R
0
richardson
Użytkownik
Oczywiście że nie ma sensu
oczywiście, że wszystkie czynniki które wymieniłeś mają wpływ na formę występ zawodnika, sam gram ponad 10 lat i doskonale to rozumiem, ale co to ma do rzeczy w meczu Ferrer - Lee? Nie ma Ciebie tam na miejscu, nie wiesz jak gra obecnie Ferrer w porównaniu z Dubajem (co widziałeś zapewne w TV, dlatego teraz taka pewność co do typu Lee.)Nie wyliczam procentow bo to jest pozbawione sensu. Bylam na turniejach mniejszej rangi z akredytacja i zobaczylam na wlasne ocy jak wyglada turniej tenisowy od kuchni i ile czynnikow wplywa na dany mecz. Forma dnia przede wszystkim, samo zachowania zawodnika przed mecze, zachowanie przy jedzeniu (dziennikarze akredytowani maja mozna powiedziec stolowke z zawodnikami) kwestia pogody, nastawienia. To wszystko ma wplyw. Wedlug mnie Ferrer w takiej dyspozycji moze przegrac z kazdym z pierwszej setki ATP dlatego kurs na Lee jest za wysoki, to jest ambitny gracz ktory raczej nie odpsuzcza, Hiszpanowie sie to zdarza, szczegolnie jak mu nie idzie. Nie widze argumentow aby az tak mocno faowryzowac Hiszpana, 5.40 jest pomylka dlatego ryzykuje Koreanczyka rowniez +1.5 seta
Prawdopodobieństwo ma sens, ale przy liczbie prób dążących do nieskończoności, tutaj mamy tylko jeden mecz, a nie serię spotkań choćby jak w hokeju. Oczywiście, występują czynniki, które pozwalają nam sądzić, że ten zawodnik ma większe szanse wygrać, a ten nie. Kiedy przychodzi do konfrontacji z rzeczywistością, wyliczenia matematyczne zaczynają się walić. Przecież ten zawodnik miał 17.72 % szans na wygraną, jak to możliwe, że opierdala Ferrera 6-2 6-1? Jestem ciekawe też, co się składa na Twoje prawdopodobieństwo. Ostatnie 10 meczy? Wyniki z tymi samymi zawodnikami? Tak się nie robi analizy, szczególnie gdy jest to sport indywidualny.No jeśli ktoś uważa że liczenie prawdopodobieństwa zdarzenia jest pozbawione sensu to ja nie mam więcej pytań tylko życzę sukcesów
F. Schiavone 1,645
J. Jankovic 1,091
A. Medina 1,541
L. Davenport 1,080
J. Tsonga 1,602
R. Nadal 1,136
M. Baghdatis 1,671
G. Canas 1,568
Ciekawe jak to wyjdzie na + czy na minus jak myślicie?
co sadzicie o kuponie Bartoli & Zvonareva????? prosze szybko o podpowiedz... warty grania??/