@farmer1990 >>> dzięki za gratulacje i podane wczoraj typy , ale tym symbolem ND ( mającym tu u Ciebie znaczenie:
typ niezgodny z metodą , choć wart uwagi ) należy także oznaczyć mecze:
a/ Koeln- Straubing ND ( bo przecież w 60 min w 4 poprzednich meczach brak min 3 LOSS/WIN v min 3 WIN/LOSS )
b/ Togliatti- Toros ND ( powód jak wyżej , czyli brak spełnionych warunków dla metody! )
zaś
całkowicie niezgodne z moją metodą są tu podane przez Ciebie mecze:
a/ Bietigheim- Lausitzer 1
b/ Pitea- Tingsryds 2
........
ponadto typ na mecz Perm- Karaganda 2 podałem już wczoraj o 19.12 , a typ na mecz Farjestads- Modo także podałem wczoraj i jest to więc czysty typ w ramach metody, więc skąd to ND u Ciebie przy tym typie?
Dlatego przy zamieszczaniu tu wpisów , proszę jednak o ścisłe trzymanie się zasad doboru typów , w zgodzie z algorytmem metody "Krótkookresowa analiza formy w hokeju" , bo jak wskazują wyniki oddane yieldem
7% - tylko to daje efekt , choć wielokrotnie przecież z bólem serca musiałem odrzucać typ "zepsuty" zaledwie 1 remisem w 60 min.
...........
Stosowane w tym wątku a jeszcze dodatkowo zaostrzone od 15.11.2012 kryteria doboru w ramach metody "Krótkookresowa analiza formy w hokeju" , opierają się teraz wyłącznie o mecze , w których każda z drużyn w ramach pary rywali ma w regularnym czasie 60 min ( więc już bez dogrywek i karnych ) w poprzednich swoich 4 meczach zarówno home/away - minimum 3 wygrane/przegrane i spotyka się z drużyną , która ma także w swoich poprzednich 4 meczach minimum 3 , ale już przeciwne wyniki czyli przegrane/wygrane, także zarówno home/away.
Zaznaczam , że nie chodzi tu o wyniki z ich H2H , a o indywidualne statystyki za 4 mecze każdej z drużyn.
Taki dobór powoduje , że jedna z drużyn ( na podstawie tej w/w analizy formy w świetle jej ostatnich wyników ) ma przynajmniej teoretyczną sporą przewagę nad rywalem , skoro ta ekipa która ma minimum 3 wygrane w 4 meczach , wpada teraz na lidze na taką ekipę , która ma już minimum 3 przegrane w 4 meczach.
Nie mają tu więc znaczenia np. aktualne miejsca w tabeli obu rywali , ani wyniki ich poprzednich wzajemnych konfrontacji w H2H - kierujemy się tylko tym podanym kryterium poprzednich 4 wyników w regularnym czasie 60 min ( bez loterii w postaci OT i karnych z których to wyniki mogą fałszować obraz stanu formy ) .
P.s: choć oczywiście w swoim prywatnym typowaniu można grosz stawiać i na takie drużyny , które mają np. 2 wygrane w 60 min i 1 wygraną po OT czy karnych i grają z ekipą mającą same 4 porażki - to jednak nie podajemy tu z kolegą @kvelk1 tego jako typ , gdyż w ramach tego wątku ściśle trzymamy się powyżej opisanej zasady: WIN/LOSS w min 3z4 v LOSS/WIN w min 3z4 , więc w jasnych dla analizy formy okolicznościach wygranych uzyskanych w podstawowym czasie 60 minut.
Pozdrawiam
.............
.