>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir

Status
Zamknięty.
E 0

ecik88

Użytkownik
W grupie &quot;A&quot; trzech zdecydowanych kandydatów: Włochy, Polska i Hiszpania.
Według mnie Holandia, pomimo tego że wcale nie jest złym zespołem, nie będzie miała nic do powiedzenia z, bądź co bądź, jednymi z najmocniejszych drużyn europejskiej siatkówki. Ewentualnie może tylko pomieszać szyki jednej drużynie w przypływie mobilizacji lub niedyspozycji tejże.
Polska z paroma kontuzjami (Winiarski, Kadziewicz, Świderski z nie wyleczonym barkiem, nie wiadomo do końca, co będzie z Wlazłym). Za Winiarskiego jedzie, będący ostatnio w dobrej formie, Murek. Na środku Grzyb, Możdżonek i Pliński (Jurkiewicz odpada) - ta formacja nie wypada najlepiej. Pliński na kadrę ok, jednak obawiam się o Grzyba (który w kadrze nie gra dobrze) i niedoświadczonego Możdżonka. Naprawdę nie rozumiem braku powołania Szczerbaniuka. W ataku brak Prygla trochę boli. Miejmy nadzieję, że Lozano weźmie Ignaczaka, a nie swojego pupilka, Gacka. Cieszy za to powołanie Gierczyńskiego, który w lidze odwala kawał dobrej roboty.
We Włoszech z kontuzjami nie lepiej - odpada podstawowy rozgrywający (Meoni) oraz atakujący (Fei). Jednak cały czas jest to solidna drużyna, mogącą zagrozić obecnie każdej na świecie. Dodatkowo motorem napędowym może być fakt, że nie odnieśli oni ostatnio żadnych większych sukcesów na arenie międzynarodowej.
Hiszpanie to wielka niewiadoma. Wspaniałe ME, wygrana w ładnym stylu z Rosją, a nagle niespodziewana porażka w Pucharze Świata, który zakończyli na 5-tym miejscu. Może rzucać się w oczy brak Pascuala, ich najlepszego zawodnika, który był obecny zarówno na ME jak i na PŚ.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Jeżeli chodzi o nasz zespół, to się bardzo niepokoje. Mamy bardzo silną grupę, duzo kontuzji czołowych zawodników a o forme pozostałych kadrowiczów takźe się boje. Miejmy nadzieje że okres przygotowawczy nie poszedł na marne. Hiszpania i Włochy to napewno bardzo dobre zespoły i będzie nam bardzo ciężko ich pokonać. Myśle że pierwszy mecz z Hiszpanią może miec bardzo duże znaczenie. Ewentualna wygrana da nam pewności siebie. Jednak głównymi przeciwniakmi w całych eliminacjach są dla mnie Włochy i Finlandia. Mimo iż mieliśmy okazje zagrać z Finlandią ostatnio z turnieju eliminacyjnym to sądze że na taki turniej się zmobilizują i mogą sprawić więcej problemów niż w ostatnim pojedynku. Jednak myśle że jeżeli nasi przełamią się psychicznie i uwierzą w siebie i swoje umiejętności są w stanie pojechać na olimpiade.

midel 189

midel

Użytkownik
W grupie &quot;A&quot; trzech zdecydowanych kandydatów: Włochy, Polska i Hiszpania.
Według mnie Holandia, pomimo tego że wcale nie jest złym zespołem, nie będzie miała nic do powiedzenia
Mi się wydaje, że będzie lepsza od Hiszpanii, która nie włączy się do walki o awans do półfinału
Naprawdę nie rozumiem braku powołania Szczerbaniuka.
Sam zrezygnował na początku kadencji Lozano, więc nie wiem w czym problem.
Miejmy nadzieję, że Lozano weźmie Ignaczaka, a nie swojego pupilka, Gacka.
Popieram w 100%
Uważam, że z grupy A wyjdą Polska i Włochy lub Holandia, a z grupy B Serbia i Finlandia. W półfinałach może być rożnie. Moim zdaniem Hiszpanie nie odegrają większej roli, podobnie jak gospodarze - Turcy

E 0

ecik88

Użytkownik
Niby w Holandii powołuje się starych wiarusów, ale sądzę, że Hiszpania zmobilizuje się na ten turniej bardziej niż na PŚ - takie moje zdanie.
Jesteś pewny, że tak to było ze Szczerbaniukiem? Słyszałem co prawda, że zrezygnował z gry w kadrze, ale było to dosyć dawno (ponad rok chyba). Nie wiem, jak sytuacja wygląda teraz, choć rozumiem, że trener nie będzie prosił się zawodnika o grę. W każdym razie, przydałby się ????
Nie lekceważyłbym też Niemiec, wg mnie mają szansę powalczyć; w końcu to nie oni są faworytami, więc co im szkodzi.
Z Wlazłym większe kłopoty - coraz mniej pewne, czy pojedzie do Izmiru. Kolejny raz skręcił staw skokowy, podobno lżej. Decyzja, czy pojedzie, ma zapaść jutro, ale ja już się boję, kto zastąpi Grzesia Szymańskiego, kiedy ten zacznie pieprzyć każdą piłkę, a ma tak niestety czasami. Zostaje tylko Kurek....
EDIT: Z ostatniej chwili: Szymański też kontuzja. Na ataku Gruszka, który ma kiepsko z formą, i Kurek, który...cóż, nie gra najlepiej. Nieco humor poprawił mi wybór Ignaczaka, ale drżę o skuteczność w ataku.

radek03 90

radek03

Forum VIP
ja juz mam na oku takie typki:

Hiszpania - Polska typ:2 kurs:1,65
Turcja - Finlandia typ:2 kurs:1,60

co do pierwszego typu, to moim zdaniem Polacy powinni je wygrac, Hiszpanom wyszedl turniej ME i jak na razie tyle, na pucharze swiata nic nie pokazali, Polacy są oslabieni personalnie ale jesli wyjda na ten mecz zdeterminowani i nastawieni na zwyciestwo (w co niewątpię) to powinni wygrac i mam nadzieje ze powrocą do gry chocby z MŚ w japonii.

co do drugiego typu, to traktuje kurs na Finow jak maly prezent od buka poniewaz wg mnie sa tutaj zdecydowanym faworytem. Jakis aspekt przemawiający za druzyną turcji? Chyba tylko wlasna chala, natomiast finowie pokazali ze potrafia grac na swiatowym poziomie i wg mnie wygrają 0-3 badz 1-3

ulas 0

ulas

Użytkownik
Mefis człowieku weź się ogarnij trochę. Jeśli chodzi Tobie o pewne konkurencyjne forum to temat założonony tam został również przez tego samego człowieka - daimlera. Nie może by tak że jakiś świeżak, który napisał do tej pory dwa posty będzie obrażał doświadczonego forumowicza !
mefis WSTYDŹ SIĘ !
edit: W tej sytuacji mój post też jest do usunięcia

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
jutro startuja kwalifikacje i szansa dla naszych siatkarzy na awans do IO ;)

w naszej kadrze duze oslabienia ... Nie zagraja Wlazły , Winiarski i Szymanski . Dwoch pierwszych napewno bedize nam ogromnie brakowac a co do Grzeska to jakos nie mam nigdy przekonania wiec sadze ze doswiadczony Gruszka poradzi sobie na pozycji atakujacego ( wkoncu kiedys gral na tej pozycji ) a w zanadrzu mamy tez jescze bardzo zdolnego Bartosza KUrka wiec sadze ze poradzimy sobie w jakims stopniu z tymi ubytkami i powalczymy jak rowny z rownym ;)

trzeba jak najszybciej zapomniec o ME bo tam nic nie pokazalismy ...
typ ze Polacy pokonaja Hiszpanow jest bardzo kuszacy ;)

E 0

ecik88

Użytkownik
Nauczony doświadczeniem nie chcę stawiać przeciwko Polakom - lubi się to mścić. Rozsądek podpowiada, żeby nie stawiać przeciwko Hiszpanom. Nikt nie wie, co zaprezentują obie reprezentacje. Wstrzymałbym się z tym meczem. Natomiast Finlandia na kursie 1.6 jest typem niewątpliwie bardzo kuszącym.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Hiszpania - Polska 2 1,76 Bet365
Zdecydowanie hit jutrzejszego dnia. Spotkanie pomiędzy Mistrzami Europy a Wicemistrzami Świata. Bukmacherzy jak większość kibiców uważa, że Polacy w tak osłabionym składzie mają małe szanse na zwycięstwo tego turnieju ja uważam zupełnie inaczej i wierzę, ze już w Izmirze otrzymamy bilet do Pekinu. Wracając do meczu. Hiszpanie mają również spore problemy jak inne reprezentacje uczestniczące w tym turnieju. Reprezentacja Hiszpanii to nie jest już ta drużyna, która była sensacją całej siatkarskiej Europy zdobywając ME. Kiedy wydawało się, że Hiszpanie zaczną marsz po zdobywanie kolejnych zwycięstw i trofeów wszystko się załamało po tym jak trener Hiszpanii zrezygnował z prowadzenia kadry na rzecz reprezentacji Włoch. To, że Hiszpanie to nie jest ta drużyna, która kroczyła od zwycięstwa do zwycięstwa w ME było widać na Pucharze Świata gdzie Hiszpanie zaprezentowali się średnio zajmując 5 miejsce. Przyszedł nowy trener i zburzył wszystko co przez kilka lat budował poprzedni trener. Zaczął wprowadzać swoją myśl szkoleniową, swoje przyzwyczajenia itp. Przez to Hiszpanie są rozsypani, wątpię aby nowy szkoleniowiec zdołał coś zbudować na hiszpańskim materiale przez dwa miesiące. Sytuacja w kadrze Polski również nie za ciekawa, przede wszystkim spowodowana przez kontuzję czołowych graczy. Najbardziej boję się o zgranie naszego zespołu, do kadry po długiej przerwie powrócili znakomici gracze, czyli Murek i Gierczyński, dzięki czemu o przyjęcie nie musimy się martwić. Gorzej jest z atakiem, bo ciężko ocenić formę Gruszki, a to właśnie on będzie prowadził grę w ataku. Oba zespoły są w rozsypce, jednak to nasz zespół jest bardziej doświadczony. W Pucharze Świata Hiszpanie nie potrafili ustabilizować swojej formy. Jednego dnia potrafili ograć Amerykanów, by potem przegrać z niżej notowanym rywalem. Ciężko ocenić formę obu ekip, ale według mnie to Polacy są mocniejszą ekipą i jutro wygrają

ulas 0

ulas

Użytkownik
Pora zabrac się za ten turniej:
:siata:
Włochy - Holandia 1,50 ✅
Hiszpania - Polska (Suma Punktów – Pierwsze Dwa Sety) over 90,5 pkt 1,72 ✅
ako 2,85
Unibet :spokodfhgfh:

Z poniedziałkowych spotkań postanowiłem odpuścic mecz Turków z Finami. Niby Finowie są lepszą drużyną, ale coś mi mówi że Turcy mogą postawic im trudne warunki, do tego żywiołowo reagująca turecka publicznośc, własna hala no i sędziowie liniowi. Tego jest trochę za dużo abym odważył się już w pierwszym meczu zagrac przeciwko gospodarzom
Co do spotkań, które wybrałem to Włosi wydają się byc zdecydowanymi faworytami spotkania z Holendrami. Włoska reprezentacja mimo nieobecności lidera, jakim jest niewątpliwie Alessandro Fei i tak ma w składzie wielkie nazwiska , zawodników grających na co dzień w najlepszych ligach świata ( Vermiglio na rozegraniu , Cernic i Cissola na przyjęciu oraz srodkowi: Mastrangelo czy Bovolenta. Po drugiej stronie siatki reprezentacja Holandii, która najlepsze siatkarskie lata ma już dawno za sobą ( Mistrzostwo Olimpijskie 1996). Obecnie reprezentacja Holandii jest europejskim średniakiem, a grając w grupie z Włochami , Hiszpanami i Polakami można rzec nawet że jest outsiderem. Jedyną wielką gwiazdą tej drużyna jest przyjmujący Sisleya Treviso - Robert Horstink. Kilku zawodników gra w innych włoskich klubach ( Wytze Kooistra w Roma Volley i Rob Bontje w Marmi Lanza Werona). Reszta w rodzimej Holandii lub sąsiedniej Belgii. Oba zespoły trafiły na siebie ostatnio w Katanii, w turnieju prekwalifikacyjnym do Igrzysk. Mecz ( 02.12.2007) między tymi zespołami był finałem turnieju, obie drużyny wczesniej zapewniły sobie występ w Izmirze. Włosi po zaciętym spotkaniu pokonali Holendrów:
3 : 2 (20:25 21:25 25:20 25:21 15:13)
Wówczas jednak obaj trenerzy dali odpocząc swoim liderom. Tym razem nie będzie już żadnych kalkulacji bo to początek turnieju a stawka jest bardzo wysoka. Unibet dał bardzo fajny kurs na zwycięstwo Włochów (1,50) ,podczas gdy dla porównania bwin 1,40 a bet-at-home 1,35. Włosi ten mecz wygrają bo są zwyczajnie lepsi.

Drugi typ to over punktowy (90,5 pkt) po dwóch setach spotkania Polaków z Hiszpanami. Polacy przystępują do tego turnieju bez Winiarskiego , Wlazłego i Szymańskiego. Po stronie Mistrzów Europy zabraknie Rafaela Pascuala (ale on i tak z racji wieku był jedynie zawodnikiem rezerwowym , grającym epizody). Jednak po stronie Hiszpanów zabraknie kogoś o wiele ważniejszego, kogoś , komu w dużym stopniu zawdzięczają Mistrzostwo Europy. To wielki włoski trener - Andrea Anastasi. Postanowił on wrócic do rodzimej Italii i objął męską kadrę siatkarską tego kraju. Hiszpanie moim zdaniem na wyrost zdobyli Mistrzostwo Europy, czego dowodem była słaba gra w Pucharze Świata ( porażki w kiepskim stylu z Portoryko, Bułgarami , Rosjanami czy Brazyliczykami, sety tracone z przeciętniakami z Japonii czy Tunezji) i w konsekwencji utrata pierwszej olimpijskiej szansy. Hiszpanie dysponują silnymi skrzydłami ( Falasca i Rodriguez) oraz ciekawymi środkowymi ( Molto i Garcia-Torres). Jednak nasi zawodnicy nie stoją na straconej pozycji. Gra w ataku i na przyjęciu Gierczyńskiego, Murka czy Wiki jest dla nich zagadką, bo wcześniej nie było tych nazwisk w kadrze Lozano. Nasi chłopcy nawet w takim składzie , jakim dysponują w Izmirze są w stanie śmiało walczyc z Hiszpanami. Mecz moim zdaniem będzie wyrównany i zacięty, dlatego też stawiam na over 90,5 pkt po dwóch pierwszych setach. Do tego celu wystarczą wyniki 25-20 i 25-21, jednak uważam , że sety będą bardziej wyrównane i gra będzie się toczyła o każdy punkt.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Hiszpania - Polska 2 1,76 Bet365
Zdecydowanie hit jutrzejszego dnia. Spotkanie pomiędzy Mistrzami Europy a Wicemistrzami Świata. Bukmacherzy jak większość kibiców uważa, że Polacy w tak osłabionym składzie mają małe szanse na zwycięstwo tego turnieju ja uważam zupełnie inaczej i wierzę, ze już w Izmirze otrzymamy bilet do Pekinu. Wracając do meczu. Hiszpanie mają również spore problemy jak inne reprezentacje uczestniczące w tym turnieju. Reprezentacja Hiszpanii to nie jest już ta drużyna, która była sensacją całej siatkarskiej Europy zdobywając ME. Kiedy wydawało się, że Hiszpanie zaczną marsz po zdobywanie kolejnych zwycięstw i trofeów wszystko się załamało po tym jak trener Hiszpanii zrezygnował z prowadzenia kadry na rzecz reprezentacji Włoch. To, że Hiszpanie to nie jest ta drużyna, która kroczyła od zwycięstwa do zwycięstwa w ME było widać na Pucharze Świata gdzie Hiszpanie zaprezentowali się średnio zajmując 5 miejsce. Przyszedł nowy trener i zburzył wszystko co przez kilka lat budował poprzedni trener. Zaczął wprowadzać swoją myśl szkoleniową, swoje przyzwyczajenia itp. Przez to Hiszpanie są rozsypani, wątpię aby nowy szkoleniowiec zdołał coś zbudować na hiszpańskim materiale przez dwa miesiące. Sytuacja w kadrze Polski również nie za ciekawa, przede wszystkim spowodowana przez kontuzję czołowych graczy. Najbardziej boję się o zgranie naszego zespołu, do kadry po długiej przerwie powrócili znakomici gracze, czyli Murek i Gierczyński, dzięki czemu o przyjęcie nie musimy się martwić. Gorzej jest z atakiem, bo ciężko ocenić formę Gruszki, a to właśnie on będzie prowadził grę w ataku. Oba zespoły są w rozsypce, jednak to nasz zespół jest bardziej doświadczony. W Pucharze Świata Hiszpanie nie potrafili ustabilizować swojej formy. Jednego dnia potrafili ograć Amerykanów, by potem przegrać z niżej notowanym rywalem. Ciężko ocenić formę obu ekip, ale według mnie to Polacy są mocniejszą ekipą i jutro wygrają
Napisze kilka słów od siebie . Nie odczytaj tego źle żebym Ciebie krytykował itp. ale myślę ze typ bardzo ryzykowny ponieważ kadra ma lekkie kłopoty z kontuzjami i nie gra najlepiej a wiadomo Hiszpanie naprawdę ostatnia grają nieźle i ten meczyk z Rosja ahhh .. myślę że będzie nam trudno wygrać to imprezę ale trzeba walczyć i wierzyć w naszych , choć maja bardzo trudne zadanie do spełnienia . A wiadomo dużo zawodników nie zagra z wcześniej podstawowego składu , ale może zmiennicy pokażą coś dobrego ?

E 0

ecik88

Użytkownik
Właśnie dlatego ten mecz wolę przeczekać, easy, przez to może ????
Najwięcej wątpliwości mam, jak zaprezentują się Gruszka na ataku (choć tutaj mniej, bo niejednokrotnie grał na tej pozycji i raczej ok wychodziło) i zawodnicy na przyjęciu.
Świderski nie powinien zagrać, bo kontuzja barku uniemożliwia mu raczej dobrą grę, dlatego zostają Gierczyński, Wika i Murek. Cholera wie, czego można się spodziewać.

R 0

radk

Użytkownik
Czytając te kilka tematów i sprawdzając kilka stron ze składami spróbuję taki kuponik, niestety nie mam czasu żeby napisać analiz gdyż muszę do pracy uciekać ale na pewno chętnie wysłucham co wy o tych typach myślicie. Pozdrawiam
Ja go mam za 10 zł w betgun
Italy-Netherlands - handicap : 0-1.5 1,80
Turkey-Finland 1,65
Spain-Poland - suma punktów w meczu : 185.5 powyżej

spinache 96

spinache

Forum VIP
Poczytalem chwile na zagranicznym forum bukmacherskim na temat dzisiejszych spotkan. No i rzeczywiscie tam jest troche inne spojrzenie. Rzeczywiscie patrzac na sklad Polaków mozna złapac sie za głowe. Jesli Swiderski zagra tak slabo jak w ostatnim meczu Maceraty ( 2 pkt ) to trudno bedzie cos ugrac. Do tego nie wiadomo kto jeszcze zagra na przyjecia. Sadze ze Gierczynski, ewentualnie Murek. No ale to i tak moze byc za malo.

Prawda jest ze od czasu przejscia trenera Anastasiego do repr. Włoch, Hiszpanie przestali grac. Jednak nie zapominajmy, ze jest tam wciaz wielu bardzo dobrze grajacych zawodników : Guillermo Falasca - który zdobyl w pamietnym finale w Moskwie az 30 pkt, oraz Jose Luis Molto - wybrany najlepszym blokujacym ostatnich ME.

Nie chce przekreslac szans Polaków w dzisiejszym spotkaniu, ale o wygrana w dzisiejszym meczu bedzie bardzo bardzo trudno. Tak wiec ten mecz jest dla mnie no bet.

Za to bardzo podoba mi sie spotkanie Turcja - Finlandia. Jesli pamietacie to Turcy grali z nami w grupie w ostatnich ME przegrywajac wszystkie spotkania w grupie włacznie z Belgia. Jakos nie sadze, zeby poukladany i wzglednie dobry zespol Finow mial jakiekolwiek problemy z wygrana w dzisiejszym spotkaniu, tym bardziej ze reprezentacji Suomi napewno zalezy na awansie do polfinalu tego turnieju, a spotkanie z Turcja moze okazac sie kluczowym. Tak wiec mecz Finów jest dla mnie jak najbardziej do zagrania.

Jesli chodzi o Włochów, no to wiadomo ze nawet bez Fei i Perazzolo beda oni w stanie wygrac z Holendrami, kazdy inny wynik bedzie dla mnie bardzo duzym zaskoczeniem. Tak wiec dzis :

Włochy - Holandia @ 1.3 ✅ 3-0
Turcja - Finlandia @ 1.5 ✅ 2-3

AKO 1.95 bwin

edit : Co do Polaków to az szkoda gadac :kwasny4565: wygrywac 18-15 w 4 secie i 8-5 w tie i nagle przegrywac 12-9 to poprostu nie mialo miec miejsca. Jesli jutro nie wygramy z Wlochami to zegnamy sie z turniejem po 2. meczach i mozemy wracac do domu... na własne zyczenie...

radek03 90

radek03

Forum VIP
co do meczu hiszpania-polska, to wedlug mnie wynik meczy zalezy od nastawienia polakow, jesli wyjdą z przekonaniem ze są lepsi i bedą po kazdej akcji sie cieszyc (tak jak na MŚ) to mysle ze wygrają, ale jesli ich nastawienie bedzie takie jak na ME (zadnego usmiechy na twarzy ) to wtedy moze byc gorzej. Mimo to ja na Polske postawilem.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Spotkanie : Turcja - Finlandia
Typ : powyżej 46,5pkt w 1 secie.✅
Kurs: 1.85
BetGun
Wynik 34:32

Tak szybko napisze bo niedługo mecz. otóż na pewno pierwszy set będzie zacięty bo wiadomo drużyna gospodarzy Turcja niesiona na dopingu swoich kibiców kontra moim zdaniem lepsza drużyną Finów , hmm co Wlosi pokazali dziś we wcześniejszy mecz można spodziewać sie ze będzie trochę pkt w tym pierwszym secie ewentualnie następne mogą już łatwo pójść , niby faworytem jest Finladnia ale wiadomo własny parkiet dużo daje .

L 0

lukas11

Użytkownik
Witam!
Zna ktoś może jakiś serwis, który podaje wyniki siatkówki na żywo ???
Głównie chodzi mi o wyniki kwalifikacji olimpijskich w Izmirze.
Jeżeli ktoś zna takową stronkę to bardzo proszę o podanie mi linku do niej ????
To tyle, pozdrawiam
Trzymajcie kciuki za naszych Orłów !!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom