Wisła Kraków - Chrobry Głogów
Typ: Wisła Kraków
(4:1)
ŁKS Łódź - Chojniczanka Chojnice
Typ: ŁKS Łódź
(2:1)
@2,35 (
fortuna) / @2,21 (
unibet)
Przede wszystkim idę na tą kolejke w w/w dubel sobotnio/niedzielny.
Wisła Kraków w sobotnie popołudnie podejmować będzie Chrobrego, drużyna prowadzona przez Radosława Sobolewskiego rozgrywa kapitalną wiosnę w której jeszcze nie straciła punktów, chociaż akurat z tego powodu lekko ręką mi zadrżała bo wiadomo, że ta passa kiedyś musi się skończyć, ale za chwilę wyjaśnię dlaczego jeszcze nie dzisiaj. Chrobry na jesień (kiedy wówczas rozgrywał super rundę) ograł Wisłe 2:0, niestety od tego momentu wiele się zmieniło i Chrobry bardzo słabo punktuje, bilans 1-1-4 nie napawa optymizmem, efektem tego jest spadek na 8. miejsce. Tak jak powiedziałem, Wisła jest w zupełnie innym położeniu, Biała Gwiazda na wiosnę goni czołówkę i już bardzo blisko jest TOP2, wczoraj przegrał Ruch więc szansa by zbliżyć się na jeden punkt wydaje się znakomita. Jeszcze na jedną sytacje wróciłem uwagę, póki co krakowianie mierzą się z zespołami z niższych regionów ligi (Skra, Tychy, Katowice, Odra, Resovia) na uwagę zasługuje głównie wygrana w Gdyni, ale te najtrudniejsze mecze dopiero przed zespołem Sobolewskiego (Ruch, ŁKS, Termalica), dlatego trzeba punktować z zespołami w teorii słabszymi.
W jednej jak i drugiej drużynie nikt nie pauzuje za kartki.
Przenosimy się na niedzielny mecz "do rosołku" w Łodzi, gdzie lider podejmować będzie ostatnia drużynę w lidze. Na przekór zasady nie graj pierwszego z ostatnim, to jednak łodzianie mają wszystkie argumenty by zgarnąć komplet punktów. Chojniczanka ma duże problemy w defensywie i na wyjazdach razem z Chrobrym stracili najwięcej bramek w lidze, a przecież na przeciw najlepsza drużyna w lidze, nie tylko jako lider, ale także najlepiej grająca drużyna u siebie (27 pkt, 22-11 gole). Podobnie jak w spotkaniu Wisły z Chobrym są rachunki do wyrównania, na jesień w Chojnicach to gospodarze byli górą (1:0). W obecnych dyspozycjach ciężko będzie ekipie trenera Brede urwać punkty Łódzkiemu Klubowi Sportowemu.