redwitz
Forum VIP
Rosja - Bułgaria
Niezwykle ciekawie zapowiada się spotkanie pomiędzy Rosją a Bułgaria. Właśnie między tymi zespołami powinna rozegrać się walka o zwycięstwo w Grupie B. Faworytami będą gospodarze i mam nadzieję, że zwyciężą w tym spotkaniu.
Rosjanie w tej edycji Ligi Światowej mogą imponować spokojem w końcówkach setów. Świetnie rozgrywali właśnie końcówki w starciach z Niemcami, którym nie oddali ani jednego seta. Kolejną rzecza, która musi się podobać jest wysoka skuteczność rosyjskich skrzydłowych. Maxima Mikhaylova i Tarasa Khteia wszyscy już znają, ale sporym zaskoczeniem jest młody Alexey Spiridonov. Przyjęcie nie jest jego mocnym atutem, ale nadrabia wszystko atakiem. Dynamiczny i bardzo żywiołowy.
Ten sezon w reprezentaci Bułgarii jest pierwszym dla Trenera Stoytcheva. Na razie jeszcze nie wszystko funkcjonuje jak należy, ale coś czuję, że ta maszyna w końcu ruszy. Dużo zależeć będzie jak zwykle od rozgrywającego Andreya Zhekova, który może wirtuozem nie jest, ale potrafi całkiem nieźle rozgrywać. Według mnie u Bułgarów jest problem z drugim przyjmującym. Pewne miejsce w składzie ma oczywiście Matey Kaziyski. Obok niego najczęściej występuje Todor Aleksiev, ale często w ważnych momentach zawodzi. W składzie są jeszcze młodzi i zdolni Nikolay Penchev i Valentin Bratoev. Warto obserwować młodego środkowego Teodora Todorova. Świetne warunki fizyczne i potężny zasięg w ataku.
W tym pojedynku brakować mi będzie tylko dwóch znakomitych libero. W Bułgarii nieobecny jest Teodor Salparov, a u Rosjan nie zobaczymy Aleksieja Werbowa. Świetni zawodnicy, którzy w takim spotkaniu potrafili by jeszcze podnieść jego poziom.
Zapowiada się twardy, męski mecz. Obie drużyny mają kim straszyć swoich rywali. Na dzień dzisiejszy lepszą drużyną wydają się być Rosjanie. U Bułgarów widać, że powoli tworzy się kolektyw. Dla mnie ten zespół dopiero się rozkręca. Wątpie, żeby dzisiaj Bułgarzy odnieśli zwycięstwo, ale łatwej przeprawy Rosjan się nie spodziewam.
Typ:
Rosja (-1.5 Sets Handicap) @ 1.50 Unibet
Transmisję ze spotkania przeprowadzi Polsat Sport już od godziny 14:00 !