Fajna dyskusja się wywiązała.
Z większością tego co piszecie to się zgadzam, ale może uporządkuję swoją wypowiedź.
Przede wszystkim szkoda, że Enzo złapał dopiero teraz formę, pokazał tę moc co przed rokiem,jakby miał to przez cały Tour to zdecydowanie nawiązałby walkę z Krzyśkiem.
Jutro Alpe D'Huez i myślę, że Włoch jest faworytem (moja opinia), może odpalić i przyjechać w czubie (wygrać?).
Dalej, podzielam zdanie, że w dzisiejszych czasach nie ma szans na wygranie dwóch GT pod rząd.Po prostu organizm bez żadnych dopów nie wydoła 6k kilometrów na przestrzeni dwóch miesięcy, choćby się zesrać to się nie da.Pamiętam, że kiedyś Sastre sie udało przejechać wszystkie trzy w jednym roku gdzie zajmował przyzwoite miejsca (w każdym był w top10), ale generalnie, żeby wygrać to tego nie widzę.
Co mnie irytuje w wielkim kolarstwie teraz to to, że są świetne etapy jak dziś,jutro czy na początku tygodnia gdzie nakręcam się na walkę,ataki, rywalizację, a im bliżej końca etapów to tym bardziej jestem rozczarowany jak pizdowato jedzie czołówka i nie jest to tylko zarzut do Nairo bo Contador,Valverde,Francuzi,Tidżej nie atakują.Stoją jak ostatnie pizdy w lesie i pedałują za Froomem i jego klakierami.Żadne, dosłownie żadnej rywalizacji, żadnych emocji.Bardzo fajny atak Quintany dzisiaj, ale pytanie - czemu tak późno, czemu nie atakował na wcześniejszych etapach ? Teraz to już za późno.Uważam, że Krzysiek i tak jest za mocny dla wszystkich , ale przynajmniej ktoś mógłby go zacząć kąsać.
Co do Sky to nieźle żonglują tym co podają kolarzom - raz niezniszczalny jest Porte żeby później przyjechać 30 minut za grupą, Thomas nagle z czasowca robi się zajebisty góral, żeby dziś stracić w chooj, Poels dziś się długo trzymał, a jutro bedzie umierał ???? .
Jutro kciuku za Enzo, ale wydaje mi się, że wygrać też może któryś z Francuzów, który nie liczy się w CG.Zapewne wysoko będzie ktoś z Ag2r - Riblon,Bardet,JC Peraud albo Rolland, który już dziś dobrze jechał.Dla mnie jutro Nibali albo któryś z Francuzów.
Aaa i jest tylko jeden król jutrzejszej góry ???? :
Tour de
France — Alpe d'Huez | #TDF2015
3 fastest climbing times
1. Pantani
2. Pantani
3. Pantani
Btw. Nairo dziś mega
Tour de
France — La Toussuire (17.67 km) | #TDF2015
2006 | Carlos Sastre 44:52
2012 | Thibaut Pinot 45:05