>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
akpocki 133

akpocki

Użytkownik
Coś czuję, że jutro przy takiej grze Włosi nie dadzą Nam żadnych szans. Przecież oprócz Bartmana i Kurka nie ma kogoś kto by wziął na siebie ciężar gry (co było widać w końcówce piątego seta, gdy kontuzję złapał Bartman a Kurek miał problemy ze skończeniem ataku). Jutro raczej nie ma co liczyć na występ Zbyszka (kontuzja wyglądała dość poważnie), a Nasi pozostali gracze psychicznie chyba nie wytrzymują presji. Włosi dzisiaj zawiedli, choć trzeba przyznać że głównym problemem była dobra (jeśli nie bardzo dobra gra De Cecco). Chłopak świetnie rozrzucał grę i to totalnie zgubiło Włochów, były duże problemy na bloku, bo Argentyńczycy grali praktycznie każdą strefą ataku. A niestety Żygadło dzisiaj pokazywał, że raczej średnio mu idzie prowadzenie gry. Praktycznie tylko Kurek i Bartman, mało gry ze środkowymi itp. Nie wiem czemu tak grał, bo przyjęcie było niezłe. Myślę, że to może być za mało na graczy z Italii, bo oni mają dużo mocniejszą zagrywkę i mogą Nas trochę pogonić w tym elemencie. Poza tym dzisiejszy mecz Polaków to ponad 2,5h gry więc zmęczenie też może sięna nich odbić. Dobrze, że ten mecz tak się skończył bo chociaż powinny być lepsze kursy na Włochów. Pozdrawiam !
Wg mnie polacy grali dzis srodkiem calkiem przyzwoicie , o czym swiadczy bodajze 11 pkt Nowakowskiego , w porownaniu do tego srodkowy bulgarii mial 4 pkt , wiadomo Łukasz mógłby jeszcze troche rozrzucic gre , zagrac ciut wiecej krotkiej , dorzucic pipe&#39;a . Co do włochów , czytałem dziś tutaj , bardzo dobre opinie o tym zespole , ogladalem ich mecz i uważam że jeśli Bartman będzie godnie zastapiony w ataku , np. przez Jarosza , pomijajac to ze mu dzis nie szlo , to mamy bardzo dobre argumenty aby z wlochami wygrac , tylko wazne , abysmy grali od poczatku do konca swoje i nie przejmowali sie reakcjami i aktorzeniem wlochow . Włosi nie grali niczego szczególnego i w porównaniu do meczy i poziomu grupy dopołudniowej ( Usa , Kuba , Brazylia , Rosja ) , na pewno nie są faworytem do bycia w finale , a co dopiero do zwycięstwa w nim ( jak tutaj co poniektórzy uważają ) ????

R 2

rambovip

Użytkownik
http://sportpolski.tv/tagi/liga-swiatowa/artykul/echa-i-dnia-ligi-swiatowej.html - Na początek może polecę swoje podsumowanie pierwszego dnia.

Wielka szkoda Bartmana.. mimo to na pewno będę grał na Polskę. Ponadto na pierwszy rzut oka ogromnie polecam Kuba(+2,5) @ 1,61!

Kubańczycy może będą mieli ciężko z psychiką, ale powalczą, Sborna zbyt wielkiego wyzwania nie miała, USA dziś sami siebie przerastali, kiedy to walili głową w mur. Jak momentami siatkarze Stanów grali lepiej, to Rosjanie mieli problemy i to nie małe.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Niesamowite emocje. Nie wiem jak to wyglądało w TV kiedy można się dokładniej przyjrzeć, ale na hali wydawało mi się, że poziom dzisiejszych spotkań był naprawdę wysoki.

Wrażenie jaki robi hymn odśpiewany w ERGO Arenie jest trudne do opisania. Warto to przeżyć i warto chociaż raz w życiu zobaczyć spotkanie Polaków przy prawie pełnych trybunach. Doping rewelacja.

Typy i króciutkie analizy na jutro, bo trzeba się wyspać.

Kuba (+1.5 Sets Handicap) @ 2.40 Unibet ⛔

W spotkaniu z Brazylią ostatecznie nie zagrałem Kubańczyków i strasznie tego żałuję. Dzisiaj pokazali całkiem niezłą siatkówkę jednak zabrakło zimnej krwi w najważniejszych momentach. Według mnie za szybko uwierzyli, że już wygrali. Potem dosyć długo po spotkaniu siedzieli pod bandami i widać było, że są po prostu załamani bo byli bardzo bliscy sprawienia sporej niespodzianki.

Rosjanie na tle przeciętnie grających Amerykanów zaprezentowali się dobrze. Przede wszystkim ataki Rosjan na żywo robią ogromne wrażenie. Po prostu ich ataki &quot;słychać&quot;. Dzisiaj trochę niemrawy był Muserskiy. Pozytywnie zaprezentował się Maxim Mikhaylov, który punktował we wszystkich elementach. Pomimo 23 lat już teraz znajduje się w czołówce atakujących na świecie. Piłki grane przez Grankina na prawy atak właśnie do Maxima są strasznie szybki. Bardzo fajnie i efektownie to wygląda.

Rosjanie są faworytami, ale sporo będzie zależało od Kubańczyków. Mają potencjał, żeby walczyć z najlepszymi. Potrzebują do tego swojej spokojnej gry.

Włochy (+1.5 Sets Handicap) @ 1.45 Unibet ✅

Kurs na Włochów na Unibet cały czas spada i tego zakładu niedługo zapewne nie będzie.

Dlaczego tak a nie inaczej ?
Włosi jutro grają o wszystko. Na pewno wyjdą na parkiet maksymalnie zmobilizowani. Nie mają nic do stracenia.
Polacy rozegrali z Bułgarią bardzo wyczerpujące spotkanie i przede wszystkim skończyli znacznie później niż Włosi. Mało czasu na regenerację. Pod koniec starcia z Bułgarami Kurek nie miał już sił. Dochodzi do tego kontuzja Zbyszka Bartmana, którego w spotkaniu z Italią nie powinnismy zobaczyć.

Brazylia (-1.5 Sets Handicap) @ 1.60 Unibet ✅

Brazylijczycy rozpoczęli turniej finałowy przeciętnie jedak w trakcie spotkania wyraźnie się rozegrali. Trener Rezende zmienił kilku zawodników i widać było wyraźną poprawę gry. Pozytywnie dzisiaj zaprezentował się Bruno Rezende, który od momentu pojawienia sie na parkiecie napędzał swój zespół. Giba wniósł mnóstwo spokoju w poczynania swoich kolegów. Lucas ? Niesamowita skuteczność. Zawdzięcza ją przede wszystkim Bruno Rezende, który świetnie czyścił mu siatkę.

Amerykanie według mnie zagrali słabiutko. Kiedy tylko Rosjanie wrzucali wyższy bieg to podopieczni Trenera Knipe&#39;a nie byli w stanie nic zrobić. Tak jak myślałem przed Final Eight. Reprezentacja USA nie powinna odegrać głównej roli w ERGO Arenie.

Argentyna (+1.5 Sets Handicap) @ 1.72 Unibet ✅

Bułgarzy w spotkaniu z Polską zagrali przeciętnie. Myślałem, że po slabszej fazie grupowej jednak w Final Eight będą w stanie rywalizować o podium. Obecnie mogą to być tylko marzenia tego zespołu. Przeciwko Polsce kapitalnie zagrał Tsvetan Sokolov, ale pozostali zawodnicy wypadli blado.

Argentyńczycy sprawili dzisiaj niespodzianke zgarniając komplet punktów w starciu z faworyzowaną reprezentacją Włoch. Forma graczy z Ameryki Południowej była dla mnie zagadką, ale jak się okazuje mogą tutaj porządnie namieszać. Przeciwko Italii szalał na parkiecie Facundo Conte, który Bułgarom również może napsuć sporo krwi.

Odważniejsi mogą próbować zwycięstwo Argentyny ;)

Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +11
toudi 715

toudi

Użytkownik
Włochy - Polska 1 1.80 9/10✅
Włochy -1,5 seta 2.5 6/10
✅

Jednym zawodnikiem do ataku ze skrzydeł meczu z taką drużyną jak Włochy się nie wygra. Obawiam się zresztą, że może to być jutro nawet 0,5 zawodnika bo z Bułgarią Kurek był bardzo eskploatowany a natury oszukać się nie da. Travica gorzej niż z Argentyną już chyba zagrać nie może, dysproporcja między poziomem rozegrania Argentyny gdzie wspaniale grał De Cecco a żenującą grą Travicy była ogromna. Każdy kto nawet siatkówke oglądał pierwszy raz już po kilku atakach Łaski z lewego skrzydła widział, że on po prostu nie radzi sobie w ataku z tej pozycji. Te rozegrania były tym bardziej dziwne, że w fazie zasadniczej Łasko zdecydowaną większośc ataków wykonywał ze skrzydła prawego. Tak w ogóle to jest to zawodnik, który prawie wszystko wali po przekątnej i nie wyciąga żadnych wniosków z bloków na nim ale to już inny temat. Do tego od drugiego seta blok włoski praktycznie nie widział co się dzieje, De Cecco robił z nim co chciał, Żygadłe na coś takiego nie stać. Umiejętności po stronie Włochów i forma fizyczna też powinna być po stronie Włochów, warto grać bo później kurs może być w granicach 1.50

Argentyna - Bułgaria
Argentyna +1,5 1.70 7/10✅
Argentyna 2.34 5/10
✅

Bułgaria jest faworytem tego spotkania tylko ze względu na nazwiska w składzie. Ja, realnie patrząc, nie widzę powodów faworyzowania ich w tym meczu. Jeżeli De Cecco będzie tak wspaniale gubił blok jak w spotkaniu z Włochami to Argentyna powinno to całkiem spokojnie wygrać. Bułgarzy prezentują się słabo od początku Ligi Światowej i z Polską też grali nieźle tylko kiedy Polacy wpadali w dziwne przestoje mentalne albo nie było komu wystawić w ataku. Ze świetną grą De Cecco Argentyna jest w tej chwili w stanie wygrac każdym. Do tego, podobnie jak w przypadku meczu Polska - Włochy, Bułgarzy powinni odczuwać jutro zmęczenie, Kazijski jest zresztą chyba najbardziej eskploatowanym siatkarzem na świecie.

Brazylia - USA
Brazylia -1,5 seta 1.65 6/10
✅

Nie będe sie rozpisywał bo mecz za 10 minut a inni już wszystko o tym meczu napisali.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Co do Kubańczyków to nie wierze że będą wstanie nawiązać równą walkę z Rosją (chociaż może się myle) , drużyna jest na tyle rozbita psychicznie po wczorajszej zmarnowanej wielkiej szansie że dziś może być nawet gładkie 3:0 dla Rosji , wszyscy doskonale wiemy jak słaba psychicznie jest Kuba i wczorajszy mecz może być bardzo widoczny dzisiaj (również na tle fizycznym , przecież 5 setów poprzedniego dnia trochę na kondycję następnego dnia działa) . Myślę że dziś Rosja grając swoją zimną i skuteczną siatkówkę pewnie wygra , Kuba nie wygrywając wczorajszego (wygranego już praktycznie meczu za 3pkt) meczu przekreśliła swoją szanse na grę w półfinałach .
Rosja dziś prawdopodobnie postawi kropkę nad &quot;i&quot; i zapewni sobie awans do następnej rundy (prawdopodobnie Brazylia zrobi to samo).
Typy:
Rosja wygra (1.25) Betclic
Rosja -1.5 seta (1.58) Betclic

marco 17

marco

Użytkownik
Włochy - Polska 1 1.80 Totomix✅
Włochy - 1.5 1 2.37 Fortuna
✅tu był mój błąd bo za szybko spisałem, ale w fortunie jest fajny kurs
Włosi wczoraj niespodziewanie przegrali z Argentyną. Poniżej swojego poziomu zagrali Zaytsev i Michał Łasko, ale duża w tym zasługa słabego rozegrania. Rozgrywający Dragan Travica drugiego takiego słabego meczu nie powinien zagrać. Włosi na pewno wyjdą zmobilizowani, wiedzą o co grają.
Polacy mają problem. Wczoraj po zejściu Bartmana gra się posypała, Bułgarzy dogonili wynik i była przedzawałowa końcówka. Żygadło nie miał do kogo rozgrywać: Ledwo dychający Kurek, beznadziejny Jarosz który na 6 prób skończył 0! Miałem opisać grę Jarosza od stanu 12:7 w 5 secie, ale jak sobie przypomniałem video z tego meczu to odechciało mi się.
A więc kim zastąpić Zbyszka Bartmana?. Jarosz się do tego nie nadaje gdyż, jest bez formy zresztą jak przez cały sezon ligowy. Forma Gruszki jest wielką niewiadomą, ale biorąc pod uwagę że, jest zmiennikiem Jarosza to musi być kiepsko. Polacy którzy przez cały czas zgrywali odpowiednią 6 teraz stoją pod ścianą. Można by spróbować Kurka na ataku, Ruciaka i Kubiaka na przyjęciu ale, na to Anastasi nie &quot;pójdzie&quot;. Łukasz Żygadło, mało gra środkiem, do Ruciaka także nie posyła wielu piłek, a więc dzisiaj będziemy oglądać mecz Włochy-Kurek. Biorąc pod uwagę zmęczenie Polskich zawodników(zajechany Kurek) a, także lepszą grę Włochów( nie wierzę by zagrali znów tak słabo) typuję przekonywujące zwycięstwo Italii.

Brazylia - Usa 1 1.25 ✅
Brazylia -1.5 1 1.45 ✅kursy Totomix

Tutaj jest jeden faworyt. Mimo że, gra Brazylii nadal nie zachwyca to i tak widzę w tym meczu spokojny win. Kiedyś Brazylia grała świetne i wszystko wygrywała, teraz gra co najwyżej dobrze, ale i tak wygrywa. Rezende pewnie wyciągnie wnioski z pierwszego spotkania i lepiej &quot;ustawi&quot; zawodników. Usa mnie swoją grą nie przekonuje, wcześniej uważałem że, razem z Bułgarią są najsłabszymi drużynami w Final Eight i zdanie podtrzymuję. Z takim rozgrywającym nie można wygrywać spotkań i zdobywać trofeów.
Bułgaria - Argentyna 2 2.10✅(kurs dnia) Totomix
Gra Bułgarów głównie opiera się na dwóch zawodnikach. Atakujący Tsvetan Sokolov jest obecnie najlepszy z Bułgarów. Niestety drugi z liderów Matey Kaziyski jest raczej pod formą. Wczoraj zepsuł kilka ważnych piłek i jego gra nie wyglądała za dobrze. Żekov nie jest wirtuozem rozegrania, rzadko gra na środek, a ważnych momentach seta jest pewne że, zagra do kogoś z dwójki wyżej wymienionych zawodników. Przeciwieństwem Żekova jest rozgrywający Argentyny Luciano De Cecco który gra szybką piłkę. Nie wiem dlaczego wiele osób pisało(sądziło) że, Argentyna zajmie ostatnie miejsce w naszej grupie. Wszyscy sugerowali się tym że, mieli słabą grupę.
Grupa Brazylii (najsłabsze z całej 16 Portoryko, Usa które nie potrafi grać w pierwszym meczach, Polacy którzy przegrali spotkania z Brazylią zanim wyszli na parkiet(rewanże))
Grupa Rosji (przeciętna Japonia która grała wszystkie mecze na wyjeździe, Niemcy w nie pełnym składzie z kontuzjami, Bułgaria z kontuzjami i bez formy)
Grupa Argentyny (przeciętna Portugalia, Finowie których grę ciągnie jeden zawodnik, Serbowie którzy lekceważyli rywali)
Grupa Włoch (Koreańczycy którzy potrafili grać tylko u siebie, Francuzi po rezygnacji z kadry kluczowych zawodników w rozsypce z jednym zawodnikiem na poziomie, Kubańczycy bez trzech zawodników, początkowo w rozsypce i bez formy, oraz wszystkie mecze wyjazdowe)
A więc można napisać że, każdy z faworytów miał słabą grupę.
Wracając do meczu, uważam Argentynę obecnie za lepszą drużynę niż Bułgaria. Świetne rozegranie De Cecco, bardzo dobry w ataku Conte, dobra zagrywka, niezła gra w bloku. To powinno wystarczyć na grających cały czas poniżej swoich umiejętności Bułgarów.

Rosja - Kuba 1 1.25✅
Rosja - 1.5 1 1.45 ✅
Rosja - Kuba poniżej 185.5pkt 1 1.65✅
kursy Totomix

Wiele osób pewnie gra na Kubę, lecz ja odwrotnie. Dla mnie Rosjanie to najstabilniejsza drużyna ze wszystkich jeśli chodzi o formę. Wczoraj gdyby nie błąd sędziego to pewnie byłoby 3:0. Rosja ma dobrze rozgrywającego Grankina, bardzo dobrych środkowych i świetnego atakującego. Środkowy Muserskiy wczoraj zanotował 5 bloków, ponadto dzisiaj powinien zagrać lepiej w ataku. Jeden z najlepszy atakujących świata(u mnie w TOP3), Maxim Mikhaylov zdobył wczoraj 29pkt.(21 atak, 5 blok, 3 serwis) swoją grą robi duże wrażenie i nie tylko ze względu na ilość zdobywanych punktów, ale także na skuteczność.
Poza tym Rosjanie potrafią świetne serwować.
Kuba przede wszystkim polega na 2 zawodnikach. Bell który świetnie zastąpił Leala i w mojej opinii jest lepszym siatkarzem, oraz Leon. I tu jest właśnie problem. Na Bella w każdym spotkaniu można liczyć, niestety na Leona już nie. Wprawdzie ostatnio gra dużo lepiej niż na początku, ale przykładowo w jednym ze spotkań z Włochami zagrał słabo i wynik był 3:0.
Reasumując Rosja jest lepszą drużyną z większą ilością klasowych graczy.
Koniec pisania trzeba stawiać bo zaraz mecz;)
Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości że, Rosja to najstabilniejszy zespół Final Eight.

horus 129

horus

Użytkownik
Liga Światowa - Final Eight
Włochy - Polska
Data: 07.07.2011r.
Typ: Włochy (-1,5) ✅
Kurs: @2.40 |Betsafe
Wynik: 3:0
Włosi wczoraj rozczarowali, ale mimo wszystko nadal wydają mi się najlepszą drużyną w naszej grupie. Brak jakiegokolwiek zdobytego punktu w starciu z Argentyną sprawia, że dzisiaj grają o wszystko. Polacy dzisiaj bez kontuzjowanego Bartmana, który doznał urazu w końcówce meczu. Wczoraj zagraliśmy jeden dobry set (pierwszy), reszta spotkania na bardzo słabym poziomie. Sądzę, że dzisiaj Włosi nie dadzą nam zbyt wielu szans na korzystny rezultat. Gram ten typ dosyć mocno.
--------------------------------------------- Liga Światowa - Final Eight USA - Brazylia Data: 07.07.2011r. Typ: Brazylia (-1,5) ✅ Kurs: @1.60 |Betsafe Wynik: 1:3
W tak mocnej i wyrównanej grupie Brazylia nie może sobie pozwolić na stratę punktów w dzisiejszym meczu. Już wczoraj jeden im uciekł, więc aby w miarę spokojnie podejść do ostatniego grupowego spotkania z Rosją dzisiaj Brazylia powinna uporać się z Amerykanami maksymalnie w 4 setach. Kadrowo i technicznie są zdecydowanie lepsi. W fazie grupowej wprawdzie drużyny te spotkały się czterokrotnie i zaliczyły po 2 zwycięstwa i 2 porażki, ale dzisiaj wierzę, że bilans spotkań po 5 spotkaniach będzie korzystny dla Brazylii. Warto zauważyć, że wszystkie potyczki zakończyły się wynikiem 3:1. Rezultat dzisiaj 3:1 dla Canarinhos? Dla mnie pasuje. Wczoraj Brazylia ze stanu 0:2 się podniosła i wygrała 3 kolejne sety z Kubą - dzisiaj liczę na kontynuowanie tej dobrej gry. Rywal wydaje się być nieco łatwiejszy. Blok i zagrywka - to są mocne strony USA. Jeśli uda się wyeliminować ten pierwszy atut - będzie dobrze. W pozostałych dwóch dzisiejszych spotkaniach być może też coś zagram, ale raczej jakieś wyższe kursy za niewielką stawkę.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Liga światowa siatkarzy 2011 Final Eight​

Typy na dziś​

vs

Bułgaria - Argentyna (W Polsce)17.15
Totals - suma punktów
Typ: Więcej niż 185,5
Kurs 1.80⛔
0-3
Stawka 100j
Wygrana 180j
⛔100j

Bułgaria - Argentyna (W Polsce) 17.15
Kto wygra mecz (set, handicap)?
Typ: Argentina +1,5
Kurs 1.70✅
0-3 Mecz trwa ale tu nic się nie zmieni.
Stawka 100j
Wygrana 170j
✅70j

Mecz drogiej kolejki final eight pomiędzy Bułgarią a Argentyną odbędzie się dziś o godzinie 17.30 w Gdańskiej Ergo Arenie. Mecz ten dla obu ekip jest meczem niesamowicie ważnym wydaje mi się że dla obu ekip to właśnie ten mecz zadecyduje o miejscach jakie zajmą oba zespoły. Wczorajsze wyniki LŚ nie zdziwiły mnie znacznie może poza grą Kubu która miło zaskoczyła mnie ale przeczuwałem że to może być dziwny mecz dlatego w typowaniu nie brałem go pod uwagę tak jak dzisiejszego meczu Kuby. Późno podaje typ dlatego od razu odrzuciłem go ponieważ te typy nie są dla mnie tylko dla mnie są po to żeby ktoś mógł sobie z nich skorzystać ewentualnie poznać mój punkt widzenia. Wracając do samego meczu to po wczorajszej kolejce i po tym że Argentyna gładko pokonała faworyzowanych w tym meczu Włochów sytuacja w tabeli zrobiła się arcyciekawa nie to co w drogiej grupie bo tam faworyci wygrali jeden z trudem ale 2 punkty zainkasował. Pisałem wczoraj że odpuściłem mecz Argentyny bo ja jej nie skazywałem na pożarcie jak prawie wszyscy tylko czułem że oni są w stanie trochę namieszać a namieszali sporo i dziś myślę że również mogą sporo namieszać. Bułgaria ugrała 2 sety z Polakami muszę przyznać szczerze że zasłużenie nie ma co rozpamiętywać. Sytuacja w tabeli wygląda ciekawie pierwsza Argentyna 3 punkty druga Polska 2 punkty następnie Bułgarzy z 1dnym i Włosi czyste konto. Ten mecz szczególnie dla Bułgarów jest ważny oni na pewno nastawili się przed turniejem na wygraną z Argentyną jaki i wszyscy zapewne. Bułgarzy muszą walczyć muszą ugrać przynajmniej 2 sety a najlepiej zdobyć chociaż 2 punkty a to wcale nie będzie łatwe. Uważam że mecz ten będzie meczem walki z wymianami z obu stron sądzę że Argentyna ma sporo szans na zw a przynajmniej na tie break o nich martwię się najmniej w kontekście mojego typu bardziej skupiam się na Bułgarach bo oni muszą wygrać jakiegoś seta najlepiej 2 myślę że po takim meczu jak z Polską uwierzyli uwierzyli że mogą wyjść z grupy i wyjdą na ten mecz niesamowicie skoncentrowani dziś nie dostaną lania w pierwszym secie tak myślę bo nie mają się czym tremować tak samo Argentyna. Bułgaria ma przewagę doświadczenia pierwszy set będzie ważny bardzo jak zaczną obie ekipy natomiast Argentyna wczoraj pokazała że potrafi grać i dziś też będzie chciała to zrobić. Osobiście uważam że tu powinny paść przynajmniej 4 set a ja po cichu liczę na tiebreak. Zobaczymy jak wytrzyma dziś Sokołov i Kazunski jeśli zagrają tak jak wczoraj to spokojnie Bułgaria powinna 1 set przynajmniej wygrać a i Argentyna jeden to minimum. Wszystkie drożyny są wyrównane i tu nie ma słabeuszy co pokazał wczorajszy dzień dlatego spodziewam się kilku setów będzie ogromna niespodzianka jeśli mecz potrawa tylko 3 sety osobiście w to nie wierzę stąd mój typ. Większe szanse mają Argentyńczycy bo grają kombinacyjnie i z każdej strefy natomiast Bułgaria gra skrzydłami tyko praktycznie same skrzydła dlatego większe szanse ma Argentyna według mnie ale jeśli by doszło do tiebreaku to tam może być ważna rutyna którą mają Bułgarzy dlatego nie ryzykowałbym czystej 2ki.​

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Dziś o godzinie 20.00 odbędzie się mecz kończący zmagania w drugiej kolejce final Eight siatkarskiej Ligi Światowej sezonu 2011 , gospodarz Polska podejmie we własnej hali Włochów , według bukmacherów nieznacznym faworytem są Włosi i nie można się z nimi nie zgodzić.
Włosi wczoraj ulegli Argentynie 1:3 bo beznadziejnej grze , wyraźnie coś stało się z tą drużyną po pierwszym secie , w pierwszej partii wszystko wyglądąło świetnie , Savani i Zaytsew byli nie do zatrzymania , dużo kończył Łasko , dobrze rozgrywał Travica itd. , potem wszystko to się załamało , zaczęły się kłopoty na przyjęciu i na ataku , rozgrywający zaczął popełniać dużo błędów i Argentyńczycy wykorzystali to najlepiej jak mogli , wygrali mecz 3:1.
Polacy we wczorajszym spotkaniu jak zwykle zagrali bez fajerwerków na swoim przeciętnym poziomie , do tego doszła słaba gra Bułgarów i mieliśmy pojedynek nie na miarę turnieju finałowego Ligi Światowej ale na miarę Ligi Europejskiej . Spotkały się ze sobą drużyny które w żaden sposób w tym FE nie powinny występować , Bułgaria wykorzystała swoje dobre stosunki z Rosją a Polska miała awans z urzędu dzięki roli gospodarza , w normalnych okolicznościach tych drużyn w takiej fazie LŚ nie mielibyśmy prawa zobaczyć bo są po prostu słabe. Gra Polaków wyglądała wczoraj cienko , oczywiście w niektórych momentach Kurek , Ruciak czy Bartman wspinali się na wyżyny swoich umiejętności i potrafili skończyć kilka piłek z rzędu/zagrać dobrze na zagrywce , ale z przebiegu całego meczu starczyło to tylko na tie break z bardzo słabo grającą Bułgaria . Strasznie niepokojące są przestoje naszej ekipy , Kurek jeśli dostanie 2-3 czapy pod nogi to bardzo często jego gra w danym secie już się kończy , widać beznadziejne przygotowanie psychiczne naszego teamu , nie potrafimy podnieść się po kilka przegranych akcjach czy po ewentualnym wypuszczonym z rąk secie (tak jak wczorajszy zastój po przegranym secie drugim) . Oczywiście nie można zapomnieć o kwestii Bartmana (jak wiadomo nie pogra On już sobie w tej edycji LŚ) , zawodnikiem genialnym to On nie jest ale patrząc kogo mamy na ławce to można się załamać przez tą kontuzje , Jarosz to zawodnik który może sobie co najwyżej grać w beniaminku Polskiej Ligi a nie w tak ważnych meczach , widzieliśmy jego wczorajsze popisy we fragmentach trzeciego seta i w tie breaku , można się złapać za głowę. Ogólnie nie ma co się oszukiwać , Jarosz Wlazłym nigdy nie będzie , Ruciak Winiarskim też nie , nie mamy w tej edycji LŚ zawodników którzy są prawdziwymi gwiazdami , nie ma trzonu naszej reprezentacji , mamy wielkie gwiazdy , kapitalnych zawodników ale niestety widać że gra dla reprezentacji nie jest dla nich najważniejsza , wyobraźmy sobie np. Rosje bez Michajłowa czy bez Muserskiego , bez tych zawodników ta drużyna byłaby o klasę gorsza , dodajmy jeszcze do tego brak Grankina (Zagumny) i mamy praktycznie reprezentacje średniaków . Może nie potrzebnie tak się nad tym wywodzę ale ta sprawa bardzo mnie męczy , męczy mnie to że w tak ważnych meczach i w tak prestiżowych turniejach (gdzie w Rosji mamy Michajłowa a w Brazylii mamy Dante którzy mają za sobą piekielnie ciężki sezon , tym zawodnikom dalej chce się grać dla reprezentacji , naszym się już niestety nie chce ) nasza reprezentacja składa się ze średniaków jak Ruciak czy cieniasów typu Jarosza.
Ogólnie rzecz ujmując takim składem marnie widzę nasze szanse w tym meczu , Włosi drugiego tak słabego spotkania nie zagrają (w ogóle rzadko zdarza zagrać im się słabo a już dwa mecze pod rząd to prawie nigdy) , a my argumentów żeby ich pokonać nie mamy .
Typy:
Włochy Win (1.80) Totomix

A 220

andrzej78

Użytkownik
No właśnie w totomixie jest -1,5 na Polske. Z ziemniaków -1,5 na Włochów jest w fortunie po 2,37.
Ciekawe kto jutro bardziej odpusci, Brazylia czy Rusja. W meczu Kuby z Usa przewiduje overek tak na pożegnanie z ligą światową.

koval 161

koval

Użytkownik
No właśnie w totomixie jest -1,5 na Polske. Z ziemniaków -1,5 na Włochów jest w fortunie po 2,37.
Ciekawe kto jutro bardziej odpusci, Brazylia czy Rusja. W meczu Kuby z Usa przewiduje overek tak na pożegnanie z ligą światową.
Ciekawe kto wyjdziez 1 miejsca w grupie &#39;polskiej&#39; a kto na 2 miejscu. Wydaje mi sie ze Argentyna i Wlochy ale zobaczymy.
Jest na Wlochow w totomixie -1,5 ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 5

killkoss

Użytkownik
Dzis zdecydowanie Włosi.Przy takich przestojach jak wczoraj nie widze argumentów przemawiąjących za naszymi rodakami.Jaroszowi daleko do formy reprezentacyjnej,Ruciak nie gra najgorzej ale ze zmęczonym i zapewne często obslugiwanym Kurkiem który równiez gra bez fajerwerków wygrac sie nie da.Jesli zalapiemy sie na 2 miejsce to będzie wielki sukces.

G 33

green-black

Użytkownik
Tak jak już wczoraj się spodziewałem, Nasi nie dali rady Włochom. Niestety nie mogłem oglądać meczu więc liczę, że napiszecie parę słów o grze obu zespołów.

PS. Czy Argentyna ma już pewny awans do półfinału?

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
No i Polaczki do przewidzenia nie dało się na to patrzeć wiedziałem że to może być gładkie baty i były. Nie ma reprezentacji mówiłem o niestabilności o falach o braku nie wiem mocnej psychiki głowy. Oni nie potrafią walczyć jak na nich patrze to może oprócz Bartmana i może Kurka to są milczki. Bez obrazy ale jak na nich patrze to ni nie mają złości sportowej wyglądają jak ciamajdy. Można przegrać ale trzeba walczyć a tu spuści łeb jeden z drogim i tyle. Komentator mówi czego my się spodziewaliśmy ja się nie spodziewałem niczego co mówiłem WCZORAJ W ANALIZIE tym bardziej jak Bartman wypadł. Tu jest 0 walki 0. Nikt mi nie weprze żę chłopcy walczyli ale się nie udało Włosi byli za dobrzy. Nie panowie nie można mówić że się coś nie udało jak się nie podjęło walki rozumiem przegrać po walce ale nie rozumie przegrać po braku walki. Oni nie potrafią wygrywać oni myślą chyba tylko nie wiem o czym na pewno nie o wygranej w nich nie ma wiary w to co robią. To jest kadra tu się powinno zapje... a nie jak Nowakowski przecież to jest jakaś ciota bez urazy ale popatrzcie jak on wygląda jak patałach za przeproszeniem. Tylko nie mówcie że on wysoko skacze atak że punktów zdobył dziś dóżo itd. ja nie znoszę zawodników takich ciotuch bez agresji, pasywnych. Dla mnie jedynym zawodnikiem w tej kadrze był Bartman po nim widać złość chęć poprawy po nieudanym zagraniu i może po Kurku ale mniej. Pozostali to asystenci. Takie jest moje zdanie. Nie trzeba być najlepszym technicznie żeby wygrać z kimś lepszym ale żeby wygrać z kimś lepszych trzeba podjąć walkę dać z siebie 100% nie można bać się brać ciężaru gry, bać się atakować. Denerwują mnie ci komentatorzy bo cały czas mówią o zmęczeniu bo siłownia ciężki trening na siłowni bo tamto. Jak siłownia tu oprócz Brtmana który ma atletyczną budowę to reszta wygląda jak wieszaki co z tego że średnia wzrostu doza jak fizycznie jesteśmy słabi. Co oni oczekiwali od Jarosza jakim strażakiem opanujcie się że niby on winny porażki, kozła znaleźli. A praca sędziów to jest mistrzostwo świata jak ja z TV na żywo widzę że as a oni 1m od piłki nie widzą to sory. A i teraz mnie rozbawili że rozgrywający musi wystawiać Jaroszowi inne piłki niż Bartmanowi i to mogło decydować. No nie przecież trenują ze sobą od chyba 2 lat to chyba w ciemno można wystawiać. Po za tym ja zawsze mówiłem że Jarosz to nie atakujący przecież jego każdy atak przez blok pasywny był zatrzymywany on nie ma siły ognia. Atakujący musi umieć atakować, atakować z ogromną siła to jest atakujący popatrzcie na Mihajlowa, Vissoto, Gruszke jak był w formie czy Wlazły, Stanley, Sokolov czy atakujący Kuby. Każdy atakujący ma sile rażenia oczywiście technika też ważna ale atakujący musi dawać sile ognia. Jarosz tej siły ognia nie ma.

Takie moje zdanie na temat tej zbieraniny odbijaczy piłki i pewnie wielu się zgodzi. Takie są fakty każdy oglądał mecz i wie co się działo.

Argentyna hmm ma 6 punktów Włochy 3, Polska 2 Bułgaria 1. Z tego wynika że tak.​

yvel 19

yvel

Użytkownik
Tak, Argentyna ma pewny awans i tylko się zastanawiać czy wolą grać z Rosją czy z Brazylią ;)
Niestety znowu nie obejrzałem meczu właśnie tej Argentyny, która podobno gra bardzo szybko i niezwykle skutecznie.
Rosja - Kuba
To tak, pierwszego seta oglądałem od I przerwy technicznej i gra Kuby na prawdę była ok i z Rosją grała jak równy z równym, jednak pod koniec znowu coś się w nich zacięło i niestety przegrali. ( W pierwszym secie chyba dosyć rzadko uruchamiany był Leon, za to ładnie Hernandez grał ???? ) Co do drugie i trzeciego to już przewaga Rosji, dosyć luźna gra i wszystkie partie do 20.
USA - Brazylia
A tutaj znowu Amerykańce pierwszego seta wygrali (do 15!) a potem już polegli. Oglądałem tylko pierwsze dwa sety i muszę przyznać, że z taką grą Brazole daleko nie zajadą. Myślę, że jutro jeżeli Rosja zechce to pojedzie Brazylię nawet do 0 ;)
Polska - Włochy
Hm ???? przede wszystkim Polacy rozbici zagrywką Włoską, piekielnie mocną (rekord to 126km/h ale za boisko, a reszta w granicach 113-119). Nasz &quot;rozgrywający&quot; jak zwykle do skrzydeł wystawiał, chociaż zdarzało się uruchomić środek (czasami podawał za niskie te piłki). Masa błędów Polaków. Pierwsze set to miazga Włoch, przegraliśmy do 15, a drugi i trzeci do 20. Szkoda, że Bartman nabawił się kontuzji, bo nie było żadnego zawodnika, który by coś krzyknął coś popchnął ???? no i niestety teraz musimy czekać na jutrzejszy mecz Włochów z Bułgarią.
Na jutro tylko jeden typ
Włochy - Bułgaria
Myślę, że tylko w tym meczu jest sens grać. Włosi wygrywają z Bułgarią grają dalej, przegrywają oglądamy mecz Polaków i jeżeli Argentyńczycy zechcą z nami wygrać to to zrobią po prostu. Nie mamy skutecznych atakujących i rozgrywającego. Jedynie libero na plus ;) Tutaj pokusiłbym się nawet o -1,5 seta, powinno wejść.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
jeśli Argentyna polegnie jutro 3:0, a Włochy pykną Bułgarów tak, aby mieć równą ilość punktów (czyli za 3 pkt), lepszy bilans czy setów, czy małych punktów to będą na pierwszym miejscu? Czy w pierwszej kolejności liczy się bezpośrednie spotkanie czyli Argentyna awans z pierwszego miejsca niezależnie od tego co jutro się wydarzy? Nie jestem zorientowany, a to bardzo ważne pytanie w kontekście jutrzejszego grania.. ????

K 691

kalsat

Użytkownik
jeśli Argentyna polegnie jutro 3:0, a Włochy pykną Bułgarów tak, aby mieć równą ilość punktów (czyli za 3 pkt), lepszy bilans czy setów, czy małych punktów to będą na pierwszym miejscu? Czy w pierwszej kolejności liczy się bezpośrednie spotkanie czyli Argentyna awans z pierwszego miejsca niezależnie od tego co jutro się wydarzy? Nie jestem zorientowany, a to bardzo ważne pytanie w kontekście jutrzejszego grania.. ????
z oficjalnej &quot;In case of tie, the teams will be classified according to the following criteria: number of matches won, sets ratio and points ratio&quot;
czyli najpierw win mecze, nastepne ratio set , i ratio pkt

Otrzymane punkty reputacji: +1
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Króciutko, bo zaraz idę do spania ;)

Kuba (+1.5 Sets Handicap) @ 1.50 Unibet ✅
Kuba @ 2.00 Unibet
⛔

Kubańczycy są specyficznym zespołem. Ciężko powiedzieć czy jutro zagrają dobre spotkanie czy znowu będą grać słabiutko. Dzisiaj w spotkaniu z Rosją brakowało w ataku Henry Bella. Z roli kapitana świetnie wywiązuje się młodziutki Leon, który widać, że się wyciszył. To on dowodzi tym zespołem.

Amerykanie po raz kolejny zagrali dobrze w pierwszym secie, ale potem zeszło z nich trochę powietrze.

Jeżeli drużyny podejdą poważnie do tego spotkania to powinniśmy być świadkami ciekawego i wyrównanego widowiska. Moja sympatia oczywiście po stronie Kubańczyków.

Brazylia @ 1.72 Unibet ⛔

Rosjanie są znani z tego, że w mało ważnych spotkaniach lubią sobie odpuścić. Nie wiem czy tak będzie jutro, ale wolę nie ryzykować. Brazylia zazwyczaj gra uczciwie. Ostatnio pokpili sprawę na MŚ we Włoszech, ale to był ewidentnie protest przeciwko takiemu tworzeniu &quot;drabinki&quot;.

Publiczność będzie kibicować Brazylijczykom. W bardzo dobrej formie jest Giba, który napędza swój zespół. Mam nadzieję, że poprowadzi swoich kolegów do zwycięstwa.

Włochy @ 1.32 Unibet ⛔
Włochy (-1.5 Sets Handicap) @ 1.65 Unibet
⛔

Dzisiejsze spotkania utwierdziły mnie w przekonaniu, że porażka Włochów z Argentyną była spowodowana kapitalną formą zawodników z Ameryki Południowej. Italia pokazała dzisiaj, że nadal liczy się w walce o podium.

Bułgarzy grają przeciętnie. Widać, że Trener Stoytchev musi jeszcze z tymi chłopakami popracować. Materiał na zespół jest, ale to nie jest jeszcze ich czas. Tsvetan Sokolov prezentuje się całkiem nieźle, ale sam spotkania z dobrze przygotowanymi Włochami nie wygra.

Argentyna (+1.5 Sets Handicap) @ 1.42 Unibet ✅

Argentyna jest w niesamowitym gazie i nie sądze, żeby chcieli jutro kalkulować. Dlaczego ? Porażka może im tylko zaszkodzić. Kolejne zwycięstwo jeszcze bardziej ich podbuduje. Widać, że Trener Weber wie co robi i stworzył młody, perspektywiczny zespół, który potrafi bardzo dobrze grać w siatkówkę. A bedzie grać jeszcze lepiej. Facundo Conte i Luciano De Cecco rewelacja. Facundo zachowuje się na parkiecie jakby grał na najwyższym poziomie co najmniej od 10 lat.

Na temat Polaków nie będę się wypowiadał, bo dzisiaj po prostu zagrali beznadziejnie i mógłbym niektórych słów potem żałować.

Zwycięstwa Argentyny nie typuję tylko dlatego, że będę to spotkanie oglądać na żywo i będę kibicował Polakom. Warto jednak grać na młody zespół, który już poważnie namieszał w tej edycji LŚ.

Warto zwrócić uwagę na jak na razie beznadziejną postawę arbitrów. Sporo błędów i niepotrzebnych spięć pod siatką.

zdzicho 155

zdzicho

Użytkownik
Króciutko, bo zaraz idę do spania ;)

Brazylia @ 1.72 Unibet

Rosjanie są znani z tego, że w mało ważnych spotkaniach lubią sobie odpuścić. Nie wiem czy tak będzie jutro, ale wolę nie ryzykować. Brazylia zazwyczaj gra uczciwie. Ostatnio pokpili sprawę na MŚ we Włoszech, ale to był ewidentnie protest przeciwko takiemu tworzeniu &quot;drabinki&quot;.

Publiczność będzie kibicować Brazylijczykom. W bardzo dobrej formie jest Giba, który napędza swój zespół. Mam nadzieję, że poprowadzi swoich kolegów do zwycięstwa.

[/u][/i]
Napisałeś że Rosjanie w mało ważnych spotkaniach Rosjanie lubią odpuścić, a przecież o ile się nie mylę to jeśli ugrają dziś 2 sety to mają w grupie 1 miejsce.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom