To co ? Jutro odjazd 10-15 kolarzy i etap dla uciekiniera? Jutro jeżeli chodzi o wygraną zwróciłbym uwagę na 8 kolarzy(takie moje przemyślenia ???? bo co do h2h nie mam jeszcze do końca pomysłu)
Visconti 10 bet365
Anton 34 bet365
Zakarin 16 bet365
Felline 51 bet365
Pirazzi 17 bet365
Uran 41 bet365
Chavanel 51 bet365
Betancur 15 bet365
tak po krótce opiszę , pewnie będę szukał par właśnie z tymi kolarzami ale to jutro.
Chavanel - Uciekał tylko raz zajął 2 miejsce czyli forma jest całkiem dobra , poza tym nie rzucał zbyt wielu sił nie był bardzo widoczny, a całkiem dobrze zjeźdża no i jest to specjalista od ucieczek. 1 ucieczka to jak na 21 wyscig dla niego za mało.
Uran- Uran to już o nic nie walczy wiec mysle ze skoro sie nie wycofal to bedzie próbował ratować twarz wygraną etapową, jak nie na etapie 18 to na 19 lub 20 na pewno.
Tutti Pazzi per Pirazzi- no 17 etapów za nami a Pirazziego ani widu ani słychu, przyjeżdza na ciężkich etapach ostatnio na niezłych miejscach na Mortirolo miał defekt co go mocno zepchnęło w l;asyfikacji etpau, ale jeszcze ani razu nie jechał w ucieczce co jest do niego niepodobne, analogia do Urana jak nie na 18 to 19 lub 20 100% będzie atak.
Anton- zaimponował mi jak przeciągał niczym mała lokomotywa Contadora, ostatnio 14 i 20 miejsce na ciężkich etapach a nie jechał w ucieczce co oznacza ,że forma do góry, również nie było go jeszcze w ucieczce a Movistar zawsze kogos ma, nie sądze żeby to był Inxausti, raczej Inxausti na 19 i 20 spróbuje w celu odzyskania Niebieskiej koszulki, więc może Anton, kibicuje mu na pewno po tym co pokazał na Mortirolo chociaż myślę ,że trzeba o nim pomyśleć na 19 etapie do Cervini.
Visconti- no pod Mortirolo przesrał sobie do końca generalkę traci 20 minut i myślę ,że jest to pierwszy kolarz ,który zostanie puszczony w odjazd przez Peleton no i bardzo dobrze zjeźdza co będzie miało jutro znaczenie .
FAWORYT BUKMACHERÓW
Zakarin- Jechał razem z Trofimovem pod Mortirolo ale trochę się ugotował widział ,że z czołówką nie dojedzie więc odpuścił zupełnie. Dzisiaj na luzie przyjechał ze stratą 8 minut prawie ,że ostatni , czasówkę odpuścił, hmm czyżby jutro atak ? Na pewno też ma szansę pokazał ,że samotne odjazdy idą mu całkiem dobrze w tym sezonie.
Felline- Hmm ???? Felline potrafi wjechać górkę na dobrym poziomie, jeśli pojedzie w odjeździe a myślę ,że raczej tak(próbował na 16 etapie w ucieczce) i ucieczka na premi górskiej dojedzie razem to Felline pyknie ich wszystkich jedną nogą i nie będzie nikogo kto będzie mógł go ograć(no chyba ,że Gilbert tam będzie ???? )
Betancur- mówiłem już o nim kilka razy podczas tego wyścigu Giro di Italia dla kolumbijczyka okazało się być ekspresowym kursem odchudzania , Carlos trochę schudł i odrazu mu się lepiej jeździć zaczęło ???? na tak trudnym etapie jak 16 stracić 3 minuty do Landy i 2 do Contadora to żadna ujma , miejsce w 10 też super, Betancur od pewnego momentu zaczął jechać aktywnie , najpierw nie wytrzymywał ale teraz radzi sobie nadspodziewanie dobrze, jeszcze 3 miesiące temu na takim etapie jak wtorkowy do Contadora to on by stracił 30 minut jak nie lepiej, co oznaczałoby ,że Alberto mógłby wskoczyć pod prysznic zaparzyć kawkę usiaśc przy stoliku otwrozyć gazetę i bić brawo Betancurowi ,że w końcu dojechał ???? dziś to zupełnie inny kolarz ,, nie liczy się w generalce, walczy o pkt do klasyfikacji górskiej i myślę ,że wiele da za to żeby być w czołówce na szczycie tej premii górskiej właśnie
Mój osobisty faworyt ????
1.
Monsalve-Niemiec 1,8 sts
2.
Landa-Trofimov 1,67 sts
3.
Betancur-Visconti 1,8 sts
4.
Konig-Geniez 1,7 sts
ad1. Monsalve dobry góral bardzo szybki kolarz, widzę go dziś w ucieczce natomiast Przemka nie za bardzo, Przemek uciekał we wtorek, a Monsalve się oszczędzał , ekipa Southeast żyje z ucieczek i Monsalve w tej ekipie ma chyba największe szanse na sukces. Nawet jeżeli obaj nie znajdą się w ucieczce to Monsalve nie wspina się gorzej niż Niemiec.
ad2.Trofimov ma za małą stratę do Landy 1:30 mniej więcej aby Landa czy Aru pozwolili mu tak odjechać jeżeli Landa i Contador będą skakać na tej górze to Trofimov nie ma czego szukać w tym pojedynku, a na końcowych metrach też Landa jest moim faworytem.
ad3.Betancur'a również wdzę dziś w uczieczce, w której może znaleźć się również Visconti jednakże , jeżeli żaden się w niej nie znajdzie to Betancur wygra z Viscontim ponieważ wspina się dużo dużo lepiej od Włocha zjeżdza dobrze, może nie tak dobrze jak Visconti, ale mówię , ma przewagę na podjeździe i to kolosalną dlatego stawiam na CarLossa
ad4. Zabek już opisał także zapraszam do przeczytania ????
i dwa ako typ 1 i 4 ako 3,07
typ 2 i 3 ako 3,09
Dzisiaj plany pokrzyżowała mocno kraksa tuż przed podjazdem