>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Giro d'Italia (5.05-27.05)

Status
Zamknięty.
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
hmm prawdziwe górki nie dla Hesjedala powiadasz. Ja bylbym ostrożny z tym typem. Po pierwsze Hesjedal jest całkiem niezły w górach (a w 3 tygodniu będzie jeszcze lepszy) co potwierdzaja poniższe wyniki:
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=17897
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=20839
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=20838
i druga sprawa jedzie w maglia rosa, a jak wiadomo koszul lidera uskrzydla, dziś jeśli będzie duża grupa na kresce będzie pilnował Purito bo w przypadku braku różnic czasowych zwycięstwo i bonifikata daje mu lidera jesli Ryder nie będzie również w trójce. Dlatego dziś pewnie Garmin będzie chciał puścić odjazd żeby zabrał bonifikaty, pytanie czy inni będą gonić czy Androni (może Sella?)ugra drugi etap;)
Może rzeczywiście przesadziłem, ale dla mnie Hesjedal to nie jest ktoś kto w tych najwyższych górach utrzyma koło najlepszych. Pisałem to w stosunku do Franka Schlecka, a jak mi pięknie udokumentowałeś - na każdym z tych etapów Schlecku robił minutę albo więcej nad Ryderem. Frank pokazał wczoraj, że jest w formie, więc myślę, że ten kurs do spore value na niego i tyle.
Drugi typ, który wygląda dla mnie dobrze to:
Damiano Cunego - Paolo Tiralongo 1,85 Bet365
Wątpię czy Paolo po wczorajszym zwycięstwie znowu przyjedzie w ścisłej czołówce, bo jednak nie jest takim kolarzem i nie w tym wieku, żeby na każdym górskim etapie walczyć o czołowe lokaty. Cunego wczoraj spokojnie bez szarżowania przyjechał 11 sek za Paolo. Drugi był Scarponi i dziś mówi się, że z uwagi na tą wewnętrzną rywalizację Damiano będzie chciał udowodnić, że nie jest gorszy. Tiralongo może stracić siły na tym podjeździe, a dla Cunego to raczej nie powinien być problem. Na finiszu wiadomo jest mocny i szybki, więc 1,85 (wcześniej 2,00) to myślę dobra inwestycja.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 9
Wpadłem jeszcze na chwile, także króciutko. Etap płaski dla sprinterów. Wygra Cevendish.
Robert Hunter - Sacha Modolo 1 @ 1,909 Pinnacle ✅ 142-162
Hunter po wycofaniu się Farrara jest liderem Garminu, wreszcie zawodnik z RPA może jechać na swoje konto, bardzo doświadczony zawodnik także jutro spobie poradzi. Modolo młodzian z Colnago mnie nie przekonywuje w zespole też nie ma go kto rozprowadzić a Hunter ma więc liczę na doświadczonego lisa.

Ryder Hesjedal - Filippo Pozzato 2 @ 1,513 Pinnacle
⛔ 114-7 oczywiście gleba Pozzato :-|
Panie:!: Sprinter kontra góral na płaskim etapie, nie bądźmy śmieszni. Pozzato na lekko pagórkowatym terenie może powalczyć o wygraną, Hesjedal na finiszu nie będzie wysoko aż tak wysoko by być przed Pippo. Lider musi uważać na finiszu by w razie kraksy nie zapodziać się więc na ostatnich km odpuści. Pozzato jutro tap 3 :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +5
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Też zagrałem przeciw Cavie na any other, bo te krótkie podjazdy dały się sprinterom we znaki. Ale mały figiel mogłoby nie wejść, bo Cav był dość wysoko przed tym sprintem. Niestety 2 którą grałem Pippo z Hesjedalem i Goss na wygraną etapową zaliczyli glebę i załatwili w ten sposób resztę dobrych sprinterów ???? dzień na - przez to.
Ciekawi mnie postawa Cavendisha, bo łapie punkty na premiach sprinterskich, czy chce tylko sobie założyć koszul lidera punktowej, czy ma jakieś ambitne plany dojechania do Mediolanu? Raczej nie da rady. Na jednym z tych etapów media montagna, zabrakło mu 4 sekundy do przekroczenia limitu. Ale oferty w tym kierunku się nie ma co spodziewać.
Jutro Purito day ???? po raz 2 i jeśli nie wejdzie to ostatni próbuję w kierunku Hiszpana, 1-2 tydzień zwykle są jego domeną, no i profil przyjazny i podjazd bezpośrednio na metę, choć są 2 hopki i może pójść jakiś atak z zaskoczenia na przedostatniej. Dzisiaj Hiszpan sprawdził nogę i zdecydował się na atak w końcówce, troszkę dziwnie, ale spróbował zdobyć lidera, jutro się uda ;] Jeszcze ładnie finiszował wczoraj z peletonu po płaskim, kto by się spodziewał?
Niestety wysokich kursów się nie ma co spodziewać.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po raz kolejny gleba i typ nie wchodzi. Pozzato wyglądał bardzo mocno i myślę że powalczyłby o wygraną, jednak głupota wręcz idiotyzm Gossa i wszyscy sprinterzy leżą. Całe szczęście że Huner ogarnął parę z Modolo bo bym się całkowicie zniechęcił do dalszego typowanie. Brakuje szczęścia bo kurde już 4 typ nie wchodzi przez pieprzoną glebę na ostatnim zakręcie.
Davey_Watt mówisz że jutro Purito? Ja mam innych kandydatów także zobaczymy jakie będą kursy, chociaż Hiszpan na takim finiszu ma sporą przewagę nad rywalami, a szczególnie nad Hesjedalem a w generalce traci tylko 9 sekund więc liczę że jutro będzie zmiana lidera ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja też liczę na zmianę lidera i Purito w maglia rosa [ jakby tak zostało do końca to też nie obraziłbym się :] ].Co zauważyłem to, że liderzy teamów jeżdzą w duecie - Purito super pomaga Dani Moreno, Tiralongo szaleje a zawsze z nim jest Romek Kreuziger, Sylwek pomaga Basso czy Pardilla z Benatem.
Najbardziej podoba mi się Dani Moreno, wszędzie wysoko i wraz z Purito jadą najaktywniej z tych wszystkich faworytów.
W tym tygodniu zapewne poszaleje sobie Tiralongo, a na poważne ściganie to zostanie Kreuziger.Pozzozivo już zdążył wygrać etap, może w górach też będzie efektywny.

Jutro faktycznie pod Purito wszystko, ale sądzicie, że kto jeszcze zaatakuje ? Może w końcu Cunego ruszy dupe, psm kogoś typujesz z Vacansolei ?

Zapraszam do dyskusji.

psm 921

psm

Użytkownik
Jutro faktycznie pod Purito wszystko, ale sądzicie, że kto jeszcze zaatakuje ? Może w końcu Cunego ruszy dupe, psm kogoś typujesz z Vacansolei ?
Dokadnie,Purito wydaje sie byc jutro murowanym faworytem,ale 3.00 na wygrana i 1,50 na pudlo to malutko.Chetnych do wygrania jest wiecej i sa to powazne nazwiska. W sobote z bardzo dobrej strony pokazal sie Scarponi,przegral na ostatnich metrach z Tiralongo ale mala demonstracja sily juz byla.W niedziele fenomenalnie Pozzovivo,ktory tez w sobote byl wysoko i moze nie powiedzial ostatniego slowa.Jutrzejszy etap moim zdaniem lezy tez Schleckowi i widze go jutro na podium.Co do Vacansolei to wczoraj De Gendt 4,na pewno stac go na atak,podobnie zreszta Lagutina ale ten drugi narazie ponizej oczekiwan takze nie liczylbym na niego.
Dla mnie jutro wygra ktos z trojki Rodrigez,Schleck,Scarponi ze wskazaniem na Włocha.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
To będzie piękny etap w końcówce. Tak widząc te wąskie uliczki, to Scarponi mi bardziej pasuje niż Purito, chociaż kto wie. Jak wygra ktoś spoza tej dwójki to będę zaskoczony.
http://www.youtube.com/watch?v=oIODPA4wezs
/// Świetny filmik, ale nie mów, że będą jechać tak przez plac tego kościoła ???? ?K.
no chyba tak. jechali dokładnie tak jak ma być meta, przynajmniej ja w to wierzę ????
zobaczymy kto będzie św. Franciszkiem a kto wilkiem ;)
Ja bym wam odradzał granie na Cunego. Już prędzej Caruso ;] Damiano chyba nie będzie wchodził w paradę Scarpie. Tracić to na razie nic nie tracił, może powalczy o jakieś etapy w późniejszej fazie wyścigu a a Vuelta 09. Bez zęba póki co jedzie. Chociaż kurczę, takie trudności w końcówce to też jest wypisz wymaluj dla Damiano, bo dobrą pozycję w peletonie potrafi zająć, ale z pupy sytuacja w Lampre.
Z dogów:
Nieve - Basso 1 3.0 b365 Bask bardziej dynamiczny pod taki podjazd. Basso może uratować drużyna, bo tam wąsko, ale to nie zawsze się musi udawać.
nie tym razem jednak, ta sama grupa, ale parę pozycji niżej ⛔
Gdzieś czytałem, że Ballan się spinał na ten etap, ale tu bym widział bardziej zawodników od GC niż kolarzy a la Ballan, Pozzato czy Visconti.
Wracając do dzisiejszego etapu, to Pippo przyznał się do spowodowania tej kraksy, ja jakoś tam nie widziałem jego winy, może plan kamery wypaczył.
W każdym razie Pippo się potłukł i ma problemy z nadgarstkiem, ale chce jechać dalej.
kolejny raz brawa dla b365 za brak możliwości łączenia :*

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Już mam co nieco, a nawet fajne pary dał 365.
Jutrzejszy etap bardzo ciekawy, tak jak pisał Davey, są tam dwie hopki, ale nie jest to jakaś specjalna trudność dla m.in. Purito.
Sergio Luis Henao - Benat Intxausti | 2 - 1,85 (Bet365)
Decyduje się na taką parę, przyznam, że przed Giro żadnemu z nich się nie przyglądałem, może trochę bardziej brałem pod uwagę Luisa ze względu na walkę o białą koszulkę, totalnym zaskoczeniem jest dla mnie kolarz Movistaru, warto dodać, że jest to zaskoczenie na plus.Świetna jazda przede wszystkim na etapie ósmym gdzie ustąpił tylko Pozzovivo, ponadto na wszelkich etapach gdzie do głosu dochodzi czołówka to Benat również tam jest co owocuje piątym miejscem w generalce.Nie wiem jak kolarz Movistaru wygląda w górach, ale na pewno jutrzejsza końcówka nie powinna mu sprawić problemu także może i on będzie starał się urwać.Henao natomiast pomaga Uranowi w Sky, a sam zainteresowany jest też białą koszulką [ Uran również ], ale jakoś w grupie potencjalnych faworytów na jutrzejszy etap go nie widzę.Podoba mi się jazda Benata i liczę jutro na dobry wynik i lepsze miejsce od Kolumbijczyka.
Gianluca Brambilla - Dani Moreno | 2 - 2,10 (Bet365)
Przed chwilą kursy były odwrotne, ale tak mnie to nie zrazi przed zagraniem na Daniego.Już dziś wspominałem, że duet Katiuszy podoba mi się najbardziej w peletonie, Purito ma świetnego kolegę do pomocy, który również kręci bardzo przyzwoite wyniki.Jutro niekoniecznie musi zostać z tyłu i tylko pomóc Rodriguezowi.Dziś oby dwaj próbowali, ale ostatecznie nic z tego nie wyszło.Tyle, że przekaz jest bardzo jasny - duet Katiuszy na ten moment jest bardzo mocny i należy się z nimi liczyć i na jutrzejszym etapie i w całym wyścigu.Przechodzą już do Daniego, jest wysoko w generalce, jego najlepsze osiągnięcie jak na razie to siódma lokata na siódmym etapie gdzie atakował Purito, ale Moreno przyjechał również w przodzie.Co istotne to siódmy etap był nieco podobny do jutrzejszego więc nie na mecie nie było płasko, a trzeba było się wspinać.W parze gram na niego z Brambillą z Colnago, również wygląda nieźle, wczoraj udało mu się przyjechać szybciej od Moreno, ale tam Hiszpan nie ścigał się na finiszu bo też przyjechali w całej grupie.Jutro raczej na to liczyć nie możemy dlatego też zapewne będą kolarze przyjeżdżać samemu i raczej nie liczę, że będzie lepszy od kolegi z teamu Purito, ale też nie odpadnie totalnie i dojedzie w czubie będąc lepszym od Brambilli.
Cunego z Tiralongo po 3,00 ? Kolarz a Astany on fire, ale myślicie, że Cunego jutro też nie da rady, zostawi wolną rękę Scarponiemu czy jest po prostu słaby ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Cunego z Tiralongo po 3,00 ? Kolarz a Astany on fire, ale myślicie, że Cunego jutro też nie da rady, zostawi wolną rękę Scarponiemu czy jest po prostu słaby ?
Cunego po prostu walnął foacha na cały świat za to że Scarponi jest mocniejszy. Damiano w ogólne nie jest aktywny, jedzie bo jedzie i jak by mógł to pewnie by jeszcze rywalom pomagał, taka moja spiskowa teoria :razz:

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Cunego po prostu walnął foacha na cały świat za to że Scarponi jest mocniejszy. Damiano w ogólne nie jest aktywny, jedzie bo jedzie i jak by mógł to pewnie by jeszcze rywalom pomagał, taka moja spiskowa teoria :razz:
Niewykluczone też, że Cunego najnormalniej w świecie oszczędza siły na trzeci tydzień. Tracić nie tracił a co mu po zyskach rzedu 20-30 sekund jak na Stelvio może zyskać 2 minuty. Jeżeli nawet walnął focha to i tak jedzie dobrze, jednak jeśli zadziała sportowa złość, to kto wie może będziemy mieli sensację, jak zaczynał karierę pomagając Simoniemu. Może po prostu lubi wygrywać z drugiego szeregu i pokonywac liderów swoich drużyn z nazwiskami na S :p.

M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia: Stage 10 - Best Finishing Position - Sergio Pardilla V Tom Jelte Slagter Typ: Sergio Pardilla 1.727 ⛔ 26m - 7m
Sergio ja na razie jedzie bardzo dobrze tegoroczny wyścig. Mimo iz nie widzielismy go jeszcze w akcji ofensywnej, to na tych dwoch poprzednich istotnych etapach był tam gdzie trzeba,czyli blisko czołówki i co ważne na obydwu wyzej niż młody holender. Z czego ten niedzielny już dość wyraźnie.Tom Jelgte będzie z każdym kolejnym etapem tracił coraz więcej i jutro po raz kolejny przegra z Hiszpanem.

VictorChandler 2/10
Giro d&#39;Italia: Stage 10 - Best Finishing Position - Michele Scarponi - Joaquin Rodriguez Typ: Joaquin Rodriguez 1.50 ✅ 17m - 1m
Końcówka jutrzejszego etapu jest wprost stworzona dla Hiszpana,który uwielbia takie ścianki na krótkim odcinku. Rodriguez jest bardzo zmotywawany na tym wyścigu,dzis również próbował ataku w końcówce a jutro moim zdaniem jest głównym faworytem do zwycięstwa. Scarponi szykuje formę na trzeci tydzien, będzie jutro w czubie, nie przeczę,ale jest kolarzem mniej dynamicznym od Hiszpana i powinien z nim przegrać

3/10 Betsson
Giro d&#39;Italia: Stage 10 - Best Finishing Position - Ryder Hesjedal - Domenico Pozzovivo Typ: Domenico Pozzovivo 1.75 ✅ 6m - 4m
Hesjedal w niedziele przezywał ciezkie chwile na etapie,malo brakowało a pożegnał by sie z koszulką lidera, Domenico wręcz przeciwnie, bardzo ładny dynamiczny atak i pewne zwycięstwo. Jest bardzo zmotywowany by w końcu zaistnieć na swoim narodowym wyścigu,jutro po raz kolejny widzę go bardzo wysoko bo prezentuje się jak do tej pory bardzo dobrze.

5/10 Betsson

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Giro d&#39;Italia: Stage 10 - Best Finishing Position - Ryder Hesjedal - Domenico Pozzovivo Typ: Domenico Pozzovivo 1.75

Hesjedal w niedziele przezywał ciezkie chwile na etapie,malo brakowało a pożegnał by sie z koszulką lidera, Domenico wręcz przeciwnie, bardzo ładny dynamiczny atak i pewne zwycięstwo. Jest bardzo zmotywowany by w końcu zaistnieć na swoim narodowym wyścigu,jutro po raz kolejny widzę go bardzo wysoko bo prezentuje się jak do tej pory bardzo dobrze.
ja tam nie widzę Domenico przemykającego tymi wąskimi uliczkami na czele.. Dłuższe podjazdy są dla niego, a jutro takich nie ma, więc on nie będzie próbował żadnej akcji. Hesjedal z kolei dobrze czuje się na tych krótszych, więc może jutro powalczyć o top5.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Fajna dyskusja się zawiązała i to mi się podoba ????
Etap 10 (kurde ale to szybko leci)
Piękny etap, mam nadzieję że zdążę wrócić z pracy chociaż na ostatnie 50 km. Jak tego nie obejrzę to umrę z rozpaczy, będzie ogień na końcówce bo nachylania kapitalne szkoda że tak krótkie podjazdy ale to cały urok Assisi.
John Gadret - Sergio Pardilla 1 @ 1,45 Unibet ✅ 5-26
Gadret widzę że trochę niedoceniany ale on przyjeżdża w czołówce, sekund nie traci ani razu nie miał ciężkiego dnia, jest w formie i to trzeba powiedzieć. Ja jutro widzę jak atakuję, potrafi jeździć tak krótkie i strome podjazdy. Zresztą on jeśli chce zająć wysokie miejsce to musi atakować i zarabiać sekundy bo poprzez czasówki sporo czasu potracił. Pardilla trochę na wyrost faworyzowany bo Movistar ma Intxaustiego który jeździ bardzo dobrze podczas tego Giro, jest też Visconti chociaż nie on się ujedzie, ale jest Mirzo a oni wyglądają lepiej niż Sergio.
Thomas De Gendt - Marco Pinotti 1 @ 1,52 Unibet ⛔ 30-24
Przez Giro chciałem grać De Gendta w TAP10 po kursie 34 ale zabrakło odwagi, teraz już żałuję bo Thomas jeździ bardzo dobrze. Vacansoleil powinien jechać na niego, chociaż jest jeszcze Lagutin ale Belg wygląda lepiej niż Uzbek. Na 8 etapie był 4 praktycznie nadawał tempo grupie pościgowej za Pozzovivo. Pinotti z BMC jutro nie ma szans, bardziej widzę tam atakującego Ballana który potrafi jeździć po takich wąskich uliczkach. Pinotti raczej na długie podjazdy nie na takie ścianki.

M 231

matros

Użytkownik
Will Mark Cavendish Win Stage 11? Pick: Yes 2.05 ⛔ 4m
Jedna z ostatnich szans Marka na polepszenie swego dorobku etapowego. Ta hopka nie powinna byc dla niego problemem,skoro wczoraj bez problemu znalazł sie w czolowej grupie,a podjazd był zdecydowanie trudniejszy. Najwieksza przeszkoda to trzy zakrety na ostatnim kilometrze ( co za idiota to wymysłił )Mam nadzieje ze obejdzie sie bez kraks, a ekipa SKY skutecznie wyprowadzi Marka po trzecie zwycięstwo etapowe.

5/10 pinnacle
na piątek trzeba będzie poprawić

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 11
Jakiś down wymyślił 3 szybkie zakręty na ostatnim km, brak słów, jak ktoś znajdzie typ czy będzie gleba to niech da znać :razz:
Ryder Hesjedal - Enrico Gasparotto 2 @ 2,40 Sportingbet ⛔ 22-87
Sprinter kontra góral? Hesjedal już nie będzie przyjeżdżał tak wysoko bo dzisiaj stracił lidera, mam nadzieję że jutro będzie rozpamiętywał to co dzisiaj się stało i przyjedzie na końcu peletonu. Ta hopka na 10 km do mety to spora szansa dla uciekinierów jeśli ktoś tam szarpnie na tym 2 km podjeździe o nachyleniu 8% to może dojechać do mety w ucieczce. Myślę że jutro fajnie ten profil pasuje pod tego zawodnika, bo to taki nietypowy sprinter który potrafi przyjechać wysoko na lekkich wzniesieniach. Trzeba też pamiętać że na płaskich etapach Astana daje mu wolną rękę do ataków. Hesjedal myślę że jeszcze ma szansę odbić koszulkę lidera ale na pewno nie jutro więc powinien bardzo spokojnie przejechać ten etap. Według mnie zawodnicy liczący się w generalce jutro odpuszczą finisz by czasami nie brać udziału w kraksie.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Największy sukces Polaka na etapie GT od dawna ????

Dziś udało się ustrzelić Purito i podobnie jutro idę w stronę faworyta. Dla Cavy prawie ostatnia szansa na wygranie etapu i założenie koszulki lidera punktowej, bo mu widać, że zależy na tym. Konkurencja poza Gossem słabiutka w tym momencie, o ile się nigdzie nie zaplącze to wygra bez problemu. Ostatnio miał sporo pecha, a zwykle jest tak, że po takich zawirowaniach takim zawodnikom uśmiecha się w końcu szczęście. Górka jest, ale 10 km do mety więc powinien sobie spokojnie poradzić, skoro przedwczoraj na znacznie krótszym dystansie był w czołówce.
wygra Cavendish 1.95 sportingbet ⛔ świetna sytuacja Sky na ostatnich kilometrach, niestety już po czerwonym trójkącie te asy się pogubiły, a Ferrari ładnie wykorzystał ostatni zakręt, a Cava na tym lekko pod górkę strasznie spuchł, bo na ostatnich metrach już prędkość była, ale strata zbyt duża
Kristoff - Hunter 1 1.60 b365 Hunter jako rozporwadzający jeszcze by dawał radę, ale samemu walczyć? Jakoś tego nie widzę, Norweg jest szybki, może nie powalczy o wygraną, ale w obecnej stawce pewniak do dychy. ✅ przynajmniej tyle, ale mega fartownie

Otrzymane punkty reputacji: +4
psm 921

psm

Użytkownik
12 etap - Seravezza - Sestri Levante

Ostatnie kilometry;

Znowu fajna potyczka się jutro szykuje,jest parę górek i na pewno będzie ciekawie.Co niektórzy górale próbowali już dziś na tym podjeździe,więc jutro pozostaje zacierać ręce.4 podjazdy,wcale nie takie łatwiutkie na pewno podzielą w którymś momencie zasadniczą grupę,a być może już ten drugi na Valico Guaitarola z premia 3 kategorii mocno ją przetrzebi.Jego początek jest na 82 km.Nie znalazłem konkretnych danych ale korzystając z chwili czasu pokusiłem się sam policzyć i wyszło mi że średni % nachylenia to 6,4% na długości 9,5km,niestety maxa nie znam,ale i tak wygląda imponująco jak na etap który jest zaliczany do medium mountain. Potem na 122km jest jeszcze Valico la Mola z premia drugiej kategorii (9km dł i max 7,6%). Ostatni,finałowy podjazd widać wyżej na ilustracji,następnie 5km w dół i ok 6,5 prostej do mety.
Moim skromnym zdaniem (wiem że Ameryki nie odkryłem) największe szanse na powodzenie ma scenariusz,w którym na ostatni podjazd dotrze kilkunastoosobowa grupa silnych górali z których wygra ten,który potrafi dobrze finiszować i pierwszy kto mi wpadł do głowy to Uran.Nie widzę za to w tej roli Purito,może się myle ale jakoś mi nie pasuje do tej ostatniej prostej.Hesjedal potrafi finiszować,jest w formie,walczy w dalszym ciągu o lidera,będzie jutro w czołowce.Może wreszcie Cunego...
Co do H2H to złapałem De Gendta w parze z Casarem po 1,52 na Unibecie a juz jest 1,38 i pewnie poleci na dół albo wycofają.​

M 231

matros

Użytkownik
Co do H2H to złapałem De Gendta w parze z Casarem po 1,52 na Unibecie a juz jest 1,38 i pewnie poleci na dół albo wycofają.
[/center]
a widzisz ja ten etap widzę zupełnie inaczej, odjazd zawodników w klasyfikacji z większa strata i spokojna jazda peletonu z kontrola. No i własnie wśród tych odjeżdżających widzę na jutro Casara, i kursik jaki na niego jest własnie w parze z De Gendtem wygląda bardzo,bardzo kusząco. Generalnie nie lubie takich etapów, bo nie wiadomo co się wydarzy,ale mając w perspektywie sobotnie góry, scenariusz ze ucieczka dojeżdża do mety jest wielce prawdopodobny.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 12
Też uważam że jutro szanse na powodzenie ma ucieczka, wszystko zależy kto się do niej zabierze. Liczę na Polaków, Gołaś, Kwiatek mogą jutro poharcować.

Ryder Hesjedal - Joaquin Rodriguez 1 @ 1,80 Bet365
✅ 19-29
Kozi pisał że gra na Purito, ja jednak spróbuję na Rydera. Hiszpan jutro będzie pilnował, ataki faworytów razem z Moreno będą kasowali, jednak na atak z jego strony nie liczę. Hesjedal może jutro coś zdziałać, bo jeśli przyjedzie wydzielona grupka górali na finisz to Hesjedal jest chyba z nich wszystkich najszybszy więc przy wygranej może przejąć lidera ;)
Roman Kreuziger - Ivan Basso 1 @ 1,50 Sportingbet ✅ 24-40
Roman bardzo aktywny, jutro jest bardzo trudny i wymagający zjazd, a Roman zjeżdżać potrafi także jeśli urwałby się na podjeździe to może dojechać do mety w pojedynkę. Basso i Liquigasy mocne, ale oni raczej w sobotę pokażą swoją siłę. van przyjeżdża w czołówce ale żadnych ataków z jego strony nie ma. Pilnuje swojego i w poważnych górach zaatakuje. Jeśli będzie finisz z jednej grupy to Kreuziger też powinien sobie poradzić.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Bangkokowo ucieczka. Jest pewnie paru takich co mają ten etap zaznaczony w kalendarzyku. Czuję, że znowu Rubiano zaatakuje by pozbierać punkty na górskich premiach. Jeśli będzie mocna grupa ze stratami to powinni dojechać, Samailau, Casar, Petrov zawodnicy tego pokroju mający już straty. Końcówka na zjeździe trudna, a potem jest kręto, więc chyba nie będą liderzy ryzykować. W sobotę zaczynamy prawdziwe ściganie.
Carrara wozi ogony, więc chyba jest dramatycznie słaby :| A kurs na wygraną etapu 50, puściłem dla zabawy za 1 PLN, nic nie stawiam na ten etap.
Jeszcze zagrałem na Rubiano w KG 5.50 widać że mu zależy na tej koszulce, KG w ostatnich latach wygrywa się po drodze, jeśli mu sił starczy by atakować to dowiezie ją do Milanu, Pozzovivo ma chyba ważniejsze cele i nie będzie się po nią schylał, a w ostatnich latach królem gór był taki Lloyd, to czemu nie Kolumbijczyk. Jeśli się dziś zabierze w odjazd to zrobi spory krok do wygrania. głupota jednak :|

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom