piłek zostało posłanych do młodego Nikolaya Pencheva, który wyraźnie bał się podjąć ryzyko.

Punkty w starciach między tymi zespołami są bardzo ważne i nie zdziwie się jeżeli znowu będziemy świadkami wyrównanego spotkania. W pierwszej kolejce spotkań zespoły podzieliły się zwycięstwami. Dzisiaj może być podobnie, więc liczę na Bułgarów.

Typ:
Bułgaria (+1.5 Sets Handicap) @ 1.42 Unibet ✅
Bułgaria @ 1.85 Unibet ✅

Transmisję ze spotkania przeprowadzi polsat Sport juz od godziny 18:00 !​

Sokolov MVP ! Znowu bardzo dobry występ w jego wykonaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Argentyna - Portugalia Under 185,5 @ 1,50 Tobet ✅ 129
Argentyna gra bardzo przyjemną siatkówkę dla oka. Spora w tym zasługa rozgrywającego Luciano De Cecco który w tym sezonie przenosi się do Monzy. Mimo młodego wieku gra ciekawą siatkówkę, nieraz też mu bańka się gotuje kiedy koledzy nie skończą 2-3 piłek z rzędu ale to jest zrozumiałe. Sporą robotę w ataku robi trio Conte, Quiroga, Pereyra. Portugalczycy jeśli mają przyjęcie to grają często środkiem na Joao Jose i wtedy są groźni jeśli rozrzucają na boki siła znacznie spada. Argentyna dość solidnie serwuje w tej LŚ i próbuje odrzucać rywali od siatki. Pierwszy mecz między tymi drużynami zakończył się zwycięstwem 3-1 Argentyny. Dzisiaj pewnie też maksymalnie 1 seta stracą a przy takim wyniku under jest wielce prawdopodobny.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Nie udzielałem się wcześniej w tym temacie. Oglądam na bieząco tegoroczną ligę światową i oto moje typy na najblizszą kolejke:
Niemcy - Rosja
Rosja -1,5 seta 1.943 Pinnacle 7/10

Rosjanie juz w sumie o pietruszkę grają ale zarówno zawodnicy jak i Alekna moim zdaniem wyciągneli wnioski z przeszłości (lekcewazenie przeciwników) i kazdy punkt grają na 100%. Ostatnio z Japońcami stosowali duzą rotację ale nie było praktycznie widać róznicy bo mają naprawdę równy, szeroki skład. Alekna brał czas nawet po 2-3 punktach Japończyków z rzedu przy wciąz bezpiecznym prowadzeniu Rosjan i nikt głupich min czy uśmieszków nie robił. Forma Rosjan jest bardzo wysoka, grają na równym poziomie całe mecze bez większych przestojów. Moim zdaniem Niemcy nie mają argumentów w tym starciu, grają taką siatkówkę jaką lubią Rosjanie, duzo wysokich wystaw (nie rozegrań) na skrzydła. Dobra druzyna ale nie mają zadnych argumentów w starciu z najlepszymi. Gdyby był to mecz o stawkę to grałbym 10/10 ale w tej sytuacji zawsze istnieje jednak pewne ryzyko, ze Rosjanie będą jakieś cyrki odstawiać.
Argentyna - Finlandia
Argentyna -1,5 seta 1.60 Pinnacle 6/10

Finlandia od początku Ligi Światowej była mocno przeceniana przez buków, pamietam, ze w pierwszej kolejce było na nich w okolicach 1.30-1.50 na wyjezdzie z Portugalią co było po prostu śmieszne. Ciągną się za tą druzyną udane Mistrzostwa Europy sprzed... no właśnie - dawno to było. Jest tam dwóch zawodników &quot;international level&quot; - Oivanen i Eskko, reszta gra w miare przyzwoicie bardziej dzięki determinacji niz umiejętnościom, znacznie lepiej grają u siebie gdzie mają niezły doping. Argentyna to rewelacja tegorocznej LŚ, oglądałem ich parę razy i muszę przyznać, ze jestem pod wrazeniem. Jedna rzecz od razu rzuca się oczy - tempo rozegrania, De Cecco rozgrywa tak szybko jak gra Brazylia w formie. Fakt, nie zawsze dokładnie ale lepiej im wychodzi atak z niedokładnie wystawionej piłki na pojedyńczym bloku niz z dobrze wystawionej na podwójnym. Całkiem fajnie obijają ręce w ataku. Ostatnio rozjechali dwa razy Portugalczyków a jak dla mnie Finowie grający na wyjezdzie od Portugalczyków nie są duzo lepsi. Na papierze patrząc na nazwiska to Argentyna nie wygląda jakoś znacząco lepiej ale gra o niebo lepiej i jestem przekonany, ze część Argentyńczyków ma przed sobą obiecującą przyszłość.
Polska - Portoryko
Polska -2,5 seta 1.67 10/10 Paddy Power - Paddy Power oszalał z kursem, u nikogo więcej nie ma ponad 1.50

Tutaj naprawdę nie widze żadnej niespodzianki, Portorykańczycy to słabiutka ekipa z wypalonymi gwiazdami. Schodzi z nich powietrze z meczu na mecz, na początku Ligi Światowej coś tam bąkali o dobrych wynikach ale rzeczywistośc okazałą się dla nich brutalna. Nie ma tam zadnego sensownego zaplecza, nie widać przyszłości. Śledziłem i trochę oglądałem niedawno zakończony turniej Pam Am Cup gdzie grało zaplecze reprezentacji Portoryko i to takie cieniasy, ze szkoda gadać. Niezle zarobić mozna było grają 0:3 przeciwko nim bo buki dosyć asekuracyjnie kursy wystiali.

Co do innych meczów napiszę coś moze pózniej.

adasko6910 166

adasko6910

Użytkownik
A jak z meczem Francja-Kuba ? typ : 2? Byłbym wdzięczny jak ktoś by coś więcej napisał
Moim zdaniem wygra Kuba, ale Francuzi ostatnio jakoś w lepszej formie, wiec może +1,5 seta na Francję lub jakiś over pkt, na pewno mecz się nie skończy w 3 setach. Co do meczu Rosji to ładny kurs jest na DW 3-0 dla Rosji, ale z tego, że mają pewny awans jest trochę duże ryzyko grać, ale o wygrana jestem spokojny.

S 0

srebny

Użytkownik
Moje typy i co o tym sadzicie
Polska - Portoryko
Typ 1
sadze ze zespół nasz powinien bez żadnych problemów wygrać ze Portoryko bo Portoryko to ostatni zespół naszej grupy i dostarczyciel punktów
Bułgaria Japonia
typ 1
Bułgaria nie zawodzi w swojej grupie i zajmuje 2 miejsce w swojej grupie a Japonia to zespół tak jak Portoryko dostarczyciel punktów i zespół bez żadnych szans na wyjscie z grupy napewno jest już pogodzony ze jest dostarczycielem punktów
Argentyna Finlandia
typ 1
Argentyna na pewno gra lepiej od finów i na pewno u siebie poradzi sobie z slabom Finlandia
Portugalia Serbia
typ 2
Serbia zajmuje 2 miejsce i są jej potrzebne punkty sadze ze wygra mecz bez żadnych problemów i żadnej niespodzianki nie będzie w tym meczu
Włochy Korea
typ1
Co do Włochów patrze w ich osiągnięcia i dojrzałem ze niespodziewanie ulegli Francji jednym słowem zlekceważyli przeciwnika ale teraz nie wierze zęby postąpili tak samo wobec Korei i tracili punkty u siebie
Francja Kuba
typ 2
Kuba wszystkie mecze gra na wyjeździe co na pewno nie wpływa pozytywnie na ten zespól ale na pewno nie odpuści tego meczu i wygra z Francja i zgromadzi kolejne punkty

Obstawiłem te mecze za 300 zł wygrana 1000 zł i teraz mam pytanie czy to moje zestawienie ma szanse wejść czekam na wasze opinie i komentarze Sorry ze takie krótkie komentarze tych moich spotkań ale nie ma
Polska - Portoryko
Typ 1
Bułgaria Japonia
typ 1
Argentyna Finlandia
typ 1
Portugalia Serbia
typ 2

Włochy Korea
typ1
Francja Kuba
typ 2