maui
Użytkownik
Gospodarze nie grają na swoim stadionie, który nie spełnia wymogów UEFA, co prawda grają raptem w oddalonej o 80km Podgoricy, ale zawsze to jakiś minus dla Czarnogórców.FK Mogren - Liteks 2
Mogren sprzedał dwóch bardzo ważnych graczy Marko Cetkovicia (do Jagielloni [29/8] i Petara Grbicia [Olympiakos, [25/6]), a także podstawowego bramkarza Ivana Janjusevicia [20/0]. Za pieniądze ze sprzedaży Grbicia (0,5 mln euro) pozyskali kilku piłkarzy ale nikt poza Vladymirem Glusceviciem (przyszedł po pół roku z 2. ligi hiszpańskiej) chyba nie będzie silnym ogniwem drużyny. Liteks stracił przed sezonem napastnika Doka Madureira [22/12]. Niestety w jego miejsce nie przyszedł nikt godny uwagi i dlatego trochę się obawiam zwycięstwa gości, ale wydaje mi się że futbol bułgarski (ten w wydaniu ligowym) stoi na wyższym poziomie od czarnogórskiego i Liteks poradzi sobie z drużyną mistrza Czarnogóry.
A co do Litexu to niedawno czytałem wypowiedź trenera odnośnie eliminacji do LM. Powiedział, że presja działaczy jest ogromna, ale on bogatszy o zeszłoroczne doświadczenia jest w stanie awansować do grupowej fazy LM. Zapowiadał, że wyciągnął wnioski z porażki ze Żliną. Ale czy wygrają już dziś? Tego nie jestem pewien, remis też możliwy.
Pozdro