Nie ma co się oszukiwać, że początek sezonu dla mnie jest beznadziejny jeżeli chodzi o granie i typowanie. Pomimo tego, że się wiele ogląda i analizuje brakuje czasami szczęścia, albo po prostu przeceniło się underdogi. Próbuję dalej i podoba mi się system
rasijskij. Również sobie czasem pogram gole w pierwszej tercji, bo często odzwierciedlają formę danej drużyny i styl gry, który opiera się na mocnym początku, ale nie będę zagłębiał się do bramkarzy, ale po prosty na kluby. Na dzisiaj trzy kupony i przy odpowiednim stawkowaniu jeden z nich na zielono oznacza drobny zysk.
Z góry omijam spotkania CSKA vs Barys i Sochi vs Bars, bo obserwując
KHL od wielu lat zauważyłem, że są pomiędzy tymi organizacjami powiązania jeżeli chodzi o ustawki i kto wie, może jutro ujrzymy wygraną Barysa lub Sochi bo tak się kluby dogadały? Prędzej atakowałbym Kazachów po kursie @6.80, ale to zostawię dla własnego rozmyślania. Atakuje:
Admirał Władywostok vs Dynamo Moskwa: obie drużyny strzelą gola w pierwszej tercji @3.35 Fortuna (jak na złość w każdej tercji btts tylko nie w pierwszej)
Jokerit Helsinki vs Lokomotiv Jarosław: każda drużyna 2+ bramek @1.72
Kunlun Red Star vs Avtomobilist Jekaterynburg: każda drużyna 2+ bramek @1.74
AKO @2.99 Fortuna
Vityaz Podolsk vs Traktor Czelabińsk: Traktor gol w pierwszej tercji @1.70
Dinamo Ryga vs Torpedo Niżny Nowogród: Torpedo gol w pierwszej tercji @1.57
Spartak Moskwa vs SKA St. Petersburg: Spartak gol w pierwszej tercji @1.88
AKO @5.02 Fortuna
KHL wraca do Władywostoku po ponad1.5 roku, gdzie ostatni raz Admirał rozegrał mecz z Nieftiechemikiem Niżniekamsk. Zapewne pojawi się wielka feta, bilety oczywiście wyprzedane i nadzieje, że gospodarze sięgną po pierwszą wygraną. Widać postępy w grze Admirała i trzykrotnie ocierali się o pierwsze zwycięstwo, ale niestety dogrywki i rzuty karne były na ich niekorzyść. Coś wyczuwam tutaj niespodziankę, bo Dynamo się jeszcze nie potknęło gra znakomicie, ale i forma outsidera idzie w górę i czas przełamać negatywną serię. Poza tym stołeczni już nieco zmęczeni przelotami i zmianą klimatu. Zaatakuje jednak BTTS w pierwszej tercji. Patrząc na suche statystyki obie ekipy bardzo często strzelają właśnie w pierwszych 20 minutach:
-Admirał: 3/5
-Dynamo: 4/4
Jeżeli dołożymy do tego spragnionych kibiców, podmęczone Dynamo, to szanse na taki rodzaj zakładu są większe niż pokazuje to kurs. Ja próbuj, bo value mamy.
Co do pojedynków w Helsinkach i Mytiszczi nie będę się za bardzo rozpisywał. Kunlun to zawsze gwarancja goli. W Avto zapewne wystąpi Shikin w ramach rotacji GK, ale i on popełnia błędy. Ekipa z Chin świetnie gra w osłabieniu, gdzie traci oczywiście bramki, ale także je zdobywa. PP funkcjonuje u obu ekip, 2:2 jak najbardziej realne. Co do pojedynku Jokerit vs Lokomotiv to oba zespoły szukają swojej formy, ale grają coraz lepiej i mają mocne ofensywy. Tutaj również działa PP i jakoś nie widzi mi się tutaj under.
Jeżeli chodzi o gole poszczególnych ekip w pierwszych tercjach, to właśnie Vityaz, Dinamo i SKA do tej pory bardzo często je traciły w pierwszych 20 minutach:
Vityaz: 5/5
Dinamo: 4/5
SKA: 4/5
Ich jutrzejsi przeciwnicy mocno wchodzą w mecz, co również pokazują statystyki:
Traktor: 3/4
Torpedo: 3/5
Spartak: 3/5
Najbardziej ryzykowny wydaje się być Spartak, ale myślę, że dodatkowa motywacja z takim rywalem zadziała na plus. Stołeczni są w bardzo dobrej formie i są w stanie pokonać SKA, ale warto jako pierwszy rozpocząć strzelanie.