Brawo Avangard, Brawo Bob Hartley. Hrubec , Tolchi bohaterowie!Avangard wygra Puchar Gagarina 7,55 Betclic
Powrócę do swojego pierwszego wpisu w temacie i po obejrzeniu amatorskim okiem PO pójdę w kierunku ostatecznego zwycięzcy Pucharu. Liczę na to ,że już jutro jastrzębie wyjdą na komfortowe 3-1 z Magnitką i spotkają sie z Kazaniem w finale konferencji. Kazań póki co autostrada do finału Torpedo a później Ufa , która zawiodła ( pierwsze 0-4 w zielonych derbach w historii). Kazań oczywiście zagrał świetną serie , ponieważ zamknął finów i Ufa nie miała argumentów oraz wykorzystali swoje sytuacje. Avangard miał cięższe przetarcie z Avto , które postawiło się a teraz grają z trudniejszym Metallurgiem. Pokazali podczas tych dwóch serii niezły hokej i mam wrażenie że cały czas jest progres oraz świetną grę w PP w ważnych momentach zresztą na przestrzeni całego sezonu w tym elemencie byli mocni. Omsk ma 2/3 mocne piątki , czwarta trochę odstaję. Granie z cięższymi rywalami może pomóc Avangardowi wejść na wysokie obroty i być korzyścią dla drużyny przed ewentualnym finałem. Hartley też wydobył z zawodników to co najlepsze. Tolchinsky , który bardzo pozytywnie zaskakuję ma już 10 pkt w PO , a obok w ataku Ilya i Zernov. Do dyspozycji powinien też być Yakupov. Wiadomo jakie były oczekiwania co do najbardziej pożądanego talentu świata lata temu , lecz wciąż jest to gracz z dużymi umiejętnościami i jeśli wróci będzie wzmocnieniem. Kurs zachęcający leczdługa droga bo ja tu pisze o finale a tu najpiew trzeba przejść MMG
Każdy Jastrząb dołożył cegiełkę do sukcesu a Hartley miał nosa, że zmienił Bobkowa na Hrubeca, bo bez niego nie byłoby Avangardu nawet w finale konferencji.Zwyciezca finału Avangard kurs 3
To zaczynamy finały. Tak sobie z tej czwórki umyśliłem Avangard jako zwyciezce finałów i w tym kierunku pójde. Szykuje nam sie rewanz za poprzedni finał jest tylko troche roznic, bo ekipa NIkitina bardzo sie od tamtego czasu zmieniła , czy osłabiła? moze nie bede uzywał tego zwrotu ale jest po prostu inna. Styl oczywiscie jego ekipy pozostał, dwa lata temu to była maszynka do zwyciestw , ten sezon pokazuje ze CSKA jest do ugryzienia. Hartley dojrzał jako trener w KHL, styl kanadyjski prowadzenia ekipy oczywiscie został ale mysle w tym sezonie ma on solidnych wykonwaców, wprawionych w bojach, seria z Kazaniem pokazała charakter tej ekipy. Mysle ze Hartley dysponuje duzo mocniejsza ekipa niz dwa lata temu , w bramce tez solidność i zeby juz nie przechwalic osobiscie zycze Gagarina Omskowi bo czekaja na mistrza juz bodajze 17-18 lat, mysle ze zespół dojrzał do tego sukcesu. Mysle ze buki troche przeceniaja CSKA oferujac tak niski kurs na ich koncowe zwyciestwo. Ja stawiam na Avangard.
Zwyciezca finału Avangard kurs 3
dzisiejszy mecz :
Avangard z x kurs 1,97
wsjo fortuna
Planowałem założyć z końcem Lipca, ale jeśli jest zapotrzebowanie to wieczorem utworzę odpowiedni temat. Pozdrawiam!Przydałby się już jakiś nowy wątek taki ogólny, przedsezonowy dot. KHL; przechodząc do meritum - w CSKA zmiana trenera. Sergey Fedorov nowym head coachem za Nikitina