>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Luźna dyskusja Hokejowy Chat

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
No wybitnie odważny ruch, obaj wprawdzie nie błyszczeli w tych PO, ale rezygnacja w meczu gdzie o wyniku może przesądzić jedna akcja, na dodatek w meczu w którym nie można już przegrać..

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
I Da Costa i Daves słabo grali w tej serii żeby nie powiedzieć bardzo
Da Costa to w ogóle nie jest gracz na PO na tym etapie

damianprz 3,8K

damianprz

Użytkownik
Siemanko.
Panowie, śledzi ktoś europejskie ligi hokejowe? (nie wszystkie mają transmisje wideo na stronach bukmacherów).
W niektórych ligach są już finały, a w niektórych trwa jeszcze sezon zasadniczy.
Bawię się w zakłady długoterminowe. Nawet jeszcze teraz stawiam i najbardziej tłuste kursy są z hokeja, bo ciężko wskazać przyszłych mistrzów.

Czechy
W dwóch półfinałach stan 3-3 i jutro ostateczne rozstrzygnięcia.
Sparta (0-3 -> 3-3!) - jak ty mnie w tym momencie zaimponowałaś...
Macie jakieś typy na mistrza?

Rosja
CSKA już w finale. Decydujący mecz pomiędzy Kazaniem i Omskiem jutro.
Dłuższy odpoczynek przed finałami będzie miał znaczenie? Z drugiej strony CSKA najdłużej mordowała się w ćwierćfinale (4-3).

Słowacja
Ruszyły półfinały. Zvolen-Slovan i Poprad-Michalowce.
Jakieś buki pokazują ich mecze?

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Niektórzy bukmacherzy przy typie na strzelca gola rozliczają to razem z decydującym rzutem karnym w serii rzutów karnych. Czy w NHL jeśli w serii rzutów karnych dana drużyna strzeli dwa lub więcej karnych i wygra, to od czego zależy to który karny zostanie uznany jako ten decydujący? Z tego co widzę, to czasem jest to gracz który strzeli pierwszego karnego, a czasem ten kto strzeli ostatniego... Zupełnie tego nie rozumiem, więc jeśli ktoś wie o co tu chodzi, to proszę o wyjaśnienie :)

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Niektórzy bukmacherzy przy typie na strzelca gola rozliczają to razem z decydującym rzutem karnym w serii rzutów karnych. Czy w NHL jeśli w serii rzutów karnych dana drużyna strzeli dwa lub więcej karnych i wygra, to od czego zależy to który karny zostanie uznany jako ten decydujący? Z tego co widzę, to czasem jest to gracz który strzeli pierwszego karnego, a czasem ten kto strzeli ostatniego... Zupełnie tego nie rozumiem, więc jeśli ktoś wie o co tu chodzi, to proszę o wyjaśnienie :)
Ale to jest tak ujęte, że "decydującym rzutem karnym"? Bo jeśli tak, to nie mam pojęcia, ale zawsze wydawało mi się, że tam jest "decydującymi rzutami karnymi", w sensie decydującymi o zwycięstwie danej drużyny w rozumieniu całego konkursu, czyli jak strzeli gola w serii karnych, to zakład zaliczony na - nieważne, czy to strzeli jako pierwszy, piąty, czy ostatni 🤔

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Właśnie nie. Ja myślałem, że decydujący rzut karny to jest ten ostatni w serii, a jak się okazuje wcale tak nie musi być. Dla przykładu zeszłej nocy Bruins wygrali w karnych 2:0. Pierwszego karnego strzelił Coyle, a drugiego DeBrusk. Fortuna rozliczyła to tak, że tego decydującego karnego strzelił Coyle. Tak samo jest na stronie NHL, że Charlie Coyle strzelił decydującego karnego, a nie DeBrusk.

Spojrzałem też na trochę przykładów z innych spotkań, w których podobna sytuacja miała miejsce i naprawdę różnie to bywa,- raz zaliczają temu co strzeli pierwszy, a raz temu co ostatni. Dlatego pytam, może jest jakiś regulamin który o tym mówi ;)

Jeśli by chodziło o liczbę bramek drużyny, to wtedy masz rację, ale mnie chodzi o typie na konkretnego strzelca.

jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
Ale to jest tak ujęte, że "decydującym rzutem karnym"? Bo jeśli tak, to nie mam pojęcia, ale zawsze wydawało mi się, że tam jest "decydującymi rzutami karnymi", w sensie decydującymi o zwycięstwie danej drużyny w rozumieniu całego konkursu, czyli jak strzeli gola w serii karnych, to zakład zaliczony na - nieważne, czy to strzeli jako pierwszy, piąty, czy ostatni 🤔
Dokładnie tak nieważne który to karny. Jeśli zawodnik strzelił w serii karnych to typ na

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Spojrzałem też na trochę przykładów z innych spotkań, w których podobna sytuacja miała miejsce i naprawdę różnie to bywa,- raz zaliczają temu co strzeli pierwszy, a raz temu co ostatni. Dlatego pytam, może jest jakiś regulamin który o tym mówi ;)
Zaintrygowałeś mnie i zacząłem o tym czytać. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale decydujący gol to ten, dzięki któremu drużyna wysuwa się na prowadzenie. Czyli jak jest wynik 5:4, to gol na 5:4 jest decydujący. Jeśli jednak drużyna wygrywa 7:4, to decydujący jest gol nr 5 drużyny wygrywającej. Tym tropem idąc może podobnie jest w rzutach karnych. Jeśli drużyna A wykonuje jako pierwsza karne i strzeli gość w pierwszej serii, a potem drużyna wygra, to pierwszy gol wysuwający na prowadzenie jest decydujący. Jednak jeśli drużyna A przegrywa w karnych mimo rozpoczynania serii, ale potem bramkarz obroni strzał drużyny B, a sami strzelą i wygrają, to decydujący karny przypada temu ostatniemu.

Nie wiem, czy to zrozumiale napisałem i czy ta teoria pasuje do schematu, ale tak może być 🤔😉

jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
Panowie nieraz to grałem i zawsze typ był na zielono jeśli gość strzelił w serii karnych bez różnicy który karny to byl

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Dokładnie tak nieważne który to karny. Jeśli zawodnik strzelił w serii karnych to typ na
Zależy u którego bukmachera, ale często zwracają uwagę na decydującego karnego i nie rozliczają jesli tak nie jest.

Sprawa ma się tak (na przykładzie wczorajszego meczu Bruins):

Boston strzelił dwa karne: Pierwszego trafił Coyle, a drugiego DeBrusk. Gol Coyle'a jest uznany jako decydujący rzut karny, ponieważ Sabres nie trafili ani razu i nawet jesli DeBrusk by nie trafił to Bruins by wygrali. Jeśli natomiast np. Olofsson trafił by to jako decydujący karny uznany by został gol DeBruska, bo to dzięki niemu Bruins wygrali by mecz. Mam nadzieje, że to zrozumiałe.

Jesli w karnych byłby remis 2:2, a w trzeciej serii rzutów trafiłby np. Pastrnak, a Reinhart nie to decydujący karny zostałby zaliczony Pastrnakowi, bo to dzięki niemu Bruins wygrali by mecz.

kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Rosja
CSKA już w finale. Decydujący mecz pomiędzy Kazaniem i Omskiem jutro.
Dłuższy odpoczynek przed finałami będzie miał znaczenie? Z drugiej strony CSKA najdłużej mordowała się w ćwierćfinale (4-3).
W Rosji jest fajna walka. SKA przeciwko CSKA 0/17 w przewadze i nie zawiesili wysoko poprzeczki. Jutro na wschodzie 7 mecz i niezależnie kto wygra to będzie najcięższy rywal dla CSKA i mi przynajmniej wydaje mi się , że Gagarin poleci na wschód. Kazań ma długą ławkę i nawet jak liderzy nie pomagają to są inni którzy gwarantują jakość. Avangard gra fajnie może ławka nie tak bogata ale Hartley potrafi ustawić i ma rachunki do wyrównania z CSKA za poprzedni finał. Natomiast wszystko jest otwarte. Nikitin i CSKA to wielka klasa i finał tez zapowiada się na 6-7 meczów.

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Zależy u którego bukmachera, ale często zwracają uwagę na decydującego karnego i nie rozliczają jesli tak nie jest.

Boston strzelił dwa karne: Pierwszego trafił Coyle, a drugiego DeBrusk. Gol Coyle'a jest uznany jako decydujący rzut karny, ponieważ Sabres nie trafili ani razu i nawet jesli DeBrusk by nie trafił to Bruins by wygrali. Jeśli natomiast np. Olofsson trafił by to jako decydujący karny uznany by został gol DeBruska, bo to dzięki niemu Bruins wygrali by mecz. Mam nadzieje, że to zrozumiałe.

Jesli w karnych byłby remis 2:2, a w trzeciej serii rzutów trafiłby np. Pastrnak, a Reinhart nie to decydujący karny zostałby zaliczony Pastrnakowi, bo to dzięki niemu Bruins wygrali by mecz.
Czyli generalnie dobrze to rozkminiłem na to wychodzi 🤔😉

jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik

Az się następnym nazem dobrze przyjze jak to wygląda

T 23,8K

twinkle

Użytkownik

rasijskij rasijskij, a dlaczego decydujący karny był Coyla? Decydującego karnego strzelił DeBrusk. Przecież Sabres strzelali dwa karne, pierwszego strzelał Olofsson, nie trafił, Coyle strzelił dla Bruins, było 1-0. Drugiego dla Sabres nie trafia Thompson, mamy dalej 1-0 i strzał DeBruska - gdyby nie trafił, Sabres strzelaliby trzeciego i mogliby doprowadzić do 1-1 i wynik zależałby od trzeciego karnego Bruins. DeBrusk trafił i przy 2-0 nie było już sensu żeby ostatniego strzelali Sabres. Czyli gol DeBruska był tu decydujący, nie Coyla. Zawsze (w Fortunie) rozliczali mi jako wygrany tego "ostatniego" strzelca.

Dla porównania sytuacja z ostatniego meczu Preds-Stars. Identyczna, strzela Johansen dla Preds, potem nie trafia Robertson (S), Josi (P), Pavelski (S). Mamy 1-0 po 2 seriach, w trzeciej nie strzela Jarnkrok (P) i ostatniego karnego z szansą na 1-1 marnuje Hintz (S). Gdyby trafił Josi, to po pudle Pavelskiego jest 2-0 i koniec, decydującego strzeliłby Josi.

Detroit-Nashville z 07.04 - też identycznie, z tym że w miejscu Coyla mamy Johansena, w miejscu DeBruska Josiego. Johansen nie ma w statystykach ani jednego GWG. Ale trafił jedynego karnego w meczu Stars, więc pewnie NHL nie uznaje oficjalnie gola w karnych za GWG.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom