Krótkookresowa analiza formy w hokeju.
Kilka lat temu ( już pod koniec sezonu hokejowego ) wpadłem na pomysł gry jedynie takich meczów, w których w ramach indywidualnych bilansów pary rywali ale za ich ostatnie, czyli poprzednie 4 mecze ligowe
( więc nie H2H !!! ) znajdę takie układy wyników, w których jedna drużyna ma minimum 3 wygrane a druga minimum 3 porażki.
Inaczej mówiąc: bazowałem na krótkookresowej analizie formy, a pod uwagę brałem kolejne mecze - bez podziału na dom i wyjazd.
Test tego systemu przeprowadziłem w realu, a na pewnym znanym forum bukmacherskim podawałem także te przedmeczowe typy i ich wyniki.
Test zakończył się rewelacyjnie: na 21 meczów dobranych do gry wg w/w kryteriów, trafiłem 16 bądź 17 z nich...
UWAGA:
grałem na drużyny mające te minimum 3 zwycięstwa w 4 ostatnich meczach - lecz tylko gdy miały grać z drużynami mającymi minimum 3 porażki w 4 ostatnich meczach i miejsce spotkania ( dom lub wyjazd ) nie miało tu znaczenia i by wyłowić takie pary do gry, robiłem przegląd wśród wszystkich lig!
...........................
Typy w tym sezonie będą dobierane wg wyników w poprzednich 4 meczach - tylko w 60 min bez dogrywek i karnych: