>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Luźna dyskusja I Liga - Dyskusja, Typy, Newsy, Zakłady Długoterminowe - w sezonie 2022/2023

Status
Zamknięty.
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Było to do obstawiania wczoraj do godziny 18.
Pierwotnie kurs był 2,15, wczoraj przed zamknięcie już 1,70.

Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
ŁKS Łódź-GKS Tychy TYP 1 kurs 1,90 5/10 g.12.40 1:1 BOX

PS: Dwie stare zgody kibicowskie ale na boisku takowej nie będzie. Najpierw za "lksfans" wypowiedzi trenera i zawodnika ŁKS:

Kazimierz Moskal (trener ŁKS): – GKS Tychy przestawił się na inny sposób gry po kilku kolejkach. W tym naszym pierwszym meczu z nimi, rywal grał w innym ustawieniu. Wydaje mi się, że ten mecz był wyrównany. Po nieudanej inauguracji z GKS-em Katowice na pewno byliśmy mocno zmobilizowani. Myślę, że wszystkie mecze w tej lidze będą przebiegały w ten sposób, że przynajmniej na początku będą bardzo wyrównane. Spodziewamy się bardzo ciężkiej rundy wiosennej. Wszyscy ogłaszają nas zdecydowanym faworytem do awansu, natomiast większość chciałaby być na naszym miejscu, ale to też jest wywieranie presji, aby do drużyny, która jest na pierwszym miejscu mocniej się postawić. Absolutnie nie uważam, że karty zostały już rozdane. Wiele się może wydarzyć. Te różnice punktowe nie są tak duże, żeby w ten sposób stawiać sprawę. Wiele się wydarzy w tej rundzie wiosennej.

Bartosz Szeliga (pomocnik ŁKS):Zawsze gra przeciwko byłej drużynie wzbudza większe lub mniejsze emocje. Pozytywne emocje. Aczkolwiek w Tychach spędziłem dwa lata, ale teraz sporo się zawodników w tej drużynie zmieniło. W niedzielę jeśli zagram to sentyment będzie schowany i skupię się na reprezentowaniu mojego klubu. Tychy zawsze były trudnym rywalem do rozgryzienia. Są agresywni z tyłu i stoją troszkę niżej. Mocną ich stroną jest faza przejściowa. Stałe fragmenty gry też, bo mają rosłych zawodników w linii obronnej. My musimy zrealizować to co chcemy pokazać w tym meczu. Jesteśmy w stanie rozmontować ich linię obrony, ale wiadomo przyjdzie niedziela i przeciwnik też chce wygrać. Zobaczymy jaki będzie rezultat.

"Kazimierz Moskal nie będzie mógł w niedzielę skorzystać ze swojego podstawowego lewego obrońcy, Artemijusa Tutyškinasa. Reszta zawodników będzie do dyspozycji sztabu szkoleniowego.
Reprezentant Litwy doznał kontuzji stopy w trakcie meczu kontrolnego w Turcji z Worskłą Połtawa. Od tamtej pory nie zagrał w żadnym sparingu i nie mógł trenować z zespołem. 19-latek w tym tygodniu pracuje indywidualnie i być może wróci do gry na starcie ze Skrą Częstochowa.
W ostatnich tygodniach poważniejsze urazy mieli też Pirulo i Kelechukwu Ibe-Torti, ale jak przekazał na dzisiejszej konferencji trener Moskal – Ci piłkarze są w treningu i mają szansę na występ przeciwko „Tyskim”.
– Kilku istotnych zawodników na pewien okres wypadło z gry. Myślę tutaj o Pirulo, Tutyškinasie i Kelechukwu, którzy mieli kontuzje. Na szczęście wracają do zdrowia i są już do mojej dyspozycji, z wyjątkiem Tutyskinasa, który trenuje jeszcze indywidualnie – powiedział trener Moskal."

Transfery GKS Tychy:

Transfery wychodzące

• Jan Biegański – pomocnik (Lechia Gdańsk)
  • Gracjan Jaroch – napastnik (Skra Częstochowa),
  • Kamil Kargulewicz – pomocnik (Wisła Puławy),
  • Tomáš Malec – napastnik (1.SK Prostějov)
Transfery przychodzące
  • Mikołaj Oleksy – pomocnik (rezerwy),
  • Kacper Skibicki – napastnik (Legia Warszawa),
  • Jakub Tecław – obrońca (Stomil Olsztyn),
  • Radosław Tuleja – pomocnik (Kotwica Kołobrzeg)
Przewidywane składy:

ŁKS: Aleksander Bobek – Kamil Dankowski, Nacho Monsalve, Adam Marciniak, Oskar Koprowski – Bartosz Biel, Michał Mokrzycki, Mateusz Kowalczyk – Pirulo, Nelson Balongo, Michał Trąbka.

GKS: Konrad Jałocha – Krzysztof Machowski Nemanja Nedić, Petr Buchta, Krzysztof Wołkowicz – Kacper Skibicki, Mateusz Czyżycki, Wiktor Żytek, Antonio Dominguez, Patryk Mikita – Daniel Rumin.

Pzdr/Psycho..

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1086
S 956

stroz890

Użytkownik
ŁKS Łódź-GKS Tychy TYP 1 kurs 1,90 5/10 g.12.40

PS: Dwie stare zgody kibicowskie ale na boisku takowej nie będzie. Najpierw za "lksfans" wypowiedzi trenera i zawodnika ŁKS:

Kazimierz Moskal (trener ŁKS): – GKS Tychy przestawił się na inny sposób gry po kilku kolejkach. W tym naszym pierwszym meczu z nimi, rywal grał w innym ustawieniu. Wydaje mi się, że ten mecz był wyrównany. Po nieudanej inauguracji z GKS-em Katowice na pewno byliśmy mocno zmobilizowani. Myślę, że wszystkie mecze w tej lidze będą przebiegały w ten sposób, że przynajmniej na początku będą bardzo wyrównane. Spodziewamy się bardzo ciężkiej rundy wiosennej. Wszyscy ogłaszają nas zdecydowanym faworytem do awansu, natomiast większość chciałaby być na naszym miejscu, ale to też jest wywieranie presji, aby do drużyny, która jest na pierwszym miejscu mocniej się postawić. Absolutnie nie uważam, że karty zostały już rozdane. Wiele się może wydarzyć. Te różnice punktowe nie są tak duże, żeby w ten sposób stawiać sprawę. Wiele się wydarzy w tej rundzie wiosennej.

Bartosz Szeliga (pomocnik ŁKS):Zawsze gra przeciwko byłej drużynie wzbudza większe lub mniejsze emocje. Pozytywne emocje. Aczkolwiek w Tychach spędziłem dwa lata, ale teraz sporo się zawodników w tej drużynie zmieniło. W niedzielę jeśli zagram to sentyment będzie schowany i skupię się na reprezentowaniu mojego klubu. Tychy zawsze były trudnym rywalem do rozgryzienia. Są agresywni z tyłu i stoją troszkę niżej. Mocną ich stroną jest faza przejściowa. Stałe fragmenty gry też, bo mają rosłych zawodników w linii obronnej. My musimy zrealizować to co chcemy pokazać w tym meczu. Jesteśmy w stanie rozmontować ich linię obrony, ale wiadomo przyjdzie niedziela i przeciwnik też chce wygrać. Zobaczymy jaki będzie rezultat.

"Kazimierz Moskal nie będzie mógł w niedzielę skorzystać ze swojego podstawowego lewego obrońcy, Artemijusa Tutyškinasa. Reszta zawodników będzie do dyspozycji sztabu szkoleniowego.
Reprezentant Litwy doznał kontuzji stopy w trakcie meczu kontrolnego w Turcji z Worskłą Połtawa. Od tamtej pory nie zagrał w żadnym sparingu i nie mógł trenować z zespołem. 19-latek w tym tygodniu pracuje indywidualnie i być może wróci do gry na starcie ze Skrą Częstochowa.
W ostatnich tygodniach poważniejsze urazy mieli też Pirulo i Kelechukwu Ibe-Torti, ale jak przekazał na dzisiejszej konferencji trener Moskal – Ci piłkarze są w treningu i mają szansę na występ przeciwko „Tyskim”.
– Kilku istotnych zawodników na pewien okres wypadło z gry. Myślę tutaj o Pirulo, Tutyškinasie i Kelechukwu, którzy mieli kontuzje. Na szczęście wracają do zdrowia i są już do mojej dyspozycji, z wyjątkiem Tutyskinasa, który trenuje jeszcze indywidualnie – powiedział trener Moskal."

Transfery GKS Tychy:

Transfery wychodzące

• Jan Biegański – pomocnik (Lechia Gdańsk)
  • Gracjan Jaroch – napastnik (Skra Częstochowa),
  • Kamil Kargulewicz – pomocnik (Wisła Puławy),
  • Tomáš Malec – napastnik (1.SK Prostějov)
Transfery przychodzące
  • Mikołaj Oleksy – pomocnik (rezerwy),
  • Kacper Skibicki – napastnik (Legia Warszawa),
  • Jakub Tecław – obrońca (Stomil Olsztyn),
  • Radosław Tuleja – pomocnik (Kotwica Kołobrzeg)
Przewidywane składy:

ŁKS: Aleksander Bobek – Kamil Dankowski, Nacho Monsalve, Adam Marciniak, Oskar Koprowski – Bartosz Biel, Michał Mokrzycki, Mateusz Kowalczyk – Pirulo, Nelson Balongo, Michał Trąbka.

GKS: Konrad Jałocha – Krzysztof Machowski Nemanja Nedić, Petr Buchta, Krzysztof Wołkowicz – Kacper Skibicki, Mateusz Czyżycki, Wiktor Żytek, Antonio Dominguez, Patryk Mikita – Daniel Rumin.

Pzdr/Psycho..
Jest już wyjściowa 11 Łks-u i nie gra w niej Pirulo. Zaczyna na ławce rezerwowej a to bez wątpienia jeden z najważniejszych zawodników tej drużyny. Ciekawe czy dalej problemy zdrowotne i jest oszczędzany czy taktyka.

Otrzymane punkty reputacji: +269
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów
Ruch @ 2.49
STS

Terminarz na start rundy wiosennej dla Chorzowskiego Ruchu nie jest przyjazny. Tydzień temu pokonali Chrobry 1:0. Pierwsza połowa nie była w ich wykonaniu najlepsza, a w drugiej włączyli drugi bieg i mimo, że spotkanie zakończyło się skromna wygrana 1:0, to zasłużyli na to zwycięstwo. Teraz jadą do Niepołomic na mecz z trzecia drużyna w ligowej tabeli, a za tydzień podejmować będą w Gliwicach Stal Rzeszów, czyli kolejny zespół walczący o baraże czy awans.
Idę w kierunku gości. Jestem zdania, że rewelacja rundy Puszcza, już swoje w tym sezonie zrobili. Nazbierali odpowiednia ilość punktów żeby się utrzymać, a teraz spokojnie będą lecieć w dół tabeli. Już na koniec rundy jesiennej zaczęło się odpuszczanie. Porażka z Chrobrym i remis z Łęczną. Tydzień temu przegrali z Stalą 1:0. Od trzech spotkań są bez zwycięstwa i zapowiada się na kolejna porażkę.
Ruch idzie po awans i jestem zdania, ze w piątek zrobi kolejny krok do przodu w tym kierunku.

Otrzymane punkty reputacji: +460
S 54,5K

spider-official

Użytkownik
18/02/2023 17:30
Spotkanie: Arka Gdynia - Wisła Kraków
Zakład: +27,5 fauli
Bukmacher: Superbet
Kurs 1,85

Święto piłki nożnej na Pomorzu, gdzie wpada pogwizdać mistrz świata Szymon Marciniak. Jak donoszą sportowe media, to właśnie przewidywane emocje na boisku miały być powodem decyzji PZPN w sprawie składu sędziowskiego w którym na czele jest Marciniak.
Oba kluby chcą wrócić na salony Ekstraklasy, ale 1 ligowe boiska są szkołą życia i mocarstwowe plany potrafią weryfikować brutalnie. Przekonały się o tym "Śledzie" gdzie dwa ostatnie sezony po spadku, zakończyli droge do ekstraklasy w barażach. Wisła Kraków aktualnie plasuje się na 10 miejscu z stratą 4 punktów do piątej Arki Gdynia. Niby strata niewielka, ale kibiców tego klubu może martwić fakt nie wygrania 8 meczów z rzędu, plus odpadnięcie z Pucharu Polski.
Spotkanie takich klubów elektryzuje, tym bardziej że kibice obu klubów nie przepadają za sobą. W Gdyni mobilizacja przyjścia jak największej liczby kibiców i wspierania miejscowych piłkarzy. A dla przyjezdych porażka oznacza diamentralnie spadek szans na awans. Co oznacza że walki na boisku nie powinno zabraknąć, tym bardziej gdy spojrzymy w statystyki. Ostatnie 5 meczy między tymi ekipami zakończyło się 41, 31, 36, 29 i 32 faulami. Do tego tydzień temu wznowiono rozgrywki i obie ekipy zaliczyły po 34 faule.
Reasumujac liczę że na boisku będzie iskrzyć, a linia 27,5 fauli powinna być na spokojnie pokryta. Waga tego meczu dla układu tabeli, jak ogólnie styl grania w 1 lidze zobowiązuje do zrobienia takiej ilości fauli.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +495
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Arka Gdynia vs. Wisła Kraków
Zdecydowanie mecz kolejki w rozgrywkach I ligi, ponieważ zmierzą się zespoły, które aspirują do powrotu do ekstraklasy i moim skromnym zdaniem powinny tam grać, także ze względów kibicowskich. Zapowiada się, że na stadion w Gdyni przyjdzie sporo kibiców i będzie blisko kompletu, a smaczku dodaje fakt, że oba zespoły się nie lubią, a Arkowcy będą żądni rewanżu za porażkę z jesieni, kiedy to dziwnym meczu przegrali 0-1. Wtedy grali lepiej od Wisły, mając dwóch zawodników na placu mniej. Warto przypomnieć, iż sędzia pokazał aż 12 kartek i odgwizdał ponad 40 fauli! Ewidentnie jest zła krew między klubami. Warto dodać, że spór między kibicami, a gabinetem Arki wydaje się, że został zażegnany, a nowym trenerem został Hermes, którego pamiętamy z ekstraklasowych boisk. Od ostatniego meczu między zespołami zmieniło się dość sporo, bo Wisła zaczęła grać gorzej w piłkę, ale zimą poczyniła sporo ruchów kadrowych i już w pierwszym meczu po przerwie było widać różnicę. Doszło kilku Hiszpanów, którzy mają wprowadzić różnicę jakości, lecz Resovia nie była dobrym wyznacznikiem formy, bo to zwyczajnie słaby zespół, wiele gorszy od Arki. Zaciąg hiszpański autorstwa Kiko Ramireza jeszcze ciężko ocenić, ale już można powiedzieć, co może być problemem Wisły, który zresztą nie jest nowością, a mianowicie środek pola. Ze składu wypadł na kilka tygodni Basha i o rozegraniu decydować będzie Duda, który zaprezentował się ostatnio świetnie, ale to cały czas młodzieniec, bez warunków fizycznych, a to będzie ważne i być może Sapała, który ma doświadczenie ekstraklasowe, ale kompletnie nie wiadomo co pokaże. Ciężko szukać nawet zmienników, chyba, że cofnięty zostanie Fernandez. Tutaj będzie ogromna dziura i Arka prawdopodobnie zdominuje środek, gdzie brylować będzie prawdopodobnie Janusz Gol. Do tego w Arce praktycznie bez absencji, a w Wiśle brakować będzie kilku graczy jak wspomniany Basha, Broda, CisseWidzę w tym meczu ponownie dużo fauli, podobnie kartek, choć Marciniak nie jest sędzią rozdającym je na lewo i prawo. Oglądając II połowę ostatniego meczu Wisły to niestety jest wiele do poprawy. O zwycięstwo Białej Gwiazdy będzie bardzo ciężko, chyba że umiejętności indywidualne będą kluczowe.

👉 Arka wygra lub remis @1,45 (etoto) ❌
👉 powyżej 4,5 żk @1,54 (etoto) ✅
👉 Wisła Kraków powyżej 1,5 żk @1,6 (goplusbet) ✅
👉 powyżej 27,5 fauli w meczu @1,85 (superbet) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +378
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Skra Częstochowa - ŁKS Łódź
ŁKS @1,77 (1xbet, 100j.) (1:2)
ŁKS (handicap -1.5) @3,18 (1xbet, 50j.) (1:2)

Dla mnie typ dnia dzisiejszego to wygrana Łódzkiego Klubu Sportowego. Mecz rozgrywany będzie na neutralnym terenie, na GieKSa Arena w Bełchatowie. Z racji tego, że właściwie wszystkie dostępne bilety wykupili łódzcy kibice to łodzianie czuć się będą w Bełchatowie jak u siebie. ŁKS zaliczył falstart w pierwszej kolejce remisują u siebie z Tychami (1:1), ale kto oglądał ten mecz wie, że to gospodarze byli stroną zdecydowanie dominującą, szczególnie w pierwszej połowie meczu. Do pełnej dyspozycji trenera nie był jeszcze lider zespołu - Pirulo, który wraca po urazie, dzisiaj już powienien wystąpić w pierwszej jedenastce. Ze składu wypadł podstawowy obrońca Nacho, ale zastąpi go Dąbrowski. W tej kolejce wygrał Ruch, Wisła oraz Termalica, nie pozostaje nic innego jak dzisiaj zgarnąć 3 punkty na słabej Skrze. Częstochowianie są na ostatniej pozycji, na inaugurację przegrali z równie słabą Chojniczanką (0:2). Uważam, że dzisiaj łodzianie pewnie wygrają z zespołem z Częstochowy. Dzisiaj zawodzi mnie unibet, kolejny mcz muszę pobrać od ruska bowiem w unibecie kurs na ŁKS to zaledwie 1,65.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1913
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Skra Częstochowa-ŁKS Łódź TYP 2 kurs 1,75 6/10 g.15.00 1:2 WIN

PS: Kolega powyżej już wszystko pięknie opisał. Mecz w Bełchatowie, sam tam parę razy byłem kiedy ŁKS budował swój stadion. Skra słaba, ŁKS ma dwa razy lepszy skład i wszystko wskazuje na Łodzian. Takie mecze muszą wygrywać, za ich plecami robi się ciasno.
Trener ŁKS Kazimierz Moskal na konferencji przedmeczowej powiedział:

"–Skra wydaje się być zdecydowanym outsiderem, ale jest to zespół bardzo niewygodny do gry. Chojniczanka strzeliła im szybko bramkę, po ich ewidentnym indywidualnym błędzie. Dlatego było im łatwiej. Myślę, że przed każdym meczem będzie na nas duża presja. Wyjątkowo duża, bo grając z ostatnim zespołem w tabeli, wszyscy spodziewają się łatwej wygranej. Ja nie spodziewam się łatwej wygranej, ale na pewno jedziemy tam żeby zdobyć trzy punkty, bo w takich meczach te trzy punkty są bardzo ważne. Myślę, że w grze Skry będzie przewaga postawy defensywnej i chęć kontrataku czy zaskoczenia nas przy stałym fragmencie gry, choć nie można też wykluczyć, że w którymś momencie będą próbowali wyżej stanąć. Skra zdecydowanie opiera swoją siłę na grze defensywnej – dodał."

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1839
S 54,5K

spider-official

Użytkownik
Data: 20/02/2023 18:00
Spotkanie: Sandecja Nowy Sącz - Resovia Rzeszów
Zakład: +29,5 fauli
Bukmacher: Superbet
Kurs: 1,85

Spotykają się dwie drużyny z strefy spadkowej i bez wątpienia jest to bardzo ważny mecz dla obu ekip. Zapowiada się sporo walki i nie powinno zabraknąć fauli. Linia dość wysoka bo 29,5 w superbecie i 30,5 w ewinner, ale w mojej ocenie powinni ją przekroczyć. Obie ekipy spotkały się już w 3 kolejce i odnotowano 42 faule. Po wznowieniu rozgrywek zaliczyli mecz gdzie było 26 fauli (Sandecja) i 34 faule (Resovia). Waga meczu bardzo duża, a zawodnicy wznawiają sezon po okresie przygotowawczym z naładowaną baterią i wiarą że utrzymają swój klub. Myślę że walki na boisku nie zabraknie do ostatniej minuty, a linia 30 fauli zostanie przekroczona.

zellt 7,5K

zellt

Użytkownik
Data: 20/02/2023 18:00
Spotkanie: Sandecja Nowy Sącz - Resovia Rzeszów
Zakład: X2
Bukmacher: STS
Kurs: 1,78

Mecz pomiędzy sąsiadami z dolnej części tabeli. Obie drużyny rozpoczęły ligowe zmagania w różnych nastrojach. Sandecja pokonała pewnie 3:0 Gornik Łęczna natomiast Resovia przegrała w Krakowie z Wisłą 2:0. Rzeszowianie wyszli na ten mecz mentalnie jakby wiedzieli, że mecz skazany na porażkę. Wisła wydaje się, że mocno zmotywowana na awans dlatego nie oceniałbym Resovii przez pryzmat tego meczu.

Jeśli chodzi o personalia to może Resovia nie dokonała jakichś wielkich wzmocnień ale powroty po kontuzjach takimi można nazwać. Wrócili Komor - podstawowy obrońca i na ławce w meczu z Wisłą był też Brazylijczyk Bruno. Obaj są mocną nadzieją na punkty dla Rzeszowian w rundzie rewanżowej. Nie wiem czy ten drugi wyjdzie na mecz z Sandecją ale wzmocnienie obrony Komorem to już dużo. Sandecja natomiast dokonała wzmocnień, od miasta jest zapewnienie finansowania więc nie wyglada to źle ale czy są w stanie wygrać kolejny mecz pod rząd. Niesądze.

Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, mając na uwadze mecze bezpośrednie obu drużyn czuję pojedynek walki, dużo gry w środku i grę mocno asekuracyjną. Wydaje mi się, że ten mecz będzie oscylował wokół remisu z małą ilością goli. Polska liga nie jest zbyt powtarzalna, drużyny grają w kratkę i dlatego jeśli ktoś miałby wygrać to może to zrobić Resovia.

Osobiście gram ten typ i myślę, że ma dziś szanse powodzenia

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +608
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Sandecja Nowy Sącz - Resovia Rzeszów
Typ: over 5.5 żk + over 9.5 RR @2,80 (fortuna) (11) & (15)

Na zakończenie 20. serii gier gościć będziemy dzisiaj w Nowym Sączu, tam 16. w tabeli Sandecja podejmować będzie 17. Resovie, mecz w strefie spadkowej o dużym ciężarze gatunkowym. Jeśli chodzi o kartki - dzisiaj nikt nie powienien odstawiać nóg, kości powinny trzeszczeć, ten mecz trzeba wywalczyć, punkty każdemu potrzebne jak tlen. Sandecja uzbierała najwięcej kartek w lidze, niekwestionowany lider jeśli chodzi o nieczysta grę. Resovia tuż za podium - czwarta lokata. Sędziuje Paweł Pskit ze średnia ponad 4 kartek na mecz. Powinno być dobrze. Idę również w cornery bowiem Sączersi biją ich u siebie srednio 6.5 na mecz a Sovia ma średnia na wyjazdach która plasuje ich na "pudle" w delegacjach - ponad 6 na mecz. Więc te 10 RR do zrobienia spokojnie.

2,80 nam to daje w fortunie, całkiem przyjemny kurs.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +807
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Sandecja Nowy Sącz - Resovia Rzeszów 1:1 (7:8 rzutów rożnych)

Sandecja lub remis + powyżej 9,5 rzutów rożnych
2,00

Sandecja w 1 meczu po długiej przerwie pokazała się z bardzo dobrej strony pokonując u siebie aż 3:0 Górnik Łęczna natomiast Resovia na wyjeździe przegrała z Wisłą Kraków 0:2.
Powiem szczerze chętniej bym pobrał same rożne na Resovią aniżeli łącznie ale niestety nie można takiego zakładu łączyć więc idzie co najmniej 10 rożnych w meczu. Obie drużyny dość sporo wykonują rzutów rożnych jednak to Resovia ma ich zdecydowanie więcej.
Po 1 meczu uważam, że Sandecja będzie się pnąć w górę tabeli w końcu są zagrożeni spadkiem ale wydaje mi się, że nie spadną patrząc na to, że naprawdę mają dobry skład jak na I ligę.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +843
zellt 7,5K

zellt

Użytkownik
Data: 24/02/2023 18:00
Spotkanie: Resovia Rzeszów - Górnik Łęczna
Zakład: Resovia +1,5 1:0 (Vieira wszedl w 72' Bruno w 86' ale to moze byc dobry prognostyk na ratowanie ligi)
Bukmacher: STS
Kurs: 2,27

Minęło kilka dni i znów na warsztat Resovia. Miejsce w tabeli Rzeszowian kiepski, strefa spadkowa i znów mecz o życie gdyż rywalem będzie Górnik Łęczna również niepewny swojego bytu. Może najpierw o gościach, po falstarcie i wysokiej porażce z Sandecją Górnik ograł 1:0 u siebie Stal Rzeszów. Stal nie wykorzystała w tym meczu karnego i stwarzanych sytuacji, będąc drużyną przeważającą. Reasumując drużyna z Łęcznej pierwsze 3 pkt w 2023r zanotowała.

Goście zagrają bez Grzeszyka i Pierzaka, obaj to podstawowi pomocnicy i będą pauzować za kartki. Dodatkowo już we wtorek zagrają w 1/4 Pucharu Polski z drużyną Wisły Puławu gdzie maja realne szanse na .... półfinał Pucharu Polski, którego raczej odpuszczać nie będą chcieli.

Jeśli chodzi o Resovię to gdzie upatruję szansy po słabym meczu w Krakowie z Wisłą i średnim meczu z Sandecją ? Szansą będzie skład i murawa. W Niepołomicach z Sandecją był mecz walki, bardzo duża ilość kartek i fauli. Stan murawy nie pozwalał na grę techniczną, a raczej był to mecz siłowy przy bardzo kiepskiej pogodzie. No i teraz już o meczu który przed nami. Szansy upatruję w dobrej, pozwalającej na ładną gre murawie oraz innym składzie i pomyśle na grę Resovii. Myślę, że zobaczymy w wyjściowej jedenastce portugalczyka Vieirę (na ławce z Sandecją) oraz być może, wracającego po kontuzji brazylijczyka Bruno. Do tego Radek Adamski, ktory nie zagrał z Sandecją i bardzo szybki Antonik. W końcu liczę, że bramką zadebiutuje słowacki napastnik Sylvestr. Resovia w tym tygodniu pozyskała również defnsywnego pomocnika Cracovii (grającego obecnie w jej rezerwach), mającego na koncie występy w ekstraklasie, 23letnigo Radosława Kanacha.

Biorąc pod uwagę aspekt murawy pozwalającej na grę piłką oraz ewentualny (bo jeszcze nie znany) skład na mecz z Górnikiem Łęczna stawiam na ofensywną grę Resovii. Punkty są jej potrzebne jak tlen do życia i mimo iż takie mecze często "wiążą nogi" to myślę, że są w stanie strzelić dwie bramki.

Ostatecznie można poczekać na skład ale myślę, że zakład warty próby.

Ostatnia edycja:
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Poważnie upatrujesz szansy na dobrą grę tej drużyny przez dobrą murawę? Przecież to obok Skry ( i jeszcze bym dodał Gieksę, ale ich bronią wyniki) zespół który gra najbardziej toporny futbol w całej lidze. Gdy rozmawiam ze znajomymi kibicującym temu klubowi to już oni mówią że nie mogą patrzeć na tą grę, że to wygląda tragicznie - chodzi o jakość i widowiskowość. Z resztą murawa na Stali nie należy to najlepszych w lidze i w tym okresie roku nie widzę szans na jakikolwiek dywanik przy Hetmańskiej.

zellt 7,5K

zellt

Użytkownik
Szanse na ogólnie lepszą grę upatruję w pewnym fakcie. Bruno przyszedł awaryjnie do Resovii, zagrał 2 mecz i złapał kontuzję. W obu tych meczach zdecydowanie wyróżniał się na tle innych zawodników. Później znów awaryjnie ściągnięto Vieirę, błysną chociażby w derbach i PP jednak potrzebne mu wsparcie kogoś "finezyjnego". Brazylijczyk już normalnie trenuje, w meczu z Wisła i Sandecją był na ławce i wydaje mi się, że zwłaszcza z Sandecją (na przeoranej murawie w meczu siłowym) trener nie chciał ryzykować jego zdrowia. Wydaje mi się, że właśnie największym wzmocnieniem Resovii i w walce o punkty i w aspekcie wizualnym może być pojawienie się ich obu jednocześnie na murawie. Na tej podstawie powyższa analiza dlatego pisałem o "poczekaniu na wyjściową jedenastkę". Co do murawy to w Niepołomicach w piątek grał Ruch, w poniedziałek Resovia i tam murawa jest tragiczna, do tego śnieg z deszczem i silny wiatr. Jutro warunki powinny być diametralnie inne nawet jeżeli murawa nie jest "idealna" to nie jest tragiczna.

tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Resovia Rzeszów - Górnik Łęczna
Typ: Resovia over 4.5 RR + over 4.5 kartek @2,11 (Superbet)

Widzę, że sporo zostało napisane odnośnie dzisiejszego meczu w Rzeszowie gdzie Resovia podejmować będzie Górnik Łęczna. Ja nie jestem tak optymistycznie nastawiony do Resovii niż kolega wyżej i bliżej jest mi do X2, aczkolwiek braki w składzie Górnika sprawiają, że odpuszczam typowanie 1x2 i skupiam się na rogach i kartkach.
Resovia u siebie średnia ponad 6 cornerów na mecz. Gospodarze muszą atakować, powinni być zdeterminowani by punktować przede wszystkim u siebie, bo widmo spadku może zajrzeć w oczy i zrobi się nieciekawie. 5 rzutów różnych Sovia spokojnie powinna uzyskać. Dokładam kartki, oba zespoły nie grają czysto, Resovia 2,80 kartki na mecz przed własną publicznością a Łęczna prawie 3 żółtka na mecz w delegacjach. Do tego Resovia 3 razy oglądała czerwona kartkę, Górnik raz. Sędziuje Damian Sulikowski który ma średnia w pierwszej lidze 6 żółtych kartek na mecz, do tego dwa razy wyciągał "czerwo". W pierwszym meczu oglądaliśmy 5 kartoników, gdzie sędziował Kawałko który nie rozdaje tyle kartek do dzisiejszy arbiter.

Taki sam składak po podobnym kursie można stworzyć w fortunie, lecz tam licza się jedynie żółte kartki, w SB również czerwone więc wybieram dzisiaj Superbet.

Ostatnia edycja:
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Wisła Kraków - Odra Opole
Typ: Wisła @1,55 (unibet)

Dostałem zapytania odnośnie dzisiejszej Wisły.
Ja tego meczu nie zagrałem, ale tylko i wyłącznie ze względu na kurs, na pewno jeśli byłby on troszkę wyższy to miałbym Wisle dzisiaj na kuponie. Nie wyobrażam sobie by biala gwiazda po dwóch wygranych na inaugurację rundy dzisiaj straciła punkty u sobie z Odrą Opole. Ogólnie widzę jeszcze Wisłe bijącą o awans... bezpośredni awans, co nie uważam za nierealne. Wisła jest 7. traci osiem pkt do awansu, jeden do baraży, pierwsze mecze pokazały, że będą silni. 2:0 z Resovia, 3:1 w Gdyni z Arką. Dobrze wprowadzają się do gry nowe zagraniczne nabytki. Moltenis strzelil dwa gole z Arką, Miki, czy David Junca pokazują, że będą wzmocnieniami Wisły. Ze składu Odry wypada dzisiaj Dawid Czapliński za kartki. Odra zdobyła 4 punkty w dwóch meczach, co uważam za dobry wynik, ale na Wisłe to za mało. Punkty dzisiaj zostają w Krakowie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +487
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
ŁKS Łódź - Chrobry Głogów
Typ: Chrobry strzeli gola w drugiej połowie meczu @2,17 (1xbet) / @2,08 (fortuna)

Dzisiaj w Łodzi lider podejmować będzie trzeci w tabeli Chrobry Głogów - tak więc mecz na szczycie zaplecza Ekstraklasy.
Typ nietypowy, ale już wyjaśniam dlaczego tak a nie inaczej. ŁKS w pierwszych dwóch meczach zagrał bardzo dobre pierwsze połowy a słabo po przerwie. W pierwszym meczu zremisowanym 1:1 z GKSem Tychy oba gole padły w drugiej połowie, w pierwszej łodzianie dominowali a w drugiej wyglądało to słabo I Tyszanie wyszli na prowadzenie. Drugi mecz odbył się w Bełchatowie gdzie gospodarzem była Skra Częstochowa i tutaj sytuacja się powtórzyła, łodzianie szybko strzelili dwa gole i do szatni mieliśmy 2:0 dla ŁKSu, i znów wracają stare demony, ostatnia w tabeli Skra zaczyna dominować i w konsekwencji strzelą bramkę w 61' minucie meczu. ŁKS ostatecznie wygrywa ten mecz 2:1. Natomiast Chrobry wg analityków jednej ze stron statystycznych w tym sezonie 66% swoich goli strzela właśnie w drugiej połowie meczu. W tej rundzie przegrana 0:1 z Ruchem więc tutaj rzecz jasna nie strzelili w drugiej połowie ale już w wygranym 3:1 meczu z Chojniczanka Chrobry dwa razy cieszył się z gola po przerwie. Ciekawa też sytuacja miała miejsce na jesień w Głogowie, łodzianie prawdzili do przerwy 2:0 by ostatecznie wygrać 3:2.

W jednej jak i drugiej drużynie nikt nie pauzuje za kartki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +193
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Zagłębie Sosnowiec : GKS Katowice
- Zagłębie Sosnowiec powyżej 3.5 żółtych kartek
- 3.20 / Fortuna

Dziś wielkie święto w Sosnowcu bowiem drużyna zagra na nowym stadionie , nie oznacza to jednak że na inaugurację wygrają bowiem zawita tutaj GKS Katowice który zapewne będzie chciał popsuć te święto i wygrać z Sosnowcem w tym inauguracyjnym meczu nowego obiektu , obie drużyny ostatnio mocno zawodzą bo Zagłębie na ostatnie 5 kolejek 0-1-4 i bramki 5:12 natomiast Gieksa 1-2-2 i br 6:8 , takie mecze jak ten mają jednak swój smaczek i jest pewne że walki i co za tym idzie fauli możemy spodziewać się sporo , sędzia jest pan Paweł Malec ze średnią prawie 5 kartek na mecz , sędziował już mecz Zagłębia kiedy grali z Termalicą wtedy Zagłębie złapało 4 kartki , liczę że dziś jak wynik będzie nie po ich myśli to gospodarze mogą być dosyć brutalni co zresztą jest często w Zagłębiu , stawiam na przynajmniej 4 żółtka dla Zagłębie a i kurs mocno wysoki .
( Aż niemożliwe że Zagłębie tylko 4 kartki bo faulowali w tym meczu 31 razy chyba rekord ligi , przy 8 Gieksy
w kartkach 4:4 )

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +612
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom