>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Odmłodzony skład Polaków nie jest w stanie walczyć o półfinał, a szanse na zwycięstwo moim zdaniem mają tylko z Argentyńczykami . Bułgarzy wygrali z Rosją tylko czystą grą na parkiecie i nikt nie musiał im pomagać. Takie jest moje zdanie.
No to widać meczu nie oglądałeś ;)
1 i 3 set wręcz zmiażdzyli Bułgarów, grali swoje poprostu stąd ich wygrane do 14 i 13 w tych setach.
2 set mieli prowadzenie 14-6 bodajże i nagle Mikhaylov na pojedynczym bloku wali w out czy też banalne błędy w przyjęciu, nieporozumienie ze środkowymi. Wszystko by rywale ich doszli. Identycznie w secie 4. Dodam, że Bułgarom starczał ten 1pkt czyli doprowadzenie do 5 seta.
Można też rzucić okiem w statystyki. Bułgarzy atakiem zdobyli 47pkt, dodatkowo od Rosjan w bonusie dostali 33...
Śmiem twierdzić, że było zupełnie inaczej niż Ty mówisz. Bo przegrać seta z 14-6, a potem 4 seta bodaj z 11-5 przy tak grających zawodnikach w secie 1 i 3 to jednak coś nie pasuje. W tie breaku również pewna i bezapelacyjna wygrana. Owszem nie było takiego szwindlu jak podczas MŚ we Włoszech i uśmieszków pod siatką, ale wg mnie pomocna dłoń była.
Oto kompletne statystyki tego meczu -&gt; http://www.fivb.org/vis_web/volley/WL2011/pdf/P2-091.pdf
Ponadto Bułgarzy grali słabo tegoroczną edycje LŚ. Ale na uznanie i tak zasługują Nikolov i Kaziyski za to, że co roku po cięzkim sezonie w SerieA znajdują chęć i motywacje by pograć na kadrze.
Uderzam tutaj trochę w stonę Wlazłego i Winiara:p Z nimi nasza kadra byłaby znacznie silniejsza. Bo brakuje nam ich ewidentnie. Mamy problem z atakującym. Bartman się zacina, a Jarosz jak to Jarosz... w kadrze jest bo nie ma kogo powołać poprostu. No i zastanawiam się kiedy wkońcu Bąkiewicz zrezygnuje, wieczny rezerwowy. W tym sezonie nie daje nic zespołowi kompletnie. Nawet zmiany na zagrywke nie wychodzą mu. Wchodzi i zagrywa plasowaną zagrywke, a zdarza się, że idzie jeszcze 3metry w out.
Co do jutrzejszego meczu z Polakami to Nasi mają szanse. Nie trzeba mówić, że z Bułgarami grać potrafimy, ME w Turcji tj półfinał i 3:0 dla Nas, czy też MŚ w Japonii i także starcie w półfinale, które wygraliśmy.
Klucz do sukcesu to przede wszystkim dobra gra Bartmana w ataku. Jeżeli się nie zatnie od początku, to dołączy do niego Kurek i być może Kubiak to źle być nie musi. No i musimy pokąsać troche środkiem. No i my mamy Igłę na libero. :cool:
Jednak w typowaniu tego meczu się powstrzymuje. Wierze w Biało- Czerwonych jak przed każdym meczem ;)
Co do typów to Ameryki nie odkryję, jeżeli powiem, że stawiam na Rosję w meczu z USA. Wszystkie argumenty w zasadziei już powyżej napisane. Przewiduję 3-0, 3-1 dla Ruskich.
:siata:ROSJA - USA
Typ : Rosja -1,5seta @ 1,71 Pinnacle ✅3:1
Ponadto w kontekście całego turnieju tak sobię prognozuję, że Rosja znajdzie się w finale. Liczę po cichu, że wkońcu postawią tą kropkę nad i i wygraja jakiś turniej. Bo zawsze czegoś im brakuje w ostatnim momencie. Albo zdobywają brąz albo srebro. Moze wkońcu pora na złoto ? Bo przecież obecna Brazylia to wcale nie taki hegemon jak pare lat wstecz jakkolwiek dziwnie to brzmi.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Nie ma co myśleć o Winiarskim i Wlazłym. Prezentują wysoki poziom, ale zbyt często mają problemy z kontuzjami. Przyjadą na mecze LŚ, następnie mistrzostwa, a dalej cały sezon słaby z powodu urazów i przeciążenia. Z jutrzejszych meczów niespodzianka jest najbardziej prawdopodobna w meczu Polaków z Bułgarią. Polacy mają dobry bilans z Bułgarią, ale zaczyna się on chyba odwracać na korzyść Bułgarii. Ostatnie dwa mecze z tym przeciwnikiem to przegrane 1:3 i 0:3. Ogólnie standardowa sytuacja z Polakami, czyli niewiadomo jak zagrają. Czy wytrzymają presję?
W meczu Włochy - Argentyna według mnie powinni wygrać Włosi. Ciężko mi znaleźć element, w którym Argentyna może zdominować przeciwnika. Dobra forma jest albo jej nie ma, a umiejętności są po stronie Włochów. Berutto pokazał już z Monzie, że z takich graczy jakich ma obecnie może zbudować bardzo solidny zespół.
Do Włochów można dodać wygraną Rosjan z USA. Oba zespoły z podobnymi atutami, czyli zagrywka, blok i siła w ataku, ale wszystko lepsze po stronie Rosjan. Stanley i Priddy są doskonale znani Rosjanom. Nawet 1. dzień turnieju i wczesna pora meczu przemawia bardziej za Rosją.

Rosja + Włochy 4/10 1,82 Expekt⛔
Rosja - USA 3:1
Włochy - Argentyna 1:3

S 42

szuwi1

Użytkownik
Może być przydatne, Wladimir Nikołow nie zagra z Polską z powodu kontuzji barku - za Przeglądem Sportowym.

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Liga światowa siatkarzy 2011 Final Eight​

Typy na dziś​

vs

Polska - Bułgaria (W Polsce) 20.00
Totals - suma punktów
Typ: Więcej niż 185,5
Kurs 1.95✅
207 Pkt
Stawka 100j
Wygrana 195j

✅95j
Dzisiaj o dwudziestej w hali Ergo Arena, mieszczącej się na granicy Gdańska i Sopotu, zainaugurują swoje rozgrywki w Lidze Światowej reprezentanci Polski. Pierwszy ich rywal to ekipa Bułgarii. Rola gospodarza turnieju powinna zdopingować naszych. W końcu tak żywiołowo reagującej publiczności mogą nam pozazdrościć prawie wszystkie ekipy na świecie. Nie trafiliśmy do trudnej grupy. Oprócz Bułgarów są tam jeszcze Argentyńczycy i Włosi. Ale to też nie jest łatwa grupa. Polska jako gospodarz miała zapewniony udział w łatwiejszej grupie no i ona jest łatwiejsza od drugiej ale jest też bardzo wyrównana z tą różnicą że drożyny w drugiej rundzie są o 1dną lub nawet 2 klasy lepsze. Nasza grupa jest wyrównana ale ma mniejszy poziom sportowy . Z tego że jest to grupa wyrównana ciężko o jakiś faworytów bo tu każdy może wygrać z każdym. Ja osobiście jestem ciekaw jak zaprezentuje się ekipa Argentyny bo do nie dawna był to outsider drożyna budowana od kilku lat w końcu jakiś sukces ciekaw jestem czy coś tu ugra czy wygra chociaż 1 mecz. Mają na to szanse na pewno mają szanse na urywanie setów rywalom na to będę liczył. Ja osobiście zarówno w tym meczu otwarcia jak i całym Final Eight spodziewam się po biało-czerwonych nie zbyt wiele i nie pompuje to balonika o półfinale. Uważam że ta reprezentacja nie potrafi grać kilku meczy w tak krótkim czasie na dobrym, równy, poziomie oni grają raz lepiej raz gorzej a w final eight to gorzej nie może się pojawiać bo tu każda niedyspozycja będzie wykorzystana. POL i BUL są dosyć porównywalnymi ekipami. Co prawda my nie gramy w najlepszym zestawieniu, ale za to Bułgarzy nie są w najwyższej formie i dzięki temu myślę, że ani w jedną ani w druga stronę przepaści, jeśli chodzi o grę, nie ma. Na boisku tego wieczora zobaczymy co najmniej jeden interesujący pojedynek indywidualny. Naprzeciw siebie, po przeciwnych stronach siatki staną przyjmujący Bartosz Kurek i Matej Kaziyski. Przez długi czas, zdarza się to nawet teraz, Bartek był nazywany &quot;polskim Matejem&quot;. W tej edycji to nasz zawodnik, według mnie, prezentuje się lepiej. Być może jutro pokaże, że jest od Bułgara, przynajmniej tego wieczora, graczem lepszym i w końcu przestaną go porównywać, czego nasz młody lewoskrzydłowy nie lubi, do Kaziyskiego? Ja osobiście bardzo bym chciał, bo jeśli jutro Kurek zagra lepiej od Mateja to jest spora szansa, że to biało-czerwoni wygrają mecz. &quot;Kuraś&quot; jest prawdziwym liderem naszej drużyny w tej edycji Ligi Światowej i od jego gry zależy naprawdę bardzo wiele. Moim zdaniem mecz będzie zacięty i myślę że spokojnie 4 sety powinny paść jeżeli będzie 3-0 dla którejś ze stron to bardzo się zdziwię. Ja liczę na przynajmniej 4 wyrównane punktowo sety a może nawet i tiebreak. Mecz o 20.00 zaraz idę oglądać Rosję dlatego ta analiza na szybko i nie zagłębiam się tu w wynik rundy zasadniczej obu ekip bo te znają wszyscy a faza finałowa pokaże na pewno inne teamy czy lepsze nie wiem zobaczymy na pewno poziom sportowy wszystkich ekip jest taki że tu nie spodziewam się jakiś pogromów i te kursy na pierwszą kolejkę są według mnie zaniżone ja spodziewam się wyrównanych meczy w których faworyci powinni stracić po 1dnym secie. Wczoraj zastanawiał mnie typy na over punktowy Włochów i Rosjan to również proponuje rozważyć przy ewentualnym typie na dziś kursy zachęcają. Własnie widzę że nie zagra Niokolov to doza strata po stronie Bułgarów ale to nie zmienia mojego typu. Zobaczymy jak zaczną Polacy myślę że nie tak jak LŚ czyli 3-0 z USA. Sedze że Bułgarzy również chcą wyjść z grupy a to dla nich ważny mecz w kontekście wyjścia bo do awansu liczyć powinni się też Włosi.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 30

betclic_expert

Użytkownik
Z wypiekami na twarzach tysiące, jeśli nie miliony Polaków, ale nie tylko, na całym świecie oczekuje na dzień, w którym rozpocznie się wreszcie finałowy turniej siatkarskiej Ligi Światowej. Dla przypomnienia dodam, że impreza odbędzie się w dniach 6-10 lipca w gdańskiej Ergo Arenie.

Rywalami polskich siatkarzy będą w grupie E Włosi, Argentyńczycy i Bułgarzy. W drugiej grupie - F mistrzowie świata, a zarazem ekipa broniąca trofeum, Brazylia o ścisły finał i medale walczyć będzie z Rosją, USA i Kubą. Biało-Czerwoni nie musieli za wszelką cenę bić się o wyniki w fazie eliminacyjnej, gdyż bez względu na rozstrzygnięcia w spotkaniach z Brazylią, USA i Portoryko udział w turnieju finałowym Ligi Światowej mieli zapewniony. Pierwszy dzień siatkarskich zmagań w finale LŚ rozpocznie się o godz. 11.00 od meczu Rosji z Amerykanami. Na zakończenie dnia Polacy spotkają się z Bułgarami.

Oprócz niewątpliwych emocji związanych ze śledzeniem poczynań Polaków oraz pozostałych drużyn, można wykorzystać także swoje przewidywania oraz sportową wiedzę i wygrać niebagatelne kwoty. A to za sprawą serwisu Betclic oczywiście. Przygotowaliśmy dla Was bowiem szczególnie bogatą, jak na wydarzenia siatkarskie, ofertę. Oprócz zakładów na zwycięzcę całego meczu, możecie także już dziś postawić na zwycięzcę pierwszego seta, sumę punktów, czy handicap setowy. Kursy także są niczego sobie. Dla przykłądu, łączny kurs na wygrane faworytów meczów pierwszego dnia turnieju w Trójmieście wynosi ponad 3,20, co przy zaledwie czterech meczach w siatkówkę jest bardzo atrakcyjną ofertą.

Zobacz pełną ofertę na Betclic.com

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
Brazylijczycy po raz kolejny udowodnili że są mistrzami. Mimo takiej słabej dyspozycji potrafili wyciągnąć z 0-2 na 3-2 broniąc przy tym 6 piłek meczowych w 4 secie ???? . Kubańczycy jednak nie potrafią zachować zimnej krwi, myślę że po tym meczu ich pewność siebie została bardzo mocno naruszona, co może spowodować że już nie zdołają powalczyć z Rosją i odpadną z turnieju.

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Na razie tak jak się spodziewałem mecze zacięte i wyrównane po Amerykanach było widać zmęczenie spowodowane zmianą czasu swoją drogą powinni przegrać 3-0 ale sędzia pomógł im i wygrali pierwszego seta. Brazylia zgodnie z planem wygrała ale sensacja wisiała na włosku szkoda że Kubańczycy nie wykorzystali 4 seta wygrali by 3-1 i rywalizacja nabrała by rumieńców. Trochę irytuje mnie ta Brazylia już kilka lat bo cały czas widzę że już przegrali a oni jakimś niewiarygodnym szczęściem wygrywają piłki sety, mecze. Trochę mnie już to nudzi. Ktoś powie że właśnie po tym poznaje się mistrzów ale ja już tych mistrzów chcę innych trochę mnie to nudzi i denerwuje!!!​

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Brazylijczycy po raz kolejny udowodnili że są mistrzami. Mimo takiej słabej dyspozycji potrafili wyciągnąć z 0-2 na 3-2 broniąc przy tym 6 piłek meczowych w 4 secie ???? . Kubańczycy jednak nie potrafią zachować zimnej krwi, myślę że po tym meczu ich pewność siebie została bardzo mocno naruszona, co może spowodować że już nie zdołają powalczyć z Rosją i odpadną z turnieju.
Są mistrzami bo Kuba w decydującym momencie nie potrafiła skończyć piłki? Brazylia z taką grą może bardzo szybko pożegnać się turniejem , z Rosją już coś takiego nie przejdzie.
Kuba +1.5 seta izzi ✅ , mam nadzieje że ktoś skorzystał ;)
Włosi za chwile zaczynają , napisałbym coś ale już chyba trochę za późno :? , w każdym razie innej możliwości niż pewny win Italii nie widzę , Argentyna jest w tym roku wyjątkowo mocna ale cienko widzę każdą drużynę która będzie grała z Włochami w tym roku , drużyna zrobiła ogromny postęp. Wywalenie starych wyjadaczy wyszło Włochom na dobre i są teraz niebywale mocni , dla mnie to główny faworyt tej imprezy.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Polska-1,5seta kurs 2,06

Postanowiłem zagrać patriotycznie. Pojawiają opinie że nasi nie wytrzymają presji w tym meczu. Ja uważam inaczej. To jest pierwszy mecz który jeszcze niczego nie przekreśli i nie zagwarantuje, wiec głowa nie powinna naszym aż tak bardzo przeszkadzać. Inaczej by to wyglądało gdyby to był mecz ostatniej szansy, wtedy psycha mogłaby bardzo negatywnie wpłynąć. Bułgarzy spisują się słabo i gdyby nie Rosja to na finały przyjechała by Serbia(też słabiutka w tym roku). Generalnie z Bułgarami gra nam się dobrze. Licze że dziś chłopaki zagrają dobry mecz, kibice pomogą i zainkasujemy 3pkt

komos84 182

komos84

Użytkownik
Zastanawia mnie ten optymizm grania na Polskę dzisiaj. Wg mnie Bułgarzy mają bardziej doświadczony zespół niż Polska, która została przebudowana podczas tegorocznej LŚ.
Z Bułgarią h2h w ostatnich latach mamy przyzwoite. Tyle, że dzisiaj wyjdzie na parkiet w Gdańsku zupełnie inny zespół niż choćby podczas zeszłorocznych MŚ (gdzie przegraliśmy 0-3 bez mydła). Zastanawiam się jak polscy siatkarze poradzą sobie z ciśnieniem jakie związane jest z ich występem przed własną publicznością. Jeżeli zagramy podobnie jak z Brazylią w spodku to wygrana Bułgarów jest wielce prawdopodobna. Kursy jakie dali bukmacherzy na ten mecz mnie powaliły. Sądziłem, że będą oscylować w okolicach 1.7-1.9 więc jestem miło zaskoczony. Buki chyba sugerowały się tym, że wyszedł nam 1 mecz z USA u siebie i jeden w Stanach, poza tym przyzwoite występy z Brazylią w Ameryce PŁD bo zdeklasowanie Portoryko na nikim nie powinno robić wrażenia. Kurs 2.6 jaki można obecnie złapać w większości netowych mi pasuje. Wg mnie mecz będzie o wiele bardziej wyrównany niż sugerują to kursy.
Bulgaria win, 2.6

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Komos muszę się z tobą zgodzić też nie wiem skąd aż taka fala gry na Polskę jak pokazują dzisiejsze mecze słabeuszy nie ma mecze są wyrównane. Bułgaria oczywiście powalczy może i wygra. Jasne że można próbować na byłgarie grać ale według mnie to 4 wyrównane sety muszą paść dlatego ja uważam że linia 185pkt jest do przejścia. Jedyne co mnie martwi to to że nie wiem czego się po Polakach spodziewać bo może być po 3-0 do przodu albo w plecy. To taka drożyna nie ma stabilizacji. Do tego dodam że my nie potrafimy walczyć jak już przegrywamy to koniec przynajmniej w tej edycji LŚ. No może oprócz jednego meczu z Brazylią ale do zw w całym meczu było bardzo daleko.​

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Zastanawia mnie ten optymizm grania na Polskę dzisiaj. Wg mnie Bułgarzy mają bardziej doświadczony zespół niż Polska, która została przebudowana podczas tegorocznej LŚ. Z Bułgarią h2h w ostatnich latach mamy przyzwoite. Tyle, że dzisiaj wyjdzie na parkiet w Gdańsku zupełnie inny zespół niż choćby podczas zeszłorocznych MŚ (gdzie przegraliśmy 0-3 bez mydła). Zastanawiam się jak polscy siatkarze poradzą sobie z ciśnieniem jakie związane jest z ich występem przed własną publicznością. Jeżeli zagramy podobnie jak z Brazylią w spodku to wygrana Bułgarów jest wielce prawdopodobna. Kursy jakie dali bukmacherzy na ten mecz mnie powaliły. Sądziłem, że będą oscylować w okolicach 1.7-1.9 więc jestem miło zaskoczony
1. Bułgarzy mają bardziej doświadczony team, w końcu dziwne byłoby gdyby nei mieli skoro od lat grają prawie identycznym składem zaś nasz jest całkiem nowy w tym roku.
2. Rok temu grały nasze &quot;gwiazdy&quot;, wcześniej dostając łomot od Brazylii 0-3. Grali całkowice bez wiary w jakikolwiek sukces. Branie pod uwagę wyników z przed roku na dodatek gdzie skąłd Polaków był całkowicie inny to..
3. To że mamy lepsze h2h dla mnie nic nie znaczy.
4. Przed własną publicznością już występowali 6 razy w fazie interkontynetnalej LŚ...
5. Z Brazylią to my notorycznie przegrywamy od lat, ja to nazywam &quot;syndromem brazylijskim&quot;.. Nie ważne jaki skład gra a wynik i tak jest zawsze ten sam(nie biorę pod uwagę &quot;meczy towarzyskich&quot;...)
Nie brałbym pod uwagę naszych porażek z Brazylią jeśli miałbym typować mecze przeciwko np. Bułgarom.
PS.
Od siebie dodam że w tej LŚ Bułgaria CAŁY CZAS gra taką padakę, że przy grze naszych którzy raz zagrają dobrze raz beznadziejnie i tak to Polacy prezentują się o wielee lepiej. Bułgaria może się poszczycić raptem 2 (!) wygranymi w tej LŚ z jako takim przeciwnikiem (Niemcami)... Polacy za to z Amerykanami 2 mecze wygrali a z Brazylią to już inna bajka... Poziomu Niemców do USA nie będę porównywał...

duda 380

duda

Użytkownik
Polska drużyna jest bardzo nieprzewidywalna, mogą zagrać genialnie, a mogą też ponieść srogą porażkę. Bardziej skłaniałbym się za opcją numer 2, Bułgarzy to bardzo mocny zespół, mimo iż ostatnio nie są w najwyższej formie, jednak Polacy też nie zachwycają, do tego dochodzi napięcie podczas meczu przed własną publicznością. Myślę że warto zaryzykować postawić czystą 2.
No niestety, a może na szczęście, Polska wygrała, a sam mecz...szkoda gadać.

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Tadzin nie chodziło mi o mecze z przed sezonu czy kiedy ty mówisz chodziło mi tylko i wyłącznie o ten sezon LŚ. Mecz był bardzo wyrównany sprawdziło się wszystko co mówiłem jak i również to że Polska to nieprzewidywalna zupełnie ekipa to co zrobili w tie braku albo 3 secie woła o pomstę do nieba!!! Mówiłem że Bułgarzy nie odpuszczą i mogli spokojnie ten mecz wygrać każdy wynik był możliwy. Za dozo tu patriotów w bukmacherce nie ma miejsca na sentymenty trzeba realnie myśleć. Ja wolałem nie grać dzisiejszych meczy tych wcześniejszych właśnie po to by zobaczyć jakie jest poziom jakie wyniki i można zobaczyć że wszystkie drożyny w grupach są wyrównane albo prawie wyrównane i jutro pewnie też będzie wiele setów i mecze będą dramatyczne nie ma co się napalać na faworytów bo różne mogą być wyniki.​

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Naderwanie mięśnia dwugłowego łydki - taką diagnozę wydał sztab Reprezentacji Polski - w sprawie kontuzji atakującego Zbigniewa Bartmana. Wiadome już jest, że Zbyszek nie zagra już w tegorocznej edycji Ligi Światowej. W jego miejsce zagra Jakub Jarosz lub doświadczony Piotr Gruszka, który został włączony do szerokiej kadry prowadzonej przez Andreę Anastasiego.

yvel 19

yvel

Użytkownik
@Up Sam mecz szkoda gadać? Pod jakim względem? Moim zdaniem w pierwszym secie zniszczyliśmy Bułgarów pod każdym względem: atak, blok, zagrywka i obrona na naszą korzyść. Drugie seta przegraliśmy na własne życzenie. Trzeci set to beznadziejna gra Polaków, czwartego obejrzałem tylko połowę bo Cyfrowy Polsat mi nie wytrzymał i przestał odbierać pod naporem wiatru i deszczu ???? Piąty set to 11:4 dla Polski, a po tej nieszczęsnej kontuzji Bartmana zrobiło się 12:12 ???? W sumie to nie wiem co na boisku robił Jarosz bodajże w trzecim jak i w piątym secie &quot;grał&quot; tylko, że w trzecim nie dostał chyba nawet piłki do ataku po tym jak wszedł a jeżeli dostał, bo nie pamiętam to na pewno w aut ją posłał, natomiast w tie-breaku równie dobrze mogło by go nie być i tak samo by się mecz zakończył. Ja bym chętnie zobaczył Piotra Gruszkę, może on coś by wniósł do kadry, w końcu jest doświadczonym graczem.
Robi się ciekawie w naszej grupie. Włosi muszą jutro z nami wygrać i to najlepiej 3:0/3:1 po dzisiejszej porażce z Argentyną, która byłą wielką niewiadomą (ciekawe ilu się wyłożyło na tym meczu ;]) Ja tego meczu nie oglądałem, dlatego chętnie przeczytałbym jakąś dłuższą analizę.
Bardzo szkoda mi Kubańczyków, wygrywali 2:0, żeby przegrać 2:3 przy czym zmarnować 6 piłek meczowych bodajże w 4 secie. Na dodatek jutro czeka ich jeszcze trudniejszy mecz z Rosją, która dzisiaj pewnie pokonała USA 3:1. Amerykanie wystrzelali się w pierwszym secie i tylko na tyle było ich stać. Rosjanie fajnie potrafią przewidywać jak nikt inny chyba ataki drużyny przeciwnej. Chociaż przy &quot;rozgrywającym&quot; jankesów to nie trudne ???? Co ciekawe żaden mecz nie zakończył się wynikiem 3:0, może jutro : ????
Jutro znowu ciekawy dzień nas czeka ;) Pokusiłbym się o jakieś typy może.
Kuba - Rosja ⛔ Sympatia nie popłaca ????
Tutaj raczej tylko z sympatii do tej drużyny.
Argentyna - Bułgaria ✅
Nawet można by spróbować -1,5 seta
USA - Brazylia ✅
Brazylia powinna wpaść w trans po pierwszym meczu z Kubą ????
Polska - Włochy ✅✅
Tutaj przede wszystkim dlatego, że Polskę ogromnie fizycznie kosztował mecz z Bułgarią, Kurek to już ledwo co zipał. Bartman wypada z gry, za niego pewnie niestety Jarosz, a Żygadło nie rozgrywa tylko wystawia jak przez całą Ligę Światową ;] Czasami pośle piłkę do Nowakowskiego, który kończy chyba z 80% piłek, ale jego to nie przekonuje i dalej katuje skrzydła. A swoją drogą dzisiaj nam się Bąkiewicz pokazał z dobrej strony (chodzi o przyjęcie, grał tylko kilka piłek, ale dobre i to).

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Szkoda Zbyszka, bo pokazał swoim dzisiejszym występem, co to znaczy zaangażowanie i gra do końca. Jarosz to nie jest to samo, i jeżeli miałbym typować zagrałbym Włochów.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
@Up Sam mecz szkoda gadać? Pod jakim względem? Moim zdaniem w pierwszym secie zniszczyliśmy Bułgarów pod każdym względem: atak, blok, zagrywka i obrona na naszą korzyść. Drugie seta przegraliśmy na własne życzenie.
Dokładnie to samo miałem pisać. Mecz do samego końca trzymał w napięciu, żadna z drużyn nie poddała się łatwo i walczyła do ostatniej piłki. Co prawda, niekiedy sami stwarzaliśmy sobie problemy, jednak na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Dzisiejsze wejście Jarosza na plac gry to była jedna wielka pomyłka. Nie mógł skończyć praktycznie żadnej piłki, a i przyjęcie pozostawiało wiele do życzenia. Miejmy nadzieję, że albo rzeczywiście ten zawodnik się poprawi, albo trzeba trzymać kciuki za innego, który zastąpi miejsce świetnie spisującego się do tej pory Bartmana.

G 33

green-black

Użytkownik
Coś czuję, że jutro przy takiej grze Włosi nie dadzą Nam żadnych szans. Przecież oprócz Bartmana i Kurka nie ma kogoś kto by wziął na siebie ciężar gry (co było widać w końcówce piątego seta, gdy kontuzję złapał Bartman a Kurek miał problemy ze skończeniem ataku). Jutro raczej nie ma co liczyć na występ Zbyszka (kontuzja wyglądała dość poważnie), a Nasi pozostali gracze psychicznie chyba nie wytrzymują presji. Włosi dzisiaj zawiedli, choć trzeba przyznać że głównym problemem była dobra (jeśli nie bardzo dobra gra De Cecco). Chłopak świetnie rozrzucał grę i to totalnie zgubiło Włochów, były duże problemy na bloku, bo Argentyńczycy grali praktycznie każdą strefą ataku. A niestety Żygadło dzisiaj pokazywał, że raczej średnio mu idzie prowadzenie gry. Praktycznie tylko Kurek i Bartman, mało gry ze środkowymi itp. Nie wiem czemu tak grał, bo przyjęcie było niezłe. Myślę, że to może być za mało na graczy z Italii, bo oni mają dużo mocniejszą zagrywkę i mogą Nas trochę pogonić w tym elemencie. Poza tym dzisiejszy mecz Polaków to ponad 2,5h gry więc zmęczenie też może sięna nich odbić. Dobrze, że ten mecz tak się skończył bo chociaż powinny być lepsze kursy na Włochów. Pozdrawiam !

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
adzin nie chodziło mi o mecze z przed sezonu czy kiedy ty mówisz chodziło mi tylko i wyłącznie o ten sezon LŚ.
Ja nie cytowałem Ciebie, to nie Twoja wypowiedz, nie wiem dlaczego przypisalo Twój nick.
Na unibecie jakies kursowe szalenstwo Argentyna po @2.4 a Włochy @2.. Według mnie ogromne błędy buka, kto widział mecze ten wie o co chodzi. Niestety nie mogę napisac jakiejś konkretniejszej analizy gdyż dość późno jest..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom