>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2015 - Tour de France (04.07-26.07)

Status
Zamknięty.
suckout 692

suckout

Użytkownik
Joaquim Rodriguez - Jakob Fuglsang / 1.854 / pinnacle ✅ 107 - 53 [+8:56 m]
Dzisiaj pójdzie spora ucieczka i w niej upatruje zwycięscy etapu, ciężko jednak przewidywać kto to będzie, bo kandydatów jest sporo. Rodriguez nie jest zainteresowany klasyfikacją generalna, widać, ze odpuszcza ostatnie etapy i łapie sobie minuty. Dziś na bank będzie daleko, bo i po co ma się pchać do przodu lub do ucieczki? Wygrał już 2 Etapy i w nadchodzący dniach będą dużo lesze okazje na ewentualne 3 zwycięstwo niż dziś, a ewentualnych punktów do klasyfikacji górskiej jest dziś tyle co kot napłakał, szkoda czasu i Purito będzie oszczędzał siły na Alpy. Fuglsang też generalkę ma z głowy, jednak liczę, że dziś przyjedzie wyżej. Raz, że może się złapać w odjazd i spróbować swoich sił, a dwa, że trzeba pomagać Vincenco, który widać, że powoli odzyskuje siły i wigor i być może będzie potrzebował pomocy Duńczyka na dzisiejszym etapie.

Otrzymane punkty reputacji: +57
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Geraint Thomas ₋ Samuel Sanchez 2,10 WilliamHill ⛔
Tu bez dwóch zdań, obaj będą jechać przy swoich liderach. Froome średnio zjeżdża, więc Thomas będzie go wspierał do końca. Z Sanchezem wiążę cichą nadzieję, że kiedy ucieczka będzie miała niewielką przewagę to dostanie wolną rękę bo zjeżdża bardzo dobrze i pogoni może nawet o zwycięstwo. Nie sądzę by grupa tak się rozbiła, że Samuel Sanchez zostanie za Thomasem. Jeśli już to liczę na ataki właśnie ekipy BMC czy Nibalego.

psotnick 994,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
http://www.youtube.com/watch?v=Gr89ku-K2WU

Tour de France. Stage 16 (Bourg-de-Peage – Gap)
Winning Margin (sec.)
Typ: 0-1 – No @ 2.63 ✅ 30s Sagan znowu drugi..
Marathon

Na mój gust mocno przesadzony kurs na finisz nawet z okrojonej grupy. Gap ma zapisane w swojej historii sporo dramatów (żeby tylko przypomnieć upadek Belokiego w 2003, czy później Contadora) i większość związanych z trudnymi zjazdami do tego miasteczka. Dzisiaj etap kończy się 10km technicznym zjazdem, cały czas z góry, parę kilometrów przed metą się trochę wypłaszcza, ale za to pojawi się kilka rond do minięcia. To są bardzo dobre warunki do solowego ataku i jakiś dobry zjazdowiec z niezłym silnikiem powinien zrobić z nich dobry użytek. Próby na pewno będą, kandydatów też nie brakuje, dlatego myślę, że dzisiaj szanse na solowe zwycięstwo są dużo większe niż wskazuje kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +68
R 225

rover

Użytkownik
Dzisiaj ciekawy etap, jutro dzien przerwy wiec wszyscy moga jechac na wyjechanie sie. Pinot o ile sie nie myle jechal 2 dni pod rzad w ucieczce. Bardet po przedwczorajszym etapie podciagnal sie nieco w klasyfikacji generalnej i jedzie uwazniej, dzis nie ma szalenczych podjazdow, ale moze byc szalencze tempo. Mam nadzieje ze bardet sobie z nim poradzi lepiej niz Pinot tymbardziej ze ten drugi ma prawo byc zmeczony.
Romain Bardet - Thibaut Pinot [email protected] Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +4
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Alejandro Valverde - Chris Froome
Valverde ⛔⛔ 29 - 28 o długość pindola.
1,66
Betsafe​

Granie przeciwko liderowi wyścigu samo w sobie może wydawać się dziwne, ale jeśli przyjrzeć się okolicznościom i profilowi dzisiejszego etapu widzę w tej parze faworyta w osobie Hiszpana. Po pierwsze Valverde jest lepszym zjazdowcem, niż Froome i powinien sobie o wiele lepiej poradzić na krętych i długich zjazdach kończących etap. Froome nie dość, że nie czuje się pewnie podczas takich odcinków to jeszcze nie musi się specjalnie zaginać. Do niego i ekipy Sky należy kontrola wyścigu i spokojne dojechanie bez zbędnych strat na takich etapach, jak ten, który poprzedza wjazd w Alpy. Dodatkowo nawet jeśli obaj kolarze na ostatnich metrach byliby blisko siebie to Alejandro jest dynamiczniejszym kolarzem i również powinien być przed Froome&#39;m. Nadarza się okazja, by Movistar pojechał na dwa fortepiany i powalczył o dwa miejsca na podium na koniec wyścigu, więc takie etapy, jak ten dziesiejszy, które odpowiadają Valverde powinien wykorzystywać i być aktywnym na trasie.

Otrzymane punkty reputacji: +48
martinus 491

martinus

Użytkownik
Ostatni z dojazdowych etapów o ile jeszcze można tak nazwać finisz z metą w Gap. Otwarty etap, sporo zależy od pogody, ale przy takich zjazdach nie zdziwię się jeśli będą jakieś próby w czołówce zerwania Froome&#39;a który jak wiemy orłem w tej specjalności nie jest. Chyba najbardziej naturalnym kandydatem jest tutaj Alberto pod warunkiem, że z nogą rzeczywiście jest coraz lepiej.
P. Rolland - A. Talansky 1 @ 1.50 Betsson⛔
Andrzeju jak już pisałem tutaj wyraźnie bez formy. Całkowicie nijaki wyścig, póki co kompletnie niewidoczny. Rolland złapał trochę strat na pierwszych etapach, ale od tego momentu jedzie bardzo przyzwoicie. Jeśli tylko Talansky nie pójdzie do ucieczki dnia, która dojedzie i nie przydarzy się żaden dramat na zjazdach to Francuz powinien z nim spokojnie wygrać.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
BET DNIA

Jakob Fuglsang - Joaquim Rodrigiez 1 1,854 Pinnacle✅

Dzis Astana kontratakuje! Zjazdy to jest to w czym Nibali sie specjlizuje i z pewnoscia dzis zaatakuja zeby zyskac troche sekund, a nanpewno wyroznic sie. A Fuglsang jest najlepszym pomocnikiem Nibaliego wiec beda jechac para dzis. Rodriguez ma gdzies takie etapy przyjedzie daleko, skupia sie na walce o koszulke gorala.

Ogromne szanse!

Roman Kreuziger - Rafal Majka 1 1,724 Pinnacle✅

Kreuziger to uwazny gregario, ma za zadanie pilnowac Contadora i strzec, opiekowac sie. Majka to bardziej indywidualista, splywa z tylu, nabiera mase minut straty zeby byc puszczonym w ucieczke na gorskie etapy. Majka bedzie jeszcze szalal i wygra etap w tym Tourze, ale napewno nie taki etap jak dzis. On juz sie szykuje na etap z duza iloscia premii gorskich kategorii 1 i HC, a dzis tylko dwie drugiej kategorii. Zdecydowanie tez mocny bardzo typ!

Bauke Mollema - Warren Barguil 2 2,389 Pinnacle⛔

Ja po prostu Warrena Barguila lubie za to jak jezdzi i podajac jego pojedynki weszlo mi chyba 6/6. Czy to pewniak, czy to niespodzianka. Niespodziewanie otwarla mu sie opcja bycia najlepszym Francuzem na Tourze wyniku wypadkow Pinauta, Bardeta no i slabej formy Peraud wiec pedaluje. Najechal na bidon na ktoryms z etapow i sie potlukl ale juz jest ok, przyjezdza na dobrych miejscach. To jest pojedynek o 10 miejsce w dluzszej perspektywie, Warren ma ambicje bycia najlepszym Francuzem bo Alpy przejedzie nieporownywalnie lepiej od Gallopina ktory splynie predzej czy pozniej.

Dzis to nie sa az takie powazne gory zeby &#39;Rabobanki&#39; przyjezdzaly w scislej czolowce, jak sie wszystko zjedzie Warren bedzie wyzej od Mollemy spokojnie

Otrzymane punkty reputacji: +15
bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Generalnie dzis bedzie dzien Astany. Gdyby byl Winokurow to by dzis wygral. Wygra podobny zawodnik do niego. Kwiatkowski? Ten etap bierze Astana, jak by gdzies byly kursy na druzyne wygrywajaca to tak obstawiam

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Może mnie poniosło, ale zainteresował mnie typ na najlepszego górala w osobie Rollanda @ 20 Fortuna. Jest w dobrej formie, jestem przekonany, że wygra jakiś etap w Alpach, na które się szykuje, myślę, że jak przed laty będzie to Alpe d&#39;Huez z metą na szczycie. Wtedy zdobędzie masę punktów. Wydaje mi się, że dla niego Tour dopiero się zacznie po jutrzejszym dniu przerwy.

suckout 692

suckout

Użytkownik
Może mnie poniosło, ale zainteresował mnie typ na najlepszego górala w osobie Rollanda @ 20 Fortuna. Jest w dobrej formie, jestem przekonany, że wygra jakiś etap w Alpach, na które się szykuje, myślę, że jak przed laty będzie to Alpe d&#39;Huez z metą na szczycie. Wtedy zdobędzie masę punktów. Wydaje mi się, że dla niego Tour dopiero się zacznie po jutrzejszym dniu przerwy.
póki co, to widać, że Purito się szykuje na grochy, łapie minuty i będzie atakował w Alpach po punkty, więc mocny kandydat, w Uni po 3.75 teraz
jest też spora szansa, że wygra ktoś z liderów z generalki, tak mimochodem, czyli pewnie Froome, przez te bonusy x2
Rolland ma trochę za mało minut straty teraz, żeby go tak puszczali w ucieczki, ekipy z kolarzami z TOP 10 na to nie pozwolą, prędzej o TOP10 i Etap powalczy, niż najlepszego górala

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
póki co, to widać, że Purito się szykuje na grochy, łapie minuty i będzie atakował w Alpach po punkty, więc mocny kandydat, w Uni po 3.75 teraz

jest też spora szansa, że wygra ktoś z liderów z generalki, tak mimochodem, czyli pewnie Froome, przez te bonusy x2

Rolland ma trochę za mało minut straty teraz, żeby go tak puszczali w ucieczki, ekipy z kolarzami z TOP 10 na to nie pozwolą, prędzej o TOP10 i Etap powalczy, niż najlepszego górala
Zgadzam się w pełni z tym co napisałeś. Liczę po prostu na pewną niespodziankę.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Rodriguez - Fuglsang 1 1.83 wh ⛔ czerwo dla purito. nie poszedł w odjazd i było po typie, bo nie miał po co jechać.
Popieram powyższe zdania dotyczące Purito. Uciekać musi, jeśli nie odjedzie, to grochy oddane walkowerem dla Krzycha.
Astana chyba jutro popracuje dla Nibalego, choć wątpię by dało to jakiś efekt. Pod górę strzeli, dziś tylko wykorzystał szansę.
Fuglsang nawet w odjeździe nie powinien wygrać z Purito. Na PdB wygrał JRod.
Valverde - Froome 2 1.7 wh ✅ ledwo
Jeszcze tiry nie rozładowane za tą parę na Mende, a tu powtórka ;). Po gorszym kursie, ale według mnie jeszcze warto. Jeśli Nairo z Krzysiem pójdą w tango, to reszta nie ma czego szukać i spłyną. Piti jedzie solidnie na tym wyścigu, aż zbyt solidnie jak na siebie. Jeszcze go czeka jakiś kryzysik przed Paryżem.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Alejandro Valverde - Chris Froome 2 @ 1,72 Bet365 ✅✅✅ WIELKA FORMA :cool:
Jadą tiry, pod limit gram. Ogólnie skąd ta para? ja rozumiem że Valverde w formie, no ale to nadal Valverde który musi pracować na Quintanę. Froome nie puszcza nikogo pod górę a na końcu i tak nikt z nim nie ma szans, no oprócz Nario który będzie pewnie atakował. Ale tej dwójki tempa nikt nie wytrzyma. Na Dofine ten sam etap Froome minutę przed Valverde.

Otrzymane punkty reputacji: +32
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Alejandro Valverde - Chris Froome 2 @ 1,90 Betcity ✅ 21 - 20
Rowniez polecam ta pare. Kto nie ma limitow, to moze sobie dolozyc po naprawde zacnym kursie. Wszedzie juz spadki, takze mozna dolozyc w tym buku troche. Sprawa formy to chyba najwazniejsza rzecz. Jesli Krzysiek depnie, to Valverde chocby chcial to nie da rady. Druga rzecz, to tak jak wspomnial dawid Alejandro pracuje na Kintane i to jest jego glownym celem. Raczej nie dojada w jednej grupie na takim podjezdzie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
ako z stsu:
Nibali - Valverde 2 1.85 ✅
Quintna - Contador 1 1.65 ✅
Froome - Mollema 1 1.2 ✅
Majka - Kwiatkowski 1 1.3 ✅
Rolland Talansky 1 1,6 ⛔ eh fatality. Najgorszy scenariusz się sprawdził. Z resztą Rolland też spłynął dziś.
Tak jak pisałem, jestem sceptycznie nastawiony do odrodzenia Enzo. Dotychczas w górach zawsze górą był Piti.
Niby mamy inną fazę wyścigu, ale jakoś nie wierzę w nagłą zmianę trendu.
Podobnie w 2 parze, gdy pójdzie ogień, to Albert puści koło.
Froome nie wymaga komentarza. Majka powinien popracować coś na ostatnim podjeździe i przyjechać przed grupetto.
Rolland dotychczas w górach zdecydowanie lepszy niż Andrzej, nie powinno się to zmienić. Niby Andrzej ma większe szanse na ucieczkę, ale Rolland też z takiej pozycji potrafi zaatkować, chyba, że IAM znowu będą bronić swojej zajebiście cennej 13 lokaty ????

Otrzymane punkty reputacji: +35
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Rolland dotychczas w górach zdecydowanie lepszy niż Andrzej, nie powinno się to zmienić. Niby Andrzej ma większe szanse na ucieczkę, ale Rolland też z takiej pozycji potrafi zaatkować, chyba, że IAM znowu będą bronić swojej zajebiście cennej 13 lokaty ????
Maly chochlik Rolland jedzi w Europcarze i jest 14. Pomiksowales go z Frankiem ????

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Tak tak. Chodzilo mi o sytuacje o ktorej mowil sam rolland. Ze iam nie dalo mu odjechac gdy zabieral sie w odjazd. Dlatego ten typ troche bardziej ryzykowny ale z 1 grupy pierre wygra

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Andrew Talansky ₋ Mathias Frank 1,95 Unibet ⛔
Andrzej słabo jak do tej pory i nie widać, żeby miało się to zmienić. Prawie 10 minut straty w generalce do Franka. Ten natomiast jako lider IAM jest obecnie 13. w generalce i będzie pewnie próbował powalczyć o TOP10. W górach dotychczas Frank trzymał się długo w grupie liderów na podjazdach i wydaje mi się, że jutro będzie podobnie. Talansky nie wytrzymuje większego tempa i dość szybko spada na dalsze pozycje.

suckout 692

suckout

Użytkownik
Samuel Sanchez - Pierre Rolland / 1.65 / betsson ⛔ 32 - 33
Rolland lider Europcar, kontra Sanchez, pomocnik Tejay Van Garderen&#39;a. Na obu etapach w Pirenejach, gdzie czołówka walczyła na finałowym podjeździe, Francuz przyjeżdżał dużo wyżej:
- 10 ETAP: Pierre Rolland [8] - Samuel Sanchez [16] + 1.56m,
- 12 ETAP: Pierre Rolland [16] - Samuel Sanchez [20] + 2:26m,
na Mende:
- 14 ETAP: Pierre Rolland [28] - Samuel Sanchez [34] + 0:16m,
Ogólnie, to nie widzę za bardzo, żeby Hiszpan był w stanie tutaj powalczyć z Pierre, póki będzie możliwość, to główny cel to pomoc liderowi BMC, a potem minimalizowanie strat.

Otrzymane punkty reputacji: +15
psotnick 994,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
http://www.youtube.com/watch?v=m78Hs9UIteM&amp;amp;feature=youtu.be&amp;amp;t=48m39s

Rzuciliśta się na tego Froome’a z Valverde, wszędzie pospadały kursy, ale na gdzieniegdzie już wróciły, w Williamie znowu @ 1.91 i to jest dobry kurs. Żeby tylko się nie okazało, że i Valverde postanowi nieco przybliżyć się do podium.

Etap 17: Digne-les-Bains – Pra Loup
Typ: Romain Bardet (Miejsce 1-3) @ 5,50 ⛔ 36 jednak nic dwa razy się nie z darza
junibet

Etap co do joty przeklejony z tegorocznego Critérium du Dauphiné, więc w jakiś sposób dobry prognostyk (polecam obejrzeć powyższy filmik od 48:39). Wtedy Bardet wygrał świetnym solowym atakiem, depnął tuż przed szczytem przedostatniej góry Col d’Allos, świetnie zjeżdżał na trudnym zjeździe, zyskał prawie półtorej minuty, a to wystarczyło żeby dojechać na metę. Co ciekawe Froome tam trochę spuchł, najpierw zaatakował młynkiem, a potem objechał go Van Garderen. W każdym razie najważniejsze będą zjazdy, bo są bardzo wymagające, wąskie i kręte górskie drogi, trzeba się pilnować bo parę razy ładne przepaście za barierkami. W jakiejś sporej grupie taka przejażdżka to może być niezła karuzela, zwłaszcza jak będzie mokro, a to niewykluczone. Wychodzi na to, że więcej można zyskać na zjazdach niż pod górę, bo podjazdy nie jakieś bardzo selektywne. Pewnie będą jakieś harce liderów, ale myślę, że w dużej mierze to będzie jednak etap przede wszystkim do bezpiecznego przejechania. I tu otwiera się furtka dla ucieczki, a głównym kandydatem do niej jest właśnie Bardet, już raz wygrał ten etap, generalkę ma z głowy już od pierwszego tygodnia (ponad 13min straty), potem wiele razy szedł po etap (3x trzeci), ale coś zawsze przeszkadzało. Traci na tyle dużo, że liderzy raczej nie będą sobie zaprzątać nim głowy, na pewno łatwiej im pójdzie odpuszczenie Bardeta niż np. takiego Nibalego (7:49 straty). Podobno nic dwa razy się nie zdarza, ale i tak uważam, że ten etap to może najlepsza szansa dla Francuza na etapowe zwycięstwo i uratowanie wyścigu dla siebie. Romain Bardet - Geraint Thomas
Typ: Romain Bardet @ 1,96 ⛔ 36-24
betsejf

Ciekawa para.. na dobra sprawę nie wiadomo co z Thomasem po tym wylocie z trasy i spotkaniem ze słupem. Niby szybko się zebrał i dojechał z niewielką stratą, ale wyglądało to nieciekawie. A co do Bardeta, to wszystko napisałem wyżej, tak czy siak powinien być jutro w czubie z myślą o zwycięstwie, a Thomas jeśli będzie w pełni formy, to raczej będzie pilnował Froome&#39;a na zjazdach niż ścigał się po win.

Otrzymane punkty reputacji: +35
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom