>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kontinental Hockey League KHL 2012-2013

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Amur - SKA St. Petersburg
Petersburg w swoim pierwszym meczu po przerwie pokazał że nie straszny mu tego typu ligowy średniak jakim jest Novokuznetsk i pewne zwycięstwo 1:4. Kolejny mecz dla graczy z Petrogrodu również nie powinien być trudno, jednak są pewne ale co do hura optymizmu, związanego z graniem na SKA. Po pierwsze lecą do Khabarovska czyli tam gdzie diabeł mówi dobranoc (ta kwestia była poruszana już nie raz :razz ???? , po drugie i chyba najważniejsze to fakt że Amur przed przerwą na reprezentacje, zaczął się prezentować zdecydowanie lepiej jeśli chodzi o styl gry bo niestety wyniki mówią co innego i brutalna prawda jest taka że Amur ma serię 4 porażek z rzędu. Gospodarze będą małą zagadką jutro ponieważ nie grali tak jak wszyscy w środę, dopiero jutro o godzinie 9.00 wznawiają rozgrywki. Mimo wszystko jedno jest pewne jeśli chodzi o gości bardzo &quot;lubią&quot; strzelać bramki drużynie z Khabarovska, najlepszym tego przykładem są ostatnie 2 wyniki, co prawda grane w Petersburgu ale 5:2 oraz 7:3 jest bardzo wymowne. Poza tym zawodnicy formacji ofensywnych w drużynie SKA są w dobrej dyspozycji po przerwie reprezentacyjnej, Tarasenko, Kovalchuk czy też Tikhonov, cała trójka wystąpiła w jednej linii i miała udział przy 2 bramkach dla SKA. Również ważne jest to że Amur u siebie potrafi się odgryźć a jak widać mają patent na zdobywanie bramek w pojedynkach z Petersburgiem, może nie są to szokujące ilości ale w kontekście overowym, bardzo dobrze to wygląda. Stąd też moje propozycje na jutro wyglądają następująco:
over 5 / 1.71 MarathonBet ✅ 2:6
SKA over 3.5 / 2.16 MarathonBet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Amur Chabarowsk – UHC Dynamo Moskwa
Typ: 2
Kurs: 1,45
Buk: Unibet

Niedzielnego poranka w KHL czeka nas prawdziwa hokejowa uczta! Zdobywcy Pucharu Gagarina w 2012 roku – ekipa UHC Dinamo Moskwa zmierzy się na wyjeździe z Amurem Chabarowsk. Kibice Tygrysów zapewnie zapełnią do ostatniego miejsca siedmiotysięczną Platinum Arenę. Fani hokeja nie mogą przegapić tego niezwykłego spektaklu na lodzie!

Dynamo Moskwa to Mistrzowie Rosji z 2012 roku, aktualni zdobywcy Pucharu Gagarina. Ostatnie 10 spotkań to 8 zwycięstw Dynama – ostatnie zwycięstwo z Nowokuźnieckiem 2:4 potwierdza wysoką formę Mistrzów. Ostatnich 6 spotkań wyjazdowych Moskwian to 5 zwycięstw m.in. z Dynamem Ryga czy CSKA Moskwa. Oļegs Znaroks – trener mistrzowskiej drużyny Dynama ma do dyspozycji takich zawodników jak m.in. Alexandre Boikov – były gracz Nashville Predators, Konstantin Gorovikov – MŚ z 2008 i 2009 roku, Dominik Graňák – słowacki obrońca, wiceMŚ z 2012 roku, Denis Kokarev – atakujący, MŚ z 2012 roku, Marek Kvapil – czeski prawoskrzydłowy, Sergei Soin – center, MŚ z 2002 roku, Denis Tolpeko – były gracz Philadelphia Flyers, Alexander Eremenko – bramkarz, były zawodnik m.in. Ufy czy Barsu, MŚ z 2008 i 2009 roku, Michaił Anisin – zdobywca z Dynamo Pucharu Gagarina, Filip Novák – były gracz Ottawy Senators oraz Kostiantyn Kasianczuk – ukraiński napastnik, od lat grający w najlepszych rosyjskich klubach. Nie wspomniałem jednak o graczu, którzy robi różnice - żyjącą legendę rosyjskiego hokeja, jednego z najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych hokeistów świata. Z powodu lockoutu w NHL powrócił do swojego byłego klubu. Aleksander Owieczkin – gracz Washington Capitals, MŚ z 2008 i 2012 roku, dwukrotny zdobywca Maurice &#39;Rocket&#39; Richard Trophy za najlepszego strzelca NHL w rundzie zasadniczej, zdobywca Art Ross Memorial Trophy za największa ilosc ptk, Ted Lindsay Award dla najlepszego gracza HNL, dwukrotny zdobywca Trofeum Harta, sześciokrotnie wybrany do meczu gwiazd NHL, gracz roku w NHL w 2008 i 2009 roku według Sporting News. To właśnie ten gracz ustalił wynik ostatniego spotkania z Nowokuźnieckiem na 2:4 na korzyść UHC. Do bramki trafiał również w niedanych spotkaniach z CSKA i Nowosybirskiem co potwierdza jago wysoką dyspozycję.

Amur nie ma tak doświadczonego zespołu. 19 grudnia doszło do zmiany trenera – szkoleniowcem Tygrysów został Fin Hannu Jortikka – asystent trenera reprezentacji Finlandii, która na Igrzyskach w Calgary zdobył srebrny medal olimpijski. W ekipie z Chabarowska zagra – Maksim Bielajew – reprezentant Kazachstanu, były gracz Ufy; Topi Jaakola – fiński obrońca, MŚ z 2011 roku; Jan Lasak – słowacki bramkarz, MŚ z 2002 roku ze Szwecji, były gracz HC Pardubice; Mika Pyörälä - fiński napastnik, MŚ z 2011 roku, były gracz Philadelphia Flyers; Jane Lahti – fiński skrzydłowy, MŚ z 2011 roku oraz kapitan, rosyjski lewoskrzydłowy Dimitrij Tarasow.

Goście mają ogromny potencjał ofensywny, bardziej ograny i doświadczony skład. Chararowsk w porównaniu z hokejowym Galacticos wypada blado. Ostatnie 5 spotkań Chabarowska to porażki. Uważam jednak, iż będzie to spotkanie stojące na bardzo dobrym poziomie, w którym goście wygrają po meczu walki. Zapraszam wszystkich na hokejową ucztę!

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Goście mają ogromny potencjał ofensywny, bardziej ograny i doświadczony skład. Chararowsk w porównaniu z hokejowym Galacticos wypada blado. Ostatnie 5 spotkań Chabarowska to porażki. Uważam jednak, iż będzie to spotkanie stojące na bardzo dobrym poziomie, w którym goście wygrają po meczu walki. Zapraszam wszystkich na hokejową ucztę!
Z całym szacunkiem, ale nie uważam by to spotkanie było &quot;jakimś&quot; hitem jutro w KHL, po tej zapowiedzi mam wrażenie że gospodarze są przynajmniej w TOP 5 ligi :razz: Wiadomo Amur u siebie może być groźny, ale jak grać z nimi pokazało już CSKA czy też ostatnio SKA. Gospodarze nie mają siły rażenia, idzie to cały czas do przodu ale to maleńkie kroczki ponieważ nie mają takiego potencjału którym by mogli zagrozić większości drużyn w lidze. Zresztą samo to że jest to drużyna najbardziej underowa z pośród wszystkich więc to o czymś świadczy. Jeśli chodzi o Dynamo to mają do wykonania pracę i fakt faktem nie wyobrażam sobie by nie zdobyli w Khabarowsku kompletu punktów. Jak tak już wymieniłeś wszystkich graczy znaczących to dziwie się że brakuje tu Leo Komarov&#39;a oraz Backstroma który obok Ovcy jest tu motorem napędowym. Co do Komarova to warto o nim wspomnieć ponieważ jest to zawodnik który ma kapitalną technikę, z przyjemnością patrzy się na to jak trzyma krótko krążek i &quot;płynie&quot; po lodzie. Komarov podpisał w tym roku kontrakt z Toronto Maple Leafs ale niestety z powodu lokautu nie miał szans debiutu, a szkoda bo myślę że w NHL czeka go niemała kariera. Samo to że jest to rocznik 87 daje mu swego rodzaju czas, aby się dobrze zaadaptować. Tak czy siak popieram typ, Dynamo jeśli nie zlekceważy rywala to spokojnie powinno wygrać to spotkanie.
Btw. cieszę się że ktoś w końcu coś skrobnął bo mój monolog był już nudny :razz:

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Drogi Kolegi, mam wrażenie że jesteś lekko niedoinformowany, Drużyna Amura znajduje się teraz w głebokim kryzysie, i wątpie że ten mecz bedzie stał na wysokim poziomie.
Skład gospodarzy nie ma już w składzie kilku zawodników, co wyżej wymieniłeś. Jan Lasak został zwolniony miesiąc temu, a Pyorala wrócił do Finlandii. W bramce Dynama gra od niedawna młody Sharynczenkow i wpisuje się bardzo dobrze, a gra dlatego że Jeremienko jest kontuzjowany, a nominalna dwójka Volkov, dał plame w meczu z Atlantem. Wiele wątpliwości pozostawia też obsada bramki Amura, od dwóch spotkań gra słabiutki Kuzniecow, Murygin jest prawdopodobnie kontuzjowany. Nie widze żadnych argumentów za Amurem, poza oczywiście własną taflą.

Otrzymane punkty reputacji: +11
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Lokomotiw Jarosław vs Matallurg Magnitogorsk
Ten mecz to niewątpliwie hit dzisiejszej kolejki spotkań w KHL. Z jednej strony mamy wyśmienitego bramkarza, Semiona Warłamowa, z drugiej zaś całą plejade wyborowych grajków, takich jak Ryan O&#39;Reilly, Sergiej Mozyakin czy wkońcu Jewgienij Małkin. Krótko mówiąc bedzie sie działo. Obie ekipy znajdują się w czole tabeli, co oznacza że mecz bedzie stał na bardzo wysokim poziomie, myślą nawet że prawdopobnie bedziemy świadkami dogrywki i rzutów karnych, w których to zawodnicy zaprezentują swoje techniczne umiejetności. Nie jestem pewny co do tego, kto wygra ten mecz, jednakże dogrywka jest tutaj wielce prawdopodobna i tak też gram.
X 60&#39; 3.90 Unibet ⛔

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
@ JuanRoman08, Piscatella - Analiza obroniła się sama... z &quot;hitem&quot; to lekko przesadziłem, ale po prostu chciałem podgrzać atmosferę przed meczem ???? O kryzysie Amura nie ma się co rozpisywać bowiem to oczywiste. Bardzo interesujący mecz będzie pomiędzy Amurem a Jekaterynburgiem w drugi dzień świąt.
Na jutro polecę mecz HC Lev - AK Bars Kazań - uważam, że obie ekipy mogą dać niezły show (i tutaj nie potrzeba budować napięcie), warto odpalić meczyk zanim pierwsza gwiazdka błyśnie na niebie :p Skłaniałbym sie ku dwójce za 2,10 w Expeku ale to byc może temat na jutrzejszą analizę.
// @JuanRoman08 - widzę, ze trafiłem na konesera ???? Zdefiniowałeś problem - jeśli ktoś nie potrafi wykorzystać takiej przewagi na tafli to musi przegrać. W regulaminowej konfrontacji Amur jest spisany na porażkę, nie wykorzystanie takiej szansy to przegrana meczu.
Co do meczu Lev-Kazań - postanowiłem grać over 4,5 trochę życzeniowo, mimo problemu z regeneracją sił Czechów. Analiza niżej.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
lukkaz, chciałbym zwrócić uwagę że nikt nie podważał Twojej analizy od strony podanego typu, bardziej chodziło nam o jej merytoryczny wydźwięk i fakty które w niej zamieściłeś. Sam chyba zauważyłeś że nikt z nas nie kwestionował typu na Dynamo ;)
Tak czy siak dobrze że się udzielasz, oby tak dalej ????
Ja chciałem zwrócić uwagę na pewny element gry Amura. Mianowicie chodzi mi o grę w przewadze, statystyki z dzisiejszego meczu przeciwko Dynamo, Amur 0/10 wykorzystanych szans w PP, Dynamo łącznie złapało 20 minut kar co można obrócić praktycznie w jedną tercję, gdzie Khabarowsk grał z przewagą jednego zawodnika. Przeciwko SKA, Amur zanotował 0/8 w przewadze, więc ja się pytam w jaki sposób ta drużyna chce zdobywać bramki :?: Ogółem już dawno zwróciłem uwagę na fakt iż drużyny w KHL podczas PP grają bardzo przeciętnie, ale ten przypadek jest dla mnie wyjątkowy.
Odnośnie tej propozycji na jutro to faktycznie Kazań wygląda tu bardzo &quot;smakowicie&quot; głównie z uwagi na to że dziś mieli wolne, a Lev grał o 15 spotkanie zakończone po dogrywce, a biorąc pod uwagę fakt że jutro grają o 13 to czas regeneracji jest bardzo krótki, także nie będę zaskoczony jeśli jutro Kazań będzie tu stroną przeważającą w każdym względzie. Sam kurs na ML w granicach 1.60 jest opcją do przemyślenia. Nawet jeśli wzięcie typu na gości może być niepewne to moim zdaniem jutro over zawita do Pragi. Goście na pewno ruszą od początku i jestem zdania że w pierwszej tercji padną 2-3 bramki, jeśli Kazań osiągnie przewagę to pociągnie gospodarzy to otwartej gry, także można w tym względzie również ten mecz rozpatrywać ;)

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: HC Lev Praga – AK Bars Kazań
Typ: over 4,5
Kurs: 1,72
Buk: bet365

W wigilijne popołudnie kibice hokeja na świecie będą mieli nie lada gratkę. HC Lev Praga zmierzy się z AK Bars Kazań. Hit ten będzie mogło zobaczyć aż 18 tysięcy kibiców na O2 Arenie oraz tysiące przed telewizorami i w Internecie.

HC Lev wygrał ostatnie 6 z 9 meczy w KHL. Ostatnie 3 spotkania to jednak spadek formy Czechów – wygranej z Ufą 6:1 towarzyszy porażka ze Slovanem Bratysława i po dogrywce porażka z Nieftiechimikiem Niżniekamsk. Porażka z ekipa z Tatarstanu jest o tyle bardziej dotkliwa, że doświadczona na własnej tafli, przy mniejszej ilości strzałów na bramkę rywali. W drużynie z Pragi znajdziemy m.in. Marcela Hossę – słowackiego napastnika, wicemistrza świata z 2012 roku, byłego gracza Montreal Canadiens, New York Rangers, Phoenix Coyotes czy Barsu Kazań; Jakub Klepiš – czeski center, MŚ z 2010 roku, były gracz Washington Capitals, Awangardu Omsk, zdobywca Pucharu Gagarina dwukrotnie z rzedu z Ufą i Dynamem Moskwa; Petr Vrána – były gracz NJ Devils, Lubos Brtecko – Słowak, były gracz St. Louis Blues, Atlanta Thrashers, MŚ z 2002 roku; Erik Christensen – były gracz Pittsburgh Penguins, Atlanta Thrashers, Anaheim Ducks i New York Rangers; Juraj Mikúš – młody Słowak, wiceMŚ z 2012 roku; Ondřej Němec – czeski obrońca, MŚ z 2010 roku, Jiří Novotný – były gracz Buffalo Sabres, Washington Capitals i Columbus Blue Jackets; lewoskrzydłowy czeski Tomáš Surový – były gracz Pittsburgh Penguins, 2. na MŚ w 2012 roku oraz Jaroslav Svoboda – były gracz Dallas Stars i Carolina Hurricanes.

Na czas trwającego lockoutu do HC Lev dołączyli dwaj zawodnicy – pierwszy z nich to Jakub &quot;Jake&quot; Voráček – czeski prawoskrzydłowy, MŚ z 2010 roku, były gracz Columbus Blue Jackets oraz gracz Philadelphia Flyers. Drugi to legenda hokeja, słowacki obrońca Zdeno Chara. Chara to zdobywca Pucharu Stanleya z Boston Bruins z 2011 roku, dwukrotny wicemistrz świata, 4-krotny uczestnik Meczu Gwiazd NHL. Były gracz NY Islanders, Ottawy Senators to największa gwiazda drużyny i jeden z gigantów hokeja, którzy zdecydowali się zagrać w czasie przerwy w KHL.

AK Bars Kazań to zdobywcy Pucharu Gagarina z 2009 i 2010 roku. Ekipa z Tatarstanu ma w swoich szeregach plejadę gwiazd. Bramkarzem Barsu jest Konstantin Barulin – mistrz świata z 2012 roku, 5-krotny mistrz Rosji. Fiński center Jarkko Immonen – mistrz świata z 2011 roku, lider klasyfikacji punktowej tego turnieju, były gracz NY Rangers. Niko Kapanen – kolejny fiński center i mistrz świata z 2011 roku, brązowy medalista Igrzysk Olimpijskich w Vancouver, były gracz m.in. Dallas Stars i Phoenix Coyotes. Napastnik Aleksiej Morozow – mistrz świata z 2008 i 2009 roku, srebrny medalista igrzysk z Nagano. Janne Pesonen – fiński lewoskrzydłowy, MŚ z 2011 roku. Aleksiej Tierieszczenko – center, MŚ z 2008, 2009 i 2012 roku. Danis Zaripow – MŚ z 2008 i 2009 roku, napastnik. Ilja Nikulin – obrońca, MŚ z 2008, 2009 i 2012 roku. Bars wygrał 7 z 9 ostatnich meczów, lecz przegrał ostatnią konfrontację ze Slovanem Bratysława 3:2.

Uważam, że powinniśmy być świadkami hokejowego show. Mimo iż obie ekipy nie są bardzo bramkostrzelne liczę na więcej niż 4 bramki w meczu – po pierwsze dlatego, iż obie ekipy mają coś do udowodnienia po ostatnich porażkach, po drugie ponieważ na tafli zobaczymy plejadę gwiazd, po trzecie HC Lev ma ledwie 2 oczka przewagi nad 9. Donbassem, po czwarte ponieważ w ostatnim pojedynku między obiema ekipami padł wynik 4:2. Typ życzeniowy, ale realny do gry. Przed tym jak zasiądziemy do wigilijnego stołu i zaczniemy szukać gwiazdki na niebie, odpalmy mecz KHL i delektujmy się prawdziwymi gwiazdami światowego hokeja w hitowym spotkaniu Kontynentalnej Hokejowej Ligi.

Otrzymane punkty reputacji: +10
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odnośnie over w spotkaniu HC Lev - Kazań to ja mam tylko nadzieję że nie będzie to dzień bramkarzy, bo jeśli tak będzie to i over 3.5 może tu być ciężki do osiągnięcia. Tomas Popperle bramkarz gospodarzy w tym sezonie notuje średnią wpuszczonych bramek na poziomie 2.27 zaś Konstantin Barulin goalie Kazania gra na średniej 1.91 po 31 rozegranych spotkaniach, także te liczby mogą działać na wyobraźnię i widać to zwłaszcza po kursach jakimi buki nas raczą na ten mecz w kategorii u/o. Ja mimo wszystko pozostaję przy swojej wersji że to Kazań od początku ruszy i już w pierwszej tercji zaczną padać bramki. Znając Czechów na pewno nie odpuszczą sobie takiego pojedynku, ale mam w pamięci mecz bodajże z Magnitogorskiem rozgrywany w Pradze, kiedy to goście dosłownie rozbili gospodarzy bodajże 2:7. Ostatnimi czasy w szeregi Lva dołączył 28 letni Szwed Nicklas Danielsson i trzeba przyznać że bardzo dobrze się wkomponował w zespół, w zaledwie dwóch rozegranych spotkaniach Szwed zdobył 5 punktów. Myślę że będzie to ciekawe spotkanie ;) i delikatnie dla rozrywki można tu pograć over 5.0

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Dziś grają rezerwowi, Stepanek i Garipov.
edit: Po dwóch tercjach zaledwie dwie bramki, szanse na over już raczej minimalne, w tym KHL grają, jak sie im podoba.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Drużyna z Pragi rozegrała bardzo słaby mecz, były momenty w drugiej tercji że mieli przewagę i naprawdę dogodne sytuacje, ale tak poza tym to ich nie było w tym meczu. Szkoda overa bo pierwsza tercja planowo, bramki gości i myślałem że gospodarze ruszą, a tu tak naprawdę sił im wystarczyło na 5 minut drugiej tercji by zrobić jakiś zryw. Pomijam już grę Lwa w przewadze, bo to tragedia. Chcąc nie chcąc drużyna z Pragi zrobiła z Garipova bohatera spotkania i właściwie tyle. W mojej ocenie bardzo przeciętne widowisko.
Wesołych Świąt Panowie ????

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Pierwsza tercja to powolne dochodzenie do dominacji ekipy z Kazania - świetna postawa Stepanka uratowała pierwsze 10 minut dla gospodarzy, kiedy to bramkarz popisał się swoimi umiejętnościami w konfrontacji 1 na 1. Potem Bars strzelił piękną bramkę - w okienko uderzył Darzins i było 0:1. Bramka na 0:2 to akcja Immonena i Pesonena, wręcz koronkowa, choć według mnie bramkarz mógł zachować sie nieco lepiej. Na trzy ostatnie minuty wchodzi największa gwiazda spotkania - Zdeno Chara. Z dwu bramkową przewagą Bars schodzi z tafli po 20 minutach, over 4,5 wydaje się pewny. Potem mamy 2 tercje walki, czasem walki wręcz i agresywnej gry. Strzał w słupek był w 3 tercji momentem w którym marzenia o większej liczbie bramek stały się bezpodstawne. Należy pochwalić w ekipie Barsu oprócz strzelców i asystujących Morozowa i Nikulina. W ekipie z Pragi warto wyróżnić bramkarza Stepanka mimo 2 bramek w plecy oraz graczy którzy mieli czasem przebłyski dobrej gry. Pierwsza tercja zdecydowanie na plus, potem było coraz gorzej i skończyło się na 0:2 dla gości, co było wcześniej brane pod uwagę, po dobrym kursie 2,1.
Wesołych Świąt życzę wszystkim kibicom hokeja!

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej,Rosja KHL
spotkanie: Donbass - Chekhov
TYP: X⛔
KURS: 4.40
BUK: expekt
25.12.2012 18:00
Analiza:
Jedyne spotkanie rozgrywane w pierwszy dzień świąt w rosyjskiej lidze hokejowej.Typ być może i odważny ale myslę że jest wary zaryzykowania.Gospodarze rozegrali już trzydzieści siedem spotkań gdzie zanotowali dziesięć remisów.Teraz już od od przeszło dziesięciu spotkań nie mieli żadnego remisu.ostatnie dwa spotkania przegrali i to dwa u siebie z dużo mocniejszymi ekipami.Goście także dwa ostatnie spotkania do tyłu,jedne u siebie i jedno na wyjeździe.Na trzydzieści cztery spotkania zremisowali aż trzynaście razy i od przeszło pięciu spotkań nie mieli wyniku nie rozstrzygniętego w regulaminowym czasie.Ich spotkania z siódmego jak i dziesiątego października bieżacego roku zakończyły się wynikami w ktorym zwyciężał zespół zaledwie jedną bramką.O dziwo każda z drużyn wygrywała na wyjeździe.Dziś przyszedł zcas na wynik remisowy w tym spotkaniu.Gradu goli się nie spodziewam ale obie ekipy z pewnością beda grać ostrożnie aby nie tracić wielu bramek i dlatego też myślę że po trzech tercjach będzie wynik nie rozstrzygniety. Dopiero dogrywka albo rzuty karne powiedzą nam komu nalezy przypisac punkty za te spotkanie.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Automobilist Jekaterynburg vs Amur Chabarowsk
Spotkanie dwóch dotychczas najsłabszych ekip ligi kontynentalnej w bieżącym sezonie.
Amur po zwolnieniu trenera Hannu Jortikki, i kontuzji bramkarza Murygina, popadł w głeboki kryzys, ekipa jest rozbita, a świadczy o tym np. ostatni mecz z moskiewskim Dynamem, w którym to Amur, miał aż 10 szans na strzelenie bramki, wykorzystując przewagę liczebną, a jednak nie wykorzystał żadnej. Bramkarz Kuzniecow &quot;lubi sobie puscić&quot; a świadczy o tym np. 6 wpuszczonych bramek w meczu z Petersburgiem.
Przejdzmy do gospodarzy. Ekipa Automobilista ostatnimi czasy jakby odnalazła światło w tunelu. A świadczy o tym wysoka i pewna wygrana nad podmoskiewskim Atlantem. Było to wg. mnie najlepsze spotkanie ekipy z Jekaterynburga w tym sezonie. Wygląda na to że forme złapał również bramkarz Chris Holt, dodatkowo, gospodarzom nie udała się w tym sezonie jeszcze sztuka wygrania dwóch meczy z rzędu. Myśle że gospodarze poradzą sobie z pogrążoną w kryzysie ekipą Amura, i pokonają gości w czasie regulaminowym.
Automobilist 60&#39; 2.10 Unibet ⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ekaterinburg - Novosibirsk
Trzeba powiedzieć wprost że jeśli Sibir chce o czymś myśleć w tym sezonie, a mam tu na myśli PO, to takie mecze jak ten właściwie już dzisiejszy muszą wygrywać. Ekaterinburg miał ostatnimi czasy drobne zrywy, ale porażka z Amurem pokazuje właściwie wszystko, co już wiedzieliśmy, czyli suche fakty, które mogły by być rozpisane na wielkim bilbordzie i tam napis &quot;Avtomobilist najsłabszą ekipą KHL&quot;. Jori Lehtera i Jonas Enlund, dwóch panów którzy są &quot;sercem i płucami&quot; drużyny Sibiru. Obaj razem zdobyli 61 punktów, to na nich opiera się cała gra ofensywna i to od nich w dużej mierze zależy jaki wynik wywiozą z Jekaterinburga. Prognoza dla Sibiru jest bardzo dobra ponieważ wygrali ostatni mecz, nie z kim innym jak z Magnitogorskiem i to jeszcze na tafli rywala, tak więc nie trzeba się martwić o nastroje w drużynie, jedyne co mnie martwi to to by goście nie poczuli się już zbyt wielcy, co w takich przypadkach jest bardzo szybko weryfikowane i nawet taka słaba ekipa jak Ekaterinburg u siebie, nie będzie miał litości. Podsumowując Lehtera i Enlund oni muszą przede wszystkim dźwignąć ciężar tego pojedynku, poza tym mam nadzieje że jutro Glass w bramce, średnia 2.18 to na Jeka, wręcz idealny wynik ponieważ ta drużyna zdobyła w 38 meczach tylko 82 bramki. H2H zdecydowanie na korzyść gości, ale to jest mało prawdomówne w KHL :razz:
Sibir Novosibirsk 60&#39; / 2.05 Sportingbet / (-0,5) 2.10 Pinnacle ✅✅ 0:2

sparta 309

sparta

Użytkownik
Magnitogorsk - Novokuznetsk
1 1.30 ✅
-1.5 1.62 ✅
bet365
Magnitogorsk przegrał ostatnie dwa spotkania na własnej tafli i to jest główny argument do grania na nich w dniu dzisiejszym. Są w górych rejonach tabeli, Novokuznetsk przeciwnie. W takich spotkaniach faworyt jest tylko jeden, ale często dochodzi do niespodzianek tak jak w środę kiedy Magnitka przegrała na własnym lodzie z nisko notowanym Novosybirskiem. Gospodarze mają przewagę na lodzie, Malkin i reszta zrobią różnicę, a fakt przegrania dwóch ostatnich domowych spotkań sprawia iż gospodarze na pewno nie odpuszczą i nie zlekceważą rywala.
Dodatkowo:
St.Petersburg - Slovan 1 1.37 Bet365 ✅
Gospodarze również po domowej porażce powinni zmobilizować się na Slovana

K 59

kita

Użytkownik
O ile mnie nie myli mój słowacki, to Slovan przyjeżdża dodatkowo dość osłabiony.
Trafiłem na informacje, że nie będzie Stajnocha, Tabacka, Satana i Stasnego. Ci dwaj pierwsi to ważni obrońcy, 3. to trzeci strzelec zespołu w obecnym sezonie (7 goli; dwaj bardziej bramkostrzelni mają po 8 goli).
Źródła:
http://www.slovakkhl.sk/2528-slovan-prisiel-o-stajnocha-a-tabaceka.html
http://www.slovakkhl.sk/2527-cada-podali-sme-kvalitny-vykon-v-obrane.html
http://en.khl.ru/clubs/slovan
EDIT: SKA St. Petersbourg 1:0 Slovan

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Nie jestem znawcą tego sportu ale może to być ciekawy typ
Ekaterinburg - Novokuznetsk typ: 1 @ 2.40
Unibet
Tu takie info:
http://news.sportbox.ru/Vidy_sporta/Hokkej/KHL/spbnews_NI352983_Metallurg-Revolyuciya-ili-konec-sveta
Już w dzisiejszym meczu kilku zawodników w składzie nie było,efekt? Porażka 6:0 z Magnitorskiem... wiadomo, że to dużo lepszy zespół od Ekaterinburga, ale przy tych okolicznościach wygrana gospodarzy wydaje być się pewna, no może nie pewna ale kurs 2.40 trzeba brać bo jak znam życie w takich okolicznościach spadnie do hmm... 1.5-1.6 imo
mecz za 2 dni

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Magnitogorsk - Amur
O Khabarovsku już tu były szerokie dyskusje i było podawanych wiele powodów dlaczego tej drużynie nie wychodzą rywalizacje z mocniejszymi ekipami, czy coś się zmieniło :?: Oczywiście że nie bo jak jedna z najsłabszych ekip w lidze może nagle stać się wymagającym rywalem dla najlepszych. Amur co mógł to już pokazał w pojedynku z Ekaterinburgiem, czyli drużyną z tego samego poziomu. Jutro na ich planie rozgrywkowym melduje się Magnitka i to jeszcze we własnej hali, także nie wyobrażam sobie aby Metallurg nie zdominował gości i zwycięstwo różnicą 3-4 bramek powinno być formalnością. Jako że ostatnio Magnitogorsk rozbił Novokuznetsk 6:0 myślę że tu również nie powinno być większych problemów, tyle tylko aby nie zlekceważyli zbytnio rywali. W Magnitogorsku postać Mozyakina robi wielkie wrażenie, nie ma praktycznie spotkania by nie zapunktował, asystuje, strzela bramki po prostu wybitna jednostka, nawet Malkin jak dla mnie jest w jego cieniu na chwilę obecną. Myślę że nie powinno zabraknąć jego punktów w rywalizacji z taką drużyną.
Magnitogorsk (-2) / 1.94 Pinnacle / (-3) 3.10 MarathonBet ???? ✅ ✅ 7:0
e: Mozyakin show, to tak w skrócie ????

Otrzymane punkty reputacji: +27
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
SKA St. Petersburg - Lew Praga
Praski Lew kończy dzisiaj swój road trip w Petersburgu. Ekipa gospodarzy znajduje sie w czubie tabeli KHL. W składzie gospodarzy można znależć takie gwiazdy jak Ilja Kowalczuk czy Sergiej Bobrowsky, ekipa gości ma jednak swoje atuty, gdyż ich kapitanem jest sam &quot;Wielki&quot; Zdeno Chara. W bramce Lwa, wystąpi dziś Jakub Stepanek, który nie dawno był jeszcze bramkarzem SKA, tak więc wraca na stare śmieci. Dzisiejszy mecz przewiduje, iż będzie obfitował w sporą ilość bramek, ostatni raz gdy obie drużyny grały w Pradze, padło aż 7 bramek, dziś przewiduje podobną ilość,
Napastnicy SKA z pewnością bedą chcieli udowodnić Stepankowi, że wiedzą jak mu strzelać.
Over 5.5 2.05 Unibet ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom