>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

KSW 17 – Revenge 26.11.2011

Status
Zamknięty.
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Pełna racja co poprzednicy napisali. Nic dodać, nic ująć.
Teraz może uogólniamy odnośnie wizerunków gal w Polsce, ale to był doskonały przykład tego jak to wszystko wygląda.
W Spodku jeszcze jak byłem, była ta gala z Japończykami. Pudzian tak jak wczoraj przed Mamedem. Co po walce Strongmena się stało? niespełna połowa obiektu zrobiła się pusta. Ludzie wyszli przed walką wieczoru, czy to jest normalne?! Koksy w różowych polówkach Lacosty czy Tommy Hilfigera wybujani wychodzą przed najważniejszym starciem... (te odniesienia do ubioru nie mają na celu nikogo urazić, takie są fakty). Rozumiem, że mają kasę i płacą za co chcą.. Ubierają się jak chcą i za to nikogo dyskryminować nie można, chociaż ja bym czegoś takiego nigdy nie założył. Nie jestem zwolennikiem zaglądania innym do portfela także i don&#39;t care ;)
Co się działo dalej? Była dosyć ostra wymiana słów z Lewandowskim (współwłaścicielem), jednak nie było słychać tam wszystkiego czysto jak na tym co było przed reklamami, bo chcieli mu zabrać majka. Dużo faków, dużo dżołków, kompromitejszyn i te sprawy, frustracja uzasadniona. W pewnym momencie myślałem, że odwinie już Martinowi, bo tak zdenerwowany był.. ;) główne przesłanie poszło do milionów Polaków, którzy będą gwizdać na niego przy każdej możliwej okazji nie wiedząc o co chodzi w sporcie. Większość pewnie nie zrozumie tego...
Interesuje mnie bardzo postawa TVN-u w tym wypadku. Ktoś nie rozumie? TVN promuje nową federację MMA ATTACK, ma doskonały temat na skompromitowanie KSW, a co za tym idzie zwiększenie popytu na swój wytwór. Pierwsza edycja przyciągneła znane nazwiska w światku MMA, ale organizacja pozostawała wiele do życzenia. Nie od razu Rzym zbudowano w końcu... Pytanie tylko czy dostaną nagrania z komentarza Thompsona i z walki, którą emitował Polsat? Pewnie tak..

/edit: z drugiej strony doszukuje się absurdów, ale spójrzcie.. Może specjalnie takie szopki robią żeby tych w miarę &#39;kumatych&#39; obserwatorów z trybun się pozbyć, a luki w hali zapełnią popularne Janki. Janek kupi kiełbaskę, Janek kupi koszulkę, będzie krzyczał Pudzian, Pudzian. Zero problemów ;&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +2
artur202 4

artur202

Użytkownik
Poczytałem trochę opinii o KSW na amerykańskich forach. Sporo osób z różnych krajów jest rozczarowana.W miarę inteligentne komentarze dotyczą tego,że powinno się zmienić sędziów punktowych na tej gali. Szkoda bo przez takie wyniki sędziów tracimy oglądalność i szacunek. Sam Kawulski i Lewandowski stwierdzili,że powinna być 3 dodatkowa runda. Nie wiem co sędziowie widzieli ale ja widziałem 10-9 w pierwszej rundzie dla Thomsona i 10-9 dla Pudziana w drugiej rundzie. Dogrywka jak najbardziej wskazana bo wydawało mi się,że pod koniec walki Thomson miał już bardziej dosyć a Pudzian udźwignąłby dogrywke tak czuje, tym bardziej,że w stójce radził sobie naprawde dobrze.Kto wie może jakiś lewy albo prawy prosty w dogrywce rozstrzygnąłby walkę na korzyść Pudziana bez tych kontrowersji.
BTW
Jeden pozytyw z tej gali. Wszyscy są pod wrażeniem umiejętności Mameda, sporo pozytywnych komentarzy o naszym zawodniku. KSW,zeby być fair w stosunku do Thomsona powinna rzucić mu na KSW 18 Najmana ;DDD lol

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Poczytałem trochę opinii o KSW na amerykańskich forach. Sporo osób z różnych krajów jest rozczarowana.W miarę inteligentne komentarze dotyczą tego,że powinno się zmienić sędziów punktowych na tej gali. Szkoda bo przez takie wyniki sędziów tracimy oglądalność i szacunek. Sam Kawulski i Lewandowski stwierdzili,że powinna być 3 dodatkowa runda. Nie wiem co sędziowie widzieli ale ja widziałem 10-9 w pierwszej rundzie dla Thomsona i 10-9 dla Pudziana w drugiej rundzie. Dogrywka jak najbardziej wskazana bo wydawało mi się,że pod koniec walki Thomson miał już bardziej dosyć a Pudzian udźwignąłby dogrywke tak czuje, tym bardziej,że w stójce radził sobie naprawde dobrze.Kto wie może jakiś lewy albo prawy prosty w dogrywce rozstrzygnąłby walkę na korzyść Pudziana bez tych kontrowersji.
nie pokazywane w tv było zapewne, że Kawulski i Lewandowski w newralgicznych momentach gali siadali przy sędziach punktujących, to samo robił Krzysiek Kułak na walce Janka Błachowicza (normalnie siedział w 2 rzędzie od ringu, ale w połowie 1 rundy się przesiadł, żeby być najbliżej możliwie areny) i podpowiadał mu. To pierwsze jest totalnie niezrozumiałe dla mnie, to drugie jeszcze jeszcze, ale to i tak nie jest w porządku chyba? Bo jak sędzia ma obiektywnie ocenić jak po lewicy i prawicy ma szefów federacji, którzy promują Pudziana?

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
Bo jak sędzia ma obiektywnie ocenić jak po lewicy i prawicy ma szefów federacji, którzy promują Pudziana?
&quot;On tanio skury nie sprzeda&quot;
A co do sędziów to &quot;kij im w oko tym sędziom&quot;

Jeszcze mam takie pytanie do tych co bardziej znaja sie na MMA.
Czemu sędzia podniósł walkę do stójki skoro w parterze Thompson był aktywny w tej sytuacji??
Miało to miejsce na nieco ponad minutę przed zakończeniem drugiej rundy

airborne 105

airborne

Użytkownik
Szczerze ? jak zobaczylem, że nie ma dogrywki uznałem, że w 100% zwycięzcą jest Thompson....

Oszukali go...dobrze na koncu podsumowal organizatorów i publike....

Krótko mówiac.....MARIUSZ PUDZIANOWSKI......powinien wprost przez mikro powiedziec że nie czuje sie wygrany itp....

Ale coz... kasa rządzi w naszym kraju .... trzeba Mariuszowi dodac otuchy żeby kolejne KSW było ciekawsze ???? ..........w przypadku porażki Mariusza ciezko mi powiedziec co by bylo....

Szkoda, że nie ma sprawiedliwosci...życze mu jak najlepiej, ale nie lubie takich werdyktów.....

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Sprawa wygląda tak, że zawodnik podczas walki przy wyrównanej walce nie jest wstanie stwierdzić, że był gorszy. Adrenalina, chęć wygrania robi swoje. Często widać jak przed werdyktem oboje podnoszą ręce w geście triumfu, nawet w najlepszych organizacjach. Pudzian mógł wierzyć w zwycięstwo, bo końcówkę walki miał lepszą od przeciwnika. Jednak pierwsza to zdecydowana przewaga Thompsona i dla mnie jest dziwny ten werdykt. Teraz gdyby się wypowiedział, że oglądając powtórkę walki widać, że James zasłużył na zwycięstwo, wtedy był by honorowy. Nie zganiajcie winy na Pudziana, bo chłopak wszystko robił żeby wygrać. Sprawę zawalili sędziowie!

Otrzymane punkty reputacji: +2
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Interesuje mnie bardzo postawa TVN-u w tym wypadku. Ktoś nie rozumie? TVN promuje nową federację MMA ATTACK, ma doskonały temat na skompromitowanie KSW, a co za tym idzie zwiększenie popytu na swój wytwór. Pierwsza edycja przyciągneła znane nazwiska w światku MMA, ale organizacja pozostawała wiele do życzenia. Nie od razu Rzym zbudowano w końcu... Pytanie tylko czy dostaną nagrania z komentarza Thompsona i z walki, którą emitował Polsat? Pewnie tak..
Nie dostali by tego nagrania, zresztą nigdy nie widziałem żeby TVN miał jakieś video od Polsatu. Co ciekawe ktoś, pewnie chłopaki z Polsatu raportuje nagranie na Youtube ;) jako łamanie praw...

Ciekawy jestem jaka była oglądalność. Ale powoli odnoszę wrażenie, że Polsatowi jest nawet na rękę takie reżyserowanie, ludzie oglądają; reklamy wciskają gdzie się da, kasa leci wiec niema problemu. Znaleźli jelenia jakim jest Pudzian - który robi to co mu karzą, powoli staje się pośmiewiskiem, zresztą już jest pośmiewiskiem , wystarczy zajrzeć do neta. Prawdę mówiąc &quot;Kasa uświęca środki&quot;

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie dostali by tego nagrania, zresztą nigdy nie widziałem żeby TVN miał jakieś video od Polsatu. Co ciekawe ktoś, pewnie chłopaki z Polsatu raportuje nagranie na Youtube ;) jako łamanie praw...
Ciekawy jestem jaka była oglądalność. Ale powoli odnoszę wrażenie, że Polsatowi jest nawet na rękę takie reżyserowanie, ludzie oglądają; reklamy wciskają gdzie się da, kasa leci wiec niema problemu. Znaleźli jelenia jakim jest Pudzian - który robi to co mu karzą, powoli staje się pośmiewiskiem, zresztą już jest pośmiewiskiem , wystarczy zajrzeć do neta. Prawdę mówiąc &quot;Kasa uświęca środki&quot;
nie muszą dostać od Polsatu, mógł przecież ktoś nakręcić amatorsko... jest jakiś pkt w regulaminie, że nagrane video przez zwykłego kibica jest własnością federacji czy tam stacji telewizyjnej? nie wydaje mi się... było nakręcić i sprzedać za piękne pieniążki.. tylko kto mógł się spodziewać takiego rozwoju sytuacji? ciekaw jestem czy ktoś z TVN o tym pomyśli i ruszy z taką inicjatywą... ;))

spike761 37

spike761

Użytkownik
Fajny artykul od eksperta ....
http://www.eurosport.pl/redakcyjny_blog14/prawda-o-pudzianowskim.-przegral_post142082/blogpostfull.shtml

Nie no jeszcze raz ogladnalem ta walke i to jest masakra co sedziowie zrobili Tompsonowi , tam nawet w 100% nie bylo remisu , Pudzianowski 7 min lezal na placach i nic nie robil tylko bronil sie , a jezeli chociaz udalo sie w jednym momencie polozyc mu Tompsona to ten odrazu wyprowadzal dobre kontry ,
Kazdy co przynajmniej zna sie troche na MMA nie powie , ze walke wygral Pudzianowski
Ale najpiekniejsze jest to , co zrobil Tompson po werdykcjie i naprawde bede go podziwial , poniewaz trenowal ciezko , aby wygrac i wygral , dla tych co znaja sie na tym sporcie...

waska 131

waska

Użytkownik
Władze KSW anulowały wynik walki Pudzianowski Thompson - w trakcie walki doszło bowiem do błędów komunikacyjnych sędziów. - Uznajemy, że walka się nie odbyła - poinformowali szefowie federacji KSW.
wp.pl

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Władze KSW anulowały wynik walki Pudzianowski Thompson - w trakcie walki doszło bowiem do błędów komunikacyjnych sędziów. - Uznajemy, że walka się nie odbyła - poinformowali szefowie federacji KSW.

wp.pl
Aha, ciekawe co na to kibice, którzy zapłacili za bilety. Teraz wypada zrobić jeszcze jedną walkę, bo przecież &quot;zemsta&quot; nie wyszła i znów zarobić na naiwniakach. Ale żenada :?

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Aha, ciekawe co na to kibice, którzy zapłacili za bilety. Teraz wypada zrobić jeszcze jedną walkę, bo przecież &quot;zemsta&quot; nie wyszła i znów zarobić na naiwniakach. Ale żenada :?
myslisz ze Thompson bedzie chcial jeszcze przyjezdzac do Polski i byc oceniany [podejrzewam ze] przez tych samych sedziow?

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
myslisz ze Thompson bedzie chcial jeszcze przyjezdzac do Polski i byc oceniany [podejrzewam ze] przez tych samych sedziow?
Myślę, że jak mu dobrze zapłacą to jak najbardziej, a co do tych samych sędziów.. Wątpie, aby po takiej kompromitacji mieli oni jeszcze możliwość na KSW sędziować. Chociaż.. patrząc na tą farsę to wszystko jest możliwe.. :|

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
jak najbardziej . Wszystko powinno byc liczone po 1.0 w takiej sytuacji
raczej nie masz co liczyć na zwrot. jest punkt w regulaminie niemal u każdego buka, że późniejsza weryfikacja wyniku nie zmienia pierwotnego rozwiązania.. tak samo jest na żużlu jak ktoś pocina na niedozwolonych tłumikach czy nieoznakowanych oponach - nie wpływa to na rozliczenie zakładu... obym się mylił ;)
poprawy werdyktu nie komentuje, bo każdy się domyśla co mam do powiedzenia ;)

F 0

freedom

Użytkownik
jak najbardziej . Wszystko powinno byc liczone po 1.0 w takiej sytuacji
Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich.
Rozmawiałem przed chwilą z supportem ekspekta i
&quot;Ustalenia po walce nie maja znaczenia.Ogloszono wynik po walce i taki wynik jest utrzymany.&quot;
Takze marne szanse chociaz np w betclic jest zapis
&quot;W przypadku rozstrzygnięcia „no-contest” lub remisu technicznego wszystkie zakłady będą anulowane.&quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom