>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Lega Pallavolo 2012/2013

Status
Zamknięty.
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Macerata - Piacenza​

Zacznijmy od tego, że kursy na Macerate są zabawne i wystawione co najmniej niepoważne. Osobiście nie grałbym na żadną drużynę na świecie po 1.30 w starciu z tak silną paką jaką stworzyli w Piacenzy.

Nie widzę tutaj jakiejś wielkiej przewagi Maceraty, chyba ich największym atutem w dzisiejszym meczu jest własna hala, bo kadry obu drużyn są na tyle piekielnie mocne, że nie widzę sensu aż tak dużego faworyzowania Lube.

Porównując poszczególne pozycje obu drużyn, na pewno potężna przewaga Copry na pozycji rozgrywającego. De Cecco to według wielu ( w tym również i mnie) najlepszy rozgrywający świata, ten człowiek potrafi wykreować z byle kogo naprawdę solidnych zawodników. Jego współpraca ze środkowymi wygląda genialnie bez względu na to jakie ma nazwiska do współpracy, dzięki niemu w reprezentacji kapitalnie wygląda para Sole - Crer i z tego co dało się zauważyć w pierwszym meczu Piacenzy również Luciano + Holt i Tencati tworzą znakomity tercet. Po stronie Maceraty gra rozgrywający Travica, który jednym słowem nie dorasta do pięt swojemu vis a vis w tym meczu.

Drugą pozycją na której Copra ma przewagę jest moim zdaniem pozycja atakującego. Zajcew na nowej dla siebie pozycji na pewno musi jeszcze trochę pograć, aby wejść już w ten właściwy rytm. Alessandro Fei to jeden z najlepszych zawodników świata jeśli chodzi o atak. Niezwykle doświadczony siatkarz, ma niesamowity wachlarz zagrań w ataku. Niemalże legenda Treviso, teraz mocny punkt Copry.

Przewagą Maceraty są przyjmujący, a raczej ich potencjał w ataku. Papi to już zdecydowanie nie te lata i brakuje dynamiki, więc osłabia zespół w ataku, jednak to ciągle bardzo silny punkt jeśli chodzi o przyjęcie. Zlatanov to również bardzo doświadczony zawodnik, żywa legenda tego klubu, gra dla Copry od 2003 roku. Jego lata świetności na pewno już minęły, dalej stanowi jakiś tam w miarę mocny punkt drużyny, ale na pewno do Savaniego trochę mu obecnie brakuje.

Osobiście stawiam te drużyny równo, również wystawiłbym równe kursy na ten mecz. Szanse oceniam na 50%, bardzo realny tb. Na pewno kurs grubo ponad 3 jest w tym wypadku zadowalającą opcją. Warto nadmienić, iż w ostatnim spotkaniu nie widzieliśmy na boisku Feia i De Cecco, dziś mają grać.

Typ:
Copra Piacenza (3.43) Pinnacle
⛔ zero walki, beznadziejny mecz Copry.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Krótkie podsumowanie 3 kolejki !

Wyniki:
Altotevere San Giustino 2:3 Andreoli Latina / Statystyki
Cucine Lube Banca Marche Macerata 3:0 Copra Elior Piacenza / Statystyki
Bre Banca Lannutti Cuneo 3:1 Tonno Callipo Vibo Valentia / Statystyki
CMC Ravenna 1:3 Marmi Lanza Verona / Statystyki
BCC-NEP Castellana Grotte 2:3 Sir Safety Perugia / Statystyki

Cucine Lube Banca Marche Macerata 3:0 Copra Elior Piacenza

Miał to być hit kolejki. Piacenza, która stworzyła ciekawą ekipę miała przeciwstawić się Mistrzowi Włoch, ale wyglądało to kiepsko.

Macerata zagrała bardzo dobre spotkanie i od początku do końca kontrolowała przebieg wydarzeń. Dobra dyspozycja w polu serwisowym (zwłaszcza Zaytsev) i nawet niezłe rozegranie Travicy. Skrzydłowi na bardzo dobrym poziomie (Savani 65%, Zaytsev 45%, Parodi 53%), mało błędów, rzadko blokowani. Może się podobać Simone Parodi. Ma zdecydowanie najwięcej do przyjęcie, w ataku najczęściej otrzymuje ciężkie piłki i radzi sobie świetnie.

Piacenza zawiodła. Kiepsko wyglądało rozegranie Luciano De Cecco, którego w 3 partii zmienił Antonio Corvetta. Przeciętnie zagrali środkowi Holt i Tencati. Może i było sporo wybloków (słaba skuteczność na kontrach), ale punktowych bloków było malutko. Według mnie trochę za szybko trener Monti zrezygnował z Papiego. Średnio wszedł w mecz, ale zmieniający go Maruotti mnie zupełnie nie przekonuje. Przeciętnie zagrał Fei (jako jedyny dobrze w polu serwisowym). Najsłabszy w barwach Piacenzy był chyba jednak libero Davide Marra. Bardzo niepewny, sporo złych decyzji, słabo w przyjęciu. Zupełnie mu mecz nie wyszedł. Najjaśniejszy punkt to oczywiście Hristo Zlatanov. Doskonały zawodnik.

Otrzymane punkty reputacji: +6
przemkoo 26

przemkoo

Użytkownik
▶ Sir Safety Perugia - Marmi Lanza Verona
Miejscowa Perugia podejmuje Verone. Kurs dla mnie to jakaś kompletna pomyłka. Jeśli bukmacherzy uważają, że prawidłowo je wystawili to nic tylko korzystać. Goście w tym sezonie jakoś specjalnie nie przekonują mnie. Zwycięstwo z Ravenną na ich terenie nie jest to przynajmniej w moich oczach jakiś specjalny wyczyn. Jednak dla mnie jest to zespół środka tabeli i popatrzę na to spotkanie z drugiej strony. Perguia w meczu z Castellana Grotte nic nadzwyczajnego nie pokazała. Oglądałem mecz i mieli więcej szczęścia niż rozumu, powiem więcej grali po prostu na poziomie typowego beniaminka. To, że Castellana nie potrafiła wykorzystać tego to już inna sprawa. Dla mnie pomimo średniej gry Verony to oni tutaj są faworytem.

Typ: +1,5s Marmi Lanza Verona 1.56
⛔, Marmi Lanza Verona 2.04 ⛔
Betsafe.com

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Sir Safety Perugia - Marmi Lanza Verona​

Generalnie zgadzam się z Przemkoo, więc będzie króciutko.

Trochę narzekałem na kadrę Verony na początku sezonu, ale w sumie nie wygląda to aż tak źle. Dużo dobrego robi doświadczony rozgrywający Marco Meoni. Solidni Gavotto i De Marchi. Ostatnio w świetnej formie jest środkowy Michal Rak. Obok niego na środku występuje Svetoslav Gotsev, który dosyć szybko wygrał rywalizację z Zingelem.

Perugia ostatnio wygrała z Castellana, ale mecz z tego co słyszałem był na słabiutkim poziomie. Sporym zaskoczeniem dla mnie było to, że podstawowym atakującym był Vincenzo Tamburo, który zastąpił Thomasa Edgara. I zastąpił go bardzo dobrze. Warto zwrócić uwagę na Nemanję Petrica, który ma spory potencjał w ataku.

Wielkiej różnicy między zespołami nie ma. Ciut lepiej według mnie wygląda Verona, która po raz kolejny powinna zdobyć jakieś punkty.

Typ:
Marmi Lanza Verona (+1.5 seta) @ 1.50 Unibet ⛔

guzior 6

guzior

Użytkownik
Ktoś wie czemu taki wysoki kurs (wg mnie) na handi -2,5 dla Maceraty w jutrzejszym meczu z Ravenną? Under punktowy też ma spory kurs..

Jakieś zmiany kadrowe, ktoś ma nie wystąpić, odpoczynki, czy po prostu boisko Ravenny?

Redwitz // Macerata cały czas bez Kovara, nie wiadomo też czy będzie mógl grać Davidson Lampariello. Nie są to jednak szóstkowi gracze. O innych absencjach nic nie wiem.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Piacenza vs Valentia

Ciekawy mecz zapowiada się we Włoskiej Serie A. Piacenza wygląda znacznie lepiej kadrowo od swojego rywala, lecz nie potrafią wykorzystać swojego potencjału. Jak dla mnie z jednego prostego powodu. Słabe przyjęcie. O ile Zlatanov jest bardzo doświadczonym i dobrym graczem to drugi z pary przyjmujących Maruotti jest już co najmniej średni. Alternatywą powinien być Papi który byłby ostoją w przyjęciu, ale w ataku ten gracz nie radzi sobie najlepiej ze względu na wiek. Przy mocnej zagrywce Piacenza ma i będzie mieć problemy bo nawet De Cecco z 5 metra cudów nie zrobi. W ataku Fei, fantastyczny gracz legenda Treviso, nie będę się rozpisywał bo zna go każdy. Na środku Holt z Tencattim, nieźle rozumieją się z rozgrywającym, ja jednak czekam na Simona który da tej drużynie o wiele lepszą jakość. Podsumowując w Coprze drzemie ogromny potencjał narazie niewykorzystany. Wg mnie potrzebują zgrania.

Valentia jest rewelacją tego sezonu jak na razie. W pierwszej kolejce pokonała Itas na wyjeździe, w drugiej poradziła sobie bez problemu z Modeną. Może i kadrowo Valetnia nie wygląda jakoś bardzo imponująco, ale potencjał ma. Klapwijk jak narazie gra fantastycznie (nie oglądałem jednak meczu z Cuneo więc mogę się mylić). Ogólnie Valentia nie ma wg mnie słabych punktów, a każda pozycja jest solidnie obstawiona.

Wg mnie mecz będzie bardzo zacięty i spokojnie wejdzie tutaj over 183.5 kurs: 1.85 bet365 ✅

Drugim meczem który biorę na warsztat jest mecz Latiny z Cuneo. Latina ma potencjał, ale nie daję im w starciu z Cuneo dużych szans (choć nie znam w tej chwili sytuacji kadrowej Cuneo tzn nie mam informacji o kontuzjach). Jeśli Cuneo zagra w pełnym składzie to powinni spokojnie dać sobie radę, a kurs 1.4 zdecydowanie zachęca by na nich zagrać

Otrzymane punkty reputacji: +13
marko87 214

marko87

Użytkownik
Latina-Cuneo 2 @ 1,44 William Hill ⛔
Latina jak na razie z kompletem zwycięstw, ale jeżeli popatrzymy na przeciwników to nie są to jakieś tuzy. Ekipa ta na epwno powalczy w tej lidze i będzie w górnej połowie,ale raczej z najlepszymi drużynami nie ma tutaj czego szukać. Patrząc na dotychczasowe spotkania fatalnie wygląda w Latinie pozycja atakującego. Zarówno Jarosz jak i Troy jak dotąd nie prezentują zupełnie nic(Oprócz meczu Jarosza z Veroną) i na epwno jest to wielki kłopot dla szkoleniowca. W przyjęciu jedynym pewniakiem na tą chwilę jest Reuwerdink, który przyjmuje bardzo dobrze. Drugi gracz jest wyłaniany z trójki Noda, Cisolla Fragkos. Jak widać trener w dalszym ciągu szuka tutaj odpowiedniego ustawienia. Środek prezentuje się jak do tej pory dobrze, ale to dziś pierwszy poważny sprawdzian będą mieli Patriarca i Verhees.
Co do Cuneo to mimo, że pozbyli się Visotto to w jego miejsce przyszedł wcale nie gorszy zawodnik jakim jest Sokolov, który ligę włoską zna bardzo dobrze ponieważ dotąd był graczem Trento. Przyjęcie to oczywiscie Ngapeth i Wijsmans. W Cuneo sypie wiecznie młody Grbic, a na środku graja Mastrangelo i Kohut. I o ile ten drugi gra na miarę oczekiwań to Luigi na epwno jak na razie zawodzi. Miejmy nadzieje, ze dziś jednak całe Cuneo zagra na miarę swoich mozliwosci i pokona zespół Jarosza.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Altotevere San Giustino - Itas Diatec Trentino -2,5 2 @ 1,85 Tobet ✅ 0-3
Największa baza informacji siatkarskich na forumku czyli Gustlik potwierdził moje informacje i okazuje się że w San Giustino nie zobaczymy najprawdopodobniej obu rozgrywających, Riley McKibbin ma kłopoty z barkiem, a nominalny drugi sypacz Paolo Torre ma problemy rodzinne (&quot;fiknął mu ojciec&quot;) i nie trenował w ostatnim czasie, także rozegranie gospodarzy może być słabe, co ja mówię ich rozegranie z dwoma nominalnymi rozgrywającymi jest słabe a co dopiero teraz. Ogólnie skład szału nie robi i w obliczu tych absencji ciężko będzie im o seta. Tu wszystko zależy od Trentino jak nie oleją to skończy się 0-3, a jak oleją to pewnie we frajerski sposób stracą seta w by w 3 kolejnych rozbić rywali do 15. Trento z meczu na mecz się rozkręca i dzisiaj liczę że zagrają przyjemną siatkówkę i wygrają 3-0. O potencjale tej drużyny i o zawodnikach nie ma co pisać bo to przepaść w porównaniu z San Giustino.

Otrzymane punkty reputacji: +12
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
No to może jeszcze jeden bet z Półwyspu Apenińskiego. Copra Piacenza podejmuje we własnej hali jakby nie było - rewelacje początku sezonu Lega Pallavolo - Tonno Callipo Vibo Valentia.
Goście z Valentii sensacyjnie pokonali w pierwszej kolejce Itas Diatec Trentino 3:1 na wyjeździe, potem szybciutko odprawili u siebie Casa Modena 3:0 by ostatecznie ulec w Cuneo 1:3, pomimo prowadzenia w IV secie 23:21. Siatkarze Vibo zwarci i gotowi do gry, czyli podstawowa ekipa: Coscione - Klapwijk - Barone - Buti - Urnaut - Kalibera - Farina (L) daje pewnośc w miarę solidnej gry. - Do pewnego poziomu gry wyżej wymieniony skład nie ma dziur czy słabych punktów. Fajnie śmiga duet Klapwijk - Coscione. Środkowi też klasowi i solidni przyjmujący. - Na papierze nie wygląda to jakoś oszałamiająco - ale jak widac po wynikach - gra i hula bardzo dobrze.
Copra ma tymczasowy problem z De Cecco. Argentyńczy zabawił się w pierwszej kolejce z chłopakami z Ravenny, ale następne 3 kolejki siedział na ławce. - Borsuk ma problemy z mięśniami brzucha i dzisiaj usiądzie na ławce. Zastąpi go po raz kolejny młody ale w podobnym stylu sypiący Antonio Corvetta:
Ritarda ancora l’esordio casalingo di De Cecco, che per ora ha giocato solo in trasferta. Il regista argentino non ha risolto il problema agli addominali che gli crea problemi da tre settimane e oggi sarà sicuramente in panchina. Spazio dunque a Corvetta, già in campo nella “prima” al PalaBanca con San Giustino
Martwic może jedynie dobra postawa środkowych Copry Piacenza - Holta i Tencatiego. Cuneo potrafiło zatrzymac Nielsa Klapwijka i jeżeli blok Copry zadziała podobnie jak w dwóch pierwszych kolejkach - leworęczny atakujący Vibo Valentia może miec spore problemy. - Jednak moim zdaniem brak rytmu w zagrywce po spotkaniu z Lube oraz brak De Cecco w pierwszej szóstce da szansę gościom na zdobycie kolejnych punktów z faworyzowanym przeciwnikiem.
Copra Piacenza - Tonno Callipo Vibo Valentia ▶ Vibo Valentia +1.5 2.050 6/10 Pinnacle [2:3] ✅

▶ over 183.5 1.97 6/10 Marathonbet [205] ✅
Gustlik w Lega Pallavolo jak ryba w wodzie. :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +19
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Macerata-Latina 1 @ 1,285 Marathonbet ✅ 3-1

Macerata straciła w tym roku w lidze 1 set, kadra jest kapitalna, chociaż ostatnio zawodnicy narzekali na lekkie urazy to nie zmienia faktu że są decydowanym faworytem w tym meczu. Na każdą pozycję są zmiennicy i wcale nie powinni osłabić poziomu jeśli mieliby zagrać. Latina jest w gazie w tym roku, ale coś czuję że ta drużyna ze słabymi będzie spokojnie wygrywać ale z mocniejszymi będzie miała spore problemy, zdecydowanie nie jest to poziom Maceraty, Trentino czy Cuneo.
Valentia-Ravenna 1 @ 1,10 Marathonbet ✅ 3-0
Valentia też rewelacja ligi, bardzo mocni kadrowo, mocne skrzydła więc nawet przy gorszym przyjęciu jest to zagrać. Do tego wyniki są imponujące w tym roku, są zdecydowanym faworytem tego meczu. Ravenna kuchennymi drzwiami dostała się w tym roku do Lega Pallavolo, są najgorszą drużyną we Włoszech, od każdego dostają bęcki teraz nie będzie inaczej.

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
Latina ... z mocniejszymi będzie miała spore problemy, zdecydowanie nie jest to poziom Maceraty, Trentino czy Cuneo.
Ale ostatni mecz z Cuneo wygrała i to do 0.
dawid// wiadomo, ale chodzi mi o przekrój całego sezonu, Trentino rok temu też z Modeną przegrywało a w najważniejszym momencie wiemy jak się to skończyło :razz:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Krótkie podsumowanie 4 kolejki ;)

Wyniki:
Andreoli Latina 3:0 Bre Banca Lanutti Cuneo / Statystyki
Casa Modena 3:1 BCC-NEP Castellana Grotte / Statystyki
Altotevere San Giustino 0:3 Itas Diatec Trentino / Statystyki
CMC Ravenna 0:3 Cucine Lube Banca Marche Macerata / Statystyki
Copra Elior Piacenza 2:3 Tonno Callipo Vibo Valentia / Statystyki
Sir Safety Perugia 3:1 Marmi Lanza Verona / Statystyki

Sir Safety Perugia 3:1 Marmi Lanza Verona

Perugia zagrała dobre spotkanie i zasłużenie zgarnęła komplet punktów. Bardzo dobrze zagrał doświadczony Goran Vujevic, który popełnił kilka błędów, ale bardzo często swoją inteligencją i sprytem oszukiwał blok i obronę rywali. Po raz kolejny skutecznie zagrał Nemanja Petric, który wyrasta na lidera w ofensywie. Atakujący Vincenzo Tamburo wybitnym zawodnikiem nie jest i według mnie prędzej czy później spowrotem wyląduje w kwadracie, a jego miejsce zajmie Thomas Edgar. Perugia nie miała zbyt wielu punktowych zagrywek, ale podopieczni trenera Kovaca grali w tym elemencie bardzo konsekwentnie.

Verona dobrze zagrała tylko w pierwszym secie. Nie było błędów w przyjęciu i była bardzo skuteczna gra na siatce. Potem to wszystko wyparowało. Ciężko kogokolwiek wyróżnić. Bardzo słabo przyjmował Ter Horst, przeciętnie zagrał atakujący Gavotto. Można się przyczepić do zagrywki Verony. Mnóstwo błędów i w sumie zero korzyści. Zamiast zwolnić rękę i dać rywalom piłkę (może się pomylą, może dobrze ustawimy się w bloku lub obronie) to cały czas ryzykowali i oddawali punkty.

W tym meczu zwróciłem uwagę na jedną rzecz. Na przyjęciu występował Michele Fedrizii (przyzwoity występ), który grał we wszystkich ustawieniach, ale gdy wędrował na zagrywkę to zmieniał go Matteo Bolla. Nie była to normalna zmiana z tabliczką, tylko taka jak zmienia się środkowy z libero. Wie ktoś czy trzeba taką zmianę zgłosić przed każdym z setów ? Chyba pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
Ale ostatni mecz z Cuneo wygrała i to do 0.
dawid// wiadomo, ale chodzi mi o przekrój całego sezonu, Trentino rok temu też z Modeną przegrywało a w najważniejszym momencie wiemy jak się to skończyło :razz:
Nie chce się wymądrzać, ale przejrzałem wyniki z poprzedniego sezonu A1 i nie znalazłem meczu w którym to Modena by wygrała z Trento, a nawet powiem więcej Modena jeśli mnie pamięć nie myli to nie ugrała nawet seta z Trento.:cool:
W mojej opinii patrząc przekrojowe przez cały poprzedni sezon to Cuneo dość wyraźnie odstawało o Lube i od Trento. W tym sezonie jak na razie to jest w kratkę (z tym że bardziej na + niż na -), myślę że zmiana w ataku z Visotto na Sokolova powinna polepszyć wyniki Cuneo, ale jak wiadomo sam Sokolov meczu nie wygra (oczywiście nie umniejszając pozostałym graczom). Jak dla mnie to w tym sezonie dla Cuneo max 3 miejsce, a o Scudetto powalczą najprawdopodobnie Lube Banca z Trentino.

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Nie chce się wymądrzać, ale przejrzałem wyniki z poprzedniego sezonu A1 i nie znalazłem meczu w którym to Modena by wygrała z Trento, a nawet powiem więcej Modena jeśli mnie pamięć nie myli to nie ugrała nawet seta z Trento.:cool:
W mojej opinii patrząc przekrojowe przez cały poprzedni sezon to Cuneo dość wyraźnie odstawało o Lube i od Trento. W tym sezonie jak na razie to jest w kratkę (z tym że bardziej na + niż na -), myślę że zmiana w ataku z Visotto na Sokolova powinna polepszyć wyniki Cuneo, ale jak wiadomo sam Sokolov meczu nie wygra (oczywiście nie umniejszając pozostałym graczom). Jak dla mnie to w tym sezonie dla Cuneo max 3 miejsce, a o Scudetto powalczą najprawdopodobnie Lube Banca z Trentino.
zapewne chodzi o pamietny PlayOff z sezonu 2010/2011 z udziałem Bruno Rezende w szeregch Casy Modena ;)

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
zapewne chodzi o pamietny PlayOff z sezonu 2010/2011 z udziałem Bruno Rezende w szeregch Casy Modena ;)
Tak pamiętam a nawet oglądałem 1 z tych 2 meczy wygranych przez Modene, Rezende został wypożyczony na PlayOff&#39;&#39;y, pamiętam też że Angel serwował fenomenalnie i Trento miało problem z przyjęciem jego flota i to w głównej mierze poprowadziło Modene do zwycięstwa. A niestety odnoszę takie wrażenie że Grbic najlepsze lata ma już za sobą.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Dziś na ząb wezmę pojedynek Itasu Diatec Trentino z Bre Banca Lannuti Cuneo
Jest to bez wątpienia mecz na szczycie Włoskiej Serie A. Potencjał obie drużny mają ogromny. Są to jedne z najlepszych drużyn na świecie. Cuneo nie weszło w sezon tak jak sb wyobrażało (porażka z Latiną 3:0), ale każdej drużynie wpadki się zdarzają, a na mecz z Trentino powinni być już maksymalnie zmobilizowani. Choć osobiście przewiduję tutaj zwycięstwo Trentino to kurs w okolicach 1.3 nie zachęca by pograć na siatkarzy z Trydentu. Osobiście uważam, że mecz będzie w miarę zacięty. Składy obu drużyn są porównywalne, z lekką przewagą Trentino. Forma natomiast jest bez wątpienia po ich stronie, ale uważam, że gracze którzy słabo weszli w sezon czyli Mastrangelo, Wisjmans i N&#39;Gapeth bez wątpienia się zmobilizują i zagrają dobre spotkanie. Uważam, że Trentino straci tutaj seta a może nawet 2, nawet za sprawą Sokolova który wg mnie prezentuje się porównywalnie lub nawet trochę lepiej od Stokra. Dlatego moje typy to:
over 180.5 pkt kurs 1.85 bukmacher: Bet365 ⛔
Trentino vs Cuneo 1 kurs 1.28 bukmacher: Bet365 ✅

Drugim meczem który dziś pogram (prawdopodobnie dubelek z 1 na Trentino) to mecz Maceraty z Latiną. Kurs na Maceratę po niespodziance, którą sprawiła Latina to dla mnie promocja. Latina może i ma spory potencjał, ale sporo im brakuje do Maceraty. W tej chwili jest to najlepiej zagrywająca drużyna świata. Savani, Zaytsev, Podrascanin, czy Travica mają fantastyczną zagrywkę. Parodi ze Stankovicem również potrafią dołożyć swoje. Forma Maceraty na początku sezonu jest imponująca. Rozbili bez problemów Volley Bled u siebie 3:0 tak, że nawet 135 pkt nie weszło. Dzięki czemu? Imponująca zagrywka i petardy w ataku. Za przyjęcie w Maceracie odpowiada Henno i Parodi, więc jest conajmniej dobrze na przyjęciu. Pokryty Savani dzięki temu może robić różnicę w ataku. Jeśli zaś dołoży swoją zagrywkę, a dołączy się do niego Zaytsev to Macerata może w tym roku nawet obronić tytuł. Teraz Zaytsev. Chłopak pomału rozgrywa się już na pozycji atakującego, a zagrywkę ma nie gorszą od Savaniego. Parodi również jest w miarę skuteczny.
Co do Latiny. Jest to drużyna z dosyć dużym potencjałem, ale do Trento czy Maceraty sporo im jeszcze brakuje. Nie sugerowałbym się meczem z Cuneo wygranym 3:0 bo czasem zdarzają się fantastyczne mecze przed własną publicznością (czyt. mecz z tamtego sezonu Jarosz vs Trentino, czy już wspomniane wyżej mecze Modeny z Trentino z roku 2011). Takie wyniki nie skłaniają mnie do tego by dawać choć cień szansy Latinie. Jest to solidny średniak który może mierzyć się spokojnie z drużynami środka tabeli. Przewiduję dziś jednak gładkie zwycięstwo Maceraty. Moje typy to:
Macerata vs Latina typ: 1 kurs 1.22 Bukmacher: Bet365 ✅
Macerata -1.5 kurs: 1.5 Bukmacher: Bet365 ✅
punkty under 180.5 kurs: 1.85 Bukmacher: Bet365 ✅

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
Ja również mam na oku pojedynek Trento z Cuneo. Kursy na Trento są za niskie jak dla mnie więc raczej skłaniałbym się ku over/under. I tak się zastanawiam czy zagrać over czy under 185.5. Myślę że istotną sprawą będzie skład Trento, który wystawi Stojczew.
Czy ktoś może ma info dotyczące składu Trento na mecz z Cuneo. Byłbym wdzięczny.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Z tego co czytałem na Legavolley.it (choć włoski znam bardzo średnio) to składów jeszcze nie ma. Jest informacja o problemach kolanowych Djurica ale powinien wyjść w pierwszej szóstce. Poza tym wypowiadał się Kaziynski i Stojczew, że bardzo chcą wygrać, że obserwują Cuneo itp. Czyli typowa gadka szmatka przed meczem ???? . Jak będzie skład na legavolley to dam znać.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Zastanawiam się dlaczego kurs na Maceratę tak mocno spadł, myślę, że może być jakieś osłabienie w Latinie, ale nie w tym rzecz. Zauważyłem że zmienił się handicap na Maceratę i jest tylko -2.5. Po takim kursie warto zaryzykować za drobne:
Typ: Macerata -2.5 seta kurs: 2.3 Bet365 ⛔

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Zastanawiam się dlaczego kurs na Maceratę tak mocno spadł, myślę, że może być jakieś osłabienie w Latinie, ale nie w tym rzecz. Zauważyłem że zmienił się handicap na Maceratę i jest tylko -2.5. Po takim kursie warto zaryzykować za drobne:
Typ: Macerata -2.5 seta kurs: 2.3 Bet365
no żartujesz chyba, kursy startowe na czysty win oscylowały wokół 1.3, wtedy HC -1,5 to 1.65, HC -2,5 2,85 - 3.
teraz po spadkach ten krus wyglada naprawde żałośnie i patrzac z perspektywy tego ile mozna bylo zlapac, a ile teraz daja to taka inwestycja w moich oczach jest &quot;antyvaluebetem&quot;.
co do kursu, to kurs spada jesli jest na niego popyt... a nie z powodu widzimisie bukmachera..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom