IV liga zachodniopomorska
Gwardia Koszalin - Rasel Dygowo 1 @1.14
Chemik Police - Bałtyk Koszalin 2 @1.47
Flota Świnoujście - Wybrzeże Rewalskie Rewal 1 @1.47
Biali Sądów - Kluczevia Stargard 1X @2.65
Błękitini II Stargrad - Iskierka Szczecin 1 @2.50
Ako: 16.09 (sts,
fortuna, totalbet ako w okolicach 10-11)
Bukmacher: Superbet (dodatkowo przy stawce 20 zł. otrzymujemy freebet 23 zł. więc wiele nie ryzykujemy)
Gwardia Koszalin - Rasel Dygowo
O Gwardii i jej transferach pisze cała
Polska. Póki co jednak niewiele z tego wynika, bo zarówno sparingi, jak i PP kiepsko, również sama gra wygląda nieciekawie. Dziś jednak wygrana jest obowiązkiem, bo na Fałata przyjedzie Rasel Dygowo. Drużyna "domowa", która słabiej czuje się na wyjazdach do tego "syta", bo tak oceniam ich wysoką lokatę po jesieni. W Dygowie zmiany niewielkie, choć transfery raczej na górnę połowę okręgówki niż na IV ligę. Nie widzę tu innej opcji niż wysoka wygrana napompowanej Gwardii.
Chemik Police - Bałtyk Koszalin
Bałtyk wygląda na mądrze zarządzany i dobrze poukładny zespół. To zasługa głównie trenera Korszańskiego, który jest w tym klubie od lat. Po derbowej wygranej z Gwardią morale na pewno wysokie i dziś również powinno być dobrze, bo rywal na poczatek ująłbym to "wygodny". Policzanie plasują się w dolnej części tabeli. W sparingach zaskakiwali zarówno na plus, jak i na minus, jednak ciężko im będzie zagrozić faworytowi tego spotkania. Bałtyk jest drużyna stabilniejszą, równiejszą i lepiej poukładaną, do tego dobry wynik z Gwardią w zeszłym tygodniu. To wszystko powinno się dziś przełożyć na inauguracyjną, wiosenną wygraną.
Flota Świnoujście - Wybrzeże Rewalskie Rewal
Absurdalny kurs według mnie i zdecydowanie wystrzelony względem innych bukmacherów (1.20 w
stsie i
fortunie). Flota krok po kroku pnie się w gorę ligowej hierarchii celem powrotu na szczebel centralny. Na jesień najrówniejsza i najstabilniejsza ze wszystkich drużyn. Według mnie zagrozić może tylko Bałtyk Koszalin, jednak strata jest na tyle duża, że może być ciężko. Zmiany w kadrze niewielkie, sparingi jak to sparingi - średnie. Dziś jednak inna bajka, Flota zgarnia pełną pulę. Rywalem Wybrzeże mające duże ambicje, jednak jak dla mnie zbyt dużo kombinujące. Tam jest wieczna karuzela transferowa, odchodzą zawodnicy zasłużeni, ściągani są nowi choć jakościowi (Sawicki, Chyła). Takie budowanie zespołu jednak niekoniecznie jest dobre i póki co ambicjami Rewala może być środek tabeli, nic więcej. W sparingach podobnie , jak Flota - raz lepiej raz gorzej. W starciu o stawkę nie daję im szans i stawiam, że gospodarze zwyciężą, choć nie jakoś bardzo wysoko.
Biali Sądów - Kluczevia Stargard
Mocno przeszacowany kurs na Kluczevię i jak dla mnie kompletnie nie do gry, a ja nawet próbuję tu Białych z podpórką. Choć oba kluby dzieli 10 miejsc w ligowej tabeli to myślę, że dziś nie będzie tego widać, a Kluczevii ciężko będzie utrzymać drugą lokatę na koniec rozgrywek. Złudna może być niska przegrana w pucharowym starciu z Błękitnymi, jednak w tym meczu wygrana faworyta nie była ani na chwilę zagrożona, bo Kluczevia rzadko potrafiła zagrozić ich bramce. Dziś będzie inny mecz, bo to Kluczevia musi, a Biali mogą, do tego mają własny stadion i bronią się przed spadkiem, tu każdy punkt z takim rywalem będzie doceniony. Wyczuwam w Sądowie dziś małą niespodziankę.
Błękitini II Stargrad - Iskierka Szczecin
Typ bardziej przeciwko Iskierce niż na Błękitnych. Stawiam, że ekipa ze Śmierdnicy obniży loty na wiosnę, bo poprzeczkę ustawili sobie bardzo wysoko i choć lubię tę ekipę to tu idę w kierunku gospodarzy, bo nie przekonuje mnie pucharowa męczarnia z Regą Trzebiatów, czy remis w próbie generalnej przed rozgrywkami z Kastą Majowe. Błękitni również nie zachwycają, ale w tej drużynie jest wiele jakości co pokazywali w niektórych meczach rundy poprzedniej. Liczę, że dobrze zaczną kampanię rewanżową i w sobotnie popołudnie popsują humory kibicom Iskierki.