>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
marco 17

marco

Użytkownik
KOREA - KUBA
Bardzo ważne spotkania dla jednej jak i drugiej drużyny. Kubańczycy grają wszystkie spotkania na wyjazdach. Obecnie Korea ma 10 pkt. a Kuba 9 pkt.
Koreańczycy grają nieźle u siebie, ale uważam że, to nie wystarczy na coraz lepiej grających Kubańczyków.
Korea pokonała u siebie dwa razy po 3-1 Francję, lecz Francuzi to nie ta sama drużyna co kiedyś. Anitga i Henno zakończyli kariery w reprezentacji. Samica bez formy, a najlepszy obecnie zawodnik Francji Rouzier dostał na te spotkania od trenera wolne. Koreańczycy przegrali z Włochami pierwszy mecz dość łatwo 3-1, w drugim zaprezentowali się lepiej. Przegrali wprawdzie 3-2, ale przegrywali już 2-0 i mimo wszystko podjęli walkę.
Chociaż z drugiej strony to właśnie w drugim secie kapitan Włoch Cristian Savani doznał kontuzji i gra Włochów siadła. Korea pokonała także w pierwszym meczu Kube 3-0, lecz dzień później Kuba wygrała 3-1.
Ogólnie Korea gra nieźle, lecz Kuba coraz lepiej. Przede wszystkim młodziutki Leon zaczął grać tak jak wszystkich do tego przyzwyczaił i w spotkaniach z Francją zagrał na bardzo wysokim poziomie. Do tego trzeba dodać Bella grającego od początku bardzo dobrze oraz świetnie radzącego sobie na siatce Camejo. Hernandez trochę poniżej oczekiwan, ale i tak powinno to wystarczyć.
Zdobycie w tych spotkaniach 4 pkt. prze Kubańczyków uważam że, jest celem minimum. Kuba nie zlekceważy przeciwnika. Poza tym w przeciwieństwie do pierwszego spotkania gdzie, Kubańczycy mogli być trochę rozbici po tym co się stało z trójką ich zawodników, to myślę że, teraz coraz lepiej zgrana drużyna da radę Koreańczykom.

TYP: Kuba 1.55 Totomix
✅

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Ale ta Serbia zafundowala nerwowa koncowke. Prowadzili 1:0 i 23:21, pozniej przy 2:1 w setach mieli conajmniej 5 meczowek i udalo im sie dopiero w tie breku zrehabilitowac... Jakas masakra. Wspolczuje tym co mieli +1.5 na Serbow bo naprawde powinno byc 3:0. Koniec koncow mie sie udalo ????

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Serbowie powinni wygrać 3:1. Przy stanie 29:28 w 4 secie Starović trafia w boisko, ale sędzia daje punt Finom. W ogóle sędziowanie było tragiczne, ale na szczęście wygrali.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
66 zł poszło się ekhm... mieć 7 czy 8 piłek meczowych i nie wygrać to już wogóle jest sztuka, Serbowie chyba po prostu nie chcieli wygrac tego w stosunku 3:1, albo bawili się z Finami i dostali. Wogóle nieporozumieniem było pozwalanie Oivanenowi na swoją gre. Przecież on chyba sam zdobył więcej punktów niż reszta jego kolegów razem. Sędziowanie to kpina, nawet nie ma sensu się rozpisywać.
Pozostaje żal i myślenie jakby się tu odkuć. Pytanie do znawców - Kuba @1.5 i Brazylia (-2.5 seta) z Portoryko za 100 zł (czyli w moim przypadku gigant kwota) - opłaca się?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego Vlado Petković jest jak narazie 2 rozgrywającym Ligi Światowej. Na jakiej podstawie liczony jest współczynnik dla rozgrywających. Chłop kompletnie nie nadaje się na sypacza Serbów i dziwi mnie tylko jakim cudem jest aż tak wysoko. Rozgrywa na poziomie Thorntona a biedny Amerykanin jest dopiero 21 ????. W sumie win Serbów to dzisiaj izzi ???? ale gra pozostawia wiele do życzenia.
W nocy chyba Kuba ✅ na miękko ogarnie Koreańców. No i dobrze wygląda Polska +8,5 punktów ✅ (izzi) w gamebookers, ale nie chce mi się pisać analiz. ;)

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Jeśli chodzi o Kubę, to mam inne zdanie i uważam że wcale tak na miękko nie ogarnie Koreańczyków. Jak wiesz, ostatnio z Azjatami mieli problem Włosi. Owszem, faworyci wygrali ale po długiej walce i dopiero w tajbreku. Kuba dobrze gra w ataku, ale gorzej w obronie. Korea czy Japonia za to świetnie bronią, są szybcy i zwinni a z kontry przy szybkiej piłce też potrafią ukłuć. Byłbym ostrożny z typem na gładkie zwycięstwo Kuby. Moim zdaniem bardzo realny jest typ +1,5 Korea, lub over

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Serbowie chyba po prostu nie chcieli wygrac tego w stosunku 3:1, albo bawili się z Finami i dostali. W ogóle nieporozumieniem było pozwalanie Oivanenowi na swoją gre. Przecież on chyba sam zdobył więcej punktów niż reszta jego kolegów razem. Sędziowanie to kpina, nawet nie ma sensu się rozpisywać.
Oivanen zdobył w ataku 36 pkt, zaś suma zdobytych pkt przez Finów to 68 ???? ???? ????
Pytanie do znawców - Kuba @1.5 i Brazylia (-2.5 seta) z Portoryko za 100 zł (czyli w moim przypadku gigant kwota) - opłaca się
Z tych typów to o Kubie mam to samo zdanie, ale podziel te gigant kwotę na 4 i wtedy graj ;P

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
USA ma szansę wejść do F8 kosztem Bazyli.
Brazylii jak już :cool:
Z nami wygrywają za 3 pkt. dwa razy czyli 3:0 lub 3:1 na musiku i ich na to stać. Po meczach z nami muszą ograć Brazylię u siebie ( patrz tabela , w rożnym stosunku ) co nie jest niemożliwe i cel jest spełniony.Podsumowując . Szans na nasze zwycięstwo nie ma , jak grać to USA lub USA -1,5 seta w obydwu meczach.Gram to grubo.Pozdro.Tu nie szukajcie vuala beta.
Nie wiem czym się tak podniecasz...
Ogranie tak grającej Brazylii uważasz za sukces?
Muszą wygrać bo chcą zająć pierwsze miejsce?
Polacy to nie są chłopcy do bicia i z meczu na mecz grają coraz lepiej i odważniej.
Z Jankesami w Chicago będzie ciężko, ale nie jest to zadanie niemożliwe do wykonania. Niezły mecz z Brazylią zagrał Anderson,zy dziś będzie tak skuteczny jak wtedy, śmiem wątpić. Dla mnie nasi rodacy nie stoją na straconej pozycji i mogą pokusić się o wygraną.
Poland to win 3,25 ✅

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego Vlado Petković jest jak narazie 2 rozgrywającym Ligi Światowej. Na jakiej podstawie liczony jest współczynnik dla rozgrywających.
Też się nad tym zastanawiam.
Przy tak perfekcyjnym dograniu rzadko korzystał ze środka.
Widziałem jego brata Veljko, w którymś meczu tegorocznej edycji LŚ i w moim przekonaniu grał dużo lepiej, żal że dostaje tak mało szans na zaprezentowanie szerzej swoich umiejętności.
Co może dziwić, Kolaković w ogóle nie przekazywał Vlatko żadnych uwag podczas meczu,
a to jak rozgrywał momentami wołało o pomstę do nieba.
Co robią Francuzi w trzecim secie z Włochami to poezja :browar565:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Ze względu na małą ilość czasu analizy będą króciutkie.

USA - Polska

Amerykanie wrzucili wyższy bieg i ostatnio świetnie prezentowali się przede wszystkim w bloku i obronie. Te elementy świetnie ze sobą współdziałały. Warto zwrócić uwagę na Claytona Stanleya, który w ataku prezentuje się poniżej swoich możliwości, ale sporo nadrabia w polu serwisowym i co ciekawe w obronie. Według mnie kluczową postacią jest William Priddy. Zawodnik kompletny, który w trudnych momentach potrafi wziąć ciężar gry na swoje barki. Do składu ostatnio wskoczył Brian Thornton i było to dla mnie spore zaskoczenie. Rozgrywa przeciętnie, nie wspominając już o jego kiepskiej technice. Nie zmienia to jednak faktu, że z tym zawodnikiem na parkiecie udało się podopiecznym Trenera Knipe pokonać Brazylię. Matthew Anderson, który jest nadzieją amerykańskiej siatkówki w ostatni weekend prezentował się świetnie. Ciekawe czy w spotkaniach z reprezentacją Polski będzie potrafił to powtórzyć.

Polacy w tej edycji Ligi Światowej jeszcze niczego nadzwyczajnego nie pokazali. Kluczową postacią jest Bartosz Kurek, który w ataku prezentuje wysoką skuteczność. Dobre noty w poprzednich spotkaniach zbierali również Krzysztof Ignaczak i Marcin Możdżonek. Krzysztof fantastycznie spisuje się w obronie, a Marcin sporo ostatnio punktował w bloku. Aby osiągnąć sukces w spotkaniach z USA potrzebna będzie na pewno pomoc grającego na pozycji atakującego Zbyszka Bartmana. Decyzja o przestawieniu Zbyszka na tą pozycję jak najbardziej uzasadniona. Ten zawodnik ma olbrzymi potencjał, ale potrzebuje jeszcze ciągłego grania. Zbyt często daje się ponieść emocjom. Ciekawe czy Trener Anastasi rozpocznie pierwsze spotkanie z Michałem Kubiakiem na przyjęciu.

Po spotkaniach z Brazylią faworytami są na pewno Amerykanie. Widać, że do optymalnej formy jeszcze trochę brakuje, ale ostatnie starcie z Canarinhos może napawać optymizmem sympatyków amerykańskiej siatkówki. Jeżeli Łukasz Żygadło będzie rozgrywał (podkreślam słowo rozgrywał) to możemy nawiązać walkę z podopiecznymi Trenera Knipe. Jeżeli będziemy świadkami tylko dzielenia piłek między Bartka Kurka a Zbyszka Bartmana to spotkanie bardzo szybko się zakończy.

Typ:
USA (-1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 2:00 !​

Zmagania Koreańczyków z Kubańczykami zapowiadają się bardzo ciekawie. Właśnie pomiędzy tymi dwoma zespolami powinna rozstrzygnąć się sprawa awansu z 2 miejsca. Włosi raczej zajmą 1 lokatę. Niezwykle ciężko wskazać w tym starciu faworyta.

Koreańczycy są jak na razie bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Grają szybką, kombinacyjną, miłą dla oka siatkówkę. Ich grę charakteryzuje przede wszytskim spora ilość obron i niesamowita zwinność na parkiecie. Świetnie rozgrywa Sun-Soo Han, który przy dobrze dogranej piłce po prostu gubi blok rywali. Na pozycji libero występuje niezawodny Oh-Hyun Yeo. Pewny punkt na przyjęciu zagrywki. Grę w ataku napędza młodziutki Kwang-In Jeon.

Kubańczycy w tej edycji LŚ nie zachwycają, ale wydawać się może, że z meczu na mecz powoli się rozkręcają. Rewelacyjne spotkania z Francuzami rozgrywał w poprzedniej serii spotkań Wilfredo Leon. Spokój czy przegląd pola to raczej nie były jego atuty. W ostatnich starciach jednak można było w jego grze zobaczyć swego rodzaju dojrzałość. Przestał się podpalać i bardzo często uderzał tam gdzie chcial i bardzo pewnie zdobywał punkty dla swojego zespołu. Cały czas liczę na drugiego przyjmującego Henry Bella, który również posiada spore umiejętności. Potrafi obić blok i również gra dosyć dojrzałą siatkówkę (jak na Kubańczyka). Trener Blackwood ma sporo problemów z obsadą pozycji atakującego. Ma dwóch leworęcznych bombardierów, którzy w tym sezonie są strasznie chimeryczni. Prym wiedzie Fernando Hernandez, który w każdym spotkaniu musi przynajmniej raz przekroczyć linię ataku.

Dynamika i siłowa siatkówka czy szybka kombinacyjna gra i dobra gra w obronie ? Wydaje mi się, że będzie to długie, wyrównane spotkanie. Ciężko wskazać faworyta, ale moim faworytem są oczywiście Kubańczycy.

Rzadko gram linie punktowe w siatkówce. Tym razem po prostu czuję, że to się może szybko nie skonczyć. Może warto spróbować ?

Typy:
Kuba @ 1.50 Unibet ✅
Over 185.5 pkt @ 1.85 Unibet ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 7:00 !​

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
No cóż, Polacy dali dzisiaj sporo zarobić, wzorowy mecz w ich wykonaniu. Miałem duże obawy co do gry Zbyszka Bartmana a okazał się on najlepszym z Polaków!
Amerykanie? Thornton to nie jest rozgrywający, Stanley nie istniał (kilka asów to niestety za mało).
Oby Polacy powtórzyli taką grę w jutrzejszym spotkaniu.
Na uwagę zwracał wspaniały doping Polskich kibiców.

bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Wstałem teraz i oczom niewierze! Bardzo liczyłem na Polaków, ale nie sądziłem, że 3:0 wygrają z USA. Kolega wyżej dobrze napisał. Polska dała nieźle zarobić. Szkoda innych użytkowników, że przegrali swoje zakłady, ale trzeba być patriotą nawet w bukmacherce!

S 0

slawek4129

Użytkownik
Witam Wszystkich,
ja tylko nie wiem jak to możliwe że Włosi przegrali z Francuzami? Ma ktoś na to jakieś &quot;statystyczne&quot; uzasadnienie?
Pozdrawiam

S 378

songo

Użytkownik
Jakie statystyczne uzasadnienie? Typ na Francję z hc to był czysty valuebet. Kto regularnie oglądał tą reprezentację to widział, że z kolejki na kolejkę graja lepiej. Już z Kubą były wyraźne sygnały zwyżki formy. Niedawno wrócił Rouzier, a to ścisła klasa światowa na pozycji atakującego i Trójkolorowym zdecydowanie łatwiej się gra. Brakowało im skutecznej armaty. Poza tym przestali wreszcie popełniać głupie błędy w końcówkach setów.
Dziś też lekko zagram na Francję, 3-0 dla Włochów jest dla mnie absolutnie wykluczone A nie zdziwię się jeśli Francuzi znów zgarną pełną pulę.

S 0

slawek4129

Użytkownik
Bułgaria - Niemcy
Bułgaria zajmuje w tabeli miejsce 2., Niemcy 3. więc moim skromnym zdaniem obie drużyny będą grały na 100%. Jednak faworytem tutaj jest Bułgaria. A dlaczego ... Z Rosją obie drużyny przegrały, co nie ulega wątpliwości. Jednak z Niemcami im szło łatwiej. Podobnie z Japonią, z tym że Bułgaria z nią wygrała 2 razy, a Niemcy raz jeszcze 3:2. Dlatego stawiam tutaj na Bułgarię.
Typ: Win Bułgaria 1,80 ⛔ (3:2, dla Niemców)
PS Co sądzicie o spotkaniu Finlandia - Serbia?

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Mialbym prosbę do Redwitza, aby trochę poczyścił, bo narobiło sie tu tyle spamu że cięzko w ogóle znaleźć &quot;coś mądrego&quot;...
Robson // Nie ma co czyścić, czasem w dziale potrzebna jest też taka dyskusja. Bo temat ten nie służy tylko do pisania analiz. Dyskusja wskazana&#39;;)
Finlandia - Serbia
Wczorajszy mecz tych ekip był bardzo dziwny i stał na słabym poziomie. Z jednej strony Serbowie z niezłymi skrzydłami i mocnym środkiem, z kolei po drugiej stronie siatki Finowie, z jednym zawodnikiem w ataku(!). Mowa oczywiście o Mikko Oivanenie, który wraz z Mikko Esko walnie przyczynił się do wygrania aż 2 setów dla Finów. Dodać należy że Serbowie i sędziowie również mocno pomagali Finom by mecz ten za szybko się nie skończył. Gdyby nie błędy własne Serbów oraz słaba gra rozgrywającego Serbii Petkovica, to byłby to mecz bez historii zakończony wynikiem 3-0 dla Serbii.
Wczorajsza gra Serbów wyglądała jakby grali na pół gwizdka, co znajduje swoje odzwierciedlenie we wcześniejszych meczach gdzie te dobre były przeplatane ze słabiutkimi (Argentyna, Portugalia, Finlandia - w każdym z dwumeczy Serbowie choc raz schodzili jako przegrani). Sądzę że wczorajszy mecz, stał w wykonaniu Serbów na tym niższym poziomie, na którym normalnie przegrywali i dziś zagrać mogą tylko lepiej.
Od Finów nie oczekuję niczego ciekawego za wyjątkiem postawy Oivannena i czyszczenia siatki Esko. Drużyna ta nie ma żadnego przyjmującego który mógłby choć trochę pkt dołożyć w ataku i pomóc Oivannenowi, z kolei ten chyba nie zagra znów tak kapitalnego meczu bo robotem nie jest. Na dodatek Finowie miewają ogromne problemy z przyjęciem, szczególnie co mogłoby się wydawać dziwne - najsłabszym punktem przyjęcia jest libero fiński Tuomas Sammelvuo (były gracz ZAksy), który problemy miewa nawet z prostym flotem.
Podsumowując, jeśli Serbowie nie będą grać na ćwierć gwizdka, to ich przewaga jest niepodważalna, nawet jeśli rozgrywa tak słaby sypacz jakim jest Petkovic.

Finlandia - Serbia -1,5 @ 1.85⛔
Finlandia - Serbia -6,5 @ 1.85⛔
...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Polacy zagrali dzisiaj swoje najlepsze spotkanie w tym sezonie. Kluczem do zwycięstwa było perfekcyjne przyjęcie zagrywki i świetna postawa Łukasza Żygadły, do którego wcześniej można było mieć trochę zastrzeżeń. W końcu było rozegranie z prawdziwego zdarzenia.

Co do spotkania Włochów z Francuzami to widać, że Francuzi z meczu na mecz się rozkręcają. W dobrej dyspozycji jest Antonin Rouzier. Wczoraj świetne spotkanie rozegrali również libero Jenia Grebennikov i rozgrywający Benjamin Toniutti. Nie wiem dlaczego wczoraj brakowało Savaniego, ale widać ile ten zawodnik znaczy dla swojego zespołu. Bez niego znacznie spada siła w ataku.

Swoje najlepsze spotkanie w tej edycji Ligi Światowej zanotowali również Kubańczycy, którzy od początku do końca panowali na boisku. Podopieczni Trenera Blackwooda świetnie zagrali przede wszystkim w bloku. Kolejny raz z bardzo dobrej strony pokazała się para przyjmujących Henry Bell - Wilfredo Leon. Widać w ich grze co raz więcej spokoju. Na pochwałę zasługuje również zagrywka Kubańczyków. Dzisiaj w tym elemencie popełnili bardzo małą ilość błędów.

Otrzymane punkty reputacji: +2
malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Finlandia - Serbia
2 -&gt; 1.45
h(1,5:0) 2 -&gt; 1.93
0:3 -&gt; 3.60

Kto oglądał wczorajszy pojedynek pomiędzy tymi ekipami pewnie do teraz jak ja nie może uwierzyć że Serbowie nie wygrali tego w trzech setach. Zgadzam się z tym że ich rozgrywający spisuję się bardzo słabo, ale ogólnie są o klasę lepszym zespołem. Serbowie wczoraj wygrali pierwszego seta bez problemu, w drugim przebieg był podobny ale w końcówce dali sobie wyrwać w niezrozumiały sposób zwycięstwo, kolejny set i znów od początku przewaga Serbów, w kolejnym kilka piłek meczowych i dziwnym trafem mamy tie-break, w którym Serbowie w końcówce pokazali swoją wyższość. Dziś nie powinno być problemów z kolejnym zwycięstwem Serbów, którzy walczą o awans do turnieju finałowego, który odbędzie się w Polsce. Różnica pomiędzy tymi drużynami wczoraj widoczna była gołym okiem, jeśli Serbowie wyciągną wnioski z wczorajszych błędów powinni dziś wygrać w trzech setach, zwłaszcza że Finowie do tej pory w lidze światowej rywalom sprawiali problemy tylko w pierwszych meczach. Jeśli uda im się dzisiaj zatrzymać Oivanena nie będą mieć problemów z tak przeciętną ekipą Suomi.

B 23

bombelsggw

Użytkownik
Ktoś może wytłumaczyć czemu kursy w meczu Niemcy - Bułgaria są takie jakie są ? ;]
obecne kursy osiągnęły równowagę rynkową- czyli sytuację, w której wszystkie siły rynkowe równoważą się, a wartości zmiennych ekonomicznych pozostają niezmienne.
Graficznym odzwierciedleniem stanu równowagi rynkowej jest punkt równowagi rynkowej, czyli punkt przecięcia się krzywej popytu z krzywą podaży.

Czyli jeżeli wzrósł by popyt na jedną drużynę, to wysokość kursu by spadła, analogicznie jest z drugą drużyną.
Patrząc ze strony bukmachera jeżeli by zmniejszył podaż czyli wysokość kursy by była niższa by miał niższy popyt, przez co utarg krańcowy czyli przyrost utargu całkowitego związany ze wzrostem sprzedaży jedną jednostkę, który jest równy cenie nie byłby optymalny dla zysków bukmachera.
Jak wiemy bukmacher działający w wolnej konkurencji, a taki jest rynek zakładów, maksymalizuje zysk całkowity przy rozmiarach produkcji (zakładów) wyznaczonych przez punkt zrównania się kosztu krańcowego (kosztów związanych ze wzrostem sprzedaży o 1 jednostkę (podniesienie kursu) z utargiem krańcowym, który jest równy cenie (czyli obecnemu kursowi).
Mam nadzieję że pomogłem ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom