Polska - Argentyna 2 1.80 Fortuna
Uważam że,
Argentyna tego meczu nie odpuści mimo że, będzie mogła sobie wybrać przeciwnika. Jak już wyżej napisano De Cecco rozgrywa bardzo dobrze, a przede wszystkim bardzo szybko i w dzisiejszym spotkaniu Polacy będą mieli problem z grą blokiem. Świetnie atakuje Conte, a reszta drużyny także gra na wysokim poziomie.
Polacy grali wczoraj tak jak grali. Kurek nie był tym samym zawodnikiem co zwykle(pewnie przez zmęczenie), Jarosz wprawdzie nie zagrał padaki, ale wczorajszy mecz to jest maks jego umiejętności. Słaba gra Żygadły i środkowych. Poza tym od lat wielka bolączka - brak zagrywki.
Więc jak chcemy wygrać spotkanie z Argentyną jeśli, nie odrzucimy ich od siatki?
Nie ma na to szans.
Włochy-Bułgaria 1 1.27 Fortuna
Włochy(-1.5)-Bułgaria 1 1.52 Fortuna
Włosi pokazali wczoraj że, potrafią grać na najwyższym poziomie. Tak jak pisałem Travica nie mógł zagrać tak słabo jak z Argentyną i wczoraj często gubił blok Polaków.
7 asów serwisowych Włochów na trzy sety to bardzo dobry wynik. poza tym wiele bardzo mocnych zagrywek, z odbiorem których Polacy mieli bardzo duże problemy.
Włosi nie przestraszyli się, polskiej publiczności i mimo że, dzisiaj cała hala będzie dopingować Bułgarów, taka sytuacja nie wytrąci Włochów z równowagi.
Bułgarzy grają słabo. Cały zespół ciągnie Tsvetan Sokolov. Kaziyski pokazał po raz kolejny że, brakuje mu formy. Zhekov rzadko gra do środkowych przez co gra Bułgarów jest łatwa do rozszyfrowania przez przeciwnika.
Myślę że, Włosi będą chcieli jak najszybciej zakończyć ten pojedynek i przewiduje tu góra 4 sety.
Brazylia-Rosja 2 2.10 Bet365
Brazylia-Rosja under 187.5 1 1.85Bet365
Wiadomo nie od dziś że, Rosjanie to kombinatorzy. Lecz ja sądzę że, dzisiaj będą chcieli pokazać wyższość nad Brazylią.
Rosja gra stabilniej i pod wieloma względami lepiej niż
Brazylia. Muserskiy i Mikhaylov to liderzy drużyny. Wczoraj bardzo dobrze zagrali kapitan Khtei oraz środkowy Volkov. Do tego dodam bardzo dobrą grę zagrywką.
Brazylia nadal gra średnio, mają za dużo przestojów w grze. Wczoraj świetnie zagrał Giba i gdyby nie on to różnie mogło by się to skończyć. Niby
Brazylia ma szeroką kadrę, ale ciągła rotacja składem nie wychodzi im na dobre(przynajmniej takie mam wrażenie).
Ja zaryzykuję i postawię dzisiaj na Rosjan. Dobrym rozwiązaniem może być tu także under, jeśli obie drużyny nie będą chciały się przemęczać.
USA - Kuba 2 1.85 Fortuna
USA(-1.5)-Kuba 2 1.47 Fortuna
Kuba jest obecnie dla mnie lepszym zespołem. Wczoraj zawiódł, niezawodny dotychczas Bell, lecz dzisiaj powinien zagrać lepiej. Jeśli Leon zagra dzisiaj "swoje", to także reszta drużyny dostosuje się do poziomu gry.
Amerykanie zagrali lepiej z Brazylią niż z Rosją, lecz to wciąż za mało żeby pokonać Kubańczyków.