>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

KSW 27: Cage Time ; 17.05

Status
Zamknięty.
charlson 226

charlson

Użytkownik
Przypominam, że walka Pudzian vs Oli trwa dwie rundy, żebyście się nie przejechali na decyzji, tam różne jaja mogą być.

Otrzymane punkty reputacji: +3
F 3

felixor

Użytkownik
Niestety Charlson ma rację. Myślę, że Pudzian ma już taka kondycję aby jakoś przetrzymać 2 rundy. A jak przyjdzie do decyzji to wtedy już wiemy co będzie ;)

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Oho, widzę, że już się zaczyna spiskowanie.
Nt. &quot;zerowych szans&quot; Strusa już się nie wypowiadam, ale chociaż sam uważam, że Oli jest dużo lepszym zawodnikiem niż Pudzianowski to nie ma się co napalać na typ na Oliego. Prawie wszystko przemawia z nim, ale mimo to coś mi mówi, że Pudzian nie jest bez szans. Argumenty?
1.Przewaga masy
2.Przewaga siły
3.Dwie rundy
4.Klatka(moim zdaniem będzie &quot;faworyzowała&quot; Pudzianowskiego)
5.Walczy u siebie, bez przekrętów i tak sędziowie muszę być po jego stronie, to normalne.
I niech nikt nie głosi takich frazesów, że siła się nie liczy itd. Szczególnie na takim poziomie, w wadze ciężkiej te 15kg i duża przewaga siły może mieć spore znaczenie.
Dla podkreślenia, dalej faworyzuje delikatnie Oliego, ale radzę uważać na tą walkę.

Otrzymane punkty reputacji: +2
xyzz 462

xyzz

Użytkownik
Oho, widzę, że już się zaczyna spiskowanie.
Nt. &quot;zerowych szans&quot; Strusa już się nie wypowiadam, ale chociaż sam uważam, że Oli jest dużo lepszym zawodnikiem niż Pudzianowski to nie ma się co napalać na typ na Oliego. Prawie wszystko przemawia z nim, ale mimo to coś mi mówi, że Pudzian nie jest bez szans. Argumenty?
1.Przewaga masy
2.Przewaga siły
3.Dwie rundy
4.Klatka(moim zdaniem będzie &quot;faworyzowała&quot; Pudzianowskiego)
5.Walczy u siebie, bez przekrętów i tak sędziowie muszę być po jego stronie, to normalne.

I niech nikt nie głosi takich frazesów, że siła się nie liczy itd. Szczególnie na takim poziomie, w wadze ciężkiej te 15kg i duża przewaga siły może mieć spore znaczenie.
Dla podkreślenia, dalej faworyzuje delikatnie Oliego, ale radzę uważać na tą walkę.
ale głupoty,
Przewaga masy to argument? Raczej wada bo trudniej mu będzie dotlenić te mięśnie jeśli mniejszy, szybszy i dynamiczniejszy Oli narzuci tempo.
2.Przewaga siły? Wielcy znawcy, a wiesz co to siła statyczna a dynamiczna? Nie to wygoogluj sobie, a potem znajdź jeszcze coś takiego jak wytrzymałość mięsniowa.
3.To fakt argument dla pudzilli.
4.Napewno klatka będzie faworyzowała kogoś kto tylko raz w niej walczył.
5.Nie sądzę tym bardziej że z chudzianem była już jedna głośna akcja z pomyleniem kartek, więc ewentualny negatywny rozgłos dla KSW jest nie potrzebny.

K 14

kuba83bb

Użytkownik
Jak myślicie co lepsze:
W miarę prawdopodobna taśma: Gamer+Narkun+Saidov+Karolina+Azaitar+Mamed
Czy szukanie szansy u underdoga: Falcao lub innego.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Raczej taśma, chociaż Saidova bym wykreślił - Borys jednak ma argumenty by wygrać. I bez niego masz fajny kurs.

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
ale głupoty,
Przewaga masy to argument? Raczej wada bo trudniej mu będzie dotlenić te mięśnie jeśli mniejszy, szybszy i dynamiczniejszy Oli narzuci tempo.
2.Przewaga siły? Wielcy znawcy, a wiesz co to siła statyczna a dynamiczna? Nie to wygoogluj sobie, a potem znajdź jeszcze coś takiego jak wytrzymałość mięsniowa.
3.To fakt argument dla pudzilli.
4.Napewno klatka będzie faworyzowała kogoś kto tylko raz w niej walczył.
5.Nie sądzę tym bardziej że z chudzianem była już jedna głośna akcja z pomyleniem kartek, więc ewentualny negatywny rozgłos dla KSW jest nie potrzebny.
Pewnie, to niech walczy z lekkimi, wtedy na bank przegra, bo 70kg łatwiej dotlenić... ehhh...
Wiem, co to siła statyczna, co dynamiczna, uwierz. Dalej mogę podać przykład jak wyżej. jak wspomniałem, walka jest dwu rundowa, wystarczy, że Pudzianowski wygra pierwsza runde i nie da się skonczyc, a wtedy decyzja może pójść dla niego. Nie mówię, że to wygra, tylko przestrzegam przed hurra optymizmem w stawianiu na Oliego grubego hajsu, chociaż nadal uważam go za faworyta,

xyzz 462

xyzz

Użytkownik
Pewnie, to niech walczy z lekkimi, wtedy na bank przegra, bo 70kg łatwiej dotlenić... ehhh...
Wiem, co to siła statyczna, co dynamiczna, uwierz. Dalej mogę podać przykład jak wyżej. jak wspomniałem, walka jest dwu rundowa, wystarczy, że Pudzianowski wygra pierwsza runde i nie da się skonczyc, a wtedy decyzja może pójść dla niego. Nie mówię, że to wygra, tylko przestrzegam przed hurra optymizmem w stawianiu na Oliego grubego hajsu, chociaż nadal uważam go za faworyta,
w skrajności w skrajność, skoro masa taka ważna to czemu pudzian po przejściu na mma tyle kg redukował? sam o tym mówił w wywiadach, że nie da rady dotlenić, że jest przez to wolny i mało mobilny. Argument &quot;wystarczy, że Pudzianowski wygra pierwsza runde i nie da się skonczyc, a wtedy decyzja może pójść dla niego&quot; totalnie z dupy, to samo moge napisać że wystarczy że Oli wygra pierwsza runde...
Poza tym sam sobie zaprzeczasz, najpierw piszesz że prawie wszystko przemawia za Olim a zaraz mocno argumentujesz pudziana? Gdzie tu logika?

charlson 226

charlson

Użytkownik
Tasiemki z KSW bardzo dobrze dają zarobić, bo z reguły wygrywają faworyci, czasami zdarzają się takie prezenty jak dziś Borys.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Oli Thompson - 2.20⛔ - unibecik .
Ja pierd,,, Oli to jedna wielka sprzedajna ***** i tyle , nie robił nic aby wygrać , potwierdziło się że jest spłukany a i tak się nabrałem , szkoda kasy na dziada
Pojechał Walusia z Bedorfem 3 rundy a tutaj sam się położył na początku 2 rundy , szok
Coś nieprawdopodobnego coś niesamowitego . To prezent . Powaliło... ludzi ( tzn. Januszy ) i to konkretnie .
Tutaj wszystko przemawia za Olim , wszystkie aspekty MMA . Pudzian nie ma i nie będzie miał kondycji na równe tempo na 2 rundy . To fakt oczywisty .
Pudzian w niczym nie ma przewagi nad Olim w niczym .
Niektórzy chyba zapomnieli i porównują siłę ze strongmena a silę w MMA a to niebo a ziemia .
Tak jak Oli wycierał mate jak szmatą Walusiem tak dzisiaj będzie podobnie .
W bajki wkładam o jakiejś progresji u Pudziana , nie w tym wieku , on już się nie poprawi .
Połowa 1 rundy jako tako później albo i wcześniej zacznie się pełna dominacja Oliego . Obalanie i kontrola i tak do końca zanim Pudziao się nie podda . Druga runda to będzie już pełna pacyfikacja .
To trzeba brać .

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Aslambek Saidov - Borys Mańkowski
Powyżej 2,5 rundy
1,90 ekspekt

Kto to wygra?
Powinna zadecydować dyspozycja dnia.
Obaj to podobna klasa zawodników.
Silni zapaśnicy. Borys ma lepsza stojkę, wygląda na szybszego. Saidov walczy optymalnie, wykorzystuje swoje najsilniejsze strony, skutecznie ogranicza plusy rywala.
Saidov nie da sobie zrobic krzywdy. Umie się bronic przed ciosami, nie prowadzi otwartej walki ale też nie jest uderzaczem , ktory nokautuje.
Mańkowski jest na tyle dobrym grapplerem, że nie powinien dac się poddać ale jest chyba za słaby, żeby poddać Aslambeka.
Jeśli nie wydarzy się coś nieoczekiwanego - doczekamy decyzji sędziowskiej.

Otrzymane punkty reputacji: +18
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Wszystko kursy Bet-at-home
Narkun+Gamrot+Kowalkiewicz+Azaitar 1,98
Thompson 2,20
Falcao 4,20
Saidov+Azaitar 1,69
Held+Shlemenko+Rampage+Chandler 1,79
Held+Shlemenko+Rampage+Chandler+Gamrot+Narkun+Kowalkiewicz 2,84

Czwórka z Bellatora powinna spokojnie wygrać, King Mo miał być gwiazdą Bellatora a zawodzi na każdym kroku. Znając Jacksona, wątpię w ustawkę na promowanie gwiazdy, upoluje &quot;elitarnego zapaśnika&quot; który w ostatnich walkach zachowywał się jakby nie miał pojęcia o zapasach.
Narkun, Kowalkiewicz, Gamrot wiadomo, faworyci, mimo iż sam pisałem o pobycie w szpitalu Karoliny, z dobrego źródła wiem że jest w 100% przygotowana. A Gamrot to Gamrot, dobre zapasy i parter przeważą w tej walce.
Aslambek, chociaż w typerze stawiałem na Borysa, mam przeczucie że to Aslambek okaże się zwycięzcą. O Strusie pisałem wiele, wybuchowość Azaitara go dzisiaj zdominuje.
Pudzianowski, no cóż, prawda jest taka że przez te 3 lata postępy zrobił niewielkie, jest magnesem dla sponsorów i widzów, ale Oli to nie ta liga, nawet jeśli nie jest nikim wybitnym. Skoro KSW planuje gale w Londynie z main eventem Bedorf-Oli, oraz walką Nastula-Pudzian, to może sobie pozwolić na tą porażkę w wykonaniu Mario. Pudzianxx słusznie zauważył że to duża okazja, po takich kursach. Swoją drogą, Pudzian stawia na porażkę Pudziana, koniec świata ????
Falcao? Nie no, jasne że to Mamed &quot;jest skazany na zwycięstwo&quot;, po prostu po takim kursie można pobawić się w granie na Falcao, po w przeciwieństwie do ostatnich rywali na których był podobny kurs, jak dla mnie ma sens. Rozumiem wszystkich którzy grają na Mameda, bo jest symbolem sukcesu w Polskim MMA. Ale drażnią mnie analizy na zasadzie &quot;Falcao miał problemy ze zdrowiem więc nie stanowi zagrożenia dla Mameda&quot;. Co za gówniany argument? Jedno nazwisko, Blagoy Ivanov, cios nożem w serce w 2012 roku, sześciogodzinna walka o życie na bloku operacyjnym, a od tamtej pory 4 wygrane w Bellatorze, dzisiaj też walczy. &quot;Falcao jest słaby, bo przegrał ze Shlemenką&quot;. No tak, a Mamed walczył z kimś chociaż w połowie tak dobrym jak Shlemenko? Zamiast tego przegrał z Santiago i Sakuraiem (tak wiem, to oficjalnie wałkowaty remis). Umiejętności Mameda są znacznie przeszacowane, a Falcao umniejszane. Mamed mistrzem parteru? No sorry ludzie, wy nie ogarniacie że on ostatnie walki toczył głównie ze stójkowiczami, nie miał ŻADNEJ sensownej walki z kimś o mocniejszym parterze? Mistrzem parteru to jest Held, a nie Mamed. Tak jak pisałem wcześniej, Maiquel ostatnie miesiące ćwiczył zapasy i parter, jeśli Khalidov go szybko nie podda, może przegrać w późniejszych rundach.

E 285

embotron

Użytkownik
Jeszcze raz napisze - nie polecam grac grubych pieniedzy na Thompsona. Oczywiscie jest lepszy od Pudziana, ale wydaje mi sie, ze jego argumenty w tej walce nie beda az tak wazne, bo Mariusz narzuci swoja walke. Nie polecam tutaj nic ruszac, a jak bedzie okaze sie wieczorem ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
w skrajności w skrajność, skoro masa taka ważna to czemu pudzian po przejściu na mma tyle kg redukował? sam o tym mówił w wywiadach, że nie da rady dotlenić, że jest przez to wolny i mało mobilny. Argument &quot;wystarczy, że Pudzianowski wygra pierwsza runde i nie da się skonczyc, a wtedy decyzja może pójść dla niego&quot; totalnie z dupy, to samo moge napisać że wystarczy że Oli wygra pierwsza runde...
Poza tym sam sobie zaprzeczasz, najpierw piszesz że prawie wszystko przemawia za Olim a zaraz mocno argumentujesz pudziana? Gdzie tu logika?
Czytaj ze zrozumieniem. Zacznijmy od tego, że po raz kolejny powtarzam, NIE namawiam do grania na Pudzianowskiego, ale po prostu przestrzegam przed hurra-optymizmem na Thompsona. Pudzian od kilku walk wnosi podobną wagę. To, że masa/siła jest ważna w MMA każdy wie. Wiadomo, wszystko musi być robione z głową i &quot;wypośrodkowane&quot;. Pudzianowski musiał przekształcić swoje mięśnie i na tyle, na ile dał radę, zrobił to. Wiadomo, że dalej jest to masa trudna to dotlenienia, ale nie można zaprzeczyć, że właśnie ta siła i masa będę działały na jego korzyść. Prędzej czy później Mariuszek pójdzie po obalenie i jeśli mu się to uda, Oliemu może być bardzo ciężko wstać spod 120kg mięcha. Na koniec powtórzę raz jeszcze i tyczy się to także drugiej częsci wypowiedzi- nadal faworytem w moich oczach jest Thompson i już po 2,20 można go grać, ale chciałem przestrzec tylko przed stawieniem domów na Oliego, bo mimo wszystko walka może iść w obie strony i po początkowym kursie koło 1,65 było to średnio opłacalne.

F 19

footbalfan

Użytkownik
Nie chcę siać paniki, ale wali wałem na kilometr niestety.Dziwna sprawa że kursy na Oliego poszły do góry.Podobno Anglik spłukany, czyżby zagrał na Pudziana i sie podłoży? Jeżeli to będzie walka czysto sportowa, to wiemy kto powinien wygrać.

szef10 216

szef10

Użytkownik
Aslambek Saidov - Borys Mańkowski

Powyżej 2,5 rundy
1,90 ekspekt

Kto to wygra?
Powinna zadecydować dyspozycja dnia.
Obaj to podobna klasa zawodników.
Silni zapaśnicy. Borys ma lepsza stojkę, wygląda na szybszego. Saidov walczy optymalnie, wykorzystuje swoje najsilniejsze strony, skutecznie ogranicza plusy rywala.
Saidov nie da sobie zrobic krzywdy. Umie się bronic przed ciosami, nie prowadzi otwartej walki ale też nie jest uderzaczem , ktory nokautuje.
Mańkowski jest na tyle dobrym grapplerem, że nie powinien dac się poddać ale jest chyba za słaby, żeby poddać Aslambeka.
Jeśli nie wydarzy się coś nieoczekiwanego - doczekamy decyzji sędziowskiej.
Myślałem, że się nie pojawią bety na over/under, to jest raczej najlepsza opcja na tą walke, na pewno delikatnie skorzystam.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

Znowu Ci sami sędziowie :/ Rosną szanse dla Mameda, maleją dla Strusa, patrząc na to kto sędziuje (Wojsław i Pawlęga zazwyczaj bardzo mocno sprzyjają Polakom, szukając dla nich punktów w każdym możliwym aspekcie).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom