>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Liga Światowa 2011

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Polska - USA 1 @ 1,85 Unibet ✅ 3-0
Sporo osób gra na USA. Ja jednak uważam że to my (Polacy) będziemy cieszyli się ze zwycięstwa. Nasz skład szału nie robi, ale są w nim zawodnicy którzy mają stanowić w przyszłości o sile reprezentacji. Zawodnicy będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony przed własną publicznością zgromadzoną w Atlas Arenie. Liderem powinien być, mający za sobą bardzo dobry sezon klubowy, Bartek Kurek. Kapitanem został Michał Bąkiewicz i myślę że wpłynie to pozytywnie na jego grę i tą dwójkę ujrzymy na przyjęciu. Na rozegraniu pewnie rozpocznie Zygadło. Środek nie wygląda źle, gorzej z pozycją atakującego na której chciałbym zobaczyć w wyjściowym składzie Bartmana. Na libero walczak Igła. Amerykanie rozpoczynają zmagania w najsilniejszym składzie. Może i są delikatnymi faworytami ale Polska publiczność poniesie naszych zawodników do zwycięstwa i odprawimy z kwitkiem reprezentantów USA. A po drugie to nie mógłbym zagrać przeciwko Polsce.
Francja - Włochy 1 @ 1,72 Unibet ⛔ 0-3 :x amatorzy
Francja to wygra mimo iż Włosi to moi ulubieńcy zaraz po Kubie no i Serbii. Jednak w szeregach Italii spore zmiany, można powiedzieć że osłabienia. Braki doświadczonych Vermiglio, Feia i Mastrangelo będą mocno rzucały się w oczy. Do tego z powodu kontuzji nie zagra Parodi. Berrutto powołał dość odmłodzony skład, który moim zdaniem szału nie zrobi, awans do turnieju finałowego będzie bardzo dużym sukcesem. Nie ma armat poza Savanim i Lasko, więc o wygrane będzie ciężko. Francuzi wyglądają bardzo solidnie. Gwiazdą zespołu będzie nowy nabytek ZAKSY Rouzier, na rozegraniu bardzo dobry Pujol. Ogólnie lepiej prezentuje się kadra trójkolorowych niż kadra azzurrich więc stawiam na wygraną podopiecznych Philippa Blaina.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Polska - USA

Liga Światowa już ruszyła, ale spotkanie, które polskich kibiców elektryzuje najbardziej dopiero przed nami. Według mnie ciężko wskazać w tym starciu faworyta. Trener Anastasi dopiero zaczyna przygodę z reprezentacją Polski. Amerykanie to zawsze solidny, mocny zespół. Spory znak zapytania.
Skład reprezentacji Polski na ten weekend prezentuje się całkiem nieźle. W wyjściowej siódemce na pewno zobaczymy Łukasza Żygadło, który pod nieobecność Pawła Zagumnego pełni rolę pierwszego rozgrywającego. Na ataku zobaczymy Zbyszka Bartmana, który na tą pozycję został przestawiony przez Trenera Anastasiego. Według mnie jest to całkiem dobry pomysł. Zbyszek zawsze wyróżniał się w ataku i właśnie te walory ofensywne powinno się wykorzystywać. Zobaczymy jednak jak to będzie wyglądać w praktyce. Pewniakiem na pozycji przyjmującego jest Bartosz Kurek. Obok niego najprawdopodobniej zobaczymy Michała Ruciaka. Osobiście chciałbym zobaczyć dzisiaj na parkiecie Michała Kubiaka, który ma za sobą świetny sezon klubowy. Nie ma rewelacyjnych warunków fizycznych, ale walecznością i dynamiką potrafi te braki nadrobić. Na środku siatki wydaje mi się, że zacznie Piotrek Nowakowski. Ciężko stwierdzić kto będzie drugim środkowym Grzegorz Kosok czy Karol Kłos. Na libero oczywiście Krzysiek Ignaczak.
Trener Alan Knipe zabrał ze sobą do Polski całkiem ciekawy skład. Warto zwrócić szczególną uwagę na kilku z nich. Clayton Stanley i William Priddy to zawodnicy z najwyższej, światowej półki. Wydaje mi się, że Priddy będzie podczas Ligi Światowej trochę odpoczywał. Świetny sezon klubowy w barwach Tonno Calippo Vibo Valentii rozegrał przyjmujący Matthew Anderson co zaowocowało transferem do Casy Modeny. Matthew jest jeszcze młodym zawodnikiem, ale widać u niego spore umiejętności. Ogromnym atutem jest jego gra w ataku. Kolejnym młodym zawodnikiem na którego trzeba zwrócić uwagę jest środkowy Maxwell Holt. Kapitalne warunki fizyczne, świetna gra w bloku i bardzo mocna zagrywka. Osobiście liczę na to, że Trener Knipe desygnuje dzisiaj do gry Paula Lotmana. Nowy nabytek Resovii posiada spore umiejętności i fajnie byłoby zobaczyć go dzisiaj w akcji.
Jeżeli chodzi o absencje ważniejszych zawodników w reprezentacji USA to nie zobaczymy przyjmującego Seana Rooneya i rozgrywającego Kevina Hansena.
Spodziewam się wyrównanego spotkania. Reprezentacja Polski jak zwykle będzie niesiona kapitalnym dopingiem. Czy to jednak wystarczy na zawsze solidną ekipę z Ameryki Północnej ? Obecnie troszkę wyżej stawiam jednak podopiecznych Trenera Knipe&#39;a.
Typ:
USA @ 1.85 Unibet ⛔
Transmisję ze spotkania przeprowadza Polsat Sport już od godziny 20:30 !​

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Dzisiejszy mecz Rosji z Japonią upewnił mnie w moim typie na mecz Polski z USA, a mianowicie Rosjanie nie są jeszcze do końca zgrani i to zaowocowało całkiem wyrównanym meczem przeciwko Japonii (22,20,18). Nie widać było ogromnej różnicy pomiędzy tymi zespołami, na podstawie czego sądzę że towarzyski mecz Polaków z Rosjanami w Milczu, również nie stał na wysokim poziomie, chociaż końcówki setów były dość wyrównane i często kończyły się grą na przewagi. Tu widzę przewagę dla USA, gdyż oni podobnymi zawodnikami grali już wcześniej, u nas paru graczy nigdy w reprezentacji jeszcze nie grało albo grało bardzo mało (Bartman, Kosok, Zatorski, Żygadło). Za Polakami przemawia to, że są gospodarzami jednakże nie będzie to dla nas jakis duzy atut (vide mecz Skry z Zenitem w LM). Sądzę że sety będą bardzo wyrównane, jednak jest to pierwszy mecz więc dość trudno jest wytypować wynik dlatego proponuję over 186,5 pkt.
over 186,5 pkt @1.98 pinnacle⛔
@Kurek dewastator

S 3

skolim1916

Użytkownik
Możdżonek za to nie zagra przez całą LŚ z powodu kontuzji..

Jak już cos piszesz to radze byc lepiej doinformowanym.
No to ja tobie też radze być doinformowanym.... Możdżonek jest na rezerwie.... nie sadze ze gdyby byl kontuzjowany mocno to by siedzial na lawce:p Nie krytykuj wypowiedzi innych jesli nie masz pewnosci...

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Przed rozpoczęciem zgrupowania kadry kolejny raz siatkarze zostali zbadani. Okazało się, że Możdżonek ma pękniętą kość. Mimo poważnej kontuzji siatkarz z Bełchatowa został w Spale, ale nie bierze udziału w normalnych treningach. A są one bardzo ciężkie - jak mówią zawodnicy - zupełnie inne niż u Daniela Castellaniego, poprzednika Anastasiego. Przede wszystkim znacznie więcej jest gry, a przez to skoków. - Chodzę na siłownię, basen, a na boisku wystawiam, bronię. Nie mogę tylko skakać - opowiada Możdżonek.
Możdżonek nie zagra w pierwszych kolejkach Ligi Światowej. Polska rozpocznie te rozgrywki 27 i 28 maja w łódzkiej Atlas Arenie, gdzie jego przeciwnikami będą mistrzowie olimpijscy z Pekinu - USA.
to informacja z 18 maja ze skra.pl, a widze ze Mozdzonek wszedl na blok na chwile, co nie zmienia faktu ze ustawiles Gruszke i kontuzjowanego Mozdzonka w 1. szóstce, mimo ze ta byla znana po meczach z Rosją.

S 3

skolim1916

Użytkownik
Nigdzie nie napisalem ze to jest pierwsza 6 wg mnie. Mi chodzilo o to ze mamy tez wielkie nazwiska w swojej kadrze mimo wszystko.

S 3

skolim1916

Użytkownik
Poza tym myślę że to iż Polska jest potęgą siatkarską to oczywista oczywistość ale nie w takim składzie jak zagra w piątek , w składzie z Wlazłym , Zagumnym , Winiarskim można by było mówić o nas jako o potędze ale nie z Bartmanem (ktoś mówił tutaj że z nim w ataku wygramy piątkowy mecz , pozostawię to bez komentarza :] ) czy z Ruciakiem , nie żartujmy :?

Dzisiaj cos udowodnił Ruciak Bartman Żygadlo tez nie gral zle ale koncowka 3 seta masakra

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Krótko skomentuje grę Francuzów w dzisiejszym meczu - DRAMAT!!!!!!!!!! Oni grali jakby za karę ktoś ich wysłał - 0-3 z niby rezerwami Włochów. Trudno znaleźć jakiś jeden plus w ich grze, nawet ich libero (nie wiem jak się nazywa :razz ???? nie potrafił prostej piłki dograć :;/:. Odradzam granie jutro na nich bo Lasko ze swojej lewej łapki robił co chciał z Żabojadami.

komos84 182

komos84

Użytkownik
Nie wierzę, by Amerykanie zagrali jutro ponownie tak słaby mecz. Czekam na kursy i chyba jakiś handicap +1,5 seta na USA się zagra. Kondycyjnie nasi pod koniec meczu wyglądali tak sobie. Poza tym Polska zagrała dzisiaj na bardzo dobrej skuteczności ataku, czy jutro będzie ponownie? Poza tym seria serwisowa Ruciaka na początku pierwszego seta niejako ustawiła ten mecz.
Na chwilę obecną jutro albo USA win albo +1,5 seta

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
To nie Polska grała dziś dobrze tylko USA BEZNADZIEJNIE . Suxho to po prostu dramat , jego zastępca wcale nie lepszy (nie wiem kto go uczył odbijać piłkę palcami :] ) :? , została po Ballu po prostu wielka dziura , dawno tak żałosnego rozgrywania nie widziałem jak dzisiaj zaprezentowali nam Suxho i Thornton . Inna sprawa że Stanley również grał przeciętnie , Priddy niby coś się tam starał na zagrywce i na ataku ale przy Kurku również wypadał blado.
USA pokazało tym meczem że raczej na awans z grupy nie mają co liczyć , no chyba że ich rozgrywający dowiedzą się wkońcu na czym polega ich rola na boisku.
To co zaprezentowali nam dziś Amerykańce to hańba , nie wiem czy zestresowali się wizytą Obamy w Polsce czy są zmęczeni po sezonie ale dzisiejszą grą ośmieszyli się po prostu na całej linii :? .
Co do Francji to nie wiem co tam się stało bo nie oglądałem meczu ale po wyniku widzę że również kompromitacja . Ależ dziś ludzie naprzegrywali na tych dwóch meczach , to tylko pokazuje jak nieprzewidywalny jest sport , w dniu dzisiejszym rezerwy pobiły pierwsze składy i to w obu przypadkach.
Na noc i poranek proponuję dwa typy:
Portoryko - Brazylia @ Under 160.5 pkt (1.55)
Brazylia powinna powtórzyć wynik Rosji i łatwo odprawić z kwitkiem rywala , Kanarki zagrają podstawą i pewnie będą chcieli szybko rozwalić Portorykańczyków , myślę że bez problemu im się to uda.
Korea - Kuba @ Over 176.5 pkt (2.00)
Myślę że buki za bardzo przeceniają siły Kuby zapominając o tym że nie zagrają w tym meczu Leal , Simon a także Hierrezuelo , czyli trzech absolutnie podstawowych graczy . Korea na swoim terenie zawsze jest groźna i powinna spokojnie urwać seta , może dwa faworyzowanym Kubańczykom.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Zgodzę się z tym że Amerykanie nie zagrali za dobrze, grali praktycznie tylko Priddy i Stanley, na dodatek rogrywający Suxho nie radzi sobie najlepiej, Lambourne tez zagrał leciwie. U nas za to kapitalnie Kurek i bardzo dobrze Bartman, jednak tez mieliśmy raptem 2 graczy w ataku. Dużo bardzo dobrych obron po naszej stronie. Ciekaw jestem kursów i też widzi mi sie USA +1,5 ...

S 3

skolim1916

Użytkownik
Panowie nie mozna powiedziec ze Polska nie zagrala dobrze jak na taki sqad to Polska zagrala przyzwoicie Kurek bylo wiadome ze bedzie ciagnal nasz zespol i punktowal a reszta nie zagrala tak slabo

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
To nie Polska grała dziś dobrze tylko USA BEZNADZIEJNIE .
Oglądałeś mecz?!
Fakt, że USA bez Balla nie istniało, ale nie umniejszajmy zwycięstwa naszych siatkarzy.
Przez większą część meczu grali znakomicie.
To co zaprezentowali nam dziś Amerykańce to hańba , nie wiem czy zestresowali się wizytą Obamy w Polsce czy są zmęczeni po sezonie ale dzisiejszą grą ośmieszyli się po prostu na całej linii :? .
Na pewno przejęli się wizyta prezydenta w naszym kraju ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Śmieszą mnie komentarze że Polska wygrała tylko dlatego że Amerykanie grali słabo. Pierwszy i drugi set znakomity w naszym wykonaniu. W trzecim za szybko nasi uwierzyli że za chwilę będzie koniec meczu i zrobiło się nerwowo, na szczęście udało się dowieźć przewagę do końca. Rozumiem że typu na USA nie trafiliście ale następne będą pozytywne, tylko proszę nie pierdolcie takich głupot że graliśmy słabo. Bo chyba inne mecze oglądaliśmy.
Argentyna - Serbia 2 @ 1,50 Tobet ✅ 0-3
Od razu typ na jutro. Jutro o godzinie 23 czasu polskiego w Rosario-Santa Fe, Argentyna podejmie Serbów. Faworytem tego spotkania są zawodnicy z Europy. Sam kapitan Janic, mówi o tym że zespół jest bardzo dobrze przygotowany do Ligi Światowej. Kadrowo Serbowie wyglądają na jednych z mocniejszych. Starović, Kovacević, Podrascanin, Stanković czy wspomniany Janic wiele znaczą w siatkówce mężczyzn. Argentyna z roku na rok robi spore postępy, dobre sezony we włoskiej Serie A rozegrali przyjmujący Conte i rozgrywający Romy Uriarte. Sporo do gry wnosi kapitan Quiroga. Ogólnie mają bardzo młody skład, tak jak Serbowie. Jednak do klasy Serbów jeszcze trochę brakuje i uważam że pierwszy mecz padnie łupem Serbów.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Zastanawiam się nad meczem Portoryko-Brazylia (dziś w nocy). Ciekawie wygląda 0-3 dla Canarinhos po kursie 1,60. Co możecie powiedzieć o tym spotkaniu? Warto zagrać? Nie znam się na siatkówce i chętnie przeczytam, co mają do powiedzenia eksperci.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Portoryko - Brazylia
Szanse na wynik 3:0 dla Kanarków oceniam na jakieś 80%. Z moich dostępnych statystyk reprezentacje te grały ostatni mecz w 2007roku i wtedy Brazylia wygrała na MŚ w Japonii 3:0 (25:13 25:21 25:17). Siatkarze w większości powinni byc wypoczęci - finałowy mecz w Brazylii odbył się 24kwietnia, wiec zawodnicy mięli prawie miesiąc wakacji! A jak wiadomo prawie cały skład Canarinhos gra u siebie. Mecz z 2007roku był meczem o stawkę - Brazylia się przyłożyła i nie dopuściła do żadnej nerwowej końcówki, jednak dzisiaj mecz w sumie treningowy, gdzie wynik oczywisty bo oczywisty, ale jest sprawą drugorzędną, przez co PuertoRico może złapac jednego seta Mistrzom Świata.
Skład Brazylii na LŚ 2011:
Przyjmujący: Giba, Murilo, Thiago, Joao Paulo, Dante, Joao Paulo Bravo
Atakujący: Leandro Vissotto, Wallace, Theo
Środkowi: Eder, Sidao, Gustavo, Rodrigao, Lucas
Rozgrywający: Bruno, William, Marlon, Raphael
Libero: Sergio, Mario Jr
Tak wiec, kto by nie wyszedł na parkiet w pierwszej szóstce to i tak mamy różnicę klasy między zepołami. W składzie Portoryko nikt poza niespełna 33letnim Hectorem Soto nie jest znany światu ???? ???? ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Polska - USA 1 @ 1,50 Unibet ⛔ 0-3
Drugi mecz z Amerykanami uważam że znowu wygramy. Rywale są bez klasowego rozgrywającego, doświadczony Suxho kompletnie się gubi, próbuje grać kombinacyjną siatkówkę ale nie bardzo mu to wychodzi, natomiast drugi z rozgrywających Thornton gra tylko na Pridiego i Stanleya. USA nie ma atutów by wygrać to spotkanie. Nasza reprezentacja wczoraj zaprezentowała się bardzo dobrze, zgodnie z oczekiwaniami grę ciągnie Kurek, pozytywnie zaprezentował się w nowej roli Bartman. Staramy się grać środkiem, choć uważam że Żygadło za bardzo szuka w ataku Kurka i niepotrzebnie go obciąża. Jednak mamy bardzo dobrego zmiennika na tej pozycji czyli Woickiego który w cięzkich chwilach może spokojnie poprowadzić grę tak jak wczoraj w końcówce 3 seta. Ruciak bardzo dobrze się prezentuje. Widać u naszych chęć wygrywania i ten turniej traktujemy jako swoistą eliminację a nie jak niektórzy uważali że jak mamy awans to będziemy wszystko przegrywać.
Bułgaria - Niemcy 1 @ 1,25 Unibet ⛔ 2-3
Niemcy bardzo mocno osłabieni w tegorocznej Lidze Światowej. Brak Grozera, Bauera czy Andrae będzie wyraźnie widoczny. Odpowiedzialność za zdobywanie punktów spada na Schopsa i Kroma. Bez tych 3 gwiazd bo tak możemy ich nazwać, ciężko będzie o wyjście z trudnej grupy. Bułgaria musi wkońcu zacząć wygrywać. Stojczew powołał bardzo mocny skład z takimi asami jak Kazijski czy Sokolov. Myślę że mecz inauguracyjny padnie łupem Bułgarów.
Jak narazie fatalnie idzie LŚ. :?

K 23

kajzer

Użytkownik
PolskaUSA

Typ:1
Kurs:1.50

Po bardzo długiej przerwie postanowiłem w końcu podać coś z siatkówki. Po zakończeniu rozgrywek ligowych przyszedł czas na reprezentacje i ligę światową. Niestety duża część naszym czołowych siatkarzy postanowiła zrobić sobie urlop po ciężkim sezonie między innymi Zagumny, Wlazły, Pliński. Wydawało się więc nasi o nic szczególnego nie powinni walczyć a tu duże zaskoczenie bo ostatnie mecze pokazują, że drużyna gra bardzo dobrze najpierw wygrana w towarzyskim turnieju z Rosją. Wczoraj zdecydowane i zasłużone zwycięstwo z USA, widać, że ta drużyna ma duży potencjał. Dzisiaj Polacy zagrają swój drugi mecz z USA w którym to po wczorajszym gładkim zwycięstwie z pewnością są zdecydowanymi faworytami tym bardziej, że gramy przed własną wspaniałą publicznością. Bukmacherzy natomiast podchodzą do tego meczu dość ostrożnie co widać po dość konkretnym kursie ale myślę, że nie powinniśmy mieć żadnych problemów dlatego warto postawić na to spotkanie.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Polska -1,5 - USA kurs 2.15
Amerykanie zagrali wczoraj fatalnie, dzisiaj nie ma szans na ich zwycięstwo bo &quot;nie ma rozgrywającego&quot;. Wczoraj Suxo nawet przy dobrym przyjęciu rozgrywał czytelnie, Priddy już nie ten sam zawodnik co na igrzyskach, miał spore problemy ze skończeniem ataku. Dzisiaj zwycięstwo Polaków jest bezdyskusyjne, dziwią mnie Wasze różne typy na Amerykanów. Kurs 1.55 na mecz to dla mnie mega promocja.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Faworytem spotkania jak i całej grupy C są Serbowie, ale osobiście liczę na to, że argentyńska młodzież może dzisiaj nawiązać z nimi walkę.

Argentyńczycy mają ciekawy, młody zespół. Warto zwrócić uwagę na przyjmującego Facundo Conte. Wydaje mi się, że w przyszłości może być jednym z najlepszych zawodników na swojej pozycji. Bardzo dynamiczny i jak na swój młody wiek całkiem nieźle wyszkolony technicznie. Najważniejszą postacią w zespole powinien być jednak Luciano De Cecco. Młodego rozgrywającego w sezonie klubowym będziemy mogli oglądać w Lega Pallavolo w barwach Acqua Paradiso Monza Brianza. Luciano preferuje bardzo szybką i kombinacyjną grę.

Jeżeli chodzi o Serbów to zawsze trzeba się ich obawiać. Nie będzie oczywiście Ivana Miljkovica i Nikoli Grbica i trzeba to uznać za spore osłabienia. Chociaż na pozycji atakującego Sasa Starovic już udowadniał, że potrafi już wiele. Gorzej z rozegraniem, bo Vlado Petkovic wirtuozem nie jest i już raczej nie będzie. Kluczową postacią w zespole powinien być Nikola Kovacevic. Pomimo tylko 193 centymetrów świetnie radzi sobie w ataku. Kolejnym mocnym punktem są środkowi. Dragan Stankovic i Marko Podrascanin tworzą również podstawową parę w klubie z Maceraty.

Oczywiście zagadką będzie forma obu zespołów, która na początku Ligi Światowej może nie być ustabilizowana. Po cichu liczę na niespodziankę. Argentyna ma młody, waleczny zespół, który na pewno nie położy się przed reprezentacją Serbii.

Typ:
Argentyna (+1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ⛔

Transmisję ze spotkania przeprowadza Polsat Sport już od godziny 23:00 !​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom