>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2013 - Pozostałe Toury

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
No to wjeżdżamy we Flamandzkie Ardeny :grin:
Typy i małe przemyślenia już dzisiaj bo w weekend będę nieobecny.
Omloop Het Nieuwsblad
Czyli głównie brukowane sekcje, w ubiegłym roku triumfował tu Vanmarcke przed Tomkiem Bonnenem i Flechą. Tomek w tym roku odpada wiadomo, infekcja łokcia byłą na tyle poważna że nie odbudował formy i będzie sprawdzał nogę. Druga sprawa jest taka że właśnie ten skalp i Milan-San Remo to dwa skalpy których nie zdobył w swojej karierze Belg. Motywacja jest ale czy noga da radę? mimo wszystko wątpię.
Profil oczywista oczywistość taki sam jak rok temu. Ważniejsze wzniesienia to:
Leberg (max 13.8%)
Taaienberg (max 15.8%)
Varent (max 13%)
Rok temu na Lange Munte odjechała wyżej wspomniana trójka i pomiędzy siebie rozdzieliła &quot;podium&quot; w tym może być podobnie bo kto odjedzie na ostatnim podjeździe ten utrzyma.
Tom Bonnen - Thor Hushovd 2 @ 2,40 Bet365 ✅ 84-77

No cóż jeśli Tomek sam nie wie co może po sobie się spodziewać, to szału nie powinno być. Jeśli będzie szał to i tak będzie fajnie bo lubię tego zawodnika i zawsze mu kibicuję. Ale do rzeczy; infekcja łokcia to poważna sprawa, do tego trasa bardzo wymagająca, bruk do tego szaleńcze tempo. Jeśli grać przeciwko Bonnenowi to z kimś kto wiadomo że jest specem od bruków a do takich należy Hushovd. Thor dobrze zaczął ten sezon sprawdzona noga w Tour Mediterrannen oraz w Argentynie i tam gdzie chciał to zajmował miejsca w Top10. Rok temu był w słabej formie a dojechał co prawda na końcu ale dojechał w pierwszej grupie zaraz po świętej trójcy. Jest value i duża szansa że dziabnie ten typ.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Rok temu triumfował Mareczek Cavendish jak wygrywa Gruby to wiadomo że finisz był z peletonu, w tym roku też jest w dobrej formie i ma szansę na powtórkę wyniku. Ten wyścig jeszcze bardziej wymagający, tzn jest większa szansa na glebę :grin: trzeba uważa a jak popada to cuda się dzieją.
Arnaud Demare - Adam Blythe 1 @ 1,72 Unibet ▶ zwrot
Marc Madiot stwierdził że nie tylko liczy się TdF i Demare oraz Bouhanni mają odnosić sukcesy na wiosennych klasykach. Jest ku temu pierwsza okazja. Demare w dobrej formie w tym roku, nawet bardzo. Na TDU spisywał się bardzo dobrze co potwierdza jego formę. Do tego profil będzie mu pasował po bruku jak na swój wiek jeździ dobrze, np rok temu był tu 4. Blythe bez wyrazu na takie klasyki, chociaż w Katarze spisywał się nieźle to na takie kocie łby to nie jest zawodnik. Rok temu próbował się odnaleźć na finiszu ale skończył ok 20 miejsca. Jeśli popatrzymy na szybkość do Arnaud zjada Adama i tego się trzymajmy.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Mistrzowski weekend w Italii: Strade bianche i Roma Maxima czyli rzymskie bruki+niemałe górki. Ten drugi wyścig powinien być bardzo ciekawy, do tego ma świetne logo.

Transmisja z obu wyścigów na RAI.
Co do białych dróg, to jeszcze wczoraj czytałem w internecie o opadach śniegu, oby wszystko było ok z pogodą ;)
Zagrałem na wygraną Sagana, 3.0 w unibecie, bo wszędzie indziej spada kurs...(podobnież jeszcze dobry kurs na wygraną Frooma w TdF można w uni złapać - 3.50 trzymają ???? ) ⛔ fatum
Liczę na jego dobrą wiosenną formę. W każdych warunkach da sobie radę, a ostatnio zanotował kilka wygranych. Fabian musi szarżować wcześniej, a z całą resztą w sprincie powinien sobie dać radę. Valverde może być też groźny w kontekście tej ścianki na końcu. Oby tylko Pietra taktyka nie zawiodła, no ale to już nie jest młokos.
Iglińskiego mi brakuje do TOP3 czy jakiegoś h2h, a na liście go widzę

aha i deserek:
Jedna z informacji, która wczoraj po południu zdominowała nagłówki elektronicznych mediów, brzmiała: &quot;Andy Schleck ukończył wyścig&quot;. Sukces luksemburskiego kolarza wiązał się z 91. miejscem w GP Camaiore i stratą 5,5 minuty do zwycięzcy Petera Sagana z Cannondale.
- Teraz mogę trochę odpocząć przed Strade Bianche i Tirreno - wyznał na mecie kolarz grupy RadioShack, który wrócił do ścigania po przerwie chorobowej.
- Ciężko trenowałem na Majorce przez 10 dni, dlatego brakuje mi świeżości - dodał w rozmowie z serwisem Cyclingnews. - Jestem bardzo szczęśliwy z ukończenia Camaiore. To będzie dla mnie zastrzyk zaufania. Trasa była cięższa niż niektórym się wydaje, ponieważ musieliśmy gonić czołówkę, która uciekła na 13 minut. Końcowa pętla również była trudna i nerwowa.
za szosa.rowery
Kiedyś czytałem też hasło, że Cavendish wygrał więcej etapów w ciągu ostatniego roku niż młodszy Schleck ukończył wyścigów. Może sie ogarnie do lipca, byłoby ciekawiej ;)

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Chłopy, widzieliście? Pojawiła już się pierwsza oferta na Milano-Sanremo. Oczywistym faworytem jest Sagan, który jeszcze tego wyścigu nie wygrał. Mocno wyceniane są też szanse Cancellary, którego można nazwać specjalistą od tego wyścigu. W ostatnich dwóch latach był gorszy tylko od Australijczyków - Gossa oraz Gerransa, wygrywał tutaj w 2008.
I tak sobie myślałem i postanowiłem, że w tym wyścigu pogram sobie go przeciwko Gilbertowi, który tutaj za bardzo nigdy nie błyszczał. Nie chcę powiedzieć, że olewał, ale wiadomo koniec marca-kwiecień to czas na belgijskie klasyki i liczę, że w tym roku też tak ustawi sobie priorytety. BMC na ten wyścig zapowiedziało, że wystawi też Hushovda, Van Avermaeta, Ossa czy Quinziato, więc mają parę opcji.
Póki co Unibet nie wystawił pary Cancellara-Gilbert, ale oferuję w zamian Nibaliego. może nawet lepiej? Vincenzo jest w dobrej formie i będzie pewnie chciał zaakcentować udaną pierwszą cześć sezonu. W ostatnich latach był tutaj w samym czubie. Rok temu trzeci, rok wcześniej 8.
Także:
Philip Gilbert - Vincenzo Nibali 2 @ 2,02 Unibet ⛔ Enzo się wycofał :/
Dobrze kombinuje czy nie? ????
Bo po takim kursie, to Sagana chyba sobie odpuszczę. Ew. liczę że sportingbet wystawi coś ciekawego np. na Mosera lub Pozzato.

Otrzymane punkty reputacji: +19
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Mediolan - San Remo 2013​

Tak to wygląda pod względem trasy, jak zwykle 298 km, w tamtym roku Gerrans, wcześniej Goss, Cav, Cancellara także generalnie ciężko wyczuć kto wygra bo raz sprinterzy, a raz kolarze specjalizujący się w klasycznych wyścigach.

Ja chyba się skuszę na typ Cancellara top3 - 4,50 w Sportingbecie bo Spartakus lubi ten wyścig i był wysoko rok temu, wygrał parę lat temu także uważam, że będzie wysoko i można zaryzykować taki typ po takim kursie.

Ponadto jakby było coś przeciw Gerransowi to też można grać bo w dzisiejszym lequipe jest jego wypowiedź, która mówi krótko to, że Goss jest liderem Orici na Milan-San Remo.

Co do pary Żaczka to nie wiem co sądzić bo nie wiem jak BMC jedzie na ten wyścig i czy Gilbert będzie liderem, a zaś Nibali to też nei wiem jak potraktuje ten klasyk mają zwycięstwo w TA także ciężka para dla mnie.

Co do Mosera to on ma być pomocnikiem Sagana.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Co do pary Żaczka to nie wiem co sądzić bo nie wiem jak BMC jedzie na ten wyścig i czy Gilbert będzie liderem, a zaś Nibali to też nei wiem jak potraktuje ten klasyk mają zwycięstwo w TA także ciężka para dla mnie.
A moim zdaniem dobrą parę wybrał i chyba sam pogram. BMC jedzie na Hushovda w tym wyścigu a ten ostatnio złapał dobrą formę. Co prawda Gilbert też zaczynał jeździć przyzwoicie to ponad tydzień temu zachorował i Paris-Nice jechał chory. Teraz prawie 300 km więc musi się to odbić na jego zdrowiu. Do tego zobaczmy jaki jest profil etapu. No jest taki który zdecydowanie faworyzuje Nibalego, dlaczego? dlatego że jest długi zjazd czyli aż 4 kilometrowy, a wiemy jak zjeżdża Nibali, robi to krótko mówiąc najlepiej. Na dodatek Nibali to pierwsza opcja Astany, jeśli będzie jakaś akcja na ostatnim podjeździe wtedy przy podkładce Gasparotto może sporo ugrać. Jeśli będzie finisz z grupy to mają Guardiniego. Ale on raczej nie osiągnie podium więc Astana zrobi wszystko by była akcja na ostatnim podjeździe. Wracając jeszcze do BMC to oni mają dużo opcji na ten wyścig czyli Hushovd przy średnim tempie, Van Avermaet przy mocnym tempie i Oss przy finiszu z powiększonej grupy. Nie widzę tu żadnej opcji dla Strażaka z Belgii tym bardziej że:
- Automatycznie zawsze jestem włączany do grupy faworytów M-SR, ale nie będę &quot;tym&quot; faworytem - powiedział mistrz świata stacji RTBF. - Obecnie prezentuję dobry poziom, jednak na razie nic nie wygrałem, czy pokazałem moją eksplozywność. Uważam, że są rywale, których należy postawić przede mną.
Reasumując:
Philip Gilbert - Vincenzo Nibali 2 @ 2,00 Unibet ⛔ 32-DNF

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Skradzione z fb Kwiatka:

No i zapowiedź z szosa.rowery -&gt; tam też profile http://forums.rowery.org/viewtopic.php?t=24802
Nic odkrywczego nie napiszę, ale faworytem dla mnie Sagan, jeszcze z rok-dwa temu to na siłę można było wrzucać argument wiek-dystans, ale ten wyścig wygląda na szyty dla niego. Może wygrać -&gt; atakując na podjeździe, atakując na zjeździe(pogoń za Cunego TdS 2011), no i wiadomo w sprincie z grupy też rzadko przegrywa. Ciężko wskazać kogoś, kto by miał podobne możliwości.
Co mu może przeszkodzić? Taktyka. A Liquigas lubi kombinować. Przed rokiem wysłali do boju Enzo, a niedawno w Białych Drogach postawili na Mosera.
Ale Słowak ma wreszcie szansę wygrać monument i nie sądzę, by za bardzo kombinowali.
Warto też coś napisać o pogodzie, bo zapowiada się bardzo deszczowy wyścig.
Sagan, Goss, EBH, Nibali, Pippo, Fabian kolarze tego formatu. Brakuje jakiejś pary z Cavendishem :] Raz się udało i basta.
Wygra Sagan: 2,5 unibet ⛔
Najlepszy Belg: Roelandts 3.5 unibet ✅
h2h coś wieczorem postaram się wyszukać

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Matthew Goss - Andre Greipel 1 @ 1,48 Betsafe ⛔ DNF-58
Jeśli jutro będzie deszczowo, a będzie to jedno jest pewne Lotto Belisol nie pojedzie na Greipela ale na Roelandtsa który jest mistrzem jeśli chodzi o deszczowe etapy. Goss i Gerrans będą liderami Oricy, Australijczyk ostatnio jest w bardzo wysokiej formie. Dobry początek sezonu potwierdzony najpierw na TDU, później w Omanie i ostatnio na Tirreno-Adriatico. Potrafi przejechać hopki jeśli oczywiście nie ma tempa a&#39;la Uran&amp;Henao. Jeśli ktoś ma tu się ujechać to będzie to Greipel, a na finiszu są równi a patrząc na obecną formę lepszy jest Goss.
Jurgen Roelandts - Greg Van Avermaet 1 @ 1,60 Betsafe ✅ 4-19
Tutaj sprawa jasna deszczowy wyścig liderem Roelandts o czym pisałem wyżej. Innej opcji raczej nie ma bo Bak i Henderson nie dadzą rady osiągnąć dobry wynik. Avermaet z BMC ma Hushovda który powinien być nr 1. Do tego mimo wszystko jest Gillbert i Oss więc sporo opcji, a u Belgów raczej sprawa jasna.

Sylvain Chavanel - Yoann Offredo 1 @ 1,82 Betsafe ✅ 16-36
No i dla mnie najlepszy typ na ten wyścig. Chavanel ma mocny zespół, takie monumenty to dla niego raj. Opcji w zespole bardzo dużo, ale Chavanel będzie próbował bo jego forma jest kapitalna co potwierdził na Paris-Nice gdzie wygrywał nawet etapy ze sprinterskim finiszem. Góry przejeżdża z łatwością, zjeżdża bardzo dobrze chyba w tym fachu jest nawet w TOP5 w całym peletonie. Na czas jeździ dobrze a ostatnie km jeśli by się urwał będą wymagały doskonałej jazdy na ITT. Offredo dopiero zaczyna sezon brakuje mu kilometrów do tego ekipa Marca Madiota będzie chciała finiszu sprinterów bo tam ma największe szanse czyli Demare. Offredo wraca dopiero do peletonu po banicji niby ma próbować na Pogio ale ja mu nie wróżę dobrej akcji. Prędzej z FDJ zaatakuje Roux albo Vichot.

Otrzymane punkty reputacji: +5
mouris 38

mouris

Użytkownik
Simon Gerrans- Geraint Thomas 1@ 2,5 bet365
Moim zdaniem kurs warty zagrania. Jak coś to skomentujcie.?
Dawid wspomniał, że Orica pojedzie na Gossa i Gerransa. Zresztą Gerrans jak na lidera przystało pojedzie z jedynką. Gerrans w ubiegłym roku triumfował w tym wyścigu, więc powinien &quot;czuć&quot; trasę. Wygrał już w tym roku Tour of Underwięc moc powinna się go nadal trzymać. Sky w tym wyścigu jedzie na Boason Hagena więc Thomas przyjmie rolę maszynisty w ich pociągu. Thomas w Tour of Under był 3, a ostatnio w Omloop Het Nieuwsblad zajął 4 miejsce, więc pewnie dlatego tak jest faworyzowany.
Jeżeli jutro ma padać to przypuszczam, że peleton mocno się w końcówce przerzedzi. Jestem pewien, że nie będzie klasycznego finiszu z peletonu podobnie jak w zeszłym roku. Nibali w gazie(jedynka Astany) więc pewnie zaatakuje wcześniej. Z nim pewnie Sagan.

Otrzymane punkty reputacji: +17
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ryzykowne, pisałem wyżej, że Gerrans mówił w wywiadzie, że numerem jeden Orici jest Goss bo Matthew jest w gazie i będzie na niego cała drużyna jechać.Na dowód tego wycinek z lequipe :

Gerrans s’est dit prêt à se mettre au service de Goss, le routier-sprinteur de l&#39;équipe : «Notre carte principale, c&#39;est &#39;Gossy&#39; qui est en grande forme».
Gerrans stwierdził, że jest gotowy do pomocy Gossowi : Naszym numerem jeden jest Gossy, który jest w świetnej formie.

Ode mnie na razie jedna propozycja :

John Degenkolb - Edvald Boason Hagen | 2 - 1,41 (Sportingbet)⛔

Kurs słaby, ale uważam, że do dubla akurat [ można pomieszać z typami od Dawida przykładowo ] bo EBH jest jedynką u siebie tak samo jak Degenkolb w Argosie, ale stawiam na Norwega.Co prawda na razie odległe pozycje rok temu i dwa lata temu EBH, ale sukcesywnie się poprawia.Norweg słabo w Omloop, ale wcześniej w Katarze jak i w Australii wysokie miejsca, jutro szczególnie interesujący klasyk, a i też w Sky jest numerem jeden.Jak wiemy, jest to najsilniejszy team w stawce więc pomocników ma też przyzwoitych - Eisel, Geraint, Kirylenka.U Niemca problemy - na jego pejsbuku można przeczytać wpis, który mówi, że na trasie TA miał problemy przez co się wycofał - pisał, że ma problemy z mięśniami dzięki czemu nie może wypracować odpowiedniej mocy także ciężko stwierdzić, że będzie w optymalnej formie na jutrzejszy długi start.Ponadto Argos to śmieszny team, który to przy byle hopkach potrafi się zagubić także kto wie czy nie zostanie w tyle ze swoimi camaradmi.Ciekawą opcją jest też Niemiec Geschke i kto wie czy nie od będzie grał pierwsze skrzypce u Holendrów dlatego też uważam, że EBH będzie wyżej, a też poprawi pozycje sprzed roku i dwóch lat.

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Kurde, wracam do domu i i nie wierzę w wyniki. Połowa stawki faworytów ma DNF. Co się stało? Tak mroźno było? Ponoć przerwano wyścig :O ?
No i sama końcówka, Sagan troszkę dał d***.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Półklasyk belgijski z Roeselare do Waregem, ciężko o bardziej szczegółowy profil trasy tak więc zaufam ludziom, którzy specjalizują się w tego typu jeździe.

Maxim Iglinski - Oscar Gatto | 1 - 1,637 i 1,57 ⛔(Pinnacle,Unibet)

Uderzam w stronę Kazacha z Astany bo początek sezonu w klasykach należy właśnie do Maxima czy też Gasparotto w Astanie i tym razem jest podobnie.W tym roku w miarę dobrze na dwóch etapach pojechał w Paryż-Nicea, w Milan-San Remo próbował się urwać, ale się nie udało ale też nie sądzę, że był nr 1 na ten wyścig.Bardziej celuje w te pół klasyki belgijskie jak Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbake co w tamtym roku przyniosło skutek bo był wysoko w Ronde van Vlaanderen, E3, Amstel a zwieńczeniem było zwycięstwo w monumencie Liege-Bastgone-Liege.Wiadomo, forma nie jest wieczna, ale chcę tylko podkreślić, że lubi Kazach ten czas i tego typu wyścigi.W tym roku jest tutaj numerem jeden Astany.Zaś zestawienie go z Gatto rozumiem tylko przez to, że przy finiszu z grupy to Włoch będzie mieć przewagę.Nie kojarzę Gatto z klasyków, a i w swojej karierze też nie ma wielkich osiągnięć w ardeńskich klasykach, ponadto nigdzie nie czytałem, żeby się na to mocno spinał, czytałem natomiast, że na Giro ma być gotowy.Stąd też stawiam w stronę Maxima ze względu na to, że w takich terenach jeździ lepiej, bukmacherzy sugerują, że może być dużo akcji i niekoniecznie wszystko rozstrzygnie się na kresce, ja uważam podobnie i pokładam nadzieję, że Iglinski będzie jechać czujnie.W tamtym roku wygrał Terprsta z dużą przewagą, a kolarze za nim dojeżdżali w pojedynkę także Gatto w takiej szarpanej jeździe nie widzę.

Ponadto szukam czegoś jeszcze w stronę Flechy, uważam, że jutro może być groźny.

Otrzymane punkty reputacji: +14
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Juan Antonio Flecha - Ian Stannard 1 @ 1,855 Pinnacle ⛔ 45-9
Flecha tak na dobrą sprawę zaczyna sezon, ale on na Belgijskie klasyki zawsze mocno się mobilizuje, znakomicie jeździ po bruku, a takich odcinków w Belgii sporo. Do tego Vacansoleil raczej pojedzie na niego, chociaż jest jeszcze Leukemans. Stannard ze Sky raczej będzie dopiero 4 żądłem. Liderem drużyny jest Thomas, do tego Heyman który w klasykach jeździ dobrze, nawet bardzo. Do tego Sutton który raczej przewidziany na sprinterski finisz. Sky nie ma drużyny która zrobi rozróbę na podjazdach więc to jest plus. Jeśli dojdzie do finiszu z jednej grupy to Flecha jest szybszy no i Sky nie pojedzie w takim wypadku na Stannarda.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jeszcze jedno podejście do belgijskich bruków, jak nie pójdzie tym razem to odpuszczę bo przeciętnie to idzie.

E3 Prijs Vlaanderen - Harelbeke 2013

W tym linku bardzo fajnie opisana trasa wraz ze zdjęciami, % - świetny opis.

Maxim Iglinski - Edvald Boason Hagen | 1 - 1,63 (Unibet)⛔

W poprzednim opisie już sporo poświęciłem Kazachowi, w środę potwierdził dobrą dyspozycję bo przyjechał w głównej grupie, a że nie jest tak szybki na kresce to nie mógł liczyć się w walce o podium.Dodam, że już w 2009 roku był na podium w tym klasyku, a jest to jedno z głównych przetarć przed Ronde van Vlaanderen.W Astanie mogą liczyć na niego głównie, w dalszej kolejności na Grivko, a jak zafiniszuje peleton to zostaje Bozic.Nie mniej liczę, że się porwie wszystko w Dwaars bo będziemy mieć kilka ataków [ Boonen zapowiadał, że będzie walczyć ], m.in na wzniesieniu Taaienberg [ 1250m, śr : 9,5%, max. 18 % ]i zobaczymy Maxima w głównej grupie.Gram go w parze z EBH, który przeciętnie w tym sezonie, początek sezonu niezły, liczyłem na niego w Milan-San Remo, ale dał dupy i nie dojechał nawet, ponadto w Sky lepiej stoją akcje Stannarda, Gerainta czy też Eisela, który przy finiszu z grupy będzie szybki stąd przy takiej konkurencji i możliwościach Hagena gram na Iglinskiego, który lepiej jeździ na ten moment i ma wolną rękę w Astanie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Sep Vanmarcke - Nick Nuyens 1 @ 1,50 Sportingbet ✅ 51-DNF
Tylko ten typ na E3 Prijs Vlaanderen. Belgijskie klasyki jakoś ciężkie do typowania w tym roku. Tutaj też obsada jest bardzo słaba i ciekawe co pokażą zawodnicy. Jutro ma padać deszcz co na brukach jest bardzo istotne. Dlaczego gram w ten sposób? ano dla tego:
Ostatni raz czułem się dobrze, gdy wygrywałem Ronde van Vlaandere [2011] - mówi w &quot;Sporza&quot;. - Nie mogę włączyć zasilania. Kondycyjnie jestem przygotowany, ale moje nogi nie poruszą się właściwie. Poniżej pasa mam wszystko zablokowane. Powtarzano mi, że góra rok, a wszystko wróci do normy. Nie wróciło.

- Jestem bardzo nieszczęśliwy - dodał. - Klasyki coraz bliżej. Od sukcesu we Flandrii nie ścigałem się zbyt wiele. Najpierw złamany nadgarstek, następnie biodro. To więcej niż stracony rok.
Czyli tak zawodnik który ubiegły sezon stracił na leczeniu kontuzji, do tego jutro deszcz więc będzie miał pewne obawy, może nawet się wycofa, co w tym roku robi często bo na Strade Baniche się wycofał, a na Tirreno-Adriatico na pierwszym etapie nie potrafił jechać razem z kolegami w TTT. Vanmarcke to król ubiegłorocznych klasyków, w tym jeszcze nie wstrzelił się ale to jest kwestia czasu. Rok temu w tym wyścigu był 5, dwa lata temu był 4. W tym roku obaj jechali na Omloop Het Nieuwsblad tam przyjechali w jednej grupie ze stratą 6 minut, ale tam Sep miał kłopoty z rowerem. A tamta strata obrazuje obecną formę Nuyensa i jego obecną dyspozycję.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Critérium International 2013

Klasyfikacja Generalna: Andy Schleck - Antoine Lavieu 1 @ 1,85 Bet365
⛔ 57-23 beka z nieudacznika ????
Kto by pomyślał dwa lata temu że taka para pojawi się na jakiś wyścig. Jeszcze trochę to i Szlek będzie wystawiany w H2H na Generalkę z Cavendishem bo przynajmniej Mark kończy wieloetapówki a Szlek w tym roku jeszcze do mety nie dojechał ???? no ale już dość tych uszczypliwości. Jeśli Luksemburczyk ma zamiar pojechać TdF to nie wyobrażam sobie żeby na tym 3 etapowym wyścigu nie zajał miejsca co najmniej w TOP30. Czasówkę pewnie pojedzie słabo, ale ten 3 etap górski powinien przejechać na co najmniej średnim poziomie. Lavieu to dla mnie kompletny noł nejm. Zawodnik drużyny La Pomme Marseille, młody zawodnik raczej próbujący sił jako góral ale o nim nawet sdię nie mówi że to jakiś talent, jechał w tym roku Tour Mediterraneen ale go nie ukończył. Jak Szlek z nim nie wygra to się ośmieszy, jak by się czasami wycofał to pokaże że jest frajerem.
Etap 1: Simon Geschke - Florian Vachon 1 @ 1,85 Bet365 ✅ 5-16
Jutro dwa etapy, najpierw dla sprinterów później czasówka. Na ten sprinterski pogram sobie na Geschke który jest dobrym sprinterem, wiadomo że nie jest to ta najlepsza półka, ale na tą obsadę co jest na tym wyścigu, to zawodnik Argos powinien powalczyć z Bouhannim o wygraną. Simon na Roma Maxima pokazał się z dobrej strony, na Tirreno Adriatico też bardzo dobra postawa. Wcześniej w Andaluzji też dobra jazda. Widać że zawodnik Argosu jest w dobrej formie. Vachon to druga liga. Jeździ w jakiejś Francuskiej drużynie której nazwy nawet nie potrafię przepisać bo jest tak skomplikowana. Zawodnik który sukcesów nie osiąga. Nie wiem na co go stać, ale wiem że na nie wiele. Dla mnie dość pewny typ, ale trzeba pamiętać że to krótki etap i sprinterski.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 2 Czasówka: Cadel Evans - Michael Rogers 2 @ 2,50 Bet365 ✅ 74-18
A na czasówkę zagram na Rogersa, Michael to nr 1 Saxo Banku na ten wyścig, więc spina będzie. Michael dobrze jeździ na czas. Jak pojawia się na tym wyścigu to w czasówkach zajmuje czołowe miejsca. Np rok temu był drugi uzyskując ten sam czas co Evans, dwa lata wcześniej był 3. Evans też dobry czasowiec ale widać że forma jeszcze nie ta, zdecydowanie przygotowuje się na TdF. Na Tirreno-Adriatico w czasówce pojechał przeciętnie zajmując 47 miejsce i szczerze mówiąc na ten moment więcej po Cadelu się nie spodziewam. BMC raczej na Tidżeja VG postawią na tym wyścigu więc Evans nawet nie musi się spinać. Jest value w tym typie.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Porte liderem CI a przed wyscgiem SKY mialo jechac na Frooma. Ciekawe co jutro zrobia...? lider bedzie tyral na innego zawodnika ? dziwne ???? Porte spokojnie sobie poradzi w tych góach według mnie. Buki pewnie z Porte zrobia pomocnika zobaczymy jaka bedzie oferta ja osobiscie mysle cos w strone Porte zagrac ????

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Criterium International Etap 3
Jesus Hernandez v Darwin Atapuma B365 2.10 ⛔⛔⛔⛔ 25 - 32
Columbijczycy jednak sie nie popisali i chyba juz wiecej dziekiej karty na ten wyscig nie dostana

Columbijczycy dostali tutaj dzika karte wiec musza te okazje wykorzystac czasowke pojechali beznadziejne ale to norma bo w Columbii na czas sie nie jezdzi.Atapuma jest ich liderem dzis powinien powalczyc na ostatnim podjezdzie i zajac wysokie miejsce aby udowdnoic ze zespol zasługiwal na te karte , góry to ich domena.Hernandez bez zadnych motywacji za pewne pomocnik umiejetnosci czysto górskie podobne ze wskazaniem na Columbijczyka.1/3 stawki tego co zawsze gram

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Critérium International 2013 Richie Porte - Tidżej Van Garderen 2 @ 2,40 Bet365 ⛔ 2-4
Gram na Tidżeja z tego względu że to on jest liderem BMC w tym wyścigu, czego nie można powiedzieć o Porte. Tasmański Diabeł będzie dzisiaj pracował dla Frooma któremu uciekło zwycięstwo na Tirreno-Adriatico, a Porte wygrał już Paris-Nice. Dzisiaj mocno liczę na Tidżeja fajnie by było jakby utarł nosa Skajowcom i wygrał cały wyścig, jeśli Evans do połowy ostatniego podjazdu pomoże Tidżejowi to o ten typ jestem spokojny.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom