>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Giro d'Italia (5.05-27.05)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Z innych kolarzy - Dupont, Cunego, Cataldo, Moreno, Uran cała grupa po nie najgorszych kursach na TOP10.
Do żadnego nie mam zaufania i nie będę grać nikogo z wymienionych do top10.Coś czuję w kościach, że Uran może zawieźć, pamiętam w tamtym roku podczas jednego GT na górskim dojechał w głównej grupie żeby na następny dzień przyjechać ze sprinterami...W tym roku nie wydaje się aż tak niestabilny ale nie mimo tego mu nie ufam.

Też już widziałem powoli kursy, ciekawie wygląda w Sbet - wygra Włoch - 1,80 bo generalnie nie widzę nikogo innego kto mógłby pokusić się o zwycięstwo w Giro.Rujano nie biorę na poważnie, Purito widziałbym bardziej jako górala, a jeśli chodzi o Włochów to na pewno Scarpa, Ivan, może ten Pozzozivo czy nawet Cunego.
Czekam na jakieś sensowne h2h.

Na TTT może z Boaro pojadę, na Romandii wypadł fajnie może uda się jakąś fajną parę złapać.

M 231

matros

Użytkownik
Giro D&#39;Italia - Top 5 Finish Typ John Gadret 5.500
Gadret rok tmeu udowodnil ze potrafie przejechac mocno i co najwazeniejsze rowno 3 tygodniowe sciganie.W tym rok podobny tok przygotowan,spokojna wiosna, pokazal sie w Tv na Trentino i sadze ze na tych najwazniejszycg gorskich etapach bedzie bardzo mocny.tylko jedna dluzsza czasowka ostatneigo dni,a do tego mnóstwo gór na ktorych moze walczyc.Przed rokiem czwarta pozycja ( Alberto zawieszony,wiec francuz zyskuje jedno oczko ) w tym Giro upatruje podobnej formy i miejsca w koncowej klasyfikacji generalnej.Wszal rywale praktycznie Ci samo co przed rokiem.
3/10 VictorChandler

Giro D&#39;Italia - General Classification - Roman Kruziger - John Gadret Typ: John Gadret 2.490
troszke moim zdaniem przeceniany jest czech, tak jest bardzo dobrym zawodnikiem,ale jesli chodzi o GT to od kilku sezonow ten sam poziom,czyli top10. To zdecydowanie za malo czego sie po nim oczekiwało.Co prawda cały czas jest mlodym zawodnikiem,ale nie wiem czy jest w stanie wskoczyc ten jeden poziom wyzej. Tak jak w przypadku Romandi gralem przeciwko niemu, tak teraz sprobuje podobnie. Czech w gazie jest praktycznie od marca.Mocne Tirreno,TRentino i Romandia, a Giro to jest trzytygodnie sciagania i mnostwo stromych podjazdow ktore mu nie leza.Caly czas uwazam ze przy tak mocnej wiosnie moze mu brakowac swiezosci na decydujacych etapach.Dla Gadreta Giro to glowny start sezonu i twierdze ze bedzie bardzo mocny i zawalczy ponownie o podium wyscigu. A na pewno skonczy wyzej niz mlody czech.
3/10 pinnacle
Giro D&#39;Italia - General Classification - Hubert Dupont - Marzio Bruseghin Typ: Hubert Dupont 1.667
1,5/10 VictorChandler
Giro D&#39;Italia - General Classification - Damiano Cunego - Joaquim rodriguez Typ: Joaquim Rodriguez 1.615
1,5/10 VictorChandler
i ostatnie na generalkę
Giro D&#39;Italia - General Classification - Daniel Moreno - Tom Jelte Slagter Typ: Daniel Moreno 1.850
Slegter młody zawodnik,dopiero drugi sezon w seniorskiej drużynie Rabobanku, ładnie pojechał w Omanie ( początek sezonu,wakacyjna forma większości startujących ;) i to w sumie jedyne pozytywny start jak do tej pory. Mial okazja rok temu jechać vuelte z trzytygodniowych wyścigów,ale ukończył na odległej pozycji. Giro to zdecydowanie trudniejsze ściganie i w parze z doświadczonym Hiszpanem,ktory ma kilka dobrych pozycji w wyścigach wieloetapowych nie daje mu większych szans,nawet jeśli ten będzie pomagał swemu liderowi jakim będzie na ten wyścig Joaquin Rodriguez ;)
2/10 VictorChandler

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 1 - Best Finishing Position Jan Barta - Roman Kreuziger Typ: Jan Barta 2.600 ✅ 27m - 28m
Barta mocny w tym sezonie,wygrana czasówka i cały wyścig Settimana Coppi e Bartali, oraz klasyk Rund um Köln gdzie uciekał samotnie przez cześć dystansu świadczą o bardzo dobrej dyspozycji. W sobotę przed nim start sezonu i kolejna dobra szansa do pokazania się w świetnym towarzystwie. Jego zespól startuje na zasadzie dzikiej karty i trzeba się pokazywać, walczyć i takie zadanie na pierwszy etap przypadnie własnie Jankowi ;)a ze potrafi,to pokazały tegoroczne wyniki. Okolice pierwszej 10 powinny być. Roman ostatnio w prologach i tych krótkich czasówkach bez szału jakoś jeździ,wiadomo, nie ma co szaleć, bo to pierwszy etap,liczy się wynik za 3 tygodnie,wiec lepiej nie zaliczyć jakiejś kraksy itp itd, co mogło by wpłynąć na dyspozycje dalsza. Barta będzie walczył na maxa i po takim kursie można próbować ;)

1/10 pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +10
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jan Barta - Roman Kreuziger | 1 - 2,50 (Bet365)✅

Świetny typ Matrosa, sam pobieram w 365.Od razu jak zauważyłem, że jedzie Barta to przeszło mi przez głowę czy nie powalczy o zwycięstwo w prologu.Wpadł mi w oko kiedy wygrał TT i pokonał w generalce Huzara podczas Settimana gdzie trasa była podobnie krótka.Trochę dziwne zestawienie z Kreuzigerem, który jakoś wybitnym czasowcem nie jest, w tym roku miał szansę dzięki TT wygrać wyścig, ale na Tirreno po prostu był za słaby.Gram to w singlu bo wydaje się, że kursy są trochę źle przedstawione także grzech nie skorzystać.

Jest Malori z Tuftem, na TA był Tuft z Boaro po takim samym kursie, ale tutaj nie gram na kolarza Lampre bo znacznie obniżył loty na TT.Wygrał mistrzostwa u23 właśnie w TT, ale Boaro idzie znacznie lepiej w zawodowym peletonie.Natomiast Portugalczyk jest w parze z Kwiatkiem po 1,65.Zastanowię się jeszcze nad jego graniem przeciwko Polakowi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 1 - Best Finishing Position - Alex Rasmussen v Taylor Phinney Typ: Taylor Phinney 1.75
już bez pisania,ale generalnie bardzo się spina na ten etap, a Rasmussen troszkę sobie ryjka obił przed kilkoma dniami i jakieś mu tam szwy zakładali, zobaczymy ;)
2/10 sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zaczynamy wielkie ściganie. Na pierwszy ogień typy długoterminowe coś wybrałem, nigdy nie trafiłem typów długoterminowych ???? ale może się to zmieni.
Klasyfikacja generalna:
Domenico Pozzovivo - John Gadret 2 @ 1,74 Sportingbet
W tej parze gram na Johna, dlaczego? Po pierwsze Francuz zapowiada przynajmniej powtórkę wyniku sprzed roku, gdzie był 4 po dyskwalifikacji Contadora 3. AG2R ma mocny zespół głównie pomagać będzie mu Dupont, ja uważam że tego zawodnika stać na miejsce na podium w tegorocznym Giro. W Giro del Trentino sprawdzał nogę jak przycisnął to było dobrze także widać że forma zdecydowanie zwyżkuje. Pozzovivo co tu dużo mówić, z dużej chmury mały deszcz. Domenico co roku zapowiada że będzie ogromna walka, a ostatecznie wychodzi co innego, potrafi jeden dzień nadawać tempo na górskim etapie by następnego dnia na płaskim stracić kilka minut. Co prawda wygrał Giro del Trentino, ale w ubiegłym roku był na podium a Giro nie ukończył. Niestety nie jest to zawodnik stworzony do wygrywania generalki poszczególne etapy tak ale nie generalka, a Gadret potrafi pojechać na generalkę. Kurs zachęca także to jest pierwszy mój typ na tegoroczne Giro.
Mark Cavendish wygra over 1,5 etapów @ 1,60 Sportingbet
Jest 7 etapów gdzie Mark może wygrać, 4-5 to całkiem płaskie etapy także przynajmniej 2 powinien wygrać Brytyjczyk. Patrząc na listę startową nie widzę dla niego rywala jeśli chodzi o sprinty, dobre jest to że płaskie etapy są przed etapami królewskimi także Mark będzie mógł się w razie co wycofać, ale przejedzie wszystkie płaskie etapy. Prawda jest taka że ten typ może już załatwić na pierwszych 3 etapach w Danii, gdzie po czasówce mamy dwa płaskie jak stół etapy, tam może główną rolę odgrywać wiatr ale Sky potrafi sobie radzić w takich warunkach i myślę że zrobią wszystko by płaskie etapy padły ich łupem.
Ilu kolarzy założy różową koszulkę lidera over 5,5 @ 1,75 Sportingbet
Przy okazji każdego wielkiego Touru gram taki typ. W ubiegłym roku było 5 liderów ale to tylko dlatego że jechał Contador i jak już założył koszulkę lidera po 9 etapie to już jej do końca nie oddał. Myślę że jest szansa by po pierwszych 3 etapach było 3 liderów, czasówkę nie wygra żaden sprinter, a dwa kolejne ewidentnie dla sprinterów, później w górach nie ma zawodnika który umiejętnościami bije na głowę innych, mogą często się wymieniać liderowaniem także liczę że będzie przynajmniej 6 liderów w tegorocznym Tourze.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 1
Nie lubię grać prologów, bo na tak krótkim dystansie jest zbyt dużo niewiadomych. Jednak wybrałem dwa typy i wydaje mi się że powinno być ok.

Adriano Malori - Svein Tuft 2 @ 1,694 Pinnacle
✅ 25-23
Tuft to bardzo dobry czasowiec, potwierdzeniem jego dobrej jazdy w tym aspekcie może być czasówka podczas Tirreno-Adriatico gdzie przy dobrej obsadzie zajął 4 miejsce. Jutrzejszy profil i kształt jest podobny do tamtej czasówki. Dobra dyspozycję potwierdził również podczas Driedaagse De Panne-Koksijde gdzie ponownie w czasówce był na podium. Zawodnik solidny, doświadczony dobry technicznie a taki jutro ma rację bytu na tej krętej czasówce. Malori to młody zawodnik, na tej samej czasówce podczas TA gdzie Tuft był 4 Adriano zajął 17 miejsce. Jest to gorszy czasowiec, na pewno potencjał ma ale obecna dyspozycja nie przemawia za nim.
Gustav Larsson - Jesse Sergent 1 @ 1,80 Unibet ✅ 5-9
Gustav to bardzo dobry czasowiec, wygrał podobną czasówkę podczas Paris-Nice, pokonując samego Wigginsa. Bardzo dobry technicznie także dla mnie jest to faworyt numer jeden obok Rasumssena do wygrania pierwszego etapu. Sergent młody niedoświadczony zawodnik, dobry czasowiec ale na bardziej pagórkowaty profil, no i przede wszystkim dłuższy, bo na tych 9 km i na tak krętej trasie będzie tracił sekundy do Larssona.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 2 - Best Finishing Position - Matthew Goss vs Tyler Farrar Typ: Matthew Goss 2.330 ✅ 2m - 4m

1,5/10 pinnacle
Goss to caly czas bardzo szybki zawodnik ktory powinien sie liczyc w walce na finiszach,wszak jego zespól musi na tych własnie końcówkach pokazać się z jak najlepszej strony bo nie maja żadnego zawodnika na klasyfikacje generalna. Farar od kilku sezonów coraz gorszy jeśli chodzi o finisze z dużej grupy i takie faworyzowanie go w tej parze jest dla mnie nieuzasadnione.

Otrzymane punkty reputacji: +6
psm 921

psm

Użytkownik
Etap 2
Arnoud Demare - Sascha Modolo 2 1,80 tobet ⛔
Szukałem tego zawodnika w jakiejś ciekawej parze i wydaje mi się że znalazłem takową...Szkoda że do konkursu jej nie podałem ale dopiero zajżałem do oferty tobet.Demare to dobrze zapowiadajacy sie junior,bardzo udany zeszly rok i nizly poczatek obecnego sezonu,wygrana w etapu w Katarze i kilka niezlych miejsc w mniejszych wyscigach,jednak calkowity brak doswiadczenia na wielkich turach.Włoch równie dobry poczatek sezonu,5 na drugim etapie Tirreno-Adriatico,wygrana w 6 etapie w Turcji,w zeszlorocznym Giro dwukrotnie w &quot;10&quot; (2x8miejsce).Mysle ze Sascha będzie groźny na sprinterskich etapach i w tej rywalizacji jest dla mnie zdecydowanym faworytem,no chyba ze Pozzovivo gdzies ucieknie ale to na pewno nie na tak plaskim etapie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Na dzisiejszy etap na pewno nie postawie na Cavendisha po takim kursie (@2.00). Będzie wietrznie, będzie nerwowo (pierwszy etap sprinterski) także wyniki mogą być zaskakujące, tym bardziej że tak na dobre to nie wiadomo kto jest w jakiej formie. Dlatego też w mojej ocenie warto zainwestować na jakiegoś dobrego sprintera w top 3 (Farrar, Goss, Bos, Bennati, Renshaw etc.).
Osobiście wybrałem Farrara, który dobrze pojechał czasówkę i zwycięstwem lub późniejszym zdobyciem różowej koszulki lidera będzie chciał uczcić pamięć Woutera Weylandta.
Farrar top 3 @ 3.25 Unibet ⛔
Farrar choć był świetnie rozprowadzany fatalnie zszedł z koła. To co miało być jego przewagą sprawiło, że praktycznie stanął w miejscu. Później gonił lokatę na podium, ale zabrakło dystansu. Szkoda.
Cavendish ponownie potwierdził, że na chwilę obecną na płaskich finiszach nie ma na niego mocnych.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 2
Etap sprinterski, ale karty będzie rozdawał wiatr bo ma wiać bardzo mocno.
Theo Bos - Francesco Chicchi 1 @ 1,666 Sportingbet ⛔ 195-64 kraksa 500 m przed metą :-|
Pojedynek zawodników Omega-Pharma (Chicchi) i Rabobanku (Bos). Rabobank na Giro przyjechał w czysto sprinterskim składzie nastawionym na wygrywanie płaskich etapów. Bos jest liderem pociągu który zbudował holenderski zespół, bardzo ciekawy zawodnik i przede wszystkim doświadczony, potrafi dobrze się ustawić w peletonie by skutecznie zafiniszować. W tym roku przygotowywał się na mniejszych tourach ale odnosił tam wygrane i wysokie miejsca. Rozprowadza do Renshaw który rok temu rozprowadzał Cavendisha także musie być wysoko. Chicchi jakoś mnie nie przekonywuje. Niby wyniki przed Giro ok ale jakoś jego nazwisko nie utkwiło mi w pamięci. Trzeba też zauważyć że z OP nie ma kto go rozprowadzać bo zespół nastawiony na klasyfikację generalną, głownie stawiają na Cataldo.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dzisiaj wszystko układało się perfekcyjnie do ostatniego zakrętu. Bos bardzo fajnie szykowany na finisz na ostatnim łuku nie wyrobił i wpakował się w bandy reklamowe, a zawodników Liquigasu nie było widać. Ale niestety tak wygląda kolarstwo i w odwrotnej sytuacji mówiłbym o masie szczęścia w (nieszczęściu zawodnika) Phinney prawie stracił lidera, ale zimna głowa i pomoc kolegów z zespołu skutkowała tym że doczłapali się po samochodach do peletonu.
Etap 3
Nie wiem co za sens jest wystawiać ofertę na górali no ale bumkacherzy w tym wypadku są panami i to oni sobie rozpisują pary. Według mnie tragiczne takie zachowanie. @1,60 na Cavendisha to trochę mało, chociaż z drugiej strony kto ma z nim wygrać, no ale mam zagrany typ że wygra ponad 1,5 etapów także liczę że jutro dopełni formalności najszybszy kolarz świata :razz:
Na drugi etap mam dwa typy i wydaje się że powinno być dobrze ;)

Arnaud Demare - Mark Renshaw 2 @ 1,95 Sportingbet ⛔ 4-5
Źle wystawiona para, dlaczego? Demare miał być liderem FDJ, młody Francuzki kolarz od początku roku spisywał się znakomicie, jednak ostatnio popadł w przeciętność, dzisiaj także nawet nie próbował finiszować, jemu ta kraksa w żaden sposób nie przeszkodziła, prym w FDJ wiodą inni zawodnicy, Soupe dzisiaj był 3, Bonnet 9, Delage 12. Wydaje mi się że jutro ten zespół pojedzie na Soupe&#39;a dzisiaj pokazał że szybkość ma i może spokojnie walczyć o podium bo nie ma tu aż tak mocnych sprinterów oprócz Cavendisha. Arnaud jutro powinien skupić się na pomocny kolegom z zespołu, bo na wygrywanie jeszcze ma czas skoro ma 21 lat. Renshaw z Rabobanku, sprinterskiego Rabobanku na Giro. Dzisiaj jechali na Bosa a ten wpakował się w bandy. Prym przejął Renshaw i był 7. Jednak finisz kompletnie nie przygotowany. Ostatnio w Turcji na finiszach robił co chciał, w sumie cały zespół robił co chciał bo jak planowali jechać na Marka to jechali na Marka jak mieli jechać na Bosa to jechali na Bosa. A z tego względu że Theo Bos jest poobijany to Holenderska drużyna powinna pojechać na Renshawa.
Robert Hunter - Geraint Thomas 2 @ 1,714 Sportingbet ⛔ 18-162
Pojedynek dwóch pomagierów, Hunter rozprowadza Farrara, Thomas rozprowadza Cavendisha. Hunter to stary lis jednak noga już nie jedzie, dzisiaj próbował zafiniszować i zdechł jak pies 200 m przed metą, nie te jata dziadek. Thomas jako ostatni puszcza Cavendisha także w każdym etapie będzie w czołowej 20, Cav jutro pojedzie o wygraną także zawodnicy Sky będą wysoko. Farrar niby też ale Hunter nawet jeśli będzie jechał na swoje konto to nie będzie wyżej niż Thomas.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
No i Cavuś już od początku zaczyna wygrywanie. W sumie jakby jutro też wygrał, to z tym Maglia Rosa dla niego bym się wiele nie pomylił ledwie parę sekund ;] Już 8 wygrany etap w Giro i ogólnie 31. Jeszczę parę etapów ugra na tym Giro, bo konkurencja jak już pisałem słaba.
Dzisiaj trochę pokrzyżowała plany kraksa na ostaniach metrach. W roli głównej oczywiście Bos, wkurza mnie ten bandojeb. Dziwię się, że Rabo nie stawiała na Renshawa, ale cóż ich problem.
Z tym Soupe to nie wiem co to było, bo 1 raz o nim słyszę, ale raczej to taki jednorazowy wyskok, ale kto wie. Ja tam ciągle liczę na Demare, Dania dla niego była szczęśliwa przed rokiem.
Dzisiaj rozporwadzanie było chaotyczne, jutro w końcówce łuk praktycznie 180 stopni między 2 a 1 km do mety. Więc chyba nic groźnego. Nic nie widzę na tej mapce z tej ksiązki wyścigu, strasznie zamazane te mapki :|
Powinno być spokojniej, ale sprinty to jak męskie biegi narciarskie, jak przegrasz, graj to samo 2 raz po lepszym kursie i ci w 80% wejdzie :p
Saszkę Modolo jutro bym widział wysoko, w parze z Ventoso po kursie 2.0, który dzisiaj nie finiszował, ale przyjechał dość wysoko, więc chyba nie był zaplątany w tej kraksie.
Żaden buk chyba nie wystawił pary z Guardinim, mam nadzieję, że to nie jest z wiązane z jakimiś problemami ze zdrowiem i młody Włoch jeszcze błyśnie podczas tego Giro.
Póki co Rujano się jeszcze nigdzie nie zapodział, ale za to Serpa ma złamaną kość śródręcza.
Prawie dokładnie rok temu podczas 3 etapu zginął Wouter Weylandt. 108.
Fajny typ dawida na Thomasa, pociąg Sky jakoś tak niewyraźnie jedzie póki co, ale Thomas w dobrej formie i świetnie się w nim spisuje, powinien parę razy zagościć w 10 z rozpędu, a co do Garmin to świetna forma na czasówki, w sprintach niby jest Farrar, ale szybkości to on nie ma jak chociażby ze 2 lata temu. Pomagierzy odpowiednio też słabsi według mnie.

M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 3 - Best Finishing Position - Arnaud Demare v Mark Renshaw Typ: Mark Renshaw 1.85 ⛔ 4m - 5m
Generalnie niezłe zamieszanie maja w FDJ z tym kto ma walczyć na finiszach, wydawało się przed wyścigiem iz głównym sprinterem będzie Demare, on wczoraj jednak odpuścił, a trzech jego kolegów przyjechało znacznie wyżej, doświadczenie Bonnet i Delage, oraz kolejny młody wilk, chyba największe zaskoczenie wczorajszego etapu Geoffrey Soupe ( 4 pozycja, najlepsze miejsce w tym sezonie )Nie wiem jak to dziś pogodzą ;)W Rabobanku sytuacja natomiast sie wyklarowała, wczorajszy upadek Theo Bossa, powinien sprawić iz ekipa będzie jechać na Renshawa który ładnie wczoraj się w tym szaleńczym finiszu i ładnie tam przeskakiwał kolejnych rywali, dysponując niezła szybkością.
sportingbet 1/10
Giro d&#39;Italia Stage 3 - Best Finishing Position - Mark Renshaw - Tyler Farrar Typ: Mark Renshaw 2.95 ⛔ 5m - 3m
Farrar tak jak pisałem przy okazji drugiego etapu, traci ostatnio na szybkości,wczoraj w końcówce był wyraźnie wolniejszy od rywali i tylko dzięki dobrej pozycji przed ostatnimi metrami przyjechał na tak wysokim miejscu. Po takim kursie warto ;)
1/10 bwin
Giro d&#39;Italia Stage 3 - Best Finishing Position - Tyler Farrar - Daniele Bennati Typ: Daniele Bennati 3.00 ⛔ 3m - 25m
jw ;)
1/10 bwin
Giro d&#39;Italia Stage 3 - Best Finishing Position - Theo Bos - Thor Hushovd Typ: Thor Hushovd 2.25 ✅ 188m - 6m
Theo po tym upadku powinien być troszkę obolały co może mu przeszkadzać przez kilka dni w skutecznej jeździe.
1/10 VictorChandler

psm 921

psm

Użytkownik
Giro 2012 - Stage 3
Matthew Goss w top 3 2.00 unibet
✅
Pięknie wczoraj był rozprowadzany Australijczyk i jak dzis GreenEdge będzie współpracować podobnie,a sądząc po tym co pokazują od początku sezonu tak będzie to się nie martwię o podium dla Gossa.W zasadzie to był wczoraj jedyny rywal dla Cavendisha.
Dawid oba typy bardzo dobre,biorę....

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Coś warto można napisać o Giro w Danii.Z mojej strony tyle, że - dobrze, że już Włochy.Jakoś te duńskie etapy mnie nie porwały, niespecjalnie mi się ten pomysł podoba i jakoś nie czuję, że to włoska pętla.Na pewno zapamiętam te etapy z kraks - już na pierwszym etapie został m.in Bos, dziś również nieprzyjemnie wyglądał upadek Cava bo najechał mu na koło Ferrari przez co Brytyjczyk upadł i paru innych kolarzy się po nim przejechało.Ucierpiał też Phinney, który miał problemy ze stopą, ale ostatecznie to &#39;&#39;tylko&#39;&#39; głęboka rana kostki.Jeśli chodzi o aspekt bukmacherski to raczej nic nie zyskałem, tj. fajnie wszedł Barta z Kreuzigerem i Nizzolo z Cavem na czasówce, ale za to dziś Renshaw minimalnie przegrał z Demare także niewielki zysk z tych pierwszych starć na trasie, oby w następnych dniach szło lepiej.

Przenosimy się już ostatecznie do Włoch, a pierwszy etap w okolicach Verony gdzie czeka Nas jazda drużynowa na czas.Etap krótki [ 33 km ] i płaski także zobaczymy jak poradzą sobie drużyny na tym odcinku.
Kursów i par jeszcze nie ma, ale zapraszam do dyskusji na temat najbliższych wydarzeń we Włoszech.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ja też się cieszę, Duńczycy zadowoleni, Giro się pokręciło przez 3 dni, a teraz śmigać transfer przez całą Europę. No i wychodzi kolejny bubel, bo do następnego dnia przerwy dużo czasu, na szczęście wszystko co najcięższe po 2 dniu przerwy. Nie jestem zwolennikiem zaczynania wyścigów &quot;daleko do domu&quot;.
Za rok Lang planuje start TdP we Włoszech :grin::grin::grin: Będzie tygodniówka z dniem przerwy kuriozum. A niech wystartuje kiedyś z Niu Dżerzej, Polonia na cepelię zawsze chętna. Ale ja już nie o tym.
Dobrze, że faworyci na tych fałszywie prostych etapach nie ponieśli żadnych strat. Kursy Ivan - Scarpa się już praktycznie odwróciły, co trochę dziwi, bo to był tylko 1 etap.
Niemniej na TTT nie widzę dobrego wyniku Lampre, w prologu pojechali fatalnie, jedynie Malori w miarę przyzwoicie, żeby się nie skończyło, że będą walczyć z Baskami o ostatnie miejsce.
Gazowom za to brakuje jakiegoś Sagana czy Nibalego by móc powalczyć o wygraną, ale oni zwykle solidnie się w takich próbach spisują i będą wysoko.
Wobec problemów Phinneya, moim faworytem Garmin, w Greendege ten Bobridge 1 etap pojechał fatalnie, co nieco podcina Australijczykom skrzydła. Ale też paka na drużynówkę dobra.
Romeo i Julia 10/10 ????
Zauważyłem, że b365 zaczyna przypominać bwin, na poprzednich etapach niektórych typów nie dało się połączyć, w szczególności tych o niskich kursach :|
//k : mnie się udało łączyć kolarstwo z kolarstwem, kolarstwo z inną dyscypliną, nie było problemów.
właśnie mi się pojawiało na 2 etap chciałem połączyć Cavendisha z Bosem i Renshaw z kimśtam dublem co wyszło by z tego ako z 1.7 i się nie dało ???? może jakąś dziurę w systemie wtedy mieli
matros super dubel ???? szczególnie typ na Liquigas moim zdaniem pewniaczek ✅ ???? brawa dla sb

Otrzymane punkty reputacji: +14
M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 4 - Best Finishing Position - Team Garmin-Barracuda v Any Other Typ: Garmin 1.50 ✅ 1m
Giro d&#39;Italia Stage 4 - Best Finishing Position - Lampre-ISD v Liquigas-Cannondale Typ: Liquigas-Cannondale 1.36 ✅ 12m - 7m

3/10 ako 2.04 sportingbet
Garmin dla mnie jutro murowany faworyt, wystarczy powiedzieć ze mieli pięciu zawodników top17 pierwszego etapu,a najgorszy z nich był Stetina 52 pozycja,to świadczy o ogromnym potencjale tej ekipy jeśli chodzi o jutrzejszy etap. Gazowcy zawsze podczas wyścigu dookoła Wloch znakomicie się prezentowali na tego rodzaju próbach, przede wszystkim są zgrani a to bardzo ważne, no i maja Sylwka który ostatnio urywał ich na zmianach ;)Lampre pierwszy etap słabo a i zazwyczaj przegrywali w tych probach z Liquigasem. Kursy może nie powalają,ale w dubelku już to jakoś wygląda ;)
Giro d&#39;Italia Stage 4 - Best Finishing Position - Lotto-Belisol vs Colnago Typ: Colnago 3.280 ⛔ 16m - 19m
tutaj zagramy na kurs,obie te ekipy nie sa jakimiś tam potęgami jeśli chodzi o jazdę na czas i troszkę zbyt duża dysproporcja jest. Szczególnie ze Colnago ładnie pojechało drużynówkę podczas Giro del Trentino no i maja troszkę większa motywacje jeśli chodzi o jutrzejszy występ,jak by nie było jedzie w tej ekipie wieczna nadzieja włochów Pozzovivo

1/10 pinnacle
Stage 4 - Outright Winner Will Garmin-Barracuda Win Stage 4? Yes 1.654 ✅ 1m
6/10 pinnacle
i jak tu nie kochać wujka pinniego ;)

Otrzymane punkty reputacji: +19
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 4
Wygra 4 etap? Garmin @ 1,694 Pinnacle ✅ 1 i gitara :cool:
Drużynowa czasówka główny i murowany faworyt to Garmin. Mocne będzie GreenEdge ale oni są lepsi na krótszą czasówkę. W pierwszym etapie wszyscy z tej drużyny pojechali świetnie, praktycznie jakaś wywrotka może odebrać im wygraną. Różnice czasowe będzie kilkunasto sekundowe także nie będzie mowy o jakimś farcie. Fajnie wygląda Navardauskas także liczę że on głównie pociągnie ten zespół, jest Rasmussen, Hunter, Hesjedal walczy o generalkę także będzie dawał mocne zmiany. Moim zdaniem jutro zrobią wszystko by wyrobić przewagę 20 sekund nad BMC i przejąć koszulkę lidera.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom