Ad. 1 Nie.Witam
Mam pytanie:
1) Czy karta MB jest kartą zbliżeniową, czy ma taka opcję.? Czyli czy działa tak jak karta paypas.?
2) Chodzi o wypłacanie kasy z bankomatów w Polsce: Czy to prawda że można wypłacać kasę i nie będzie to nigdzie w Polsce zaksięgowane tzn. żaden bank tego nie zaksięguje.?
10 dni to rzeczywiście sporo ale powodów może być wiele.Kurcze dzisiaj mija 10 dzień jak dostałem pocztą czarną kartę MB i chciałbym powoli zacząć z niej korzystać.
Niestety PINU wciąż nie otrzymałem.Miał ktoś przypadek,że czekał długo na PIN?
Ciekawe od czego to zależy,bo czytam tutaj na Forum,że raczej 3,4 dni średnio się czekało i Pin przychodził.
Czyli mam rozumieć że nie jest to bezpieczny sposób na wypłacanie kasy z MB? Chodzi o nową ustawę Kapicy.Ad. 1 Nie.
Ad. 2 Nie, wypłacając pieniądze z bankomatu danego banku/firmy (np. Euronet) wypłaty są ewidencjonowane przez ten bank/firmę.
Oczywiście, że każda transakcja jest zapisywana. Z tym, że kartę wydaje firma zarejestrowana w Wielkiej Brytanii. Co prawda Twoje dane są zapisywane, ale pieniądze de facto posiadasz na brytyjskim rachunku bankowym i nawet jeżeli jakiś urząd chciałby przyjrzeć się tym transakcjom, to procedura uzyskania dostępu do informacji czy te pieniądze pochodzą z nielegalnych w Polsce internetowych zakładów bukmacherskich będzie długa i żmudna oraz dość kosztowna. Zatem nikt nie będzie się bawił w sprawdzanie tych kilku czy kilkunastu tysięcy złotych, które wypłacasz w polskich bankomatach.Czyli mam rozumieć że nie jest to bezpieczny sposób na wypłacanie kasy z MB? Chodzi o nową ustawę Kapicy.
Wyrobiłem sobie tą kartę tylko po to żeby wypłaty od bukmachera poprzez MB nie były ewidencjonowane przez żaden bank w Polsce, wydawało mi się że to jedyny sposób na bezpieczne wypłaty.
Teraz widzę że mimo wszystko jest to nadal ewidencjonowane i może być sprawdzone, tak?
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi tematu.
Moim zdaniem karta ta przy nieregularnych wypłatach z MB na konto jest całkowicie zbędna. Bo to, że przyjdzie Ci jakiś przelew od podmiotu z Wlk. Brytanii nie oznacza, że od razu pieniądze te pochodzą z hazardu. Poza tym jest to mała kwota i bardzo wątpliwe jest aby zainteresował się nią bank.Mam jakieś zaległe pieniądze na MB, które kiedyś wypłaciłem z buka ( 1400zł), czy mogę to bez problemu wypłacić na konto bankowe, czy lepiej wyrobić kartę i dopiero wtedy wypłacić (wiadomo co mam na myśli).
Wydaje mi się, że trochę galopujesz. A czy wypłaty nie są obsługiwane przez PKO?Cytat:
Napisał Hellboy ->
Czyli mam rozumieć że nie jest to bezpieczny sposób na wypłacanie kasy z MB? Chodzi o nową ustawę Kapicy.
Wyrobiłem sobie tą kartę tylko po to żeby wypłaty od bukmachera poprzez MB nie były ewidencjonowane przez żaden bank w Polsce, wydawało mi się że to jedyny sposób na bezpieczne wypłaty.
Teraz widzę że mimo wszystko jest to nadal ewidencjonowane i może być sprawdzone, tak?
Będę wdzięczny za rozjaśnienie mi tematu.
Oczywiście, że każda transakcja jest zapisywana. Z tym, że kartę wydaje firma zarejestrowana w Wielkiej Brytanii. Co prawda Twoje dane są zapisywane, ale pieniądze de facto posiadasz na brytyjskim rachunku bankowym i nawet jeżeli jakiś urząd chciałby przyjrzeć się tym transakcjom, to procedura uzyskania dostępu do informacji czy te pieniądze pochodzą z nielegalnych w Polsce internetowych zakładów bukmacherskich będzie długa i żmudna oraz dość kosztowna. Zatem nikt nie będzie się bawił w sprawdzanie tych kilku czy kilkunastu tysięcy złotych, które wypłacasz w polskich bankomatach.
Otóż to.Wydaje mi się, że trochę galopujesz. A czy wypłaty nie są obsługiwane przez PKO?