>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2013 - 100. Tour de France (29.06 - 21.07)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zmartwiła mnie za to pozycja Valverde. Ja nie wiem, Hiszpanowi zawsze się coś wydarzy podczas TdF, zawsze ma przynajmniej 1 wielką wtopę. Jak nie krasa, to defekt. W tym roku miał olbrzymie szanse na podium i wyjdzie z tego nici. Ciekawi mnie czy w tej sytuacji będzie jechał na Nairo czy będzie próbował zlapać jakiś etap? Jak sądzicie? Szans nawet na TOP10 raczej nie ma ale jakoś nie mam przekonania że Alejandro będzie chciał jechać na niesamowitego Kolumbijczyka.
Valverde sam jest sobie winny zamiast brać rower od kogoś z drużyny i jak najszybciej dołączyć do peletonu to on majstrował przy swoim i za wymianę koła się brał. Przy etapie gdzie wieje jak sam skur.. takich rzeczy się nie robi.
Nario spuszczony z łańcucha i to mi się podoba bo w Pirenejach wyglądał lepiej niż Valverde a ten go wysyłał na Atak Kontrolny gdzie było pewne że na końcu straci siły.
Nie zdziwię się jak Valverde się wycofa dzisiaj prawie beczał.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Nic dodać nic ująć Dawid i Jaques.Ja postawę Froome&#39;a odbieram podobnie jak Wy,a panowie J-W na EU podkręcali atmosferę,bo w końcu mieli do komentowania jakiś etap TdF gdzie cokolwiek się dzieje nie tak jak można było zakładać przed startem.Froome może i nie ma drużyny,ale jest mu ona zbędna bo w niedzielę dołoży kolejne minuty przewagi nad Condatorem..
I jeszcze słówko co do jutrzejszego etapu-mam nadzieję,że w końcu dojedzie jakaś ucieczka do końca,bo okazja jest-faworyci będą się oszczędzać przed niedzielą i może pozwolą odjechać komuś z większą stratą..Oby,bo ile można oglądać te nudne finisze z peletonu;)

L 77

low

Użytkownik
Panowie, ale promocja jutro na Cavendisha. Kurs ponad 30 na betfair zagrany. Przecież to jest ogromne value. OGROMNE. Fakt jest sporo hopek, ale to są dość łagodne podjazdy i Cavendish powinien sobie poradzić. Pewnie Cannondale będzie próbowało zrobić to samo co wcześniej, ale teren jest tym razem łatwiejszy. Mark już wygrywał na Tourze etapy dużo trudniejsze i myślę, że ma spore szanse na kolejny triumf.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;amp;v=THA59sKBkF0 :grin:
Przed wyścigiem też planowałem tu etap dla harcowników. Ale myślę, że Sagan nie odpuści jutrzejszego etapu ucieczce, za dużo tych 2 miejsc ma, a jutro selekcję wśród sprinterów można zrobić. SecretPro na twitterze nadaje, że Cannondele jutro planuje cisnąć od 100 km. Podobnie Orica może pociągnąć dla Gerransa i jakoś to będzie. Omega o ile się nie wyjechała też może pocisnąć, jak nie dla Cava to dla Kwiatka/Chava.
Na miejscu Saxo bym próbował podobnych sztuczek jak dzisiaj, a w niedzielę pewnie znowu będzie rzeźnia by wyizolowac Frooma przed MV. Szykue się ciekawy weekend.
Nad Froomem można nadrobić tylko na takich przelotowych etapach jak dziś. TA przegrał przecież na teoretycznie łatwiejszym etapie. Jakoś różowo dziś nie wyglądał, nie zespawał jak Kwiatek puścił, ani na zmianach go nie było widać, tylko gdzieś na 20-30 pozycji w grupie. Contador jechał na full gaz. Krzywdy wielkiej mu ta mineta straty nie musi zrobić, ale za łatwo oddał przewagę i nie było go w miejscu gdzie lider wyścigu powinien być.
Unzue coś ty zrobił. Piti - motał się z tym kołem jak Schleck z łańcuchem, zlekceważył sytuację, a przecież już wachlarz się robił od paru kilometrów. Miał 15 sekund straty, skończył z 10 minutami. Jeszcze Costę odesłał, by mój typ na drużynówkę całkowicie pogrążyć. Jakoś mi nie tak strasznie szkoda Movistaru, bo to często oni gnębili rywali podobnie jak Belkin dzisiaj. Jedyny plus to wolna ręka dla Nairo.
Na miejscu Valverde bym jeszcze trochę potracił i zabrał się w odjazd by wygrać etap, coś jak rok temu, ale kurs za kiepski bym ruszał.
Wracając do MV - czytanka
http://www.podiumcafe.com/2013/7/11/4514286/mont-ventoux-a-closer-look

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
No jak by Valverde jeszcze stracił trochę czasu to na tych trudnych etapach w Alpach mógłby być stacją przekaźnikową dla Nario Quintany. W niedzielę już ma okazję stracić ok 5-10 minut na Wietrznej Górze także już w ten weekend poznamy taktykę Movistaru na dalszą część wyścigu. Prawda jest taka że są pierwszymi przegranymi bo mimo wszystko to nie Nario miał być tym na którego będą grali.
Właśnie obejrzałem powtórkę i Froome dzisiaj pływał, koksiarz jeden, oby się ukręcił w 3 tygodniu :grin:

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Etap 14.
Daniele Bennati - John Degenkolb 1,85 Tobet ⛔
Dzisiaj dość pagórkowaty etap. Jeśli jakaś drużyna mocniej przyciśnie to ciężko będzie miał Kittel utrzymać się w głównej grupie. A Cannondale spróbuje zapewne powalczyc o finisz z frupy dla Sagana. Kiedy Niemiec odpadnie to liderem Argosu stanie się Degenkolb, który już w tym wyścigu był na drugim miejscu na jednym z etapów. Wtedy tuż za nim uplasował się Bennati. Kolarz Saxo bardzo rzadko jednak próbuje się włącza do walki sprinterskiej. Do tego trzeba pamiętać o wczorajszym etapie, bardzo wymagajacym i trudnym dla ekipy Saxo, gdzie pewnie mocno się wymęczyli. Bennati był w tej grupce z Contadorem i o jego pracy świadczy fakt, że na mecie nawet nie próbował powalczyć z Saganem i Cavendishem, a nawet stracił odo nich kilka sekund. Co innego Degenkolb, który wczoraj spokojnie sobie jechał i powinien mieć o wiele więcej sił, a i umiejętności nie brakuje.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Zgadzam się z tym, że Froome tak naprawdę zbyt dużo nie stracił. Dalej jest liderem, ma sporą przewagę. Do tego dołoży pewnie przeciwnikom jeszcze na czasówce i z jego &quot;mocą&quot; będzie mógł sam kontrolować wyścig w górach. Jednak wczorajszy dzień był na pewno taką małą porażką Sky i Froome,a. Bardzo słaba organizacja pogoni, Froome jadący w środku grupy - chyba nie tak powinno to wyglądać, nie tak jeździ prawdziwy lider.
Jedyne co może mu przeszkodzić w wygraniu wyścigu to koalicja antyFroome. Jeśli zawodnik Sky zostanie sam w górach, a przeciwnicy będą na zmianę atakować to mogą zamęczyć Froome&#39;a. Nie będzie w stanie odpierać wszystkich ataków.
Dzisiejszy etap zapowiada się bardzo ciekawie. Pagórkowata trasa sprzyja harcownikom, na pewno o swoje drugie zwycięstwo podczas wyścigu będzie walczył Peter Sagan mający do pomocy całą swoją grupę. Spodziewam się, że wielu sprinterów po drodze odpadnie. Po wczorajszym etapie nie można wykluczyć prób rozerwania peletonu przez grupy faworytów. Ciężko jednoznacznie przewidzieć przebieg etapu, ale powinno być ciekawie.
Na dziś proponuję dwa małe kursy, które powinny spokojnie wejść:
Peter Sagan - Philippe Gilbert 1,25 unibet ⛔ 105 - 44
Sagan jedzie bardzo dobry wyścig, mnóstwo miejsc na podium, cały czas bardzo aktywny. Profil dzisiejszego etapu bardzo mu sprzyja. Do pomocy będzie miał oddelegowaną całą swoją grupę. Gilbert jedzie ten wyścig bezbarwnie, zupełnie nie widoczny, może szykuję się na dzisiejszy etap? Nawet jeśli przyjedzie w jednej grupie ze Słowakiem, a Sagan na pewno będzie go pilnował to w sprinterskim pojedynku nie ma szans.
Michał Kwiatkowski - Daniel Martin 1,33 William Hill ⛔ 77 - 50
Tutaj też mamy zdecydowanego faworyta. Polak jest jedną z największych pozytywnych niespodzianek TdF. Jedzie bardzo aktywnie, zawsze stara finiszować się z przodu grupy w której przyjeżdża. Może dziś nawet będzie próbował atakować? Martin nie walczy tak w końcówkach, raczej przyjeżdża w środku grupy. Wygrał jeden etap, ale na pewno nie jest tak aktywny. Polak jest szybszym zawodnikiem od Martina. Myślę, że można spokojnie pograć na Kwiatka w tej parze.
EDIT:
Straszna wtopa, peleton puścił ucieczkę która dojechała do mety. W peletonie już nikt nie walczył o pozycję...

P 72

picenty

Użytkownik
Michał Kwiatkowki - Daniel Martin
Buk: Fortuna
Kurs: 1.35

Dzisiejszy 14. etap Tour de France prowadzi z Saint-Pourcain-sur-Sioule do Lyonu. Na trasie liczącej 191 kilometrów zaplanowano aż 7 premii górskich! Wszystkie to jednak małe hopki, a najtrudniejszy podjazd etapu znajduje się około 80 kilometrów od mety. Pofałdowany teren będzie sprzyjać uciekinierom, którzy dzisiaj prawdopodobnie dojadą do mety. Peleton prawdopodobnie dojedzie jako druga grupa, a znajdować się w niej będzie około 60-70 kolarzy. Powinien w nim znajdować się zarówno Polak, jak i Irlandczyk. Michał ma, jednak w zwyczaju w tegorocznym TdF przyjeżdżać na czele grup, w których się znajduje, niezależnie od tego, które daje mu to miejsce. Przewiduję, więc około 10-15 miejsce Michała i schowanego w środku peletonu Martina.

Otrzymane punkty reputacji: +20
martinus 491

martinus

Użytkownik
Thomas De Gendt - Thomas Voeckler 2 @ 2.10 Tobet ⛔
Dzisiejszy etap wydaje się być stworzony dla uciekinierów, więc co za tym idzie także dla Voecklera. Francuzi jak wiadomo na tegorocznym TDF nie wygrali jeszcze etapu, więc Voeckler powinien mieć dodatkową motywację do powalczenia. De Gendt z kolei jedzie całkowicie niewidocznie, wydawało się w pewnym momencie, że jeśli nic nie wyszło z walki o top 10 w klasyfikacji generalnej to spróbuje powalczyć w klasyfikacji górskiej, ale przewaga Rollanda jest niezagrożona. Jak dotąd oprócz czasówki jedzie w ogonie stawki i takiego też scenariusza spodziewam się dzisiaj.
Odnośnie jeszcze wczorajszego etapu i Froome&#39;a. Oczywiście żadnej tragedii nie ma, ale jego bierność, zwłaszcza w momencie ataku Saxo musi budzić zastanowienie. Zamiast spróbować &quot;zespawać&quot; (szczególnie biorąc jego umiejętności w jeździe na czas) gdy przewaga wynosiła kilka metrów on zaczął się rozglądać za kolegami ze Sky, którzy byli w środku grupy. Nie tak jeździ lider wyścigu...

Otrzymane punkty reputacji: +27
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Mnie się wydaje że dzisiaj albo dojedzie ucieczka albo finisz będzie normalnie z większego peletonu. Nikt przed Mont Ventoux nie będzie się zaginał. Chociaż tacy zawodnicy jak Kittel to pewnie się ukręcą.
Gerrans - Impey 1 @ 1,83 Bet365 ✅ 89-107

Jeśli na kogoś ma grać dzisiaj Orica to tym kimś będzie Gerrans. Szybkość jest, dobra jazda po lekkich hopkach jest, dobre ustawienie na finiszu jest. Mówi się że ten etap będzie podobny do tego 3 gdzie Impey wyciągną jak konduktor Gerransa a ten w cuglach wygrał etap.

Otrzymane punkty reputacji: +1
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Jutro Mont Ventoux. Góra epicka, piękna ale i trudna. Na samym wstępie liczę, iż sprawiedliwości stanie się zadość. Kiedyś Valverde walcząc o wygraną w Dauphine dał wygrać etap Sylwokowi. Teraz Hiszpan stracił wiele minut na etapie przejazdowym, ale myślę, że w górach wciąż ma wiele do zaoferowania. Zapewne, gdyby spróbował ataku wielcy możni wyścigu nie będą go rozpaczliwie gonić, gdyż kolarz Movistaru ma sporą stratę, zaś potencjalna wygrana byłaby triumfem sportowego ducha rywalizacji.

Alejandro Valverde wygra 15 etap @ 11.25 Pinnacle
⛔
Ponadto:
Andrew Talansky vs Michał Kwiatkowski 1 @ 2.10 Tobet
⛔
Kolarz Garminu wygrał zdecydowanie z Polakiem na ósmym etapie kończacym się pod góre także zakłądam podobny scenariusz również dzisiaj. Na płaskich, czy pagórkach Polak objechałby Talansky&#39;ego, ale w górach kolarz Omegi raczej będzie tracił do najlepszych. Talanksky walczy o pozycję lidera w Garminie z Martinem, bo jak powiedział Vaughters na samym początku wyścigu ma tak dobrych kolarzy, że każdy może nim być.

John Gadret vs Hubert Dupont 1 @ 2.25 Tobet
✅
Gadret ma wolną rękę i jest lepszym góralem od Duponta, który ma za zadanie przede wszystkim pracować na Peraud. jeśli nawet John miałby wieźc Jean-Christopha pod Mont Ventouz to w mojej ocenie jest w stanie to robić dłużej i lepiej niż Hubert Dupont.
Jakob Fuglsang vs Jean-Christophe Peraud 2 @ 2.37 Pinnacle ⛔
Obaj to liderzy swoich drużyn, jednak w wysokich górach lepiej spisuje się Peraud, które przed wyścigiem zapowiadał nawet walkę o top5. zapewne francuskiemu kolarzowi startującemu jeszcze do niedawna w kolarstwie górskim nie uda się osiągnąć aż takiego wyniku, to jednak Fuglsanga, który jest co najwyżej przeciętnym góralem powinien zostawić w pokonanym polu.
Andy Schleck vs Cadel Evans 1 @ 1.51 Pinnacle ⛔
Jeszcze raz odniosę się do ósmego etapu, na którym Schleck był lepszy od Evansa o ponad pół minuty. Na czasówce Australijczyk oczywiście dołożył Andy&#39;emu, jednak kolarz BMC ma w nogach Giro, zaś Schleck mam wrażenie, że w trzecim tygodniu nawiąże do swojej dawnej formy i będzie kręcił razem z najlepszymi.

Otrzymane punkty reputacji: +20
M 139

marcato

Użytkownik
Jutro wszystkie swiatla na quintane. I wszystkie zaklady.
Na SB jest z Froomem po 2,65 a z Contadorem po 1,55. Ten pierwszy to HOT bet.
Jutro wiele moze sie stac Np quintana moze miec nieudana akcje i po zlapaniu zostac. Ale jesli pojdzie selekcja to na finiszu nairo objedzie obu panow. Frooma,bo froomowi nie zalezy i Ksiegowego, bo jego to wiekszosc objezdza na finiszu.
PS. Fuckn Froome kanibal.Dołączam do hejterow.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Rui Costa-Daniel Moreno: Moreno @2,97 Pinnacle✅✅70-16 pojechali obaj tak jak przewidywałem;)

Trochę chyba przesadzili z faworyzowaniem Portugalczyka.Według mnie to on jutro będzie miał za zadanie tylko i wyłącznie pomagać czy to Nairo zająć jak najwyższe miejsce na etapie czy też holować Valverde na podjeździe(według mnie Valverde strzeli dość konkretnie,bo to nie jest jego &quot;półka&quot; ta górka).Więc wydaje mi się dość możliwe &quot;wyprucie&quot; się Costy. Moreno to też oczywiście drugie skrzypce w swoim zespole,bo nr jest Purito.Ten nr 1 jest w słabej formie i wychodzi na to,że pod górę Moreno jest w stanie pojechać w równym tempie z Rodriguezem. Ani Moreno ani Costa nie będą jutro w czołówce,ale coś mi mówi że Hiszpan jadący spokojnie ostatnie etapy zachował więcej sił,niż Costa(wiadomo co się działo z Movistar) i może to być decydujący czynnik.Kurs według mnie dość mocno zawyżony.
Jak ktoś widzi to inaczej,to poproszę o odpowiedź;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
No to jutro zaczynamy prawdziwe ściganie. Na kilka pytań wciąż nie ma odpowiedzi, na kilka już jest.
Kto wygra czerwony numer? i dlaczego będzie to Francuz.
Czy Tomas Voeckler zaatakuje? i na którym kilometrze to będzie.
:grin:
Mówisz Mont Ventoux myślisz Sylwek Szmyd i pamiętna akcja na Dufine w 2009 roku. Jutro etap który nie wybacza. Za szybko się wychylisz i Cię nie ma i spływasz na dalekie miejsca. Praktycznie jutro zaczynamy wyścig, drużyny musiały nieco pozmieniać swoje plany ze względu na różne sytuacje na etapach przejściowych, jedni potracili liderów - Valverde, Jurgen VDB, Nieve, Anton inni zyskali drugą szansę - Talański, Fuglsang, Mollema.
Alberto Contador - Chris Froome 1 @ 3,30 Tobet
Kurs jest przesadą. W poniedziałek mamy wolne więc można iść w trupa i odrobić trochę czasu. Alberto ma o wiele mocniejszą drużynę i musi to wykorzystać. Froome praktycznie sam pozostał na placu boju. Mówi się że jest faworytem na Mont Ventoux ale ja uważam że raczej będzie bez fajerwerków i spokojna kontrola etapu bez szaleńczych ataków, bo na czasówce dołoży swoim rywalom. Alberto będzie skakał bo sam zapowiada że nie ma czarowania i trzeba odrabiać stracone minuty.
Andrzej Talański - Michał Kwiatkowski 1 @ 1,85 Tobet
Valverde wszystko opisał. Talański jest o wiele lepszy w górach niż Kwiatkowski. Za długi ten podjazd dla Michała i jutro będzie niestety pływał. Talański dostał dzisiaj od losu drugie życie na tym Tourze i myślę że będzie chciał to wykorzystać, widzę go nawet w bieli w Paryżu.
--------------------------------------------------

Najlepszy młodzieżowiec TdF? Andrzej Talański @ 8,00 Bet365

0:30 do Kintany i 1:10 do Kwiatkowskiego. Tego drugiego zje, tego pierwszego zje presja lidera Movistaru :razz: poza tym...
Andrew Talansky (Garmin – Sharp): „Trochę źle zachowałem się na końcowym kilometrze i straciłem szanse na etapowe zwycięstwo. Na szczęście przybliżyła się do mnie biała koszulka lidera klasyfikacji młodzieżowej. Jest ona dla mnie ważniejsza niż pozycja w generalce, bo dwunastego czy dziesiątego zawodnika GC kibice nie pamiętają już w następnej edycji wyścigu. Jutro przed nami etap pod Mont Ventoux, który powinien wiele wyjaśnić. Ja cieszę się na kolejne wspinaczki w Alpach, ponieważ odpowiadają mi one bardziej niż Pireneje.”

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Fajne typy Dawida, podoba mi się argumentacja do wszystkim i chyba na 2/3 sam się skuszę czyli dwa razy ładować się w Andżeja.Tylko oby nie było tak, że dzisiejszym etapem się wypruł totalnie, mam nadzieję że wykorzysta szansę jaką dziś dostał i jutro dojedzie z najlepszymi.

Co do typów Valverde to miałbym jedynie obiekcje do typu przeciw Fuglsgangowi, który się z etapu na etap rozkręca i wygląda dobrze na ten moment, choć z drugiej strony JC Peraud to Francuz i cholera wie czy jutro na żyle nie pojedzie bo święto itd.

Na Uni jest też po 1,57 na czerwony numer dla Francuza✅ (najbardziej waleczny kolarz) więc podjerzewam, że jutro jakikolwiek Francuz się zepnie i będzie waleczny na trasie więc myślę, że typ też warty uwagi i można zagrać.

Joaquim Rodriguez - Daniel Martin | 2 - 2,45 (Betsson)⛔

Spróbuję tak zagrać.Wysoki kurs na Martina, a jutro powinien obok Andrzeja jechać w głównej grupie, podczas tego Touru prezentuje się dobrze, jedzie aktywnie co przekłada się na dobre miejsce i możliwość wskoczenia do Top10.Trochę wysoki kurs dlatego też spróbuję a też dlatego bo Purito na razie nic nie pokazał podczas tej Pętli.Bez większych ataków, raczej ze swoim partnerem Moreno niewidoczni.Podjerzewam, że raczej dojadą wszyscy w jednej grupie, ale Martin potrafi zafiniszować i jest szybki na mecie także nawet jeśli zajadą w jednej grupie to przewagę widzę po stronie Irola.Na jutro pcham pieniążki w Garmina bo i w ten typ jak i w typy d.400.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Zgadzam się z Valverde, że etap dziś ma sporą szansę wygrać Valverde :razz: Ma duzą stratę, a wydaje się być w dobrej formie. Nikt go nie będzie raczej gonił jak spróbuje odskoczyć, bo liderzy będą zajęci sobą, a on nie jest już groźny.

Również dobry typ dawida Contador-Froome. Kolarz Sky wcale dziś nie musi wygrywać etapu, nawet jak straci kilka sekund do Contadora to nic wielkiego się nie stanie. Alberto natomiast musi atakować, bo jak nie na takiej górze to gdzie?

Mając to na uwadze gram taki typ:
Laurens Ten Dam - Roman Kreuziger 2,20 Tobet ⛔ [9-5]
Romek jedzie tu bardzo dobrze, na 9. etapie nawet mógł zostawić Contadora i pojechać sam. W tym cały problem, że Czech w każdym wyścigu musi mieć słabszy dzień i dlatego liderem nie jest. Do tego jeśli Alberto ma atakować to sprawa jest prosta - Kreuziger zostanie spisany na straty. Nie wydaje mi się, żeby atak miał być z większej grupy. Przyboczni, razem z Romanem przycisną mocniej i dopiero wtedy Contador wyskoczy. Ciężko, żeby wymęczony Czech załapał się z najlepszymi. Co innego Ten Dam, który może spokojnie czekać, co zrobią najwięksi i próbować się trzymać koła. Kursik niezły więc czemu nie skorzystać, tym bardziej, ze już w WilliamHillu kursy są odwrotnie ustawione.

Oczywiście czerwony numer dla Francuza dziś to sprawa honoru dla nich. Nie zdziwie się, jak w ucieczce znajdzie się z 10 Francuzów ????

martinus 491

martinus

Użytkownik
Robert Gesink - Nicolas Roche 1 @ 1.65 WilliamHill ✅
Roche jak wiadomo będzie miał dzisiaj dużo zadań związanych z pomaganiem Contadorowi, w dodatku forma daleka od idealnej i spodziewam się, że stosunkowo szybko odpadnie, zwłaszcza jeżeli będzie musiał przez jakiś czas nadawać tempo grupy dla Albercika. Gesink oczywiście rewelacyjnego Touru też nie jedzie, ale powinien dzisiaj jednak wjechać wyżej. Pod Ax 3 Domaines próbował szarpać i trochę przeliczył się z siłami, więc mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.
Kurs na Talanskiego z Kwiatkowskim oczywiście bardzo dobry, pytanie tylko na ile jest &quot;wyjechany&quot; po wczorajszym etapie? Na Mount Ventoux nie będzie na pewno zmiłuj, więc nie zdziwiłbym się gdyby Andrzej zapłacił za ucieczkę.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to długość etapu. Organizatorzy chyba trochę przesadzili. 200 km pagórkowatej trasy + na zakończenie podjazd pod Mont Ventoux (bardzo trudny, na pewne dojdzie na nim do sporej selekcji). Wg mnie można byłoby trochę skrócić ten etap.
Liczę, że dziś zrobi się mała koalicja antyFroome. Fajnie byłoby żeby Saxo (Contador i Kreuziger), Belkin (Mollema i ten Dam), a także Quintana czy Fuglsang próbowali atakować lidera wyścigu. Obawiam się, że mogą skupić się na pilnowaniu siebie nawzajem co na pewno jest na rękę kolarza Sky. Jedyne czego jestem pewny to ataki Quintany. Pytanie tylko jaki przyniosą skutek.
Pierre Rolland - Thibout Pinot 1,40 betsafe ✅ 28 - 80
Rolland trochę zawodzi w wyścigu, miał walczyć o Top-10. W genralce jest 29 ze stratą 25 minut. Jednak jedzie zdecydowanie aktywniej od Pinot. Rolland pokazuję się na etapach, próbuję atakować, zbiera punkty w klasyfikacji górskiej. Myślę, że dziś będzie próbował po raz kolejny. Jego cel to wygranie klasyfikacji górskiej + jakiś etap. Co do Pinota to jest to jedno z największych rozczarowań. Zajmuję 52 miejsce ze startą 45 minut.
Nairo Quintana - Alberto Contador 1,60 betsafe ✅ 2 - 6
Kolumbijczyk to mój cichy faworyt na ten etap. Teraz po odpadnięciu Valverde ma wolną rękę i to on jest liderem grupy. Świetnie jeździ w górach, na pewno będzie dziś próbował atakować. Oby tylko nie próbował zbyt wcześnie, bo jeśli poniesie go fantazja to może szybko stracić siły. Contador jest liderem Saxo, ale wg mnie lepiej wygląda Kreuziger. To on go holował na poprzednim trudnym etapie. Spodziewam się, że Contador może dziś nie wytrzymać tempa.

Otrzymane punkty reputacji: +23
lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Nie mam żadnego beta, chciałem tylko zauważyć że ten &#39;sport&#39; jest żenujący ????
Miliony ludzi widzi, każdy tak naprawdę o tym wie, a nikt i tak nic z tym nie robi ;)
No chyba że to tak ma być, ja się szprycuje, on się szprycuje czyli jest uczciwie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom