darius010
Forum VIP
Oj nie kozacz, bo dobitnie dałeś wszystkim do zrozumienia że nie znasz się na piłce... Bayern niezależnie od formy jest zawsze na AA lepszą drużyną, oczywiście zdarzają się wpadki ale Bayern to przede wszystkim zespół własnego boiska. I jeszcze Robben strzela karne 9/10 .Nie no dla mnie to jest po prostu kpina, nie dowierzam jak można się tak nie znać na piłce, mówię tu o tych co piszą że Chelsea zostanie pojechana przez Bayern i o bukach które wystawiły takie buki na Chelsea, ale w sumie to nie moja sprawa, pobierałem już 1 na SB z Barceloną, pobierałem x2 na CN z Barceloną, teraz pobiorę znów Chelsea, może nawet z handicapem i będę patrzył jak buki toną w długach... ale nie, zaraz.. zapomniałem że są idioci którzy postawią na Bayern! To się buki uratują i tym razem! Proszę państwa, czy ktoś z was śledzi poczynania Bayernu ? Owszem, jeżeli ta drużyna jest w formie to może zmiażdżyć, ale jeżeli jest bez formy to może zremisować 0-0 z Ausburgiem, proszę Was.. Bayern gra tak nie równo że aż strach pomyśleć, ma 3 świetne mecze i 3 słabe, a ten słaby trafi akurat na finał 19 maja. A Chelsea ? Widzę że są tu sami sezonowcy co dopiero pierwszy raz LM oglądają. Chelsea to po Barcelonie najrówniejsza drużyna ostatnich lat, już nie pamiętam kiedy nie wyszli z grupy LM, a policzę na palcach jednej ręki kiedy odpadali w 1/8 lub 1/4. Owszem, w tym roku grają nie co słabiej, ale proszę was.. za miesiąc to może być stara dobra Chelsea która bawarczyków po prostu zgniecie. To jest niedorzeczność wystawienie takiego kursu na finał LM, Chelsea została potraktowana jak Apoel, ale to się zemści na bukach. Nie wiem w czym Bayern jest lepszy, nie jest w stanie nawet pokonać Borrusi, że niby Bayern skupia się na ważnych meczach ? Widzę jak się skupił na Dortmund, szczególnie Robben, pudłując z 1 metra wcześniej nie strzelając karnego. Dla mnie Bayern jest o klasę gorszy, w dodatku nie jest w dużo lepszej formie, taka drużyna a mistrzostwa niemiec nie potrafi zdobyć ? powodzenia w graniu 1,70 kursu w finale LM. KPINA!!
Borussia to jest temat na odrębną dyskusję. W LM zaliczyli falstart ale umówmy się gdyby grali tak jak w BL to może to oni czekali by na finał. Bayern z nimi przegrał, głównie dlatego że BVB ma naprawdę klasowych obrońców, grających półkę wyżej niż defensorzy Bawarczyków. Taki Mats Hummels jest wart pewnie ze 30 mln €, a zainteresowanie nim wyrażają od Bayernu, po United do Barcelony. Wiec niech nikt nie mówi, że BVB to rywal nie godny wygrywania z Bayernem. Michael Zorc dyrektor sportowy BVB to człowiek, którym spłacił miliardowe zadłużenie i uratował Borussie przed bankructwem w 7 lat, Reinhard Rauball prezes BVB to również przewodniczący Bundesligi, facet który doprowadził finanse BL do poziomu jakie prezentują amerykańskie rozgrywki NBA, NFL etc. Obaj zgodnie mówią, że do 2016 zdobędą puchar europy, a ambicje transferowe jakie dzisiaj przejawiają zdają się to potwierdzać (Reus, Bittencourt już są, głośno mówi się o Dzeko i Hajnalu, czy Berbatovie, transfermarkt. de potwierdza jeszcze więcej nazwisk). Mówiąc o Borussii mówimy o klubie sportowym z wielką przeszłością i jeszcze większą przyszłością.
Co do finału, to Bayern zdominuje Chelsea bo Jupp Heynckes preferuje taki styl gry, różnica w porównaniu do Barcelony jest taka, że jak Bawarczycy nie podejdą to będą kopać z dystansu. Jedyna szanse dla anglików to kontry, bo Bayern dając sobie rade z Realem, da rade i z Chelsea. Ciekawe na ile autobus tutaj wystarczy, wbrew pozorom może to Chelsea wiele dać, bo jednak Petr Cech potrafi wyjmować wszystko. Ja jako kibic Chelsea daje 60/40 % dla Niemców, balonik jaki napompują niemieckie media trochę faworyzuje Bayern.
Jako ciekawostka mogę dodać, że Allianz Arena świeci się we wszystkich odcieniach: białego, niebieskiego i czerwonego. Na czas finału, zapewne czerwono-niebieska.