Marmi Lanza Verona - Bre Banca Lanutti Cuneo
Cuneo po kiepskich meczach z Latiną i Trentino zagrało świetne spotkania przeciwko Piacenzie i Resovii. W doskonałej formie jest Tsvetan Sokolov. Coraz lepiej gra Earvin N'Gapeth, niesamowita dynamika i żywiołowość. Co do Wijsmansa to mam mieszane uczucia. Charyzmatyczny, bardzo doświadczony, ale według mnie to jest zawodnik, który pełnię swoich możliwości pokazuje w ważnych spotkaniach. Grę prowadzi Grbic, więc wszystko jest świetnie poukładane. Ostatnio w Rzeszowie byli świetnie dysponowani jeżeli chodzi o zagrywkę.
Verona to typowo przeciętny zespół, w którym grę ciągną atakujący Mauro Gavotto i przyjmujący Francesco De Marchi. Dobry rozgrywający Marco Meoni, nieźli środkowi Rak, Gotsev i Zingel, który według mnie powinien odzyskać miejsce w wyjściowym składzie. Najsłabszym punktem jest przyjęcie. Przy dobrych, rozegranych piłkach gra w ataku wygląda nieźle, ale na wysokiej piłce już tak ciekawie nie jest.
Cuneo ostatnio w dobrej dyspozycji. Na wyjazdach trochę tracą ze swojego potencjału, ale widać, że ostatnio złapali bardzo fajny rytm. Starcie z Veroną będzie dobrym przetarciem przed rewanżem z Resovią. Komplet punktów powinien wrócić do Cuneo.
Typy:
Bre Banca Lanutti Cuneo @ 1.28 Bwin
Bre Banca Lanutti Cuneo (-1.5 seta) @ 1.57
Unibet
Copra Elior Piacenza - BCC-NEP Castellana Grotte
Castellana u siebie jeszcze coś tam gra, ale na wyjazdach nie jest najlepiej. Zwycięstwo w poprzedniej kolejce z Valentią 3:0 robi wrażenie. Ostatnio trener w końcu postawił na parę przyjmujących Casoli-Ferreira i to przyniosło rezultaty. Obaj dobrze radzą sobie w przyjęciu i Falaschi mógł normalnie rozgrywać. Środek Cester-Yosifov wygląda dobrze. Paparoni na libero też gwarantuje solidny poziom. Atakujący Sabbi na pewno ma spory potencjał, ale trzeba przyznać, że jak na razie popełnia mnóstwo błędów. Nie sprawdzałem, ale jeżeli chodzi o atakujących może być w czołówce jeżeli chodzi o bezpośrednie błędy w ataku i zablokowane ataki.
Piacenza ostatnio przegrała 0:3 z Cuneo, ale taki wynik wstydu na pewno nie przynosi (zwłaszcza, że Cuneo zagrało bardzo dobry mecz). W tygodniu Piacenza wygrała 3:0 w Challenge Cup, więc wszystko wraca na dobrą drogę. Na razie jakoś nie błyszczy Fei. Fajnie, że w końcu może grać Simon, bo wniesie on dużo jakości do zespołu. Znacznie wzrośnie siła ataku Piacenzy, bo grający wcześniej na środku Tencati (jeden z lepiej grających zawodników w bloku) w ataku miał bardzo mały udział. Z dobrej strony ostatnio pokazał się Ogurcak, więc na przyjęciu jest jednak trochę wariantów.
Piacenza u siebie powinna zgarnąć komplet punktów. Castellana ostatnio odniosła pierwsze zwycięstwo i to efektowne, ale nie sądzę, że utrzymają dobrą dyspozycję. Zwłaszcza, że Piacenza z meczu na mecz powinna grać coraz lepiej. Jak na razie w starciach z innymi kandydatami do Scudetto nie wyglądało to najlepiej, ale według mnie drzemie w tym zespole naprawdę spory potencjał.
Typy:
Copra Elior Piacenza (-1.5 seta) @ 1.50
Unibet