>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
O 27

odrzanski

Użytkownik
Pytanie tylko czy bedą chcieli zająć pierwsze miejsce ? Mogą sobie kalkulować, że lepiej zająć drugie i zagrac z Argentyną niż walczyc o pierwsze i trafić na teoretycznie silniejszy zespol czyli Wlochy.

toudi 715

toudi

Użytkownik
A co daje to pierwsze miejsce? Tak naprawdę nikt nie wie czy lepiej grać z Argentyną czy z Włochami. Z jednej strony Argentyna w dobrym stylu ograła Włochów i zmiotła Bułgarów, z drugiej Włochy mają naprawdę mocny skład w tej chwili, po wywaleniu grających za zasługi dziadków.

Co do dzisiejszych typów to zdecydowanie
Włochy 8/10
Włochy -1,5 seta 6/10

Kazijski wczoraj już głównie siłą woli grał i był do zmiany ale widocznie on nie moze być zmieniony a poza tym Bułgarzy nie mają silnej ławki. Włosi wczoraj pokazali, że oprócz wysokich umiejętności czysto siatkarskich są świetnie przygotowani fizycznie do turnieju, skakali wysoko, uderzali zarówno w ataku jak i zagrywce piekielnie mocno, mieli niesamowitą świezość i powinni ją utrzymać bo wczoraj to był dla nich sparing. Bułgarzy pod względem psychiki przypominają Kubańczyków i nie sądze, że są w stanie się pozbierać na tym turnieju, tym bardziej, że oprócz kiepskiej mentalności tez nie wyglądają zbyt dobrze fizycznie, jedynie Sokolov ataku mocno i pewnie, Kazijski nie ma mocy i strasznie się męczy. Zhekov jak to Zhekov, jak wynik w plecy wystawia wysokie balony do skrzydła do swoich gwiazd, często niedokładnie zresztą.

Co do pozostałych meczów to zdecydowanie polecam grę live, to jedyna rozsądna opcja. Jeżeli Kubańczykom będzie się chciało grać i będą lepiej zregenerowani niż wczoraj to powinni ograć USA. Polecam popatrzeć na ich body language na początku meczu i ewentualnie obstawić. Amerykanie to w tej chwili nie jest ekipa ze ścisłej światowej czołówki, słaba grupa w eliminacjach z ogrywającą graczy Brazylią, słabą Polską B i kelnerami z Portoryko zakamuflowała ich braki.

Jezeli Rosja wyjdzie najmocniejszym składem to value widze po ich stronie z tego względu, że w tym meczu nie będzie presji na Rosjanach i nerwów a wtedy grają zazwyczaj świetnie. Co innego gdyby to był półfinał czy finał. Brazylia gra w tej chwili jak Kuba od wielu lat czyli zrywami, mają problemy żeby nawet pół seta zagrać na swoim najwyższym poziomie. Inna sprawa, że jak już złapią ten poziom to tylko bić brawo.

Jeżeli Argentyna zagra na poważnie najmocniejszym składem to nie widzę szans dla naszych. Historia pokazuje, że takie kombinowanie, szczególnie w przypadku młodych drużyn, często kończy się zgubieniem formy. Z drugiej strony ogrywanie gospodarza nie potrzebując tego zwycięstwa to nie jest dobry pomysł. Szans na awans nie mamy prawie żadnych nawet jak Argentyna potraktuje mecz ulgowo bo Włosi powinni bez problemy rozbić Bułgarów.

Tak jak pisałem, polecam poczekać z obstawianiem na składy i ewentualnie kilka pierwszych akcji.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Brazylia(-1,5)-Rosja 1@2,30
Tobet
Mój typ opieram głównie na tym co widziałem wczoraj w wykonaniu obu drużyn. Brazylia po 1 przegranym secie zagrała tak jak zawsze,czyli pięknie i skutecznie tak że rywal tylko mógł się przyglądać. A Rosja mimo drugiej wygranej mnie nie przekonuje, dziś będzie dla nich pierwszy poważny sprawdzian. I sądzę że jedyne co mogą ugrać to 1 set, tym bardziej że Rosjanie lubią kombinować z kim by zagrać w półfinale,a Brazylia po prostu będzie chciała wygrać 3 mecz w grupie. Wczoraj u nich wszystko praktycznie zagrało,poza atakującym Theo-ale sądzę,że 3 tak słabych meczów ten zawodnik z rzędu nie zagra..

marco 17

marco

Użytkownik
Polska - Argentyna 2 1.80 Fortuna
Uważam że, Argentyna tego meczu nie odpuści mimo że, będzie mogła sobie wybrać przeciwnika. Jak już wyżej napisano De Cecco rozgrywa bardzo dobrze, a przede wszystkim bardzo szybko i w dzisiejszym spotkaniu Polacy będą mieli problem z grą blokiem. Świetnie atakuje Conte, a reszta drużyny także gra na wysokim poziomie.
Polacy grali wczoraj tak jak grali. Kurek nie był tym samym zawodnikiem co zwykle(pewnie przez zmęczenie), Jarosz wprawdzie nie zagrał padaki, ale wczorajszy mecz to jest maks jego umiejętności. Słaba gra Żygadły i środkowych. Poza tym od lat wielka bolączka - brak zagrywki.
Więc jak chcemy wygrać spotkanie z Argentyną jeśli, nie odrzucimy ich od siatki?
Nie ma na to szans.
Włochy-Bułgaria 1 1.27 Fortuna
Włochy(-1.5)-Bułgaria 1 1.52 Fortuna
Włosi pokazali wczoraj że, potrafią grać na najwyższym poziomie. Tak jak pisałem Travica nie mógł zagrać tak słabo jak z Argentyną i wczoraj często gubił blok Polaków.
7 asów serwisowych Włochów na trzy sety to bardzo dobry wynik. poza tym wiele bardzo mocnych zagrywek, z odbiorem których Polacy mieli bardzo duże problemy.
Włosi nie przestraszyli się, polskiej publiczności i mimo że, dzisiaj cała hala będzie dopingować Bułgarów, taka sytuacja nie wytrąci Włochów z równowagi.
Bułgarzy grają słabo. Cały zespół ciągnie Tsvetan Sokolov. Kaziyski pokazał po raz kolejny że, brakuje mu formy. Zhekov rzadko gra do środkowych przez co gra Bułgarów jest łatwa do rozszyfrowania przez przeciwnika.
Myślę że, Włosi będą chcieli jak najszybciej zakończyć ten pojedynek i przewiduje tu góra 4 sety.
Brazylia-Rosja 2 2.10✅ Bet365
Brazylia-Rosja under 187.5 1 1.85✅Bet365
Wiadomo nie od dziś że, Rosjanie to kombinatorzy. Lecz ja sądzę że, dzisiaj będą chcieli pokazać wyższość nad Brazylią. Rosja gra stabilniej i pod wieloma względami lepiej niż Brazylia. Muserskiy i Mikhaylov to liderzy drużyny. Wczoraj bardzo dobrze zagrali kapitan Khtei oraz środkowy Volkov. Do tego dodam bardzo dobrą grę zagrywką.
Brazylia nadal gra średnio, mają za dużo przestojów w grze. Wczoraj świetnie zagrał Giba i gdyby nie on to różnie mogło by się to skończyć. Niby Brazylia ma szeroką kadrę, ale ciągła rotacja składem nie wychodzi im na dobre(przynajmniej takie mam wrażenie).
Ja zaryzykuję i postawię dzisiaj na Rosjan. Dobrym rozwiązaniem może być tu także under, jeśli obie drużyny nie będą chciały się przemęczać.
USA - Kuba 2 1.85 ⛔Fortuna
USA(-1.5)-Kuba 2 1.47 ✅Fortuna
Kuba jest obecnie dla mnie lepszym zespołem. Wczoraj zawiódł, niezawodny dotychczas Bell, lecz dzisiaj powinien zagrać lepiej. Jeśli Leon zagra dzisiaj &quot;swoje&quot;, to także reszta drużyny dostosuje się do poziomu gry.
Amerykanie zagrali lepiej z Brazylią niż z Rosją, lecz to wciąż za mało żeby pokonać Kubańczyków.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Brazylia(-1,5)-Rosja 1@2,30
Tobet
Mój typ opieram głównie na tym co widziałem wczoraj w wykonaniu obu drużyn. Brazylia po 1 przegranym secie zagrała tak jak zawsze,czyli pięknie i skutecznie tak że rywal tylko mógł się przyglądać.
Brazylia zagrała po pierwszym secie pięknie i skutecznie?? Bez przesady, drugi i trzeci set mógł również paść łupem Amerykanów, Brazyliczycy nie grają rewelacji, zdarzają im się długie przestoje: w 2 secie przy prowadzeniu Canarinhos 8-2 za chwilę robi się 12-12. Tak samo w 3 secie proawdzą 10-6 by potem przegrywać 16-18.
Dopiero w 4 secie złapali swój rytm i potwierdzili zwycięstwo, także bez podniety tam ????

toudi 715

toudi

Użytkownik
No dokładnie, grali wyrównany set mimo prezentów przeciętnych Amerykanów na poczatku i prowadzeniu 8:2. Brazylia jaką znamy z taki rywalem po takim poczatku by do 15 gładko wygrała.

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
Polska - Argentyna 2 1.80 Fortuna

Uważam że, Argentyna tego meczu nie odpuści mimo że, będzie mogła sobie wybrać przeciwnika.

USA - Kuba 2 1.85 Fortuna
USA(-1.5)-Kuba 2 1.47 Fortuna

Kuba jest obecnie dla mnie lepszym zespołem. Wczoraj zawiódł, niezawodny dotychczas Bell, lecz dzisiaj powinien zagrać lepiej. Jeśli Leon zagra dzisiaj &quot;swoje&quot;, to także reszta drużyny dostosuje się do poziomu gry.
Amerykanie zagrali lepiej z Brazylią niż z Rosją, lecz to wciąż za mało żeby pokonać Kubańczyków.
Argentyna meczu nie odpuści bo? Zapowiedzi swoją drogą a gra inną, nie wierzę, że Weber nie będzie rotował składem. Sport to motywacja, tutaj jej nie będzie na wysokim poziomie a chcąc coś ugrać w półfinale muszą się oszczędzać nie ma innej opcji.Nasi natomiast będą walczyć, drugiej takiej katastrofy nie zagrają i w przypadku dłuższego grania Polacy na otarcie łez mogą wygrać.

Kuba jest lepszym zespołem ale mentalnie jest to dużo gorszy zespół, zdarzały im się spotkania gdzie przegrywali przez brak koncentracji i zaangażowania. Doświadczenie jest przewagą USA i mają we krwi grę do końca, Kuba to młody zespół i w razie problemów zwyczajnie odpuści. Jednakże to tylko moje zdanie ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
dzisiejszy dzień może być nieprzewidywalny..
Pewnym można być jedynie Włochów, że staną na głowie, aby szybko wygrać. Bułgarzy też muszą dążyć do szybkiego zwycięstwa, bo 3:2 nic im nie daje.. Przewaga Italii wydaje się być znacząca i to spokojnie oni powinni wygrać. Trzeba liczyć się z faktem, że Argentyna odpuści swoje spotkanie - zagra drugim garniturem i Polska wygra za 3pkt. Ten fakt zmusza Włochów do zwycięstwa, a predyspozycje do tego zdecydowanie mają! Co do innych spotkań to może być oszczędzanie sił, kombinowanie z kim lepiej grać itp. Kolejna pewna sprawa to fakt, że w meczu Canarinhos z Ruskimi nie będzie 3:2, bo kto dzien przed półfinałem chciałby grać wyczerpującą pięciosetówkę?

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Trzeba liczyć się z faktem, że Argentyna odpuści swoje spotkanie - zagra drugim garniturem i Polska wygra za 3pkt.
Niby po co oni mają to robić? dla Argentyny każdy mecz w takiej formie i w takim turnieju to zaszczyt (niczego im nie ujmując) , oni cieszą się tą grą i na pewno będą chcieli pokonać Polskę jako gospodarza tej imprezy , porażka może ich wybić z rytmu i poważnie zaszkodzić przed półfinałami.
Rosjanie też powinni odprawić Brazylię , nie sądzę aby ktoś tutaj coś odpuszczał a jeśli chodzi o czystą formę to Rosja zdecydowanie lepiej wygląda.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
to tylko jedna z możliwości - nie takie przypadki już się zdarzały czy to w siatkówce, czy w piłce nożnej, że kombinatorstwo wzięło górę dlatego radzę się wstrzymać z graniem spotkań, gdzie jedna drużyna gra o przysłowiową pietruszkę.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Moim zdaniem warto skupic się na spotkaniu Polska - Argentyna. Otóż, jeśli Albicelestes wygrają pierwszego seta - mają już pewną 1pozycję w grupie - chyba że Włosi jakimś cudem stracą punkty z Bułgarami - to Argentyna będzie już w półfinałach z 1miejsca. Jednak jeżeli Włosi wygrają z Bułgarami za 3pkt - to Argentyńczykom będzie brakowało 1seta do 1miejsca. Jeszcze jedna sprawa - &quot; Na kogo chcą trafic Argentyńczycy &quot; - Moim zdaniem mimo wszystko na Brazylię, która jest do ogrania - proponuje podobny styl gry co podopieczni Javiera Webera. Rosyjska ściana raczej byłaby nie do ogrania przez De Cecco i spółkę.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Moim zdaniem warto skupic się na spotkaniu Polska - Argentyna. Otóż, jeśli Albicelestes wygrają pierwszego seta - mają już pewną 1pozycję w grupie - chyba że Włosi jakimś cudem stracą punkty z Bułgarami - to Argentyna będzie już w półfinałach z 1miejsca. Jednak jeżeli Włosi wygrają z Bułgarami za 3pkt - to Argentyńczykom będzie brakowało 1seta do 1miejsca. Jeszcze jedna sprawa - &quot; Na kogo chcą trafic Argentyńczycy &quot; - Moim zdaniem mimo wszystko na Brazylię, która jest do ogrania - proponuje podobny styl gry co podopieczni Javiera Webera. Rosyjska ściana raczej byłaby nie do ogrania przez De Cecco i spółkę.
dokładnie tak jest, Argentyna ma ten komfort, że rozgrywają swoje spotkanie jako ostatni i będą mogli sobie niejako wybrać rywala, bo Polska nie jest żadnym zagrożeniem w obecnej dyspozycji.. Nikt z Rosjanami nie będzie chciał grać, bo ich warunki i siła są imponujące. Argentyna złożonością gry nadrabia stosunkowo słabe warunki (w porównaniu do innych ekip) fizyczne. Pokusze się przewidzieć coś takiego:
Rosja pokonuje Brazylię i wychodzi z 1. miejsca. Włochy spokojnie rozprawiają się z Bułgarami, a Argentyna broni pierwsze miejsce w grupie co daje nam pojedynki:
Rosja - Włochy
Argentyna - Brazylia
i przy takim rozwoju wydarzeń wcale Canarinhos nie są murowanymi faworytami do gry w finale...

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Obojętnie jakie dziś będą wyniki, to w finale Brazylia i tak pokona Rosję po niezwykle zaciętym pojedynku:razz:
Polska - Argentyna under 160.5 @ 5.50 Betsafe
zamiast bawić się w proroka, czy Argentyna wyjdzie 1. czy 2.składem dałem za drobne taki under... 1.skład = 3:0 całkiem moźliwe z rozbitą Polską,
2.skład = odpuszczają, więc 3:0 dla Polski równie prawdopodobne na pożegnanie z turniejem...
A na normalną grę, to dziś tylko i wyłącznie live... Z resztą Toudi już o tym pisał...
A i jeszcze a propos &quot;słabej&quot; Brazylii... Pamiętacie taki turniej finałowy :
grupa : Brazylia - Argentyna 3:2, Serbia - Brazylia 2:3... Też niby słabo grali, a w finale... patrz 1.zdanie;)
E ; jeszcze mała uwaga...
Jeśli Włosi wygrają 3:0, to mają sety 7:3 i wówczas Argentyna, żeby zająć 1.msce musi wygrać swój mecz !!! (przy 2:3 np. mają 8:4 i zajmują 2.msce)... Nawet jeśli Włosi wygrają 3:1, to Argentyna potrzebuje 2 setów, bo przy 1:3 mają identyczne ratio setowe i zdecyduje pktowe, a to póki co tylko +6 na korzyść Argentyny, więc zapewne Włosi by ich wyprzedzili

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Ja tylko zwracam uwagę skąd pochodzą drużyny Brazylia i Argentyna - jest to Ameryka Południowa. Dlaczego? Bo nikt o tym nie wspomniał, a oni nie są żadnymi matematykami, oni są mentalnie niezdolni do żadnych przeliczeń i z pewnością będą próbować przede wszystkim wygrać swoje mecze.

Jeszcze chciałem zwrócić uwagę na fakt, że nawet jak Argentyna zagra drugim składem, nie sądzę by Polska była w stanie wygrać. Przykro to pisać, może będe żałować tych słów, ale po wczorajszym nic mi innego na usta nie przychodzi.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Kalkulujecie, kalkulujecie, a prawda taka, że na kogo trafi Argentyna czy Włochy i tak odpadną w półfinale. Rosja i Brazylia jest poza zasięgiem, być może Brazylię przy kapitalnym dniu da się ograć ale Rosję zdecydowanie nie.
Tak samo czy Rosja czy Brazylia wygra grupę swoją ? Nie ma różnicy, w drugiej grupie awansują dla tych dwóch drużyn &quot;słabe&quot; zespoły i nie możliwe żeby finał nie był Rosja - Brazylia.
Dzisiejszy dzień to kalkulowanie, jak ktoś wcześniej napisał może zdarzyć się wszystko.
Jedyny mecz to Włochy - Bułgaria tu się toczy walka o awans, jeżeli Włochy wygrają, to mecz Argentyna - Polska jest także o pietruszkę...

Otrzymane punkty reputacji: +1
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Wszyscy grają na Włochów, więc :
Włochy (1.5) - Bułgaria @ 7.50 Betsafe :browar565:
Bułgarzy wygrywają za 3 pkty, wskakują na 2.msce i wówczas Argentyna ma zagwarantowane zwycięstwo w grupie, więc w meczu o nic przegrywa z Polską, która tym sposobem zapewnia sobie awans do półfinału :grin:
Zbyt piękne i nierealne ? Zobaczymy...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom