>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kontinental Hockey League KHL 2012-2013

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Magnitogorsk - Traktor Chelyabinsk​

Nie mam wątpliwości co do tego że będzie to bardzo ciekawe i prawdopodobne że wyrównane spotkanie, Magnitka po dwóch spotkaniach z drużynami o wiele słabszym potencjale jutro podejmie Traktor który ma tylko 3 punkty miej w konferencji jak i dywizji. Co ciekawe ostatnie trzy spotkania obu drużyn odbyły się z tymi samymi rywalami i wyniki również zaskakują bo oto obie ekipy przegrywały u siebie z Sibirem, co prawda Traktor po dogrywce ale to również porażka, co do pozostałych rywali różnica jest taka że Magnitogorsk wygrywał z Novokuznietskiem 6:0 a z Amurem 7:0 natomiast Traktor również u siebie wygrywał z tymi ekipami w stosunku 3:1. To co można nazwać największą bronią gości to z pewnością gra obronna, obecnie jest to trzecia drużyna egzekwo z Yarosławiem jeśli chodzi o stracone bramki, Magnitogorsk wcale nie ustępuje gościom ponieważ stracili tylko dwie bramki więcej.
Jestem ciekaw jak po przerwie noworocznej zaprezentują się obie drużyny, jeśli gospodarze nadal utrzymają swoją moc ofensywną to myślę że spokojnie powinni sobie poradzić z Niedźwiadkami, w innym przypadku Garnett może być tu sporą zaporą dla ofensywy Magnitki.
Na pewno godny polecenia w tym meczu jest under, jeśli będą bronić Garnett i Ahonen to spokojnie ten mecz zamknie się w maks 5 bramkach. Co do zwycięzcy, faworyzuje gospodarzy którzy mimo wszystko mają większy potencjał w ofensywie no i świetnego Mozyakina, który robi różnicę.
Metallurg Magnitogorsk 60&#39; / 1.70 Unibet ✅ 3:0
Under 5.5 / 1.88 MarathonBet
✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Amur - Omsk

Znowu mecz z udziałem Amura, ale nie może być inaczej gdy do Khabarovska przyjeżdża drużyna z Omska. Omsk to obecnie druga drużyna konferencji wschodniej, a także drużyna która jest w bardzo dobrej dyspozycji, bilans ostatnich 10 spotkań to 7 zwycięstw i 3 porażki. Bardzo ważna rzecz która tyczy się Omska to fakt iż oni nie notują gwałtownych spadków formy, cały czas jest stabilizacja i można powiedzieć że Omsk gra swoje, oczywiście zdarzają się porażki ale są to pojedyncze mecze, które zazwyczaj kończą się porażką jedną bramką lub po dogrywce. Największa siła Omska to z pewnością to że w tej drużynie prócz Kostitsyn&#39;a nie ma zawodników z NHL, wszystko jest oparte na swoich graczach, a teraz nawet jak Sergiej wyleci do USA to nie będzie to tak odczuwalna strata jak np. w SKA czy Magnitogorsku. W tym momencie Omsk wychodzi na czoło stawki. To że Omsk jest drużyną zdecydowanie lepszą od Amura to nie podlega żadnej dyskusji. Amur wygrał ostatnio z Barysem po wyrównanym meczu i na pewno podziała to bardzo mobilizująco na tą ekipę. W jutrzejszym meczu widzę spory problem dla Amura, mianowicie Omsk to królowie defensywy, w ostatnich 5 spotkaniach stracili 4 bramki z czego 2 w meczu z Jarosławiem, Ramo bramkarz Avangarda został ostatnio wybrany najlepszym bramkarzem grudnia, także gospodarze mogą zostać mocno ograniczeni w swoich poczynaniach ofensywnych, a to że Omsk zdobędzie 2-3 bramki to jestem spokojny. Nie spodziewam się tu też fajerwerków pod względem ilości bramek, wynik w okolicach 1:3 lub 0:2 dla gości nie będzie zaskoczeniem.
Omsk 60&#39; / 1.77 Betsafe ✅ / (-1,5) 2.45 Betsafe ✅ 1:3

Otrzymane punkty reputacji: +1
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Atlant vs Severstal Cherepovec ✅✅✅ 0-3
X2
1,75
bet365

11 vs 6 ekipa konferencji zachodniej.Według bukmacherów nieznacznym faworytem są gospodarze. Jednak ja skłaniam się ku gościom.Popatrzmy na ostatnie mecze Atlantu u siebie. Mogło by się wydawać,że na własnej tafli grają o wiele lepiej niż na wyjazdach,a tu 5 ostatnich spotkań i 5 porażek i m.in tęgie lanie od jednej z najsłabszych ekip z Ekaterinburga (2-6).
W całym sezonie w meczach u siebie radzą sobie także słabiutko(6-12)
Goście może i też nie zachwycają swoją grą na wyjazdach,ale w przekroju całego sezonu są ekipą lepszą i w takich meczach muszą zdobywać punkty,aby umocnić swoją pozycję i mieć spokojne kolejne mecze w kontekście walki o play-offy.
W obecnym sezonie ligowym obie ekipy spotkały się raz.Cherepovec bez najmniejszych problemów ograł Atlant 4-0
http://www.livesports.pl/mecz/Wdp0e1TF/#szczegoly-meczu

Otrzymane punkty reputacji: +2
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Slovan Bratysława - Traktor Czelabińsk
Ekipa Slovana przeżywa ostatnio wyśmienity okres, wygrane z takimi firmami jak Magnitka czy Bars Kazań robi wrażenie, ich dzisiejszy rywal, Traktor z Czelabińska też należy do czołowych ekip KHL i przed zawodnikami Slovana dzis nie lada wyzwanie. Slovan w ostatnich dniach opuścił obronca Buffalo Sabres, Andrej Sekera, który ze względu na kończący sie lokaut w NHL, musiał powrócić za Ocean. Drugi z nhl-owych posiłków Slovana, Lubomir Visnovsky z NY Islanders, prawdopodobnie zostanie ze swoimi obecnymi kolegami do czasu odpadnięcia Slovana w Playoffach.
W bramce Slovana, rewelacyjnie ostatnio spisuje się młody prospekt Tampy Bay Lighting, Jarosław Janus, który w tym sezonie wyrósł już na jednego z czołowych goalie w KHL. Goście którzy przegrali ostatnio po dogrywce z CSKA Moskwa, mimo tego iż w tym meczu wyrażnie przeważali, bedą chcieli wkońcu zgarnąć dziś komplet punktów na wyjeździe. Myśle iż ostatnie emocje po wygranej z Magnitogorskiem już opadły i to właśnie Traktor wygra dziś w Bratysławie.
Traktor 60&#39; 2.05 Unibet ⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Novokuznetsk - Omsk​

Dobrze się trafia, że to akurat drużyna z Omska ma teraz w swym kalendarzu mecze z drużynami które nijak mają się potencjałem do najlepszych w KHL. Drużyna jutrzejszych gospodarzy to tak naprawdę na tę chwile już zlepek ludzi, który myśli o dograniu sezonu, a potem nie wiadomo co dalej. Głośno mówi się o tym że Novokuznetsk z braku pieniędzy w ogóle nie przystąpi do kolejnego sezonu, aczkolwiek ja bym to na razie tonował ponieważ to plotki a wiadomo jak jest w Rosji, pieniążki biorą się znikąd :razz: Odnośnie dokonań Metallurga to wszystko jest wręcz banalne, z drużynami typu Barys, Yugra czy też Ekaterinburg potrafią prowadzić ciekawe i wyrównane pojedynki w których ofensywa bierze górę, ale to często również okazuje się ich gwoździem do trumny. Stąd też pojedynki z najlepszymi tej ligi pokazują wszystko, niedawno w Novokuznetsku grało Dynamo oraz SKA, pierwsi wygrali 2:4 natomiast Petersburg 1:4. Ostatnimi czasy drużynę opuścił Robitaille, postać na pewno jedna z kluczowych 32 punkty od początku sezonu, co ciekawe trafił do Donbassu, a warto zauważyć iż w Novokuznetsku grał drugi sezon.
Jeśli chodzi o Omsk to ostatnio już napisałem chyba wszystko co najważniejsze, no i to się nie zmienia, Avangard swoją żelazną obroną jest w stanie wygrać mecz z każdą drużyną, co ciekawe w meczu z Amurem odpoczywał Ramo, zamiast niego wystąpił Rejzvikh który pomimo 34 strzałów ze strony gospodarzy, stanął na wysokości zadania i obronił 33. Jutrzejszy mecz może być zbliżony scenariuszem do tego który Omsk rozegrał, na &quot;końcu świata&quot;, ale ja będę upatrywał jednej różnicy, mianowicie Novokuznetsk nie potrafi grać tak w obronie jak Amur. Wnioski można wyciągnąć samemu i oczywiście polecam grę na gości.
Omsk 60&#39; / 1.65 Bet365 ✅ / (-1,5) 2.20 Bet365 ✅ 3:5
Teraz wybiegnę trochę w przyszłość i przedstawię swoją wizję na temat tego kto może wygrać całą ligę. Jak wiadomo koniec lokautu to także koniec marzeń o Gagarinie dla niektórych ekip, niektórzy byli sprytniejsi i stworzyli sobie drużyny oparte na zawodnikach którzy błyszczeli w KHL, inni podpisywali umowy z tzw. free agent do końca sezonu KHL. Według mnie z gry o stawkę już teraz wypada CSKA, Datsyuk dawał tej drużynie inną jakość, poza tym pozycja bramkarza, wiadomo że Bryzgalov to jednak klasa sama w sobie, na PO byłby jak znalazł, Stana z potencjałem ale to nie to samo. Kolejni którym nie dawałbym tak sporych szans to z pewnością panowie z Petersburga, najważniejsza rzecz, SKA nie ma klasowego bramkarza który w meczach na 1:0 podczas PO będzie im ratował tyłek, był Stepanek to go wypuścili do Lva bo mnie Bobra, Bober wraca do NHL i zostaje przeciętny Ezhov. Pozostanie Kovalchuk też tu dla mnie niewiele zmienia, a jego odejście tym bardziej dobija SKA, to jest typowy przykład jak nie należy postępować gdy jest lokaut. Pora przejść do tych którzy są przeze mnie naznaczeni do Gagarina, mam trzy drużyny: Omsk, Kazań i Magnitka, z tym że mocniej bym faworyzował pierwsze dwie. Zacznę od Magni, tutaj mamy przykład rozsądnego podpisywania umów ponieważ nadal pozostają O&#39;Reilly i Zuccarelo, do tego dochodzi świetny Mozyakin oraz Ahonen w bramce, jest potencjał i są spore oczekiwania, czego może im brakować w kluczowych momentach to według mnie brak człowieka który w obronie pokieruje grą Magni, był Gonchar, więc to było kilkanaście lat doświadczenia, jest młody Antipin który dobrze spisuje się w ofensywie, ale jak dla mnie to za mało, w PO nie ma miejsca na słabości. Koniec końców Omsk i Kazań, Omsk wiadomo przegrany ostatni Gagarin, w tym sezonie koncertowa gra jak na razie i widać że są jeszcze mocniej zdeterminowani by tym razem osiągnąć cel, bardzo ciekawie zbudowana drużyna, od Ramo po przez Frolova, Syomina, Perezhogina, Zaborskiego czy też Kostitsyna. W defensywie bez wielkich nazwisk, ale bardzo rzetelnie i do bólu, co prawda Omsk nie jest najlepszą ekipą pod względem straconych bramek, ale plasują się na 5 pozycji, a w PO mecze z ich udziałem to zapewne będą spotkania o ograniczonej ilości bramek, no i popisy Ramo. Świetny ruch transferowy to Zaborsky człowiek który robi różnicę i wnosi wiele dobrego do gry Omska.
Kandydat numer dwa czy Kazań, bez większych zmian, stała ekipa, duże doświadczenie, pozycja bramkarza bardzo dobrze obsadzona, właściwie bez wielkich gwiazd, lub też z gwiazdami które swój czas już miały, ale nadal prezentują świetną dyspozycję, Kazań to na tę chwilę najlepsza obrona ligi i w końcówce sezonu co raz mocniej uwidacznia się styl gry jaki możemy zobaczyć w PO.
Zapomniałem o obrońcy trofeum czyli Dynamo Moskwa, ale to już krótko, nie ma Oviechkina, Backstroma, Komarova, a także Anisina który był reżyserem i sercem drużyny która w tamtym sezonie zdobywała mistrza, na tę chwilę może brakować mocy w ofensywie, podobnie jak w Petersburgu tyle że tu w meczu na 1:0 wyjdzie na to że nie będzie miał kto strzelić bramki ;)
To moje subiektywne spojrzenie na KHL, taki a nie inny wybór konsultowałem również z użytkownikiem Piscatella, który posiada sporą wiedzę na temat KHL, dlatego z czystym sumieniem polecam moich kandydatów, kursy jak na razie bardzo dobre, więc można swobodnie w to wejść ;)
Winner
AK Bars Kazań 6.50 William Hill
Avangard Omsk 8.00 William Hill

Otrzymane punkty reputacji: +37
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Amur Chabarowsk - Jugra Chanty-Mansyjsk
Amur po nieznacznej porażce z Omskiem, podejmie na własnej tafli, gości z Chanty-Mansyjska. Wynik meczu z Omskiem prawdopodobnie byłby inny gdyby nie świetna postawa Eduarda Rejzvijka, młodego zmiennika Kariego Ramo. Rejzvijk bronił jak natchniony i został ojcem sukcesu Avangarda w tamtym meczu.
Jutrzejszy rywal Amura, Jugra z Chanty-Mansyjska ma jeszcze spore szanse na PO, gdyż na 11 kolejek przed konćem traci zaledwie 2 punkty do postseason. Mimo tego, goście nie są faworytem tego spotkania, ponieważ mecz zostanie rozegrany w twierdzy Amura - Platinum Arenie w Chabarowsku. Obaj goalies Jugry, Masalskis i Biryukov prezentują przeciętny poziom, czyli krótko mówiąc &quot;lubią sobie puścić&quot;.
Amur gra już tylko o honor ale tacy rywale jak Jugra na ich własnej twierdzy, nie są im straszni, tak wiec gram tym razem na gospodarzy w czasie regulaminowym.
Chabarowsk 60&#39; 2.15 Unibet ⛔ Dopiero po karnych.

anzelmo 268,5K

anzelmo

Użytkownik
Khabarovsk-Yugra 09.01.2013 09:00
hokej ROSJA: KHL
typ under 5,5
kurs 1,78
Pinnacle Sports
Jako ze kolega mnie ubiegł z typem na skoki, moim zakładem dnia jest bardzo ważne spotkanie w khl. Po miedzy Amur Khabarovsk a Yugra Khanty-Mansiysk.Typ dotyczy undera bramkowego i myślę ze jest bardzo realny. Yarga statystycznie zalicza więcej overowych spotkań bo 22 / 41= 53.7 % Goście sa po 2 trudnych meczach zakończonych remisami, właśnie w ostatnim czasie grali dość overowo. Mieli serie 4 spotkań powyżej 5,5 gola na mecz.Zespól z Syberii walczy jeszcze o posteason, jak na razie oba zespoły grały raz i yaruga wygrała 6-4 u siebie. Amur to zespól underowy 26 / 41=63.4 % patrząc na to ze goście grali ostatnio bardzo często plus podrożę, co powinno sie odbić Gospodarze tego meczu sa myślę lekkim faworytem tego spotkania, zagrali bardzo wyrównany mecz z Omskiem przegrywając 1-3 u siebie. Tracąc decydujące bramki w ostatniej tercji.

Otrzymane punkty reputacji: +4
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Lokomotiv Jarosław - Sewerstal Czerepowiec
Jak dla mnie &quot;Big Play&quot; w Kontynentalnej Lidze Hokeja na jutro. Gospodarze od 17 spotkań bez remisu w czasie regulaminowym, dodatkowo grają z rywalem z własnej dywizji, dwa pierwsze mecze z Czerepowcem gospodarze wygrali, lecz oba te mecze były &quot;na styk&quot;, gdyż Lomotiv wygrał 1:0 na wyjezdzie i pozniej 2:0 w arenie 2000 w Jarosławiu. Skład gospodarzy opuścili ostatnio lider punktowy Artiom Anisimov i bramkarz Semion Warłamov, obaj wracają do swoich klubów w NHL. O ile odejście Warłamova nie jest osłabieniem, gdyz Lokomotiv ma w składzie innego świetnego bramkarza, Curtisa Sanforda, o tyle brak Anisimova bedzie odczuwalny w ofensywie drużyny Lokomotivu. Sewerstal z kolei wzmocnił ostatnio filigramowy napastnik, Michaił Anisin, ten sam który w zeszłym sezonie poprowadził moskiewskie Dynamo do pucharu Gagarina. w porównaniu do dwóch pierwszych spotkań w tym sezonie, Sewerstal ma tym razem wiecej do zaoferowania i z pewnością &quot;Loko&quot; bedą mieli z nimi cieżką przeprawe, która napewno zakończy sie na dogrywce lub rzutach karnych. Gospodarze 17 meczy bez dogrywki, a jak wiadomo każda seria kiedyś sie kończy, myśle że stanie się to już jutro, jeśli jednak wynik bylby inny to polecam progresje na wynik remisowy, Lokomotiv napewno zremisuje któreś z kolejnych spotkań. Mimo to polecam grać ten typ grubo. Naprawde dobra lokata na jutro w KHL.
X 60&#39; 4.50 Unibet ⛔ Jeszcze nie tym razem...

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
HokejRosja KHL 10.01.2013. godz. 14.00
Spotkanie: Ufa – St. Petersburg- wynik 2:4 ✅ :grin:
Typ: over 5 azjan
Kurs: 1.85
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Ekipa gospodarzy Ufy aktualnie plasuje się na siódmej pozycji w Konferencji Wschodniej z dorobkiem 64 punktów. Nad Yugrą która zajmuje pierwsze miejsce z zespołów które nie mieszą się w play-offach ma osiem punktów przewagi. W 40 spotkaniach Ufa ma na koncie 110 strzelonych bramek przy 113 straconych – średnia 5.6. Na własnej tafli wyglądają bardzo mocno 14 zwycięstw przy 6 porażkach, dobra ofensywna 68 strzelone, przeciętna defensywa 50 straconych – średnia 5.6. Trzy ostatnie spotkania w Nowym Roku to zwycięstwo z Chekhov 0:3, sromotna porażka z Kazaniem 9:3 i ostatnio zwycięstwo z Dynamem 1:0.
St. Petersburg natomiast przewodzi w Konferencji Zachodniej, 89 punktów zdobytych w 41 potyczkach. Zaraz po Magni mają drugą ofensywę w całej lidze 146 bramki strzelone przy 96 straconych – średnia 5.9 najwyższa w Konferencji. Po za własną taflą radzą sobie dość dobrze 12 zwycięstw przy 8 porażkach, bramki 62:52 (średnia 5.7) – trzymają poziom w ataku, gorzej w defensywie. W wyniku końca Lockoutu stracili swojego pierwszego bramkarza Bobrovskiego, który bardzo dobrze radził sobie w bramce 24 spotkania poniżej dwa gole na mecz puszczone (GAA 1.94, skuteczność 93.2%. Do dyspozycji trenera zostaje tylko dwójka bramkarzy Yezhov 14 spotkań w tym sezonie GAA 2.58, 91.2% oraz młody Shikin który w tym sezonie jeszcze nie bronił. Nowy Rok mogą zaliczyć do dość udanych dwa bardzo przekonywujące zwycięstwa z Yaroslavlem 4:0, 0:5 z Niznekamsk i ostatnio porażka z Kazaniem 3:1.
Ufie nie zawsze wychodzą spotkania z najsilniejszymi w lidze chociażby „łomot” z Kazaniem 9:3 a potencjał ofensywny zbliżony do Petersburga i pewnie znowu dwie –trzy bramki stracą. Jednak Ufa u siebie rzadko przegrywa i oni wobec straty bramkarza przez Petersburg też w tym spotkaniu coś włożą. W poprzednim sezonie na tafli Ufy wynik overowy 2:4 dwa sezony temu również 3:3 w regulaminowym czasie gry. W tym roku w Petersburgu był pogrom 7:2. Dziś znowu możemy się spodziewać bramek w tej konfrontacji.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Atlant - Vityaz Chekhov​

Postaram się krótko. Gospodarze w lekkim dołku, w sumie to bardziej gra w kartkę ponieważ na wyjazdach swobodnie potrafią ograć Omsk, a u siebie nie potrafią sobie poradzić z Mińskiem. Największy problem gospodarzy to ofensywa, dwa ostatnie mecze i 0 zdobytych bramek, słaba forma Zheredeva już nie wspominając o pozostałych graczach. Atlant w ostatnich dwóch meczach oddawał odpowiednio 19 i 17 strzałów, a co ciekawe w wygranym meczu z Omskiem oddali 20, ale za to Avangard oddał 51 :razz: i nic im nie wpadło. Jest tak: defensywnie bez większych zarzutów ale w ofensie straszna posucha. Goście odkąd zaczęli mocniej interesować się grą w hokeja a nie toczeniem &quot;walk MMA&quot; na tafli lodu, od razu uzyskali efekty, w rezultacie Czechow to już nie są chłopcy do bicia, ale drużyna która przyjeżdża przysporzyć wielu problemów zbyt pewnym siebie ekipom. Fakt faktem nie zawsze im się udaje ale jest spory progres i dlatego też można powiedzieć że są na zbliżonym poziomie do gospodarzy ponieważ w tabeli dzieli ich tylko punkt. Obie ekipy już bez szans na PO, ale w moim przekonaniu to goście będą dziś drużyną która zrobi na pewno więcej aby wygrać. Dla mnie niekwestionowanym liderem wśród typów na ten mecz jest dodatni hendi na gości i wam też gorąco polecam.
Vityaz Chekhov (+1,5) / 1.66 Bet365 ⛔ 7:3
e: bez mydła ich ograli, widać że zmiana bramkarza nie wyszła im na dobre...

Dla odważnych typ na gości ML w Unibet jeszcze 3.20 także całkiem przyjemny kurs.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
W bramce Czechowa Lisutin, z nim bedą mieli ciężko to wygrać
O takich przypadłościach piszemy przed meczem a nie w trakcie trwania spotkania ;) To tak na przyszłość.

Garść informacji na temat tego co dzieje się w lidze, a akurat jest parę ciekawych zmian.
▶Detroit Red Wings zgodziło się by Pavel Datsyuk zagrał w meczu gwiazd ligi KHL.
▶Alexander Medvedev szef ligi KHL telefonował do Visnovskiego i &quot;udzielił&quot; mu błogosławieństwa aby nadal nadal grał dla Slovana bez większych obaw. Jak się wyraził Visnovsky &quot;Povedal mi, že stojí za mnou, že zmluva medzi NHL a KHL nie je podpísaná&quot; także na pewno jest to niemała ciekawostka, odnośnie tego jak na to wszystko zapatrują się władze KHL.
▶ Amur Kchabarovsk oddał Jakuba Petruzalka do Dynamo Moskwa natomiast obrońca Alexander Osipov powędrował do Kazania, te dwa ruchy transferowe wskazują jednoznacznie że Amur w tym sezonie już wywiesił białą flagę, oczywiście to że nic nie osiągną było wiadome od dawna, ale oddając swoich najlepszych zawodników nie wiem jakie mają perspektywy na kolejny sezon.
▶ Dynamo Moskwa jak już pisałem pozyskało Petruzalka, ale straciło Richarda Gynge który powędrował do HC Lev Praga.
▶ CSKA odsunęło od składu Alexandra Radulova, który popadł w konflikt z trenerem Bucajevem.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Istna &quot;wyprzedaż&quot; w klubie z Chabarowska, Amur tym samym pozbawia siebie szans na jakiekolwiek punkty w pozostałych dziesieciu kolejkach sezonu.
Co do znaczenia tych transferów, dodam iż Petruzalek przychodzi do Dynana by wypełnić lukę w po Ovieckhinie, zaś Osipov w Kazaniu bedzie pełnił tą samą role co dotychczas Aleksiej Jemelin, który podobnie jak Ovieckhin, wraca do NHL.
Dynamo Moskwa i Bars Kazań to nie jedyne kluby, które rozpoczęły ofensywe tranferową przed playoffami, wtóruje im w tym Donbass Donieck który sprowadził dziś
bramkarza Chrisa Holta z Automobilista Jekaterynburg, a także napastnika Dimitriego Kagarlinskiego z Metallurga Nowokuznieck.
Podsumowując, ekipy z końca tabeli odpuszczają już całkowicie ostatnie 10 kolejek, i oddają swoich najlepszych graczy do ekip które zrobią z nich wiekszy pożytek.
W najbliższych dniach możemy się spodziewać kolejnych tego typu informacji.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ciekawy ruch transferowy w Kazaniu, pozyskanego ostatnio Osipova AK Bars oddaje do Atlantu, ale w przeciwnym kierunku wędruje Nikolaj Żeredev czyli poważne wzmocnienie ofensywy Kazania. Odnośnie Osipova widać że w Kazaniu nie martwią się o defensywę i jego pozyskanie było celowe, by go oddać później do Atlantu.
W ostatni weekend odbył się All Star week i poniżej zamieszczam kilka ciekawych &quot;zajawek&quot; z tego wydarzenia ????
Cały mecz
http://www.youtube.com/watch?v=TpgirtZEf2g
Coś nowego :razz:
http://www.youtube.com/watch?v=6lX2eXrW45I&amp;feature=player_embedded
Karniaczki
http://www.youtube.com/watch?v=KvSu5WmPQpQ

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Sewerstal Czerepowiec - Lokomotiv Jarosław
Po ostatnim wygranym przez Sewerstal, meczu w Jarosławiu, rywalizacja przenosi sie do Czerepowca, gdzie już jutro obie ekipy stoczą pomiędzy sobą ostatni bój w sezonie regularnym. Do tej pory dwa razy wygrał Lokomotiv, a ostatnio w Jarosławiu górą był Sewerstal. Jak już pisałem w poprzedniej analizie, goście są już 18 meczy bez dogrywki, tak więc kontynuuje progresje na wynik remisowy Lokomotiwu. &quot;Loko&quot; z pewnością wyciągnęli wnioski z ostatniej porażki i tym razem postawią twarde warunki na terenie Sewerstalu i mam nadzieje że będziemy świadkami pierwszej od 16 listopada, dogrywki z udziałem Lokomotiwu.
X 60&#39; 3.80 Unibet ✅

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Rosja KHL 15.01.2013. godz. 14.00
Spotkanie: Yugra – Barys Astana - Barys i jego wesoły hokej:browar565: już po 2. tercji zrobił niezły over 5:3 tak więc do ksiąg ✅
Typ: over 5 azjan
Kurs: 1.66
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Po weekendzie gwiazd hokeiści wracają to prawdziwego grania. Jako pierwsi po przerwie na taflę wyjdą gracze Yugry i Astany.
Yugra aktualnie na pozycji 9 pierwszej która nie daje awansu do fazy play-off, mają jednak tylko cztery punkty straty do Niznekamsk a więc nadal są w grze. Po 42 kolejkach udało im się zgromadzić 56 punkty, bilans to 20 zwycięstw przy 22 porażkach. Co istotne są jedną z najbardziej overowych ekipa w Konferencji druga pozycja w tej klasyfikacji ze średnią równo 6.0 na co skład się 118 bramek zdobytych przy 135 straconych (druga najgorsza defensywa). Na własnej bilans dość wyrównany zarówno w pojedynkach 11 zwycięstw 8 porażek jak i bramkach 60:57 i średnia dalej utrzymana a nawet u siebie jeszcze większa 6.2.
Barys natomiast w lidze na wysokiej 5 pozycji, pewni gry w play-offach jeszcze nie są ale są już blisko zrealizowania tego celu. Po 42 pojedynkach mają na koncie 67 oczka, bilans dodatni 22-20. Barys to zdecydowanie najbardziej overowa ekipa średnia 6.2 aż 134 bramki strzelone przy dużej ilości straconych 124. Po za własną taflą spisują się bez rewelacji 9 zwycięstw 13 porażek, ale co najważniejsze czy to dom czy wyjazdy nadal jest to ofensywny hokej, po za domem średnia 6.1, bramki 63:72 ( zdecydowanie więcej bramek stracą na wyjazdach).
Pojedynek dwóch ekip którym ofensywny hokej nie jest obcy. Dwie drużyny które stawiają raczej na atak niż defensywę. Ostatnie pięć meczy obu ekip to potwierdzają Yugra bramki 17:20, Barys 20:18. Ostatni pojedynek w tym sezonie zakończył się zwycięstwem Astany 6:2 pora na rewanż z bramkami w tle, tak więc dziś znowu powinno być żywo na tablicy wyników. Jeszcze coś o bramkarzach wiadomo przy takiej ilości bramek straconych obu ekip nie są tą specjaliści w tej dziedzinie. W Yugrze na tej pozycji jest dość duża wymienność 17 spotkań ma Biryukov i 24 pojedynki Masalskis – obaj bardzo zbliżone osiągnięcia średnio po 3 bramki na mecz wpuszczone, skuteczność niewiele pona 90%. Po przeciwnej stronie mamy do czynienia z podobną sytuacją pierwszym bramkarzem jest Lassila 24 spotkania GAA 2.71, 89.5%, drugim Yeremeyev 19 spotkań GAA 2.89, 88.9% swoej także bronił młody Poluektov 9 pojedynków GAA 3.00, 88.7% - tak więc wszyscy poniżej 89% skuteczności.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Donbass Donieck - Torpedo Niżny Nowogród
Ekipa Donbassu po wygranym pucharze kontynentalnym wraca do swoich właściwych rozgrywek w lidze KHL. Ich jutrzejszym rywalem będzie Torpedo z Niżnego Nowogrodu.
Goście w tabeli tracą tylko 2 punkty do ekipy Donbassu i nadal mają całkiem realne szanse na postseason. Kadrowo drużyna z Ukrainy wygląda dużo lepiej niż ich rywal z Niżnego Nowogrodu, ponieważ w miejsce wracających do NHL, Fedotenki i Ponikarowskiego, pozyskano Randiego Robitaille i Dmitriego Kagarlińskiego z Nowokuzniecka i bramkarza Chrisa Holta z Automobilista Jekaterynburg w miejsce kontuzjowanego Erika Ersberga. Goście po odejsciu Semina graja tym samym składem, nieciekawie wygląda u nich obsada bramki, gdyż Vitali Koval to jeden ze słabszym starterów w całej lidze. Mimo gorszej sytuacji kadrowej, drużyna z Niżnego Nowogrodu z pewnością nie odda tego meczu za darmo. Minimalna różnica w tabeli z pewnością podziała motywująco na gości i będą walczyli na równi z faworyzowaną ekipą gospodarzy, dodatkowo gospodarze już od 15 spotkań nie mieli dogrywki i dlatego tutaj spróbuje ją upolować. Gościom bedzie cieżko wygrać w jutrzejszym meczu ale wierzę że wyjadą choć z jednym punktem za dogrywke po jutrzjszym spotkaniu w Doniecku
X 60&#39; 3.90 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Omsk - CSKA Moskwa

Zdecydowanie hit jutrzejszego dnia w KHL, mimo tego że CSKA zostało ostatnio lekko rozbite powrotami do NHL to widać że ta drużyna już zaczyna układać sobie grę na nowo i na pewno jeszcze będą groźni, nie mówię tu o zdobyciu Gagarina, ale nie można ich na pewno lekceważyć. Przywrócenie do pierwszego zespołu Radulova też świadczy o tym że jest to gracz teraz niezbędny wręcz, by móc walczyć jak równy z równym z najlepszymi tej ligi. Jutro CSKA zawita w Omsku czyli na gorącym terenie, drużyny która na pewno nie zamierza już zwalniać tempa. Bądź co bądź kurs wystawione na to spotkanie lekko mnie zadziwiają i ocenianie Omska na 1.90 w reg. time może być dla wielu złudne. CSKA przyjedzie aby pokazać swoją wyższość są na pewno podbudowani po zwycięstwie nad Magni, powraca ich &quot;cichy&quot; lider Radułov także mogą być bardzo niebezpieczni dla Avangardu. Jedno co mnie niepokoi w szeregach gospodarzy to lekkie rozprężenie w meczu z Novokuznietskiem i pozwolenie gospodarzom na zdobycie trzech bramek. Co prawda w ofensywie odpowiedź była bardzo dobra, ale mimo wszystko jest to mały minus dla Omska. Czego się można spodziewać :?: Wyrównanego pojedynku z małą ilością bramek, 3:2 bądź 2:1 dla jednej ze stron nie będzie zaskoczeniem, ja również pójdę w stronę ilości bramek i proponuję under 5.0
Jeśli w bramkach zobaczymy Ramo i Stanę to tak naprawdę możemy liczyć w tym meczu na przedsmak zbliżających się PO, gdzie tak jak już pisałem istotną rolę odegrają bramkarze. Mam dziwne przeczucia że to goście z Moskwy wygrają ten pojedynek ale nie podejmę się jednoznacznego stwierdzenia.
under 5.0 / 1.72 Bet365 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +12
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nie będę komentował meczu Avangardu z CSKA ponieważ był to otwarty mecz i właściwie przy większej koncentracji gości, w kwestii łapania kar, wynik mógłby zdecydowanie inaczej wyglądać. Ale to już pomijam.
Traktor - Kazań
Gospodarze z formą są lekko w lesie dlatego też nie rozumiem takiego rozstawienia kursowego, ale to tym lepiej, powiem tak Kazań w defensywie jak i w ofensywie zdecydowanie przewyższa gospodarzy dlatego zagranie ich na zwycięstwo w całym meczu po takim kursie może jeszcze bardziej ucieszyć. Kazań jest bezwzględny i wykorzystuje każdy błąd, przy czym gra perfekcyjnie w defensywie, nawet jeśli nie zobaczymy jutro Barulina to i tak dla mnie goście są faworytem.
Kazań ML / 2.08 Marathonbet ⛔ 3:2

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Rosja KHL 17.01.2013. godz. 16.30
Spotkanie: Chekhov - Khabarovsk
Typ: over 4.5
Kurs: 1.60
Bukmacher: bwin
Analiza:

Ekipa Chekhov aktualnie na odległym 12 miejscu w Konferencji Zachodniej niby ciągle pozostają w grze o play-offy strat do 10 punktów ale moim zdaniem przy tym potencjale nie maja na to szans. Jeżeli chodzi o bramki to po 41 kolejkach po stronie strzelonych mają 100, po stronie strat 119 – średnia 5.3. Strasznie cieniują u siebie są najgorszą ekipą w Konferencji w tej statystyce tylko 4 zwycięstwa przy 13 porażkach, bramki 36:51 –średnia 4.8.
O Khabarovsku pisałem dwa posty wyżej. Goście odpuszczają już ten sezon nic już nie ugrają, przedostatnia pozycja w Konferencji tylko 39 punktów zdobytych, na koncie 14 zwycięstw przy 30 porażkach. A na wyjazdach to już totalna tragedia dwa mecze tylko wygrane w tym jeden po dogrywce! i 18 porażek, katastrofalna gra obronna prezentowana w tych spotkaniach średnio ponad 4 bramki na mecz stracone!. Odpuszczają to i gracze odchodzą w tym tygodniu stracili najlepszego strzelca i obrońcę. Grają bez zbędnej presji co pokazali w ostatnim spotkaniu przeciwno Niznekamsk przegranym 6:5 mimo prowadzenia po dwóch tercjach 1:5. Chekhov natomiast ostatnio również zaprezentował tragedię w obronnie 7 bramek złapali w meczu z Mytishi które nie ukrywajmy do rewelacji nie należy w ofensywnie. Trudno przewidzieć wynik tej konfrontacji niby nieznacznym faworytem gospodarze ale Khabarovsk pokazało ostatnio że mimo wyprzedaży zawodników są wstanie zdziałać wiele w ofensywie. Co ciekawe ostatnie cztery pojedynki wygrywała w tej parze ekipa Amura i zawsze pokrywając linię overa 4.5 dlatego dziś też tak spróbuje w stronę bramek.
--------------------------------
Rosja MHL 17.01.2013. godz. 16.00
Spotkanie: SKA-1946 – Serebryanye Lvi
Typ: over 5.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365
Analiza:

Tej ligi hokeja w Rosji jeszcze nie grałem dziś spróbuje po raz pierwszy i mam nadzieję że się nie przejadę.
SKA- 1946 aktualnie zajmuje siódmą pozycję czyli są w strefie play-off oznaczającej grę o awans, jednak tej gry nie są jeszcze pewni, pierwszy zespół który nie mieści się w premiowanej ósemce ma stratę tylko 3 punktów. Ogólnie rzecz mówić między trzecim a dziewiątym zespołem jest tylko różnica 6 oczek ścisk bardzo duży. Przejdźmy do najważniejsze sprawy czyli do bramek otóż gospodarze po 43 spotkaniach mogą się pochwalić bardzo dobrą ofensywą 131 po stronie strzelonych, po stronie strat 109 co w sumie daje nam średnią 5.6. Jeszcze lepiej to wygląda na własnej tafli 70:57 – średnia 6.0 (ponad trzy bramki na mecz strzelone)
Goście są aktualnie dwie pozycję wyżej od dzisiejszego rywala ale tylko z dwoma punktami przewagi. W bramkach u nich wygląda to bardzo równo dużo strzelają ale też dużo tracą 122-121 – średnia 5.7. Po za własną taflą bramki na minusie 44:61 – średnia 5.5 (trzy bramki na mecz stracone).
Jak na Rosję tej ligi do wybitnie underowych nie zaliczamy, a głównym argumentem dla którego zwróciłem uwagę na over w tym pojedynku to seria 4 underów gospodarzy co w ich wykonaniu rzadko się zdarza. Obie ekipy grały między sobą wczoraj i wynik 1:1 po regulaminowym czasie gry w tym liczę na dużo więcej bramek gdyż wczoraj grali zdecydowanie najlepsi bramkarze obu ekip a dziś (ciężko znaleźć awizowanych bramkarzy) szansę raczej mogą dostać zmiennicy gdyż jak popatrzyłem na mecze w tej lidze gdy zespoły grają dzień po dniu to zazwyczaj oglądamy całkiem inne zestawienie bramkarzy. W 100% nie jestem przekonany że dzisiaj tak będzie ale mimo to ma przeczucie że over tutaj zostanie pokryte bez względu na bramkarzy bo obie potrafią zarówno strzelać jak i tracić sporo bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom