>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit sezonu, hit rundy: Real Madryt - Barcelona, 10.12 godz. 22:00

Status
Zamknięty.
dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Nie potrafię czytać takich tekstów jak kolegi Mobilnego.
Do rzeczy.
Nie będę bawił się w analizę składów bo poznamy je kilka godzin przed meczem i tyle. Kto by nie zagrał liczy się forma dnia.
Real cechuje w tym sezonie niewątpliwie postęp i większa dojrzałość, a Barcelonę również dojrzałość i nieprzewidywalność. W poprzednim sezonie automatyzm w grze było widać bardziej u Barcelony, dziś to się wyrównało. Mecz wysokiego prestiżu, mecz w Madrycie i do tego mecz tak na prawdę nie decydujący jeszcze o niczym w tabeli. Sądzę, że nie musi to być porywające spotkanie.
W zasadzie oglądając obie ekipy w tym sezonie to lepiej prezentuje się Real, jednak mecze pomiędzy tymi drużynami mają inny charakter emocjonalny i Barcelona zawsze wyciska siódme poty na to spotkanie.
Atmosfera pomiędzy zawodnikami wydaje się być dużo spokojniejsza niż dawniej, Mou nie pojawił się na konferencji tylko desygnował Karankę co pokazuje, że nie ma żadnego podgrzewania atmosfery. Obie ekipy są dumą Hiszpanii i dwiema najlepszymi drużynami w tym momencie na świecie więc życzę sobie i wam mało agresji, a dużo pięknego footballu.
Zawodnikami kluczowymi dla losów spotkania powinni być Ronaldo, Messi, Di Maria, Fabregas, Alonso, Iniesta. To gracze, którzy w ostatnich meczach decydowali o jakości gry obu drużyn.
Należy cieszyć się, że dwie najlepsze drużyny na świecie grają w lidze hiszpańskiej i jutro będziemy mogli oglądać ten pojedynek.
Podam typ dosyć wyszukany;]
Ronaldo zdobędzie gola strzałem spoza pola karnego @ 5.00 Unibet

dig 106

dig

Użytkownik
A pozwolę sobie podsumować dotychczasowy postęp tego tematu i przytoczę kilka dość humorystycznych cytatów :

Jak dla mnie BARCELONA , można dorzucić podpórkę i nadal będzie ciekawy kurs.
Przykładem na to który zespół jest lepszy była Liga Mistrzów gdzie Barca 3 składem
wygrała 4-0 a Real drugim wygrał dzięki pomocy sędziego 3-0...grało paru piłkarzy których będzie można spodziewać się w sobotę np Benzema .
Wg. Ciebie, gramy na Barcelonę z podpórką bo bo przecież wygrała 3 składem - który i tak nie zagra w sobotę na własnym stadionie z pretendentem do zdobycia ligi ( białoruskiej ) 4:0 grając młodymi, obiecującymi się piłkarzami którzy bardzo chcieli się pokazać. No a przecież Real wygrał ale już o jedną bramkę mniej ... i to w Amsterdamie, no kurde, co to za problem wygrać w Amsterdamie. Barca to by tam 6 pykła.

Real może by coś jeszcze pograł w Anglii i 6-7 miejsce by zdobył .. ale barca.. ze swoim stylem gry miała by problemy żeby się utrzymać,
Tak. Tyle że dla twojej wiadomości o miejsca 6-7 walczyła by Valencia, a batalia o pierwsze miejsce toczyła by się po między tymi klubami co w Hiszpanii. Nie przypadkowo mówi się o Madrycie do spółki z Barceloną że są to dwie największe potęgi obecnego sezonu. Jednak tego chyba nigdy nie sprawdzimy jak by było naprawdę. Takie są moje przypuszczenia - jednak w porównaniu to twoich już stwierdzonych faktów - moje są po części potwierdzane przez znawców futbolu. O czym mamy niejedno krotnie poczytać.

Taka mała uwaga do analizy:
jeśli nie orientujesz się w aktualnej formie i ustawieniu zawodników to takie zgadywanki raczej nie mają sensu.
Po chwili dodając.
Wydaje się, że partnerami Leo w ataku będą Villa oraz Cesc, chociaż ja wolałbym zamiast tego pierwszego Sancheza... wydaje się jednak, że to hiszpan był specjalne przygotowany do tego meczu.
Czyli z twoich słów wynika że jeśli ktoś się nie orientuje co ustawienie to jego wypowiedzi nie mają sensu. To po co druga cześć twojego posta ? Retoryczne Pytanie.

pórównanie pozycji:
Valdes-Iker - remis
Reprezentacja mój drogi. Reprezentacja.

wynik: 5-1 dla Barcelony. ( red. w porównywaniu zespołów
No ... &#39;&#39; Kto jest obiektywny - w drogę za mną &#39;&#39;

to porownanie to taki luzny dodatek.
Luźne dodatki - Prowokacje.

Higuain 14 spotkan (7 w pierwszym skladzie), 679 minut na boisku, 12 bramek
Sanchez 7 spotkan (4 w pierwszym skladzie), 440 minut na boisku, 4 bramki
Twierdzisz że Schanez nie gorszy od Pipity, a goli mam mniej bo mniej grał, to policz : Higuain bramka co 56 minut. Sanchez co 110.

A jak wierzysz w to,że Barcelona czy Real jakby grała w Anglii to by też tak dominowała to sorry ale dla mnie nie masz pojęcia o piłce
Może nie aż tak bardzo. Ale dominowały by na pewno.

El Clasico. Ośmiornica Messi wskazała na Barcelonę
DiG wskazał na Real. - Chociaż tutaj ciekawostka fajnie że dodana.

A teraz pozytywy które miło zaskoczyły w tym temacie, i warto podziękować ich autorom za umieszczenie.

Zawodnikami kluczowymi dla losów spotkania powinni być Ronaldo, Messi, Di Maria, Fabregas, Alonso, Iniesta. To gracze, którzy w ostatnich meczach decydowali o jakości gry obu drużyn.
Niby tak prosta rzecz. A jednak dosłownie nikt tego nie ujął.

Piszemy tylko na temat spotkania, przypominam po raz kolejny. Nie dam tutaj zrobić żadnego śmietnika. To jest temat ligowy, szanujmy się.
Będziesz musiał niestety pogrubić trzcinkę :-(

PS. Ten temat to będzie jeden wielki OFF TOPIC...
Nie mogłeś się kurde mylić ?

I jeszcze chciałbym pogratulować Kudłatemu i Jose7. Temu pierwszemu za dobre nerwy, a temu drugiemu za obiektywne i ciekawe porównanie składów ;);)

drago 108

drago

Użytkownik
No cóż, jak wszyscy to wszyscy. Na wstępie zaznaczam kibicuje Barcelonie. I chyba żaden kibic nie potrafi podejść do tego spotkania całkowicie obiektywnie. Zacznę może od porównania formy Realu i Barcy z zeszłego i aktualnego sezonu. Stwierdzam, że Mou znacznie powiększył możliwości swojego zespołu, przez co Królewscy poczynili progres. Pep zmienił formacje na 3-4-3. Taktyka na trzech obrońców + jeden cofnięty pomocnik w obronie i niebywały potencjał ofensywny, jak na razie daje 2. miejsce w lidze. I tutaj stawiam sobie pytanie, czy ta taktyka jest na tyle efektowna, co i efektywna. Aktualnie obawiam się, czy przez letnie zakupy Barca sobie zaszkodziła. Zmierzając do sedna sprawy to dzisiaj będziemy mieli okazję obejrzeć prawdziwe piłkarskie szachy i stawiam podstawowe pytanie Guardioli. Jakie ustawienie na Real? Zagrać 3 obrońcami przeciw CRonaldo, Di Marii, Higuainowi/Benzemie to chyba szaleństwo, ale czy w tym szaleństwie jest metoda? Ciekawym faktem jest to, że goście, bądź co bądź grają o fotel lidera. Gdyby się udało to psychologiczna przewaga mogłaby zadecydować o obrocie spraw o tytuł.
No dobra, ale przydałyby się jakiekolwiek założenia.
Kto będzie w ofensywie, jakie formacje zaproponują trenerzy, jak będą wyglądać podstawowe jedenastki? Tyle pytań, a wg mnie nikt oprócz Guardioli i Mourinho nie zna odpowiedzi. Typowanie tego meczu to wróżenie z fusów, gra życzeniowa, jeśli chodzi o 1x2, bo typy na over kartkowy są wielce prawdopodobne.
Na zakończenie stworzę teorie iż dzisiejsze Gran Derby będzie najtrudniejszym dla Barcy od długiego czasu, ze względu na niekorzystną ligową sytuację.
E: Jeszcze jedno zdanie o porównaniu składów. Barca tworzy kolektyw, mający swój własny styl, który zostaje narzucany rywalom co mecz. Bez względu na zawodników (mecz z BATE) podopieczni Pepa grają tak, jak im zostało to wryte i porównywanie pozycji z Realem w mojej skromnej opinii ewidentnie mija się z celem, nawet nie ze względu na to, że Puyol jest lepszy od Pepe czy kogolwiek innego, bo ten będzie miał inne zadania i ten inne.

karollo03 3

karollo03

Użytkownik
A pozwolę sobie podsumować dotychczasowy postęp tego tematu i przytoczę kilka dość humorystycznych cytatów :

Wg. Ciebie, gramy na Barcelonę z podpórką bo bo przecież wygrała 3 składem - który i tak nie zagra w sobotę na własnym stadionie z pretendentem do zdobycia ligi ( białoruskiej ) 4:0 grając młodymi, obiecującymi się piłkarzami którzy bardzo chcieli się pokazać. No a przecież Real wygrał ale już o jedną bramkę mniej ... i to w Amsterdamie, no kurde, co to za problem wygrać w Amsterdamie. Barca to by tam 6 pykła

Już miałem odpuścić ale zobaczyłem że to fan Realu.
Rok temu pamiętam napinkę a jak się skończyło [5-0] ?

Real wygrał z Ajaxem tracąc 2 bramki a że sędziowanie wyglądało jak wyglądało....wynik nie mówi wszytskiego ale skład jak najbardziej.
Nie było to podstawowy skład Realu ale i nie rezerwowy do końca.

Barca ma czym postraszyć a Real...też z tym że ostatnimi czasy
zaczyna się to wszystko na napince przed meczem i końcu napinki po 90 minucie...

seba1b 109

seba1b

Użytkownik
Pep Guardiola ogłosił listę dwudziestu trzech zawodników na dzisiejsze spotkanie z Realem Madryt. Poza kadrą znalazł się jedynie Ibrahim Afellay, który od dłuższego czasu zmaga się z kontuzją. Z drugiej strony powołanie otrzymało trzech młodszych piłkarzy: Jonathan dos Santos, Oier Olazábal i Isaac Cuenca.
Lista powołanych: Valdés, Pinto, Alves, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Maxwell, Adriano, Abidal, Fontàs, Jonathan dos Santos, Oier Olazábal, Isaac Cuenca.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Nie chce mi się czytać wszystkich postów w tym temacie,więc nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę że mecz poprowadzi ten sam sędzia który gwizdał w sierpniowym Superpucharze Hiszpanii DAVID FERNANDEZ BORBALAN.Jak się skończyło każdy wie,ale przypomnę:9 żółtych i 3 czerwone. Zastanawiam się czemu federacja wyznacza tego kolesia na mecz tych samych rywali?! Nie ma lepszych arbitrów? Czy jest drugie dno? Linie na over/under kartkowy bardzo wysokie,bo wszyscy spodziewają się brutalnego meczu i mnóstwa kartek.Czy oby na pewno tak to będzie?;)

ice29 251

ice29

Użytkownik
Sam zgadujesz, więc nie zabraniaj tego mi ;) Jakby składy były podane, nie musiałbym tego robić. A co do formy - nie oglądam meczów Barcy, bo bardzo nie lubię tej drużyny, ich aktorstwa. Ale mniejsza o to, widziałem skróty z ostatnich ich dwóch meczów, widziałem też składy. Wiem kto na jakiej gra pozycji i wiem również że Mascherano jest POMOCNIKIEM, to chyba Ty o czymś zapomniałeś. To że z konieczności grał wcześniej na stoperze nie czyni go jeszcze obrońcą. Gdy para Pique - Puyol jest zdrowa i gotowa do gry, myślę że tą dwójkę wybierze Pep. Pedro grywał wcześniej, zgoda, może nie jest w najlepszej formie ostatnio ale to go jeszcze nie skreśla. Villa ma jakiś dziwny patent na Real, stąd uważam że Guardiola powinien go wykorzystać. Lubi strzelać bramki Królewskim, teraz w Barcelonie jak i wcześniej, gdy grał jeszcze w Valencii. No i jeszcze wracając do ustawienia - wątpię by było to 3-4-3, bo Guardiola nie zaryzykuje. Zresztą wie że wyjście takim ustawieniem to jak nałożenie sobie pętli na szyję. Każda kontra będzie o połowę groźniejsza.
chodziło mi właśnie o to, że aby podawać swój proponowany skład trzeba oglądać tych zawodników na bieząco i odwoływać się do ich formy a nie do historii spotkań... co do Mascherano to w Barcelonie jest OBRONĆĄ i w obecnej chwili wydaje się, że jest najlepszy na tej pozycji. proszę nie traktuj tego w kategorii napinania czy obrazy ale jako sprostowanie ????
--
cytat z konferencji Pepa:
&quot;Niedawno mówiłem, że Masche jest naszym najlepszym obrońcą, ale teraz wszyscy defensorzy są w świetnej formie. Wszyscy mnie satysfakcjonują.&quot;
Ronaldo, Messi, Di Maria, Fabregas, Alonso, Iniesta.
Chyba zapomniałeś o Xavim, który jest liderem Blaugrany i to on decyduje o sposobie gry tego zespołu. ;)
Tak. Tyle że dla twojej wiadomości o miejsca 6-7 walczyła by Valencia, a batalia o pierwsze miejsce toczyła by się po między tymi klubami co w Hiszpanii. Nie przypadkowo mówi się o Madrycie do spółki z Barceloną że są to dwie największe potęgi obecnego sezonu. Jednak tego chyba nigdy nie sprawdzimy jak by było naprawdę. Takie są moje przypuszczenia - jednak w porównaniu to twoich już stwierdzonych faktów - moje są po części potwierdzane przez znawców futbolu. O czym mamy niejedno krotnie poczytać.
No właśnie, Barcelona ogrywa a wręcz ośmiesza mistrza anglii ale w tejże lidze by sobie nie poradziła ;)
Po chwili dodając.

Czyli z twoich słów wynika że jeśli ktoś się nie orientuje co ustawienie to jego wypowiedzi nie mają sensu. To po co druga cześć twojego posta ? Retoryczne Pytanie.
nie rozumiem? chodzi o to, że jeśli ktoś w pamięci ma &quot;manitowy&quot; skład itp, a nie ogląda i nie widzi aktualnej formy zawodników to lepiej, żeby nie zgadywał... co w tym dziwnego?!
Twierdzisz że Schanez nie gorszy od Pipity, a goli mam mniej bo mniej grał, to policz : Higuain bramka co 56 minut. Sanchez co 110.
Higuain jest typowym snajperem, Sanchez raczej pracuje dla drużyny i stwarza sytację innym, akurat argument o ilości bramek jest tutaj nie do końca trafny
Nie chce mi się czytać wszystkich postów w tym temacie,więc nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę że mecz poprowadzi ten sam sędzia który gwizdał w sierpniowym Superpucharze Hiszpanii DAVID FERNANDEZ BORBALAN.Jak się skończyło każdy wie,ale przypomnę:9 żółtych i 3 czerwone. Zastanawiam się czemu federacja wyznacza tego kolesia na mecz tych samych rywali?! Nie ma lepszych arbitrów? Czy jest drugie dno? Linie na over/under kartkowy bardzo wysokie,bo wszyscy spodziewają się brutalnego meczu i mnóstwa kartek.Czy oby na pewno tak to będzie?;)
Tak, ja już o tym po częsci pisałem. Mecz sędziowany dobrze, a czerwone w koncowce i to słuszne...
http://forum.bukmacherskie.com/f26/hit-sezonu-hit-rundy-real-madryt-barcelona-10-12-godz-22-00-a-68059-2.html#post2555827

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik

Real Madryt vs. FC Barcelona (16:00)
Typ: FC Barcelona over 56% posiadanie piłki. @ Kurs: 1.85 @ Stawka: [7/10] @ Betsafe.
Króciutko na temat tego zakładu. Na takie zakłady czeka się tygodniami. FC Barcelona to mistrzowie posiadania piłki, już od dawien dawna nikt nie wygrał z nimi podczas meczu w walce o większe posiadanie piłki. Linia 56%? Tak niskiej linii, już dawno nie było na Barcelonę. Nikomu się od lat nie udało grać z Barceloną tak aby to podopieczni Guardioli biegali za piłką a nie ich rywale. Poniżej prezentuję doskonałą statystykę pokazująca co działo się w ostatnich spotkaniach pomiędzy Barceloną a Realem. Owszem Real jest mocniejszy niż ostatnio, ale FCB ma genialnych graczy zwłaszcza w środku pola którzy będą wymieniać setki podań oraz umiejętnie przytrzymywać piłke. Barcelona jeśli chce wygrać, to jutro musi grać piłką i mieć większe posiadanie. Wierze w nich!

Liczę na podobne &#39;przeloty&#39; Cristiano Ronaldo.
http://www.youtube.com/watch?v=t-zqnmCZIOo

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Widzę, że kolega wyżej oparł się na mojej analizie z Typów Dnia. To ja wkleję oryginał. Wydaje mi się, że naprawdę warto zaryzykować.
Dyscyplina: piłka nożna,
Primera División
Spotkanie: Real - Barcelona
Typ: Barcelona over 56% posiadania piłki (wyniki zgodnie z ligabbva.com)
Kurs: 1,85
Bukmacher:

Mega typ
, z którym chcę się z wami podzielić :] Jak gra Barcelona, każdy doskonale wie. Nie zmienia się to nawet podczas meczów z Realem, gdzie Katalończycy zawsze deklasują rywali, jeśli chodzi o procent posiadania piłki. Statystyki mówią same za siebie i są bezlitosne dla aktualnego lidera tabeli. Sprawdziłem, jak wyglądały procenty w ostatnich 7 Gran Derby (do statystyk starszych nie dotarłem) i okazuje się, że w każdym z tych pojedynków Barcelona miała 59%-74%. Linia ustawiona na 56% wydaje się być świetna do grania, a moja Barça powinna ją przekroczyć niezależnie od tego, czy będzie prowadzić i będzie chciała zmęczyć bieganiem przeciwnika, czy też będzie musiała gonić wynik i mozolnie budować akcje w ataku pozycyjnym.

Kto skorzysta, ładować &quot;dzięki&quot; ????
VeB! :]

Otrzymane punkty reputacji: +13
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik

Real Madryt - FC Barcelona
2.40 - 3.45 - 2.75 - Expekt

Przed nami wielki spektakl na Santiago Bernabeu, na który czekają miliony osób na całym świecie. Mecz, w którym ciężko wskazać jednoznacznie faworyta. Mecz, w którym emocje trwają do ostatniego gwizdka, a nawet zdarzały się widowiska, gdzie już po zakończeniu niektórzy gracze nie potrafili pogodzić się z końcowym rezultatem.
Dzisiaj Real podejmuje Barcelonę jako lider, mający 3 punkty przewagi i jeden mecz zaległy. W przypadku dzisiejszego zwycięstwa będzie w komfortowej sytuacji, bo aż 6 punktów przed Dumą Katalonii i w zanadrzu jedno spotkanie do rozegrania.
Przedstawię kilka moich typów wraz z krótkim uzasadnieniem
Real Madryt - Barcelona 1x - 1.40 Expekt
Real Madryt jest w moim odczuciu w lepszej formie niż Katalończycy. Ostatnich 5 spotkań dość pewnie wygrali aplikując rywalom sporo bramek. Nawet Valencii ni udało się ugrać punktu. Barca na 5 ostatnich spotkań, raz podzieliła się punktami i raz przegrała. Mecz na remis z lekkim wskazaniem na Królewskich
Real Madryt - Barcelona under 2.5 - 2.05 Expekt
Uważam, że tym razem oba zespoły (zwłaszcza pierwszą połowę) zagrają asekuracyjnie i bezpiecznie. Nie liczę na grad bramek, a raczej na mecz taktyki i walki.
L. Messi - otrzyma żółtą kartkę - TAK - 4.50 Expekt
Kurs na to zdarzenie bardzo mnie zaciekawił. Ten mały wojownik, o dużym zaangażowaniu do gry dzisiaj może otrzymać kartonik. Jeśli mecz nie będzie się układał Barcelonie to zawodnikom mogą puścić nerwy. Za drobne można zaryzykować

river 148

river

Użytkownik
Reprezentacja mój drogi. Reprezentacja.
Co reprezentacja? Dzis nie gra reprezentacja tylko jest mecz ligowy. W bramce nie wstawisz dwoch bramkarzy, jeden musi siedziec na lawce.
Casillas ma latke &quot;najlepszego&quot; i chocby walil samoboje to i tak del Bosque bedzie go wystawial.
Ciekawym faktem jest to, ze Casillas im jest starszy tym robi wiecej bledow o czym chocby swiadczy niedawny mecz z Kostaryka. Ale tez nie chodzi tylko o mecze w reprezentacji.
Natomiast Valdes z sezonu na sezon jest coraz lepszy. Minely juz czasy kiedy prezentowal bramki rywala jak przed kilkoma laty w meczach z Valencia czy Espanyolem. Jednak to ciagle mu sie pamieta i ciagle ocenia sie go przez pryzmat tych bledow. Bledow sprzed kilku lat.
Najciekawsze jest to, ze Valdes jest podstawowym bramkarzem Barcy juz 9 sezon. Sposrod tych 8 zakonczonych, Barca w 7 tracila na zakonczenie ligi mniej bramek niz Real. W obecnym sezonie jak narazie tez Barcelona stracila mniej. Ciekawe prawda? Jednak to Casillas jest lepszy.
Jezeli kwestie tego kto jest gorszy/lepszy rozpatrujesz tylko przez pryzmat stosunku bramek do minut spedzonych na boisku to ja nie wiem po co ta dyskusja.
Nie zauwazasz, ze Alexis gra pierwszy sezon w Barcelonie? Nie pamietasz o jego dwumiesiecznej pauzie, ktora musiala odbic sie na formie? Pomijam juz fakt, ze Higuain i Sanchez to troche inna pozycja.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Na stronie goal.com podano przewidywane składy:
Real Madryt: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Diarra, Khedira - Di Maria, Benzema/Higuain, Ronaldo
Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Cesc, Sanchez.

Co do Realu to chyba jednak większych zmian się spodziewać nie można. Pepe, w porównianiu do wcześniejszych klasyków, pewnie wróci do linii obrony z powodu braku Carvalho. Środek, jak widać bez wirtuozów, ale za to dość pewnie z tyłu powinno być. Jedyna niewiadoma to wybór Benzema/Higuain.
Co do Barcy to mam już większe wątpliwości co do składu. To, czy Pep zagra 3-4-3 czy 4-3-3 raczej wyjaśniło się juz dawno. Gra trójką obrońców przy takich skrzydłach jakie ma Real jest zbyt ryzykowne, by nie mówić samobójcze. Wracajac do składu jednak, to ja w podstawowym ustawieniu nie widze Pique. Jego miejsce zajmie Mascherano, który jest na ten moment najsolidniej grającym obrońcą. Obok niego powinien pojawić się Puyol, chyba że znów problemy zdrowotne wykluczą go tuż przed rozpoczęciem spotkania. Pique jako dosć wolny zawodnik raczej nie jest kluczową figurą do powstrzymania ataków Realu. Co do formacji ofensywnej to ja spodziewałem się Villi zamiast Sancheza ale obecna forma przemawia za Chilijczykiem.

Teraz typ, który chodzi mi po głowie od wczoraj. W totolotku znalazłem fajny typ: Rezerwowy strzeli gola:TAK 3,60. Powiedzmy, że składy przedstawione przez goal.com są trafione i takie jedenastki wybiegną na boisko wieczorem. Kogo więc mamy na rezerwie: Ozil, Kaka, Callejon, Coentrao i jeden z pary Benzema/Higuain na ławce Królewskich. Z Barcy jeszcze groźniej to wygląda, gdyż są Thiago, Keita, Pedro oraz Villa. Z tego co pamiętam, to Mourinho zawsze szybko reagował zmianami na wydarzenia boiskowe, Barca dość często strzelała pod koniec spotkania więc typ wydaje mi się dosć prawdopodobny.

savi 52

savi

Użytkownik
To ja może napiszę parę punktów &quot;przeciw&quot; tym waszym typom na posiadanie piłki, który moim zdaniem nie jest aż taki super fajny i wiąże się z ogromnym ryzykiem.
1) Real nie był wcześniej tak dobry, jak jest obecnie (seria 15 zwycięstw, lider PD, komplet punktów i różne rekordy w fazie grupowej LM).
2) W kilku ostatnich sezonach Real przed Gran Derby nigdy nie miał 6 punktów przewagi nad Barceloną w tabeli i nie był tak mocnym faworytem.
3) Barcelona w sezonach kiedy był rozgrywane te mecze, na które się powołujecie, nie grała tak fatalnie na wyjazdach jak w tym sezonie, kiedy praktycznie zawsze wygrywa różnicą jednej bramki lub nawet przegrywa (jak ostatnio z Getafe).
4) Już nawet w ostatnim sezonie mecz na Bernabeu Real zakończył ze statystyką posiadania 40% (Barcelona 60%). Było to posiadanie bardzo bliskie tej bariery 57%. Każdy pamięta ten mecz, kiedy pisano w nagłówkach w gazetach: &quot;Real o klasę lepszy, Barcelona zabójczo skuteczna!&quot;
5) Teraz Real jest jeszcze bardziej zgraną drużyną, coraz częściej prezentuje barceloński styl dużej ilości podań, a Barcelona znacznie słabiej gra na wyjazdach niż miało to miejsce wcześniej.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Ładnie można zarobić na typie z czerwoną kartką. Real i Barca są drużynami, które pod tym względem zajmują 18 i 19 pozycję w tabeli ligi hiszpańskiej (na 20 możliwych). Czyli są zespołami, które grają najczyściej ze wszystkich. Najbardziej brutalną ekipą jest zespół Getafe. Dziwi mnie kurs aż 1.55 na to, że nie będzie czerwonej kartki! Biorę zamkniętymi oczami..
Typ: Czerwona kartka w meczu? NIE
Kurs: 1.55

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Real Madryt - FC Barcelona
1:3
Już dzisiaj o godz. 22:00 oczy piłkarskiego świata będą zwrócone na Madryt, a mianowicie na &quot;Gran Derbi&quot; pomiędzy Realem a Barceloną. Tym razem do tego spotkania Królewscy będą przystępować z lepszym dorobkiem punktów. Wielki mecz - pojedynek trenerskich mistrzów Mourinho - Guardiola, pojedynek piłkarzy Ronaldo - Messi. Według mnie faworytem tego meczu jest Real. Królewscy w tym sezonie prezentują stu-procentową skuteczność przed własną publicznością. Podopieczni Jose Mourinho wygrali wszystkie sześć dotychczasowych meczów. Z kolei Barcelona w obecnym sezonie ma zaskakująco duże problemy w wyjazdowych konfrontacjach. Zespół Josepa Guardioli wygrał zaledwie dwa z sześciu meczów rozegranych na boiskach rywali. Real stoi przed wielką szansą aby odskoczyć od Barcelony na 6 oczek, dodatkowo ma jeden rozegrany mecz mniej, więc wiekszej motywacji chyba nie trzeba. Grają przed własną publicznością więc na pewno będzie łatwiej niż mieli by grać na Camp Nou. The Special One to wielka postać w Realu i zawsze idzie mu lepiej w drugim sezonie. Real jest w formie więc jest szansa by pokonać wielką Barcelonę, która już w tym sezonie gubiła punkty ze słabszymi przeciwnikami. W LM lepsze wrażenie zrobił na mnie Real, który miał bardziej wyrównaną grupę a jednak wypadł lepiej niż Barca, która mierzyła się z takimi przeciwnikami jak Pilzno czy Bate. Stawiam na zwycięstwo Realu.

Moje propozycje:
Real wygra: 2.40⛔
Real -1: 4.40⛔
Barcelona nie strzeli: 4.00⛔
Expekt

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Czas na kilka słów ode mnie. Avatar wskazuje komu kibicuje, ale postaram się podejść do meczu w 100% obiektywnie (ponoć się nie da), zobaczymy.

Nie bardzo rozumiem ludzi, którzy śmiało mówią o tym, że jedni wygrają zdecydowanie albo uczynią to drudzy. Jedyne wytłumaczenie dla mnie jest takie, że trzymacie za Barceloną i Realem i chcielibyście aby Wasi ulubieńcy wygrali, miążdżąc rywala. Dzisiaj będą decydowały niuanse i jakoś nie widzę sytuacji, że jedni albo drudzy zwyciężą więcej niż jedną bramką. Spotkanie postaram się rozbić na dwie sytuacje, mianowicie czym Guardiola może zaskoczyć Mourinho i odwrotnie.

Czym może zaskoczyć Mourinho?
Przede wszystkim składem, bo do ostatniej chwili nie będziemy wiedzieli czy z przodu wybiegnie Benzema czy też Higuain. O ile pozycja atakującego nie jest tak istotna (w sensie, że jeden i drugi mogą dać drużynie tyle samo) to po przewidywanym składzie widać do czego przede wszystkim będzie dążył Portugalczyk. Linia pomocy w osobach Alonso, Khediry i Diarry oznacza właściwie jedno - gospodarze będą chcieli za wszelką cenę zniwelować to w czym Barcelona jest najlepsza, czyli jej drugą linię. Posadzenie Ozila na ławce to jasny sygnał, że wspomniana trójka będzie miała za zadania rozbijać ataki rywala a robotę z przodu mają odwalać Ronaldo, Di Maria i ktoś z dwójki Higuain/Benzema. Jasno więć widać, że Mourinho będzie zależało raczej na przerywaniu akcji rywalowi niż na prowadzeniu gry. Świadczy o tym posadzenie na ławce Mesuta i gra Khediry. Ale może Special One szykuje niespodziankę i będzie kazał swoim chłopcom utrzymywać się przy piłce i kontrolować grę? Patrząc na skład wątpie w to. Powszechnie wiadomo, że Barcelona męczy się bez piłki, gdy musi walczyć o jej odzyskanie. Pamiętajmy jednak, że to Real przystępuje do tego starcia z przewagą punktową i to goście muszą wygrać jeśli nadal chcą się liczyć w walce o mistrzostwo.

Czym może zaskoczyć Guardiola?
Pep tak rotuje składem, że możemy się dzisiaj spodziewać kilku waiantów wyjściowej jedenastki. Marca podaje, że na ławce usiądzie Mascherano. Zrezygnowanie z usług najlepszego obrońcy w takim meczu byłoby moim zdaniem strzałem w piętę. Mistrz raczej nie zagra w ustawieniu 3-4-3 a jednak 4-3-3. To właśnie w tym wariancie Duma Katalonii zdobywała w ostatnich latach wszystkie puchary. 3-4-3 byłoby naprawdę dużym zaskoczeniem. Ale kto wie, może Pep zdecyduje się na to ustawienie i Alvesa na boku pomocy? Zobaczymy. Największym problemem gości będą kontrataki rywali. A styl, który preferuje Blaugrana będzie wodą na młyn dla Realu. Królewscy w tym sezonie pokazują, że nikt nie potrafi tak jak oni wyprowadzać szybkich ataków. Są po prostu w tym najlepsi w Europie. Barcelona będzie musiała zagrać mega uważnie bo każda strata piłki na połowie Realu będzie oznaczała poważne zagrożenie bramki Valdesa.

Na pewno nie podejmę się obstawiania wyniku tego spotkania. To są na tyle wyrównane drużyny, że dzisiaj może paść kazdy wynik. Z jednej strony dawnego nie było takiego kursu na Barcelonę w żadnym spotkaniu. Z drugiej strony to Real jest w znakomitej formie i gości czeka mega trudne zadanie.

Fajnie wygląda zakład, że nie będzie czerwonej kartki. Patrząc na skład Realu można wysnuć jasne wnioski. Trójka Alonso, Khedira i Diarra oznacza, że Mourinho raczej będzie czekał na to co zrobi Barcelona, więc raczej odda Blaugranie posiadanie piłki.

Nie będzie czerwonej kartki 1.55 ✅
Real posiadanie poniżej 42.49% 1.75
✅

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Ładnie można zarobić na typie z czerwoną kartką. Real i Barca są drużynami, które pod tym względem zajmują 18 i 19 pozycję w tabeli ligi hiszpańskiej (na 20 możliwych). Czyli są zespołami, które grają najczyściej ze wszystkich. Najbardziej brutalną ekipą jest zespół Getafe. Dziwi mnie kurs aż 1.55 na to, że nie będzie czerwonej kartki! Biorę zamkniętymi oczami..
Nie neguję typu, jednak pragnę zauważyć, że ostatnimi czasy w meczach pomiędzy FCB, a Realem żółtych kartek mieliśmy niesamowicie wiele, czerwone także zdarzały się dość często, więc zapewne dlatego kurs wynosi 1,55. Derby to derby, gra się inaczej, obie ekipy inaczej traktują ten mecz niż pozostałe &quot;ligówki&quot;, więc opieranie się na statystykach z tego sezonu jest wg mnie trochę bezsensu.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Grove, sprawdź betclic, masz tam 1,72.
To ja może napiszę parę punktów &quot;przeciw&quot; tym waszym typom na posiadanie piłki, który moim zdaniem nie jest aż taki super fajny i wiąże się z ogromnym ryzykiem.
1) Real nie był wcześniej tak dobry, jak jest obecnie (seria 15 zwycięstw, lider PD, komplet punktów i różne rekordy w fazie grupowej LM).
2) W kilku ostatnich sezonach Real przed Gran Derby nigdy nie miał 6 punktów przewagi nad Barceloną w tabeli i nie był tak mocnym faworytem.
3) Barcelona w sezonach kiedy był rozgrywane te mecze, na które się powołujecie, nie grała tak fatalnie na wyjazdach jak w tym sezonie, kiedy praktycznie zawsze wygrywa różnicą jednej bramki lub nawet przegrywa (jak ostatnio z Getafe).
4) Już nawet w ostatnim sezonie mecz na Bernabeu Real zakończył ze statystyką posiadania 40% (Barcelona 60%). Było to posiadanie bardzo bliskie tej bariery 57%. Każdy pamięta ten mecz, kiedy pisano w nagłówkach w gazetach: &quot;Real o klasę lepszy, Barcelona zabójczo skuteczna!&quot;
5) Teraz Real jest jeszcze bardziej zgraną drużyną, coraz częściej prezentuje barceloński styl dużej ilości podań, a Barcelona znacznie słabiej gra na wyjazdach niż miało to miejsce wcześniej.
Real przed meczami z Barcą wielokrotnie był w fantastycznej formie, zawsze mówiło się, że &quot;to jest właśnie ten moment&quot;, a kończyło się jak zwykle. Poza tym wynik jest całkowicie niezależny od posiadania piłki. Nawet jeśli Real wygrałby 3:0, może mieć posiadanie piłki w granicach 40%. W tym sezonie często ma ogromny procent w tej statystyce, ale nie w meczach z Barceloną.
rm.pl:
7 maja 2008 roku. Real po raz ostatni wygrywa ligowy Klasyk (4:1), a Barcelona robi szpaler dla mistrza. Tego dnia drużyna Schustera miała większe posiadanie piłki od Katalończyków - 50,53%. Do dziś nikt nie powtórzył tego wyczynu. Minęło już 1312 dni, rozegrano ponad 200 spotkań, ale Barça zawsze dominowała w tym aspekcie nad rywalami

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Ładnie można zarobić na typie z czerwoną kartką. Real i Barca są drużynami, które pod tym względem zajmują 18 i 19 pozycję w tabeli ligi hiszpańskiej (na 20 możliwych). Czyli są zespołami, które grają najczyściej ze wszystkich. Najbardziej brutalną ekipą jest zespół Getafe. Dziwi mnie kurs aż 1.55 na to, że nie będzie czerwonej kartki! Biorę zamkniętymi oczami.. Typ: Czerwona kartka w meczu? NIE Kurs: 1.55
sorry, typu nie neguję, ale ten argument o czystości gry jest totalną głupotą ponieważ wszyscy wiemy co się dzieje gdy przychodzi do Gran Derby, nie ma sensu w ogóle porównywać tego z innymi ligowymi meczami.

to w ramach czepiania się tyle, parę głupot jeszcze było napisanych na innych stronach jak np Barcelona spadająca z Premiership itp, ale to już pomińmy.
Wiele już zostało napisane o tym meczu, w zasadzie co bym nie napisał to powtórzę kogoś wypowiedź . Zwycięstwa jednej czy drugiej drużyny nie ma co typować, mecz jest wielką niewiadomą chociaż wydaje się, że jest lekka przewaga na korzyść Realu (na moje 55%-40%). Ciekawi mnie natomiast jedno, czy będzie to znowu mecz z wielką ilością kartek i fauli, statystyki sędziowskie głównego sędziego mówią nam, że raczej tak. Mam tylko nadzieję, że sędziego nie zeżre presja i nie będzie się bał głupiego gadania Mourinho o tym jacy to sędziowie dla Barcelony są przychylni i co za tym idzie nie będzie bał się dawać kartki za chamską grę dla graczy Realu (jak i Barcy). Także typ na spalone dosyć dobry zwłaszcza jeżeli będzie grał David &quot;całe życie na spalonym&quot; Villa, także Higuain lubi sobie spalić. Stąd takie moje typy na ten mecz:
-Pepe otrzyma kartkę @1.65 7/10 ✅
-Marcelo otrzyma kartkę @2.70 4/10 ⛔
-Mascherano otrzyma kartkę @2.0 5/10 zwrot
-Busquets otrzyma kartkę @2.20 3/10 ⛔
-więcej punktów za kartki Real Madryt @2.20 5/10 ✅
-liczba fauli over 36.5 @1.88 4/10 ⛔
-łączna liczba spalonych over 6.5 @1.75 6/10 ✅
-Mesii strzeli gola @2.40 4/10
⛔
Expekt

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Wracajac do składu jednak, to ja w podstawowym ustawieniu nie widze Pique
A mi się wydaje że Gerard by sie przydał ze względu na gre głową.Real potrafi dobrze wykonywac stałe fragmenty i to może okazać się ważne w tym meczu.
miejsce zajmie Mascherano, który jest na ten moment najsolidniej grającym obrońcą. Obok niego powinien pojawić się Puyol
Właśnie mi się widzi para Masche i Pique.No ale się przekonamy jak będzie.
Derby najciekawsze od lat.Chyba porównywanie poprzednich sezonów nie wiele mówi bo szczególnie Real poszedł na maksa do przodu.ALe to GD a te mecze rządzą sie swoimi prawami.
REAL 55%-45% Barcelona tak to obiektywnie widze
Bramka-Wyrównane.Iker to świetny bramkarz ale Victor jest coraz lepszy jak to już pisano.(pewnie i tak sie nie zgadza wiekszość)
Srodek obrony-W tej chwili to Real ma mocniejszy.
Boki obrony-Remis z lekkim wskazaniem na Barce
Pomoc jako całość-Dla Barcelony w ofensywie ,jednak defensywni pomocnicy chyba przewaga Realu.
Atak-Remis.Napastnicy Realu w świetnej formie.Barcelona ma Messiego(który w GD nie zawiedzie) i powracającego Aleksisa.Inni gracze strikte ofensywni w Barcy w słabej formie(nie wiem gdzie umieścić Cesca ale dalem go do pomocy raczej)
Takie porównanie bez znajomości składów i ustawień.Bardzo ogólne i być może nieobiektywne-na szybko

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom