Włochy - Polska 1 1.80 Totomix
Włochy - 1.5 1 2.37 Fortuna tu był mój błąd bo za szybko spisałem, ale w
fortunie jest fajny kurs
Włosi wczoraj niespodziewanie przegrali z Argentyną. Poniżej swojego poziomu zagrali Zaytsev i Michał Łasko, ale duża w tym zasługa słabego rozegrania. Rozgrywający Dragan Travica drugiego takiego słabego meczu nie powinien zagrać. Włosi na pewno wyjdą zmobilizowani, wiedzą o co grają.
Polacy mają problem. Wczoraj po zejściu Bartmana gra się posypała, Bułgarzy dogonili wynik i była przedzawałowa końcówka. Żygadło nie miał do kogo rozgrywać: Ledwo dychający Kurek, beznadziejny Jarosz który na 6 prób skończył 0! Miałem opisać grę Jarosza od stanu 12:7 w 5 secie, ale jak sobie przypomniałem video z tego meczu to odechciało mi się.
A więc kim zastąpić Zbyszka Bartmana?. Jarosz się do tego nie nadaje gdyż, jest bez formy zresztą jak przez cały sezon ligowy. Forma Gruszki jest wielką niewiadomą, ale biorąc pod uwagę że, jest zmiennikiem Jarosza to musi być kiepsko. Polacy którzy przez cały czas zgrywali odpowiednią 6 teraz stoją pod ścianą. Można by spróbować Kurka na ataku, Ruciaka i Kubiaka na przyjęciu ale, na to Anastasi nie "pójdzie". Łukasz Żygadło, mało gra środkiem, do Ruciaka także nie posyła wielu piłek, a więc dzisiaj będziemy oglądać mecz
Włochy-Kurek. Biorąc pod uwagę zmęczenie Polskich zawodników(zajechany Kurek) a, także lepszą grę Włochów( nie wierzę by zagrali znów tak słabo) typuję przekonywujące zwycięstwo Italii.
Brazylia - Usa 1 1.25
Brazylia -1.5 1 1.45 kursy Totomix
Tutaj jest jeden faworyt. Mimo że, gra Brazylii nadal nie zachwyca to i tak widzę w tym meczu spokojny win. Kiedyś
Brazylia grała świetne i wszystko wygrywała, teraz gra co najwyżej dobrze, ale i tak wygrywa. Rezende pewnie wyciągnie wnioski z pierwszego spotkania i lepiej "ustawi" zawodników.
Usa mnie swoją grą nie przekonuje, wcześniej uważałem że, razem z Bułgarią są najsłabszymi drużynami w Final Eight i zdanie podtrzymuję. Z takim rozgrywającym nie można wygrywać spotkań i zdobywać trofeów.
Bułgaria - Argentyna 2 2.10(kurs dnia) Totomix
Gra Bułgarów głównie opiera się na dwóch zawodnikach. Atakujący Tsvetan Sokolov jest obecnie najlepszy z Bułgarów. Niestety drugi z liderów Matey Kaziyski jest raczej pod formą. Wczoraj zepsuł kilka ważnych piłek i jego gra nie wyglądała za dobrze. Żekov nie jest wirtuozem rozegrania, rzadko gra na środek, a ważnych momentach seta jest pewne że, zagra do kogoś z dwójki wyżej wymienionych zawodników. Przeciwieństwem Żekova jest rozgrywający Argentyny Luciano De Cecco który gra szybką piłkę. Nie wiem dlaczego wiele osób pisało(sądziło) że,
Argentyna zajmie ostatnie miejsce w naszej grupie. Wszyscy sugerowali się tym że, mieli słabą grupę.
Grupa Brazylii (najsłabsze z całej 16 Portoryko,
Usa które nie potrafi grać w pierwszym meczach, Polacy którzy przegrali spotkania z Brazylią zanim wyszli na parkiet(rewanże))
Grupa Rosji (przeciętna
Japonia która grała wszystkie mecze na wyjeździe,
Niemcy w nie pełnym składzie z kontuzjami, Bułgaria z kontuzjami i bez formy)
Grupa Argentyny (przeciętna
Portugalia, Finowie których grę ciągnie jeden zawodnik, Serbowie którzy lekceważyli rywali)
Grupa Włoch (Koreańczycy którzy potrafili grać tylko u siebie, Francuzi po rezygnacji z kadry kluczowych zawodników w rozsypce z jednym zawodnikiem na poziomie, Kubańczycy bez trzech zawodników, początkowo w rozsypce i bez formy, oraz wszystkie mecze wyjazdowe)
A więc można napisać że, każdy z faworytów miał słabą grupę.
Wracając do meczu, uważam Argentynę obecnie za lepszą drużynę niż Bułgaria. Świetne rozegranie De Cecco, bardzo dobry w ataku Conte, dobra zagrywka, niezła gra w bloku. To powinno wystarczyć na grających cały czas poniżej swoich umiejętności Bułgarów.
Rosja - Kuba 1 1.25
Rosja - 1.5 1 1.45
Rosja - Kuba poniżej 185.5pkt 1 1.65
kursy Totomix
Wiele osób pewnie gra na Kubę, lecz ja odwrotnie. Dla mnie Rosjanie to najstabilniejsza drużyna ze wszystkich jeśli chodzi o formę. Wczoraj gdyby nie błąd sędziego to pewnie byłoby 3:0.
Rosja ma dobrze rozgrywającego Grankina, bardzo dobrych środkowych i świetnego atakującego. Środkowy Muserskiy wczoraj zanotował 5 bloków, ponadto dzisiaj powinien zagrać lepiej w ataku. Jeden z najlepszy atakujących świata(u mnie w TOP3), Maxim Mikhaylov zdobył wczoraj 29pkt.(21 atak, 5 blok, 3 serwis) swoją grą robi duże wrażenie i nie tylko ze względu na ilość zdobywanych punktów, ale także na skuteczność.
Poza tym Rosjanie potrafią świetne serwować.
Kuba przede wszystkim polega na 2 zawodnikach. Bell który świetnie zastąpił Leala i w mojej opinii jest lepszym siatkarzem, oraz Leon. I tu jest właśnie problem. Na Bella w każdym spotkaniu można liczyć, niestety na Leona już nie. Wprawdzie ostatnio gra dużo lepiej niż na początku, ale przykładowo w jednym ze spotkań z Włochami zagrał słabo i wynik był 3:0.
Reasumując
Rosja jest lepszą drużyną z większą ilością klasowych graczy.
Koniec pisania trzeba stawiać bo zaraz mecz
Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości że,
Rosja to najstabilniejszy zespół Final Eight.