W
53
wyjazdowiec
Użytkownik
No i dokładnie o tym mówię. W kursie 1,30 nie widzę żadnego value, powiem więcej, kurs jest za niski.Kursy to sprawa drugorzędna. Przede wszystkim trzeba szukać value. Jeżeli uważamy, że kurs 1.3 w 90% wejdzie - to jest to value. Jeżeli uważamy, że w 60% - to nie jest. Przyznam szczerze, że większość osób tutaj ma większą wiedzę na temat sportów walki i dlatego kieruję się analizami innych użytkowników oraz własnym rozsądkiem. Najbardziej podobają mi się typy użytkownika Pudzianxx(wielki szacun!), ostatnio zagrałem na jego typ z kursem 1.4 i uważam, że to był value(niekoniecznie jeżeli coś wchodzi to od razu value) - Soa Palelei swoją ostatnią walkę wygrałby w 9 na 10 przypadków.
Oczywiście mówimy tu o długim okresie czasu, przy np. 10 kuponach ktoś stawiający value może być w tyle, a ktoś stawiający poniżej value może być do przodu - ale w dłuższym okresie można być do przodu tylko stawiając value, nawet jeżeli to kursy 1,1.
Odnosząc się jeszcze do analizy embotrona nt.Materli(vs Silva) to można mnożyć przykłady, chociażby Materla pokonał Wallace w kilkadziesiąt sekund, z kolei TRZECH przeciwników(w tym Davis, Stann- czyli czołówka) w UFC męczyło sie z nim do decyzji. Z kolei potem Wallace wygrał z Ferreirą, który to z kolei kiedyś wygrał z Dos Santosem, hehe. Więc takie rozkminki nie mają sensu, bo walka walce nie równa, przeciwnik przeciwnikowi także. Mam nadzieję, że Materla w końcu trafi do UFC(a idąc drogą, którą idzie, czyli nie rozbijanie ogorków na Ukrainie czy innych Czechach, nie jest to takie proste) to wyjaśni się czy jest to poziom UFC czy nie.