>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KSW 27: Cage Time ; 17.05

Status
Zamknięty.
xyzz 462

xyzz

Użytkownik
Czytaj ze zrozumieniem. Zacznijmy od tego, że po raz kolejny powtarzam, NIE namawiam do grania na Pudzianowskiego, ale po prostu przestrzegam przed hurra-optymizmem na Thompsona. Pudzian od kilku walk wnosi podobną wagę. To, że masa/siła jest ważna w MMA każdy wie. Wiadomo, wszystko musi być robione z głową i &quot;wypośrodkowane&quot;. Pudzianowski musiał przekształcić swoje mięśnie i na tyle, na ile dał radę, zrobił to. Wiadomo, że dalej jest to masa trudna to dotlenienia, ale nie można zaprzeczyć, że właśnie ta siła i masa będę działały na jego korzyść. Prędzej czy później Mariuszek pójdzie po obalenie i jeśli mu się to uda, Oliemu może być bardzo ciężko wstać spod 120kg mięcha. Na koniec powtórzę raz jeszcze i tyczy się to także drugiej częsci wypowiedzi- nadal faworytem w moich oczach jest Thompson i już po 2,20 można go grać, ale chciałem przestrzec tylko przed stawieniem domów na Oliego, bo mimo wszystko walka może iść w obie strony i po początkowym kursie koło 1,65 było to średnio opłacalne.
ale jak kur.. siła, rozróżniasz siłę statyczną jak na przykład wyciskanie na ławie a siłe dynamiczną jak ćwiczenia typu push press, zarzut, rwanie?
guzik wiesz o MMA, może mu być ciężko zrzucić mariusza? A czy BJJ to nie przede wszystkim technika? guzik z ogromnej siły jeśli nie masz techniki, czego najlepszym przykładem jest właśnie pudzian, mnóstwo siły a z pleców nie potrafi nic dosłownie nic zrobić. W ostatniej walce nie potrafił nawet przesweepować Shona, który był na tyle zmęczony że był z góry i nie obijał nawet pudziana. Skoro jak sam napisałeś prawie wszystkie argumenty są po stronie Thompsona to czemu go nie grać? Chciałbyś żeby ktoś Ci dał 100% pewność że wygra i dopiero wtedy byś postawił? I w momencie jak dodałem analizę kurs na Oliego kręcił sie ponad 2. A nie 1,65. Co do stawiania domów, każdy ma swój rozum i sam decyduje za ile i co gra, tyle w temacie.

E 285

embotron

Użytkownik
ale jak kur.. siła, rozróżniasz siłę statyczną jak na przykład wyciskanie na ławie a siłe dynamiczną jak ćwiczenia typu push press, zarzut, rwanie?
guzik wiesz o MMA, może mu być ciężko zrzucić mariusza? A czy BJJ to nie przede wszystkim technika? guzik z ogromnej siły jeśli nie masz techniki, czego najlepszym przykładem jest właśnie pudzian, mnóstwo siły a z pleców nie potrafi nic dosłownie nic zrobić. W ostatniej walce nie potrafił nawet przesweepować Shona, który był na tyle zmęczony że był z góry i nie obijał nawet pudziana. Skoro jak sam napisałeś prawie wszystkie argumenty są po stronie Thompsona to czemu go nie grać? Chciałbyś żeby ktoś Ci dał 100% pewność że wygra i dopiero wtedy byś postawił? I w momencie jak dodałem analizę kurs na Oliego kręcił sie ponad 2. A nie 1,65. Co do stawiania domów, każdy ma swój rozum i sam decyduje za ile i co gra, tyle w temacie.
Nie chcesz chyba powiedziec, ze Oli jest swietny z plecow? ????

E 285

embotron

Użytkownik
Zwracam honor za to, ze mowilem, ze Abu urwie glowe Strusowi, ale tylko i wylacznie za to. Dla mnie remis jest dobra decyzja, z lekkim wskazaniem na Abu. 1 runda zdecydowanie dla Azaitara, jedyne co pamietam od Piotrka to jeden lowkick, 2 runda wyrownana, Strus napewno wiecej ruchu i uderzen niz w 1 rundzie, 3 runda Piotrek duzo klinczu, ale z tego klinczu NIC absolutnie nie wynikalo. To Azaitar byl zawodnikiem, ktory dazyl do zakonczenia tej walki, a nie tak jak Piotrek do zaliczenia celnego uderzenia. Szacunek dla Piotrka, ale za to, ze nie dal sie pokonac, a nie za to w jakim stylu walczyl.
@edit
Przy remisie jest zwrot, jezeli nie byl to zaklad, gdzie mogles postawic remis, a takiego zakladu w MMA nie widzialem

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
A ja mogę tylko dodać że Azaitar zawiódł i to bardzo. Oboje nic nie pokazali, będzie oczywiście zwrot, więc kupony dalej w grze, ale nie chciałbym żadnego z nich oglądać dalej na KSW. Wynik? 1 runda Abu zdecydowanie, 2 raczej Strus, 3 remis, można podciągnąć pod Strusa na upartego. Strus dużo machał, mało trafiał, tekst że 1 kopniak Strusa jest wart tyle co 10 Abu pozostawiam bez komentarza, komentatorzy tej walki byli żenujący, a 15 minut biadolenia o kondycji Abu, to standardowy element w wykonaniu Jurasa i Janisza. Mimo wszystko plus dla Strusa za to że nie dał się znokautować, czyli postęp jest ;)

PS. Jednak pierwsze analizy i pierwsze myśli były najlepsze, niepotrzebnie za grosze dorzuciłem dzisiaj jeszcze Aslambeka i Oliego, ale i tak jest bardzo dobrze ???? I niech ktoś mi powie że walka Pudziana nie pachnie brzydko... Nie chce mi się nawet rozbierać tej walki na czynniki pierwsze, ale sprzedana.

Otrzymane punkty reputacji: +23
E 285

embotron

Użytkownik
A ja mogę tylko dodać że Azaitar zawiódł i to bardzo. Oboje nic nie pokazali, będzie oczywiście zwrot, więc kupony dalej w grze, ale nie chciałbym żadnego z nich oglądać dalej na KSW. Wynik? 1 runda Abu zdecydowanie, 2 raczej Strus, 3 remis, można podciągnąć pod Strusa na upartego. Strus dużo machał, mało trafiał, tekst że 1 kopniak Strusa jest wart tyle co 10 Abu pozostawiam bez komentarza, komentatorzy tej walki byli żenujący, a 15 minut biadolenia o kondycji Abu, to standardowy element w wykonaniu Jurasa i Janisza. Mimo wszystko plus dla Strusa za to że nie dał się znokautować, czyli postęp jest ;)
Zgadzam sie w 100%, bardzo lubie komentarz tych panow, ale na UFC. Przy okazji KSW jest to pier*olenie jacy to polscy zawodnicy nie sa lepsi we wszytkim, Strus nic nie robi cala runde, uderzy prostego to juz sie podniecaja &quot;Tak, o to chodzi, brawo Piotrek&quot;, Abu wjezdza kolanem w Strusa jak w mlodego to komentarz, ze idealny timing dopiero na powtorce, troche to irytujace, ale co zrobic

E 285

embotron

Użytkownik
to ja chyba inną walkę oglądałem
Popatrzcie obiektywnie, a nie jestescie nastawieni na hejtowanie Pudziana. Ch*j z niego nie zawodnik, ale nie mowcie mi, ze Oli to wygral, bo padne ze smiechu. Nie wnikam czy Oli to sprzedal czy nie, Pudzian wygral walke i zaden sedzia tutaj nie pomaga;

bene 240

bene

Użytkownik
No proszę Was. Jak można mówić jednoznacznie że Pudzian przegrał tę walkę lub odwrotnie. Napisałem że można znaleźć argumenty na to że Pudzian wygrał i że to nie była kradzież. Nieudolny system &quot;ten must point scoring system&quot; tak właśnie działa. Sędziowie podjęli właściwą decyzję. Nie ich wina że według chorego systemu muszą punktować

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Właśnie dziś się okazało, kto pojęcie o MMA ma, a kto nie;] Widoczie w życiu na sali nie byłeś, samo oglądanie nie zrobi z Ciebie eksperta(chociaż pewnie wiele osób się nie zgodzi). Nieskromnie, jak mówiłem, kurs na Borysa z kosmosu, walka praktycznie jednostronna. Strus ta walkę wygrał, a wynik to zenada i to jeszcze w Polsce. Przykre jest, że wszędzie i zawsze sedziuje sie pod swojego, a dziś sędziowie oszukali Polaka z dzikusem. Co teraz powiedzą Ci, którzy byli tak pewni Azaitara? Z Pudzianem też skończyło się tak jak mówiłem. Jak widać, mityczna technika Oliego nie wystarczyła, by wstać spod Pudzilli. Ogólnie. Gala całkiem udana. Jednak klatka to jest klatka;]

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Strus ta walkę wygrał, a wynik to zenada i to jeszcze w Polsce.
Bzdura, w życiu Strus tej walki nie wygrał. Na 100 sędziów może jeden dałby wygraną Strusowi, chociaż z drugiej strony trzeci sędzia z wynikiem 30-28 też przesadził. Remis zdecydowanie sprawiedliwy i oddający tą słabiznę która miała miejsce w oktagonie. Azaitar w 3 rundzie już braki kondycyjne spore, z kolei Strus nie chciał/nie umiał tego wykorzystać. Zgadzam się z Napoleonim że nie chcę już oglądać Strusa w KSW, Abu może prędzej bo jednak widowiskowo walczy (a przynajmniej się stara).

Nie wiem czy Strus jest jakoś spokrewniony czy co z Jurasem i Janiszem ale chyba żadnego innego zawodnika tak nie hype&#39;ują jak Strusa.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Nie wiem czy Strus jest jakoś spokrewniony czy co z Jurasem i Janiszem ale chyba żadnego innego zawodnika tak nie hype&#39;ują jak Strusa.
Juras jest głównym trenerem w Nastula Team. Strus jest zawodnikiem Nastula Team. Bingo! Juras trenuje Strusa.
Ja czekam na statystyki, które rzadko kiedy wypływają po Polskich galach, a szczególnie jeśli byłyby wyszczególnione significant strikes.

szef10 216

szef10

Użytkownik
Akurat werdykt normalny bo Pudzianowski był lepszy, mnie bardziej dziwi fakt że Bedorf z tym pseudo zawodnikiem 3 rundy się męczył to jest dopiero śmieszne.
Bo z Bedorfem walczył na 100 % poza tym Bedorf nie jest naszym czołowym ciężkim, jest to druga liga, dwóch naszych najlepszych ciężkich bije się u Ruskich... żenada sami przyznajcie, dobrze rozreklamowana walka dwóch strongmenów widocznie lepiej się sprzedaje niż najlepszych naszych zawodników

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Walka wieczoru:
84 kg: Mamed Chalidow pok. Maiquela Falcao przez poddanie (Balacha), runda 1.
Główna karta:
120 kg: Mariusz Pudzianowski pok. Oliego Thompsona przez jednogłośną decyzję sędziów (20-19, 2 x 20-18).
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze półśredniej
77 kg: Borys Mańkowski pok. Aslambka Saidova przez poddanie (Trójkąt nogami), 4:36, runda 2.
Pojedynek o pas mistrzyni KSW w wadze słomkowej
52 kg: Karolina Kowalkiewicz pok. Jasminkę Cive przez poddanie (Balacha), 3:54, runda 1.
84 kg: Piotr Strus zremisował z Abu Azaitarem – większościowy remis (29-29, 30-30, 28-30).
70 kg: Mateusz Gamrot pok. Jeffersona George’a przez jednogłośną decyzję sędziów (2 x 30-27, 30-26).
93 kg: Tomasz Narkun pok. Charlesa Andrade przez poddanie (Skrętówka), 1:02, runda 1.
Pozostałe:
77 kg: Rafał Błachuta pok. Patricka Vallee przez poddanie (Przeprost łokcia), 3:15, runda 2.
70 kg: Łukasz Chlewicki pok. Łukasza Rajewskiego przez jednogłośną decyzję sędziów (2 x 29-29, 30-28).

gredluk 295

gredluk

Użytkownik
Panowie, nie mogłem wczoraj oglądań gali. Czy macie może jakieś źródło gdzie mogę zobaczyć powtórkę ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom