cytat z dnia 27 grudnia 2019 17:30 przez neutralnyNie przekonuje mnie granie dzisiaj rezultatów w Eurolidze, mecze i kursy mogą dziś być bardzo podchwytliwe, więc czepiłem się czegoś innego. Spróbuję pograć ilość punktów jednej z drużyn, myślę że może to być na dzisiejszy wieczór ciekawa opcja.
Zenit - Crvena
Zenit poniżej 75.5 pkt. włącznie z dogrywką @2.28 Fortuna
Muszę spróbować taki typ, gdy kurs tak wysoki. Zarówno Zenit, jak i Crvena grają bardzo wolno. Serbów widziałem ostatnio w meczu z Olympiakosem i pozytywnie mnie zaskoczyli. Dziś jednak mecz innego typu. Jadą do dalekiej Rosji na spotkanie z dość niewygodnym, defensywnym rywalem. Myślę, że od początku żadna z drużyn nie będzie podkręcać tempa, uważam też, że Rosjanom może nie odpowiadać taka gra i końcowy rezultat może być zaskakujący. Gospodarze w których występuje nasz świetnie rokujący reprezentant Mateusz Ponitka we własnej hali rzucają średnio 71.71 PPG. Malutko, jak na mecze domowe. Przyjezdni w Eurolidze tracą średnio 75.4 pkt. na mecz. Dziś jednak grają z przedostatnią drużyną, która gra bardzo długie akcje, więc patrząc na specyfikę Crveny rywal pod nich. Spodziewam się underowego meczu, a jak mam typować drużynę, która zdobędzie mniej oczek to po tym, co widziałem w pojedynku Zvezdy z Olympiakosem stawiam na Zenit, tym bardziej, że linia na nich jest wyższa.
Fenerbahce - Valencia
Valencia powyżej 78.5 pkt. włącznie z dogrywką @2.28 Betclic
Nie stawiałbym Valencii w tym meczu na przegranej pozycji, jednak jak pisałem wyżej rezultatów nie tykam, dlatego spróbuję pograć ich over punktowy. Hiszpanie rzucają w tym sezonie euroligowym średnio 80.8 PPG i ogólnie ich mecze są dość szybkie, a gracze pokroju Coloma, czy Labeyrie zapewniają szybkie przejście z ataku do obrony, szczególnie ten drugi nie lubi długi trzymać piłki i zazwyczaj nie czeka, co zrobi rywal i przyspiesza wiele akcji, co skutkuje często wysokimi wynikami. Turcy ponownie pod formą, przegrywają wszystkie poważne mecze, ostatnie cztery potyczki w Europie to straty kolejno 84, 84,81 oraz 88 punktów, a rywale to niekoniecznie wielkie ekipy, bo tyle oczek potrafiły rzucić im
m.in. Bayern, Zenit, czy Alba i to wszystko w w Stambule. Valencia przewyższa chyba wszystkich wymienionych, a linia nawet poniżej 80, więc spróbuję.
Bayern - Żalgiris
Żalgiris poniżej 70.5 pkt. włącznie z dogrywką @2.31 Betclic
Monachijczycy trochę przeczą temu, co gra reszta przedstawicieli niemieckiej ligi w Europie i swoją grę zaczyna od obrony i to tym aspektem stara się wygrywać mecze. Zazwyczaj na słabszych rywali to w zupełności wystarcza i patrząc na mecz właśnie ze słabszymi rywalami statystyka straconych punktów wygląda naprawdę dobrze. Tylko 69 punktów rzucił Bayernowi Zenit, 63 Lyon, a 64 Milano, więc wygląda to nieźle i biorąc pod uwagę, że Żalgiris ma u siebie najmniej punktów trafionych z całej stawki to myślę, że przy takim kursie warto spróbować.
Barcelona - Olympiakos
Barcelona poniżej 88.5 pkt. włącznie z dogrywką @2.29 Betclic
No i ostatni typ trochę przeciwko faworytowi. Z tego co widziałem w meczach Barcy w tym sezonie to nie mają oni w zwyczaju gromić rywali 30 punktami, takie mecze można wymienić na palcach jednej ręki. Raczej łapią przewagę, później Pesic rotuje składem tak, aby minuty rozłożyły się na całą drużynę, a że kadra Hiszpanów jest bardzo silna i wyrównana to zazwyczaj nie ma znaczenia, która piątka jest na parkiecie, a przynajmniej nie z drużynami ze środka, czy dołu tabeli. Kolejna sprawa, która zwraca uwagę u Katalończyków. Tam nie ma, czy jest 5 minuta, 20, czy 38. Czy przegrywają, czy wysoko prowadzą. Defensywa cały czas pracuje, nie ma rozluźnienia ani na minutę, szczerze to nie pamiętam ich meczu, aby ktoś odrobił 10, czy 15-punktową przewagę, bo Barcelona po prostu na to nie pozwala. Spodziewam się dziś wysokiej wygranej gospodarzy i szczerze powiedziawszy to nie odważyłbym się grać hadicapu w stronę gości, bo Grecy obecnie też zawodzą, a jeśli zderzą się z graczami pokroju Miroticia, czy Tomicia to może się dla nich źle skończyć. Stawiam jednak, że gdy faworyci złapią przewagę to tempa nie będą forsować, a skupią się na utrudnianiu przeciwnikowi dostanie się pod
kosz, a dystansowców zdecydowanie brakuje w szeregach tureckiego zespołu.