Argumenty
Lemoneky są tak absurdalne że ciężko komentować, a takie fajne typy dawał przez całe Giro a teraz takie brednie kolega pisze.
O tym kto był najlepszy wystarczy spojrzeć w KG a tam ponad 2 minuty przewagi Contadora i tyle w temacie, był najlepszy i wygrał. Wyścig 3 tygodniowy to nie tylko góry, a dyspozycja 3 tygodniowa. Na Tourze Nibali wygrał wyścig na brukach a potem już tylko kontrolował. Taki handicap lidera i tego co wyrobił sobie przewagę, że nic nie musi w górach i tylko może. Także nie wiemy czy jeśli miałby stratę do np. Landy czy Aru czy by ich nie pozrywał na pierwszym lepszym podjeździe.
Dla hiszpańskiej gazety w przerwie poniedziałkowej udzielił wywiadu ,w którym powiedział ,że Mikel jest najsilniejszy w górach i będzie się starał go atakować (Contador) bo może być dla niego zagrożeniem. Wieć jak nawet Contador to mówi a wy sie dalej z tym nie zgadzacie ???? to się nie będę już sprzeczał
edit@ Ja bazuję na faktach , opiniach ekspertów swoich obserwacjach. Powiedział jeszcze, ze nie czuje się tak mocny w górach jak np. na zeszłorocznej Vuelcie , może przez kontuzje może są inne powody nie wiem nie wnikam, w każdym razie fakty są takie ,żę górskie etapy lepiej pokonywał Landa co nie znaczy ,że był najlepszy kolarzem tego Giro bo 21 etapowy wyścig to nie tylko etapy górskie i trzeba jechać wszędzie dobrze i niewątpliwie Contador był najlepszy i nie mówię ,że Landa by go pokonał gdyby był Liderem bo jednak stracił aż 4 minuty na czasówce, jednak na pewno Landa byłby lepszy liderem od Aru i tyle w temacie ???? Także zrozumcie ,że ja się nie czepiam ,że COntadorowi się nie należało zwycięstwo bo na pewno na nie zaslużył, ale po prostu w jeździe po stromym Landa był moim zdaniem lepszy , każdy może mieć swoją opinię i nie doszukiwać się na siłę ,że gdyby COntador chciał to by zerwał itd. dzisiejszy etap pokazał ,że Landa zerwał wszystkich i nikt nie był w stanie usiąść mu na koło, wcześniejsze etapy również pokazywały ,że tylko Landa i Contador byli dla siebie rywalami w górach ze wskazaniem na Landę , doświadczenia jazda na czas no i pozycja lidera zdecydowanie na korzyść Contadora.