tenis_de_mesa
Znawca - 1 Liga Polska
Było to do obstawiania wczoraj do godziny 18.
Pierwotnie kurs był 2,15, wczoraj przed zamknięcie już 1,70.
Pierwotnie kurs był 2,15, wczoraj przed zamknięcie już 1,70.
Jest już wyjściowa 11 Łks-u i nie gra w niej Pirulo. Zaczyna na ławce rezerwowej a to bez wątpienia jeden z najważniejszych zawodników tej drużyny. Ciekawe czy dalej problemy zdrowotne i jest oszczędzany czy taktyka.ŁKS Łódź-GKS Tychy TYP 1 kurs 1,90 5/10 g.12.40
PS: Dwie stare zgody kibicowskie ale na boisku takowej nie będzie. Najpierw za "lksfans" wypowiedzi trenera i zawodnika ŁKS:
Kazimierz Moskal (trener ŁKS): – GKS Tychy przestawił się na inny sposób gry po kilku kolejkach. W tym naszym pierwszym meczu z nimi, rywal grał w innym ustawieniu. Wydaje mi się, że ten mecz był wyrównany. Po nieudanej inauguracji z GKS-em Katowice na pewno byliśmy mocno zmobilizowani. Myślę, że wszystkie mecze w tej lidze będą przebiegały w ten sposób, że przynajmniej na początku będą bardzo wyrównane. Spodziewamy się bardzo ciężkiej rundy wiosennej. Wszyscy ogłaszają nas zdecydowanym faworytem do awansu, natomiast większość chciałaby być na naszym miejscu, ale to też jest wywieranie presji, aby do drużyny, która jest na pierwszym miejscu mocniej się postawić. Absolutnie nie uważam, że karty zostały już rozdane. Wiele się może wydarzyć. Te różnice punktowe nie są tak duże, żeby w ten sposób stawiać sprawę. Wiele się wydarzy w tej rundzie wiosennej.
Bartosz Szeliga (pomocnik ŁKS): – Zawsze gra przeciwko byłej drużynie wzbudza większe lub mniejsze emocje. Pozytywne emocje. Aczkolwiek w Tychach spędziłem dwa lata, ale teraz sporo się zawodników w tej drużynie zmieniło. W niedzielę jeśli zagram to sentyment będzie schowany i skupię się na reprezentowaniu mojego klubu. Tychy zawsze były trudnym rywalem do rozgryzienia. Są agresywni z tyłu i stoją troszkę niżej. Mocną ich stroną jest faza przejściowa. Stałe fragmenty gry też, bo mają rosłych zawodników w linii obronnej. My musimy zrealizować to co chcemy pokazać w tym meczu. Jesteśmy w stanie rozmontować ich linię obrony, ale wiadomo przyjdzie niedziela i przeciwnik też chce wygrać. Zobaczymy jaki będzie rezultat.
"Kazimierz Moskal nie będzie mógł w niedzielę skorzystać ze swojego podstawowego lewego obrońcy, Artemijusa Tutyškinasa. Reszta zawodników będzie do dyspozycji sztabu szkoleniowego.
Reprezentant Litwy doznał kontuzji stopy w trakcie meczu kontrolnego w Turcji z Worskłą Połtawa. Od tamtej pory nie zagrał w żadnym sparingu i nie mógł trenować z zespołem. 19-latek w tym tygodniu pracuje indywidualnie i być może wróci do gry na starcie ze Skrą Częstochowa.
W ostatnich tygodniach poważniejsze urazy mieli też Pirulo i Kelechukwu Ibe-Torti, ale jak przekazał na dzisiejszej konferencji trener Moskal – Ci piłkarze są w treningu i mają szansę na występ przeciwko „Tyskim”.
– Kilku istotnych zawodników na pewien okres wypadło z gry. Myślę tutaj o Pirulo, Tutyškinasie i Kelechukwu, którzy mieli kontuzje. Na szczęście wracają do zdrowia i są już do mojej dyspozycji, z wyjątkiem Tutyskinasa, który trenuje jeszcze indywidualnie – powiedział trener Moskal."
Transfery GKS Tychy:
Transfery wychodzące
Transfery przychodzące
- Jan Biegański – pomocnik (Lechia Gdańsk)
- Gracjan Jaroch – napastnik (Skra Częstochowa),
- Kamil Kargulewicz – pomocnik (Wisła Puławy),
- Tomáš Malec – napastnik (1.SK Prostějov)
Przewidywane składy:
- Mikołaj Oleksy – pomocnik (rezerwy),
- Kacper Skibicki – napastnik (Legia Warszawa),
- Jakub Tecław – obrońca (Stomil Olsztyn),
- Radosław Tuleja – pomocnik (Kotwica Kołobrzeg)
ŁKS: Aleksander Bobek – Kamil Dankowski, Nacho Monsalve, Adam Marciniak, Oskar Koprowski – Bartosz Biel, Michał Mokrzycki, Mateusz Kowalczyk – Pirulo, Nelson Balongo, Michał Trąbka.
GKS: Konrad Jałocha – Krzysztof Machowski Nemanja Nedić, Petr Buchta, Krzysztof Wołkowicz – Kacper Skibicki, Mateusz Czyżycki, Wiktor Żytek, Antonio Dominguez, Patryk Mikita – Daniel Rumin.
Pzdr/Psycho..