Chciałbym coś w tym dniu powiedzieć dobrego o Legii, ale nie mogę. Wyleje za to wiadro pomyj na to co dzieje się obecnie w tym klubie.
Legia grała miesiąc temu piach i tak jest nadal. Liczyłem na to, że po zwycięstwie z Ruchem się coś przełamie, że przerwa reprezentacyjna coś zmieni, ale nie. Nadal ta parodia trenera sprowadza Legie w dół po równi pochyłej. Co z tego, że Legia potrafi utrzymywać się przy piłce? Co z tego, że tak jak w meczu z Termalicą mają 3,5 razy więcej wymienionych podań od przeciwnika? Dochodzą do 20-25 metra od bramki i nie wiedzą co mają grać! Zagrywają jakieś bezsensowne wrzutki z, których nic nie wynika poza stratą piłki. I, że niby Legia załapie jak się gra w ciągu 5 dni od kompromitacji w Niecieczy? I to z taką drużyną jak BVB? Że niby poza tym, że w poprzednich meczach nie potrafiła stworzyć sobie sytuacji bramkowych, to nagle jakiś cud, mobilizacja czy nie wiem co jeszcze (niektórzy wymyślą) obróci forme i gre Legii o 180 stopni i jeszcze doda od siebie?! Ludzie w co wy wierzycie?!
Zarząd Legii po perspektywie awansu i po jego dokonaniu przestał realnie patrzeć na rzeczywistość. Mam wrażenie, że różowe okulary spadły na nosy prezesów Legii. Pompowanie balonika,
polska drużyna po 20 latach w
LM, wywiady z zawodnikami, loże prasowe dla mediów, opowiadanie o tej historycznej chwili, a w tym samym czasie Legia przegrywa kolejno z Łęczną, Niecieczą czy innymi ogórami. I nie widzą problemu! Mioduski w wywiadzie mówi, że wierzy w Hasiego. Że trzeba dać mu czas. Do końca rundy...
rzeklina:
rzeklina:
rzeklina: Trzymajcie mnie...
Przed Legią teraz zupełnie inna bajka niż ligowa rzeczywistość. Tutaj to już nie oni będą utrzymywać się przy piłce tylko za nią biegać. Zawodnicy nie są przyzwyczajeni do takiej gry. W ataku była nędza. Teraz od tej nędzy trzeba odjąć ilość możliwości do stwarzania jakiś sytuacji. Legii w ostatnim czasie pomimo nawet tego posiadania piłki strzelali tacy zawodnicy jak magazynier z Irlandii czy podobnej klasy zawodnicy z naszej ligi. Obrona z Rzeźniczakiem na czele robiła z siebie pośmiewisko. Dodatkowo dzisiaj prawdopodobnie ma nie zagrać cała nadzieja defensywy Legii - Pazdan. Co będzie gdy do piłki podejdą tacy zawodnicy jak Aubameyang, Schurrle czy Kagawa? Mówicie o formie Borusii. Tutaj nie potrzebna jest duża forma. Tutaj wystarczą indywidualne umiejętności zawodników BVB.
Staram się widzieć te pozytywy w porażce Legii. Sukces, punkty w tym meczu tylko stanełyby w obronie stanowiska Hasiego i jeszcze by go okrzyknięto nie wiem kim. A następnie porażki czy straty punktów z Zagłębiem czy Lechią i usprawiedliwianie, że teraz "ciąży na Legii
LM i pojedynek z Realem".
Szkoda gadać. Wku**iłem się.
#HasiOut
Legia - BVB BVB strzeli 3 lub więcej goli (2,25 totolotek)