>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir

Status
Zamknięty.
pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Polska - Włochy 1 3,00 Bet365

Po raz kolejny gram na Polskę i liczę, że dzisiaj mnie nie zawiodą. Każdy wie jak zakończył się wczoraj mecz z Hiszpanią. Przegraliśmy 3:2 a mecz mógł się zakończyć o pół godziny wcześniej z korzyścią dla Polaków, ale chyba zbyt wcześnie uwierzyli w zwycięstwo i to się zemściło. Włosi wygrali wczoraj 3:0 z Holandią, ale rywal ich to bardzo średnia drużyna, zajmująca odlegle miejsce w rankingu i ta wygrana nie robi wrażenia na mnie. Polacy dzisiaj zagrają mecz o &quot;życie&quot;, bo jeśli przegrają to stracą szanse na awans i to może być głównym elementem motywacyjnym. Wczoraj Polacy zagrali po raz pierwszy mecz w tak odmienionym składzie i z początku ich gra wyglądała bardzo dobrze, im dalej tym ta gra wyglądała gorzej, ale mimo to rozegrali dobry mecz. Siatkarze na pewno wyciągnęli wnioski z wczorajszej gry, na pewno w dzisiejszym meczu lepiej będzie funkcjonować zgranie zespołu. Wszyscy piszą o wielkim osłabieniu kadrowym Polaków to ja powiem o osłabieniu Włochów - na turnieju zabraknie Marco Meoniego i podstawowego atakującego Alessandro Fei. Z Włochami dobrze nam się gra, bo tak jak powiedział Pliński grają wolniejszą siatkówkę. Od Kilku lat jednak Włosi nie prezentują tak wysokiego poziomu gry. Ostatni mecz Polacy rozegrali z Włochami na ME i górą wtedy byli Włosi wygrywając 3:2 a przecież my wtedy graliśmy bardzo słabo i byliśmy osłabieni. Liczę na rewanż w dzisiejszym meczu i że Polacy zachowają szanse na zwycięstwo tego turnieju

radek03 90

radek03

Forum VIP
ja dzisiaj nie gram na Polske, ale tez na pewno nie zagram przeciwko nim. Wlosi zaskoczyli mnie swoja dobrą grą wczoraj, ale graj z przecietnymi holendrami. Co do Polakow to ja podsumowuje to zdaniem: w najwazniejszych momentach wyszlo,ze Gierczynski to nie Winiarski, Gruszka to nie Wlazly, a Kurek to nie szymanski.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Polska - Włochy
typ: 1
kurs: 2.65
Betsson
Polska wczoraj &quot; dała ciała &quot; , jak by nie było spotkanie z Hiszpanami można było wygrać, jednak w kadrze daję się odczuć brak takich zawodników jak Szymański, Kadziewicz, Wlazły i Szymański, nawet dobrze ograny rezerwowy Bąkiewicz by się przydał. Włosi, wiadomo że to uznana marka w światowej siatkówce, wczoraj ograli Holendrów 3:0, wicemistrzowie świata nie powinni dziś rozbić naszej narodowej drużyny. Myślę że są szanse na zwycięstwo w tym spotkaniu, jeśli nie wygramy będzie naprawdę ciężko, dlatego liczę na ostrą motywację ze strony Lozano i naszych siatkarzy.

snajp 1,1M

snajp

Użytkownik
Jak tylko nasi CUDOWNI komentatorzy nie zaczną pierd..... że tego seta już nie oddamy,że pieknie się układa gra,że można sobie robić jaja ze wszystkiego,bo przecież prowadzimy 2:1 i wygrywamy 4-go seta 4-roma punktami,,,,,,,???????????? To może wygramy
MAM DOŚĆ polskich komentatorów ????

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
hehe, no nie da się ukryć że komentarze nie podnoszą na duchu kibiców, ale miejmy nadzieję że sobie poradzą dzisiaj. Wielka szkoda że w tak okrojonym składzie, ale musimy sobie jakoś poradzić, stawką są IO, więc nie możemy zagrać jak z Hiszpanią.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Niemcy – Turcja
TYP: Niemcy (-1.5)
Kurs: 1.75
Buk: Expekt
Turcja wczoraj rozegrala swój pierwszy mecz w turnieju preeliminacyjnym rozgrywanym na wlasnym terenie w Izmirze i jak się spodziewalem przegrali z Finlandia. Choc pokazali ducha walki ulegli w tie breaku. Zaskoczylo mnie to, ale podejrzewam, ze Turcy zdolali urwac 2sety tylko z tego powodu, iż byli niesieni dopingiem swoich kibicow. Dla mnie wciąż Turcy to naprawde slaba druzyna. Niemcy natomiast to „wyzsza siatkarska polka”. Duzym plusem dla Niemcow będzie zmeczenie Turkow po dzisiejszym meczu. Niemcy mieli dzis dzien wolny co na pewno pomoze im do zapoznania się z taktyka rywala. Niemcy szczególnie utkwili mi w pamieci po rozegraniu bardzo dobrego turnieju w lecie w turnieju im. H. Wagnera w Polsce, pokonali miedzy innymi wlasnie Polske. Moim zdaniem Turcja nie ma najmniejszych szans na wyrownana walke z Niemcami.

G 0

gieeenek

Użytkownik
Fajny był ten, który radził grać 0:3 lub 1:3 na włochów... :&#39;D
Gdzie są włosi?! nie ma, nie ma ich! nie ma, nie ma ich!

midel 189

midel

Użytkownik
panowe dzis posawcie na zwyciestwo wlochow 3-0 lub 3-1 ja osobiscie wybralem 3-1
ale warto zaryzykowac i postawic 3-0 dla wlochow to jest pewniak dnia
Polska nie ma zadnych szans z Wlochami!!!
warto wiec postawic to 3-1 lub 3-0 ja zagralem grubo na 3-1 wiec wlosi musza to wygrac
jesteś moim idolem - najlepszy typer na forum, znawca siatkówki ???? I ta fachowa analiza ????
Włosi zagrali TO SAMO co wczoraj z Holendrami a Polacy zagrali jeszcze lepiej niż w meczu z Mistrzami Europy. Cofam moje obawy o formę Hiszpanów - uważam, że pokonają Włochów i razem z Polakami awansują do pólfinałów
P.S.
Niemcy muszą dzisiaj wygrać

midel 189

midel

Użytkownik
No i komentatorzy chyba wzięli poprawkę co do rzucanych słów z wczorajszego dnia :-D:-D:-D
Laskowski pilnował , żeby nie powiedzieć, że mecz wygrany, rozbawiło mnie to trochę, ale widać, że czytają fora ???? Może nawet to :jezora:

R 0

radk

Użytkownik
a ja mam nadzieję, że ci drugi mecz nie siądzie - nienawidzę jak ktoś gra przeciw swojemu krajowi, volksdeutsch&#39;ów nie potrzebujemy :jezora:
volksdeutschem to ty możesz siebie nazywać, ja tylko mówie co mi sie wydaje i oceniam mecze które ogladam nie mówie ze jestem nie omylny, na Twój temat nie będę sie wypowiadał bo nie mi to oceniać i jestem bardziej wychowany niż. Wiec przykro mi patrzeć na tak dobre forum z takimi &quot;bukmacherami&quot; ???? pozdro
a z wygranej polaków pewnie cieszę sie bardziej niż ty

midel 189

midel

Użytkownik
volksdeutschem to ty możesz siebie nazywać, ja tylko mówie co mi sie wydaje i oceniam mecze które ogladam nie mówie ze jestem nie omylny, na Twój temat nie będę sie wypowiadał bo nie mi to oceniać i jestem bardziej wychowany niż. Wiec przykro mi patrzeć na tak dobre forum z takimi &quot;bukmacherami&quot; ???? pozdro
a z wygranej polaków pewnie cieszę sie bardziej niż ty
przemilczę, powiem tylko jedno, nie potrafię zaakceptować jak ktoś gra przeciwko swoim rodakom, czy to byłby Hiszpan, czy Francuz, bez różnicy. Przypomina mi to sprzedawanie przyjaciela, osoby bliskiej
Niemcy wymęczyli, jak zawsze ostatni mecz na kuponie najciężej wchodzi ????

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Włochy - Hiszpania 2 2,70 Expekt

Kolejny arcyciekawy mecz przed nami. Mecz, który praktycznie zadecyduje o tym, która reprezentacja przejdzie do półfinałów. Hiszpania rozegrała do tej pory tylko jeden mecz, w którym jak wiemy zwyciężyli 3:2 z Polską. Na pochwałę w tym meczu zasługuje przede wszystkim atakujący Falasca, który rozegrał bardzo dobry mecz i skończył wiele ataków.
Włosi rozegrali w Izmirze dwa mecze. Pierwszy wygrali gładko 3:0 ze słabą Holandią a drugi przegrali gładko 3:0 z Polską. We wczorajszym meczu spisali się bardzo słabo, praktycznie zespół nie istniał. Smaczku w tym meczu dodaje to, że jeszcze kilka miesięcy temu trenerem Hiszpanów był obecny trener Włochów. Myślę, że to podziała na zawodników Hiszpanii dodatkowo motywacyjne, gdyż na pewno będą chcieli udowodnić byłemu trenerowi, że są zespołem lepszym. Włosi osłabieni brakiem dwóch podstawowym graczy. Pokonać Włochów da się co pokazała wczoraj Polska więc dlaczego by nie mieli zrobić tego Hiszpanie...

K 0

kam871

Użytkownik
Co myślicie o meczu serbi z niemcami ??Zastanawiam się czy nie zagrać na serbów,wczoraj zaprezentowali sie nie najgorzej.Co o tym myślicie?

bakar 0

bakar

Użytkownik
Spotkanie: Włochy v Hiszpania Handicap
Typ: Hiszpania (+1.5) ✅
Kurs: 1.625

Spotkanie szóstej drużyny ostatnich Mistrzostw Europy z mistrzami Europy - Hiszpanami (w klasyfikacji FIVB odpowiednio dziesiąta i szósta drużyna). Włosi bez problemu ograli Holandię, a Hiszpania po zaciętej walce Polskę. Dzisiaj mecz decydujący właściwie o awansie do półfinału - jeśli wygra Hiszpania to praktycznie ma go zapewniony (licząc, że jutro zwycięży słabszą Holandię), natomiast dla Włochów to mecz ostatniej szansy - nawet zwycięstwo w nim nie gwarantuje w 100 % awansu (wszystko zależy od wyników Polski i Hiszpanii w bilansie setowym). Nie wydaje się jednak, aby Włosi mogli ograć Hiszpanię 3:0. Dla mnie faworytem jest jednak Hiszpania - dla bezpieczeństwa można zagrać z HC +1,5 na Hiszpanię przy bardzo dobrym kursie 1.625. Spotkanie zapowiada się na typowy mecz walki z możliwym rozstrzygnięciem w piątym secie.

slowicek18 0

slowicek18

Użytkownik
....
Panowie a więc tak:
Holandia - Polska 2 3 podsatwowych brakuje u nas, ale przeciez mamy jeszcze innych zawodnikow ktorzy wspaniale graja, mysle ze Polska pokaze na co ich stac. I mniej na nas liczą, tym lepiej, bo wtedy jesteśmy zdolni do największych pozytywnych niespodzianek.
Włochy - Hiszpania 2 u włochów dosc duzy szpital, włochy 0:3 z polska, hiszpanie 3:2 z polską, wiec przewiduje walkę, jednak myślę ze Hiszpanie odegraja tutaj decydującą rolę.
serbia niemcy 1 poteży zespół, napewno dobrze zagraja.

włochy - hiszpania 2:3 ;D

ulas 0

ulas

Użytkownik
Dzień trzeci turnieju przynosi nam trzy ciekawe pojedynki. Ja zmontowałem po jednym kuponie w bwin i unibecie :
:siata:
Włochy - Hiszpania (+5,5 pkt) 1,80 ✅
Serbia - Niemcy 1,35 ⛔
Holandia - Polska (-1,5 seta) 1,50 ⛔
ako 3,65
bwin

:siata:
Włochy - Hiszpania over 160,5 pkt 1,30 ✅
Serbia - Niemcy 1,42 ⛔
Holandia - Polska (-1,5 seta) 1,60 ⛔
ako 2,95
unibet

Spotkanie Włochów z Hiszpanami jest zdecydowanie najciekawszym spotkaniem dnia i szkoda że jest rozgrywane jako pierwsze. Włosi po porażce z Polakami są postawieni pod ścianą i muszą dziś pokonac Hiszpanów. W wypadku porażki odpadają z walki o olimpijską nominację. Hiszpanie z kolei grają dopiero swój drugi mecz na tym turnieju. Ewentualne zwycięstwo daje im spokojny awans do półfinału a porażka nie przekreśla jeszcze szans w walce o półfinał. Myślę, że Hiszpanie w wypadku wygranej dziś zajmą spokojne pierwsze miejsce w grupie i potem , w półfinale nie trafią na Serbów. Włosi z kolei mają nóż na gardle i będą musieli ryzkowac na zagrywce i w ataku aby wygrac, a to oznacza z kolei większą ilośc popełnianych błędów i większą szansę na końcowy sukces Hiszpanów. Włoski trener Anastasi do niedawna prowadził jeszcze reprezentację Hiszpanii, więc wie praktycznie wszystko o Hiszpanach. Brakuje mu tylko dobrych zawodników po swojej stronie. Rozgrywający Manuel Coscione jest faktycznie dopiero trzecim rozgrywającym kadry Włoch i widac to w jego grze. Cisolla z marnym skutkiem próbuje zastąpic na pozycji atakującego wielką gwiazdę , jaką niewątpliwie jest kontuzjowany Allesandro Fei. Hiszpanie mają lepszego rozgrywającego, atakującego i lepiej zagrywają dlatego, mimo iż według buków Włosi są faworytami, zdecydowałem się na jednym kuponie na handicap punktowy na Hiszpanów. Na drugim kuponie postawiłem na over 160,5 pkt bo wydaje mi się , że mecz ten potrwa więcej niż trzy sety.
------------------------------
Mecz Serbów z Niemcami wydaje mi się trudny z bukmacherskiego punktu widzenia do wytypowania , bowiem mimo iż faworytem buków są Serbowie, to w ostatnim ważnym meczu, rozegranym między tymi drużynami na ME w Moskwie ulegli oni Niemcom 1:3 (25:22, 21:25, 20:25, 17:25). Ja jednak ostatecznie zdecydowałem się na postawienie na Serbów z kilku przyczyn:
-za Serbami przemawia doświadczenie z wielkich międzynarodowych imprez ( Liga Światowa, Igrzyska Olimpijskie), Niemcy jako drużyna niżej notowana częściej potyka się ze słabszymi przeciwnikami w ramach np . mało prestiżowej Ligi Europejskiej
-Serbscy zawodnicy w zdecydowanej większości grają w doskonałej lidze włoskiej, a zawodnicy niemieccy w różnych , nie zawsze silnych ligach ( np. Siebeck w Turcji)
- Serbowie grali wczoraj swój mecz dużo wcześniej i wygrali go sprawnie w trzech setach , podczas gdy Niemcy mieli zdecydowanie mniej czasu na odpoczynek i regenerację sił po wczorajszym wieczornym pięciosetowym meczu z Turkami
- Niemcy wczoraj zaprezentowali się z przeciętnej strony, popełnili dużo niewymuszonych błędów, przez co musieli do końca walczyc jak równy z równym ze słabymi Turkami. Serbowie z kolei pokonali groźnych Finów, nie tracąc koncentracji ( co im się często zdarza), wygrali dwa sety na przewagi.
- Serbowie mają Ivana &quot; Groźnego&quot; Miljkovica , który potrafi sam wygrywac mecze i zdobywac po 30 pkt w spotkaniu
-------------------------------
Na sam koniec mecz Polaków z Holendrami. Nasi siatkarze mają jasny cel - zwycięstwo ( najlepiej 3-0 ewentualnie 3-1) daje im awans do półfinału. Przed meczem Polaków jest spotkanie Włochów z Hiszpanami, wiec sytuacja w naszej grupie przed spotkaniem z Holendrami powinna byc klarowna jak Pilsner Urqel ???? Nasi siatkarze w nowym składzie z Murkiem czy Gierczyńskim grają naprawdę dobrze. Jeśli tylko do ataku włączy się Gruszka z drugiej linii , to o wynik potyczki z Holendrami możemy byc spokojni. Mamy o klasę lepszych środkowych i o dwie klasy lepszego rozgrywającego. Nasi, mam nadzieję, będą zagrywac w ich lidera Horstinka, który (jak to mówił Ireneusz Mazur w Eurosporcie) &quot;nigdy nie umiał przyjmowac zagrywki&quot;. Myślę , że typ Polska -1,5 seta jest ciekawy i daje Holendrom ewentualnośc ugrania seta, w co jednak po wczorajszej, doskonałej grze Polaków nie za bardzo wierzę.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Zastanawiałem się nad zagraniem nawet handicapu -1.5 na Serbie, ale ostatecznie zrezygnowałem z tej opcji, bo nie bez przyczyny Niemcy mają miano najbardziej nieobliczalnej drużyny. Potrafią wygrać z zespołem z czołówki światowej i przegrać z zespołem niżej notowanym. Wczoraj zaprezentowali się słabo, i po raz kolejny Turcja była bliska zwycięstwa. Jednak można szukać usprawiedliwienia w słabszej dyspozycji naszych zachodnich sąsiadów - był to ich pierwszy mecz na tym turnieju i z reguły pierwszych meczach się dopiero &quot;rozkręcają&quot;. Jednak nie widzę innej opcji niż zwycięstwo Serbii, ale niestety kurs mizerny trochę :/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom