HardSystem widać, że nie przywykłeś do filmów Woody'ego ???? Facet ma specyficzny styl i szczerze powiedziawszy kilka lat temu - jakieś 5-6 wręcz go nienawidziłem, a na dzień dzisiejszy go po prostu kocham.
Co do ostanio obejrzanych filmów to tak :
Nazywam się Khan 4/10 - uległem ocenie na różnych serwisach tego filmu i spodziewałem się czegoś wielkiego, epickiego, a skończyło się na tym jakbym oglądał Hinduską wersję Supermana, którego nie stać było na pelerynkę to kupił sobie duży plecak i do spółki z nim zwojował całą Amerykę ???? Dla dziewczyn pewno
film marzenie....
Przypadek Harolda Cricka 8/10 - komediodramat można rzec. Bo jak inaczej można nazwać coś. że jesteś świadomy tego, że o Twoim życiu decyduje tak na prawdę jakaś znana pisarka i masz świadomość, że każda jej książka kończy się śmiercią bohatera. Fajna metafora życia ten
film - możesz być po prostu manipulowanym przez schematy myślowe bądź też stać się "życiem" Polecam chociaż kino nietypowe muszę przyznać ???? Szczególnie jak na Amerykański
film no i do tego świetna rola Ferrella
Fantastyczny Pan Lis 8/10 - dobra bajka i tyle ???? Może niekoniecznie przeznaczona dla dzieci i może niekoniecznie śmieszna, ale przyjemnie się ogląda. I nawet nie wiadomo kiedy minęło te 1,5 godziny.
Messenger, The 7/10 - opowiada o 2 byłych żołnierzach którzy informują rodziny poległych na wojnie żołnierzy. Fajne studium psychologiczne jakie okropieństwa przynosi wojna nie tyle na samym polu walki, ale także na froncie rodzin tych poległych... Polecam ????
Najwspanialsza gra w dziejach 7/10 - Obejrzałem ostatnio na AleKino i powiem, że nie zawiodłem się. W sumie typowy
film "From Zero To Hero" ale solidna historia nie pozwala się nudzić. Dla fanów golfa pewno obowiązkowa pozycja ????
Wielki Mike. The Blind Side 7/10 -
film powiedzmy podobny do tego powyżej, czyli "From Zero To Hero" z tym, że tym razem dla fanów footballu amerykańskiego ????
Adam 7/10 - Dramat, Komedia romantyczna !? Tak to typowa komedia romantyczna... Wszystko idzie według schematu z tym, że główny bohater cierpi na pewną chorobę która utrudnia mu życie... Nie potrafi zrozumieć podstawowych emocji, ani nie wie jak reagować w poszczególnych sytuacjach. ???? Idealna do obejrzenia z wybranką Waszego życia bo dla kobiet
film będzie wielce ckliwy a do tego będą mogły się wypłakać w Wasze silne ramiona ;]
Invictus - Niepokonany 8/10 Kolejny
film Eastwooda po rewelacyjnym Gran Torino. Tutaj jednak mały zawód. To co zawsze wyróżniało filmy Eastwooda jak dla mnie to wręcz to, że emocje ociekały po ekranie... Tym razem Matt Damon jak dla mnie zagrał jakoś bezpłciowo... Nie wiem czy to idealny aktor dla roli twardziela - kapitana drużyny rugbistów, widocznie tak skoro stary mistrz Clint go wybrał. Jednak jak dla mnie
film wiele traci na tej roli Damona, zwłaszcza, że tez nie dzierżę trochę jego idealnej, pięknej, super hiper seksownej twarzy ???? W skrócie zbyt mało męski na taką rolę.
Mary and Max 10/10 Animacja jak dla mnie kompletna, świetna itd. Jest i trochę humoru i wiele dramatu, ale całkiem pozytywne wrażenia bajka niesie ze sobą. Teraz napisałem bajka, a tak naprawdę to młodszym chyba nie ma co tego polecać bo wątpię czy spodoba im się taka a nie inna forma tej animacji, ale kto wie ;]
Nostalgia Anioła 8/10 Bardzo ciężki
film, jeden z cięższych w przekazie jaki ostatnio oglądałem. Myślę, że przede mną jeszcze kilka seansów żeby w pełni czerpać z tego filmu, ale jak na pierwszy raz to zauroczył mnie. Bardzo dobra rola głównej bohaterki no i koncepcja filmu w sensie, że opowiada o swoim życiu ze swojego nieba iście kontrowersyjna aczkolwiek warta zainteresowania.
To na tyle