>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Lega Pallavolo 2012/2013

Status
Zamknięty.
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
FORTE TRAUMA DISTORSIVO ALLA CAVIGLIA PER CRISTIAN SAVANI
Nel corso dell&#39;allenamento di rifinitura svolto dalla Cucine Lube Banca Marche questa mattina al Palasport Fontescodella, lo schiacciatore Cristian Savani si è infortunato riportando un forte trauma distorsivo alla caviglia sinistra.
Il giocatore, trasportato all&#39;ospedale civile di Macerata per gli accertamenti del caso, è stato sottoposto immediatamente ad una TAC, che ha fortunatamente escluso fratture ossee .
La presenza di una ferita lacero-contusiva ha richiesto una riparazione chirurgica che è già stata effettuata presso il reparto di ortopedia della struttura maceratese, diretto dal Dr. Gabriele Caraffa.

Savani skręcił dzisiaj staw skokowy. Zabraknie go w dzisiejszym spotkaniu. W tym momencie zapewne Parodi i Zaytsev zagrają na przyjęciu a na ataku wyjdzie Sasa Starovic.

Otrzymane punkty reputacji: +2
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Zostało mało czasu, więc bardzo szybko.

Nie są to pewne typy, ale za drobną stawkę można spróbować.

Marmi Lanza Verona - BCC-NEP Castellana Grotte​

Castellana jak na razie nie błyszczy i po czterech kolejkach mają tylko jeden punkcik na swoim koncie. Skład nie wygląda najgorzej, ale szału też nie ma. Rozgrywa solidny Falaschi, na ataku reprezentant Włoch Giullio Sabbi. Spore możliwości, ale popełnia jeszcze sporo błędów. Problemem może być przyjęcie. Jeffrey Menzel to typowo ofensywny zawodnik i na pewno Verona będzie w niego celować. Solidny środek z Yosifovem i Cesterem.

Verona nie gra źle, ale też nie błyszczy. Ostatnio zagrała bardzo źle w spotkaniu z Perugią. Mnóstwo popsutych zagrywek i beznadziejne przyjęcie. Naprawdę fajnie rozgrywa Meoni. Lata lecą, a doświadczony rozgrywający radzi sobie świetnie. W dobrej formie środkowy Rak. Gavotto solidny, ale według mnie nic więcej. Ostatnio grał na przyjęciu Fedrizzi, ciekawy zawodnik. Lepszą opcją byłby jednak De Marchi.

Potencjał zespołów zbliżony. Verona jest faworytem, ale nie sądzę, żeby to było łatwe spotkanie. Kurs na Castellanę spory, więc można spróbować.

Sir Safety Perugia - Altotevere San Giustino​

Perugia jak na razie zaskakuje. Dwa zwycięstwa i tylko jedna porażka. Dosyć szybko ze składu wypadli Thomas Edgar i Yannick Van Harskamp, którzy mieli być podstawowymi zawodnikami, odpowiednio na ataku i rozegraniu. Ich zmiennicy spisują się nieźle, ale według mnie atakujący Tamburo to strasznie przeciętny zawodnik. Ciekawa para przyjmujących. Petric typowo ofensywny zawodnik, dysponuje mocnym uderzeniem. Vujevic bardzo doświadczony. Siły może mu brakuje, ale spryt, inteligencja i technika na najwyższym poziomie.

San Giustino miało jakieś problemy z rozgrywającymi. Nie wiem czy zagra McKibbin, ale zagra Torre. Fajny środek siatki z Bohme i De Togni, który jednak jest rzadko wykorzystywany. Problemy z przyjęciem ma Klemen Cebulj. Atakujący Van Den Dries coś tam potrafi, ale za często bije przed siebie.

Podobna sytuacja jak w wyżej opisywanym spotkaniu. Faworytem jest Perugia, ale po takim kursie według mnie się zwyczajnie nie opłaca. Różnica między zespołami nie jest zbyt duża.

Ze stawką nie ma co szaleć ;)
BCC-NEP Castellana Grotte ⛔ + Altotevere San Giustino ⛔ = 8.11

Można też próbować:
BCC-NEP Castellana Grotte (+1.5 seta) @ 2.03 Bwin ⛔
Altotevere San Giustino (+1.5 seta) @ 1.88 Unibet ✅

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
no żartujesz chyba, kursy startowe na czysty win oscylowały wokół 1.3, wtedy HC -1,5 to 1.65, HC -2,5 2,85 - 3.
teraz po spadkach ten krus wyglada naprawde żałośnie i patrzac z perspektywy tego ile mozna bylo zlapac, a ile teraz daja to taka inwestycja w moich oczach jest &quot;antyvaluebetem&quot;.
co do kursu, to kurs spada jesli jest na niego popyt... a nie z powodu widzimisie bukmachera..
zdaję sobie z tego sprawę. Masz racje to chyba logiczne że kurs spada wraz ze wzrostem popytu, aczkolwiek w tej chwili mam założone konto tylko na bet365, a na tej stronie hc -2.5 pojawił się dopiero chwilę przed meczem (gry kurs na Macerate oscylował w granicach 1.15). Jeśli znasz jakieś strony gdzie zawsze przy kursach 1.3 masz handi -2.5 to prosiłbym o podzielenie się. Pozdrawiam.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
zdaję sobie z tego sprawę. Masz racje to chyba logiczne że kurs spada wraz ze wzrostem popytu, aczkolwiek w tej chwili mam założone konto tylko na bet365, a na tej stronie hc -2.5 pojawił się dopiero chwilę przed meczem (gry kurs na Macerate oscylował w granicach 1.15). Jeśli znasz jakieś strony gdzie zawsze przy kursach 1.3 masz handi -2.5 to prosiłbym o podzielenie się. Pozdrawiam.
Tadzin ma absolutną rację w tym co pisze, ostatnio zauważyłem że niektórzy masowo grają po zaniżonych kursach tzw jak to Tadzin określił &quot;antyvaluebetach&quot; nie wiem co to za sens tak grać, bo w perspektywie czasu ciągłe granie zaniżonych kursów doprowadzi do bankructwa. Jednak ludzie podchodzą do tego tak gra Macerata czy jakieś inne Trentino czy Skra i grają po nazwie drużyny handicapy -2,5, a jak wiadomo siatkówka poszła tak do przodu że każdy każdemu praktycznie może urwać seta, oczywiście nie mówię tu o meczach typu Trento-Ravenna czy Resovia-Częstochowa.
Jest masa bukmacherów które oferują kursy na różnorodne opcje, na pewno Betsafe oferował dość szybko handicap -2,5 a jak nie taki handicap to linię punktową 160,5 gdzie under jest równoznaczny z handicapem 2,5. Bet3,65 to jeden z gorszych bukmacherów jak dla mnie (oprócz oferty na żużel) więc ja bym tam nie trzymał kasy, do siatkówki to przede wszystkim Pinnacle, Marathonbet i Betsafe/Unibet, oraz polowanie na kwiatki w Bwinie.

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Rynki CS (Correct Score). 3-0 to to samo co hc-2,5 i stąd kursy. Ogolnie to kursy na hc mozna latwo samemu oszacować.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Tadzin ma absolutną rację w tym co pisze, ostatnio zauważyłem że niektórzy masowo grają po zaniżonych kursach tzw jak to Tadzin określił &quot;antyvaluebetach&quot; nie wiem co to za sens tak grać, bo w perspektywie czasu ciągłe granie zaniżonych kursów doprowadzi do bankructwa. Jednak ludzie podchodzą do tego tak gra Macerata czy jakieś inne Trentino czy Skra i grają po nazwie drużyny handicapy -2,5, a jak wiadomo siatkówka poszła tak do przodu że każdy każdemu praktycznie może urwać seta, oczywiście nie mówię tu o meczach typu Trento-Ravenna czy Resovia-Częstochowa.

Jest masa bukmacherów które oferują kursy na różnorodne opcje, na pewno Betsafe oferował dość szybko handicap -2,5 a jak nie taki handicap to linię punktową 160,5 gdzie under jest równoznaczny z handicapem 2,5. Bet3,65 to jeden z gorszych bukmacherów jak dla mnie (oprócz oferty na żużel) więc ja bym tam nie trzymał kasy, do siatkówki to przede wszystkim Pinnacle, Marathonbet i Betsafe/Unibet, oraz polowanie na kwiatki w Bwinie.
Tylko że Betsafe, Marathonbet, Unibet, Bwin to tak zwany syf bukmacherski. Wygrasz u nich trochę i możesz sobie pograć ale za 100 zł. Ja w zasadzie od dawna nie patrze nawet na oferty tych buków bo nie ma po co patrzeć na oferty widmo bo niby kursy na starcie dobre linie Under/Over zawyżone ale pograć to tam można jedynie za drobne.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Krótkie podsumowanie 5 kolejki !
Wyniki:
Cucine Lube Banca Marche Macerata 3:1 Andreoli Latina / Statystyki
Itas Diatec Trentino 3:0 Bre Banca Lanutti Cuneo / Statystyki
Tonno Callipo Vibo Valentia 3:0 CMC Ravenna / Statystyki
Copra Elior Piacenza 3:1 Casa Modena / Statystyki
Marmi Lanza Verona 3:1 BCC-NEP Castellana Grotte / Statystyki
Sir Safety Perugia - Altotevere San Giustino 3:2 / Statystyki

Sir Safety Perugia - Altotevere San Giustino 3:2
Przyjemnie oglądało się to spotkanie. W poszczególnych setach ekipy wygrywały raczej pewnie, ale poziom był niezły.
W San Giustino rozpoczął na rozegraniu Torre, ale szybko pojawił się Mc Kibbin, który fajnie rozgrywał. Sporo piłek do skutecznych środkowych (Bohme i De Togni). Nie było wyraźnego lidera w ataku, wszyscy skrzydłowi otrzymali zbliżoną ilość piłek. Atakujący Van Den Dries ma spore możliwości, ale popełnia dużo błędów.
Perugia ma atut w postaci Nemanji Petrica. Serb jak na razie błyszczy w ofensywie i jestem ciekawy tego jak poradzi sobie w spotkaniach z mocnymi zespołami. Daldello nie rozgrywał źle, ale pojawienie się Van Harskampa ożywiło trochę zespół. Tamburo potwierdził moją opinie, że jest bardzo przeciętnym zawodnikiem, a Edgar zupełnie bez formy.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Bet jak dla mnie ze wszystkich bukmacherów na których grałem jest najlepszy. Właśnie ze względu na ofertę żużlową to po pierwsze, a po drugie bardzo dobry live, dużo możliwości grania na żywo oraz transmisje w fajnej jakości. Słyszałem dużo dobrych rzeczy o Pinaccle i tam też chyba będę trzymał kasę. Co do handi -2.5 to owszem od początku mówiłem że Tadzin miał rację, tak samo ty Dawid ???? . Logiczne, że szukam kursów zawyżonych nie zaniżonych. To proste... Tylko tak jak nadmieniłem. Kurs na handi -2.5 pojawił mi się chwilę przed meczem więc warto było skorzystać za drobne. Punkty oscylował w granicach 180.5 które też zagrałem... Co do tego, że siatkówka poszła do przodu bez wątpienia masz racje, ale petarda którą ma w zagrywce Macerata na przeciętną Latinę to dla mnie spokojne 3:0. Gdybym wiedział o kontuzji Savaniego trochę wcześniej to myślę że z handi -2.5 bym się wstrzymał.

Do Tadzina: Wiem, że kurs mogę oszacować, ale skoro nie mam go w ofercie bukmacherskiej to co mi z szacowania jak nie mogę go zagrać?

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Do Tadzina: Wiem, że kurs mogę oszacować, ale skoro nie mam go w ofercie bukmacherskiej to co mi z szacowania jak nie mogę go zagrać?
skoro buk zmienia linię HC z -1,5 na -2,5 to oznacza to tylko jedno - trzymanie takiej linii jest dla niego nieopłacalne i lepiej wysatwić mu linię gdzie kursy będą blizsze stosunkowi prawdopodobienstwa 50% - 50% (bardzo bardzo duże przybliżenie bo 2.3 - 1.6 to daleka droga do 50-50)
tzn.
mogli opuscic kursy na hc -1,5 do np 1.4 - 2.75 ale zamiast tego wystawili hc-2,5.
tak samo robi pinnacle jak jakis kurs im strasznie leci i jego korekta juz przekracza ich jakies z gpry ustalone granice, to koryguja handi z -1,5 na -2 a dalej na -2,5, albo z -1,5 na -1 itd.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
BCC-NEP Castellana Grotte - Tonno Callipo Vibo Valentia​

Castellana jak na razie bez zwycięstwa. Problemem jest to, że zespół nie jest w stanie wygrać z zespołami o podobnym potencjale (Verona, Perugia). Liderem zespołu jest Giulio Sabbi, który zdobywa sporo punktów, ale bardzo dużo również oddaje rywalom. Cristian Casoli trzyma przyjęcie, ofensywnym przyjmującym miał być Jeffrey Menzel, ale jego umiejętność odbierania zagrywki jest na bardzo niskim poziomie i rywale szybko to wykorzystują. Niezły środek siatki z Yosifovem i Cesterem.

Valentia od początku sezonu gra bardzo dobrze i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Bardzo fajnie zbilansowany zespół. Para przyjmujących Kaliberda - Urnaut świetnie się uzupełnia. Środek Buti - Barone, więc reprezentacyjni zawodnicy. Świetnie rozgrywa Coscione, który według mnie ma szansę wskoczyć do kadry Mauro Berutto. No i oczywiście Niels Klapwijk. Leworęczny (zupełnie inna dynamika od np. Michała Łaski) i bardzo groźny.

Jeden z lepszych typów na ten weekend. Valentia gra od początku bardzo dobrze i nie sądzę, żeby Castellana urwała tutaj jakieś punkty.

Typy:
Tonno Callipo Vibo Valentia @ 1.35 Unibet ⛔
Tonno Callipo Vibo Valentia (-1.5 seta) @ 1.72 Unibet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Andreoli Latina - Itas Diatec Trentino Under 160,5 @ 2,44 Marathonbet ✅ 133 JUANTORENA!!
Kole3jnym moim typem jest under punktowy w meczu, w jedynym dzisiejszym meczu Włoskiej Lega Pallavolo. Latina podejmuje Trentino. Nie oszukam tu nikogo pisząc że faworytem jest Trentino. Jeśli będzie maksymalna koncentracja żadnego olewania to wygrają ten mecz 3-0. Skład wychodzi najmocniejszy więc powinno być ok. Latina bardzo ciekawie prezentuje się w tym roku, widać że Jarosz dojrzewa siatkarsko na Włoskich parkietach. Ogólnie kadrowo jest nieźle ale znowu bez jakichkolwiek rewelacji. Trentino gra swoje ostatnio i spokojnie wygrywa. Nie będę przecież opisywał drużyny Trentino bo to jest bez sensu, ale krótko mówiąc jak nie będzie żadnego lekceważenia to będzie spokojnie 3-0. Kurs to spore value, chociaż z chęcią pograłbym wyższą linię np 183, a takiej nie ma, bo linie 175 to mniej więcej to samo co 160 bo i tak przy 4 setach by nie weszło a kurs tutaj zdecydowanie lepszy. Wahałem się również między underem a -2,5 na Trento no ale zawsze może być 3-0 dla Latiny ???? :wink:

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Modena - Ravenna under 145,5 @ 1,86 Betsafe ⛔ 188 (1-3 ????) po co był modenie ten 3 set :sad:
Bardzo przyjemna linia w Betsafe, taki under to nic innego jak wynik 3-0 dla Modeny, a na taki typ jest o wiele niższy kurs. Modena nie spisuje się w tym roku najlepiej mają dwie wygrane i dwie przegrane, przed sezonem mocno się osłabili jednak aż tak cienko to z drugiej strony nie wyglądają. Najgorsze jest w tej drużynie przyjęcie, ale ostatnio grał Deroo Sam który trzyma całkiem przyzwoicie przyjęcie, Manir pokryje Kooya i powinno być ok. Baranowicz to tylko wystawiacz ale H2H pomiędzy nim a sypaczem Ravenny to tak jak Zagumny-Łomacz. Gundars Celitanas spory ogień na młotku i dzisiaj mocno liczę na tego zawodnika. Środek siatki przyzwoity Sala i Vesley to bardzo skuteczni zawodnicy. Brak wygranej w stosunku 3-0 nad najgorszą drużyną ligi będzie swoistą porażką. Ciężko znaleźć pozytywy w grze drużyny Ravenny najgroźniejszy jest zawodnik występujący na pozycji atakującego Stefano Moro. Reszta to typowi przeciętniacy, którzy powinni grać w drugiej lidze, ale niestety kuchennymi drzwiami Ravenna dostała się do S1 i trzeba ich oglądać. Dla mnie każdy inny wynik niż 3-0 będzie sensacją i kompromitacją Modeny.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Bre Banca Lanutti Cuneo - Copra Elior Piacenza​

Cuneo na własnym parkiecie zawsze jest groźne. Jak na razie grają nieźle, ale ostatnie spotkania w A1 to dwie porażki 0:3 (z Latiną i Trentino). Grę ciągnie Tsvetan Sokolov. Doskonały zawodnik, który w przyszłości może być w ścisłej czołówce atakujących (a może i już jest). Przyjmujący Wijsmans i N&#39;Gapeth jak na razie nie błyszczą. Doświadczony Wijsmans według mnie najlepsze lata ma za sobą. Francuz to spory talent, ale męczy się strasznie w ataku w tym sezonie. A potencjał ogromny. Grę prowadzi Nikola Grbic, którego nikomu nie trzeba przedstawiać.

Piacenza miała włączyć się do walki o Scudetto (według mnie powalczą o Mistrzostwo Włoch), ale jak na razie też nie gra jakoś wybitnie. Przede wszystkim De Cecco. Miał jakieś problemy z brzuchem i może tym były spowodowane trochę słabsze występy. Potrafi jednak grać na najwyższym poziomie. Para Zlatanov - Papi świetnie się uzupełnia. Zlatanov jest liderem tego zespołu. Charyzmatyczny zawodnik, który potrafi pociągnąć za sobą resztę. Fei na ataku. Uważałem Marrę za dobrego libero i trochę się dziwiłem, że nie ma go w kadrze, ale ostatnie występy pokazują, że trener Berutto miał rację.

I najważniejsza rzecz. W końcu może grać Simon. To czy zagra i jak zagra to oczywiście wielka niewiadoma, ale na pewno atmosfera w zespole jest znacznie lepsza. Poza tym jest szansa, że sponsor w takiej sytuacji nie wycofa się po sezonie.

W tygodniu Cuneo gra ważne spotkanie z Resovią, które może zadecydować o tym kto wygra grupę. Patrząc na obecną formę Resovii to Cuneo nie musi się o nic martwić. Mogą dzisiaj wystawić najsilniejszą siódemkę, a w środę przeciwko ekipie z Rzeszowa mogą spokojnie postawić na młodzież, ewentualnie uzupełnić skład emerytami lub niewidomymi. 3 punkty i tak będą w ich zasięgu.

Bardzo ciekawie się zapowiada. Nie sądzę, że Cuneo będzie miało łatwą przeprawę. Wijsmans i N&#39;Gapeth w przeciętnej dyspozycji. Sam Sokołow to może być za mało. Zwłaszcza, że Piacenza potrafi blokować.

Typy:
Copra Elior Piacenza @ 2.55 Unibet ⛔
Copra Elior Piacenza (+1.5 seta) @ 1.80 Unibet ⛔

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Cuneo - Piacenza 1 @ 1,64 Marathonbet ✅ 3-0 pogrom, Tim spirit zadziałał perfekcyjnie
Długo zwlekałem z zagraniem tego typu, obiecałem sobie że jak kurs wskoczy ponad 1,60 to zaatakuję Cuneo i tak też robię. Może i Cuneo ostatnio nie gra rewelacji, dwie przegrane z rzędu, no ale nie z byle kim bo z Trentino i rozpędzoną Latiną. Szkoda tylko że Cuneo nie dysponuje najlepszym przyjęciem bo Grbić gdyby miał piłkę pod siatką to swobodnie mógłby grać dwójką znakomitych środkowych czyli GiGi Mastrangelo i Emanuelem Kohutem, a tak obaj dostają tylko po kilka piłek na mecz, no ale są zazwyczaj bardzo skuteczni. Cuno potrafi grać blokiem więc Piacenza w tym elemencie nie będzie miała aż tak dużego handicapu. Zagrywka to mocna strona tej drużyny praktycznie każdy może swobodnie zaserwować asa. Sokolov jest w wybornej formie i o niego się nie martwię. Liczę na przełamanie przyjmujących N&#39;Gapetha i Wijsmansa obaj potrafią, ale obaj są lekko pod formą. Nie sądzę też że Cuneo przegra trzeci mecz z rzędu, Piacenza niby wszystko fajnie ale mnie oni nie przekonują, nie wiem czemu. Kadrowo petarda ale to nie wystarczy do wygrywania. Cuneo to nadal 3 siła we Włoszech. Piacenza to bardzo zrównoważona drużyna praktycznie Papi, Zlatanov i Fei grająna podobnych parametrach i otrzymują po równo piłek. Środek też wiele nie dostaje jak w Cuneo. Na moje wygrana Cuneo a kurs po takim wzroście mnie zadowala.

Otrzymane punkty reputacji: +6
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Krótkie podsumowanie 6 kolejki !

Wyniki:
Andreoli Latina 0:3 Itas Diatec Trentino / Statystyki
Cucine Lube Banca Marche Macerata 3:0 sir Safety Perugia / Statystyki
Bre Banca Lanutti Cuneo 3:0 Copra Elior Piacenza / Statystyki
BCC-NEP Castellana Grotte 3:0 Tonno Callipo Vibo Valentia / Statystyki
Altotevere San Giustino 3:0 Marmi Lanza Verona / Statystyki
Casa Modena 1:3 CMC Ravenna / Statystyki

Bre Banca Lanutti Cuneo 3:0 Copra Elior Piacenza

Hit tej kolejki mnie nie rozczarował. Zobaczyliśmy sporo bardzo dobrych akcji i przede wszystkim świetnie dysponowane Cuneo.

Piacenza po raz kolejny przegrywa z innym kandydatem do Scudetto i to 0:3 (wcześniej z Maceratą). Nie specjalnie jak na razie spisuje się atakujący Alessandro Fei, który rozegrał tylko jedno dobre spotkanie. Tym razem trener Monti postawił na przyjęciu na parę Ogurcak-Zlatanov. Zwłaszcza Frantisek Ogurcak pokazał się z bardzo dobrej strony. Bardzo słabo spisywał się Maxwell Holt i nie wiem dlaczego na dłużej nie pojawił się Luca Tencati. Najważniejszy dla Piacenzy był na pewno debiut Simona. Brakowało mu trochę pewności, ale zagrał dobre spotkanie i wniesie mnóstwo dobrego do zespołu.

Cuneo zagrało bardzo dobrze. Brakowało tylko trochę zagrywki (to co najlepsze w tym elemencie pokazali w Rzeszowie). Fajnie rozgrywał Grbic, bardzo skutecznie grali środkowi Kohut i Mastrangelo (mało atakował). Trochę schowany był Wijsmans, który zakończył mecz z 82% skutecznością w ataku. Grę w ataku ciągnęli przyjmujący N&#39;Gapeth i oczywiście Tsvetan Sokolov, który naprawdę spisuje się znakomicie. Potencjał ogromny i w sumie ciężko go powstrzymać. Fajna atmosfera i taka pozytywna agresja w zespole z Cuneo. Trener Piazza łatwego zadania na pewno nie ma, bo kilku zawodników ma charakter.

Do Gwiazdki jeszcze trochę, a we Włoszech już prezenty rozdane ;) Pierwsze zwycięstwa odniosły: San Giustino (to w sumie nie dziwi), Ravenna i Castellana. Zwycięstwa Castellany i Ravenny to ogromne niespodzianki.

A 0

abc69

Użytkownik
Jak znawcy A1 widzą w najbliższej kolejce Verona-Cuneo i Trentino-Macerata?
Nie za wiele wiem na temat Verony oprócz tego ze rok temu wygrali u siebie z Cuneo,a w tym meczu zastanawiam się nad grubym zagraniem gości po 1.3.A co do meczu Trentino to również planuję sporą stawką zagrać Trento po 1.38 gdyż są w fenomenalnej formie i na pewno chęć zemsty za ostatnie porażki ogromna,a Macerata bez Savaniego może już nie być w stanie tak mocno się postawić

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Nie za wiele wiem na temat Verony oprócz tego ze rok temu wygrali u siebie z Cuneo,a w tym meczu zastanawiam się nad grubym zagraniem gości po 1.3.A co do meczu Trentino to również planuję sporą stawką zagrać Trento po 1.38 gdyż są w fenomenalnej formie i na pewno chęć zemsty za ostatnie porażki ogromna,a Macerata bez Savaniego może już nie być w stanie tak mocno się postawić
1. Pamiętajmy że Cuneo gra na wyjeździe. Czyli traci trochę potencjału. - Po prostu lubią się pomęczyc albo przegrac spotkanie którego przegrac nie powinni. Aczkolwiek motyw jest taki, że po klęskach z Andreoli Latina i Trentino Volley chłopaki z Piemontu złapali wiatru w żagle a i atmosfera w zespole (dobra) jest widoczna gołym okiem. Sokołow kończy ważne piłki, N&#39;Gapeth wymienia sympatyczne gesty z Wijsmansem, Nikola robi różnicę wtedy kiedy jest na to potrzeba. Jest zmiennik na przyjęciu (Della Lunga) jest także zmiennik na zagrywkę (Abdelaziz). Marmi Lanza Verona ma trochę słabszy skład aniżeli w sezonie poprzednim. Rok temu z Cuneo wygrał Mitja Gasparini, który wyleciał pograc w Azji.

Cuneo potrzebuje teraz jak największej liczby spotkań, żeby załapac rytm ze spotkań z Coprą i Resovią. - Z drużyną której liderami są Mauro Gavotto i Francesco De Marchi nie wypada im nie wygrac za 3 punkty. Dobrze zaczną - dobrze skończą, ot całe Cuneo.

2. Co to Hitu w Lega Pallavolo. Ja odpuszczam typowanie, ale najchętniej wybrał bym over 180.5 (jeżeli ktoś takiego wystawi - zaraz sobie sprawdzę). Macerata bez Savaniego i Kovara, więc osłabienia spore. Jednak na tym etapie nie są to osłabienia znaczące. - Będzie znaczyło za miesiąc/kilka tygodni jak się pierwsza szóstka zmęczy. Braku Cristiana i Jiriego nie będzie bardzo widoczny, ale nie będzie też możliwości rotacji w przypadku W.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jak Trentino jest w fenomenalnej formie to w jakiej jest Macerata?
Ogólnie rzecz biorąc strata Savaniego nie powinna być aż tak widoczna, znakomicie w ostatnich tygodniach gra Parodii, nie dość że trzyma niesamowicie przyjęcie to jeszcze w ataku dokłada wyborny procent. Z Zajcewem tworzy fajną parę która się fajnie uzupełnia. Do tego obaj przyjmujący pasują Travicy bo obaj potrafią kończyć z wysokich piłek jakie gra Dragan. Sasza w ataku co raz lepiej po kontuzji już nie ma śladu i jego spory atut czyli lewa ręka odgrywa istotną rolę. Reasumując Trentino jest faworytem tego meczu, jednak nie aż tak wyraźnym by wygrali 3-0, Macerata ma swoje działa i jak je wytoczy to Trentino będzie w opałach, niemniej typuję tu wynik 3-2 dla Trento, ale po takim kursie to żenada grać na Juantorenę i spółkę. Over jak w mordę strzelił.

A 0

abc69

Użytkownik
Ok dzięki za opinie.W takim razie zagram sobie Cuneo a z Trentino poczekam ewentualnie na live jeśli przegrają 1szego seta to kurs w granicach 1.85 już będzie fajny i opłacalny,a jak wygrają to trudno w meczu z Kędzierzynem 3 dni później już nie będzie podstaw do obaw aby ich zagrać ;]

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Marmi Lanza Verona - Bre Banca Lanutti Cuneo​

Cuneo po kiepskich meczach z Latiną i Trentino zagrało świetne spotkania przeciwko Piacenzie i Resovii. W doskonałej formie jest Tsvetan Sokolov. Coraz lepiej gra Earvin N&#39;Gapeth, niesamowita dynamika i żywiołowość. Co do Wijsmansa to mam mieszane uczucia. Charyzmatyczny, bardzo doświadczony, ale według mnie to jest zawodnik, który pełnię swoich możliwości pokazuje w ważnych spotkaniach. Grę prowadzi Grbic, więc wszystko jest świetnie poukładane. Ostatnio w Rzeszowie byli świetnie dysponowani jeżeli chodzi o zagrywkę.

Verona to typowo przeciętny zespół, w którym grę ciągną atakujący Mauro Gavotto i przyjmujący Francesco De Marchi. Dobry rozgrywający Marco Meoni, nieźli środkowi Rak, Gotsev i Zingel, który według mnie powinien odzyskać miejsce w wyjściowym składzie. Najsłabszym punktem jest przyjęcie. Przy dobrych, rozegranych piłkach gra w ataku wygląda nieźle, ale na wysokiej piłce już tak ciekawie nie jest.

Cuneo ostatnio w dobrej dyspozycji. Na wyjazdach trochę tracą ze swojego potencjału, ale widać, że ostatnio złapali bardzo fajny rytm. Starcie z Veroną będzie dobrym przetarciem przed rewanżem z Resovią. Komplet punktów powinien wrócić do Cuneo.

Typy:
Bre Banca Lanutti Cuneo @ 1.28 Bwin ✅
Bre Banca Lanutti Cuneo (-1.5 seta) @ 1.57 Unibet ✅

Copra Elior Piacenza - BCC-NEP Castellana Grotte​

Castellana u siebie jeszcze coś tam gra, ale na wyjazdach nie jest najlepiej. Zwycięstwo w poprzedniej kolejce z Valentią 3:0 robi wrażenie. Ostatnio trener w końcu postawił na parę przyjmujących Casoli-Ferreira i to przyniosło rezultaty. Obaj dobrze radzą sobie w przyjęciu i Falaschi mógł normalnie rozgrywać. Środek Cester-Yosifov wygląda dobrze. Paparoni na libero też gwarantuje solidny poziom. Atakujący Sabbi na pewno ma spory potencjał, ale trzeba przyznać, że jak na razie popełnia mnóstwo błędów. Nie sprawdzałem, ale jeżeli chodzi o atakujących może być w czołówce jeżeli chodzi o bezpośrednie błędy w ataku i zablokowane ataki.

Piacenza ostatnio przegrała 0:3 z Cuneo, ale taki wynik wstydu na pewno nie przynosi (zwłaszcza, że Cuneo zagrało bardzo dobry mecz). W tygodniu Piacenza wygrała 3:0 w Challenge Cup, więc wszystko wraca na dobrą drogę. Na razie jakoś nie błyszczy Fei. Fajnie, że w końcu może grać Simon, bo wniesie on dużo jakości do zespołu. Znacznie wzrośnie siła ataku Piacenzy, bo grający wcześniej na środku Tencati (jeden z lepiej grających zawodników w bloku) w ataku miał bardzo mały udział. Z dobrej strony ostatnio pokazał się Ogurcak, więc na przyjęciu jest jednak trochę wariantów.

Piacenza u siebie powinna zgarnąć komplet punktów. Castellana ostatnio odniosła pierwsze zwycięstwo i to efektowne, ale nie sądzę, że utrzymają dobrą dyspozycję. Zwłaszcza, że Piacenza z meczu na mecz powinna grać coraz lepiej. Jak na razie w starciach z innymi kandydatami do Scudetto nie wyglądało to najlepiej, ale według mnie drzemie w tym zespole naprawdę spory potencjał.

Typy:
Copra Elior Piacenza (-1.5 seta) @ 1.50 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom