wisla9110 Gdzieś coś biję jakiś dzwoń ale prawda jest trochę inna. Media maja dość ograniczoną wiedze. Pozwolę się odnieść bo trochę rzecz wygląda inaczej. Jedna pełna zgoda - Unia Tarnów jest na OIOM.
Tarnów od lat zmierzał do tej drugiej ligi i od 2012 cel został osiągnięty.
Prezydent Tarnowa nie pojawia w Tarnowie od początku kadencji. Jako przedstawiciel PO bojkotuję
żużel pewnie w dużej mierze traktując go jako zagrywki polityczne przeciwko GA czyli spółce Skarbu Państwa. (tu wywiad i pół cytat prezydenta "Niech Azoty wybudują stadion) wiec jego obecności nigdy nie było a dla porównania dodam, że 6 ligowi kopacze dostali więcej dotacji niż Unia żużlowa. Zresztą od lat z magistratu piniędzy dla Unii nie ma i dopóki rządzi on to nie będzie. Co więcej miasto nie rezygnuję z dzierżawy za stadion i dla śmiechu miesięcznie są to kwoty wyższe niż roczna dotacja z miasta
. To jest temat polityki i jak dla mnie nie ma nic do meczu
Z prezydentem czy bez marazm był i jest i nie ma wpływu na handicap
2 Grupa Azoty nie przykręciła kurka w trakcie sezonu. Zresztą azoty nigdy nie zwiększały bądź zmieszały kwot na sponsoring. Wysokość sponsoringu ustalana jest przed sezonem i wypłacana w transzach. I w tym przypadku pojawiło się jedno ale bo w tym sezonie po raz 1 azoty przez zmianę w zarządzie budżet ustaliła w styczniu. Stąd ryzyko mamei prezesa aby budować skład na podobnej kwocie od azotów w sezonie ubiegłym. Jak się okazowo w styczniu azoty zaproponowały dużo mniej (kwotę zostawię dla siebie) przez co ofiarą padł Paweł Miesiąc Więc nie ma tu kręcenia kurka w trakcie sezonu po prostu kasa była mniejsza.
Sprawa Stranieri już jest inna Tungate i Puk nie są opłacani z kasy klubu tzn są ale w małej liczbie. Rohan i Niels są pod skrzydłami prywatnego sponsora i dlatego Tarnów jeszcze ma kogo do składu wystawić. I właśnie Ci stranieri za Unie będą umierać wiesz dlaczego? Bo dla nich to kasa i są w takiej pozycji, uprzywilejowanej ze te punkty są im płacone. Więc może zarząd a raczej jedna osoba nie robi dużo ale pozyskało sponsorów na oboco.
Wywiady z trenerami to sobie możesz włożyc miedzy bajki sztuka dyplomacji i nic więcej. Za miesiącem nikt nie tęskni bo jest on nie realny finansowo obecnie i jaki żal? ROhan robi co może Puk jest po kontuzji o czym my mówimy? To konsekwencja pójścia Va bank prezesa w listopadzie 2020. Gdyby czekał na azoty nie kopiłby nikogo nie czekał wiec poszedł na zakupy ze stara karta debetowa..
Gdzie i kiedy ktoś mówił o odpuszczaniu sezonu? Sezon będzie dojechany tylko z marnym skutkiem. Na chwilę obecną nikt tak nie myśli. Bardziej pod uwagę jest brane to ze Unia w 2022 roku zniknie z mapy Polski ale ten sezon zostanie objechany. Nigdzie nie widziałem marudzenia zawodników na tor, zresztą tor w Tarnowie pamięta Golloba jest to taki beton ze pod koniec każdego sezonu z pod kół idą iskry. Nie mając pieniędzy a na to trzeba sporo (dospanie kilkunastu ton nawierzchni) nic z torem sie nie zrobi.I o jakich młodych mówisz? Gzyl Zieliński sprzętu nie mają wiec mogą sie objeżdżać na rowerach.
Gdy napisałeś tak -" pojawiły się opóźnienia z wypłatami" dales mi znac ze nie wiesz jak funkcjonuję klub z Tarnowa - tam wypłat nie ma tam są płatności po transzach z azotów wiec każdy czeka na transze i tyle, Mówił o tym Ljung i podawał że nie ma nic do tego bo w końcu pieniądze będą (wywiad z r 2020 początek sezonu). Z tym że w tym roku jest apogeum bo obecne długi pokrywają się z innymi sezonami np Obecnie spłacany jest Peter Pająk Kildemand a zanim kolejna kolejka.
I ja się z Tobą w pełni zgadzam że okręt tonie ale to nie znaczy, że kazy mecz będzie do 30. Stranieri jeżdżą na inny portfel Mroczka i Koza myślę że za punkty dostaną w po przelewie z Azotów. Zresztą info o silniku od Fleminga nie jest wyssane z palca.
Więc pod kątem bukmacherskim Twoje Unia wcale nie musi dostać do 35. I ja posłużę się przykładem meczu Ostrów - Gdańsk widzę pewna zależność
Arged Malesa Ostrów Wielkopolski: 49
9. Grzegorz Walasek (1,1*,3,2*,2) 9+2
10. Tomasz Gapiński (3,2,0,0) 5
11. Oliver Berntzon (3,3,3,2,0) 11
12. Daniel Kaczmarek ns
13. Nicolai Klindt (2,2,1,1,1) 7
14. Jakub Poczta (3,1,0) 4
15. Sebastian Szostak (2*,0,1*) 3+2
16. Patrick Hansen (1*,1,2*,3,3) 10+2
Zdunek Wybrzeże Gdańsk: 41
1. Krystian Pieszczek (W,3,1*,1) 5+1
2. Rasmus Jensen (0,1,2,3,D) 6
3. Jakub Jamróg (2,2,3,2*,2,3) 14+1
4. Michał Gruchalski (2,0) 2
5. Wiktor Kułakow (3,3,2*,1,3,1) 13+1
6. Alan Szczotka (1,0,0,0) 1
7. Amadeusz Szulist (0,0) 0
8. Lukas Fienhage (0) 0
Dwóch liderów + 2 na 5-6 pkt + brak U24 + brak juniorów.
Przełóżmy to na Tarnów zakładam, że PUk i ROhan jadą swoje 10-12 pkt Koza robi swoje 6-7 pkt Mroczka dokłada swoje złote 2-3 pkt Bober może coś uciuła i liczę że Poczta jest w juniorskim do objechania. To może Unia zakręcić się koło 38-39 punktów. Jak będzie zobaczymy ja obok takiego kursu obojętnie nie przejdę. Bo Ostrów to też nie jakis gigant. i zwróc uwagę ze w ostatnim czasie Klidnt jak i Oliwier jadą poniżej normy. Na co przykładem niech będzie 15 wyścig ostatniego mecvzu Walasek - Gapa. Mam nadzieje ze nie będzie dużego odskoku na początku bo może jak utrzyma się styk do 8-9 to będą taktyczne.
Jak bvędzie zobaczymy - w każdym razie życze powodzenia