ROSJA - IRAN
Rosja -1,5 1,64(Unibet)+++
Ostatnia kolejka, obrońcy tytułu na 3 miejscu w tabeli, a w wypadku przegranej spadają na ostatnie miejsce premiowane awansem i w ćwierćfinale wpadają na Włochów? Czy to możliwy scenariusz, wg mnie nie! Iran na tym turnieju mnie kompletnie nie przekonuje, jak do tej pory wygrali tylko z Kubą i Egiptem, czyli outsiderami tej grupy. W meczu z nami wywalczyli jeden punkt, ale to tylko i wyłącznie dlatego, że nasi chłopacy pozwolili im na grę od trzeciego seta. W pierwszych dwóch setach ta drużyna była na poziomie Egiptu. Rosjanie natomiast zaczęli od wpadki z Argentyną, ale z meczu na mecz ich gra zaczyna wyglądać lepiej. Z nami strasznie falowali, podobnie jak Polacy, ale kiedy uzyskiwali kilku punktową przewagę, ich gra wyglądała bardzo dobrze. Zaskoczyła mnie forma Wolwicza, który w meczu z nami zagrał świetne zawody, zarówno w bloku jak i ataku. Są perfekcyjnie zgrani z Grankinem. Michajłow, Tietiuchin, Wierbow, Wołkow, Kluka to zawodnicy, którzy przy słabo dysponowanych(to moje zdanie) Irańczykach, zrobią zdecydowaną przewagę na stronę Rosji. Nie widzę innej opcji niż wygrana za trzy punkty Sbornej z tak grającym Iranem! Można również spróbować
-2,5 w stronę Rosjan po kursie 2,80!