>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2009 - Tour de France

Status
Zamknięty.
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
na jutro tak ja to widzę:
Denis Menchov - Kim Kirchen 1 1.85 ✅ 53-109
Bradley Wiggins - Alberto Contador 2 1.62✅ 3-2
jeśli Menchov, o którym ślad zaginął utrzyma moc formy z Giro, to spokojnie powinno wejść.
I na tym profilu nie wydaje mi się, by Wiggins dobrze pojechał. To nie jest prolog, do tego troszkę pagórków. Dawaj Albercik!
Menchov cienizna, ale szczęśliwie Kirchen jeszcze większa ???? Mój typ na Contadora przy tak technicznej trasie też był głupotą, ale to co nadrobił na tym &quot;podjeździe&quot; wystarczyło :jezora: fuksem jak fuksem, ale do przodu.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Lance Armstrong wygra 1 etap @ 12,00
Lance jest bardzo dobry w indywidualnej jeździe na czas, w TDF wygrywał takie etapy bardzo często, jest on według mnie jednym z faworytów do zwycięstwa w całym wyścigu.
Po takim kursie napewno warto spróbować :]

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Kolarstwo - Tour de France-kl.konc.
TYP:Contador✅✅✅
KURS:2

Chyba przez wszystkich jest oceniany jako faworyt wyścigu i myślę że jeśli nie przydarzy mu się jakaś wpadka w trakcie to raczej wygra cały tour

tbm 642

tbm

Forum VIP
Długoterminowych zakładów nie gram, bo nie przepadam zamrażać pieniędzy na kilka tygodni ;) Jeśli chodzi o jutrzejszą czasówkę to zdecydowanym faworytem jest Cancellara, ale czy aby na pewno wygra? W Tour de Suisse pokazał, że jest niezwykle mocny i ciężko będzie go pokonać. Osobiście na chwilę obecną wstrzymuje się jednak z typowaniem.

W sobotę z rana jeszcze sobie wszystko przemyśle, czy jest sens grać tą krótką czasówkę z lekkim podjazdem na trasie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dzisiaj rozpoczyna się największy kolarski wyścig, czyli Tour de France. Zaczynamy 15,5km czasówką w Monako. Głównym faworytem jest Fabian Cancellara i choć typ na jego zwycięstwo jest niezwykle popularny to osobiście wolę skoncentrować się na graniu par h2h.

Kreuziger mocny na czas o czym mogliśmy się przekonać choćby w Tour de Suisse. Kloden kiedyś świetny zawodnik, ale w TDF raczej pomocnik Lance&#39;a i Contadora. Stać go na dobry czas, ale Kreuziger moim zdaniem jest lepszy. Po takim kursie śmiało biorę ten typ!

Gerdemann był dobry na czas jako junior, kiedy przyłożył się do jazdy w górach jakby umiejętność jazdy na czas trochę spadła. Karpiec wreszcie jedzie na swoje konto, jest liderem Katiuszy i mówi, że w TDF osiągnie dobry wynik. Czasowiec niezły, powinien być wyżej od Linusa.

Chavanel nadzieja francuskiego kolarstwa na wysokie miejsce w całym wyścigu, ale czy w tej plejadzie gwiazd Sylvain się odnajdzie? Dziś na czas może być wysoko, bo jeździć dobrze potrafi porównując czasówki, w których brał udział on z Clementem, Francuz w ostatnich latach był lepszy. Liczę, że podobnie będzie i tym razem.

Dla Kneesa to jedna z nielicznych okazji aby dobrze się zaprezentować. Astarloza wielkim czasowcem nigdy nie był, a i nie sądzę aby dzisiejsza trasa mu sprzyjała. W Dauphine Knees był 17 sek lepszy, dziś może być podobnie.

Armstrong mówi, że ma najszybszy rower na świecie. Wierzyć mu czy nie? Coś w tym musi być, bo to oznacza, ze czuje się mocny. Leipheimer swój czas miał na Giro i pewnie będzie miał na Vuelcie, tutaj bez szaleństw. Lance powinien być lepszy bo bardziej mu zależy na świetnym wyniku.

Luis Leon Sanchez jakoś nie zapadł w mojej pamięci jako wybitny czasowiec, a Hincapie dobre wyniki zawsze potrafił wykręcić np. niezły wynik w czasówce na Tour de Suisse. Stawiam na Amerykanina po wysokim kursie.

Contador w Dauphine nieco słabszy od Evansa, ale widać było, że miał jeszcze rezerwy i DL traktował jako przygotowanie do Touru. Evans jechał tam dosyć mocno. W jednym z wyścigów w Hiszpanii w tym roku Contador dołożył Evansowi 1,25 w ok 40km czasowce. Dziś niezwykle zmotywowany aby znów być lepszy i choć tak znacząco nie wygra, to moim zdaniem wykręci lepszy czas niż Evans.

Moje propozycje z oferty Tobet:
A.Kloden - R.Kreuziger | 2 - 2,40 ⛔
L.Gerdemann - V.Karpets | 2 - 1,45 ⛔
S.Chavanel - S.Clement | 1 - 1,57 ✅
C.Knees - M.Astarloza | 1 - 1,85 ⛔
L.Armstrong - L.Leipheimer | 1 - 1,50 ⛔
L.L.Sanchez - G.Hincapie | 2 - 2,20 ✅
A.Contador - C.Evans | 1 - 1,72 ✅

EDIT TBM: Kreuziger, Karpets i Armstrong w miarę blisko, ale nie weszło. Knees ? Totalne nieporozumienie.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Po dzisiejszym etapie szczerze wątpie w zwycięstwo Contadora w TDF.
Uważam że teraz wszyscy będą jechać pod Armstronga, a ten dziś pokazał, że Contadorowi jeszcze wiele brakuje do niego, przede wszystkim doświadczenie i &quot;kolarski nos&quot;.
Jutro peFFką jest win Astany, ale kursów nie widziałem.
Astana ma wielu znakomitych kolarzy :Armstrong, Contador, Kloden, Zubeldia, Popovich i kilku innych.
Doświadczenie zrobi swoje, team Columbia mocno się dzisiaj zmęczył i oni Astanie nie zagrożą.
PS. Prawie trafiłem dziś kurs @ 12.00 na Hushovda :razz:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Armstrong dziś pokazał, że dziadkiem nie jest, i dotrzymuje kroku peletonowi.Ale dziwi mnie trochę Twoja pewność co do Astany.Dziś się chłopaki nie namęczyli, Armstrongowi pomagał tylko Popovich oraz Zubeldia także Lance miał znacznie słabszą pomoc niż Cavendish.Columbia w grupie też jeździ nie źle, a nie skreślał bym Saxo bank bo będą walczyć o utrzymanie koszulki przez Cancellare [ mimo, że to drużynówka jest to możliwe ].Liczę, że do walki włączy się Silence - Lotto [ Evans - lider ] oraz ekipy Bonnena - Quick Step.
Dziś chciałem grać Hushovta w H2H z Ciolkiem ale nie zagrałem i dobrze bo byłoby mi trochę głupio jakby wygrał.

Później podam typy.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Co do drużynowej jazdy na czas to Garmin posiada solidną ekipę Vandevelde, Millar, Zabriskie, Wiggins, Dean, Hesjedal ;) Także oni mogą się liczyć w walce o zwycięstwo etapowe.

Swoją drogą póki co te różne inne czynniki przeszkadzają mi w ogrywaniu buków na TDF. Najpierw kraksa Fernandeza na 2 etapie a dziś ten wiatr, przez co np. Freire, Boonen, Bennati nie mieli okazji sprawdzić się na finiszu. Cavendish jest najmocniejszy, ale jestem ciekawy jak przetrwa góry.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Spotkanie : Kto wygra 4. etap Tour de France [ jazda drużynowa na czas ] ?
Typ : Team Columbia
Kurs : 4.75
Bukmacher : Unibet
Analiza :
Rzadko kto gra kolarstwo więc będę pionierem.Jutro kolarze będą ścigać się zespołowo na czas.Trasa będzie wiodła od Montpellier przez miasteczka w regionie Langwedocji, meta jest w miejscu startu.Trasa jest krótka bo kolarze będą mieli do przejechania tylko 36 km, ale trzeba będzie pracować zespołowo, żeby uzyskać jak najlepszy czas.Etap wiedzie przez trzy małe wzniesienia, które będą nagradzane do klasyfikacji górskiej, ale jeszcze jutro nie będzie trudno bo najwyższy szczyt to 136 metrów także nie trzeba będzie się wspinać.Moim typem na jutrzejszy etap jest zwycięstwo Teamu Columbia, który sygnalizuje dobrą formę po przez bardzo dobrą jazdę &#39;&#39;pod&#39;&#39; Cavendisha przez co Brytyjczyk wygrał ostatnie dwa etapy i jest liderem klasyfikacji punktowej i posiada zieloną koszulkę lidera.Mimo, że TC nie jest faworytem jutrzejszej czasówki, to dziś pokazali co znaczy współpraca, dzięki temu teamowi grupka trzydziestu kolarzy odłączyła się od peletonu, narzucili bardzo dobre tempo.Ich najgroźniejszymi rywalami będzie na pewno ekipa Astany gdzie jeździ Armstrong.Dziś wg mnie pojechali bardzo dziwnie - do grupy którą utworzyła ekipa Cavendisha dojechał tylko Armstrong, Popovitch oraz Zubileda, zaś reszta teamu [ m.in Leipheimer, Kloden ] nie garneli się do pomocy liderowi - Contadorowi, który &#39;&#39;zaspał&#39;&#39; przez co w generalnej klasyfikacji stracił m.in dl Armstronga, Cancellarii czy Martina.Nie widzę w tym zespole zdecydowania kto ma byc rzeczywistym liderem i nie liczę na rewelacyjną jazdę.Uważam, że jutro zwycięży kolektyw, który będzie dobrze dawał sobie zmiany i pojadą tak szybko jak dziś i wczoraj i wygrają jutrzejszą czasówkę.

Astana - Garmin 1 1.4
Garmin - Saxo Bank 2 2.45
Astana jak dla mnie 2. miejsce bo jeźdzą dobrze, ale myślę, że nie aż tak jak TC i pokonają Garmin.
Oraz drugi typ, bardziej ryzykowny, ale warty zagrania - w Saxo jeździ przede wszystkim Cancellara, dobrze Larsson oraz Schleck i Voigt, którzy zajęli podczas 1. etapu miejsca w pierwszej 30.Liczę, że spiszą się podobnie jutro, ale tym razem ekipą.

nasty 12

nasty

Użytkownik
W Giro Astana miala podobny sklad i mimo to przegrali z Columbia i Garminem. W skladzie ostatniej z druzyn sa glownie czasowcy specjalizujacy sie w plaskich czasowkach. Columbia dzis dala z siebie wszystko i to moze sie jutro odbic. Osobiscie typuje:
1 Garmin 2 Astana 3 Columbia 4 Saxo
buziaczki ????

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ja bym nie grał Columbi, bo dzisiaj naprawdę mocno się napracowali, bardzo rzadko spotykane jest zabieranie się w ucieczkę całego teamu.
Saxo bank, dzisiaj zostawili samego swojego lidera, co dobrze o nich nie świadczy.
Garmin może być groźny, bo jak ktoś napisał wielu dobrze jeżdżących czasowców.
Jednak według mnie doświadczenie i umiejętności największe w Astanie i pomimo braku jednego lidera, zwyciężą.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Głównym faworytem Astana z Armstrongiem, Contadorem, Klodenem, Leipheimerem i innymi zawodnikami w składzie. Z tak świetnymi czasowcami wypadaloby zwyciężyć i moim zdaniem tak się stanie. Nie mogę jednak kombinowac tego w Tobet więc gram Astana lepiej od Team Columbia. Co prawda oni także są w gronie faworytów do czołowego miejsca, ale wydaje mi się, że na 3 etapie mocno niektórzy się ujechali i mimo iż jutro będą wysoko to jednak niżej od świetnej Astany.

Liquigas to przede wszystkim Kreuziger i Nibali obaj świetnie jeżdżą na czas. Mają kilku zawodników, którzy będą ich wspomagać choćby Vanotti czy Vandborg. Rabobank to głównie Mienszow, który póki co nie może się odnaleźć w TDF jego drużyna na czas raczej zbyt dobrze się nie spisze. Zanosi się na kolejne straty Mienszowa. Ja w tej parze gram na Liquigas.

Skill Shimano dużo pracy włożyło na 3 etapie i widać było, że kolarze tej drużyny są mocno zmęczeni. Do tego nie mają praktycznie nikogo kto by dobrze jeździł na czas. Bougues ma 3-4 przyzwoitych czasowców, powinni wykręcić lepszy czas.

Baskowie z Euskaltel w drużynowych czasówkach potrafią zaprezentować się z niezłej strony. Zależy im na dobrym wyniku m.in z tego powodu, że Astarloza chce być wysoko w klasyfikacji generalnej. Lampre na ten wyścig ma kolarzy głównie na ucieczki + Furlana na ewentualne sprinty. Poza Bruseghinem i Ballanem raczej brak zawodników, którzy mogliby pociągnąc zespół. Stawiam na wyrównany skład Euskaltel.

Garmin to mój czarny koń tego etapu, choć raczej skończy za Astaną. Vandevelde, Millar, Wiggins, Zabriskie, Farrar czy też Hesjedal wszyscy dobrze jeżdżą na czas. Saxo Bank także nie należy lekceważyć, bo mają Larssona czy świetnego Cancellarę, ale nie wiem czy np. Schleckowie będą potrafili jechać aż tak szybko jak mogłaby ta dwójka. Saxo Bank wiele nie straci, ale będzie za Garmin.

Sastre znow w ekipie, która w drużynówce wiele do powiedzenia raczej mieć nie będzie. Cervelo bez klasycznych czasowców a Haussler czy Hushovd na tym etapie raczej nie będą się spisywać rewelacyjnie. Lotto wygląda bardziej wyrównanie i choć Evans np. do Astany straci to od Cervelo jego drużyna powinna być lepsza.

z oferty Tobet
Liquigas - Rabobank | 1 - 1,40 ✅
Bougues Telecom - Skill Shimano | 1 - 1,30 ✅
Euskaltel - Lampre | 1 - 1,72 ✅
Garmin - Saxo Bank | 1 - 1,45 ✅
Astana - Team Columbia | 1 - 1,30 ✅
Cervelo - Silence Lotto | 2 - 1,55 ⛔

*Grane jako AKO: 9,15

M 63

mejor

Użytkownik
Uważam, że ciekawym typem na dziś jest to iż F.Cancellara utrzyma żółtą koszulkę po 4 etapie. Szwajcar ma 38 sekund przewagi nad T.Martinem i 40 nad L.Armstrongiem. Spodziewam się że dzisiejszą czasówkę wygra Astana (ewentualnie Garmin), ale 40 sekund do SaxoBanku nie odrobi. Cancellara ma w drużynie nieźle jeżdżącego na czas G.Larssona, a walczący w klasyfikacji generalnej bracia Schleck czy zawsze solidny J.Voigt utrzymają wystarczające tempo aby Cancellara utrzymał pozycję lidera.
Typ Cancellara otrzyma żółtą koszulkę po zakończeniu 4 etapu kurs 1.8 Bwin

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dzisiejszy etap pokazał kto już nie liczy się w walce o żółtą koszulkę.Na pewno Menchov, który zaliczył dziś glebę.Drugi to Evans bo Silence jechali dziś beznadziejny tempem i przegrali na całe linii.Piszę o nich bo mnie wkurzył przede wszystkim Lotto bo myślałem, że poradzą sobie z ekipą Sastre, a ta jechała bardzo dobrym tempem i wykręcili dobre miejsca.
Najbardziej dziś podobała mi się ekipa Liquigas bo pojechali świetnie w grupie i nie wątpliwie 4. miejsce to duży sukces.
Zawiodła Columbia, która ewidentnie była zmęczona wcześnijszymi etapami co wykorzystało Saxo Bank i Germin, szczególnie Ci drudzy podobno kilkakrotnie przejeźdzali tą trasę i byli świetnie przygotowani.Ciekawym zawodnikiem jest Wiggins, który mocno dzis pracował.
Dziś na plus na pewno : Ruscy, Liquigas.
Na minus : Silence, Rabobank i Lampre.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Świetna jazda Astany to fakt, Garmin ciekawa strategia pojechali na 5 zawodników, ale Astana była dziś za mocna. Szkoda, że Armstrong nie został liderem, choć z drugiej strony może zostanie nim po pierwszym górskim etapie, wtedy wszędzie będzie &quot;Król wrócił&quot; ????

Rozczarowałem się jedną sprawą, postawą ekipy Silence Lotto. Typowałem, że będą wyżej od Cervelo, ale najpierw upadł Van den Broeck, a potem zaczął odpadać Van Summeren to zdecydowali się poczekać na niego na tym stracili przynajmniej z 10 sekund.

Ogólnie byłem blisko pokaźnej wygranej na tym etapie, ale przez drużyne Evansa się nie udało ;/

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
TBM właśnie grałem ten sam typ.Weszło Garmin na podium i po wypadku Menchova byłem pewny, że Liquigas też wejdzie [ choć nawet jak by nie zaliczył gleby też by wygrali ] i został Silence.Przekonałem się po pierwszych 10 km, że jadą w tak żłówim tempie, że nie mają szans z Cervelo, która pojechała i tak bardzo dobrze.
Ja tam się ciesze, że Cancellara jest jeszcze lideram, bedzie ciekawsza walka ;).
Później podam jakieś typy na jutro.

wilu 9

wilu

Użytkownik
Mi dziś rzucił się w oczy zakład oferowany przez Unibet:
Czy Cavendish i Hushvod będą w TOP 3
Kurs na TAK 2,80.
Co sądzicie?

tbm 642

tbm

Forum VIP
Już u bukmacherów chyba nie mozna typować, ale wcześniej nie było mnie w domu... Moim zdaniem dziś pójdzie ucieczka to na pewno i teraz pojawia się pytanie, czy po wczorajszej drużynówce będą ekipy, które będą gonić ? Mam nadzieje, że tak i dojdzie do klasycznego finiszu z dużej grupy jakiego jeszcze nie mieliśmy okazji oglądać.

Cavendish jest najmocniejszy i jedyną osobą, która może mu zagrozić jest moim zdaniem Oscar Freire, który jeszcze nie miał okazji do skutecznego finiszu. Hushovd solidny w Top5 powinien być, ale czy w trójce? Czas pokaże. Mocny jest też Farrar, ale wczoraj odpadł z drużyny i ponad połowę czasówki musiał jechać samotnie.

Interesuje mnie co pokaże Boonen. Nie grałem par z jego udziałem, bo to dla mnie wielka niewiadoma.

Napolitano to sprinter, ale poobijany w kraksie z Fernandezem spisuje się bardzo słabo i nie widzę go w ogóle w walce na finiszu. Grałem przeciwko niemu, czy miałem racje czas pokaże.

Typów już nie podaję ze względu na to, że już nie można postawić.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
TBM nie obstawiłeś to nic straconego wejdź na LIVEBET. Na moje to ekipa Columbii nie pozwoli by nie finiszował peleton. Ich celem i priorytetem na ten tour są chyba właśnie wygrane na płaskich etapach, bo w górach nie mają &quot;armat&quot; a Cavendish jest w tej chwili zdecydowanie najszybszym sprinterem.

wilu 9

wilu

Użytkownik
Sapa ucieka ????
Ale to sprinterzy rozegrają miedzy sobą dziś walkę o zwycięstwo. TBM nie lekceważyłbym tak norwega. Według mnie jeśli dziś ktoś ma zagrozić Cavendishowi to właśnie on.
Zapowiada się ciekawa końcówka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom