>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2013 - 100. Tour de France (29.06 - 21.07)

Status
Zamknięty.
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Nie mam żadnego beta, chciałem tylko zauważyć że ten &#39;sport&#39; jest żenujący ????
Miliony ludzi widzi, każdy tak naprawdę o tym wie, a nikt i tak nic z tym nie robi ;)
No chyba że to tak ma być, ja się szprycuje, on się szprycuje czyli jest uczciwie ????
Nie bądź naiwny,tak jest w każdy sporcie.
W piłce nożnej,tenisie czy koszykówce są większe pieniądze i dlatego sprawy dopingu tam się tuszuje.
Gracze NBA są nawet zwolnieni z kontroli antydopingowych,ale ty i tak będziesz koszykówkę uważał za czysty sport bo nikt nie wpada,prawda ;)?

Otrzymane punkty reputacji: +10
M 139

marcato

Użytkownik
Napisałem wczoraj, że dołączam do hejterów Frooma, bo sie wkurzyłem że nie dał Quintanie wygrać i położył mi duży zakład.

Dzisiaj ochłonąłem i uważam, że to bzdura. Nie ma nic złego w tym, że wygrał najlepszy.

Froome jest fenomenalnym kolarzem i dopóki ktoś nie udowodni mu, że jeździ nieczysto będę tak uważał i pieprze wszystkich hajterów kenijczyka i dupolizów koksiarza-księgowego, którzy nie mogą zboleć, że ktoś może być lepszy od ich pupilka.

PS. Sorry za posta bez typu ale nagonka w tym dziale też jest niemerytoryczna i zaczyna mnie na serio wkurzać.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Froome wczoraj pokazał bardzo dużą siłę podczas podjazdu na Mont Ventoux. Wygrał etap i powiększył przewagę w klasyfikacji generalnej. Udowodnił, że jest najlepszym góralem podczas TdF. Sam atak gdzie zgubił Contadora był jak z bajki, kręcił jakby zjeżdżał z górki, ciężko u niego było znaleźć oznaki zmęczenia. Wyglądało to kosmicznie. No i te przeciętne etapów, kolarze przyjeżdżali bodajże 4 dni z rzędu wcześniej niż przewidywano w programach na etapy. Na razie nie ma co snuć żadnych teorii spiskowych, a jeśli ktoś &quot;koksuję&quot; to niech to wyjdzie od razu a nie za 5-10 lat. Jedno jest pewne, jeszcze nie raz usłyszymy o dopingu w kolarstwie.
Wracając jeszcze do wczoraj, po raz kolejny podobał mi się Nairo Quintana. Kolumbijczyk nie bał się zaatakować, długo trzymał się Froome&#39;a. W końcówce opadł z sił, ale i tak należą mu się brawa za świetną jazdę. Liczę, że Kolumbijczyk wskoczy jeszcze na podium w klasyfikacji generalnej wyścigu. Może warto pograć na Quintane w klasyfikacji górskiej? Tylko czy Froome go puści?
Contador tak jak myślałem, nie wytrzymał tempa lidera Sky, dwójka z Belkin także okazała się za słaba. Pozytywnie zaskoczył mnie Purito Rodriguez, nie spodziewałem się, że przyjedzie tak wysoko. Po raz kolejny mocno oberwali dwaj byli triumfatorzy TdF. Cadel Evans stracił 9 minut, a Andy Schleck ponad 11.
Z dobrej strony ponownie pokazał się Michał Kwiatkowski, zajął 18 miejsce na etapie, w generalce jest 10. Wg mnie jednak ciężko mu będzie utrzymać to bardzo dobre miejsce.
Gdzie można obstawiać zawodników w Top-10? Kiedyś widziałem na sportingbet, ale teraz nie ma...

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Chyba jutro ostatnia szansa Voecklera patrząc jak kiepsko w tym TdF jeździ po górach. Reszta Francuzów tragedia i wciąż są bez wygranej.
Jak nie ucieczka, to pewnie Sagan, ale też Omega może poszaleć(atak Chavy, a do sprintu z grupy Kwiato). Gilbert wczoraj pod MV wyglądał bardzo dobrze, może też się zabrać w odjazd. Etap dość krótki i nie powinien być trudny do skontrolowania, jak odjedzie 5-6 zawodników.
Sagan - Kwiatek 1 1.60 bwin
Nawet jeśli dojedzie ucieczka, to Piotrek się pochyli po punkty na mecie i powinien być wyżej.
Generalka: Nairo TOP3 1.8 bwin
Nie wiem czy grać to teraz, czy po czasówce, ale zaryzykuję.
Belinkowcy chyba za bardzo się szykowali na pierwsze góry. Contador wygląda jak wygląda. Prędzej Kreuziger z Saxo. Z tyłu się nie ma kogo obawiać. Jak przetrwa jutrzejsze zjazdy i pojedzie dobrze na czas(dobry profil), to poza Froomem przegra z max 1 zawodnikiem.
Wygra grochy: Nieve 7.0
Ja tu widzę 2 opcje, albo Nieve będzie szalał i zdobywał punkty+ oczywiscie królewski etap ;p Albo Froome z rozpędu wygra i tą klasyfikację.
Rolland? Kiepsko wyglądał w tych odjazdach w które się zabierał. A tam konkurencji nie miał mocnej. Nie podoła moim zdaniem.
Mikel Śnieg potrafi pozytywnie zaskoczyć, przed wyścigiem DS Euskaltelu zapowiadał walkę o grochy. Widzę tu szasnę do powtórzenia osiągnięcia Samu z 2011 roku. Tym bardziej, że na wysokie miejsce w generalce nie ma już szans.
PS. http://forums.rowery.org/viewtopic.php?t=25991 ???? ???? ????

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Następca Tomasza Chrzanowskiego trochę mnie uprzedził z Voecklerem.Francuzi nadal bez wygranej w tegorocznym wyścigu i jutro chyba ostatnia szansa na to.A z dwójki Chavanel-Voeckler większe szanse daję zawodnikowi Europcar.Trasa jest taka,że jest szansa na ucieczkę zakończoną powodzeniem.Typ taki trochę na czuja,liczę że Thomas pokaże jeszcze raz swój charakter.Kursy są dość wysokie:
Voeckler wygra @17,00
Voeckler podium @5,25

Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +10
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Laurens Ten Dam - Mikel Nieve 1,83 ComeOn ⛔
Jutro raczej etap taki dla ucieczek. Wielkich gór nie ma ale wystarczająco podjazdów, żeby sprinterów zniechęcić. Do gonienia zostanie samo Cannondale ale czy im się będzie chciało gonić? W sobotę się nie chciało. Dlatego trochę można zaryzykować, bo to loteria kto się załapie do odjazdu. Nieve jest wysoko w klasyfikacji górskiej, tuż za Froomem i Quintaną, którzy jednak o grochach chyba nie myślą jako priorytecie. Może jutro znowu spróbuje coś złapać? Tym bardziej, że w środę mamy czasówkę, gdzie może jechać bez większej determinacji. Ten Dam wiadomo, że dojedzie razem z liderami, bo nikt go nie wypuści do przodu.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Jutro etap, na którym najlepsi przede wszystkim nie będą chcieli stracić, bo zyskać za bardzo nie ma gdzie. Dlatego też wielce prawdopodobne, że przed wielkim finałem i czterema bardzo trudnymi dniami z rzędu liderzy nie będą się forsować, zaś do mety dojedzie ucieczka. Oczywiście istnieje szansa, że rywale zechcą przetestować zjazdowe umiejętności Frooma. Dlatego też mając w pamięci akcję Saxo Banku na równie nijakim etapie szukam niespodzianki:
Chris Froome - Alberto Contador 2 @ 2.83 Pinnacle ⛔
Jednocześnie idąc tropem ucieczki, to myślę, ze do takowej powinien zabrac się Philippe Gilbert. Mistrz Świata póki co jedzie bardzo bezbarwnie i będzie to dla niego prawdopodobnie ostatnia szansa na zwycięstwo etapowe, gdyż góralem jest za słabym. Etap idealnie skrojony pod szybkiego Belga (przypomina mi nieco etap do Barcelona na zeszłorocznej Vuelcie zakończony wygraną Filipa). Wątpię, żeby przerzedzony peleton peleton dojechał z Saganem przed jakąś ucieczką. W dodatku kurs kusi ????
Philippe Gilbert wygra 16 etap @ 17 Betfair

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Maxime Monfort - Tom Danielson 1 @ 1,52 Unibet
Monfort jak na razie 13 w generalce najlepiej z NissanTreka. Zawodnik który w tym momencie jest liderem drużyny. Zawodnik który doskonale zjeżdża, a na dodatek na tym tourze bardzo dobrze radzi sobie z podjazdami, na Mont Ventoux tylko 3:30 straty. Jutro finałowy podjazd Col de Manse (kat. 2; 156,5 km; 9,5 km; 5,2%) on pokona z najlepszymi, takie Sagany mogą odpaść, nie sądzę że przyjedzie ucieczka bo raczej nie będzie zgody z peletonu. Danielson bardzo przeciętnie jedzie, ze zjazdami raczej za pan brat nie jest także trochę nie rozumiem tego zestawienia. Jeśli Leopard chce zgarnąć jakiś etap na tym torze to ten jest po prostu idealny dla Monforta. A jak on odjedzie to peleton go puści bo nie jest wielkim zagrożeniem dla TOP10. A do Gap z ostatniej góry jest 12 km i tam może trochę nadrobić.
Maxime Monfort wygra 16 etap TdF @ 150,00 EchWay Bet365
Tutaj popis w 2011 roku i Monfort jako stacja przekaźnikowa dla Schleka. Kapitalny zjadowiec któremu Szlek może zawdzięczać ten etap, bo sam zjeżdżał jak nieudacznik.
Akcja zaczyna się na 60 km przed metą, w ucieczce Monfort i Posthuma jako stacje przekaźnikowe Leopardu.
http://www.youtube.com/watch?v=Qj0VKEKrNAQ

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Ciężko przewidzieć precyzyjny scenariusz na dzisiejszy etap. W grę wchodzi na pewno kilka możliwości. Na pewno na początku pójdzie ucieczka, tylko czy zostanie puszczona? Do ofensywy na pewno przejdą harcownicy bo to chyba ostatnia szansa dla nich.
Nie spodziewam się jakiejś wielkiej walki faworytów. Może ktoś spróbuję zaatakować w końcówce podjazdu, może ktoś zaatakuję na zjazdach żeby sprawdzić Froome&#39;a. Dużo zależy od tego czy będzie można powalczyć o etapowe zwycięstwo. Jutro trudna czasówka, a później górskiej etapy więc trzeba oszczędzać siły.
Phillipe Gilbert - Simon Gerrans 1,44 William Hill ✅ 8 - 99
Obaj zawodnicy mają już spore straty w generalce. Belg na razie mało widoczny w wyścigu. Z dobrej strony pokazał się dopiero na Mont Ventoux, gdzie przyjechał razem z Evansem, był bodajże 29. Wychodzi na to, że z jego formą nie jest źle. Potrafi jeździć w trudniejszym terenie, wg mnie na pewno lepiej od Gerransa. Zawodnik Orici to bardziej sprinter. Wygrał juz trzeci etap więc wyścig ma rozliczony. Belg lepiej radzi sobie w wyścigach klasycznych, a taki profil ma dzisiejszy etap. To ostatnia szansa dla Belga na uratowanie wyścigu i na pewno będzie dziś aktywny.
Peter Sagan - Michał Kwiatkowski 2,65 sportingbet ✅ 137 - 46
Typ trochę patriotyczny, ale wg mnie ze sporymi szansami. Sagan już swoje w wyścigu wygrał, jest też bardzo bliski wygrania klasyfikacji punktowej. Jedzie na pewno bez większej presji. Nie musi się dziś żyłować. Kwiatek na pewno będzie jechał w głównej grupie i pilnował swojego miejsca w generalce. Polak jedzie bardzo dobry wyścig, może nawet próbować ataku na zjazdach by odrabiać sekundy do Quintany. W trudnym terenie Kwiatek radzi sobie zdecydowanie lepiej. Liczę, że Sagan zgubi się gdzieś na trasie i dzięki temu Polak przyjedzie wyżej.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Alberto Contador wygra klasyfikację generalną(Chris Froome nie jest wliczany)
1,83
bet365

Szans na zwycięstwo w całym wyścigu nie ma już w zasadzie żadnych,na pewno się skupi na walce o 2 pozycję na koniec całego touru.
Kto mu może zagrozić?

1. Bauke Mollema,który ma obecnie 11 sek przewagi nad Hiszpanem. Nie sądzę jednak,aby kolarz Belkinu był w stanie utrzymać się razem z Albertem w Alpach. Pod Mont Ventoux stracił niewiele,ale mimo wszystko nie jest on tak dobrym góralem jak Alberto.
Jazda na czas na zbliżonym poziomie,więc tutaj ciężko szukać przewagi jednego czy drugiego.
2.Laurens Ten Dam- 29sek straty-podobna sytuacja jak powyżej z jednym wyjątkiem. Mianowicie Laurens nie radzi sobie zbyt dobrze w jeździe na czas i tutaj na pewno straci kilka sekund do Contadora. A gdy zrobi się minuta lub więcej to już po zabawie.
3.Roman Kreuziger-3 sek straty. Kolega z drużyny. Pomocnik na górskich etapach. Myślę,że tutaj sprawa jest prosta. Roman do końca będzie pracował na rzecz lidera i ciężko mi sobie wyobrazić,aby ukończył tour przed nim. Niemożliwe.
4.Nairo Quintana-1min,22 sek straty. Największa strata,ale i największe obawy.
Kolumbijczyk jest w bardzo dobrej dyspozycji,jednak strata jest już spora.Na pewno dojdą kolejne sekundy podczas indywidualnej próby we środę. Podczas pierwszej czasówki Nairo stracił do Hiszpana 1min,13 sek. Teraz czasówka trudniejsza,jednak kolejne sekundy powinny wpaść na korzyść kolarza Saxo.
W Alpach stać obu kolarzy na podobne wyniki. Dlatego Contador na pewno będzie kontrolował poczynania Quintany i nie da mu zbyt daleko odjechać.

Inni kolarze nie mają już nic do powiedzenia.
Wchodzę w ten bet grubo i polecam.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Zwycięzca 16 etapu: Kwiatkowski @ 17 Unibet
Moim zdaniem w TdF dzisiejszy etap jest najlepszym pod Michała. Wcześniejszych miejsc na podium nikt się nie spodziewał, Michał jechał jak natchniony. Dla kolarstwa dobrze, że Flowerman osiąga takie wyniki na wielkim tourze, bo w kraju zaczyna się robić o tym głośno, a zaraz ruszy jeszcze tour Czesława. Dużo zjazdów, a to preferuje Kwiatek. Jeśli Sagan się pogubi, a jest dziś na to duża szansa to wtedy Kwiatkowski musi dziś wygrać. Na górkach się nie zajedzie i będzie dobrze. Taki kurs pobieram z chęcią.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Andy Schleck vs Daniel Navarro ⛔⛔⛔ 57-18
Schleck
2,37
bet365

Andy nie radzi sobie zbyt dobrze na tym wyścigu,więc może spróbuje zaatakować na pagórkowatym etapie. Nikt go nie będzie gonił za wszelką cenę i ten etap to może być ostatnia szansa Schlecka na uniknięcie fatalnego touru.
Podczas jednego z wywiadów mówił,że jego cel to wygranie etapu i coś mi podpowiada,że będzie dzisiaj próbował swoich sił.
Daniel Navarro raczej będzie spokojnie jechał bez większego szału, wątpię,aby wychylał się do przodu,tym bardziej,że na kolejnych etapach czeka go mocna praca i walka o wysoką lokatę w generalce.

F 79

fafa-87435

Użytkownik
P. Sagan - P. Gilbert 2 2.70 @Fortuna ✅
Tak jak kolega Kulu napisał jest to ostatnia szansa dla Belga na uratowanie Tour de France. Dzisiaj Gilbert musi spróbować agresywniejszej jazdy inaczej wróci z Francji z pustymi rękami. Profil na pewno jest w miarę korzystny dla Phillipe. Do tego dodajmy Sagana, który klasyfikację punktową ma już w kieszeni, a by dzisiaj zdobyć trochę punktów musiałby się mocno wymęczyć, gdyż na pewno pójdzie jakaś ucieczka, by ją zlikwidować na pewno zostanie narzucone duże tempo pod Col de Manse, dodatkowo pewnie dojdą próby odjazdu na zjazdach. Wątpię by Sagan te naciski ze wszystkich stron wytrzymał i prawdopodobnie dzisiaj nie będzie się liczył w walce o zwycięstwo. Po takim kursie gorąco polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Andy Schleck vs Daniel Navarro
Schleck
2,37
bet365

Andy nie radzi sobie zbyt dobrze na tym wyścigu,więc może spróbuje zaatakować na pagórkowatym etapie. Nikt go nie będzie gonił za wszelką cenę i ten etap to może być ostatnia szansa Schlecka na uniknięcie fatalnego touru.
Podczas jednego z wywiadów mówił,że jego cel to wygranie etapu i coś mi podpowiada,że będzie dzisiaj próbował swoich sił.
Daniel Navarro raczej będzie spokojnie jechał przy swoim liderze i wątpię,aby wychylał się do przodu,tym bardziej,że na kolejnych etapach czeka go mocna praca na rzecz Contadora.
Typ może wejść, jak każdy zresztą, ale Schleck jedzie bardzo słabo w tym wyścigu. Przyjechał w bardzo słabej formie. Na dodatek etap kończy się zjazdem, a jak wiadomo Schleck zjeżdża bardzo słabo, wręcz obawia się zjazdów. Ja go nie widzę dzisiaj atakującego, ani w czołówce etapu...

Co do typu na 2 miejsce w klasyfikacji generalnej. Ja bardziej skłaniałbym się żeby zagrać na Quintane - kurs 3,20 bet365. Jednak wstrzymam się do czasówki, zobaczymy jak tam Kolumbijczyk się zaprezentuję. Jeśli nie przegra dużo to chyba zainwestuję w zawodnika Movistaru. W górach poza Froome&#39;em jest najmocniejszy.

Na koniec inny typ:
Klasyfikacja drużynowa - Saxo-Bank 1,50 bet365
W generalce mają 3:36 przewagi nad Belkin, trzecie AG2R traci już ponad 8 minut. Saxo-Bank to najmocniejsza drużyna TdF, pokazała to akcja na piątkowym etapie gdzie rozerwali peleton. Contador i Kreuziger to ścisła czołówka generalki, Rogers i Roche także dobrze spisują się w wyścigu. ITT też powinni dobrze ogarnąć, na pierwszej czasówce trójka była w Top-20. Wg mnie granie na Saxo-Bank to dobra inwestycja.

martinus 491

martinus

Użytkownik
T. De Gendt - T. Voeckler 2 @ 2.00 Tobet ⛔
Jak Koledzy już pisali jeżeli Francuz chce uratować tegoroczny TDF to dzisiaj jest dla niego ostatnia szansa. Forma nie pozwoli mu powalczyć w wysokich Alpach, więc kiedy jeśli nie dziś? W dodatku Francuzi w dalszym ciągu bez etapowego zwycięstwa co musi jeszcze bardziej wzmocnić motywację. De Gendt totalnie bez formy, pokazał się w zasadzie tylko na jednym etapie gdzie wygrał jedną premię górską po czym bardzo szybko odpadł. Nie spodziewałbym się po nim także dzisiaj jakiś fajerwerków i myślę, że typ ma bardzo duże szanse na powodzenie.
Również popieram typy na Kwiatkowskiego. Etap wydaje się być stworzony dla niego, na MV pokazał, że forma jest w dalszym ciągu, dzisiaj ostatni podjazd zdecydowanie krótszy i łagodniejszy, więc jeśli nie będzie jakiegoś szaleńczego tempa to Kwiatkowski jest w stanie wjechać w peletoniku po czym powalczyć na finiszu, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego umiejętności zjazdowe.

Otrzymane punkty reputacji: +20
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Co do typu na 2 miejsce w klasyfikacji generalnej. Ja bardziej skłaniałbym się żeby zagrać na Quintane - kurs 3,20 bet365. Jednak wstrzymam się do czasówki, zobaczymy jak tam Kolumbijczyk się zaprezentuję. Jeśli nie przegra dużo to chyba zainwestuję w zawodnika Movistaru. W górach poza Froome&#39;em jest najmocniejszy.
Czy jest mocniejszy od Contadora? Nie byłbym taki pewny. Zajął to drugie miejsce na Mont Vonteux,ale dali mu odjechać. Myślę,że jakby jechał razem z Froomem,Porte i Contadorem i Chris by zaatakował to wątpię aby Nairo utrzymał koła. Prawie półtora minuty to solidna przewaga + jazda na czas. Jak chcesz grać na Quintane to lepiej teraz.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Czy jest mocniejszy od Contadora? Nie byłbym taki pewny. Zajął to drugie miejsce na Mont Vonteux,ale dali mu odjechać. Myślę,że jakby jechał razem z Froomem,Porte i Contadorem i Chris by zaatakował to wątpię aby Nairo utrzymał koła. Prawie półtora minuty to solidna przewaga + jazda na czas. Jak chcesz grać na Quintane to lepiej teraz.
Contador w niedzielę nie wytrzymał na podjeździe tempa Nieve. Wg mnie nie jest w najlepszej dyspozycji. Dobrze dla niego, że wcześniej holował go Kreuziger. Tego ataku Froome&#39;a nikt by nie wytrzymał, no może poza Armstrongiem ????
Wracając do tematu, ma mocną grupa do pomocy to jego spory atut. Ponoć szykował formę na trzeci tydzień. Sam jestem ciekaw jak się zaprezentuję. Jednak wg mnie nie opłaca się grać na Contadora po kursie 1,80. Już bardziej skłaniałbym się ku Kolumbijczykowi, ale tak jak pisałem wcześniej. Trochę obawiam się tej czasówki.
Solidniej od Contadora wygląda chyba też Bauke Mollema. Holender nie traci do niego w górach, na pierwszej czasówce był minimalnie lepszy.

eco 388

eco

Użytkownik
kurcze pieczone, zwrócił ktoś uwagę na tę grupę, która przyjechała po contadorach czyli Talansky, Ten Dam, Monfort. Dałbym sobie palca obciąć, że najlepiej z tej grupy finiszował nie Talansky (jak podaje tdf.com) a Martin tez z Garmin.
Da radę to jakoś zweryfikować? znajdzie się gdzieś w sieci nagranie tego etapu?

rzecz w tym, że postawiłem parę monfort-talansky

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
kurcze pieczone, zwrócił ktoś uwagę na tę grupę, która przyjechała po contadorach czyli Talansky, Ten Dam, Monfort. Dałbym sobie palca obciąć, że najlepiej z tej grupy finiszował nie Talansky (jak podaje tdf.com) a Martin tez z Garmin.
Da radę to jakoś zweryfikować? znajdzie się gdzieś w sieci nagranie tego etapu?

rzecz w tym, że postawiłem parę monfort-talansky
Trudno pomylić Martina z Talanskym ;)
Oglądałem etap i na 100% był to Talansky,a Monfort przyjechał jakieś 2 metry za nim ????

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dzisiejszy etap przyniósł sporo emocji i pozmieniał trochę w generalce. Mimo dominacji Froome&#39;a wyścig jest na pewno bardzo ciekawy.
Peleton odpuścił dużą ucieczkę. Znalazło się w niej kilku dobrych kolarzy, którzy szybko uzyskali sporą przewagę. Najlepszy z harcowników okazał się Rui Costa. Portugalczyk po ładnym, samotnym ataku wygrał etap.
W grupie faworytów także trochę się działo. Próbowali zawodnicy Saxo - Contador i Kreuziger, ale bez większych skutków. Tempa nie wytrzymał ten Dam, dzięki czemu Quintana awansował na 5 miejsce. Szybko odpadł także Michał Kwiatkowski. Po dzisiejszym etapie wyleciał z dziesiątki i definitywnie stracił szansę na białą koszulkę.
Moje propozycję na dzisiejszy etap ładnie weszły. Później jeszcze pisałem na temat pary Schleck - Navarro. Ten drugi okazał się lepszy co nie jest dla mnie zaskoczeniem. Pewnie też dzięki temu, że zabrał się w ucieczkę. Schleck i tak pojechał słabo co mnie nie zaskoczyło. Był 31 z peletonu, wynik przeciętny, ale właśnie takiego się spodziewałem.
Jutro rano podam coś na czasówkę...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom