>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Giro d'Italia (5.05-27.05)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Gazowcy to pewniaczek, najpierw 365 dał 1,40, ale jak już klikałem to zrobiło się 1,35, ale to i tak do dubla dobre.Nie będę raczej grać z Garminem mimo, że wszystko na nich wskazuje.

A więc bardziej takie coś :

Liquigas + Sky = 1,98 Sportingbet

Pierwszego typu nie będę opisywać bo Matros już nad nim się pochylił, ale już Sky opiszę.

Sky Procycling - Astana | 1 - 1,45 (Sportingbet)⛔

Sky to jeden z lepszych teamów radzących sobie w jeździe na czas natomiast Astana to ekipa środka stawki, w TTT speclajnie się nie wyróżniają, ale też nie są tak słabi jak Euskaltel.Już raz w tym roku ekipy miały okazję spotkać się na czasówce i podczas TA lepiej wypadł Sky.Co prawda różnica była tylko kilkusekundowa, ale i tak dość ciekawe postaci jeżdżą w zespole - na pewno napędzać drużynę będzie Thomas, który jest jednym z najlepiej jeżdżących na czas, ponadto jest Cav, ale u niego może być różnie bo po upadku jego ciało wygląda fatalnie, również fajnie w TT radzą sobie - Eisel oraz Stannard.Jeśli chodzi o Kazachów to ciężko znaleźć tutaj kogoś wybitnego - w miarę jazda Gasparotto, nieźle Kreuziger, na poziomie m.in Eisela czt Stannarda pojechał Tiralongo.Sądzę, że drużynowo Sky będzie lepszą ekipą i w miarę na równe tempo drużyny co pozwoliłoby walczyć z Edge i BMC o drugie i trzecie miejsce.

Faktycznie Garmin wygląda kapitalnie na tym TTT, ten młody Litwin jest bardzo ciekawy, ponadto Rasmussen, Hunter, Bauer - zacnie.

Również prócz podawania typów zapraszam do dyskusji i komentowania innych typów - to na pewno pomoże w doborze odpowiednich zdarzeń.

Co myślicie jeszcze o takich propozycjach bo mi się spodobały :

Radioszaki - Astana 1 - 1,65 ⛔
Ag2r - Euskaltel 1 - 1,50 ✅

Chyba nie ma gorszej ekipy od Basków [ gdyby była możliwość to postawiłbym, że przyjadą ostatni ].

Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Widzę wszyscy gramy na Garmin i dobrze bo to musi wejść.
Ja jeszcze zastanawiam się nad graniem przeciwko Euskaltelowi
Chyba nie ma gorszej ekipy od Basków [ gdyby była możliwość to postawiłbym, że przyjadą ostatni ].
Panie :!: ja nawet pisałem do buków by wystawili takie coś w ofercie, ale mnie olali ;)
Ten Sky dobrze wygląda bo bo to drużyna na tap 3 czasówki, myślę nad graniem przeciwko BMC, Phinney ma problemy z nogą także wątpię że on ukończy wyścig, sam Pinnoti tego nie pociągnie także chyba warto zagrać na Sky z BMC co myślicie o tym :?:

psm 921

psm

Użytkownik
Kozi Radioshack tez zagralem i sadze ze jutro beda sie liczyc,a w parze z Astana powinno byc 1,4,takze ten kurs to moim zdaniem prezent,ale z czasowkami to wiadomo jak jest...
Zwyklem korzystac w tym dziale bardziej z rad niz ich udzielac ale skoro dawid sie pyta co myslimy to powiem swoje zdanie.Dobrze wszyscy wiemy jaka moc ma koszulka lidera...Sadze ze Taylor pojedzie jutro a maxa chocby pojutrze mial sie wycofac,ale zrobi to jako lider,Pinotti mu w tym pomoze,jest jeszcze Ballan,ktory moze wybitnym czasowcem nie jest ale tez nie z pierwszej lapanki,Hushovda tez stac na mocne zmiany,nie postawilbym przeciwko nim.
No i Omega z naszymi Michalami bedzie grozna,w parach ze slabiakami mozna pogracsmialo.
dawid// Burza mózgów to najlepsza opcja wymiany poglądów. Dzisiaj wyszło że jednak miałbym rację z tym Sky ale dwa następne razy będę się mylił i wtedy Wy odwiedziecie mnie od jakiegoś pomysłu :razz: Cieszę się że tego nie grałem bo miałbym tyle stresu że hej bo przecież tylko sekunda różnicy pomiędzy tymi zespołami ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kozi Radioshack tez zagralem i sadze ze jutro beda sie liczyc,a w parze z Astana powinno byc 1,4,takze ten kurs to moim zdaniem prezent,ale z czasowkami to wiadomo jak jest...
Ja też biorę, ale w mniejszej stawce.Nie połączę tego z Ag2r bo 365 robi sobie jaja i tak kursy spadają, że tylko się irytować można bo na Francuzów tylko 1,20...Bądźmy poważni.
Na Sbecie też duble spadł tylko do 1,89 a ja jak ostatni kretyn zwlekałem.Kursy na Gazowców też spadają, ciężka sprawa.

Przekonała mnie Twoja argumentacja co do BMC, też nie grałbym przeciw nim w parze ze Sky.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 5 - Best Finishing Position - Andrea Guardini V Theo Bos Typ: Andrea Guardani 1.571 ✅ 180m - 190m
Bos w końcówce drugiego etapu zaliczył niezbyt przyjemnie wyglądająca kraksę, na łuku ostatnie 500 metrów do mety i lądowanie na barierkach. Podejrzewam że cały czas skutki tego upadku sa dla niego mocno odczuwalne.Wystarczy powiedzieć ze na trzecim etapie nie wytrzymał tempa peletonu ok 10 km przed metą. Niby był dzień przerwy, drużynówka, ale nie wydaje mi się żeby doszedł do pełnej dyspozycji. A skoro został na płaskim etapie to te hopki w końcówce tez moga go sporo sił kosztować i nie bedzie w stanie walczyć na finiszu. Więc Rabobank postawi moim zdaniem kolejny raz na Renshawa który prezentuje się całkiem przyzwoicie. Guardini to po Ferrarim najszybszy z włochów, na trzecim etapie przyzwoita 10 lokata,a mogło by być lepiej gdyby nie musiał przeskakiwać nad leżącym Cavendishem ;) Sądzę ze jutro będzie walczył o podium,wszak wyścig zawitał w końcu do Włoch.
3/10 VictorChandler

Otrzymane punkty reputacji: +1
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pluje sobie w brodę, że nie zagrałem dubla Matrosa, a wymyśliłem Sky.Cavendish tłumaczył się na Twitterze, że nie czuli tej czasówki i od początku coś było nie tak.

Mark Cavendish - Matthew Goss | 2 - 3,20 (Tobet) 1-2 ⛔

Nie darowałbym sobie jeśli nie próbowałbym grać na Australijczyka.Co prawda nie przyłożę tak mocno jak dziś, ale warto zaryzykować.Davey wspominał już, że nie ma konkurencji dla Cava w tym wyścigu co jest prawdą, ale trochę okoliczności się zmieniły.Tj. Cav, długo długo nic a potem Goss i jest w znacznie lepszej dyspozycji niż Farrar oraz plejada włoskich sprinterów i wydaje się, że tylko kolarz Gedge jest w stanie skutecznie walczyć na finiszu z kolarzem Sky.Ponadto sam Mark nie jest do końca zdrowy.Słynne zdjęcie z urazami jego ciała krąży już po internecie, wygląda to na prawdę makabrycznie i śmiem przypuszczać, że w jeździe nie pomaga, wręcz przeszkadza.Sądzę, że pochodną tych urazów może być też słaby wynik w TTT.Uraz jest nadal świeży i raczej nie liczyłbym na aż taką moc Cava jak na drugim etapie.Stąd upatruję tutaj szanse Gossa, jeśli ustawi się tak jak podczas trzeciego etapu to powinien powalczyć o końcowe zwycięstwo etapowe.Aż żal nie spróbować widząc w miarę obiecującą formę kolarza australijskiej grupy oraz problemy Brytyjczyka.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 5
Etap dla sprinterów, jednak 3 podjazdy przy końcówce mogą zmęczyć sprinterów.
Mark Renshaw - Aleksander Kristoff 1 @ 1,781 Pinnacle ⛔ 14-6
Renshaw po upadku Bosa jest pierwszą opcją w Rabobanku, jest szybki dobrze współpracuje z Brownem. Myślę że przy dobrym rozprowadzeniu jest w stanie jutro stanąć na podium, jak na razie w dwóch etapach sprinterskich był w czubie. Na 2 etapie był 6, na 3 etapie był 5. Bos ciągle odczuwa kraksę na drugim etapie także na pewno jutro pomarańczowi jadą na Marka. Aleksander na drugim etapie miał kraksę właśnie z Bosem. Też jest poobijany w drugim etapie był oczywiście w ogonie stawki, na 3 etapie już próbował finiszować. Jednak zawodnik Katiuszy jest wolniejszy niż Renshaw i w Hornes zajął 7 miejsce. Dzisiaj podczas rewelacyjnej czasówki w wykonaniu Katiuszy ten zawodnik męczył się nie dawał ostrych zmian widać że jeszcze coś dolega. Także spróbuję to wykorzystać i zagram przeciwko poobijanemu zawodnikowi.
Mark Cavendish nie wygra 5 etapu @ 2,10 Bet365 ⛔ mało brakowało :-(
Można sobie poszukać w sieci jak poobdzierany jest najszybszy sprinter Świata. Na pewno nie będzie to pomagało w jeździe a gdzie tu jeszcze walczyć o wygraną. Do tego są te 3 hopki na których Mark może się zapodziać w ogonie peletonu i wtedy będzie ciężko go przeciągnąć na czoło grupy. Grupa sprinterów na tym wyścigu nie jest rewelacyjna jednak Goss który jest głównym rywalem ma bardzo dobrze przygotowany pociąg, Greenedge fajnie rozprowadza i robią to z dużym spokojem. Jest także Farrar który jeśli jutro wygra zdobędzie koszulkę lidera. Są młode wilki takie jak Demare czy Haedo. Jest Renshaw ze sprinterskiego Rabobanku, Są Włosi Guardini, Ferrari czy Chicchi. Jest Bennati czy Ventoso który potrafią bardzo spritnie rozegrać finisz. Hushovd może urwać chociaż nie on nie jest za wolny. Ale i tak są zawodnicy którzy mogą jutro pokonać poobijanego i rozjeżdżonego Cavendisha. Tak nawiasem mówią to Mark dzisiaj człapał w czasówce więc coś jest na rzeczy. Dwa trzy dni i wszystko wróci do normy jednak skutki upadku przy prędkości 70 km/h są bolesne i wierzę na słowo zawodnikom.

psm 921

psm

Użytkownik
Giro d&#39;Italia - Stage 6
Jutro w zasadzie pierwszy etap gdzie moze sie cos stac,ale czesto jest tak ze konczy sie na gadaniu i dojezdza peleton.Będę jednak optymista (mam nadzieje ze poprawnym) i pokusze sie o stwierdzenie ze Cavendish jutro sie nie bedzie liczyl,tzn odpusci a sky pojedzie na Urana.Etap dla niego ciekawy,nie chce juz mi sie tego dzis sprawdzac bo zmeczony jestem ale wydaje mi sie ze podobny do tych w Katalonii,gdzie radzil sobie dobrze. Jesli najgrozniejsi sprinterzy zostana to bedzie sie liczyl,takze;
Uran - Catoldo 1 2,11 Pinnacle⛔ 95-36
Drugi wpadl mi na mysl Hushovd,silny sprinter ktory przejezdzal juz nie takie premie jak jechal w żółtej koszulce na TdF,przeszkodą jednak jest Pinotti na ktorego pojedzie bmc,takze trzeba raczej odposcic,choc widzialem ze juz z takim typem sie ktos wyrwal w naszym konkursie...
Kolejny faworyt wedlug mnie to Gasparotto,potrafi jeźzić takie etapy,bedzie jutro grozny.
Pozzovivo ewidentnie zlekcewazyli bukmacherzy,pytanie -jak potraktuja go faworyci do generalki?na tym etapie prawdopodobnie powaznie i nic z tego nie bedzie...
Pozzovivo-Szmyd 1 2,80 Pinnacle ✅77-89
Moim cichym faworytem jest De Gendt,stac go na samotna dluga ucieczke i zycze mu jutro wygranej,dla zabawy postawilem na niego w konkursie...
De Gendt-Lastras 1 1,90 Unibet✅45-?
No i Pippo,ale o nim moze napisze Davey bo widziałem ze gral na niego
Dodam jeszcze ze jakbym znalazl jakas fajna pare z Viscontim to tez bym sie skusil,ale w parze z Pozzato na pewno nie zagram

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ogólnie Farnese aktywnie jedzie, poza Pozzato mają też Gatto, który jest szybki i powinien przetrwać.
Hushovd dzisiaj odpadał, trochę podejrzanie, zagapił się czy jak, żeby na takiej zmarszczce strzelać? BMC mają też Ballana. Benna się pokazał z dobrej strony i to jego faworyzują buki. Visconti, Ventoso, Gasparotto ale żadnego pewniaka nie widzę.
W sumie ciekawy etap, trochę białych dróg, Montelupone, ale końcówka już łatwa i może być różnie.
Może puszcza ucieczkę w odjazd? Pomyślałem o Gołasiu, ale ma małą stratę.
W oko mi się rzucił typ:
Navardauskas - Boaro 1 1.65 tobet ⛔
Włoch dzisiaj odpadał. Litwin też niezły zawodnik, z tego co pamiętam to w Katarze na tym wietrznym etapie jechał razem z Boonenem i Cancellara. Powinien sobie jutro dać radę i utrzymać lidera o ile go ktoś z bonifikatami nie wycygani.
Dzisiaj jechał wysoko, na 1 km do mety widziałem go koło 15 pozycji w peletonie, ale potem spłynął i peleton się podzielił i 5 sekund straty, 2 raz takiego błędu nie powinien popełnić.
No i ten Pozzovivo 50/50 a kurs ok. Bo nie wierzę, że Gazowcy będą ciągnąć w trupa ostatnie kilometry po płaskim. Żaden z nich się nie będzie przecież do sprintu rwał. Szmyd ma pomagać Basso, gdzie dojedzie tam dojedzie, a Pozzovivo dzisiaj na ten przykład wygrał z nim. Czemu nie 2 raz pod rząd ;p
o i jeszcze to : Farrar ???? ???? ???? a tyle było gadania, że chce się przestawić na klasyki, to ma.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 6
Etap w którym trzeba sobie zadać kilka pytań. Podstawowe to czy dojadą sprinterzy do mety, drugie jaka drużyna będzie nadawała tempo na podjazdach, bo jeśli jutro Liquigas albo ktoś inny narzuci takie tempo jak dzisiaj to żaden sprinter nie dojedzie w pierwszej grupie :grin: Kolejne pytanie czy jest to etap w którym liderzy zespołów którzy walczą o generalkę spróbują wraz z partnerami coś ugrać. Fajnie na ten etap wygląda Movistar, Visconti i Lastras na atak z pomniejszonej grupy, Ventoso na atak z trochę większej. Ucieczka? niewykluczona tylko aby dojechała do mety musi być w niej ktoś z Vacansoleil. Może jakiś Polak zaatakuje, Gołaś, Huzar :razz: Wyczuwam aktywnie jadącą Farnese Vini - Pozzatto i Gatto do tego Guardinii mogą wygrać etap. Bo mają kim. Hushovd także, tylko jeśli on ma wygrać to wszyscy sprinterzy muszą odpaść, bo on przejedzie te górki a na finiszu poza 8 sprinterami jest najszybszy.
Liczyłem na błędy w ofertach bo buki nie wiedzą kogo faworyzować, jednak sprytnie pary powystawiane.
Filippo Pozzato - Giovanni Visconti 1 @ 1,556 Pinnacle ✅ 7-12
Pozzato dla mnie jeden z głównych faworytów, Farnese jedzie bardzo aktywnie także liczę że jutro znowu pokażą się z dobrzej strony. Na Vlaanderen podczas przygotowań do Giro pokazał się z dobrej strony, na Milan-San Remo także. To taki nietypowy sprinter, bardziej klasyk, górki przejedzie na luźno a na finiszu może rozdawać karty. Visconti niby go wymieniłem w gronie faworytów, ale Giovanni w tym roku nie szaleje. Czegoś brakuje by jechać tak jak rok temu. Jeśli zafiniszują z jednej grupy to Filippo powinien go łatwo objechać.
Za przysłowiowe 2 zł gram wygraną Hushovda po @25 oraz Tiralongo po @65 w Unibecie :cool::razz:

M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 6 - Best Finishing Position - Manuelle Boaro vs Ramunas Navardauskas Typ: Ramunas Navardauskas 1.758 ⛔ 118m - 127m
Tutaj postawie na niespodziewanego dotychczasowego lidera wyścigu. Jak wiadomo koszulka dodaje skrzydeł,jutro dość trudna przeprawa przed zawodnikami,ale uwazam ze mlody litwin powinien szybciej dostosować się do warunków na trasie.Wszak przed dwoma laty wygrał Liege - Bastogne - Liege dla młodzieżowców wiec po hopkach takich jak jutro potrafi jeździć.Wierze tez ze chęć obrony koszulki lidera w takim wyścigu jak Giro da mu dodatkowe siły i uda mu się ta sztuka.Boaro bez takiej motywacji i umiejętności powinien przegrać ten pojedynek.

3//10 pinnacle
Giro d&#39;Italia Stage 6 - Best Finishing Position - Thor Hushovd V Sacha Modolo Typ: Sacha Modolo 2.050 ✅ DNF - 150m
tutaj zagram mlodego Włocha ktory dzis na etapie sobie znakomicie poradził i przyjechał na wysokim piątym miejscu.Thor za to totalne w tym momencie jest bez formy, dziś czego w ogóle sie nie spodziewałem zostal na tych malutkich pagorkach przed meta i stracil sporo minut.Nie wróze mu jutro sukcesu na trasie etapu.

2/10 VictorChandler

M 231

matros

Użytkownik
Giro d&#39;Italia Stage 7 - Best Finishing Position - Bartosz Huzarski - Bart De Clercq Typ: Bartosz Huzarski 2.490 ⛔
Bartek w tym sezonie znajduje się w wybornej dyspozycji. Bardzo ładnie prezentuje się w wyścigach rozgrywanych na włoskiej ziemi. Na giro przyjechał z wielkimi ambicjami po bardzo udanym dla siebie Trentino. Na jednym z etapów który profilem przypominał jutrzejsze zmagania przyjechał na wysokim 9 miejscu. Jutro faworyci tempa nie beda robić wiec jest szansa własnie dla takich zawodników jak Bartek by pokazac sie z jak najlepszej strony. De Clercq w tym sezonie jeszcze nic nie pokazał,odległe miejsca w wyścigach etapowych i po takim kursie grzech nie spróbować naszego rodaka. Jako ciekawostkę dodam ze przed rokiem Bart wygrał 7 etap,ale jak wiemy nic dwa razy się nie zdarza ;)

3/10 pinnacle
Giro d&#39;Italia Stage 7 - Best Finishing Position - Damiano Cunego - Joaquin Rodriguez Typ: Damiano Cunego 2.10 ⛔
Troszke nie rozumiem faworyzowania na jutro Rodrigueza, koncówka dla niego jest stanowczo zbyt łatwa,a ten etap to wprost wymarzony dla Damiano który uwielbia finisze pod takie podjazdy z niewielkiego peletoniku. Podobny etap wygrał w tym roku na Trentino. Hiszpan dodatkowo nie będzie się szarpał, ma najlepszą z faworytów sytuacje i spokojnie będzie kontrolował etap oszczędzając siły na trzeci tydzień który będzie naprawdę morderczy.

3/10 tobet

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Polski dzień dzisiaj. Kwiatek blisko białej koszulki, Gołaś powąchał lidera i koszulkę górala, do tego atak Huzara.
Niestety u Sylwasa problemy z alergią -&gt; http://www.sylwesterszmyd.pl/

Jutrzejszy podjazd szybki, coś jak zeszłoroczne Mercogliano, tak jak wczoraj pomyślałem o ucieczce na ten etap, tak na jutro pasuje mi Purito, ma dobrą pozycję w generalce, ale powinien coś próbować nadrobić by zdobyć Róż, takie etapy mu również pasują, na tym odcinku 10% powinien skoczyć.
Dzisiaj w ogonach głównej grupy Henao i Uran, ciekawe. Wysoki kurs na Cataldo w parze z Uranem, Włoch niby póki co niewidoczny na tym wyścigu, a wysoko w generalce jest. A już w tym roku w sprincie z małej grupki przyjeżdżał wysoko.
Huzara też pogram.

Moreno - Rubiano 1 1.45 ✅
Nowy król gór zrobił sobie 30 kilometrową czasówkę, do tego sporo ataków na GPM po drodze. Powinien odczuć ten dzisiejszy odjazd. Jutro mało premii po drodze, jedynie ta finałowa warta zachodu, więc w żadne odjazdy się nie zabierze.Na moje powinien sobie jutro odpocząć i zbierać siły na kolejne etapy, by walczyć o koszulkę górala.
Moreno zgrany hiszpański tandem w rosyjskiej Katiuszy, będzie pilotował Purito.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 7
Krótko, dzisiaj pierwsza selekcja w górach.
Enrico Gasparotto - Dario Cataldo 2 @ 1,40 Sportingbet ✅ 70-36 to była lokata :cool:
Jak można wystawić w jednej parze na górskim etapie, sprintera i górala, ja ten błąd wykorzystuję i gram na Cataldo, bo Enrico na ostatnim podjeździe nie ogarnie jak nie wcześniej. Wczoraj Cataldo przyjechał w pierwszej grupie, jest mocny moim zdaniem, myślę że gdyby chciał mógł nadawać tempo grupie, ale skoro jechał z Omegi-Pharma Gołaś w ucieczce to nie było sensu.

psm 921

psm

Użytkownik
Niestety zabraklo mi czasu zeby wczesniej cos zagrac ale podziele sie przemysleniami.Mianowicie Rujano,Gadret-ktorys z tej dwojki dzis zaatakuje moim zdaniem.Trzeba pamietac ze przed Giro byli to faworyci a teraz ich strata to juz blisko 3 minuty,podczas gdy reszta faworytow (Basso,Kreuiziger,Rodrigez itd) maja ok minuty.Jesli chca cos odrobic to dzis jest juz powazna szansa,a na takiej koncowce widze Rujano co najmniej nsa pudle (7,00 unibet).Pozdro dla wszystkich udzielajacych sie w temacie.✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Ja w betsyfie w ostatnim momencie ogarnąłem dzięki Dawidowi też super typ przeciwko Gasparotto, na Viscontiego po 1,60, ale niestety ułamek sekundy spóźniłem się..

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ładnie Ivan, na takim etapie tylko 9 sekund stracone ????
Co do jutra, to mam trochę mieszane uczucia. Niby podjazd solidniejszy, ale po GPM jeszcze 5 km wypłaszczenia. Chyba liderzy się nie będą zaginać przy początku wyścigu, bo tu trzeba będzie ostro zaatakować by dowieźć przewagę i były z tego efekty. Bo walki na bonifikaty raczej nie będą ryzykować. Dobrą opcją byłby dojazd ucieczki, albo atak 2 rzutu zawodników jak dzisiaj w pewnym momencie(Ulissi?)
Taki Carrara czy Tchuruka mają już spore straty z lepszych górali. Też materiał do odjazdu.
Ewentualnie ktoś jak Rujano czy Gadret, którzy nie mają nic do stracenia i muszą odrabiać gdzie się da.
Wenezuelczykowi dzisiaj ciągnęło Androni od początku podjazdu, ale coś im nie wyszło bo Jose stracił dosyć sporo, ale oni są nieprzejednani i na bank coś z ich strony zobaczymy, z jakim efektem to inna sprawa ????
Brambilla - Visconti 1 1.45 ✅
Pinotti - Bruseghin 1 1.70 ✅
b365
Po pierwsze na Giro to gram jedynie przeciwko Viscontiemu, taka z niego gwiazda a jak przychodzi co do czego to jest cieniusieńki. Może koszulka mistrza Włoch mu tak ciąży? Brambilla bardzo aktywnie jedzie na tym wyścigu i przede wszystkim to lepszy góral od Viscontiego, który nie poradzi sobie na tych cięższych fragmentach.
W pojedynku weteranów postawię na Marco. Bruseghin w tym roku kompletnie bez wyników, tyle można powiedzieć, że jeździł. Do tego sugerowałem się dzisiejszym etapem, gdzie grupkę wyżej wjechał Pinotti. Młodszy robi lepsze wrażenie w tym wypadku.

Otrzymane punkty reputacji: +10
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja myślę, że dobrym typem jest Frank Schleck w rywalizacji z Ryderem Hesjedalem. Podjazd niedługi, ale na pewno treściwy, a powiedzmy sobie szczerze - takie prawdziwe górki to nie na nogi Kanadyjczyka. Frank pokazał dziś, tak jak myślałem, że jest w dobrej formie i będzie walczył o zwycięstwo. Jeżeli na podjeździe pójdzie mocniejsze tempo, a myślę, że tak będzie, to Ryder może stracić trochę i nie odrobić tego na płaskim. 2,30 to wg mnie spore value na Schlecka.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 8
Dzisiaj nie miałem pomysłu z kim jechać ten wyścig więc gram bardzo nietypowy zakład.

Różnica czasu pomiędzy wygranym a 2 miejscem?
1 sekunda lub mniej @ 1,85 Unibet ⛔ 20 sekund
Dlaczego taki typ? Po pierwsze zawodnicy specjalizujący się w jeździe po górach będą się mocno pilnować bo to jest etap na którym można przegrać walkę o koszulkę lidera. Ostatnie 5 km jest całkowicie wy płaszczone także wątpię że w pojedynkę dojedzie jakiś kolarz. Do tego na 14 km do 5 km do końca etapu mamy ścianę o średnim nachyleniu 7 % w krytycznym momencie 12%. Tam grupa się podzieli i zostaną najmocniejsi górale którzy finiszować nie potrafią, więc będzie czajenie się każdy, każdego będzie pilnował i tym samym wpadną na metę z takim samym czasem.

pollo78 63

pollo78

Użytkownik
ja myślę, że dobrym typem jest Frank Schleck w rywalizacji z Ryderem Hesjedalem. Podjazd niedługi, ale na pewno treściwy, a powiedzmy sobie szczerze - takie prawdziwe górki to nie na nogi Kanadyjczyka. Frank pokazał dziś, tak jak myślałem, że jest w dobrej formie i będzie walczył o zwycięstwo. Jeżeli na podjeździe pójdzie mocniejsze tempo, a myślę, że tak będzie, to Ryder może stracić trochę i nie odrobić tego na płaskim. 2,30 to wg mnie spore value na Schlecka.
hmm prawdziwe górki nie dla Hesjedala powiadasz. Ja bylbym ostrożny z tym typem. Po pierwsze Hesjedal jest całkiem niezły w górach (a w 3 tygodniu będzie jeszcze lepszy) co potwierdzaja poniższe wyniki:
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=17897
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=20839
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=20838
i druga sprawa jedzie w maglia rosa, a jak wiadomo koszul lidera uskrzydla, dziś jeśli będzie duża grupa na kresce będzie pilnował Purito bo w przypadku braku różnic czasowych zwycięstwo i bonifikata daje mu lidera jesli Ryder nie będzie również w trójce. Dlatego dziś pewnie Garmin będzie chciał puścić odjazd żeby zabrał bonifikaty, pytanie czy inni będą gonić czy Androni (może Sella?)ugra drugi etap;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom