>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kupony + analizy - by BSNT

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Mogi Mirim - Bragantino
Faworytem dla mnie w tym spotkaniu są gospodarze. Widać, że złapali formę, gdyż od porażki z Americą Mineiro wygrali trzy mecze i jeden zremisowali. Wygrali z dużo wyżej notowanym Nautico, które obecnie jest w TOP4, wygrali z Macae i Cearą, zremisowali z Atletico Go. Młody Rivaldo strzela jak na zawołanie, cztery bramki w ostatnich dwóch meczach, swoje dorzuca też ojciec. Obrona aktualnie najgorsza w całej lidze, ale to głównie przez wyjazdy gdzie stracili już 16 bramek. Co do kadry na dzisiaj to nie zagra skrzydłowy Serginho, który ma na koncie dwie bramki i dwie asysty, oraz Magal (P, 13/0) w którego miejsce zobaczymy prawdopodobnie Motte. Niepewny występu jest Rivaldo. Skład mimo tych dwóch poważnych strat aż tak źle nie wygląda, bo jest młody Rivaldinho, Ortigoza, Geovane, Hygor czy młodzi Gustavo i Juazeiro, którzy zawsze potrafią wnieść świeżość. Defensywa taka jak w ostatnich spotkaniach.
Bragantino od paru spotkań zawodzi, ostatnio bilans 1-0-4. Porażki z Criciumą, Luver, Atletico czy Santa Cruz, a co ciekawe zwycięstwo odnieśli z Bota. Ogólnie na wyjazdach słabo sobie radzą, jeden remis z ABC i wygrana dość zaskakująca, bo z Macae i aż 5-2. Tak jak mówiłem, formę gdzieś zgubili ostatnio, dodatkowo w dzisiejszym spotkaniu zagrają bez lewoskrzydłowego Alana Mineiro, który ciągnie ten zespół. Zabraknie również w ataku Diego Mauricio (N, 9/0) oraz Brayana. W pomocy dalej będzie brakować Alamao. Straszyć na pewno będzie Jobinho, swoje zagra Isaac czy Jocinei i kto wie czy przy słabej obronie Mogi czegoś nie ustrzelą.
Po h2h widać, że lubią sobie postrzelać między sobą i widząc na tą chwilę słabą defensywę gospodarzy jestem skłonny grać tutaj over. Dla potwierdzenia na sześć spotkań od 2002 roku tylko raz nie było takiego wyniku, który nie pokrył tego beta. Do tego dodam że w żadnego z tym meczów nie wygrali piłkarze Bragi.
Wiadome, kiedyś Braga musi wygrać, ale wątpię by się jej udało dzisiaj, bardziej prawdopodobne jest ich zwycięstwo w kolejnej kolejce, gdzie zagrają z Cearą u siebie. Myślę, że więcej w tym spotkaniu mimo wszystko przemawia za drużyną Guedesa i to oni powinni dzisiaj powinni wygrać, ale tradycyjnie dla tego &#39;regionu&#39; gram DNB.
Mogi Mirim : Daniel; Edson Ratinho, Fábio Sanches, Paulão e Luan; Henrique Motta, Hygor e Memo; Geovane, Rivaldinho e Rivaldo
Bragantino : Douglas; Rodney, Gilberto, Luan e Roberto; Bruno Costa, Jocinei, Sandro Silva e Chico; Isaac e Rodolfo
KUPON #5 Bet365
Mogi Mirim - Bragantino @ Mogi Mirim DNB - 1,50 ⛔
STAWKA : 2/10
-2,00j

KUPON #6 Bet365
Mogi Mirim - Bragantino @ Over 2,5 - 2,05 ✅
STAWKA : 1/10
+1,05j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Szkoda tej porażki Mogi Mirim, tym bardziej że bramka padła w samej końcówce. Cieszy natomiast ustrzelony kurs na over, który padł według przypuszczeń.
Dzisiaj na tapecie Liga Mistrzów, ale jeśli pozwoli czas to powinno pojawić się jeszcze coś z latino. Przeglądałem już ofertę i parę ciekawych betów wpadło w oko.
Rapid Wiedeń - Ajax Amsterdam
Zastanawiałem się jak ugryźć ten mecz i doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie zagrać over rzutów rożnych. Linia jak na moje jest wystawiona zbyt nisko. Tylko 9,5? Jak najbardziej. Rapid sezon już rozpoczął od wygranej z Ried 3-0 i sami gospodarze zrobili wówczas dwanaście cornerów. Wiadome, nie ma co porównywać poziomu Ried z Ajaxem, ale to pokazuje jak silny jest Rapid u siebie. Mocne skrzydła w postaci Schobesberga, Kainza czy Schaub, na szpicy jest Berić, strzelec 27 bramek w ubiegłym sezonie. Nowy nabytek na prawej obronie Aurier, który zagrał dobre spotkanie z Ried i zaliczył asystę. Skład wygląda sympatycznie, przed sezonem jeszcze go uzupełnili nie tracąc nikogo wartościowego. Gospodarze jeśli myślą o czymś więcej aniżeli o zagraniu dwumeczu z Ajaxem to muszą powalczyć na całego u siebie, bo na Amsterdam Arena mogą mieć ogromne problemy. Spodziewam się ich ataków, mocne skrzydła powinny sobie mimo wszystko radzić i tych 5-6 kornerów z ich strony powinniśmy mieć.
Ajax troszku &#39;pomodził&#39; z kadrą. Dzisiaj z Lazio kontrakt podpisał Kishna, odszedł Sighorsson, Zivkovic na wypożyczenie, Blind, Moisander. Przyszedł Songo z Arsenalu, Heitinga, Djiks, Gudejli z AZ za 6 milionów i to właśnie na niego liczą najbardziej wszyscy. Sezonu jeszcze nie zaczęli, pograli trochu sparingów z których to różnie wychodzili. Ostatnia potyczna z St.Etienne miała być próba generalną, którą oblali przegrywając w słabym stylu. Teraz zapowiadają, że jadą do Austrii po zwycięstwo i jest ogólny optymizm. Milik, Schone, Anderson, Gudejli, El Ghazi, Klaassen czy Sinkgraven powinni dać jakość z przodu i jeśli ich zapowiedzi się sprawdzą to można się spodziewać ofensywnego spotkania. Nie zagra Cilleseen w bramce, co jest dużą stratą. Mówi się że w defensywie zagrają Djiks, Tete, Veltman i Riedewald i większość wątpi w powodzenie takiego ustawienia, gdyż Djiks dopiero dołączył do zespołu, a Tete i Riedewald to młodziki.
Ogólnie spotkanie według mnie powinno być ciekawe, ofensywne a co za tym idzie spodziewam się ataków z obu stron, sporo wrzutek chociażby na Milika. Siłę w ataku posiadają oba zespoły, a przy mimo wszystko &#39;problemach&#39; Ajaxu w obronie Rapid powinien mieć sporo okazji. Spodziewam się wielu rożnych, a linia wystawiona jest według mnie jak najbardziej do pokonania.

KUPON #7 Bet365

Rapid - Ajax @ Over 9,5 rożnych - 1,72 ✅

STAWKA : 3/10
+2,16j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Aby w temacie działo się zgodnie z wymogami forum czas na statystyki. Nie było zbyt wiele kuponów, ale i tak pasuje ogarnąć wymagania.
Statystyki za lipiec:
Zagranych kuponów : 7
Wygranych : 4
Przegranych : 1
Zwrotów : 2
Zainwestowane : 10j
Wygranych/przegranych : +13,91
Zysk/strata : +3,91
Yield : 39,10%
---------------------------------------------------
Zaczynamy kolejny miesiąc.
Oostende - Westerlo
Stawiam w tym meczu na gospodarzy, którzy według mnie mają dużo większy potencjał, aniżeli ich przeciwnicy. Oostende w pierwszym meczu ograł 3-1 Mechelen. Wynik jak na inauguracje bardzo fajny, ale raczej innego być nie mogło, gdyż rywale nie należą do elity jeżeli chodzi o wyjazdy. Ale to nie zmienia faktu, że to zwycięstwo dało im na pewno &#39;kopa&#39; i dzisiaj mogą potwierdził dobrą dyspozycję. Przed sezonem sprowadzili paru zawodników, głównie z drugiej ligi i jeżeli przebrną przez ten próg między ligami to śmiało mogą dać zespołowi na prawdę dużo. Uzupełniono praktycznie każdą pozycję, przy czym z zespołu nie odszedł nikt konkretny.
Westerlo zremisowało co prawda z Gentem u siebie 1-1, ale na pewno nie byli drużyną bliższą zwycięstwa, ale punkt został na Het Kuipje. Skład na chwilę obecną bardzo przeciętny. Nie stracili nikogo wartościowego, ale za to sprowadzono De Ceulaera, który swoje najlepsze latam ma już za sobą, ale jak widać w pierwszym spotkaniu zaliczył asystę przy trafieniu Aoulada. Z konkretniejszych doszedł jeszcze Hyland i Trompet do pomocy oraz Petković do defensywy, który zmienia kluby jak rękawiczki. W poprzednim sezonie bilans na wyjazdach 3-4-8 i w bramkach 17:42! W tym sezonie może być podobnie, bo to jednak nie drużyna na wyjazdy. Jeśli chodzi o ten mecz to od 1999 roku nie wygrali w meczu z Oostende na Albertparkstadion. Dzisiaj też nie widzę jakich argumentów, które mogłyby przemawiać za nimi, bo to aktualnie taki sam poziom jak Mechelen, oczywiście biorąc pod uwagę ich grę na wyjazdach.
Kursy co prawda poszły w dół, lecz to zrozumiałe. Według mnie trzy punkty powinny zostać w Oostende, gdyż zarówno h2h, teren i mimo wszystko kadra przemawia za gospodarzami.
KUPON #1 Bet365
Oostende - Westerlo @ Oostende - 1,60 ✅
+1,20j

Otrzymane punkty reputacji: +7
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Wczoraj Oostende zagrało według moich oczekiwań, ale i tak powinni wyżej wygrać. Na dzisiaj znalazłem parę ciekawych spotkań do typowania, ale najbardziej podszedł mi mecz w Brazylii, a więc parę informacji poniżej.
Być może w temacie pojawi się jeszcze coś ciekawego na dzisiejsze zmagania ;)

Sport Recife - Cruzeiro

Lwy ostatnio osiągają słabsze wyniki, ale to głównie przez terminarz, który był dla nich dość trudny. Ostatnie cztery mecze to porażka z Mineiro na wyjeździe 2-1, uratowany przez Andre remis u siebie z Palmeiras, następnie rozjechali Sampe u siebie 2-0, chociaż powinno być wyżej i ostatnie spotkanie to remis z Gremio. Teraz przychodzi im grać z rywalem dość przeciętnym w tym roku i według mnie trzy punkty powinny zostać w Recife. Trener Baptista nie będzie mógł skorzystać z Maikona Leite, a szkoda, bo chłopak robi wiele pożytecznego dla zespołu, a pauzuje już od meczu z Mineiro, oraz bramkarza Magrao. Reszta bez zmian. SR u siebie nie przywykł przegrywać i takowej porażki nie zaznał jeszcze w 2015 roku, a w bieżących rozgrywkach mają bilans 7-1-0, w bramkach 17-5.
Cruzeiro cieniuje, obecnie trzynaste miejsce w stawce. O ile u siebie na Governador Magalhaes Pinto jeszcze coś grają, to wyjazdy im kompletnie nie wychodzą, bilans 2-0-6 z czego oba zwycięstwa odnieśli praktycznie na starcie sezonu (zaraz po porażce z Figu 2-1) w meczach z Vasco i Atletico MG. Od tego czasu cztery porażki z rzędu, odpowiednio z Coritibą, Gremio, Flu i Sampą. Rywale trudni, to trzeba przyznać, ale też IMO ich gra znowuż tak tragicznie nie wyglądała, chociażby patrząc przez pryzmat wyników, wszystkie mecze 1-0. Ogólnie z przodu brak zawodników, którzy są w stanie powalczyć z zespołami pokroju nawet Lwów. Defensywa nawet spoko, tylko że dzisiaj zabraknie dwójki podstawowych zawodników - Fabricio, za którego ma zagrać Mena (wszystkie mecze na ławce, 0 minut w tym sezonie) oraz Bruno Rodrigo, którego zastąpi Paulo Andre. Także dzisiaj mogą mieć problemy w obronie, zważywszy na fakt, że przeciwko nim stają szybcy Regis, Andre czy Marlone.
Uważam, że w tym spotkaniu lepszą stroną okażą się gospodarze, którzy pomimo ostatnich słabszych wyników, posiadają większy potencjał w zespole, grają u siebie, gdzie są bardzo mocni, no i te osłabienia w defensywie Cruzeiro coraz bardziej mnie przekonywuję do zagrania na Lwy. Ale jak ja mam to w zwyczaju, grając takie ligi, podpieram się zakładem DNB.

Sport Recife : Danilo Fernandes; Samuel Xavier, Matheus Ferraz, Durval e Renê; Rithely, Wendel, Diego Souza, Régis e Marlone; André.

Cruzeiro : Fábio; Mayke, Manoel, Paulo André e Mena; Willians, Charles, Henrique e Alisson; Marinho e Vinícius Araújo
KUPON #2 Bet365
Sport Recife - Cruzeiro @ Sport Recife DNB - 1,57 ZWROT

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Jako, że dzisiaj nie widziałem kompletnie nic ciekawego do zagrania tak więc parę słów dopiero na temat jutrzejszego spotkania. Jeśli się wyrobię z czasem to wielce prawdopodobne, że pojawi się coś z Ligi Mistrzów, ewentualnie latino.
Także na jutrzejszy wieczór wjeżdża szwedzka druga liga.
Varnamo - Jonkopings
Spotkanie lidera, który coraz śmielej puka do bram pierwszej ligi, oraz zespołu, który będzie walczył o utrzymanie. Jak przystało na &#39;derby&#39; emocji nie powinno zabraknąć i mecz powinien być fajny, a co za tym idzie obfitować w bramki, których na boiskach skandynawskich oglądamy wiele. Co prawda Varnamo nie dysponuje dużą siłą rażenia, ale mecze pomiędzy tą dwójką zawsze były wyrównane i jutro może być podobnie. Tak na prawdę w drużynie gospodarzy strzelanie bramek zależy od trójki Cererqvist, Jebali i Kozica, którzy strzelili łącznie piętnaście bramek z siedemnastu całego zespołu. Po serii czterech porażek zaczęli grać lepiej, bo zremisowali na wyjeździe z Degerfors i wygrali 3-1 z Assy w ostatniej kolejce u siebie. Muszą ciułać te punkty, bo reszta zespołów nie śpi i praktycznie wszyscy z dołu tabeli wygrali swoje mecze. U siebie nie grają źle, bilans 4-1-3 i w tym meczu muszą powalczyć.
J-Sodra ostatnie cztery mecze na wyjazdach wygrane, ale w każdym tracili bramkę. Siłę w ataku mają odpowiednią - Thelin, Olsson, Smylie czy Soderstrom, którzy są gwarantem bramek. Defensywa jedna z lepszych w całej lidze, ale mimo to i tak lubią stracić. Pojawiły się informacje, że w klubie przewidują ciężkie spotkanie i pomimo sytuacji w tabeli nie oczekują łatwego zwycięstwa i przyznanie trzech punktów na chwilę obecna nie jest takie proste. Z tego co udało mi się wyczytać to oba zespoły bez większych osłabień, także podstawowi piłkarze jutro zagrają.
Po historii spotkań widać, że Varnamo zawsze stawia spore wymagania i oczekuję, że jutro może być podobnie. Co prawda od 2007 roku bts padał trzykrotnie w pięciu meczach, ale uważam, że na gospodarzach jest o wiele większa presja na chwilę obecną i to oni muszą narzucić swój styl i powalczyć o punkty, które są im bardzo potrzebne, a jak wiadomo, często w takich sytuacjach bramek jest kilka, zazwyczaj z obu stron. Kurs na bts może i nie najwyższy, ale myślę że warto spróbować.

KUPON #3 Bet365

Varnamo - Jonkopings @ BTS - 1,61 ✅

+1,22j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
W Szwecji Varnamo zagrało według moich wcześniejszych przewidywań i postawiło się liderowi. Wynik cieszy, ale myślę że gra również, gdyż według dostępnych statystyk nie odstawali zbyt mocno na tle rywala. Varnamo kolejne spotkanie gra z GAIS i myślę że i w tym meczu warto coś będzie zagrać, bo widać, że są w formie, a ten mecz będzie jednym z wielu o &#39;utrzymanie&#39; i ogólnie zapowiada się ciekawie.
Wedle wcześniejszych zapowiedzi miałem grać coś z latino, ale po dłuższej analizie doszedłem do wniosku, że mimo wszystko odpuszczam. Z CONCACAF zwycięsko bezapelacyjnie powinna wyjść dwójka Santos i Queretaro, tylko że kursy bidne, a reszta taka niezbyt zachęcająca, bo mimo wszystko oba zespoły słabo weszły w sezon. W Serie B America Mineiro wydaje się być faworytem, ale za dużo mają tych świetnych spotkań u siebie, poza tym forma ostatnio taka sobie, a Parana widać że odżyła.
Także ode mnie na noc raczej nic interesującego, dlatego też atakuje jutrzejszą Ligę Mistrzów.
Astana - HJK
W pierwszym spotkaniu w Finlandii padł bezbramkowy remis, który w bardzo dobrej sytuacji stawia zespół jutrzejszego gospodarza. Tak na prawdę HJK nie pokazało nic ciekawego, mimo tego że grało na własnym stadionie. Ogólnie to Kazachowie byli bardziej zdeterminowani, aby do kraju przywieźć korzystny rezultat i w rewanżu powalczyć na całego o awans, co w zasadzie się udało. Teraz przed nimi duża szansa, bo u siebie są mocni. Pokazali to wygrywając z Mariborem 3-1. Teraz może być podobnie i jeśli skuteczność będzie na odpowiednim poziomie to o zwycięstwo nie ma się co zbytnio martwić. Astana jest u siebie bardzo mocna, w lidze koszą wszystkich pięknie, ale jak każdemu zdarzają się im słabsze spotkania. Jutrzejszy mecz ma wysoką rangę i myślę, że zaangażowania na pewno nie zabraknie. HJK ostatnio zawodzi, słabsze mecze w lidze, przeszli co prawda słabe Ventspils, ale teraz rywal o dużo większym potencjale. Teren też niezbyt ciekawy i jeśli mieli w myślach zagrać na awans, to powinni zabrać ze sobą jakąś zaliczkę, a w chwili obecnej wynik 1-0 daje awans Kazachom. Astana w składzie ma kilku fajnych grajków, jak chociażby Canas, Kabananga, który ma spoko przeszłość na boiskach belgijskich, młody Maksimović, bramkostrzelny Twumasi czy Kethevoama, który ma słabszy ten sezon, ale mimo wszystko dalej daje dużo drużynie. Do tego uzupełnienie w postaci krajowych zawodników i skład wygląda bardzo fajnie. HJK też słabo nie wygląda, ale to troszku chyba za mało, w lidze krajowej mogą wygrywać rok rocznie, ale na tym etapie chyba mają za mały potencjał w zespole.
Stawiam w tym spotkaniu na wygraną gospodarzy, którzy według mnie lepiej wyglądali w pierwszym spotkaniu, teraz grają u siebie i to powinno być dla nich wielkim plusem. Skład oraz potencjał zespołu, tak jak wcześniej wspomniałem przemawia również za nimi i jak dla mnie są faworytami tego meczu.
KUPON #4 Bet365
Astana - HJK @ Astana - 1,61 ✅

+1,83j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Nerwów w meczu Astany było multum, ale mega szczęście dopisało gospodarzą i to właśnie ich zobaczymy w kolejnej rundzie.
Już dzisiejszej nocy finał Copa Libertadores. Jak dla mnie River wygrywa, ale z racji że jest to finał, a ja takich spotkań niestety nie gram, także odpuszczam.
Także na chwilę obecną gram MLS. Oprócz tego fajnie wygląda zwycięstwo Nacionalu w kolumbijskiej Liga Aguila, gdzie kurs to 1,30, ale godny polecenia.

Montreal Impact - New York RB

Od razu powiem, że gram BTS, gdzie kurs i tak już poleciał mocno w dół, ale nadal uważam że to będzie ofensywne spotkanie i bramek powinniśmy zobaczyć kilka. Montreal na Stade Saputo strzela bramki w każdym spotkaniu od ponad roku! Może i w zespole brak typowego łowcy bramek, takiego jak Wright-Phillips (chociaż ten sezon już troszku słabszy, ale mimo to i tak go za takowego uważam), który gra w drużynie jutrzejszego przeciwnika, ale widać, że to jest kolektyw. Wybijającą osobą na pewno jest Piatti, który na chwilę obecną ma osiem bramek i cztery asysty, jest Romero 3/3, Donadel 1/3, a z przodu dwójka Oduro (5 bramek) oraz McInerney (4 bramki) do tego paru zawodników, którzy dorzucają po golu czy asyście i robi się fajna paczka. U siebie w tym sezonie mają bilans 6-1-2, a w bramkach 18-9. Ostatnie dwa mecze z czystym kontem, a to w tamtejszych rejonach niezbyt często spotykana sytuacja. Trzecie takie spotkanie? Raczej nie, gdyż Red Bull zawsze gra ofensywnie i bramki w ich meczach to obowiązek. Osiemnaście bramek strzelonych przy szesnastu straconych to obecny ich bilans na wyjazdach. Po prostu skład do takiej gry ich predysponuje. Wright-Phillips, Grella, Sam, McCarty, Kljestan, Abang czy Martins to zawodnicy zapewniający dobrą grę w ataku. Defensywa słabsza, ale tam grają młodzi zawodnicy, troszku mniej ograni na takim poziomie jak wyżej wymienieni.
Myślę, że nie ma się co więcej rozwodzić. Mecze między tymi drużynami zawsze obfitowały w bramki i tak powinno być i tym razem, dlatego moim betem na to spotkanie jest BTS.
Dobrą opcją może być też połączony zakład BTS+over 2,5 po kursie 1,72.
KUPON #5 Bet365
Montreal - New York RB @ BTS - 1,44 ✅
+1,32j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Wczoraj, tak jak przypuszczałem, swoje mecze dość pewnie wygrały zarówno River jak i Nacional. W Stanach Zjednoczonych też prawie według planu, tylko szkoda, że nie padła jeszcze jedna bramka, co by może gdzieś tam pokryła drugi bet.
Ligę Europejską dzisiaj odpuszczam, gdyż brakowało czasu w ciągu dnia na jej analizę, a więc zatem po raz kolejny atakujemy futbol za oceanem.
Los Angeles - Central
Faworyt jeden i to nie podlega żadnej dyskusji. Różnica między tymi zespołami jest ogromna i jeśli w tym spotkaniu Galaxy nie wygra sporą przewagą, to osobiście dla mnie będzie niespodzianka. W Kalifornii troszku dmuchają na zimne i dość asekuracyjnie podchodzą do tego meczu. Prawda jest taka, że jeśli nie zlekceważą rywala to powinni gładko to wygrać strzelając przy tym 3-5 bramek. Strzelać ma kto, bo w dobrej formie jest Robbie Keane (czym starszy tym lepszy), do tego dodamy Godrona, czy młodego Zaradesa, w pomocy jest przecież Gerrard, Husidić, Juninho czy Lletget. Forma jest, co pokazują ostatnie wyniki zespołu trenera Areny. U siebie na Stubhub Center grają ostatnio świetnie, 5-2 z San Jose, 4-0 z Toronto, 5-0 z Portland oraz 5-1 z Philadelphią. Skoro z takimi zespołami wygrywają taką przewagą, to nie oszukujmy się, z mistrzem Trynidadu i Tobago powinien być spacerek. Z reguły w takich rozgrywkach mocni faworyci nie zawodzą co pokazali już w ostatnich dniach zarówno Santos Laguna, Queretaro czy Club America, którzy w lidze może i grają słabo, ale w meczach tamtejszej Ligi Mistrzów po prostu robią swoje i ogrywają słabszych bez większych problemów. Wydarzeniem dnia na pewno będzie debiut, nazywanego już wielką gwiazdą Dos Santosa. Zobaczymy co pokaże w Ameryce, bo ostatni sezon w Villareal do najlepszych zaliczyć nie może.
Wiele o Central nie powiem, bo po prostu nie śledzę tamtejszej ligi. Paru zawodników grało w Europie czy na boiskach USA. Gwiazdą jest Willis Plaza, sporo bramek w poprzednim sezonie strzelił Guerra. Doszedł do nich Da Silva, który ma epizod w Minnesota United (druga liga), a w pięciu meczach w których zagrał, wpisywał się za każdym razem na listę strzelców. To też w pewien sposób pokazuje jak &#39;silna&#39; jest to liga.
Tak jak wspomniałem, jeśli Galaxy nie zlekceważy przeciwnika to Keane i spółka powinni strzelić przynajmniej te trzy bramki, jeśli nie więcej. Potencjał mają ogromny i myślę, że aktualne 1,66 na over 2,5 bramki gospodarzy jest bardzo dobrą opcją.
KUPON #6 Bet365
Los Angeles Galaxy - Central @ LA Galaxy over 2,5 bramki - 1,66 ✅
+1,98j

Otrzymane punkty reputacji: +27
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Galaxy wygrało bardzo pewnie. Bramkę w debiucie strzelił Dos Santos i zobaczymy, czy w MLS też będzie tak dobrze.
Dzisiaj sporo spotkań, a na pierwszy ogień idzie szwajcarska pierwsza liga.
Grasshopper - Lugano
Zapowiada się ofensywne spotkanie i trzeba to wykorzystać. Over w tym spotkaniu powinien być bez problemu pokryty. Spotkania Grass obfitują w bramki. Trzy mecze i wyniki 5-3 z Thun, 2-3 z Basel i wygrana w derbach z Zurichem 3-2. Świetnie na chwilę obecną to wygląda w ofensywie, gorzej natomiast w defensywie (chociaż biorąc pod uwagę atrakcyjność spotkań to dobrze). Gospodarze przed sezonem zrobili parę ciekawych transferów jak np. Kim Kallstrom ze Spartaka Moskwa, Maroko Basic, który ciągnął grę właśnie Lugano w poprzednim sezonie, a w tym na pewno nie gra gorzej. Do defensywy doszedł Barthe z Ludogorets czy Pnishi, Antonov, który ma za sobą bardzo udane mistrzostwa juniorów. W zamian odeszło kilku znaczących zawodników, głównie obrońcy, jak Grichtig, Lang, Pavlović czy Dingsdag, którzy nie ukrywajmy, byli praktycznie podstawą w poprzednim sezonie i dlatego też są problemy z tyłu. Atak spisuje się świetnie, mocni są z przodu ogólnie mówiąc. Caio, Ravet, Dabbur to najlepsi strzelcy z poprzedniego sezonu, teraz do nich dołączyła młodzież jak Kamberi czy Tarashaj, który ma już trzy bramki po trzech spotkaniach.
Lugano cały czas gra wesoły futbol, jaki im wpaja Zeman. Atak to podstawa, defensywa już nie. Bramki z przodu muszą być, a co za tym idzie dużo tracą na obronie. Na razie to się potwierdza, bo wyniki dość przeciętne, 3-5 w bramkach i tylko jeden mecz wygrany, ostatni z Vaduz, które było bardziej już myślami przy rewanżu w Lidze Europejskie. Po awansie odeszło wielu zawodników, którzy się do niego przyczynili i teraz tak średnio to wygląda. Na Letzigrund mogą zostać skarceni, bo tak jak wspomniałem Grass w formie.
H2h za typem i myślę że dzisiaj może być kolejny wynik do kolekcji, gdyż Grass gra ofensywną piłkę, strzelenie 2-3 bramek z takim rywalem nie powinno być trudne, ale na chwilę obecną nie widzę ich defensywy i szanse na bramki Lugano są jak najbardziej i dlatego skłaniam się do grania overa w tym spotkaniu.

KUPON #7 Betsson

Grasshopper - Lugano @ Over 2,5 - 1,54 ✅
+1,62j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Young Boys - Thun
Czas na pierwszą wygraną gospodarzy. Po słabym dwumeczu z Monako w Lidze Mistrzów teraz muszą skupić się na lidze, bo zarówno Basel jak i Grass są w formie i z każdym kolejnym meczem im odjeżdżają. Jak na razie trzy remisy, ale to raczej do wybaczenia, bo w głowach na pewno były mecze z Monako, ale teraz myślę że czas na wygraną w lidze. Do kolejnego meczu w Europie jeszcze daleko, a w między czasie grają dwa mecze u siebie właśnie z Thun i Lugano i uważam, że sześć punktów powinno zostać w Bernie. Rywal taki sobie, na pewno do ogrania na chwilę obecną, tym bardziej że spotkanie u siebie, a goście na wyjazdach wyglądają słabiutko.
Thun awansowało dalej w Ligi Europejskiej, gdzie grało z Vaduz, tylko jedno zwycięstwo w lidze, co by nie mówić ze słabym Lugano. Mecz na przełamanie i po dość dobrym kursie na YB, dlatego też próbuje. Ostatni mecz z kwietnia pewnie wygrany przez Boysów 4-0.
KUPON #8 Betsson
Young Boys - Thun @ YBB - 1,68 ✅
+1,36j

Otrzymane punkty reputacji: +2
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Stromsgodset - Stabaek

Mecz na szczycie, można by rzec. Stromsgodset ostatnie mecze w lidze dość pewnie wygrane, a teraz po odpadnięciu z Ligi Europejskiej powinno to wyglądać jeszcze lepiej. Ofensywa bardzo mocna, w pięciu ostatnich meczach szesnaście bramek. W formie są Ogunjimi, który niestety dzisiaj nie zagra, Wikheim, Fossum czy Vilsvik, którzy ostatnio regularnie wpisują się na listę strzelców. Ławka też mocna i ogólnie robią niezłe zmiany. Defensywa jak na czołówkę ligi dość średnia, często tracą, ale znowuż nie tak wiele. Szkoda że nie zagra Marvin, ale myślę że i bez niego są w stanie strzelić 2-3 bramki.
Stabaek ostatnio troszku słabiej, pogubili punkty z dołem tabeli, ale ostatnia kolejka to pewna wygrana nad Valerengą 2-0. Strzelają sporo, ale też i tracą. Niepewny występu jest dzisiaj najlepszy strzelec Diomande, sprawa ma podobno wyjaśnić się przed meczem. Oprócz niego jest jeszcze przecież Asante z ośmioma bramkami i siedmioma asystami, El Ghanassy też świetny asystent czy Grossman.
Ostatni ich mecz to pojedynek z maja, gdy Stabaek wygrał u siebie 3-2, i teraz może być rewanż. Ogólnie liczę na otwarty mecz i bramki powinny paść, liczę na kilka, bo jakby nie patrzeć po woli wchodzimy w walkę o miejsca w Europie w przyszłym roku i każde punkty będą istotne.
KUPON #9 Betsson
Stromsgodset - Stabaek @ Over 2,5 - 1,50 ⛔
-3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
AIK - Djurgarden
Spotkanie derbowe i pojedynek napastników Goitom kontra Mushekwi. Co prawda oba zespoły osłabione, bo u Gryzoni wypadło trzech obrońców, Vaisanen, Karlsson oraz Perreira i pole rotacji w tej formacji zmniejszyło się drastycznie, co według mnie będzie sprzyjać gościom i betowi jaki proponuje. Oprócz nich wypadł jeszcze pomocnik Lundholm. AIK najlepsza ofensywna drużyna pod względem gry u siebie, ale też lubiąca stracić. Tylko dwa spotkania w tym sezonie na Friends Arena z czystym kontem. Goitom aktualnie lider tabeli strzelców, do tego Bangura i Brustad, a w pomocy jest jeszcze Blomberg, który też swoje dokłada. Tak jak wspomniałem obrona dzisiaj osłabiona dość poważnie i tutaj rodzą się spore szanse dla Mushekwi na kolejną bramkę w tym sezonie.
Djurgarden ostatnio w bardzo fajnej formie, w lidze tylko dwie porażki, a w lidze ostatnie pięć spotkań to cztery wygrane i remis, ale to głównie z dołem tabeli i raczej nie ma się co dziwić, że tylko z Hacken stracili bramkę. Strzelają dużo, ale obrona robi to co do nich należy. Ale dzisiaj myślę, że na zero z tyłu nie zagrają, gdyż AIK jest zbyt mocny. W derbach też będą osłabieni bo z pomocy wypadli Faltsetas, Walker i Radetinac a z defensywy Colley. Straty duże, ale to są derby i myślę, że i bez nich są w stanie coś ustrzelić, bo nadal w grze są właśnie Mushekwi, Johnson czy Berntsen.
Derby rządzą się swoimi prawami, ale uważam że bramki powinniśmy dzisiaj zobaczyć, szczególnie biorąc pod uwagę osłabienia w defensywie gości. BTS jak dla mnie do gry.
+
Lokomotiva Zagreb - Hajduk
Maszynka do robienia overów w 1.HNL znowu dzisiaj na tapecie. Gospodarze pokazują ofensywną piłkę, przy czym zapominając kompletnie o defensywie. Wyniki typu 3-1, 6-1, 0-6 czy 2-2 już nikogo nie dziwią. Teraz zapowiada się kolejny taki wynik do kompletu, bo po dwóch meczach wyjazdowych zagrają u siebie, gdzie powinni powalczyć o trzy punkty. Nastawienie pewnie będzie takie jak w poprzednich spotkaniach i jakąś bramkę spokojnie wsadzą, bo Hajduk z początkiem sezonu troszku słabo wygląda w lidze, bardziej zaabsorbowany jest Ligą Europejską, gdzie przeszli do kolejnego etapu wygrywając w dwumeczu z Stromsgodset 4-0. Teraz mają czas na kolejne spotkania i też powinni mocno przystąpić do tego meczu i bramek z ich strony śmiało można się spodziewać, bo czołówka powoli odjeżdża i punkty są potrzebne. Ogólnie widzi mi się ofensywne spotkanie i over powinien być pokryty bez większych problemów.
KUPON #10 Betsson
AIK Solna - Djurgarden @ BTS - 1,61 ⛔ 1-0
Lok. Zagreb - Hajduk @ Over 2,5 - 1,54 ✅ 1-2
KURS : 2,48
-2,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Wczoraj pomimo mnóstwa okazji, Djurgarden bramki nie strzelił, a szkoda.
Na jutro idzie dubel ze Szwajcarii.
YBB - Lugano
Young Boys wygrali ostanie spotkanie wynikiem 3-1, ale ogólnie swoją grą mnie nie urzekli, pewnie przez tą czerwoną kartkę Hoarau. Myślę, że z każdym kolejnym meczem ich przewaga będzie rosła, a z takim przeciwnikiem jak Lugano trzy punkty to według mnie podstawa i gram na ich zwycięstwo, tak jak pisałem parę postów wyżej. Lugano po awansie i taktyce Zemana gra, nie oszukujmy się, piach. Odeszło wielu zawodników, głównie widać że brakuje między innymi Basicia, który robił niesamowitą pracę dla nich w drugiej lidze. Forma z początkiem sezonu słabiutka, może i u siebie byli by w stanie powalczyć, ale na Stade de Suisse, nie widzę dla nich żadnych szans. Defensywa słabiutka, dostali od Grass 6-1, a w ataku też nie mają czym postraszyć. Jak dla mnie gospodarze wygrywają.
+
Basel - Thun
Basel lider z kompletem punktów po czterech kolejkach. Nawet pomiędzy meczami z Lechem nie tracili w lidze, teraz jest przerwa w rozgrywkach i powinni kolejne cenne punkty dopisywać do swojego konta. Forma bardzo dobra, mecz u siebie i trzy punkty powinny zostać w Bazylei. Thun też co prawda gra w LE, ale poziomem odbiega od właśnie Basel czy Young Boys&#39;ów, co pokazali w ostatnim meczu, gdzie mimo przewagi zawodnika, prawie przez 50 min nie byli w stanie wygrać, a nawet przegrali 3-1. Basel jest mocne u siebie, a Thun to drużyna raczej swojego boiska i raczej nie ma co liczyć na jakiekolwiek punkty w tym spotkaniu. Według mnie wszystko przemawia za gospodarzami i to właśnie w ich stronę kieruję mój drugi typ.
KUPON #11 Betsson
YBB - Lugano @ YBB - 1,55 ⛔ 0-1 ????
Basel - Thun @ Basel - 1,43 ✅ 3-1
KURS : 2,22
-3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Sandnes Ulf - Follo
Spodziewam się w tym meczu bramek. Sandnes ofensywny zespół, u siebie bilans 6-2-1, w bramkach 24-13. Drugi najlepszy ofensywny zespół w lidze, ale lubiący też stracić. We wszystkich meczach domowych w tym sezonie tracili bramkę! Dzisiaj może być podobnie bo ze składu wypadło dwóch obrońców - Geersten (17m) i Aanestad (10m). W ofensywie bogactwo, Engblom z dwunastoma bramkami, zresztą obecny lider klasyfikacji strzelców, Eriksen z pięcioma, Helle i Skjolsvik po trzy plus paru dorzucających po bramce lub dwie. Spokojnie u siebie są w stanie strzelić z 2-3 bramki nawet z Follo, które dość dobrze radzi sobie w obronie.
Goście to tegoroczny beniaminek i na chwilę ich sytuacja ligowa jest nawet dość dobra. Dziesiąte miejsce, z paro punktową przewagą nad strefą spadkowa. Wyjazdy średnie, ale i tak mają tyle samo punktów z nich uzbieranych co Sandnes. W ataku też mają czym straszyć, bo jest Tveter z ośmioma bramkami, Vestvatn z pięcioma czy Dalseth i Karoliussen z trzema i paru innych.
W h2h dopiero trzy mecze, ale każde z wysokimi wynikami. W maju było 2-2 w Ski, teraz wynik może być podobny, ale bardziej widzi mi się wygrana gospodarzy. Sandnes mocne u siebie, plus braki w defensywie i Follo coś ustrzelić może, dlatego over wydaję się być fajną opcją.
+
Ranheim - Honefoss
Tutaj króciutko. Ranheim spokojnie są w stanie strzelić w tym spotkaniu dwie bramki. Dwójka Stene - Reginiussen to czołówka strzelców w lidze, do tego Gjertsen czy Aas. Ostatnio świetna forma strzelecka, wyniki 3-2, 3-2, 3-0, 4-1. Trzecia siła ofensywna u siebie w lidze, kontra ostatnia drużyna w tabeli z 28 bramkami straconymi. Honefoss na wyjazdach dwie bramki tracili z Sognal, Follo, Asane czy Jerv i myślę że Ranheim dołączy do tego grona, bo ostatnio formę mają bardzo fajną i na pewno stać ich na strzelenie 2-3 bramek z rywalem, który przez wielu jest skazywany na wysoką porażkę.
KUPON #12 Betsson

Sandnes Ulf - Follo @ Over 2,5 - 1,60 ✅ 2-1
Ranheim - Honefoss @ Ranheim over 1,5 bramki - 1,42 ✅ 4-0
KURS : 2,27
+3,81j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Santos - Vasco
Nie widzę tu podstaw, by w jakikolwiek sposób nie stawiać na Santos. Grają ostatnio bardzo dobrze, w mega formie jest Oliveira, który strzela gola za golem, dając Peixe bardzo cenne punkty. Dobrze radzi sobie tez młody Gabriel, który ma na koncie już cztery bramki, swoje robi Geuvanio, asystami sypią Victor Ferraz czy Lucas Lima. Defensywa u siebie gra przyzwoicie, zresztą jak cała drużyna. Dzisiaj parę braków, Alison, Valencia czy Leonardo, którzy raczej na chwilę obecną nie łapią się do pierwszego składu. Ostatnie trzy mecze na Vila Belmiro to pewne zwycięstwa, 3-0 z Figu, 2-0 z Joinville i 3-0 z Kurtybą.
Vasco szaleństwa w tym sezonie nie gra, ogólnie to piach jakich mało. Przedostatnie miejsce w lidze, bez perspektyw na coś więcej aniżeli utrzymanie. Na wyjazdach słabiutko, oprócz nieoczekiwanego zwycięstwa z Flu to biją ich praktycznie wszyscy. Z tyłu słabiutko, z przodu jeszcze gorzej to wygląda. Do tego dzisiaj ze składu wypada dwójka obrońców - Anderson Salles i Luan, którzy o ile są zdrowi to grają w podstawie. Nadal nie gra Nei, także ruchy w tej formacji na to spotkanie mają ograniczone. Z przodu coś tam próbuje Riascos, Dagoberto chyba swoje dobre lata ma już za soba. Ogólnie ich w tym meczu nie widzę.
Gram na Santos, bo wydaje mi się że przy obecnej formie i przy tym co pokazuje Vasco, są w stanie na spokojnie wygrać to spotkanie.
+
Puebla - Toluca
Puebla dobrze weszła w sezon, dwa zwycięstwa i bilans 7-4. Rywale ok, mocne jak zawsze Club America i zwycięstwo 4-2 oraz Pumas 3-2. W obu meczach zaprezentowali się bardzo przyzwoicie, skuteczność w miarę ok, bo myślę że mogli więcej strzelić. Fajnie gra Bermudez, nowy nabytek w tej chwili dwie bramki i asysta, kolejny Santos 2 bramki i tyle samo asyst, Torres też niczego sobie, po Rey&#39;u widać że swoim doświadczeniem jest w stanie jeszcze troszku nastrzelać bramek. Defensywa też doświadczona, ale widać, że mimo to tracą.
Toluca jak co sezon może być mocna i pewnie tak będzie, ale bardziej u siebie. Aktualnie dwa zwycięstwa, z Tigres, które w głowie miało bardziej finały Copy, aniżeli walkę na inaugurację ligi, oraz zwycięstwo u siebie 2-1 również z Pumas. W ostatniej kolejce porażka z Monarcas. Przed sezonem odszedł Benitez, wcześniej Valazquez czyli dwie armaty, doszedł za to Triverio, który jak widać dobrze się wkomponował w zespół bo ma na koncie już dwie bramki. Nie ma też w pomocy Guisao, który przeniósł się do Sao Paulo. Do pomocy przyszli Cueva, Bottinelli, a do ataku Saucedo, który raczej przyszedł zarobić, niż pograć na wysokim poziomie, oraz Uribe, który jak odpali może być mega pociechą dla Toluci. Obrona to głównie 30 latkowie w górę, z Da Silvą na czele, który po woli może już niedomagać, ze względu na swój wiek, chociaż w poprzednim sezonie strzelił aż 8 bramek.
To na tyle pisania chyba, kursy na to spotkanie wyrównane, ale ja bardziej skłaniałbym się ku jzwycięstwie gospodarzy, ale że szukam meczu do dubla, to gram tylko ich bramkę, która wydaje mi się, jest bardzo prawdopodobna, a kurs też nie najgorszy.
KUPON #13 Betsson
Santos - Vasco @ Santos - 1,44 ✅ 1-0
Puebla - Toluca @ Puebla over 0,5 - 1,34 ✅ 1-0
KURS : 1,93
+2,79j

Otrzymane punkty reputacji: +2
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Vaduz - Grasshoppers
Standardowy już typ na mecze Grass, czyli overek. Grass z każdym kolejnym meczem potwierdza, że w ofensywie są bardzo mocni, IMO top 3 w lidze na chwilę obecną. Świetna forma strzelecka, każdy tam w ataku jest w stanie dograć lub strzelić i wyniki spotkań zazwyczaj są jak w hokeju. Ostatnio zdemolowali Lugano aż 6-1! Teraz pewnie ten wynik się nie powtórzy, ale na pewno są faworytem tego spotkania. Mocny atak, do tego w pomocy Basić i Kim Kallstrom, którzy grają bardzo dobrze i bramki z ich strony na pewno zobaczymy. Pisałem ostatnio o słabszej defensywie i to się potwierdza. Za dużo odeszło zawodników z podstawy w tamtym sezonie, ale i tak nie wygląda to źle.
Vaduz przegrał walkę o Ligę Europejską i teraz pewnie zaczną w lidze grać trochu lepiej. U siebie zazwyczaj grają bardziej odważniej i są w stanie w każdym meczu coś ustrzelić. Punkty są im potrzebne, bo aktualnie ostatnie miejsce w lidze i myślę, że powalczą u siebie, a bramkę przy tej jeszcze niezbyt dobrze zgranej defensywie strzelić mogą jak najbardziej.
W h2h same remisy praktycznie, ale bramkowe, bts bardzo prawdopodobny, ale przy tej sile rażenia i formie Grass stawiam w tym spotkaniu over, po i tak dobrym kursie IMO.
+
Vojvodina - Partizan
Bramki w tym spotkaniu na pewno padną, bo aktualnie Partizan wraz z Crvena Zvezda miażdżą całą ligę w ofensywie. Stracili na chwilę obecną cztery bramki, z czego trzy strzelił im Novi Pazar, w meczu którego byli gośćmi. Jeśli Novi są w stanie strzelić im trzy bramki (mimo że ten mecz był przed rewanżem ze Steaua) to Vojvodina jest w stanie jedną na pewno wsadzić, bo to drużyna swojego boiska gdzie prezentują się pozytywnie. Wyniki trafiają się tam dość wysokie, a przy takim meczu o kolejny nie powinno być problemu, bo jeśli nawet gospodarze czegoś nie strzelą to Partizan ze swoim atakiem dwie powinien ustrzelić, bo siłę ognia z przodu mają potężną, jak na tą ligę. Może nie powtórzy się wynik z maja, gdzie było 0-4, ale 1-2, bądź 0-2 według mnie bardzo możliwe, a że kurs do dubelka prasuje świetnie, tak więc idzie w grę.
KUPON #14 Betsson
Vaduz - Grasshoppers @ Over 2,5 - 1,69 ✅ 3-3
Vojvodina - Partizan @ Over 1,5 - 1,35 ✅ 3-2

KURS : 2,28
+3,84j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Emmen - Dordrecht
Zakład typowy dla tej ligi, albo over, albo bts. W tym spotkaniu wybieram ten drugi. Emmen w pierwszej kolejce wygrał na wyjeździe 3-0, wykorzystali to co mieli, szanse swoje miało FC Oss, ale czerwona kartka Ket&#39;a w pewien sposób ustawiła tamten mecz. Dzisiaj grają u siebie, gdzie grają otwartą piłkę, i bramek na JenS Vesting powinno być kilka. Grają mocno do przodu, zapominając jednocześnie o defensywie i wyniki często są bardzo wysokie. Pierwszy mecz daje nadzieje na to że i w tym sezonie może być podobnie.
Dordrecht spadło z pierwszej ligi, odeszło wielu zawodników, ale według mnie i tak mają potencjał. Pierwszy mecz pewnie wygrany z Eindhoven, teraz czas na potwierdzenie dobrej dyspozycji na wyjeździe. Ogólnie słabo się na nich spisywali w poprzednim sezonie, ale różnica w poziomie między pierwszą a drugą ligą w Holandii jest bardzo duża. Czuję, że w tym sezonie ponownie będą walczyć o awans, a początek sezonu jest dobry by nabić parę punktów, dlatego też spodziewam się walki i przynajmniej jednej bramki z ich strony, co przy takich statystykach Emmen u siebie nie powinno być zbyt trudne.
H2h potwierdza moje przewidywania i stawiam bts w tym spotkaniu.
+
Fenerbahce - Eskisehirspor
Inauguracja rozgrywek w Turcji. Fener po słabym dwumeczu w Lidze Mistrzów ze Szachtarem, w pierwszym meczu sezonu musi pokazać, że wpompowane w zespół pieniądze nie były wyrzucone w błoto. Van Persie, klasa dla siebie, Fernandao strzelec 22 bramek w poprzednim sezonie, Kjaer, Souza, Nani, Ozbayrakli, Fabiano, Tufan + reszta z poprzedniego sezonu z Sow, Topalem, Diego czy Meirelesem jest według mnie skazana na sukces, tylko kwestią czasu jest kiedy całkowicie odpalą. Myślę, że od samego początku będzie widać ich moc, którą z przodu mają potężną. Strzelenie dwóch bramek w tym spotkaniu nie powinno być dla nich problemem, bo myślę, że start chcą mieć taki jak się należy, tym bardziej że grają u siebie.
Eskisehirspor to niewygodny dla nich rywal. W poprzednim sezonie dwa razy stracili punkty w meczach z nimi. Ale zespół IMO się osłabił, odeszło bodaj dwóch podstawowych obrońców, nie ma już dwóch armat - Funesa, który strzela już w Meksyku i Sismanoglu, którzy pod koniec poprzedniego sezonu dali sporo punktów drużynie. Doszedł w ich miejsce stary Gekas + paru grajków, którzy raczej zakryją dziury, ale nic poza tym. Myślę, że w tym spotkaniu nie mają zbyt wielu szans na dobry wynik, bo Fener obecnie jest chyba poza ich wszelkim zasięgiem.
Jest ciśnienie na dobre wyniki gospodarzy i ten mecz powinien być pod ich całkowitą kontrolą. Wygrana to priorytet, ale siła rażenia jest tak ogromną jak na tą ligę, że wydaje mi się że na jednej bramce nie poprzestaną.
KUPON #15 Betsson
Emmen - Dordrecht @ BTS - 1,50 ⛔ 1-0 ojj..
Fenerbahce - Eskisehirspor @ Fener over 1,5 bramki - 1,51 ✅ 2-0
-3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Genk - Westerlo

Genk faworyt bukmacherów jak i mój. Może i wyniki średnie, ale grali już z Gentem i Zulte na wyjazdach, a u siebie pewnie pokonali Leuven 3-1. Teraz po raz kolejny trafia się im słaby rywal i trzy punkty powinny zostać na Cristal Arena. Dobrze wygląda de Camargo na szpicy, za nim Buyens, który wrócił z Anglii, na lewej stronie młody i szybki Schrijvers, na prawej doświadczony Buffel. Na lewej obronie Tshimanga, który często podłącza się do akcji ofensywnych i zalicza asysty, w bramce standardowo Koteles. Ogólnie defensywa trzyma poziom, atak też niczego sobie i w tym meczu powinni to pokazać, bo rywal słabiutki w obronie.
Widziałem ich pierwszy mecz z Oostende i tam powinno być o trzy bramki więcej to minimum po stronie gospodarzy. Takie błędy, ogólnie dziurawa ta obrona, a gdyby nie Van Langendonck i mega nieskuteczność graczy Oostende to było by jeszcze wyżej. To samo było w meczu z Leuven, tyle że tam się udało i grali u siebie. Teraz ich w tym spotkaniu nie widzę, Genk jest zbyt mocny i o ile skuteczność będzie na odpowiednim pułapie to nie widzę szans Westerlo na jakiekolwiek punkty.
+
Rijeka - Hajduk Split
W Rijece po odpadnięciu z Ligi Europejskiej jest ciśnienie na dobry wynik w lidze krajowej. Z Hajdukiem meczu łatwego się nie spodziewam, ale uważam że bramki w tym spotkaniu padną. Nie będzie powtórki z poprzedniej kolejki i 0-0 z Dinamem, bo i przeciwnik słabszy i teren inny. U siebie grają mega ofensywnie, osiągają często wyniki wysokie, a strzelenie dwóch, trzech bramek w meczu nie jest dla nich żadnym problemem. Wiadomo, że czasami zdarzy im się słabszy mecz, ale zdecydowaną większość kończą w ten sposób. W świetnej dyspozycji są Balaj i Bezjak, a kwestią czasu jest kiedy odpalą Moises, Tomacek, Sharbini czy Tomasov.
Hajduk w lidze jak na razie przeciętnie, remis z Dinamem, remis w derbach z RNK, porażka z Istrą czy zwycięstwo z Lokomotivą w ostatniej kolejce. Oprócz meczu z RNK to bramki tracili w każdym spotkaniu, a cztery z Istrą to już o czymś świadczy. Nie mówię, że dzisiaj powtórzy się ten wynik, ale Rijeka będzie prowadzić grę i z pewnością więcej okazji będzie po jej stronie i uważam że minimum dwójka z przodu jest w zasięgu gospodarzy. Ostatnie ich wspólne mecze to 3-0, 4-2, 4-1.
KUPON #16 Betsson
Genk - Westerlo @ Genk - 1,43 ✅ 2-1
Rijeka - Hajduk @ Rijeka over 1,5 bramki - 1,59 ⛔ 0-0 :?
-3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
St. Gallen - Grasshopper

Po raz kolejny atakujemy overa w meczu Grass. Formę od początku sezonu utrzymują świetną, bramki strzelają jak na zawołanie, w bardzo dobrej formie są Tarashaj, Ravet, Caio, Dabbur, którzy są na samym szczycie najlepszych strzelców w lidze. Defensywa co było widać w meczu z Vaduz lubi stracić. Ostatnio też stracili w meczu pucharowym z Cham, gdzie wygrali 4-1. Dzisiaj praktycznie pełny skład.
St.Gallen ostatnio ładnie wyszli w meczu pucharowym, wygrywając 9-0. W lidze wygląda tak średnio, ale potencjał w ataku pomimo paru osłabień przed sezonem pozostał, bo wciąż Bunjaku, Aleksić, Tafer, Cavusević, a doszedł przecież jeszcze Gotal, który ma za sobą dobry sezon w Hajduku. W defensywie to na ten mecz troszku słabo, bo nie wiadomo czy zagra Gelmi, a dalej poza grą jest Russo.
Mecz może być podobny do ostatniego meczu Grass z Vaduz, bo potencjał w ataku Gallen IMO ma troszku większy i na pewno są w stanie ustrzelić przynajmniej bramkę przy dość niepewnej defensywie gości, a Grass to wiadomo, moc z przodu i 2-3 bramki są jak najbardziej w ich zasięgu. Dobrym betem na pewno jest też over 1,5 gości co według mnie jest bardzo prawdopodobne, a kurs bardzo sympatyczny.
KUPON #17 Betsson
St. Gallen - Grasshopper @ Over 2,5 - 1,59 ⛔ 0-2
-3,00j

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Po prawie miesięcznej przerwie wracam do prowadzenia tematu :spokodfhgfh:
Statystyki za sierpień przedstawiają się następująco:
Zagranych kuponów : 17
Wygranych : 10
Przegranych : 6
Zwrotów : 1
Zainwestowane : 44j
Wygranych/przegranych : +47,97j
Zysk/strata : +3,97
Yield : 9,02%
Szkoda tych czerwonych serii, no ale cóż ;)
----------------------------
Toluca - Chiapas

Myślałem nad zagraniem zwycięstwa gospodarzy, ale stwierdziłem, że mimo wszystko lepszym rozwiązaniem dla tego meczu będzie bts, zobaczymy z jakim skutkiem. Toluca jak na razie u siebie przeplata dobre mecze złymi i na chwilę obecną ma na koncie sześć punktów. Ostatnio polegli 1-3 z liderem Leonem, wcześniej za to wygrali tym samym rezultatem z Guada. Z przodu wygląda to nie najgorzej, ale obrona też potrafi zagrać słabiutkie spotkanie, co też widać, po wynikach, gdyż w żadnym ze spotkań u siebie nie zachowali czystego konta. W ataku w świetnej formie jak na razie jest Uribe, swoje strzela także Triverio i to głównie na nich leży odpowiedzialność za bramki. Dorzucić coś do wyniku mogą też Rojas, Da Silva czy sprowadzony niedawno Saucedo. Obrona doświadczona, ale dość wiekowa, co przy szybkich skrzydłach rywali troszku nie wyrabiają.
Chiapas to głównie moc u siebie, gdzie grają bardzo dobrze. Ostatnio ograli Leona aż 6-2! Myślę, że pójdą za ciosem i do tego meczu podejdą równie ambitnie i bramka z ich strony jest bardzo prawdopodobna. Co prawda wyniki na wyjazdach mają słabiutkie, ale kiedyś musi przyjść przełamanie. Lubią sobie stracić, zarówno na wyjeździe jak i na Zoque VMR, bodaj sama końcówka tabeli jeśli chodzi o stracone gole (delegacje). Dobrze radzi sobie Romero, który ma już sześć bramek, do tego Hurtado z czterema, kwestią czasu jest kiedy odblokuje się Armenteros czy Rodriguez. Ciekawie też wygląda sprawa z Vidangossy, który przyszedł z Palestino i w pucharze już strzelił bramkę.
Stawiam w tym spotkaniu bts, gdyż wydaje mi się, że będzie to ofensywne spotkanie, gospodarze lekko podrażnieni ostatnią bolesną porażką przed własnymi kibicami kontra zespół który sprowadził na ziemię lidera rozgrywek. Jak dla mnie bardzo interesujące spotkanie z wieloma bramkami!
+
Fenerbahce - Bursaspor
Fener pomimo wielu bardzo kosztownych transferów zawodzi. Odpadli z Ligi Mistrzów, w czwartek w Lidze Europejskiej przegrali u siebie z Molde 1-3. Czas na dobry wynik z ich strony, co by chociaż troszku polepszyć nastroje w klubie. U siebie nie przywykli przegrywać (tak Molde..) i z Bursą, która fatalnie weszła w sezon powinni wygrać. Bursa ostatnio wygrała to fakt, ale i tak według mnie szaleństwa z ich strony nie było. Teraz trafiają na podrażnionego rywala, na jego terenie i o korzystny wynik z ich strony będzie na prawdę bardzo ciężko. Co prawda liczę na konkretne zwycięstwo Fenerki, ale mimo wszystko gram bezpieczniej, dlatego dnb na podbitkę wygląda sympatycznie.

KUPON #1 Betsson

Toluca - Chiapas @ BTS - 1,70 ✅ 1-1
Fenerbahce - Bursaspor @ Fenerbahce DNB - 1,21 ✅ 2-1
KURS : 2,06
+3,18j

Otrzymane punkty reputacji: +18
Do góry Bottom