hawkeyesti
Forum VIP
Co do Eremenki i Yezhova podpisuje się obiema rękami i nogami pod tym co napisał JuanRoman08 a o czym wspominałem też wcześniej. A w drugim meczu niespodzianka i broni Ivan Kasutin, no to już chyba trochę akt bezradności. Yeryomenko pokazał klasę w ostatnim meczu (chociaż pierwszy gol dla gospodarzy obciąża zdecydowanie jego konto) ale też miał dużo szczęścia, bo gdyby Kalinin trafił do pustej bramki zaraz na początku meczu to spotkanie mogło się różnie potoczyć. SKA ostro ruszyło od początku na Dynamo stworzyli chyba ze 3 klarowne sytuacje a po 7 minutach niespodzianka, Kasyanchuk i już trzeba odrabiać. Podobał mi się Varnakov w tym meczu, kręcił obrońcami z fantazją to trzeba mu oddać. Swoją postawę powinni przemyśleć i to poważnie obrońcy SKA bo momentami w bardzo prostu sposób tracili krążek w swojej tercji, bo jeśli Mosalyov strzela gola w asyście 3 rywali i bramkarza no to problem jest duży. Przy bramce Sopina to też nie wiem na co oni liczyli zostawiając mu wolną pozycję do strzału. SKA to ogromny potencjał w ofensywie to nie podlega dyskusji ale przy tak grających i bramkarzach i obrońcach to wpływa bardzo destruktywnie na ich postawę, bo zamiast skupić się na atakowaniu to nie są pewni czy bardziej nie przydali by się jednak pod swoją bramką bo przy stracie krążka kontra może być zabójcza. Powiem tak, widziałem oba spotkania i po tym co widziałem jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że Dynamo ma wszystkie atuty by zakończyć ten pojedynek już w 4 spotkaniach. Może brzmi to nieprawdopodobnie po tym co SKA pokazało w tym sezonie ale Dynamo jest w bardzo wysokiej formie.
Dynamo Moskwa - SKA St. Petersburg 1 2,55 4:2
Dynamo Moskwa - SKA St. Petersburg 1 2,55 4:2