>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2015 - Giro d'Italia (09.05-31.05)

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Juan Jose Lobato Del Valle - Alessandro Petacchi Typ: Lobato @ 1.62 Betsson ✅
Lubię takie krótkie etapy, gdyż z rozciągniętego profilu występujące trudności wydają się nieznaczne choć tak naprawdę mogą okazać się kluczowe dla rozstrzygnięć. Te dwie zmarszczki może nie sprawią, że taki Aru straci dziś minutę do Contadora, ale już na pewno przy mocnym tempie mogą wpłynąć na małą selekcję wśród sprinterów lub uszczuplić ich siły. Obie możliwości dotyczą Petacchiego, który nie należy do najmłodszych sprinterów w peletonie, a w dodatku nie przepada za wszelkiej maści pagórkami. Na przeciwnym biegunie jest Lobato, który jest szybkim zawodnikiem, a w dodatku krótkie i treściwe podjazdy są terenem, w którym czuje się jak ryba w wodzie.

Otrzymane punkty reputacji: +34
jimmyjump 117

jimmyjump

Użytkownik
Więc ja po cichu liczę na Nicolę Boema z uczieczki. Facet ma 109 pkt w klasyfikacji punktowej Viviani i Nizzolo po 119 jutro lotne finisze, a Boem nie napinał się od 3 etapów nic ,a nic przyjeżdzając w ogonach, może to być czarny koń w walce o tąże właśnie koszulke a kursy na niego w okolicach 34 są moim zdaniem grubo przesadzone Jak wiadomo Bardiani co roku zawsze coś sobie ugra, jak nie koszulkę górala to etapy, ale myślę,że koszulka punktowa to byłoby dla tej ekipy coś nowego i bardzo pozytywnego więc uważam ,że po kursie 34 warto zagrać nawet za głupie przysłowiowe 10 zł Pary dorzucę po wysawieniu kursów
Bet365 @ 151,00 na tego kolarza (!!). Czy wy również uważacie, że ten gość może dzisiaj namieszać w tym etapie??
Wczoraj, cytowany przeze mnie kolega fajnie podpowiedział typ na zwycięstwo Landy przytaczając wywiad z Contadorem, który stwierdził, że:

Sam Contador w wywiadzie powiedział ,że to Landa jest najmocniejszym zawodnikiem i mocniejszym od Aru (wywiad dzisiejszy na cyclingnews.com)
Myślę, żeby spróbować Boema po takim pięknym kursie, nawet za drobne, że będzie w TOP3.
Jak myślicie??

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W ucieczkę być może i Boem się załapie, ale na wygranie etapu raczej szanse ma niewielkie. Według mnie większe szanse na odjazd na solo ma Adam Hansen z Lotto. Hopek przed metą idealny dla niego aby odjechać od peletonu.
Ogólnie przed etapem, to takie wróżenie z fusów, trzeba poczekać kto ewentualnie zabierze się w ucieczkę, jaka będzie przewaga i wtedy ewentualnie można na kogoś pograć.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Bet365 @ 151,00 na tego kolarza (!!). Czy wy również uważacie, że ten gość może dzisiaj namieszać w tym etapie??
Wczoraj, cytowany przeze mnie kolega fajnie podpowiedział typ na zwycięstwo Landy przytaczając wywiad z Contadorem, który stwierdził, że:

Myślę, żeby spróbować Boema po takim pięknym kursie, nawet za drobne, że będzie w TOP3.
Jak myślicie??
Etapu to on raczej nie wygra ale jak chcesz to za 5zł sobie postaw :p bardziej pisałem w kontekście wygrania czerwonej koszulki teraz kurs to 26.00 na niego

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Aru, Fabio - Contador, Alberto
Typ: Contador, Alberto @ 1.95 ✅ 24-23
unibet
Na pierwszy rzut oka wydaje się, że na takim etapie takie zestawienie to loteria, ale mi się wydaje, że nie do końca. Dla Contadora ten etap to będzie prawie jak parada zwycięstwa, Hiszpan od lat mieszka w Lugano, zna te drogi bardzo dobrze i liczę, że u siebie nie omieszka zaznaczyć, kto jest najlepszy. Obaj po wczorajszym ujechani, no ale to Aru prawie zaliczył zgon, właściwie od połowy Mortirolo aż do samej mety (blisko 40km) jechał sam i po prostu musi być bardziej wypompowany od Hiszpana, fizycznie, ale zwłaszcza psychicznie. Albercik jednak jechał w trójkę z Kruijswijkiem i Landą i jakieś tam zmiany sobie dawali. Dlatego wątpię, żeby się woził w środku, widzę go raczej w czubie peletonu razem z ekipą, bo raz, że to po prostu bezpieczniejsze (dwie kraksy może już mu wystarczą), a dwa, że Aru musi się czuć jak zbity pies i morale dzisiaj nie powinno być jego mocną stroną. No i zostaje jeszcze kwestia niepewności co ewentualnej zmiany lidera w Astanie, bo teraz przecież Landa jest wyżej w generalce. Kursy w różnych bukach wahają się od jednej do drugiej strony, wybieram najwyższy, bo jakieś value w nim widzę. Ale nie przesadzałbym ze stawką.

Otrzymane punkty reputacji: +36
lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
To co ? Jutro odjazd 10-15 kolarzy i etap dla uciekiniera? Jutro jeżeli chodzi o wygraną zwróciłbym uwagę na 8 kolarzy(takie moje przemyślenia ???? bo co do h2h nie mam jeszcze do końca pomysłu)

Visconti 10 bet365
Anton 34 bet365
Zakarin 16 bet365
Felline 51 bet365
Pirazzi 17 bet365
Uran 41 bet365
Chavanel 51 bet365
Betancur 15 bet365
tak po krótce opiszę , pewnie będę szukał par właśnie z tymi kolarzami ale to jutro.
Chavanel - Uciekał tylko raz zajął 2 miejsce czyli forma jest całkiem dobra , poza tym nie rzucał zbyt wielu sił nie był bardzo widoczny, a całkiem dobrze zjeźdża no i jest to specjalista od ucieczek. 1 ucieczka to jak na 21 wyscig dla niego za mało.

Uran- Uran to już o nic nie walczy wiec mysle ze skoro sie nie wycofal to bedzie próbował ratować twarz wygraną etapową, jak nie na etapie 18 to na 19 lub 20 na pewno.

Tutti Pazzi per Pirazzi- no 17 etapów za nami a Pirazziego ani widu ani słychu, przyjeżdza na ciężkich etapach ostatnio na niezłych miejscach na Mortirolo miał defekt co go mocno zepchnęło w l;asyfikacji etpau, ale jeszcze ani razu nie jechał w ucieczce co jest do niego niepodobne, analogia do Urana jak nie na 18 to 19 lub 20 100% będzie atak.

Anton- zaimponował mi jak przeciągał niczym mała lokomotywa Contadora, ostatnio 14 i 20 miejsce na ciężkich etapach a nie jechał w ucieczce co oznacza ,że forma do góry, również nie było go jeszcze w ucieczce a Movistar zawsze kogos ma, nie sądze żeby to był Inxausti, raczej Inxausti na 19 i 20 spróbuje w celu odzyskania Niebieskiej koszulki, więc może Anton, kibicuje mu na pewno po tym co pokazał na Mortirolo chociaż myślę ,że trzeba o nim pomyśleć na 19 etapie do Cervini.

Visconti- no pod Mortirolo przesrał sobie do końca generalkę traci 20 minut i myślę ,że jest to pierwszy kolarz ,który zostanie puszczony w odjazd przez Peleton no i bardzo dobrze zjeźdza co będzie miało jutro znaczenie . FAWORYT BUKMACHERÓW

Zakarin- Jechał razem z Trofimovem pod Mortirolo ale trochę się ugotował widział ,że z czołówką nie dojedzie więc odpuścił zupełnie. Dzisiaj na luzie przyjechał ze stratą 8 minut prawie ,że ostatni , czasówkę odpuścił, hmm czyżby jutro atak ? Na pewno też ma szansę pokazał ,że samotne odjazdy idą mu całkiem dobrze w tym sezonie.

Felline- Hmm ???? Felline potrafi wjechać górkę na dobrym poziomie, jeśli pojedzie w odjeździe a myślę ,że raczej tak(próbował na 16 etapie w ucieczce) i ucieczka na premi górskiej dojedzie razem to Felline pyknie ich wszystkich jedną nogą i nie będzie nikogo kto będzie mógł go ograć(no chyba ,że Gilbert tam będzie ???? )

Betancur- mówiłem już o nim kilka razy podczas tego wyścigu Giro di Italia dla kolumbijczyka okazało się być ekspresowym kursem odchudzania , Carlos trochę schudł i odrazu mu się lepiej jeździć zaczęło ???? na tak trudnym etapie jak 16 stracić 3 minuty do Landy i 2 do Contadora to żadna ujma , miejsce w 10 też super, Betancur od pewnego momentu zaczął jechać aktywnie , najpierw nie wytrzymywał ale teraz radzi sobie nadspodziewanie dobrze, jeszcze 3 miesiące temu na takim etapie jak wtorkowy do Contadora to on by stracił 30 minut jak nie lepiej, co oznaczałoby ,że Alberto mógłby wskoczyć pod prysznic zaparzyć kawkę usiaśc przy stoliku otwrozyć gazetę i bić brawo Betancurowi ,że w końcu dojechał ???? dziś to zupełnie inny kolarz ,, nie liczy się w generalce, walczy o pkt do klasyfikacji górskiej i myślę ,że wiele da za to żeby być w czołówce na szczycie tej premii górskiej właśnieMój osobisty faworyt ????

1.Monsalve-Niemiec 1,8 sts✅
2.Landa-Trofimov 1,67 sts⛔
3.Betancur-Visconti 1,8 sts⛔
4.Konig-Geniez 1,7 sts⛔

ad1. Monsalve dobry góral bardzo szybki kolarz, widzę go dziś w ucieczce natomiast Przemka nie za bardzo, Przemek uciekał we wtorek, a Monsalve się oszczędzał , ekipa Southeast żyje z ucieczek i Monsalve w tej ekipie ma chyba największe szanse na sukces. Nawet jeżeli obaj nie znajdą się w ucieczce to Monsalve nie wspina się gorzej niż Niemiec.

ad2.Trofimov ma za małą stratę do Landy 1:30 mniej więcej aby Landa czy Aru pozwolili mu tak odjechać jeżeli Landa i Contador będą skakać na tej górze to Trofimov nie ma czego szukać w tym pojedynku, a na końcowych metrach też Landa jest moim faworytem.

ad3.Betancur&#39;a również wdzę dziś w uczieczce, w której może znaleźć się również Visconti jednakże , jeżeli żaden się w niej nie znajdzie to Betancur wygra z Viscontim ponieważ wspina się dużo dużo lepiej od Włocha zjeżdza dobrze, może nie tak dobrze jak Visconti, ale mówię , ma przewagę na podjeździe i to kolosalną dlatego stawiam na CarLossa

ad4. Zabek już opisał także zapraszam do przeczytania ????

i dwa ako typ 1 i 4 ako 3,07⛔
typ 2 i 3 ako 3,09⛔

Dzisiaj plany pokrzyżowała mocno kraksa tuż przed podjazdem

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Leopold Konig - Alexandre Geniez 1 @ 1.83 Bet365 ⛔ 17 - 14
Gram tutaj na Czecha. Od kiedy Porte sie wycofal to Konig moze w koncu jechac na siebie. Widac duza poprawe, tj. 7 i 9 miejsce na 15 i 16 etapie. Geniez byl odpowiedni na obu etapach 2 pozycje nizej. Moim zdaniem duzo lepszym goralem jest wlasnie zawodnik Sky, ale glownie to co przemawia za mna do grania tej pary to umiejetnosci zjazdowe Francuza. Lemoneky juz wrzucal tutaj filmik z jego wyczynami na 12 etapie. Dawno nie widzialem tak slabo zjezdzajacego kolarza. W razie co rowniez przedstawiam filmik z owej sytuacji. Jak wiadomo jutro podjazd naprawde ciezki pod Monte Ologno. 10,4 km przy srednim nachyleniu wynoszacym 9%, a maksymalnym 13%. Moze nie jest to najbardziej stromy podjazd w tej edycji, ale jednak trzyma w wiekszosci po calej dlugosci rowno. Potem mamy zjazd, jedna mala hopke i dalszy zjazd. Z tymi umiejetnosciami zjazdowymi jakie ma Geniez nie wroze mu duzej szansy na wygranie w tej parze. Co wiecej, przy naprawde mocnym tempie na podjezdzie to uwazam, ze predzej pusci Aleksander kolo niz Leopold.
https://www.youtube.com/watch?v=vdXnTu7OGlA

psm 921

psm

Użytkownik
Steven Kruijswijk-Yuri Trofimov 2,15 pinn ✅
Jutro sądzę ze bez ataku Holendra się nie obejdzie,a Rosjanin raczej będzie bronił piątej pozycji w generalce i trzymał się Stevena niż atakował.Kruijswijk ponadto jak chce zakładać jutro po etapie niebieska koszulkę to musi być w czubie,a najlepiej przed Benatem na Monte Ologno.Także co dwa cele to nie jeden;top 5 i niebieska koszulka+forma powinno być dobrze.
ps.Lemoneky jak Felline wjedzie ten podjazd w nawet 10-15 osobowej grupie to wywaliłeś gościa z tego działu ;) bo to znaczy że nie mam zielonego pojęcia o kolarstwie

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
@psm na 15 etapie był w 30tce pod Mortirolo niewiele gorzej niż np Przemek Niemiec :p nie miał za wielu szans żeby się pokazać , a to chyba dla niego ostatnia taka.

Apropo pary Trofimov Kruijswijk to na bet 365 kursy na Trofimova 2.1 czyli sure beta mamy ????

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Przemysław Niemiec - Sylwester Szmyd Typ: Przemysław Niemiec @ 1.86 Betsson ⛔
Gram ten typ z trzech powodów: - po pierwsze jeśli chodzi o umiejętności jazdy pod górę to Sylwek nie jest już taki mocny jak kiedyś. Co prawda wciąż potrafi długo utrzymywać mocne tempo, ale zupełnie nie wytrzymuje skoków, bez czego nie ma szans na sukcesy w obecnym kolarstwie. Co prawda kolarz CCC przebąkiwał coś, iż na którymś z etapów zaatakuje, ale ten dzisiejszy zupełnie nie odpowiada jego charakterystyce [o czym w punkcie drugim]. Przemek Niemiec może nie ma formy na top 10 Giro, ale pod górę jeździ co najmniej tak samo dobrze, a może nawet obecnie nieco lepiej niż Sylwek.
- po drugie warto mieć na uwadze, że etap kończy się ponad 20 km zjazdów, zaś Sylwek nigdy nie był mistrzem tej specjalności. Gorzej zwykle zjeżdżał niczym worek kartofli [zawsze w tym elemencie kojarzył mi się z Basso]. Niemiec zjeżdża lepiej niż Szmyd co również powinno mu dać przewagę
- po trzecie gdyby zdarzyło się, że obaj znajdą się w tej samej grupie, to na finiszowych metrach Niemiec zawsze będzie szybszym kolarzem od Szmyda. Sylwek nie jest demonem szybkości także również w finiszowej rozgrywce powinien ulec Przemkowi.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Giro d&#39;Italia. Stage 18 (Melide - Verbania)
Winning Margin (sec.)
Typ: 0-1 - No @ 1.50 ✅ 47s
Marathon
Tegoroczne Giro zaskakiwało już wiele razy, ale na tym etapie wyścigu i przy takim profilu etapu jest minimalna szansa na finisz z nawet okrojonej grupy, a jeszcze mniejsza, że będą w niej sprinterzy. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to skuteczna ucieczka. Mocni uciekinierzy będą mieć ponad 120km płaskiego na sformowanie odjazdu i zyskanie na tyle dużej przewagi, żeby jej nie stracić na sztywnym podjeździe na Monte Ologno (10.6km, średnio 9%, max 13%), potem krótki techniczny zjazd i jeszcze trochę podjazdu na Alpe Segletta. Od tego momentu aż do mety praktycznie cały czas zjazd, niezbyt trudny, po szerokich drogach, prognoza słoneczny dzień, więc tu nie powinno być dramatów. Za to są to dobre warunki do ataków, zwłaszcza dla dobrych zjazdowców. W takim scenariuszu 2 sekundy przewagi zwycięzcy całkiem prawdopodobne.
Igor Anton Hernandez (ESP) - Tanel Kangert (EST)
Typ: Igor Anton Hernandez (ESP) @ 1.826 pinnacle ⛔ 62-28 Anton oddał koło koledze
Anton w generalce daleko, nikomu nie będzie przeszkadzać jego odjazd, a jeśli się nie uda załapać w ucieczkę (bo w Movistarze jest trochę kandydatów na uciekinierów), to zostanie z Amadorem i też daje mu spore szanse przyjechać przed Estończykiem, który raz nie wygląda zbyt świeżo, a przecież będzie jeszcze musiał się zarzynać się dla liderów Astany. Na Mortirolo Anton wyglądał bardzo dobrze, nawet podciągnął trochę Contadora, a w efekcie na mecie skończył 14. dokładając Kangertowi ponad 4min. Dzisiejszy sztywny też podjazd powinien mu pasować, a zjeżdżać też potrafi. Dla mnie warto.
Steven Kruijswijk (NED) - Yuri Trofimov (RUS)
Typ: Steven Kruijswijk (NED) @ 2.40 pinnacle ✅ 15-20
Trofimov to świetny zjazdowiec, ale Kruijswijk też przecież nie zjeżdża w poprzek. Na zjeździe po Mortirolo Rosjanin wiele nie zyskał, jeśli w ogóle cokolwiek. Ale dzisiaj zjazd to dopiero końcowe 27km, za to wcześniej jest premia górska na Monte Ologno i 32pkt do zgarnięcia. Holender po etapie z Mortirolo niespodziewanie został liderem klasyfikacji górskiej (1pkt przewagi nad Intxaustim) i nie wyobrażam sobie, żeby tego nie pilnował. Miejsce w top10 ma zaklepane, na podium szanse minimalne (blisko 7min do Aru), a nie ma większej róźnicy czy skończy 5., 6. czy 8 jak jest teraz. Ta koszulka to jednak byłoby coś namacalnego po jego świetnej jeździe w tym Giro i w sumie należałaby mu się jak psu buda. Łatwo nie będzie, bo jeszcze Landa wysoko w klasyfikacji, ale noga podaje, więc trzeba z tego korzystać. Jeśli nadrobi coś pod górę do Rosjanina to na zjazdach nie będzie go łatwo dogonić. Strata do Contadora duża (11:40), więc wątpię też, żeby Tinkoff-Saxo się zarzynało w pogoni, zresztą Albercik bardzo serdecznie wypowiadał się o Holendrze i chyba dobrze mu życzy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
C 445

cristovao

Użytkownik
Księgowy jak będzie tak szarżował to mu TdF wyjdzie bokiem, widać, że jest mocny i gubi ich jak dzieci ale po co, można oszczędzić siły na TdF skoro Giro wygrane kilkadziesiąt godzin temu?

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Księgowy jak będzie tak szarżował to mu TdF wyjdzie bokiem, widać, że jest mocny i gubi ich jak dzieci ale po co, można oszczędzić siły na TdF skoro Giro wygrane kilkadziesiąt godzin temu?
Gubił czy nie gubił, powiem tak Landa zaczynał podjazd z 2 minutami straty do Contadora, dojechał do grupy Aru kiedy ona miała 50 sekund straty do Contadora, więc kto jest najmocniejszy w górach ? No moim zdaniem Landa, chociaż uważam ,że Contador na pewno jutro albo pojutrze będzie chciał wygrać etap , bo tak obciachowo wygrać wyścig nie wygrać etapu ;) :p

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Jutro etap zaczyna się bardzo wcześnie więc typy podaje dzisiaj i myślę ,że nie powinno być takiej &quot;wpadki&quot; jak dziś gdyby ni kraksa to myślę ,że 3/4 typy by weszły no ale takie jest kolarstwo.

Stefano Pirazzi-John Darwin Atapuma 1,83 bet365⛔⛔-Hmm mam wrażenie że Ci dwaj ostatnio się przyspawali do siebie , no ale pytanie kto do kogo, Pirazzi bardzo pechowo i dzisiaj i przedwczoraj. Przedwczoraj defekt tuż przed podjazdem, natomiast dzisiaj uczestniczył w kraksie, przez chwilę jechał z Landą zresztą Betancur również, a nie widziałem tam Atapumy. Pirazzi dojechał w pierwszej grupie za liderami razem z Atapumą. Biorąc jednak pod uwagę gdzie był Pirazzi a gdzie był Atapuma, to śmiało powiem ,że kawał drogi do niego odrobił i przeszedł bardzo wielu kolarzy kończąc etap na solidnym miejscu jak na okoliczności kilkunastoosobowej ucieczki. Pirazzi jeszcze nie atakował na tym Giro a robi to co roku. Zostały mu dwie szanse jutro i pojutrze. Mimo wszystkiego nawet bez jazdy w ucieczce może pokonać Atapumę , przecież to robił dziś jak i na 16 etapie , a na 17 atakował Atapuma i nie miał siły tuż po skoku. Wiem ,że to nie ładnie pisać tak, ale jak ktoś kiedyś wspominał umarła mu mama podczas uczestnictwa w wyścigu i pierwsze dwa etapy po tym zdarzeniu jechał bardzo zmotywowany a potem zeszło z niego powietrze. Chyba chciałby już wracać do domu i myślami jest trochę poza wyścigiem. Dodatkowym atutem tego typu jest to ,że Atapuma to pomocnik Caruso a Pirazzi jedzie na siebie.Stawiam na Pirata.

Carlos Betancur-Giovanni Visconti 1,72 bet365⛔⛔ Jutro nie będzie ciągnięcia się w peletonie, jutro etap ma 240km 3 podjazdy żaden nie jest hardkorowy jedank wszystkie są długie + odległość pokonana w ciągu dnia 7 godzin na siodełku, jutro etap dla kozaków i prawdziwych górali na pewno etap nie dla Viscontiego , a być możę etap dla Betancura. Betancur ciągle w grze o koszulkę górala , a z czołowki tej klasyfikacji tylko Inxausti i Betancur mogą zostać odpuszczeni , Betancur dzisiaj zamotał się w tej kraksie, nie dał rady usiąść na koło Landy pod górę, ale to tylko świadczy o tym jak Landa jest mocny ,że tak sobie odjechał gościowi ,który na morderczym 16 etapie był w 10tce. Jutro równie morderczy etap, nie wiem czy nie najcięższy , wydaję mi się ,że tak. 236km to dystans nie jednego pożądnego wyścigu klasycznego , w których BEtancur niejednokrotnie pokazywał się z bardzo dobrej strony.. Value tego typu jest taki ,żę nie sądze aby Visconti mógł sobie pozwolic na jazdę w ucieczce na takim etapie. Prędzej Inxausti , Anton czy Fernandez, natomiast Betancur to góral o klasę lepszy niż Visconti (o ile jest w formie, a nie można powiedzieć ,że nie jest bo to najlepsza forma od 2 lat chyba) i co ważne nie ma Pozzovivo jak wiemy więc jeździ na własne konto i robi co chce. Stawiam na Kolumbiano.

Damiano Caruso-Alexandre Geniez bet365 1,72(obecnie 1,61)⛔⛔ udało mi się złapać zaraz po wystawieniu kursów. Uważam ,że nawet po tym mniejszym opłaca się grać, co prawda nie ma zjazdów i Geniez nie zaprezentuje swoich żużlowych umiejętności jednak dzisiaj na podjeździe jechał ciężko. Nie wiem czy się ktoś ze mną zgodzi ale miał takie momenty kiedy Konig pociągnął to Caruso Amador pojechali za nim , a Aru Trofimov i Geniez mieli problem, szkoda ,że Konig nie pociągnął tak dłużej ale jest to wskazówka ,że Geniez jedzie na oparach chyba już. Co więcej może nie ma to znaczenia ale na etapie liczącym 260km prawie przyjechał w głównej grupie na ostatnim miejscu co może lecz ni musi świadczyć o tym ,że im dłuższy etap tym gorzej dla francuza. Stawiam na Caruso gdyż wydaje sie być kolarzem bardzo równym i bardzo ambitnym.

Rigoberto Uran-Hubert Dupont 1,61(obecnie 1,57) bet365✅✅ taki kurs na urana w parze z Dupontem z AG2R ? ???? Ja wiem ,że Uran jedzie beznadziejnie ale nie jest aż tak beznadziejny żeby na takim etapie przegrać z DUPOntem ???? no szanujmy się trochę, jak Uran chce ukończyć Giro to nie po to żeby nie pojechać w ucieczce i nie spróbować wygrać któregoś etapu. Dupont uciekał już na 15 etapie i jak mówię prędzej widzę w ucieczce Betancura niż Duponta to jest raz, a dwa prędzej widze Urana niż Duponta oraz 3 nawet jak żadnego tam nie będzie to na tak górskim etapie gdzie Uran się będzie czuł jakby do monopolowego do innej wiochy jechał w Kolumbii nie przegra z Dupontem

i bez większej analizy

Sylwester Szmyd Esteban Chaves 1.57 bet365✅✅- Chaves to dla mnie wydmuszka nie żaden super kolarz a na pewno nie na World Tour, Sylwek pojechał dwa bardzo ciężkie etapy na dobrych miejscach dziś nikogo ze sprandi nie było w odjeździe więc myślę ,żę jutro albo nigdy dla Sylwka , a i bez ucieczki powinien go pyknąć jedną nogą.

i akosy z stsu

Szmyd 1,4 + Amador 1,85---&gt; 2,59 ⛔
Betancur 1,6⛔+Landa 1,2+ Pirazzi 1,75---&gt;minus:

Powodzenia !

jimmyjump 117

jimmyjump

Użytkownik
Witam,
zastanawiam się żeby zagrać jutro na win Contadora - w końcu chyba musi wygrać etap na tym Giro. Dzisiaj 12 pozycja, która pozwala cieszyć się nadal pozycja lidera w klasyfikacji ogólnej.
Jak myślicie, czy jutrzejszy etap będzie należał do Contadora??
Martwi mnie jedynie fakt, że jest on faworytem bukmacherów...

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Carlos Betancur - Giovanni Visconti 1 @ 1,72 Bet365 ⛔ 62 - 32
Ide tym samym tropem co Lemoneky. Przede wszystkim kolejny gram przeciwko Wlochowi, z prostej przyczyny. To nie jest dobry goral, a wysokie miejsce w generalce zawdziecza w sumie tylko temu, ze te Giro nie jest wybitnie trudne. Betancur w sumie zadziwil mnie w tym wyscigu. Nie jest to jego najlepsza forma, ciagle mu czegos brak, jednak widac ze jest duzy progres do ostatniego sezonu czy nawet poczatku tego. Wtedy wygladal naprawde tragicznie, na prostych etapach tracil sporo. Ten wyscig zaczal podobnie, ale z biegiem czasu coraz lepiej sie prezentowal. Probowal zabierac sie w ucieczki, jednak bez zwycieskiego zakonczenia. Uwazam, ze nie wygra etapu na tym Giro, ale calkiem realna jest koszulka najlepszego gorala. Calkiem realna jest jutro ucieczka i walka o koszulke w grochy. Jesli sie zabierze w odjazd, to prawdopodobnie ostatni podjazd zacznie z przewaga nad resztkami peletonu. Jesli nie, to i tak uwazam ze bedzie wyzej jak Visconti, ktory juz odpadnie pod Col Saint-Pantaleon. Jest to przedostatni podjazd, o dlugosci 16,5 km ze srednim nachyleniem 7,2%, a maksymalnym nawet 12. Dosyc dlugo podjazd, przy atakach ze strony czolowki, raczej w koncu odpadnie. Jutro albo pojutrze ksiegowy wezmie etap, chocby mial isc w trupa. Nie wygra 2 raz Giro bez zwycieskiego etapu. Nie po to jedzie dwa wielkie toury po sobie, zeby zostac legenda, a nie wygra etapu na jednym z nich? Nie wierze, tymbardziej w formie jaka prezentuje.
Rigoberto Uran - Hubert Dupont 1 @ 1,61 Bet365 ✅ 3 - 60
Uran moze i nie jest w formie, no ale moim zdaniem wystawienie takiej pary to nieporozumienie. Gdzie Rzym, a gdzie Krym? Dupont jest naprawde przecietny w gorach i gdyby nie proby odjazdu, to zwyczajnie tracilby mase minut. Tak w sumie bylo, nawet wtedy kiedy uciekal to zajal 25 miejsce, co chluba byc nie powinno. Jest to typowy pomocnik, a nie kolarz na czolowe miejsca. Uran ma swoich pomocnikow, ktorzy beda pracowac na niego. Moze nie sa to rowniez spece od jazdy w gorach, ale chociaz troche mu pomoga. Co wiecej, wcale nie zdziwie sie jesli Kolumbijczyk zabierze sie w odjazd lub zwyczajnie sprobuje ataku. Jesli by w to nie wierzyl to zwyczajnie odpuscilby po swoich problemach zdrowotnych jak i kraksach, tak samo jak Porte. Skoro jedzie dalej to chce komus cos udowodnic. Nie wyobrazam sobie innego rozwiazania w tej parze jak zwyciestwo Urana.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
Witam,

zastanawiam się żeby zagrać jutro na win Contadora - w końcu chyba musi wygrać etap na tym Giro. Dzisiaj 12 pozycja, która pozwala cieszyć się nadal pozycja lidera w klasyfikacji ogólnej.

Jak myślicie, czy jutrzejszy etap będzie należał do Contadora??
Martwi mnie jedynie fakt, że jest on faworytem bukmacherów...
Contador nigdy nie należał do moich ulubionych kolarzy ale powiem tak jeden etap powienien z tych dwóch wygrać. Jedyna osoba z peletonu ,która może mu zagrozić to Landa albo ktoś z ewentualnej ucieczki. Ale powiem tak jak Contador będzie chciał wygrać to nie puszczą ucieczki za daleko. Z drugiej strony ten atak, który dziś przypuścił Contador nie był zbyt elegancki i Landa na pewno będzie chciał wziąć rewanż za to , a ma na to papiery sam kurs 1,83 vs 1,83 świadczy o tym ,że to Landa jest najmocniejszym kolarzem w górach ja tak uważam.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Contador nigdy nie należał do moich ulubionych kolarzy ale powiem tak jeden etap powienien z tych dwóch wygrać. Jedyna osoba z peletonu ,która może mu zagrozić to Landa albo ktoś z ewentualnej ucieczki. Ale powiem tak jak Contador będzie chciał wygrać to nie puszczą ucieczki za daleko. Z drugiej strony ten atak, który dziś przypuścił Contador nie był zbyt elegancki i Landa na pewno będzie chciał wziąć rewanż za to , a ma na to papiery sam kurs 1,83 vs 1,83 świadczy o tym ,że to Landa jest najmocniejszym kolarzem w górach ja tak uważam.
A to co zrobiła Astana jak na zjeździe z Aparicy defekt miał Contador było eleganckie? taka sama sytuacja, tylko Astana do tamtego czasu myślała że jest w stanie coś zrobić Contadorowi no i się przeliczyli. Karma wraca i do Landy i Astany szybko wróciła.
Landa lepszy w górach od Contadora? :grin: nie kpijmy sobie.

lemoneky 1,2K

lemoneky

Użytkownik
A to co zrobiła Astana jak na zjeździe z Aparicy defekt miał Contador było eleganckie? taka sama sytuacja, tylko Astana do tamtego czasu myślała że jest w stanie coś zrobić Contadorowi no i się przeliczyli. Karma wraca i do Landy i Astany szybko wróciła.
Landa lepszy w górach od Contadora? :grin: nie kpijmy sobie.
To zadam takie pytanie :p ile sekund Contador nadrobil nad Landa w górach :p? Oprócz wczorajszego etapu to wielkie nic a nawet to Landa niwelowal stratę, Astana na 16 etapie pojechała za Katiuszą :p ten atak się jeszcze zemścić na Contadorze :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom