redwitz
Forum VIP
Włochy - Kuba
Drugą kolejkę LŚ zainauguruje spotkanie Włochów z Kubańczykami. Podopieczni Trenera Mauro Berutto rozpoczęli tegoroczną edycję od dwóch pewnych zwycięstw odniesionych nad reprezentacją Francji. Kubańczycy niespodziewanie zaczęli od porażki z Koreą Południową. W drugim spotkaniu pokazali jednak, że nadal będą się liczyć w walce o awans do Final Eight.
Włosi w tej edycji wystepują bez kilku czołowych zawodników. Trzeba jednak otwarcie mówić o tym, że powoli następuje zmiana pokolenia. Na najważniejsze pozycji możemy oglądać teraz Dragana Travice. W pierwszej kolejce zaprezentował się całkiem nieźle. Włosi dysponują sporą siłą w ataku. Ivan Zaytsev i Cristian Savani są nastawieni przede wszystkim na ofensywę. Na środku siatki prym wiedzie Emanuele Birarelli. Bardzo dobrze spisuje się w bloku.
Wiodącą postacią u Kubańczyków powinni być przyjmujący. Wilfredo Leona wszyscy już poznali i znają jego ogromne możliwości. Przede wszystkim ofensywne. Ostatnio z dobrej strony pokazał się zastępca Leala, Henry Bell. Bardzo ciekawy zawodnik.
Podstawową rzeczą w sporcie druzynowym powinna być dobra atmosfera w zespole. Według mnie tego ciągle brakuje w ekipie Kubańczyków. Po kilku błędach czy też nieudanych akcjach robi się nieciekawie.
Włosi są poukładanym zespołem. Trener Berutto na pewno znajdzie sposób na grających fizyczną siatkówkę Kubańczyków. Włoscy zawodnicy ostatnio bardzo dobrze spisywali się w polu serwisowym. Problemem może być jednak przyjęcie.
Kursy na Włochów są wedlug mnie zaniżone. Spotkanie powinno być wyrównane. Trzymam kciuki za Włochów.
Transmisję ze spotkania przeprowadza Polsat Sport już od godziny 18:30 !
Typy:
Włochy @ 1.35 Unibet
Włochy (-1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet