Z typem na Tsonge naprawde ostroznie panowie, zgodze sie, ze ten zawodnik imponuje swoja gra, niezlym serwisem, gra z takim mozna to nazwac polotem, ale ogladalem wczoraj jego mecz z Mathieu i jak dla mnie zdecydowanie za duzo bledow popelnial, w moim odczuciu za szybko chce zagrac ta pilke decydujaca, ktora zdobedzie punkt, wedlug mnie duzo ryzykuje na korcie, z jednej strony to na pewno dobrze zas z drugiej roznie to moze sie skonczyc. Z Nadalem sadze, ze rozegra bardzo rowny mecz, jednak ciezko jednoznacznie wskazac zwyciezce, na pewno Tsonga nie gra w chwili obecnej tego co na AO, tam Nadala gladko ogral, ale wtedy wychodzilo mu doslownie wszystko, no i jak juz ktos wspomnial ten hard w Miami nie jest az taki bardzo twardy. Ja bym zaryzykowal na Tsonge, aczkolwiek ostroznie ze stawkami.
Nalbandian, zgodze sie tutaj z duza wiekszoscia, dzis raczej przegra, niewazne ze jest tenisista z dobrym backhendem, potrzeba wysokiej dyspozycji zeby wykorzystywac w 100% swoje najlepsze walory, Nalbi sie niewatpliwie meczyl z Gulbisem, jest latwy do zlamania, zas Stepanek gladko ogral Mirnyja, ktory zagral wczesniej niezle mecze w poprzednich rundach. Stawiam na Stepanka, gdyz Nalbandian popelnia po prostu za duzo bledow w grze.
Ljubicic, nie jest w wielkiej formie, ale Robredo to juz calkiem... ten zawodnik juz dawno nie zagral dobrego turnieju, zdecydowanie nie trzyma poziomu, Ljuba nie powinien dac sie przelamac i mysle ze latwo ogra Tommiego.
No i wlasnie Dawidenko.. nie ogladalem ostatnio ani Denki ani Fisha w akcji, moze ktos cos mniej wiecej powie, dodac chce do combo, warto grac Rosjanina?