>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Karta Skrill (dawniej Moneybookers)

K 5

ksa

Użytkownik
Tak prowizja jest identyczna
Ja mam karte debetowa moneybookers juz ponad 1.5 roku i jestem z niej bardzo zadowolony. Płace w sklepie bezproblemowo, a i z bankomatu wyplata jest ok. Jednak raz zdarzylo mi sie ze bankomat WBK nie wyplacil mi 80zl , a z konta MB ubylo mi 80zl. Bankomat sie zawisil w trakcie wyplaty , a ja nie otrzymalem pieniedzy , pisalem do banku i do MB i odp ze mam czekac sprawa jest wyjasniana , minelo juz pol roku i nic , wiec odpuscilem , radze uwazac na wieksze wyplaty z bankomatow szczegolnie WBK , wie juz ktos jak zmienic pin w tej karcie????

dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Ponieważ spodziewam się otrzymania w nadchodzącym tygodniu karty chciałbym zapytac Was czy coś specjalnego należy zrobić aby zacząc korzystać z niej?

Chodzi mi głównie o to czy bezproblemowo można dysponować kasą wygraną u buków przelaną na konto MB,czy trzeba coś aktywowac ,rejestrować itp przy pierwszej próbie skorzystania z pieniędzy za pomocą tej karty?

K 5

ksa

Użytkownik
nic nie musisz aktywować z tego co sobie przypominam , dostajesz karte i osobno polecony z pinem i to wszystko , tyle ile masz na mb tyle masz na tej karcie proste i Logiczne ???? ????

leito 21

leito

Użytkownik
Witam
Mam pytanie:
1) Czy karta MB jest kartą zbliżeniową, czy ma taka opcję.? Czyli czy działa tak jak karta paypas.?
2) Chodzi o wypłacanie kasy z bankomatów w Polsce: Czy to prawda że można wypłacać kasę i nie będzie to nigdzie w Polsce zaksięgowane tzn. żaden bank tego nie zaksięguje.?

V 256

vernix

Użytkownik
Witam
Mam pytanie:
1) Czy karta MB jest kartą zbliżeniową, czy ma taka opcję.? Czyli czy działa tak jak karta paypas.?
2) Chodzi o wypłacanie kasy z bankomatów w Polsce: Czy to prawda że można wypłacać kasę i nie będzie to nigdzie w Polsce zaksięgowane tzn. żaden bank tego nie zaksięguje.?
Ad. 1 Nie.
Ad. 2 Nie, wypłacając pieniądze z bankomatu danego banku/firmy (np. Euronet) wypłaty są ewidencjonowane przez ten bank/firmę.

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
Kurcze dzisiaj mija 10 dzień jak dostałem pocztą czarną kartę MB i chciałbym powoli zacząć z niej korzystać.
Niestety PINU wciąż nie otrzymałem.Miał ktoś przypadek,że czekał długo na PIN?
Ciekawe od czego to zależy,bo czytam tutaj na Forum,że raczej 3,4 dni średnio się czekało i Pin przychodził.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Kurcze dzisiaj mija 10 dzień jak dostałem pocztą czarną kartę MB i chciałbym powoli zacząć z niej korzystać.
Niestety PINU wciąż nie otrzymałem.Miał ktoś przypadek,że czekał długo na PIN?
Ciekawe od czego to zależy,bo czytam tutaj na Forum,że raczej 3,4 dni średnio się czekało i Pin przychodził.
10 dni to rzeczywiście sporo ale powodów może być wiele.
1. Poczta Polska
2. Listonosz
3. Trasa (przesyłka międzynarodowa).
Moim zdaniem powinieneś jeszcze poczekać a potem ewentualnie poprosić o przysłanie kolejnego listu

K 381

kinder-jajko

Użytkownik
No ,nareszcie przyszła wczoraj,ale miałeś kukla rację ,że przez urlopy poczta może mieć opóźnienia.
Kartę przyniósł mi jakiś nieznany listonosz,bo ten co na co dzień obsługuje mój rejon jest chyba na urlopie.
No ale najważniejsze ,że mam komplet kartę i pin!

O 3

odkrywca

Użytkownik
Kinder ile czekałeś na KARTE czyli 1 przesylke? Ja po tygodniu wszystko zgrałem dokumenty skany itd karte wysali mi 2 dni temu i zastanwiam sie czy w nast tyg będzie czy raczej nie :}

panas89 95

panas89

Użytkownik
mozliwe że pod koniec tygodnia, a jak nie to za dwa tygodnie powinienes miec kartę, no a po paru dniach (2-3) dostaniesz list z kodem PIN.

H 8

hellboy

Użytkownik
Ad. 1 Nie.
Ad. 2 Nie, wypłacając pieniądze z bankomatu danego banku/firmy (np. Euronet) wypłaty są ewidencjonowane przez ten bank/firmę.
Czyli mam rozumieć że nie jest to bezpieczny sposób na wypłacanie kasy z MB? Chodzi o nową ustawę Kapicy.
Wyrobiłem sobie tą kartę tylko po to żeby wypłaty od bukmachera poprzez MB nie były ewidencjonowane przez żaden bank w Polsce, wydawało mi się że to jedyny sposób na bezpieczne wypłaty.
Teraz widzę że mimo wszystko jest to nadal ewidencjonowane i może być sprawdzone, tak?
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi tematu.

V 256

vernix

Użytkownik
Czyli mam rozumieć że nie jest to bezpieczny sposób na wypłacanie kasy z MB? Chodzi o nową ustawę Kapicy.

Wyrobiłem sobie tą kartę tylko po to żeby wypłaty od bukmachera poprzez MB nie były ewidencjonowane przez żaden bank w Polsce, wydawało mi się że to jedyny sposób na bezpieczne wypłaty.

Teraz widzę że mimo wszystko jest to nadal ewidencjonowane i może być sprawdzone, tak?

Oczywiście, że każda transakcja jest zapisywana. Z tym, że kartę wydaje firma zarejestrowana w Wielkiej Brytanii. Co prawda Twoje dane są zapisywane, ale pieniądze de facto posiadasz na brytyjskim rachunku bankowym i nawet jeżeli jakiś urząd chciałby przyjrzeć się tym transakcjom, to procedura uzyskania dostępu do informacji czy te pieniądze pochodzą z nielegalnych w Polsce internetowych zakładów bukmacherskich będzie długa i żmudna oraz dość kosztowna. Zatem nikt nie będzie się bawił w sprawdzanie tych kilku czy kilkunastu tysięcy złotych, które wypłacasz w polskich bankomatach.

D 7

dreamtox

Użytkownik
Mam jakieś zaległe pieniądze na MB, które kiedyś wypłaciłem z buka ( 1400zł), czy mogę to bez problemu wypłacić na konto bankowe, czy lepiej wyrobić kartę i dopiero wtedy wypłacić (wiadomo co mam na myśli).

V 256

vernix

Użytkownik
Mam jakieś zaległe pieniądze na MB, które kiedyś wypłaciłem z buka ( 1400zł), czy mogę to bez problemu wypłacić na konto bankowe, czy lepiej wyrobić kartę i dopiero wtedy wypłacić (wiadomo co mam na myśli).
Moim zdaniem karta ta przy nieregularnych wypłatach z MB na konto jest całkowicie zbędna. Bo to, że przyjdzie Ci jakiś przelew od podmiotu z Wlk. Brytanii nie oznacza, że od razu pieniądze te pochodzą z hazardu. Poza tym jest to mała kwota i bardzo wątpliwe jest aby zainteresował się nią bank.

O 3

odkrywca

Użytkownik
Dziś rano dostałem piękną karte MB :}
Wysłana w czwartek rano u mnie już w poniedziałek 3 dni robocze
Jestem pod wrażeniem ;}

S 1

steja

Użytkownik
Panowie, opłata 1.99 za wyjęcie gotówki w bankomacie to opłata stała? Więcej nie będzie?

Aha, i jeszcze: walutą karty są nasze PLN? Bo np. w Neteller walutą jest EURO przez co następuje podwójne przewalutowanie jeśli ktoś ma konto u nich w PLN.

cock 756

cock

Użytkownik
Cytat:
Napisał Hellboy -&gt;
Oczywiście, że każda transakcja jest zapisywana. Z tym, że kartę wydaje firma zarejestrowana w Wielkiej Brytanii. Co prawda Twoje dane są zapisywane, ale pieniądze de facto posiadasz na brytyjskim rachunku bankowym i nawet jeżeli jakiś urząd chciałby przyjrzeć się tym transakcjom, to procedura uzyskania dostępu do informacji czy te pieniądze pochodzą z nielegalnych w Polsce internetowych zakładów bukmacherskich będzie długa i żmudna oraz dość kosztowna. Zatem nikt nie będzie się bawił w sprawdzanie tych kilku czy kilkunastu tysięcy złotych, które wypłacasz w polskich bankomatach.
Wydaje mi się, że trochę galopujesz. A czy wypłaty nie są obsługiwane przez PKO? ;)

H 8

hellboy

Użytkownik
Wydaje mi się, że trochę galopujesz. A czy wypłaty nie są obsługiwane przez PKO? ;)
Otóż to.
Czyli jedyny, jaki przychodzi mi do głowy pomysł na &quot;obejście&quot; nowej ustawy ....................padł :?

Otrzymane punkty reputacji: +8
blads 187

blads

Użytkownik
ja w ogóle nie rozumiem powstałej paniki i nagłej potrzeby wyrabiania sobie kart MB ???? ja taką mam od dawna ze względu na to że wielokrotnie potrzebowałem pieniędzy na wekend i zawsze musiałem czekać na te przelewy. Większość panikujących powinna zrozumieć że skarbówka nie zainteresuje się waszymi drobnymi na waciki...więc żyjcie spokojnie i wygrywajcie, a wypłacajcie gdziekolwiek chcecie nic wam nie grozi ;) tym bardziej jeżeli zamierzacie wypłacać kasę z konta MB i wpłacać na konto. Bo siłą rzeczy wpływy na rachunek tak samo z brytyjskiego konta, jak i w okienku banku w takim samym stopniu mogą zainteresować skarbówkę :p ale kartę oczywiście polecam, wygodny i szybki sposób na wypłacanie pieniążków ????

Do góry Bottom